Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Ay ben mayıştım , simdi kızlar kalkıcak, birini okula gonderip kendim de okula gidicem ama benim uykum var!
Kahve içeyim .. Okuldan yine yazamicam arkadslar, ama okurum.. Hayırlıı gunler herkeseee

Gunaydin kizlar nasilsiniz? Ilacim bitmis yuruyerek gidecem insallah yagmur yagmaz:) gunes cikiyor gibi
45dk. 1saat arasi yolum var.
hadi bana kolay gelsin.

Henüz değil Ebrucum, yalnızca karar verdik. Ben de sağlıklı bir şekilde karşılayayım hamileliği diye hazırlıklara giriştim.
Hayırlısı olsun canım hakkında. İnşallah zayıfladığın zaman çıtır bir anne adayı olarak hamile kalırsın. Bende öyle olmuştu.

Kahvaltın hiç olmamış. Onun dışındaki menün gayet güzel. Sporun ve suyunda iyi. Afiyet olsun.

Herşey kutularda derken? Nasıl bir temizlik yaptın merak ettim. Sanırım geçen hafta başlamıştın. Allah kolaylık versin. Temizliğe bir başlayınca insanın canı çıkıyor. O nedenle ev hanımlarına çok özeniyorum.

Öğle öğünündeki bezelye, pilav ve baklava haricinde çok güzel bir menü. Bunlar bize ufak kaçamaklar olarak görünüyor ama toplamda oldukça etkiliyor kilo verme sürecini. Su gayet güzel. Temizlikte spor yerine geçer. Afiyet olsun.

Özlem özlem özlem senin adını makarnacı Özlem yapacağım. Makarnasız durmuyorsun hiç. Onun haricinde menü gayet güzel.

Besin değişim listesine göre 1 kase çorba 1 dilim ekmek yani sabah 3 dilim ekmek, öğle 3 dilim ekmek, akşam 3 dilim ekmek toplamda 9 dilim ekmek, 1 elma ve biraz zeytin yemişsin gün boyu. Kaba bir hesaba göre bir ekmekle günü bitirmişsin. Biliyorsun dimi çorbayla ekmek eş değer özellikte. Sporun ve suyun çok güzel. Ama menünü beğenmedim.

Canım yaaaa, eski gunkerimi hatırlattın bana:)
çok mu özledin o günlerini :)

henüz farklı bi his oluşmadı ilerleyen zamanlarda artık farkına varırım heralde :)

Ay ben mayıştım , simdi kızlar kalkıcak, birini okula gonderip kendim de okula gidicem ama benim uykum var!
Kahve içeyim .. Okuldan yine yazamicam arkadslar, ama okurum.. Hayırlıı gunler herkeseee
iyi dersler tubacım :)

Zorunlu hafta içi ısık kapama saati cok iyiymiş:))

Funda bayıldım zorunlu ışık kapatma fikrine. Bizim eve de lazım böyle bir kural. Benim kızları bırak sabaha kadar oyun oynarlar.

Valla içinde yaşarken öyle eğlenceli görünmüyor. Ama böyle durumlarda işe yarıyor.

Görüşürüz canım... :)

Gunaydin kizlar nasilsiniz? Ilacim bitmis yuruyerek gidecem insallah yagmur yagmaz:) gunes cikiyor gibi
45dk. 1saat arasi yolum var.
hadi bana kolay gelsin.

Bizim burda hava çok kötü, sanırsın ki güneş hala doğmamış. Sonbahar geliyor iyice.

Kız Ebruuuu! Daha dün mercimek demiyor muydun sen bana? Şimdi mercimekleri de mi beğenmiyorsun?

Canım çorbaların ekmek yerine sayılması genelde içine pirinç, un, patates konulması yüzünden... (Eski diyetisyenime ekmek sayılmalarının nedenini sorduğumda bana böyle demişti.) Benim çorbamda sadece mercimek, salça ve baharat vardı. Bence ekmek yerine geçmez. :) Bugün de mercimek yapacağım ama bu defa yemeğini yapacağım, o zaman problem olmaz, değil mi? Zaten onla çok ekmek de yemiyorum.

Kızlar dün dr üç gün rapor verdi gripim için.aslında güzelce uyuyacaktım ama ablam sabah doguma girdi ona kuran okumak için kalktım..sizde dua edin olur mu plesanta previa tanısı konmuştu..

Makarna ve grisini haricinde menün gayet güzel canım. Diyet boyunca mümkün olduğunca makarnadan uzak durun. Mesela onun yerine 4 köfte yiyebilir 1 bardakta ayran içebilirdin. Ayrıca yanına salata bile ekleyebilirdin. Öğle ve akşam öğünlerinin saatleri yazmıyor. Birde meyveleri en geç 15:00 te yiyoruz. Sonrasında yenilen meyvelerin bir kısma depo ediliyor. Dikkat etmemiz lazım.

Spor 45 dk,su 2,5 lt. Suyu azaltsam mo artık yaz da bitiyo.bgün zorla içtim resmen
Sporun ve suyun gayet güzel. Kendini zorlamazsan bu mevsimde su içilmiyor zaten ama zayıflayabilmemiz için bol su içmemiz lazım. Senin kilona göre 2,5 lt az bile. Bence 3 lt olmalı. Ama sen yinede 2,5 lt den az içme.

Kahvaltını ve akşam yemeğini yurtta, öğle yemeğini ise okulun yemekhanesinde ye canım. Bende öyle bir yurtta kalarak okudum üniversiteyi. Az çok çıkan yemekleri biliyorum. Okul yemekhanesindeki kalori 1200 kcal lik normal diyet olarak çıkar. Toplamda 2500 olarak diyorsan bilmiyorum o kısmını ama bir öğünde asla 2500 olmaz. Tereyağdan ve baldan uzak durman lazım. Akşamda acıkmaktan korkma. Hatta acıkman daha faydalı. Zaten en fazla bir hafta açlık çekiyorsun sonrasında alışıyor vücut. Akşam yemeğinden sonra kendini oruç tutuyormuş gibi düşün. Ben öyle yapıyorum sadece su içiyorum. Birde içersem sade nescafe. Şekersiz ve sütsüz. Ona bile alıştım artık. Yurtta diyet yapmak zordur. Çünkü her dakika insanların elinde bir aburcuburla karşılaşma ihtimalin var. Birde evden kolisi gelen insanlar var. Hele onlar potansiyel tehlike. Neler çıkıyor o kolilerden neler Ama zayıf bir insan olarak yaşamına devam etmek istiyorsan iradene sahip çıkacaksın. Yapabileceğine inanıyorum çünkü daha önce başardın. Sende kendine inan lütfen. Gerisi çok kolay olacak.

Bal ve tereyağ olmamış, şekerpare üstüne kreması, karışık kızartma ve ikisi bir arada menüyü batırmış. Zamanla daha iyi menülerinin olacağına inanıyorum. Suyu çok içmen lazım. Dikkat et mutlaka.

Bide gün içinde uyumalarım başladı ağırlık oluyor üstümde çok .. yorgun hissediyorum okul başlayınca kendimi.. susuzluk olabilir mi.. su içip tamamlayamıyorum diye yeşilçay da içemiyorum
Suyunu içmeye çalış mutlaka. Yorgunluğun sebebi mevsim bence çünkü herkeste aynı durum mevcut. Yememize içmemize dikkat etmemiz lazım. Yeşil çayı da dediğin gibi suyu çoğaltmadan içme bence.

Sen olmayınca gözlerim arıyor zaten seni. Cezamı çekmedim daha Ama mutlaka yapacağım. Senin ceza da aklıma gelmiyor ama en kısa zamanda bulacağım. Kurtuluşun yok benden. Bakalım bu hafta neler olacak

Memün gayet güzel canım. Afiyet olsun ama hamilelikte maydonoz iyi olmuyor diye biliyorum. Dikkatli tüket lüften. Hatta araştır biraz. Bol bol semiz otu yemeye çalış çok güzel bir omega 3 kaynağı. Hatta balıktakinden bile daha çok omega 3 içerdiğini biliyorum. Folik asite keşke daha öce başlasaydın ama geçti artık. Önemli olan hamileliğin ilk haftalarında kullanmak. Doktora gitmeyi bekleme biran önce folik asit başla çünkü bebeğin gelişimi için oldukça önemli.

O yorgunluk herkeste var canım. Bende öyleyim. Büyük ihtimal tek nedeni mevsim geçişi. Vücut alışmaya çalışıyor. Birde ben psikolojik olarak kapalı havaları sevmem. Dinç uyanabilmem için dışarıda cıvıl cıvıl bir hava olması lazım. Ama artık kış geldi neredeyse. Hava hep kapalı Konya' da. Bende de uyku yapıyor bu durum.

İyi geceler kızlar..ve hoşgeldin ilk hamilelk belirtileri..midem fena halde ekşiyo şuan uyku yok gözümde..
Oooo bismillah bence o hamilelikten değil pastadan olmuştur. Hamilelikte mide ekşimeleri genelde son aylarda olur. İlk aylarda sabah bulantısı çok sık oluyor.

Hımmm ezogelin gibi bişey demiştin ben o nedenle dedim. Çünkü ezogelinde pirinç oluyor. Seninkisi sırf mercimek olmuş o zaman. Yemeğini yap. Yemeğe ses çıkartmam. Ama yanına ekmek yerine salata yap bol salata ye. Bir ara ben yeşil mercimek salatası yapmıştım. Çok lezzetliydi ve acaip doyurucu bişeydi.

Kızlar dün dr üç gün rapor verdi gripim için.aslında güzelce uyuyacaktım ama ablam sabah doguma girdi ona kuran okumak için kalktım..sizde dua edin olur mu plesanta previa tanısı konmuştu..
Allah yardımcısı olsun canım. O tanı ne bilmiyorum ama Allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin bebeğini.

İşte o yüzden adı "gibi"...
Salatasını hiç duymamıştım, bakarım internetten.

maydanozu okumuştum adet söktürücü özelliğinden dolayı tavsiye edilmiyo, başka yesillik yoktu mecbur kaldım ama daha dikkatli tüketirim sagol kaptan..
Folik asiti Hemen gidip eczaneden alayım mı peki markası farkeder mi..?

O tanı ebrucum eşin aşagıda olması olarakda bilinir yani plesantanın rahmin önünü kapatması yukarıya çıkmaması, dogum esnasında ciddi kanamalar olabilirmiş kanama durdurulamazsa rahmin alınması söz konusu..inş saglıkla sıhhatle atlatır

Allah yardımcısı olsun canım inşallah. İyi haberlerini bekliyoruz o zaman. Folik asitin ucuzu var pahalısı var. Ben pahalı olandan almıştım. Yalnız bulantılarımı artırdı uzun süre kullanamadım. Eczaneden alabilirsin. İllaki doktorun marka vermesine gerek yok.

Güzel canım.

Ablan sağlıkla bebeğini kucağına alır inşallah canım. Maydanoz, dereotu, yeşil çay düşüğe neden oluyormuş, yasak yani hamilelikte. Folik asit olarak beni Folic1 e başlattı doktor. Çok pahalı değil. Ben henüz gebelik yokken düşünüyorum diye gittim diyetisyene, kadın doğuma, çok mu evhamlıyım acaba?

Menümü yazayım kızlar,
22.9
09:00
2 haşlanmış yumurta
1 dlm tb ekmeği
1 yeşil biber
1 kaşık domates sos

11:00
3 kaşık kırmızı pancar
yarım sb yoğurt
2 ceviz

13:00
1 dlm tb ekmeği
5 kaşık etsiz kabak+domates sote

15:00
2 dlm tb ekmeğine yağsız tost

18:00
1 porsiyon fırında balık
salata
1 dlm tb ekmeği

Böylece bugün kahvaltı hariç diyet listesine uymuş oldum. Listede bir de 21:00 de meyve+yoğurt vardı, onu atlamış oldum. Bir de 11:00 meyve+yoğurttu, onu da kırmızı pancar+cevizle değiştirdim.
Balık çok doyuruyor ve susatıyor. Toplamda 3 lt su içtim.
Dünden çok yorulmuştum, spor yapamadım.

günaydın kızlar
Günaydın canım.

Yooo evhamlı değilsin doğru olanı yapmışsın. Çok bilinçli bir anne olacaksın inşallah. Umarım dediğim gibi ideal kilonda hamile kalırsın.

Menün çok güzel olmuş oldukça sağlıklı ve doyurucu bir menü. Sadece kahvaltı saatin geç. Daha erken kahvaltı yapman lazım. İki öğün arasında bence en az 3 saat olmalı. (Ara öğünler dahil) Senin kisi genellikle iki saat olmuş. Su çok iyi. Spor yok mu?

evhamlı dikkatli bilinçli..başka çocuğun var mıydı fatma..?

Spor yapamadım dün Ebrucum, önceki gün trambolinde biraz zorlamışım vücudumu tüm kaslarım ağrıyordu, dinlendim biraz. Umarım ideal kiloda hamile kalırım, yoksa 1oo kg ı bulurdum hamileyken, doğum sonrası 90 falan olurdum, düşünmek bile istemiyorum. Kabus gibi.

evhamlı dikkatli bilinçli..başka çocuğun var mıydı fatma..?
Var canım, 9 yaşında bir kızım var.

Tüm kaslarının ağrıması iyiye işaret. Devam et bence tramboline. Bende 85 kiloyken hamilelik düşünüyordum ama bir türlü olmuyordu nedense. Ne zaman zayıfladım 61 kiloya indim. O zaman hamile kaldım. Hatta 5 haftalık hamileymişim haberim yok ben hala zayıflama derdindeydim. Nasıl haberin olmaz diyeceksiniz normalde düzenli bir şekilde adet olurum ama diyetten sonra birazcık değişti düzenim. Bende stres yapmak istemedim nasıl olsa olur diye. Tesadüfen kan testinde çıktı ve hayatımın en büyük sürpriziydi.

Benim büyük kızımda 9 yaşında. Kaç doğumlu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…