Hayırlısı olsun canım hakkında. İnşallah zayıfladığın zaman çıtır bir anne adayı olarak hamile kalırsın. Bende öyle olmuştu.Henüz değil Ebrucum, yalnızca karar verdik. Ben de sağlıklı bir şekilde karşılayayım hamileliği diye hazırlıklara giriştim.
Kahvaltın hiç olmamış. Onun dışındaki menün gayet güzel. Sporun ve suyunda iyi. Afiyet olsun.Kızlar ben de birkaç gündür sürekli dışardayım, yazamadım bir türlü.
Dünkü menümü yazayım:
Kahvaltıyı dışarda yaptığım için biraz kaçamaklar oldu
11:30
1 yumurta
1 dlm eski kaşar
domates,
yeşil biber
1 küçük mücver
2 dlm cevizli ekmek
1 dlm kek
15:00
2 kaşık zeytinyağlı kuru fasülye
18:00
4 kaşık zeytinyağlı kuru fasülye
yarım sb yoğurt
2 kaşık kırmızı pancar salatası
2 lt su
20 dk trambolin
20 dk tempolu yürüyüş
20 dk bel inceltme egzersizleri
Herşey kutularda derken? Nasıl bir temizlik yaptın merak ettim. Sanırım geçen hafta başlamıştın. Allah kolaylık versin. Temizliğe bir başlayınca insanın canı çıkıyor. O nedenle ev hanımlarına çok özeniyorum.selam kızlar ben geldim tüm hafta sonu temizlikle geçti kolumu kaldıracak halim yok ev taşımış gibi oldum herşey kutularda yerleşmeyi bekliyor ve dün geceden uykusuzum ve yorgunum halada evde bi düzen yok her yer heryerde biraz halldebeilsem ortalığı
Öğle öğünündeki bezelye, pilav ve baklava haricinde çok güzel bir menü. Bunlar bize ufak kaçamaklar olarak görünüyor ama toplamda oldukça etkiliyor kilo verme sürecini. Su gayet güzel. Temizlikte spor yerine geçer. Afiyet olsun.menüm
kahvaltı 7:30
2 yumurtadan omlet
1 dilim çavdar
4 zeytin
öğlen 12:30
1 kase mercimek çorba
2yk pilav
2 kepçe bezelye suyunu yemedim
1 dilim baklava
ara
kahve
akşam 17:45
tarhana çorba
tavuk ciğer
2.5 literye yakın su içtim dahadaiçerim
Özlem özlem özlem senin adını makarnacı Özlem yapacağım. Makarnasız durmuyorsun hiç. Onun haricinde menü gayet güzel.Bugunku menum
10:30
1 haslanmis yumurta
1 tatli kasigi peynir
3 tatli kasigi zeytinyagli sürk
1 domates
Avuc ici kadar ekmek
13:15
1 yesil elma
3 ceviz
1 cay bardagi süt
16:15
5 yk kiymali makarna
4 yk yogurt
1 kozlenmis aci biber(600ml su icirtti yemekte)
Az once esim yerken birer lokma ekmek,patlican yemegi ve makarna yedim.
3-4 L kadar su 400ml bardakla surekli ictim ama hesaplayamadim.
Turk kahvesi
400ml yesil cay
aksam yurumeye calisacam.:)
Artık tek tek her menüyü alıntılamayacağım kızlar. Beğendiğim menülerin mesajını beğeneceğim, öbür türlü yer kalabalığı oluyor. :)
Bu da benim menüm
Sabah
2 tabak ezogelinimsi çorba
1 dilim ekmek
Öğle
2 tabak çorba
1 dilim ekmek
Ara
1 elma
Akşam
biraz zeytin
3 dilim ekmek
40 dk step
Bugün ne hikmetse daha şimdiden 2,5 lt su bitirdim, hala da çok susuz hissediyorum kendimi, hala içiyorum. :)
çok mu özledin o günlerini :)Canım yaaaa, eski gunkerimi hatırlattın bana:)
henüz farklı bi his oluşmadı ilerleyen zamanlarda artık farkına varırım heralde :)2
Funda bayıldım zorunlu ışık kapatma fikrine. Bizim eve de lazım böyle bir kural. Benim kızları bırak sabaha kadar oyun oynarlar.
Edacım çok özel günlerin. Tadını çıkart. Rabbim evlat isteyen herkese nasip etsin.
Maşallah tuba. Bu ne azim. Tüm alkışlar tubaya. Benim okul klmasa bu saatte ne kadar erken yatarsam yatayım kalkamam.
iyi dersler tubacım :)Ay ben mayıştım , simdi kızlar kalkıcak, birini okula gonderip kendim de okula gidicem ama benim uykum var!
Kahve içeyim .. Okuldan yine yazamicam arkadslar, ama okurum.. Hayırlıı gunler herkeseee
Zorunlu hafta içi ısık kapama saati cok iyiymiş:))
Funda bayıldım zorunlu ışık kapatma fikrine. Bizim eve de lazım böyle bir kural. Benim kızları bırak sabaha kadar oyun oynarlar.
Ay ben mayıştım , simdi kızlar kalkıcak, birini okula gonderip kendim de okula gidicem ama benim uykum var!
Kahve içeyim .. Okuldan yine yazamicam arkadslar, ama okurum.. Hayırlıı gunler herkeseee
Gunaydin kizlar nasilsiniz? Ilacim bitmis yuruyerek gidecem insallah yagmur yagmaz:) gunes cikiyor gibi
45dk. 1saat arasi yolum var.
hadi bana kolay gelsin.
Besin değişim listesine göre 1 kase çorba 1 dilim ekmek yani sabah 3 dilim ekmek, öğle 3 dilim ekmek, akşam 3 dilim ekmek toplamda 9 dilim ekmek, 1 elma ve biraz zeytin yemişsin gün boyu. Kaba bir hesaba göre bir ekmekle günü bitirmişsin. Biliyorsun dimi çorbayla ekmek eş değer özellikte. Sporun ve suyun çok güzel. Ama menünü beğenmedim.
Kızlar dün dr üç gün rapor verdi gripim için.aslında güzelce uyuyacaktım ama ablam sabah doguma girdi ona kuran okumak için kalktım..sizde dua edin olur mu plesanta previa tanısı konmuştu..
Makarna ve grisini haricinde menün gayet güzel canım. Diyet boyunca mümkün olduğunca makarnadan uzak durun. Mesela onun yerine 4 köfte yiyebilir 1 bardakta ayran içebilirdin. Ayrıca yanına salata bile ekleyebilirdin. Öğle ve akşam öğünlerinin saatleri yazmıyor. Birde meyveleri en geç 15:00 te yiyoruz. Sonrasında yenilen meyvelerin bir kısma depo ediliyor. Dikkat etmemiz lazım.Kizlar
Menum
Sabah 9,00 iki dilim ekmek,8 zeytin.1 dilim peynir,biber,domates
Ogle közlenmiş patlıcan yoğurtla karıştırdım bir kase.1 tabak ton balıklı salata,1 kase yayla çorbası
Ara 3 grisini kepekli
Akşam 3 köfte,2 kasık makarna
3 kırmızı erik,1 elma
Sporun ve suyun gayet güzel. Kendini zorlamazsan bu mevsimde su içilmiyor zaten ama zayıflayabilmemiz için bol su içmemiz lazım. Senin kilona göre 2,5 lt az bile. Bence 3 lt olmalı. Ama sen yinede 2,5 lt den az içme.Spor 45 dk,su 2,5 lt. Suyu azaltsam mo artık yaz da bitiyo.bgün zorla içtim resmen
Kahvaltını ve akşam yemeğini yurtta, öğle yemeğini ise okulun yemekhanesinde ye canım. Bende öyle bir yurtta kalarak okudum üniversiteyi. Az çok çıkan yemekleri biliyorum. Okul yemekhanesindeki kalori 1200 kcal lik normal diyet olarak çıkar. Toplamda 2500 olarak diyorsan bilmiyorum o kısmını ama bir öğünde asla 2500 olmaz. Tereyağdan ve baldan uzak durman lazım. Akşamda acıkmaktan korkma. Hatta acıkman daha faydalı. Zaten en fazla bir hafta açlık çekiyorsun sonrasında alışıyor vücut. Akşam yemeğinden sonra kendini oruç tutuyormuş gibi düşün. Ben öyle yapıyorum sadece su içiyorum. Birde içersem sade nescafe. Şekersiz ve sütsüz. Ona bile alıştım artık. Yurtta diyet yapmak zordur. Çünkü her dakika insanların elinde bir aburcuburla karşılaşma ihtimalin var. Birde evden kolisi gelen insanlar var. Hele onlar potansiyel tehlike. Neler çıkıyor o kolilerden nelermenüleri ve yorumlardan uzak kala kala nasıl yorum yapacağımı bilemez olmuşum..
dün gece telefonum bozuldu gibi bişey oldu çok korktum bellek kartımı çıkarınca düzeldi şimdi korkumdan takıp müzik dinleyemiyorum.. gündüz de bilgisayarım gitti geldikızlar diyetle ilgili sorunlarımdan düzeltemediklerim var bunları sizle paylaşmadan bulduğum çözümleri de istikrarla uygulayamayacağım sanırım..
en belirgin sorunum şu ki: yemekli yurtta kalıyorum ve ekmek-yemek dengesini tutturamıyorum.. akşam erken yediğim için sonradan acıkırım korkusundan kurtulamıyorum.. bir de yurdun öğle yemeği yok ama okulun yemekhanesinde öğle yemiyorum çünkü öyle toplamda 2500 gibi bir kalori oluyor.. ders saatlerimde karmaşık olduğu için belli bir saat koyamadım yemek yerken dengeleyebiliyorum ama kendimi örneğin pilav-makarna türlerini 2 yk yiyip bırakıyorum yiyen varsa arkadaşlarıma veriyorum.. kahvaltıda tereyağına dadanmış durumdayım bir debunu da itiraf edeyim ki hafta 1 - 2 de olsa kesmem gerek bunu şimdi şöyle düşünüyorum 3 kez ara öğün koysam öğle yemeği yemiyorum tabi olumsuz bir yanı olur mu bir de neler önerirsiniz ara öğünlerime geçen gün salatalık aldım hala yemedim canım istemiyorrr herkesin elinde abur cuburları görünce kendimi zor tutuyorummm
Bal ve tereyağ olmamış, şekerpare üstüne kreması, karışık kızartma ve ikisi bir arada menüyü batırmış. Zamanla daha iyi menülerinin olacağına inanıyorum. Suyu çok içmen lazım. Dikkat et mutlaka.bugün ki raporum
8,30: 2 dl domates 2 dl salatalık 2 kk peynir 3 dl ekmek tereyağ-bal çay
13,30: activia kayısı-şeftali
14,30: 1 şekerpare ( arkadaşlar dışarıdan yemişti öğlende onu atlatmayı başardım ama tatlıya hayır diyemedim)
18,00: 1 kase çorba, 1 tb karışık kızartma+bulgur pilavı, 1 kase yoğurt
19,30: nescafe 2si1arada
1 saat yürüyüş
su içemedim yine 330 ml sadece
batırdım yineama yazmazsam kötü hissederdim
Suyunu içmeye çalış mutlaka. Yorgunluğun sebebi mevsim bence çünkü herkeste aynı durum mevcut. Yememize içmemize dikkat etmemiz lazım. Yeşil çayı da dediğin gibi suyu çoğaltmadan içme bence.Bide gün içinde uyumalarım başladıağırlık oluyor üstümde çok .. yorgun hissediyorum okul başlayınca kendimi.. susuzluk olabilir mi.. su içip tamamlayamıyorum diye yeşilçay da içemiyorum
Sen olmayınca gözlerim arıyor zaten seni. Cezamı çekmedim dahaSelam hanımlar, bugun cook cok yogundu derslerim, eve herkesten sonra geldim, telefondan hep okudum yazdıklarınızı ama ben cevap yazamıyorum, hala sorun devam ediyor. Telden girince girşi yapmak için kullanıcı adı ve sifremi giriyorum ama algılamıyor, yok sayıyor eski sayfaya dönüyor.. Uygulama da duzelmedi hala, onun için yazacagım zaman ipadin basına oturmam gerekiyor..böyle cok kötü oldu benim in.. Muhabbetlere sıcagı sıcagına katılamıyorum, ama okuyorum.,
Tartı kaldırma kampanyası olmus, ben de kaldırdım eve gelince hemen:) gerci ben duzenli olarak gunde bir kere tartılıyorum zaten, aç karnına sabah tuvaletten sonra:) neyse şimdi kaldırdım bir daha cumaya tartılırım..
Ebrucum cezamı niye hala bulamadınki, yoksa sen benim verdiklerimi hala tamamlamadın mı?
tesekkurler fundacım:)Edacım iyi niyetlerim ablanla beraber. En kısa zamanda güzel haberlerini bekliyorum. :)
Memün gayet güzel canım. Afiyet olsun ama hamilelikte maydonoz iyi olmuyor diye biliyorum. Dikkatli tüket lüften. Hatta araştır biraz. Bol bol semiz otu yemeye çalış çok güzel bir omega 3 kaynağı. Hatta balıktakinden bile daha çok omega 3 içerdiğini biliyorum. Folik asite keşke daha öce başlasaydın ama geçti artık. Önemli olan hamileliğin ilk haftalarında kullanmak. Doktora gitmeyi bekleme biran önce folik asit başla çünkü bebeğin gelişimi için oldukça önemli.Menüm..
08:00
1 haşlanmış yumurta
Bir tabak limonlu zeytinyağlı maydanoz
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
1 dilim ekmek
12:00
Bir kase ekşili bamya çorbası
2 haşlanmış içli köfte(tereyagı sosu vardı ama ben tereyagına karşı degilim)
2 yk sarımsaklı yogurt
Bir kaç ufak kornişon turşu
Bir avuç çig kuruyemiş karışımı
19:00
dolu bir tabak biber sote domatesli
Büyük bir kase cacık
3 minik kabak çiçegi dolması
Biraz önce yarım dilim pasta.. Bugün 3. Ay dönümümüz eşim o kadar özenip pasta yaptırmış bende yarım dilim yemek zorunda kaldımm..
2,5 lt su.. 20 dk yürüyüş
O yorgunluk herkeste var canım. Bende öyleyim. Büyük ihtimal tek nedeni mevsim geçişi. Vücut alışmaya çalışıyor. Birde ben psikolojik olarak kapalı havaları sevmem. Dinç uyanabilmem için dışarıda cıvıl cıvıl bir hava olması lazım. Ama artık kış geldi neredeyse. Hava hep kapalı Konya' da. Bende de uyku yapıyor bu durum.benim bi sorunum var kızlar
bu ara 6dan sonra bişey yememeye çalışıyrum ama son 1 haftadır özellikle yemekten sonra dehşet bi uykum geliyor gözlerimi açamıyorum ne olduğu önemli değil ağzıma iki lokma bişey atınca uykum eliyor bu gün okulda yemekten sonra uudum eve geldim yemek yedim 5:45 de az önce uyandım ve bu durum ciddi anlamda beni sinir ediyor :S napıcamıda bilmiyorum bu uyku hali beni mahvediyor hatta @seng de yazmış aynı durumu bi çözümü olan varmıdır????
Oooo bismillah bence o hamilelikten değil pastadan olmuştur. Hamilelikte mide ekşimeleri genelde son aylarda olur. İlk aylarda sabah bulantısı çok sık oluyor.İyi geceler kızlar..ve hoşgeldin ilk hamilelk belirtileri..midem fena halde ekşiyo şuan uyku yok gözümde..
Hımmm ezogelin gibi bişey demiştin ben o nedenle dedim. Çünkü ezogelinde pirinç oluyor. Seninkisi sırf mercimek olmuş o zaman. Yemeğini yap. Yemeğe ses çıkartmam. Ama yanına ekmek yerine salata yap bol salata ye. Bir ara ben yeşil mercimek salatası yapmıştım. Çok lezzetliydi ve acaip doyurucu bişeydi.Valla içinde yaşarken öyle eğlenceli görünmüyor.Ama böyle durumlarda işe yarıyor.
Görüşürüz canım... :)
Bizim burda hava çok kötü, sanırsın ki güneş hala doğmamış. Sonbahar geliyor iyice.
Kız Ebruuuu!Daha dün mercimek demiyor muydun sen bana? Şimdi mercimekleri de mi beğenmiyorsun?
Canım çorbaların ekmek yerine sayılması genelde içine pirinç, un, patates konulması yüzünden... (Eski diyetisyenime ekmek sayılmalarının nedenini sorduğumda bana böyle demişti.) Benim çorbamda sadece mercimek, salça ve baharat vardı. Bence ekmek yerine geçmez. :) Bugün de mercimek yapacağım ama bu defa yemeğini yapacağım, o zaman problem olmaz, değil mi?Zaten onla çok ekmek de yemiyorum.
Allah yardımcısı olsun canım. O tanı ne bilmiyorum ama Allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin bebeğini.Kızlar dün dr üç gün rapor verdi gripim için.aslında güzelce uyuyacaktım ama ablam sabah doguma girdi ona kuran okumak için kalktım..sizde dua edin olur mu plesanta previa tanısı konmuştu..
Hımmm ezogelin gibi bişey demiştin ben o nedenle dedim. Çünkü ezogelinde pirinç oluyor. Seninkisi sırf mercimek olmuş o zaman. Yemeğini yap. Yemeğe ses çıkartmam. Ama yanına ekmek yerine salata yap bol salata ye. Bir ara ben yeşil mercimek salatası yapmıştım. Çok lezzetliydi ve acaip doyurucu bişeydi.
maydanozu okumuştum adet söktürücü özelliğinden dolayı tavsiye edilmiyo, başka yesillik yoktu mecbur kaldım ama daha dikkatli tüketirim sagol kaptan..Memün gayet güzel canım. Afiyet olsun ama hamilelikte maydonoz iyi olmuyor diye biliyorum. Dikkatli tüket lüften. Hatta araştır biraz. Bol bol semiz otu yemeye çalış çok güzel bir omega 3 kaynağı. Hatta balıktakinden bile daha çok omega 3 içerdiğini biliyorum. Folik asite keşke daha öce başlasaydın ama geçti artık. Önemli olan hamileliğin ilk haftalarında kullanmak. Doktora gitmeyi bekleme biran önce folik asit başla çünkü bebeğin gelişimi için oldukça önemli.
Oooo bismillah bence o hamilelikten değil pastadan olmuştur. Hamilelikte mide ekşimeleri genelde son aylarda olur. İlk aylarda sabah bulantısı çok sık oluyor.
Allah yardımcısı olsun canım. O tanı ne bilmiyorum ama Allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin bebeğini.
Allah yardımcısı olsun canım inşallah. İyi haberlerini bekliyoruz o zaman. Folik asitin ucuzu var pahalısı var. Ben pahalı olandan almıştım. Yalnız bulantılarımı artırdı uzun süre kullanamadım. Eczaneden alabilirsin. İllaki doktorun marka vermesine gerek yok.maydanozu okumuştum adet söktürücü özelliğinden dolayı tavsiye edilmiyo, başka yesillik yoktu mecbur kaldım ama daha dikkatli tüketirim sagol kaptan..
Folik asiti Hemen gidip eczaneden alayım mı peki markası farkeder mi..?
O tanı ebrucum eşin aşagıda olması olarakda bilinir yani plesantanın rahmin önünü kapatması yukarıya çıkmaması, dogum esnasında ciddi kanamalar olabilirmiş kanama durdurulamazsa rahmin alınması söz konusu..inş saglıkla sıhhatle atlatır
Güzel canım.Menüm..
08:00
1 haşlanmış yumurta
Bir tabak limonlu zeytinyağlı maydanoz
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
1 dilim ekmek
12:00
Bir kase ekşili bamya çorbası
2 haşlanmış içli köfte(tereyagı sosu vardı ama ben tereyagına karşı degilim)
2 yk sarımsaklı yogurt
Bir kaç ufak kornişon turşu
Bir avuç çig kuruyemiş karışımı
19:00
dolu bir tabak biber sote domatesli
Büyük bir kase cacık
3 minik kabak çiçegi dolması
Biraz önce yarım dilim pasta.. Bugün 3. Ay dönümümüz eşim o kadar özenip pasta yaptırmış bende yarım dilim yemek zorunda kaldımm..
2,5 lt su.. 20 dk yürüyüş
Kızlar dün dr üç gün rapor verdi gripim için.aslında güzelce uyuyacaktım ama ablam sabah doguma girdi ona kuran okumak için kalktım..sizde dua edin olur mu plesanta previa tanısı konmuştu..
Ablan sağlıkla bebeğini kucağına alır inşallah canım. Maydanoz, dereotu, yeşil çay düşüğe neden oluyormuş, yasak yani hamilelikte. Folik asit olarak beni Folic1 e başlattı doktor. Çok pahalı değil. Ben henüz gebelik yokken düşünüyorum diye gittim diyetisyene, kadın doğuma, çok mu evhamlıyım acaba?maydanozu okumuştum adet söktürücü özelliğinden dolayı tavsiye edilmiyo, başka yesillik yoktu mecbur kaldım ama daha dikkatli tüketirim sagol kaptan..
Folik asiti Hemen gidip eczaneden alayım mı peki markası farkeder mi..?
O tanı ebrucum eşin aşagıda olması olarakda bilinir yani plesantanın rahmin önünü kapatması yukarıya çıkmaması, dogum esnasında ciddi kanamalar olabilirmiş kanama durdurulamazsa rahmin alınması söz konusu..inş saglıkla sıhhatle atlatır
Günaydın canım.günaydın kızlar
Yooo evhamlı değilsin doğru olanı yapmışsın. Çok bilinçli bir anne olacaksın inşallah. Umarım dediğim gibi ideal kilonda hamile kalırsın.Güzel canım.
Ablan sağlıkla bebeğini kucağına alır inşallah canım. Maydanoz, dereotu, yeşil çay düşüğe neden oluyormuş, yasak yani hamilelikte. Folik asit olarak beni Folic1 e başlattı doktor. Çok pahalı değil. Ben henüz gebelik yokken düşünüyorum diye gittim diyetisyene, kadın doğuma, çok mu evhamlıyım acaba?
Menün çok güzel olmuş oldukça sağlıklı ve doyurucu bir menü. Sadece kahvaltı saatin geç. Daha erken kahvaltı yapman lazım. İki öğün arasında bence en az 3 saat olmalı. (Ara öğünler dahil) Senin kisi genellikle iki saat olmuş. Su çok iyi. Spor yok mu?Menümü yazayım kızlar,
22.9
09:00
2 haşlanmış yumurta
1 dlm tb ekmeği
1 yeşil biber
1 kaşık domates sos
11:00
3 kaşık kırmızı pancar
yarım sb yoğurt
2 ceviz
13:00
1 dlm tb ekmeği
5 kaşık etsiz kabak+domates sote
2 dlm tb ekmeğine yağsız tost
18:00
1 porsiyon fırında balık
salata
1 dlm tb ekmeği
Böylece bugün kahvaltı hariç diyet listesine uymuş oldum. Listede bir de 21:00 de meyve+yoğurt vardı, onu atlamış oldum. Bir de 11:00 meyve+yoğurttu, onu da kırmızı pancar+cevizle değiştirdim.
Balık çok doyuruyor ve susatıyor. Toplamda 3 lt su içtim.
Dünden çok yorulmuştum, spor yapamadım.
evhamlı dikkatli bilinçli..başka çocuğun var mıydı fatma..?Güzel canım.
Ablan sağlıkla bebeğini kucağına alır inşallah canım. Maydanoz, dereotu, yeşil çay düşüğe neden oluyormuş, yasak yani hamilelikte. Folik asit olarak beni Folic1 e başlattı doktor. Çok pahalı değil. Ben henüz gebelik yokken düşünüyorum diye gittim diyetisyene, kadın doğuma, çok mu evhamlıyım acaba?
Spor yapamadım dün Ebrucum, önceki gün trambolinde biraz zorlamışım vücudumu tüm kaslarım ağrıyordu, dinlendim biraz. Umarım ideal kiloda hamile kalırım, yoksa 1oo kg ı bulurdum hamileyken, doğum sonrası 90 falan olurdum, düşünmek bile istemiyorum. Kabus gibi.Günaydın canım.
Yooo evhamlı değilsin doğru olanı yapmışsın. Çok bilinçli bir anne olacaksın inşallah. Umarım dediğim gibi ideal kilonda hamile kalırsın.
Menün çok güzel olmuş oldukça sağlıklı ve doyurucu bir menü. Sadece kahvaltı saatin geç. Daha erken kahvaltı yapman lazım. İki öğün arasında bence en az 3 saat olmalı. (Ara öğünler dahil) Senin kisi genellikle iki saat olmuş. Su çok iyi. Spor yok mu?
Var canım, 9 yaşında bir kızım var.evhamlı dikkatli bilinçli..başka çocuğun var mıydı fatma..?
Spor yapamadım dün Ebrucum, önceki gün trambolinde biraz zorlamışım vücudumu tüm kaslarım ağrıyordu, dinlendim biraz. Umarım ideal kiloda hamile kalırım, yoksa 1oo kg ı bulurdum hamileyken, doğum sonrası 90 falan olurdum, düşünmek bile istemiyorum. Kabus gibi.
Var canım, 9 yaşında bir kızım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?