- 5 Temmuz 2011
- 11.803
- 8.937
- 448
Aceleyle yanlis yerlere yazmisim.:)
Funda şunu farkettim.
Usendigim icin bastan degilde duzeltme yapiyordum ben yaptigim gun eski cizelge cikiyor.
Ama 4-5 gun sonra bir bakiyorum yeni girdigim kilo cikiyor.
Acaba bir ayari falan mi var?yada farkli bir hata ilerde duzeltirler belki.:)
--
Bu arada aksam az yemissin sanki.ama ekmekler cokmus .:)
--
Bugunku menumu hesapladin mi cnm merak ettim.:)
canım öğün saatlerini de verirsen iyi olur diye düşünüyorum canımakşam az ve bozuk olmuş
menüleri ve yorumlardan uzak kala kala nasıl yorum yapacağımı bilemez olmuşum..
dün gece telefonum bozuldu gibi bişey oldu çok korktum bellek kartımı çıkarınca düzeldi şimdi korkumdan takıp müzik dinleyemiyorum.. gündüz de bilgisayarım gitti geldikızlar diyetle ilgili sorunlarımdan düzeltemediklerim var bunları sizle paylaşmadan bulduğum çözümleri de istikrarla uygulayamayacağım sanırım..
en belirgin sorunum şu ki: yemekli yurtta kalıyorum ve ekmek-yemek dengesini tutturamıyorum.. akşam erken yediğim için sonradan acıkırım korkusundan kurtulamıyorum.. bir de yurdun öğle yemeği yok ama okulun yemekhanesinde öğle yemiyorum çünkü öyle toplamda 2500 gibi bir kalori oluyor.. ders saatlerimde karmaşık olduğu için belli bir saat koyamadım yemek yerken dengeleyebiliyorum ama kendimi örneğin pilav-makarna türlerini 2 yk yiyip bırakıyorum yiyen varsa arkadaşlarıma veriyorum.. kahvaltıda tereyağına dadanmış durumdayım bir debunu da itiraf edeyim ki hafta 1 - 2 de olsa kesmem gerek bunu şimdi şöyle düşünüyorum 3 kez ara öğün koysam öğle yemeği yemiyorum tabi olumsuz bir yanı olur mu bir de neler önerirsiniz ara öğünlerime geçen gün salatalık aldım hala yemedim canım istemiyorrr herkesin elinde abur cuburları görünce kendimi zor tutuyorummm
inş canım hedefimde o zaten :)afiyet olsun canım artık dikkat etmelisin kendine zaten..
yürüyüşe ufakTan başladım bugün canım :)Edacım senin şu an zaten çok sağlıklı beslenmen lazım. Sağlıklı yiyecekler yiyip yürüyüşünü yapman lazım.
şimdi 4 haftalıgım canım kendi hesabıma göre dr a gittiğimde özellikle sorucam.. O zamana kadar dogal yolla almaya çalışıcam bugün netten okudum hangi besinlerde bulundugunu..yarış konusunu bilmiyorum ama ilk üç ay kilo verebiliyomuşuz ya deneyeyim diyorum ben çok sıkmadan..Edacım folik asit takviyesine başladın mı? Hamileliğin ilk aylarında çok önemli. Bu arada rakibim, artık bebeğe kıyıp sana ceza veremeyeceğim,napıcaz, sen yarışa devam edecek misin?
bezelye pilav baklava..öglen menün olmamış havvacım.. Suyunu yemesen bile bezelye karbonhidrat deposu e pilavda var fazla olmuş bence :)menüm
kahvaltı 7:30
2 yumurtadan omlet
1 dilim çavdar
4 zeytin
öğlen 12:30
1 kase mercimek çorba
2yk pilav
2 kepçe bezelye suyunu yemedim
1 dilim baklava
ara
kahve
akşam 17:45
tarhana çorba
tavuk ciğer
2.5 literye yakın su içtim dahadaiçerim
akşam erken yemişsin canım geceler uzadı artık işkence yapma bedenine :)Bugunku menum
10:30
1 haslanmis yumurta
1 tatli kasigi peynir
3 tatli kasigi zeytinyagli sürk
1 domates
Avuc ici kadar ekmek
13:15
1 yesil elma
3 ceviz
1 cay bardagi süt
16:15
5 yk kiymali makarna
4 yk yogurt
1 kozlenmis aci biber(600ml su icirtti yemekte)
Az once esim yerken birer lokma ekmek,patlican yemegi ve makarna yedim.
3-4 L kadar su 400ml bardakla surekli ictim ama hesaplayamadim.
Turk kahvesi
400ml yesil cay
aksam yurumeye calisacam.:)
inş fundacım vicdan azabı duymamak güzel his :)Güzel fikir Edacım. :) Afiyet olur artık ara öğünler.
Şimdi de hedef 74, şu anki kilon 55 olmuş canım. starting= başlangıç kilo / current = şimdiki kilo / target = hedef kilo
Çizelgeyi niye kaldırdılarsa... Sadece işkence çektiriyorlar bize, her defasında yeni baştan yapıyoruz.
Yağlı ve yoğun bir başlangıç olmuş. Ama sanırım onu dengelemek için devamını azaltmışsın. :) O yüzden bir lafım yok. :)
akşamın bence saglıksız fundacım ekmege yüklenmişsin yanında da az bi zeytin bu seni acıktırır zannımca..Artık tek tek her menüyü alıntılamayacağım kızlar. Beğendiğim menülerin mesajını beğeneceğim, öbür türlü yer kalabalığı oluyor. :)
Bu da benim menüm
Sabah
2 tabak ezogelinimsi çorba
1 dilim ekmek
Öğle
2 tabak çorba
1 dilim ekmek
Ara
1 elma
Akşam
biraz zeytin
3 dilim ekmek
40 dk step
Bugün ne hikmetse daha şimdiden 2,5 lt su bitirdim, hala da çok susuz hissediyorum kendimi, hala içiyorum. :)
tavsiye ederim canım :):) :):) iyi güldüm buna bir derdim var'dan bende çıkamıyorum
bekliyoruuuuz.. öyle ki ben bile heyecanlandım ilk fırsatta ara öğünler için böyle bir çözüm bulacağım
canım kolay gelsiiin
baklava kaçamak olmuş ama genel olarak iyi görünüyor gibi..
o kadar suyu nasıl içtiiiiin aman Allah'ım :)
canım öğün saatlerini de verirsen iyi olur diye düşünüyorum canımakşam az ve bozuk olmuş
ögle yemegi yememeni hata olarak görüyorum canım bu bi şekilde bi yerlerden çıkıyo.. Az yersen ekmek pilav tüketmezsen sebze yada bakliyat yanına yogurt salata yada çorba türevi şeyler yersen bence daha faydalı olur..enerjin düşmez namahrem yiyecekler sana göz kırpaamaz :)) suyunu güzel içersen akşama aç kalırım korkusu oluşmaz.. Yıllarca yurtlarda kaldım en çok zararı oralarda aldım bedenime..arkadas ortamları aç kalma korkusu...ara ögün için uygun bişeyler secip dolabında bulundurabilirsin mesela...menüleri ve yorumlardan uzak kala kala nasıl yorum yapacağımı bilemez olmuşum..
dün gece telefonum bozuldu gibi bişey oldu çok korktum bellek kartımı çıkarınca düzeldi şimdi korkumdan takıp müzik dinleyemiyorum.. gündüz de bilgisayarım gitti geldikızlar diyetle ilgili sorunlarımdan düzeltemediklerim var bunları sizle paylaşmadan bulduğum çözümleri de istikrarla uygulayamayacağım sanırım..
en belirgin sorunum şu ki: yemekli yurtta kalıyorum ve ekmek-yemek dengesini tutturamıyorum.. akşam erken yediğim için sonradan acıkırım korkusundan kurtulamıyorum.. bir de yurdun öğle yemeği yok ama okulun yemekhanesinde öğle yemiyorum çünkü öyle toplamda 2500 gibi bir kalori oluyor.. ders saatlerimde karmaşık olduğu için belli bir saat koyamadım yemek yerken dengeleyebiliyorum ama kendimi örneğin pilav-makarna türlerini 2 yk yiyip bırakıyorum yiyen varsa arkadaşlarıma veriyorum.. kahvaltıda tereyağına dadanmış durumdayım bir debunu da itiraf edeyim ki hafta 1 - 2 de olsa kesmem gerek bunu şimdi şöyle düşünüyorum 3 kez ara öğün koysam öğle yemeği yemiyorum tabi olumsuz bir yanı olur mu bir de neler önerirsiniz ara öğünlerime geçen gün salatalık aldım hala yemedim canım istemiyorrr herkesin elinde abur cuburları görünce kendimi zor tutuyorummm
canım mesela bugün öğle yemeğini yemekhanede yeme zamanım olmadı.. çok acayip bir ders programı yapmışlar.. çabuk çorba içsem kötü mü olur pekiiinş canım hedefimde o zaten :)
yürüyüşe ufakTan başladım bugün canım :)
şimdi 4 haftalıgım canım kendi hesabıma göre dr a gittiğimde özellikle sorucam.. O zamana kadar dogal yolla almaya çalışıcam bugün netten okudum hangi besinlerde bulundugunu..yarış konusunu bilmiyorum ama ilk üç ay kilo verebiliyomuşuz ya deneyeyim diyorum ben çok sıkmadan..
bezelye pilav baklava..öglen menün olmamış havvacım.. Suyunu yemesen bile bezelye karbonhidrat deposu e pilavda var fazla olmuş bence :)
akşam erken yemişsin canım geceler uzadı artık işkence yapma bedenine :)
inş fundacım vicdan azabı duymamak güzel his :)
akşamın bence saglıksız fundacım ekmege yüklenmişsin yanında da az bi zeytin bu seni acıktırır zannımca..
tavsiye ederim canım :)
ögle yemegi yememeni hata olarak görüyorum canım bu bi şekilde bi yerlerden çıkıyo.. Az yersen ekmek pilav tüketmezsen sebze yada bakliyat yanına yogurt salata yada çorba türevi şeyler yersen bence daha faydalı olur..enerjin düşmez namahrem yiyecekler sana göz kırpaamaz :)) suyunu güzel içersen akşama aç kalırım korkusu oluşmaz.. Yıllarca yurtlarda kaldım en çok zararı oralarda aldım bedenime..arkadas ortamları aç kalma korkusu...ara ögün için uygun bişeyler secip dolabında bulundurabilirsin mesela...
menüleri ve yorumlardan uzak kala kala nasıl yorum yapacağımı bilemez olmuşum..
sabahın 8:30unda ders olunca pestilim çıkıyorkızlar ben çıkıyorum spor yapmalıyım duş alıp uyumalıyım yarın dersim 8,30daiyi geceleeer
hazır gıdalar bol katkı maddesi canım daha sağlıklı bi yol bulalım hiç yeme imkanın yoksa..kepekli sandviç alsan yol üstünden ayran yanına baya tok tutar..canım mesela bugün öğle yemeğini yemekhanede yeme zamanım olmadı.. çok acayip bir ders programı yapmışlar.. çabuk çorba içsem kötü mü olur pekii
sabah bi saat önce kalkıp egZersiz yapma imkanın varsa bu seni zinde tutar..benim bi sorunum var kızlar
bu ara 6dan sonra bişey yememeye çalışıyrum ama son 1 haftadır özellikle yemekten sonra dehşet bi uykum geliyor gözlerimi açamıyorum ne olduğu önemli değil ağzıma iki lokma bişey atınca uykum eliyor bu gün okulda yemekten sonra uudum eve geldim yemek yedim 5:45 de az önce uyandım ve bu durum ciddi anlamda beni sinir ediyor :S napıcamıda bilmiyorum bu uyku hali beni mahvediyor hattaballikayfe de yazmış aynı durumu bi çözümü olan varmıdır????
uyku az geliyor ki dün 2 de yattım sabah 7de kalktımhazır gıdalar bol katkı maddesi canım daha sağlıklı bi yol bulalım hiç yeme imkanın yoksa..kepekli sandviç alsan yol üstünden ayran yanına baya tok tutar..
sabah bi saat önce kalkıp egZersiz yapma imkanın varsa bu seni zinde tutar..
Yazagelen cım içimden geldi sana paylaşım savaşı açıyorum :)
önümüzdeki hafta senin bu mesaja cevap vereceğin saate kadar mesajlarımızı sayacağım ve kontrol edeceğim :)
benim bi sorunum var kızlar
bu ara 6dan sonra bişey yememeye çalışıyrum ama son 1 haftadır özellikle yemekten sonra dehşet bi uykum geliyor gözlerimi açamıyorum ne olduğu önemli değil ağzıma iki lokma bişey atınca uykum eliyor bu gün okulda yemekten sonra uudum eve geldim yemek yedim 5:45 de az önce uyandım ve bu durum ciddi anlamda beni sinir ediyor :S napıcamıda bilmiyorum bu uyku hali beni mahvediyor hattaballikayfe de yazmış aynı durumu bi çözümü olan varmıdır????
uyku az geliyor ki dün 2 de yattım sabah 7de kalktım
Canım yaaaa, eski gunkerimi hatırlattın bana:)İyi geceler kızlar..ve hoşgeldin ilk hamilelk belirtileri..midem fena halde ekşiyo şuan uyku yok gözümde..
7 gün sonra bu mesajı mı alıntılayayım yani Ececim? Tam anlayamadım.
Havvacım insülin direncinde yemekten sonra ağırlık çökmesi oluyor. Gerçi daha kim bilir kaç farklı şeyde oluyordur, zaten sen kilo da veriyorsun. Ama bir şeylerin belirtisi olabilir bence, tabi içine kuruntu düşürmek de istemem... Bir ara bende de oluyordu, 2-3 ay önce... Sonra geçti.
Hangi 2 kız? Gece 2 mi? Gece 2 de yatıp sabah 7 de kalkıyorsan uyku tabi az gelir. Erken yat.
Öğlen 2 de yattığını ise düşünmek bile istemiyorum.
--------
İyi geceler kızlar. Zorunlu hafta içi ışık kapatma saati geldi evde.Ne günlere kaldık ya... Düdük kadar eve tıkışınca her ses her yerden duyulur, her ışık her yerden görülür oldu. Sabaha görüşürüz.
7 gün sonra bu mesajı mı alıntılayayım yani Ececim? Tam anlayamadım.
Havvacım insülin direncinde yemekten sonra ağırlık çökmesi oluyor. Gerçi daha kim bilir kaç farklı şeyde oluyordur, zaten sen kilo da veriyorsun. Ama bir şeylerin belirtisi olabilir bence, tabi içine kuruntu düşürmek de istemem... Bir ara bende de oluyordu, 2-3 ay önce... Sonra geçti.
Hangi 2 kız? Gece 2 mi? Gece 2 de yatıp sabah 7 de kalkıyorsan uyku tabi az gelir. Erken yat.
Öğlen 2 de yattığını ise düşünmek bile istemiyorum.
--------
İyi geceler kızlar. Zorunlu hafta içi ışık kapatma saati geldi evde.Ne günlere kaldık ya... Düdük kadar eve tıkışınca her ses her yerden duyulur, her ışık her yerden görülür oldu. Sabaha görüşürüz.
İyi geceler kızlar..ve hoşgeldin ilk hamilelk belirtileri..midem fena halde ekşiyo şuan uyku yok gözümde..
Zorunlu hafta içi ısık kapama saati cok iyiymiş:))
Dun aksam kızımı yatırınca ben de uyumusum, saat 10 du galiba, öyle olunca sabah 6 olmadan uyandım, simdi kızlar uyanana kadar ders calısayım..
Gorusuruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?