geçmiş olsun canım ya o kadar kiloyu ver sonra geri al çok zor bi durumCnm en bastan anlatim en iyisi
Aslinda ben cok zayif bir insandim 45-50 arasi.uzun vadede 35-40 arasi kilo aldim.83u gectim dogumdam sonra.
Dedimki 4 yilda falan bu kiloyu aldiysan ilerde 100u gecersin.
2,5 yil once doktora gittim.insulin direncin var,kilo vermen zor dedi. ilac verecekti emzirdigim icin veremedi bol,spor yap sutten kesince tekrar gel dedi ilac icin.
Her neyse ben 16-17 kilo verdim aman i.direnci tuzakmis dedim ilac satmak icin.inanmadim tekrar dr.a gitmedim.
Neyse ben kendimi birakinca tekrar kilo aldim.
Ocak ayinda tekrar takima girdim 83.2 ile.
Okadar dikkat ediyorum,spor yapiyorum kilo gitmiyor.3 ay ugrastim.esim dayanamayip yiyim diye cikolatalari,lokumlari agzima surmeye calisirdi.yine yemezdim.Kiloda veremezdim.ayda yarim kg 1 kilo gider gelirdi.
Mecbur dr.a gittim.meger degerler cok yukselmis 2,5 yil oncesine gore.
Ilaca basladim.
Amaaa o 3 aydaki gosterdigim istikrar kalmamisti bende.agir ilerliyordum.Diyet,spor ara ara yapiyordum.
Ama simdi 3-4 haftadir dikkat ediyorum,sporda yapiyorum abartmadan.
Iyi gidiyor.yanlis yazmisim 3.7 kilo gitmis.
Biraz uzun oldu ama bu sekilde.kilo veremeyince 3 ay o kadar ugrasa ragmen pskolojm coook bozulmustu.
Daha yeni yeni toparliyorum kendimi cnm.
Insallah kurtulacagiz.:)
İlk köprüleri söktü canım. Elle çıkartamayınca kesti hepsini tek tek. Eskisi neyle yapıştırdıysa çok zor çıktı. 09:45 te başladı 12:00 gibi ancak sökebildi. Öğleden sonra da geçicileri taktı. Sonrasında neyle devam edecek bilmiyorum telefon açıp haber verecek. Yani randevu günü bile vermedi daha. Umarım uzun sürmez. Geçicilerin düşmesinden korkuyorum inşallah sorun çıkmadan halledilir. İlgin için teşekkürler. Sen kaçıncı sınıftın?saat farkı etkilemiştir mutlaka nerden başlandı dişlerine çekimle mi yoksa köprülerden mi başlandı
5. sınıfım ben bu sene bitiyor inşallah:) geçiciler düşebilir dikkat et onlar çiğnemek için değiller sadece dişlerini korumak ve acımasın diyeler çok basınç uygulama onlara:)İlk köprüleri söktü canım. Elle çıkartamayınca kesti hepsini tek tek. Eskisi neyle yapıştırdıysa çok zor çıktı. 09:45 te başladı 12:00 gibi ancak sökebildi. Öğleden sonra da geçicileri taktı. Sonrasında neyle devam edecek bilmiyorum telefon açıp haber verecek. Yani randevu günü bile vermedi daha. Umarım uzun sürmez. Geçicilerin düşmesinden korkuyorum inşallah sorun çıkmadan halledilir. İlgin için teşekkürler. Sen kaçıncı sınıftın?
5. sınıfım ben bu sene bitiyor inşallah:) geçiciler düşebilir dikkat et onlar çiğnemek için değiller sadece dişlerini korumak ve acımasın diyeler çok basınç uygulama onlara:)
o zaman sert şeyler yememeye çalış da bi dahaki randevuya kadar idare etsin seni :)Uyarı için teşekkürler canım ama şuan ağzımda 9 tane diş eksik (3 tane köprü vardı) ve arkalarla çiğnemesem hiç bir şey yiyemiyorum
Mecburen çiğnemek zorunda kalıyorum ama o bile işkence zaten
Benim dişlerimi yapan doktorda 5. sınıf
o zaman sert şeyler yememeye çalış da bi dahaki randevuya kadar idare etsin seni :)
Aksam acikmadin mi Fundaa.Menüm
9:30
1 tabak yeşil mercimek yemeği
11:30
1 dilim çavdar
1 kk badem peyniri
1 domates
14:00
1 paket çubuk kraker
1 kutu efes extra 50 cl
16:00
1 tabak fasulye
1 dilim çavdar
2 saat de yürüyüş olacak
Bugün daha yemeyeceğim kızlar. Sonraya bırakmayıp bugün yürümeye karar verdim. Bu saatten sonra da dışarda bir yere girip de yemem. Böyle olsun artık.
Ama akşam gelince suyumu yazacağım büyük harflerle Nazmiyecim. :)
yarindan itibaren dikkat edelim kizlar.bugun cogumuz costurdu sanirim.menüm
10:30 (kan verdim sonra tekrar verecektim o yüzden )
1 kek
1 meyve suyu
öğlen 12:30
1 kase tarhana çorba
2 küçük kıymalı biber dolma ve yoğurt
2 3 çatal börek
akşam 16:45
fırında karışık sebze yoğurt
kola zero
kötü bi menü oldu canım deli gibi karışık kızartma çekti ama fırında yapmak geldi aklıma böylede güzel oldu azcık yağ koydum:)
Insallah cnm.:)geçmiş olsun canım ya o kadar kiloyu ver sonra geri al çok zor bi durumama bozma moralini bak ilaçtan sonra yine vermeye başlamışsın inşallah bu sefer kalıcı kilolar verirsin :) bende kışın 7 kilo verdim ama dikkat etmediğim için hepsini geri aldım, çok sinir bozucu o kadar zorlanıp verip sonra geri almak ama herşey bizim elimizde :) ayrıca o 3 ayı boşa geçti diye düşünme çünkü sporda yapmışsın eminim sıkılaşmışsındır, aslında tartıdaki rakamlara çok takılıyoruz biz aynaya baktığımızda nasıl göründüğümüz önemli.. spor yapıp sıkılaşıncada zayıflamış gibi durabiliyorsun ama tartıda bi değişiklik olmuyor ve bizim moralimiz bozuluyor.. o yüzden üzülme canım kurtulcaz hepbirlikte bu kilolardan :)
Ebrucum gecmis olsun.dislerle ugrasmak zordurİlk köprüleri söktü canım. Elle çıkartamayınca kesti hepsini tek tek. Eskisi neyle yapıştırdıysa çok zor çıktı. 09:45 te başladı 12:00 gibi ancak sökebildi. Öğleden sonra da geçicileri taktı. Sonrasında neyle devam edecek bilmiyorum telefon açıp haber verecek. Yani randevu günü bile vermedi daha. Umarım uzun sürmez. Geçicilerin düşmesinden korkuyorum inşallah sorun çıkmadan halledilir. İlgin için teşekkürler. Sen kaçıncı sınıftın?
geçmiş olsun kaptan :)Tamam canım çok teşekkürler. İnşallah hepsi bittiğinde sağlıklı bir ağıza sahip olacağım. Bunca yıl çok çektim inşallah bundan sonra daha güzel olacak.
yok kız ne evlisiöğrenciyim ben daaa aman ya boşver insanların ağzına laf vermeye değmez iyikide görmemişler sevgide güzellik çirkinlik yok bence o ayrı bi uyum işi:)
afiyet olsun da bira cx olmamışgöbek yapar anamm o göbekkkkk :/ yapamazsam diye bişey yok sil onu aklından başkaları nasıl yapıyorsa bizde yapcaz o kadar! kafanı rahatlatmak istersen deniz kenarına git o dalgaların sesini dinle o senin kafanı rahatlacaktır malasef ankarada deniz yok
o değilde sen ne iş yapıyorsun
menüm
1 kek
1 meyve suyu
1 kase tarhana çorba
2 3 çatal börek
kola zero
kötü bi menü oldu canım deli gibi karışık kızartma çekti ama fırında yapmak geldi aklıma böylede güzel oldu azcık yağ koydum:)
Aksam acikmadin mi Fundaa.
Ebrucum ben 75 kusurdum gam hatırlamıyorum ama 75.4 olabilir.Gördüğüm kadarıyla ilk üçe giremiyoruz. O nedenle telafi etmen gerekli. Şuan saat 14:21 bu saatten sonra kaçamak yapmayın sakın kızarım. Bundan önce yapanlarda telafisini yapsın lütfen. Ortalamamız kötü değil fakat biraz motivasyon eksikliğimiz var. Üzerine bir de kaçamak eklersek haftaya daha kötü bir sonuç alabiliriz. O nedenle tedbirimizi alalım ve haftaya ilk üçe girmek için uğraşalım lüften. Eda, Nazmiye ve Havva sizlerin eski kilolarınıza ulaşmanıza ne kadar var?
Menüm
9:30
1 tabak yeşil mercimek yemeği
11:30
1 dilim çavdar
1 kk badem peyniri
1 domates
14:00
1 paket çubuk kraker
1 kutu efes extra 50 cl
16:00
1 tabak fasulye
1 dilim çavdar
2 saat de yürüyüş olacak
Bugün daha yemeyeceğim kızlar. Sonraya bırakmayıp bugün yürümeye karar verdim. Bu saatten sonra da dışarda bir yere girip de yemem. Böyle olsun artık.
Ama akşam gelince suyumu yazacağım büyük harflerle Nazmiyecim. :)
bencede doğru çevre ve doğru zaman şart ee bide gönül gözüde açık olmalı dediğin gibi..:) imlada normalde sorun yaşamıyorum zaten ama klavyeye hiç bakmadan yazdığımız için hepsinin yerini ezberleyip oturtmak çok zor..klavyeye bakarsamda zaman kaybederim o yüzden zorluyor imla
bende bir ayda olsun istiyorum canım inş veririz birlikte :) sporada başlıcam ki kalıcı gitsin kilolar :) ayda 6 7 kilo çok iyiymiş inş yine öyle verebilirsin :) sende insulin direnci öncedende varmıydı? yoksa diyetten dolayı mı ortaya çıktı?
Kola mi var orda :'(menüm
1 kek
1 meyve suyu
1 kase tarhana çorba
2 3 çatal börek
kola zero
Uyarı için teşekkürler canım ama şuan ağzımda 9 tane diş eksik (3 tane köprü vardı) ve arkalarla çiğnemesem hiç bir şey yiyemiyorum
Mecburen çiğnemek zorunda kalıyorum ama o bile işkence zaten
Benim dişlerimi yapan doktorda 5. sınıf
Ebrucum çok geçmiş olsun canim insanın ağrısı sizisi nerdeyse tüm canı da orda oluyor.Tamam canım çok teşekkürler. İnşallah hepsi bittiğinde sağlıklı bir ağıza sahip olacağım. Bunca yıl çok çektim inşallah bundan sonra daha güzel olacak.
Sabah niye yemedin cnm?Canlarım menucum
09:00 1 fincan ikisi bir arada nescafe
13:30 3 fırın köfte
4 yk bulgur pilavı
1 kepçe cacık
19:30 1 kepçe yayla corbasi
1 haslanmis patates
SU 2.5 LT FUNDACİM
Afiyet olsun cnm.daha menu yazmayan var ama gunun en guzel menusu sana ait simdilik cnm.tebrikler.5
Bu günkü menüm
Sabah 08.30
1 kk peynir
Yarım haşlanmış yumurta
1 domates
2 dilim ekmek
2 cevuz
Öğle 14.00
1 köfte
2 tane közlenmiş kırmızı biber
1 kase yoğurt
Söğüş domates
1 dilim ekmek
Akşam 19.00
Öğlenin synısı
2.5 litre su ve 35 dakika yürüyüş
Canlarım menucum
4 yk bulgur pilavı
1 kepçe cacık
1 haslanmis patates
SU 2.5 LT FUNDACİM
5
Bu günkü menüm
Sabah 08.30
1 kk peynir
Yarım haşlanmış yumurta
1 domates
2 dilim ekmek
2 cevuz
Öğle 14.00
1 köfte
2 tane közlenmiş kırmızı biber
1 kase yoğurt
Söğüş domates
1 dilim ekmek
Akşam 19.00
Öğlenin synısı
2.5 litre su ve 35 dakika yürüyüş
Cnm en bastan anlatim en iyisi
Aslinda ben cok zayif bir insandim 45-50 arasi.uzun vadede 35-40 arasi kilo aldim.83u gectim dogumdam sonra.
Dedimki 4 yilda falan bu kiloyu aldiysan ilerde 100u gecersin.
2,5 yil once doktora gittim.insulin direncin var,kilo vermen zor dedi. ilac verecekti emzirdigim icin veremedi bol,spor yap sutten kesince tekrar gel dedi ilac icin.
Her neyse ben 16-17 kilo verdim aman i.direnci tuzakmis dedim ilac satmak icin.inanmadim tekrar dr.a gitmedim.
Neyse ben kendimi birakinca tekrar kilo aldim.
Ocak ayinda tekrar takima girdim 83.2 ile.
Okadar dikkat ediyorum,spor yapiyorum kilo gitmiyor.3 ay ugrastim.esim dayanamayip yiyim diye cikolatalari,lokumlari agzima surmeye calisirdi.yine yemezdim.Kiloda veremezdim.ayda yarim kg 1 kilo gider gelirdi.
Mecbur dr.a gittim.meger degerler cok yukselmis 2,5 yil oncesine gore.
Ilaca basladim.
Amaaa o 3 aydaki gosterdigim istikrar kalmamisti bende.agir ilerliyordum.Diyet,spor ara ara yapiyordum.
Ama simdi 3-4 haftadir dikkat ediyorum,sporda yapiyorum abartmadan.
Iyi gidiyor.yanlis yazmisim 3.7 kilo gitmis.
Biraz uzun oldu ama bu sekilde.kilo veremeyince 3 ay o kadar ugrasa ragmen pskolojm coook bozulmustu.
Daha yeni yeni toparliyorum kendimi cnm.
Insallah kurtulacagiz.:)
menüm
1 kek
1 meyve suyu
1 kase tarhana çorba
2 3 çatal börek
kola zero
Tamam canım çok teşekkürler. İnşallah hepsi bittiğinde sağlıklı bir ağıza sahip olacağım. Bunca yıl çok çektim inşallah bundan sonra daha güzel olacak.
Canlarım menucum
4 yk bulgur pilavı
1 kepçe cacık
1 haslanmis patates
SU 2.5 LT FUNDACİM
Afiyet olsun cnm.daha menu yazmayan var ama gunun en guzel menusu sana ait simdilik cnm.tebrikler.
Ben de bitirdim suyumu sonunda canım. :) 2,5 lt. Yarın da menümün altına yazarım. :)
09:00 yazmışsın, gören de kahvaltı var sanacak. Nerde kız kahvaltı?
Kahvenin kalorisi yok yahu, yapmayın etmeyin.
Bence genel olarak yine az olmuş...
Zeynepcim bence senin menün de biraz az. Arada bir olur ama hep böyle yapmayın. Ara öğün falan yapın. :)
özlem bu gün azıcık cozutmuşsun yarın telafi et kuzum yürüyüşünü goremedim
Bugunku menum
10:45
Firinlanmis borek sigara boregi gibi 3 tane peynir,domates,biberli
3 tane zeytin
Salatalik
13:45
4-5 tane kucuk bskuvi
18:30
5 yk kadar patatesli kofte
Salata
(biraz haslanmis patates bulgur ve az salcayla yogruluyor,kisir gibi bisey:))
Suyu hesplayamadim
2 soda,1 kahve
Kızlar menüm
Sabah 9 kepekli tost,cay
Ara ceviz birkaç tane
Öğle 12,30 mantarlı et sote bir tabak,yoğurt
Akşam 19,00 yumurtalı patates fırında yağsız bir kaç kaşık,bol salata,bir bardak zero
1 saat yürüyüş tempolu,2,5 lt su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?