makarnalar kızartmalar:(
sağol canım iyiyim:)
kepekli makarna en çok yenebilir mi diye merak ettiğim şey:)
geçmiş olsun canım üzüldüm kedicik için
oo sen yoksun kimseler yok burda in cin top oynuyor
regl dönemi tam baş belası bi dönem doymak nedir bilmiyor insan
bgn bende kepekli makarna aldım ama ankara markası çok da incelemedim hergün birileri yiyor birde yemek ne yapsam diye düşünmektense bir gün haşlayıp üzeirne yoğurt koyup yerim diye düşündüm:dTam buğday unlu makarna (sadece Migrosta bir markanın var, o da biraz pahalı) ve kepekli makarna; beyaz makarna ile aynı kaloride. Yalnızca bu grup beyaz makarnaya göre daha tok tutuyor ve kan şekerini hızlı düşürmüyor. benim gibi insülin direnci olanlarda özellikle beyaz unlu gıdalar tüketilince daha çok yeme istediği oluşuyor. Diyette tb yada kepekli makarna veriliyor. Tb, daha az işlem gördüğü için daha iyi aslında. Ancak porsiyon kontrolü yapmak gerekiyor. 2 kaşık makarna = 1 dilim ekmek.
Böyle durumlar için diyetisyenin bana verdiği öneriler şu şekildeydi Zeynepcim,
Tam buğday ekmeği ile yağsız tost yada sandviç + 1 ayran
1 avuç ceviz,
3-4 Kuru kayısı yada 1-2 hurma
1 kefir + birkaç çubuk kraker,
1 süt + 3-4 kepekli bisküvi
hemen başlamak lazım :)Ahah benim gibi biri daha varmıs:) ben de dokuz ayda dokuz hatim demiştim, ama öğrendiğimde zaten 5 haftası bitmişti, ben 7 hatim indirebilmiştim ilkinde:)
dogru söylüyosun canım ipin ucunu kaçırmamak için şart..Edacım hayırlısı olsun. :)
Diyetisyene gidersin canım, o ne zaman ne yapman gerektiğini sana ayarlar. Bence bu konuda herhangi bir doktoru da dinleme, sonuçta bu işin uzmanı da diyetisyenler... O seni gerektiği gibi yönlendirir. :)
çok sagol canım inş hamileyimdir :)hayırlısı olsun canım benim çok sevindim :) :) :)
sagolasın kuzumgözün aydın canımmmmm:)
başlicam inş canım ama hep erteliyorumdiyet değil de sağlıklı beslenip düzenli yürüyüş yapabilirsin bence canım..doktorun en iyisi söyleyecektir.ama yürüyüşü öneriyorlar herzaman.yürüyebildiğin kadar yürü canım.
evet yaa takıma girmek uzun bi süre hayal.. Hayırlısı olsun takımda olmasamda bu süre içinde desteginize çok ihtiyacım olacak buralardayım ben yinede :)Çok sevindim Edacım, umarım hamilesindir ve sağlıkla mutlulukla tamamlarsın.
Edacım hamilelik döneminde diyet yapmak doğru değil, ama sağlıklı beslenmen de lazım. Ben yıllarca yediklerine dikkat etmiş bir insan olarak hamile olunca herşeyi yemeye başladım üstelik porsiyon kontrolü yapmadan. Hamur işleri, pastalar, börekler. Tabi çok kilo aldım ve üstelik bebeğe bunların hiç faydası olmadı. Bundan 11 yıl önceydi. Beslenme konusunda çok bilinçli değildim. O nedenle imkanın varsa beslenme uzmanına danış derim. Senin şuanda dengeli beslenmen çok önemli. Bu arada rakibem gidiyor, kötü oldu benim için.
menüm
7:45
1 yumurta
1 kk kadar peynir
1 domates
1 kutu süt
ara
1 sade neskafe
öğlen 12:30
1 kase yayla çorba
1 dilim dalyan köfte
1 çatal makarna
1çatal kadayıf
ara
5 adet kepekli bisküvi
1 bardak ayran
ara
domatesli peynirli tost ayran
akşam 17:45
2kepçe ıspanak
2 yk yoğurt
2 tavuk baget[/QUOT
Menün guzel canım afiyet olsun
Canım afiyet olsun5
Bu günkü menüm
Sabah 6.30
1 domates
1 kk peynir
2 ceviz
2 dilim ekmrk
Ara 10.30
Elma
Öğle 14.00
5 yk bamya
1 kase yoğurt
2 köfte
1 fomates
1 dilkm yoğurt
Akşam 19.00
5 yk bamya
1 köfte
1 bardak ayran
Yarın domates
1 dilim ekmek
geçmiş olsun canım üzüldüm kedicik için
oo sen yoksun kimseler yok burda in cin top oynuyor
Tam buğday unlu makarna (sadece Migrosta bir markanın var, o da biraz pahalı) ve kepekli makarna; beyaz makarna ile aynı kaloride. Yalnızca bu grup beyaz makarnaya göre daha tok tutuyor ve kan şekerini hızlı düşürmüyor. benim gibi insülin direnci olanlarda özellikle beyaz unlu gıdalar tüketilince daha çok yeme istediği oluşuyor. Diyette tb yada kepekli makarna veriliyor. Tb, daha az işlem gördüğü için daha iyi aslında. Ancak porsiyon kontrolü yapmak gerekiyor. 2 kaşık makarna = 1 dilim ekmek.
menüm
1 yumurta
1 kk kadar peynir
1 domates
1 kutu süt
ara
1 sade neskafe
1 kase yayla çorba
1 dilim dalyan köfte
1 çatal makarna
1çatal kadayıf
ara
5 adet kepekli bisküvi
1 bardak ayran
ara
2kepçe ıspanak
2 yk yoğurt
2 tavuk baget
5
Bu günkü menüm
Sabah 6.30
1 domates
1 kk peynir
2 ceviz
2 dilim ekmrk
Ara 10.30
Elma
Öğle 14.00
5 yk bamya
1 kase yoğurt
2 köfte
1 fomates
1 dilkm yoğurt
Akşam 19.00
5 yk bamya
1 köfte
1 bardak ayran
Yarın domates
1 dilim ekmek
Sabah ve öğle az olmuş. Ara ögün de ana göğün gibi olmuş daha çok. :) Yine de fena değil.
1 dilim yoğurtun ne demek olduğunu pek çözemedim.
Öğün ayarlamaları harika ama bir ara öğün daha istiyor ve de o elmanın yanına bir şeyler daha... :)
Menüm
Sabah
2 dilim ekmek
2 tabak mercimek çorbası
Ara
1 mandalina
3 büyük erik (mor)
Öğle
----
Akşam
1 büyük tabak salata
5 zeytin
2 dilim ekmek
2.5 LT DE SU
Ya bir şeyler daha vardı ama hatırlamıyorum. Gün içinde yediğim gibi yazmazsam sonra unutuyorum, bundan sonra yazmam gerekecek sanırım. :)
fundacım hızlı yazıcam diye yanlış yazıyorum. Elmayı bile zor yedim. Pek vaktim kalmıyor. Bu gün arada bir ders boşum olduğu için yedim.
Canım guzel mdnü de bir öğlen ekleyeydin daha iyi olurdu bence
Basarili menu canim afiyet olsun5
Bu günkü menüm
Sabah 6.30
1 domates
1 kk peynir
2 ceviz
2 dilim ekmrk
Ara 10.30
Elma
Öğle 14.00
5 yk bamya
1 kase yoğurt
2 köfte
1 fomates
1 dilkm yoğurt
Akşam 19.00
5 yk bamya
1 köfte
1 bardak ayran
Yarın domates
1 dilim ekmek
menüm
1 yumurta
1 kk kadar peynir
1 domates
1 kutu süt
ara
1 sade neskafe
1 kase yayla çorba
1 dilim dalyan köfte
1 çatal makarna
1çatal kadayıf
ara
5 adet kepekli bisküvi
1 bardak ayran
ara
2kepçe ıspanak
2 yk yoğurt
2 tavuk baget
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?