ayda 1 falan yapiyorum makarnayi cnm.bazen daha uzun sure bile yapmiyorum.oda senin menuleri okudugun zamana denk geliyorHayırlısı olsun canım hakkında. İnşallah zayıfladığın zaman çıtır bir anne adayı olarak hamile kalırsın. Bende öyle olmuştu.
Kahvaltın hiç olmamış. Onun dışındaki menün gayet güzel. Sporun ve suyunda iyi. Afiyet olsun.
Herşey kutularda derken? Nasıl bir temizlik yaptın merak ettim. Sanırım geçen hafta başlamıştın. Allah kolaylık versin. Temizliğe bir başlayınca insanın canı çıkıyor. O nedenle ev hanımlarına çok özeniyorum.
Öğle öğünündeki bezelye, pilav ve baklava haricinde çok güzel bir menü. Bunlar bize ufak kaçamaklar olarak görünüyor ama toplamda oldukça etkiliyor kilo verme sürecini. Su gayet güzel. Temizlikte spor yerine geçer. Afiyet olsun.
Özlem özlem özlem senin adını makarnacı Özlem yapacağım. Makarnasız durmuyorsun hiç. Onun haricinde menü gayet güzel.
Besin değişim listesine göre 1 kase çorba 1 dilim ekmek yani sabah 3 dilim ekmek, öğle 3 dilim ekmek, akşam 3 dilim ekmek toplamda 9 dilim ekmek, 1 elma ve biraz zeytin yemişsin gün boyu. Kaba bir hesaba göre bir ekmekle günü bitirmişsin. Biliyorsun dimi çorbayla ekmek eş değer özellikte. Sporun ve suyun çok güzel. Ama menünü beğenmedim.
Dualarimiz sizinle cnm.saglik bir sekilde bebisini kucagina alir insallah.Kızlar dün dr üç gün rapor verdi gripim için.aslında güzelce uyuyacaktım ama ablam sabah doguma girdi ona kuran okumak için kalktım..sizde dua edin olur mu plesanta previa tanısı konmuştu..
Tüm kaslarının ağrıması iyiye işaret. Devam et bence tramboline. Bende 85 kiloyken hamilelik düşünüyordum ama bir türlü olmuyordu nedense. Ne zaman zayıfladım 61 kiloya indim. O zaman hamile kaldım. Hatta 5 haftalık hamileymişim haberim yok ben hala zayıflama derdindeydim.Nasıl haberin olmaz diyeceksiniz normalde düzenli bir şekilde adet olurum ama diyetten sonra birazcık değişti düzenim. Bende stres yapmak istemedim nasıl olsa olur diye. Tesadüfen kan testinde çıktı ve hayatımın en büyük sürpriziydi.
Benim büyük kızımda 9 yaşında. Kaç doğumlu?
Evet yaaa senin makarnalar hep bana denk geliyor doğal olarak benim aklımda çok sık makarna yemişsin gibi bir izlenim oluşuyor. Ama yine de unutma diyet süresince makarna yememeye çalış ayda bir olsa da.ayda 1 falan yapiyorum makarnayi cnm.bazen daha uzun sure bile yapmiyorum.oda senin menuleri okudugun zamana denk geliyor
Dualarimiz sizinle cnm.saglik bir sekilde bebisini kucagina alir insallah.
Bir ara sana hikayemi detaylı bir şekilde anlatayım ama şimdi merakta kalma kısaca özet geçeyim. Tüm gençlik yıllarımı 0 beden olarak geçirdim. Çok yememe rağmen hiç kilo almayan bir insandım. Üniversite de okurken 2000 li yıllarda 50 kiloydum. Hatta uzun bir süre evlenene kadar hep 50 kilo olarak kaldım. Bu arada boyum 172. Evlendikten sonra sanırım düzenli hayat ve değişen hormonlar sayesinde kilo almaya başladım. 9 yıl önce ilk kızıma hamile kaldığımda 64 kiloydum. Doğuma ise 82 kiloyla girdim. Yani hamilelik süresince yaklaşık 18 kilo aldım. Doğumdan sonra tek hatırladığım kilom 74. Uzun süre 74 kilo civarında takıldım ama hiç diyet yapmadım. Boy biraz uzun olunca kiloyu kaldırıyor birazcık balık etli görünüyorsun. Buda insanı rahatsız etmiyor. Etmiyordu diyeyim. Sonrasında boşanmayla sonuçlanan ilk evliliğim son günlerinde yine diyet yapmadan üzüntü ve stresten 69 kiloya indim kısa sürede. Bu arada o dönem 69 kilo olmama rağmen 38 beden giyiyordum. Boşanma süreci bitti. Bir süre sonra 2008 in sonunda şimdiki eşimle tanıştım, aşık olduk birbirimize ikinci evliliğimi de yaptım böylece. Mutluluk bana yaramıyor çünkü direkt kilo alıyorum. İlk bir yıl Adana' da kaldık bu dönemde sürekli dışarıda yedik. Ciğerler, kebaplar, şırdanlar, tatlılar vb. derken bol bol yemeye başladık. 2009 da Konya ya tayin oldum. Buraya geldikten sonra üç ay içerisinde 11 kilo birden aldım. Tekrar 80 kiloya çıktım. Bir süre böyle devam etti. Takii 2012 yılında ayağımı kırana kadar. Aralık başı gibi düşüp ayağımı kırdım ve bir ay alçıda kaldı. Bir ay sonra alçı çıktıktan sonra tartıda gördüğüm rakam 84 tü. Hemen bir karar alıp hayatımda ilk defa diyetisyene gittim. Verdiği listeye harfiyen uyup bir ayda tam 4 kilo verdim.Ne güzel hikayeymiş bu.Özellikle istediğin için çok güzel bir sürpriz olmuştur.
Ama iyi ki 85'lerde olmamış. Doğuma 100 kiloyla gitmek zorunda kalırsın sonra.
Bir de Ebrucum, sen en fazla kaça çıktın ve en az kaça indin? 9 sene önce rejimle 61'e düşmüşsün zaten, sonra nasıl aldın? Çok sık mı alıp veriyorsun, yoksa hamileliklerden mi kaldı? Ya da az az mı veriyorsun, yıllardır burda olduğuna göre... Aslında bence alıp verenler olarak hatalarımızın listesini çıkaralım, hem kendimize hatırlatmış olalım, hem de birbirimize örnek olalım. Ben yapacağım şimdi listemi, isterseniz siz de bana katılın. :)
sagol kaptan iyi haberlerini aldık ikiside sağlıklı çok şükür :)Allah yardımcısı olsun canım inşallah. İyi haberlerini bekliyoruz o zaman. Folik asitin ucuzu var pahalısı var. Ben pahalı olandan almıştım. Yalnız bulantılarımı artırdı uzun süre kullanamadım. Eczaneden alabilirsin. İllaki doktorun marka vermesine gerek yok.
Allah bagışlasın..o zaman tecrübeli anne diyelim :)Spor yapamadım dün Ebrucum, önceki gün trambolinde biraz zorlamışım vücudumu tüm kaslarım ağrıyordu, dinlendim biraz. Umarım ideal kiloda hamile kalırım, yoksa 1oo kg ı bulurdum hamileyken, doğum sonrası 90 falan olurdum, düşünmek bile istemiyorum. Kabus gibi.
Var canım, 9 yaşında bir kızım var.
sagolasın özlemcim dualarımız yerini buldu inş :)ayda 1 falan yapiyorum makarnayi cnm.bazen daha uzun sure bile yapmiyorum.oda senin menuleri okudugun zamana denk geliyor
Dualarimiz sizinle cnm.saglik bir sekilde bebisini kucagina alir insallah.
bekliyoruz hadi :)Evet yaaa senin makarnalar hep bana denk geliyor doğal olarak benim aklımda çok sık makarna yemişsin gibi bir izlenim oluşuyor. Ama yine de unutma diyet süresince makarna yememeye çalış ayda bir olsa da.
Bir ara sana hikayemi detaylı bir şekilde anlatayım ama şimdi merakta kalma kısaca özet geçeyim. Tüm gençlik yıllarımı 0 beden olarak geçirdim. Çok yememe rağmen hiç kilo almayan bir insandım. Üniversite de okurken 2000 li yıllarda 50 kiloydum. Hatta uzun bir süre evlenene kadar hep 50 kilo olarak kaldım. Bu arada boyum 172. Evlendikten sonra sanırım düzenli hayat ve değişen hormonlar sayesinde kilo almaya başladım. 9 yıl önce ilk kızıma hamile kaldığımda 64 kiloydum. Doğuma ise 82 kiloyla girdim. Yani hamilelik süresince yaklaşık 18 kilo aldım. Doğumdan sonra tek hatırladığım kilom 74. Uzun süre 74 kilo civarında takıldım ama hiç diyet yapmadım. Boy biraz uzun olunca kiloyu kaldırıyor birazcık balık etli görünüyorsun. Buda insanı rahatsız etmiyor. Etmiyordu diyeyim. Sonrasında boşanmayla sonuçlanan ilk evliliğim son günlerinde yine diyet yapmadan üzüntü ve stresten 69 kiloya indim kısa sürede. Bu arada o dönem 69 kilo olmama rağmen 38 beden giyiyordum. Boşanma süreci bitti. Bir süre sonra 2008 in sonunda şimdiki eşimle tanıştım, aşık olduk birbirimize ikinci evliliğimi de yaptım böylece. Mutluluk bana yaramıyor çünkü direkt kilo alıyorum. İlk bir yıl Adana' da kaldık bu dönemde sürekli dışarıda yedik. Ciğerler, kebaplar, şırdanlar, tatlılar vb. derken bol bol yemeye başladık. 2009 da Konya ya tayin oldum. Buraya geldikten sonra üç ay içerisinde 11 kilo birden aldım. Tekrar 80 kiloya çıktım. Bir süre böyle devam etti. Takii 2012 yılında ayağımı kırana kadar. Aralık başı gibi düşüp ayağımı kırdım ve bir ay alçıda kaldı. Bir ay sonra alçı çıktıktan sonra tartıda gördüğüm rakam 84 tü. Hemen bir karar alıp hayatımda ilk defa diyetisyene gittim. Verdiği listeye harfiyen uyup bir ayda tam 4 kilo verdim.
Devamı birazdan diyomuşum işim çıktı sonra devam ederim hikayeye
Kızlar dün dr üç gün rapor verdi gripim için.aslında güzelce uyuyacaktım ama ablam sabah doguma girdi ona kuran okumak için kalktım..sizde dua edin olur mu plesanta previa tanısı konmuştu..
Menümü yazayım kızlar,
22.9
09:00
2 haşlanmış yumurta
1 dlm tb ekmeği
1 yeşil biber
1 kaşık domates sos
11:00
3 kaşık kırmızı pancar
yarım sb yoğurt
2 ceviz
13:00
1 dlm tb ekmeği
5 kaşık etsiz kabak+domates sote
15:00
2 dlm tb ekmeğine yağsız tost
18:00
1 porsiyon fırında balık
salata
1 dlm tb ekmeği
Böylece bugün kahvaltı hariç diyet listesine uymuş oldum. Listede bir de 21:00 de meyve+yoğurt vardı, onu atlamış oldum. Bir de 11:00 meyve+yoğurttu, onu da kırmızı pancar+cevizle değiştirdim.
Balık çok doyuruyor ve susatıyor. Toplamda 3 lt su içtim.
Dünden çok yorulmuştum, spor yapamadım.
Tüm kaslarının ağrıması iyiye işaret. Devam et bence tramboline. Bende 85 kiloyken hamilelik düşünüyordum ama bir türlü olmuyordu nedense. Ne zaman zayıfladım 61 kiloya indim. O zaman hamile kaldım. Hatta 5 haftalık hamileymişim haberim yok ben hala zayıflama derdindeydim.Nasıl haberin olmaz diyeceksiniz normalde düzenli bir şekilde adet olurum ama diyetten sonra birazcık değişti düzenim. Bende stres yapmak istemedim nasıl olsa olur diye. Tesadüfen kan testinde çıktı ve hayatımın en büyük sürpriziydi.
Ne güzel hikayeymiş bu.Özellikle istediğin için çok güzel bir sürpriz olmuştur.
Ama iyi ki 85'lerde olmamış. Doğuma 100 kiloyla gitmek zorunda kalırsın sonra.
Bir de Ebrucum, sen en fazla kaça çıktın ve en az kaça indin? 9 sene önce rejimle 61'e düşmüşsün zaten, sonra nasıl aldın? Çok sık mı alıp veriyorsun, yoksa hamileliklerden mi kaldı? Ya da az az mı veriyorsun, yıllardır burda olduğuna göre... Aslında bence alıp verenler olarak hatalarımızın listesini çıkaralım, hem kendimize hatırlatmış olalım, hem de birbirimize örnek olalım. Ben yapacağım şimdi listemi, isterseniz siz de bana katılın. :)
16'mdan 26'ma yaptığım rejim hatalarım:
- İki kere 16 kilo verdim, ikisini de geri aldım. Bunun en büyük nedeni kiloların yavaş yavaş geliyor olmasıydı. Ayda 1-2 kilo alıyor ve kafama takmıyordum "Nasılsa verilir, belki de şişliktir." diye... Ben böyle dedikçe o 1-2 kilo 5-6 kilo oluyordu ve işte o zaman "Rejim yapmam lazım." demeye başlıyordum, ama bir türlü rejime başlayamıyordum. Aylarca süren o uğraşları bir daha yaşamak istemiyordum. Hatta son verdiğim 8 kiloyu da yine bu yüzden aldım. 78'den 70'e düştüm ve 1,5 yılda 83'e çıktım.
- Malum fast foodçular... 2013 yılına 70'le girmiştim. O yıl erkek arkadaşımla bir alışveriş mağazasında tezgah açtık. Çocukluğumdan beri hamburger neymiş, neredeyse unutmuş olan ve hamburgeri hiç aramayan biriydim ama sevgilim sağolsun hep B... K...'ye gitmeye başladık. Haftada 2-3 gün bir öğünde oturup 1500 kcal lik menüler yedim. Gelsin hamburgerler, gitsin pizzalarla geçen birkaç ayın ardından 8 kilo geri geliverdi. O 8 kilodan sonra da devamı oldukça çabuk geldi tabi...
- Sandviçler... Lise zamanımın baş belaları da sandviçlerdi. Okuldan gel, yarım ekmek arası domates-peynir, 1 saat sonra bir yarım ekmek arası domates-peynir daha... Akşam yemeğinden sonra yine bir domates-peynir. Sadece sandviçlerle günde 1,5 ekmek yiyordum.
- Tatlılar ve özellikle hazır tatlı abur cuburlar... Kekler, gofretler, çikolatalar... Deli gibi yerdim. Tabi ben şekerleri yedikçe daha çok yemek isterdim, zaten kan şekerimi de çabucak düşürdükleri için bir tatlı daha yerdim. Hele bir de sinemaya giderdim ki, keyif olsun diye 1 kese kağıdı jel şeker alırdım. Bayramlarda annem şekerleri oraya buraya saklamaktan bir hal olurdu ama ben yine de yerlerini tespit edip onları yerdim. Tanrım! Ne kadar korkunç bir canavarmışım.
- Yağlılar... Üniversiteye hazırlandığım sene her sabah kendime hazırladığım o kahvaltıyı asla unutamayacağım. 3 yumurta, 1/4 kangal sucuk ve yine aynı miktarda salam ve sosis... Kızarmış şarküteri ürünlerinin üzerine yumurtayı kırar, üzerine de avuç içi kadar kaşarı rendeler, afiyetle yerdim. O kadar yağlıyı şimdi yesem kusarım herhalde...
İşte benim hatalarım bunlardı. Birinci ve üçüncü madde ilerde yine sorun olabilir benim için, onlara hala dikkat etmek zorundayım. :)
özlem senin burcun da aslan mı desem terazi mi desem...:)
,
30 ağustos 2005 doğumlu Ebrucum. Hiç bir şey için geç değildir ama ben kilo vermek için de 2. bebeği yapmak için de geç kaldım. Bilmeyen arkadaşlar için 34 yaşındayım, hatırlatayım :) Umarım ben de bir an önce o kiloya inerim. İlk çocuğum planlı olmadı, yeni evliydik, işim yeniydi, bunların arasında çok zorluk çektim ve hiçbirşey anlayamadım. O nedenle umarım bu defa tadını çıkarabilirim. Kiloların başıma dertTüm kaslarının ağrıması iyiye işaret. Devam et bence tramboline. Bende 85 kiloyken hamilelik düşünüyordum ama bir türlü olmuyordu nedense. Ne zaman zayıfladım 61 kiloya indim. O zaman hamile kaldım. Hatta 5 haftalık hamileymişim haberim yok ben hala zayıflama derdindeydim.Nasıl haberin olmaz diyeceksiniz normalde düzenli bir şekilde adet olurum ama diyetten sonra birazcık değişti düzenim. Bende stres yapmak istemedim nasıl olsa olur diye. Tesadüfen kan testinde çıktı ve hayatımın en büyük sürpriziydi.
aa bu arada herkes burcunu yazabilir mi? ben merak ederim böyle seyleri.. benim burcum balık. mart dogumluyum:) özelliklerini tasıyorum.. tahmin edebildiğimi edeyim durun, ebru sen başak burcusun, funda sen akrep olabilirsin, ikizler de olabilir:) edacım sen yengecsin, zeynep sen terazi, fatma sen yengec, ece sen de balık ya da yengec olabilirsin:)
tamamen salladım bakalım kimleri tutturabildim:)
Malesef cnm tahmin edemedin.
akrep :)
30 ağustos 2005 doğumlu Ebrucum. Hiç bir şey için geç değildir ama ben kilo vermek için de 2. bebeği yapmak için de geç kaldım. Bilmeyen arkadaşlar için 34 yaşındayım, hatırlatayım :) Umarım ben de bir an önce o kiloya inerim. İlk çocuğum planlı olmadı, yeni evliydik, işim yeniydi, bunların arasında çok zorluk çektim ve hiçbirşey anlayamadım. O nedenle umarım bu defa tadını çıkarabilirim. Kiloların başıma dert
olmasını istemiyorum.
Çok güzel özetlemişsin Funda. Hatalarımızın farkında olmak ve onlarla yüzleşmek çok önemli. Düşünüyorum da benim tek problemim farkındalık. 60 kg dan 83 kg a çıktım ve hiç farkında olmadım. Bir deney yapılmış, bir kurbağa su dolu bir kabın içine konuyor ve kabın sıcaklığı yavaş yavaş arttırılıyor, kurbağa zamanla bu sıcaklığa alıştığı için farkında bile olmadan ölüyor. oysa farklı bir kurbağa sıcak dolu bir kabın içine konduğunda kurtulmak için can havliyle zıplıyor ve kurtuluyor. Benim hikayem 1.kurbağaya benziyor işte. 1 iskenderden ne olur, 1 dilim yaş pastadan ne olur, 1 poğaçadan ne olur ki düşüncesi ile farkında olmadan yavaş yavaş yıllarca bunlar birikti bedenimde.16'mdan 26'ma yaptığım rejim hatalarım:
- İki kere 16 kilo verdim, ikisini de geri aldım. Bunun en büyük nedeni kiloların yavaş yavaş geliyor olmasıydı. Ayda 1-2 kilo alıyor ve kafama takmıyordum "Nasılsa verilir, belki de şişliktir." diye... Ben böyle dedikçe o 1-2 kilo 5-6 kilo oluyordu ve işte o zaman "Rejim yapmam lazım." demeye başlıyordum, ama bir türlü rejime başlayamıyordum. Aylarca süren o uğraşları bir daha yaşamak istemiyordum. Hatta son verdiğim 8 kiloyu da yine bu yüzden aldım. 78'den 70'e düştüm ve 1,5 yılda 83'e çıktım.
- Malum fast foodçular... 2013 yılına 70'le girmiştim. O yıl erkek arkadaşımla bir alışveriş mağazasında tezgah açtık. Çocukluğumdan beri hamburger neymiş, neredeyse unutmuş olan ve hamburgeri hiç aramayan biriydim ama sevgilim sağolsun hep B... K...'ye gitmeye başladık. Haftada 2-3 gün bir öğünde oturup 1500 kcal lik menüler yedim. Gelsin hamburgerler, gitsin pizzalarla geçen birkaç ayın ardından 8 kilo geri geliverdi. O 8 kilodan sonra da devamı oldukça çabuk geldi tabi...
- Sandviçler... Lise zamanımın baş belaları da sandviçlerdi. Okuldan gel, yarım ekmek arası domates-peynir, 1 saat sonra bir yarım ekmek arası domates-peynir daha... Akşam yemeğinden sonra yine bir domates-peynir. Sadece sandviçlerle günde 1,5 ekmek yiyordum.
- Tatlılar ve özellikle hazır tatlı abur cuburlar... Kekler, gofretler, çikolatalar... Deli gibi yerdim. Tabi ben şekerleri yedikçe daha çok yemek isterdim, zaten kan şekerimi de çabucak düşürdükleri için bir tatlı daha yerdim. Hele bir de sinemaya giderdim ki, keyif olsun diye 1 kese kağıdı jel şeker alırdım. Bayramlarda annem şekerleri oraya buraya saklamaktan bir hal olurdu ama ben yine de yerlerini tespit edip onları yerdim. Tanrım! Ne kadar korkunç bir canavarmışım.
- Yağlılar... Üniversiteye hazırlandığım sene her sabah kendime hazırladığım o kahvaltıyı asla unutamayacağım. 3 yumurta, 1/4 kangal sucuk ve yine aynı miktarda salam ve sosis... Kızarmış şarküteri ürünlerinin üzerine yumurtayı kırar, üzerine de avuç içi kadar kaşarı rendeler, afiyetle yerdim. O kadar yağlıyı şimdi yesem kusarım herhalde...
İşte benim hatalarım bunlardı. Birinci ve üçüncü madde ilerde yine sorun olabilir benim için, onlara hala dikkat etmek zorundayım. :)
özlemcim "surk" nedir? daha önce de gördüm yazım hatası olarak düşünmüştüm. :)Bugunku menum
07:30
Yarim haslanmis yumurta
2 tatli kasigi surk
3 zeytin
Avuc icinden az ekmek
1 cay kasigi pekmez
Domates,salatalik,aci biber
Veee yesil cay
11:15
Yuruyerek asagi indim ya gorumcemler kahvalti hazirlamis biraz simit,peynir,5 zeytin yedim.ve cay:)
15:00
Diger gorumcemde 2-3 biskivi-kraker ve cay
18:15
2 kucuk kepce boll yesil mercimekli patlican yemegi
3 yk yogurt
1 kucuk aci biber
Minicik 1 lokma ekmek
3 L su
Sade turk kahvesi
1 kupa yesil cay
2 buskivi yedim o bile siskinlik yapti sanki 1-2 paket yemis gibi.
Spor
09:30 10:30 arasi bebek arabasiyla yuruyus
16:00 17:00 arasi bebek arabasiyla yuruyus
problem şu canım, 2.çocuğu 1.ye arkadaş olsun diye yaparsan eğer (ki ben 1.çocuğum istiyor diye istiyorum); 1.çocuk ergenliğe girdiğinde öteki daha yeni yeni büyüyor oluyor. Bu nedenle değil arkadaş olmak birbirleriyle vakit bile geçirmiyorlar. Biri üniversiteye giderken diğeri ilk okula başlamış oluyor mesela.Daha iyi değil mi hiçbir şey anlamadan büyümesi? Öbür türlü uğraşmak zor olmaz mı? Çocuk dediğin 12 yaşına gelene kadar dert bence... Gerçi bizim ailede en son çocuk ben ve kardeşimdik. Hiç çocuk görmedim büyürken, belki o yüzden biraz uzağım küçük çocuklara...
Çok güzel özetlemişsin Funda. Hatalarımızın farkında olmak ve onlarla yüzleşmek çok önemli. Düşünüyorum da benim tek problemim farkındalık. 60 kg dan 83 kg a çıktım ve hiç farkında olmadım. Bir deney yapılmış, bir kurbağa su dolu bir kabın içine konuyor ve kabın sıcaklığı yavaş yavaş arttırılıyor, kurbağa zamanla bu sıcaklığa alıştığı için farkında bile olmadan ölüyor. oysa farklı bir kurbağa sıcak dolu bir kabın içine konduğunda kurtulmak için can havliyle zıplıyor ve kurtuluyor. Benim hikayem 1.kurbağaya benziyor işte. 1 iskenderden ne olur, 1 dilim yaş pastadan ne olur, 1 poğaçadan ne olur ki düşüncesi ile farkında olmadan yavaş yavaş yıllarca bunlar birikti bedenimde.
Çevrenin etkisi ile kilo vermem gerek diyordum, diyetisyen diyetisyen dolaşıyordum ama kilolu olduğumun farkında değildim, çünkü aynalara bakmıyordum, ne zamanki aynanın karşısına korsesiz, olduğum gibi geçtim, tabiri caizse "çam yarması" gibi olduğumu gördüm. İşte o an aylarca kendimi zehirlediğimi fark ettim ve değişime karar verdim. ve buraya geldim.
problem şu canım, 2.çocuğu 1.ye arkadaş olsun diye yaparsan eğer (ki ben 1.çocuğum istiyor diye istiyorum); 1.çocuk ergenliğe girdiğinde öteki daha yeni yeni büyüyor oluyor. Bu nedenle değil arkadaş olmak birbirleriyle vakit bile geçirmiyorlar. Biri üniversiteye giderken diğeri ilk okula başlamış oluyor mesela.
Nasıl tamamen salladın kız?
Hem ikizlerle akrebin ne alakası var? Zıt onlar bir kere.Ben normalde hiç sevmem akrepleri, sadece 1 istisna kişisi vardır bunun. :)
Ben ikizlerim, yükselenim de kova... Burçlara pek inanmıyorum aslında ama aynı burçta insanlarda sanki aynı olan bir şey oluyor. Mesela ben yükselenimi ilk öğrendiğimde "Nasıl tahmin edememişim?" demiştim. Baya kova tipi varmış bende.
Yani ben de aslında "aslan" diyecektim sana ama benden önce davranmışsın.
Akreplerle hiç anlaşamam aslında ama sana kanım çok kaynadı. Gerçi fotoğrafını bile görmedim ama iyi akreplerdensin galiba...Teyzem var bir de, gördüğüm en akrep olmayan akrep, resmen kadın peygamberdir. O derece iyi ve fedakardır, hayrete düşürür beni, insanüstü bir kadın... Ama gel gör ki bir de baş akrep var, o da annem. Çok fena valla, bir anlaşırız ki sormayın.
Özlemcim bir ara fotonu koysana, merak ettim şimdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?