Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

umudumuz haftaiçinden artık fundacım :)

İnşallah.

Funda'cim basiniz sagolsun..
Ben ilk okudugumda kendimizi kaybettik cok yedik diye anladim.:)
Cumanin ve 1.olmamizin serefinedir dedim.ama yanlis anlamisim.:)

Sağol Özlemcim.

Unutmadan, birinciliğimiz kutlu olsun kızlar. Okudum ama yazmayı unutmuşum.
Bizim ortalamamız da çok yüksek değildi aslında... Herhalde diğer takımlar bu hafta çok boşlamış.

Cnm bulgur uzun sure tok tuttu acikmadim.:)
canım menün iyi ama ara eklemen gereken bi menü olmuş..
Bu aralar kendimi cok yemis gibi hissediyorum.
Kilo veremeyecek gibi hissediyorum.

Öncelikle 28 yaşı bebek için geç olarak düşünme çünkü tam zamanı. Ne erken ne geç. İlk kızıma 24 yaşında doğum yaptım. İkincisini ise 31 yaşında. Eğer 3. cüyü düşünseydim onu da 35 te felan doğururdum herhalde. Arkadaşımın ablası 40 ın üstünde ikinci çocuğunu doğurdu. Bir diğer arkadaşım 35 yaşında ilk defa anne oldu. Her şey allahın takdiri. Ne zaman kısmetse o zaman oluyor ama ilk çocuğum karambole büyüdü. İkincisinde hem olgundum hem tecrübeli. O nedenle yaşı çok takma.

Slm canlarım dün sitede sorun vardı gelemedim. Bakım yapılıyordu sanırım. Sonrasında da bakmaya vaktim olmadı. Eda' nın mesajına bile cevap yazmışım gitmemiş. Yeni gitti.

Funda' cım kediniz için üzüldüm. Bende önce Özlem gibi anladım. Kendimizi kaybettik gibi. Sonra Özlem in mesajı okuyunca durum aydınlığa kavuştu.

Geçmişi okuyamadım ama takım da paylaşım sorunu var gibi geldi. Biran önce düzelteceğimize inanıyorum. Ayrıca canım sıkılıyor çünkü ben ne zaman azıcık ortalıklardan kaybolsam paylaşım sorunu çıkıyor. Bunu halletmemiz lazım biran önce. Allahtan bazı temel taşlar hep burda da daha kötü duruma düşmüyoruz.

ben
canım aslında sabah aklıma paylaşımla ilgili bi fikir gelmişti daha sonra gereksiz gibi düşünüp vazgeçtim söylemekten şimdi de detaylar aklımda değil ama paylaşım işinde de ceza uygulaması koysak fena olmaz gibi..

bugün geç kalkınca düzene aykırı davranmış oldum :) ama pazar gününe bağlıyorum bu seferlik.. şimdi ara yaptım 6 gibi de yemek yerim diye düşünüyorum su içemiyorum ben yine yaa onu nasıl başarıcam

Ebrucum bu ara paylaşım sorunu var ama ben bunun geçici olduğunu düşünüyorum. Çünkü aramızda öğrenci arkadaşlar var öğretmen var çocuğu okula başlamış anne var ve okulun ilk haftası da olduğu için herkez de bif düzen sorunu car bence. Ev hayatı düzene oturtulamadı daha nitekim bizim ev öğle.

Canım evin muhtelif yerlerine su şişelerimi dolduruyorum ben. Gözümün önüne gelfikçe içiyorum.

Cnm bulgur uzun sure tok tuttu acikmadim.:)

Bu aralar kendimi cok yemis gibi hissediyorum.
Kilo veremeyecek gibi hissediyorum.

En tehlikeli his. O kadar tehlikeli ki seni gerçekten engelleyebilir. Sürece güvenmeye bak, emeğini verirsen karşılığını alırsın.

Funda' cım kediniz için üzüldüm. Bende önce Özlem gibi anladım. Kendimizi kaybettik gibi. Sonra Özlem in mesajı okuyunca durum aydınlığa kavuştu.
Sağol Ebrucum.

Ebrucum ve Ececim, dediklerimi anlayışla karşılayacağınıza inanıyorum. :)

Tabi ki hepimizin zaman zaman işleri oluyor, girmek zor oluyor. Ama kaptan ve kaptan yardımcısı uzun süre ortada olmayınca mesajlar düşüyor. Çünkü sizler bize baş örnek olması gereken üyelersiniz. :) Mesela ortada kurallar var ama takip edilmediği hissini doğuruyor. Mesaj sayma kuralı çıktı, takımın en fazla yarısı uyguladı. Sonra git gide azaldı, sonra kayboldu. Herkes hesaplamayınca, kontrol edilmedikçe zamanla hesaplayanlar için bile "Ben neden uğraşayım?" a dönüşüyor. Sorumlu davranmayı isteyen ve öyle davrandığına inanan üyeler hep vardır ama onlar da "Ben şimdi ne kadar yazıyorsam, kaptan ve yardımcısı burda olduğunda, kurallar uygulandığında da o kadar yazarım." deseler bile bu aslında böyle olmaz. :)

Bir de takımda geçmişi okumama sorunu var. Herkes için geçerli değildir bu tabi ki... Ama azımsanamayacak kadar üyenin geçmişi atlaya atlaya okuduğunu düşünüyorum bazen. Bunu düzeltmenin yolu da yine paylaşımı arttırmak ve bu sayede üyelerin birbiriyle bağ kurmasını sağlamak. :)

Kendine bir şişe ya da sürahi al, tabi cam olsun... Hep yanında tut, gördükçe 1-2 yudum iç. Zamanla alışırsın, elin kendiliğinden gider. :)

Bugunku menum

09:30
Avuc ici kadar ekmek
Biraz peynir,surk,salatalik

14:30
Dolu 1 tabak mercimek corbasi

16:00
1 kase mercimek corbasi

17:30
1 salatalik

18:30
Yarim kase yogurt
2 catal kiymali makarna
Minik bir lokma ekmek

Makarnadan 5 yk yemeyi dusunmustum ama istahim kacti.:)kendime koymadim esimin tabagindan 2 catal yedim sadece.

2,5 L su
3 sade turk kahvesi

Spor olarak ogleden sonra 30dk kadar belki daha fazla danss
Aksam yurursem paylasirim

Dilaracım menün çok güzel olmuş. Menülerini takip ediyorum harikasın sakın bozma dilara. 8 kiloda bile insan ne kadar mutlu oluyor bir de düşün 28 kilo verdiğini bomba gibi llucağız.

Sagol kuzum dikkat etmeye calisiyorum.bence en onemliside spor.haftasa en az 4 gun spor yapiyorum.insallah her hafta 1 kg vermeye devam edicez

Özlemcim çok az olmuş.
Gözüme o kadar az göründü ki, bir hesaplayım dedim 600 kcal tuttu.

Özlemcim çok az olmuş.
Gözüme o kadar az göründü ki, bir hesaplayım dedim 600 kcal tuttu.
O kadarcik mi?
Ama kendimi şiş hissediyorum.
Hatta az once tartildim 77 kilo ciktim uzerimdeki kiyafetlerle tabi.
Mercimek corbasinin kalorisi az mi?

O kadarcik mi?
Ama kendimi şiş hissediyorum.
Hatta az once tartildim 77 kilo ciktim uzerimdeki kiyafetlerle tabi.
Mercimek corbasinin kalorisi az mi?

O kadar olmanın imkanı yok. :)

Mercimeğin içinde patates, havuç, un falan yoksa kalorisi yüksek olur.

Benim sadece mercimek, salça ve baharat koyduğum bir çorba var, ezogelin gibi bir şey... O şekilde yaparsan da düşük olur. :)

Belki çok sıvı tükettiğin için şiş hissediyorsundur, ya da midende hassasiyet vardır.

Menüm

Sabah (Aileyle kahvaltı, o yüzden ayarı kaçık)
4 dilim ekmek
2 nohut köftesi
3 zeytin
1 domates

Ara
1/3 tabak makarna

Öğle
2 tabak kızılcık çorbası

Ara
3 mandalina

Akşam
2 nohut köfte
2 dilim ekmek
salata

Bugun yaparken hic bisey koymadim.mercimek,az yag,baharat var.
patlicak gibiyim.kabizim sanirim.
Şu an sade sodanin icine yarim limon sıktım iciyorum.
Hadi kiyafet 500 gr,tartilmadan once buyuk bardak su ictim 400ml
+ 3 kg olmasa bile + 2 kgcok kotu.

afiyet olsun cnm.ekmeklerin fazla oldugu bir gunde makarnada var.
nohut koftesinin buyuklugunu merak ettim.:)

Fundacım haklısın tabı kı yardımcılığımı kabul etmıstım ama sureklı bazı nedenlerle uzak kalınca bu ısmı kullanmaya yuzum olmadı su ara duzeldı ama artık takıp edecegım ozellıkle :) ne guzel kı fıkırlerını soyleyen bununla ugrasan uyelerımız var

Bırak 2 kg, 1 kg bile almış olamazsın. Birkaç güne iner o, merak etme. :)

afiyet olsun cnm.ekmeklerin fazla oldugu bir gunde makarnada var.
nohut koftesinin buyuklugunu merak ettim.:)

Kötü bir menü, kabul ediyorum. Sabah esmer ekmek yoktu kahvaltıda, ben de ne zaman güne beyaz ekmekle başlasam doymak bilmez oluyorum una... Ama yarın için aldım ekmeğimi, hazırlıklıyım. :)

Bir de bizim ev ahali evdeyken her şey zor oluyor. Onlarla yemesem yabani diyorlar, yesem yediklerimiz uymadığı için ben çok ekmek yiyorum... Saçmasapan bir durum. Allahtan sadece haftada bir gün oluyor.

Nohut köftesinin boyu normal kıyma köftesi kadar. 30 gr civarı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…