- 24 Ocak 2014
- 1.575
- 1.149
- 248
az bi günle kaçırdın:) oğlak:)Heh havvacım senin burcun da , mmmmmmmm, yay:)
Kızlardan boş vakit bulmuşken hikayeye devam edeyim hemen. Bir ay sonra diyetisyene kontrole gittiğimde iyi güzel dedi hiç bir tepki vermedi. İsterdim ki ooo çok güzel vermişsin böyle devam et şunları şunları da yap gibi gaz versin. Ama adam hiç bir tepki vermedi. Diyet listesini de değiştirmedi. Öylece çıktım diyetisyenin yanından. Verdiği listeyi bir hafta daha uygulayabildim sonra ne oldu hatırlamıyorum ama ne şevk ne istek ne motivasyon hiç bişey kalmadı bende bıraktım diyeti. Tabii ki diyeti bıraktıktan sonra o verdiğim 4 kiloyu yanında 1,5 kilo ile tekrardan aldım. Sonra nasıl karar verdim neler yaptım tam hatırlamıyorum ama kendimi internetin başında kiloyla ve diyetle ilgili araştırma yaparken buldum. Karşıma Kadınlar Kulübü çıktı. Diyet başarı hikayelerini okuya okuya karar verdim tekrardan zayıflamaya. Dedim ki kendi kendime benim o kadınlardan hiç bir eksiğim yok. Onlar yapabiliyorsa bende yapabilirim. Sonra kendimi cuma yarışmalarında buldum. Canım kaptanım Hilal' im çağırdı tıpkı benim sizleri çağırdığım gibi. Onların sayesinde sadece 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde 85,5 kilodan (Takım başlangıç kilom 82 li bişey) 61.8 kiloya kadar indim. İnanın bana altı ayda sadece 1-2 kaçamak yapmışımdır. Hele ki herkes zayıflamışsın dedikçe daha bir arttı motivasyonum. Tek hatırladığım kaçamak halka tatlı. Ondan da sabah kalkar kalkmaz bir ısırık almıştım. 61.8 kiloyu görüp mezun olduktan sonra nasıl fark ettiğimi hatırlamıyorum ama göğsümde bir kitle geldi elime. O zamanlar ultrasonda çalışıyordum. (Bu arada sağlıkçıyım) Hemen doktorlarımıza baktırdım. Kitlenin kötü huylu olmasından şüphelendiler ve alınıp patolojiye gitmesi gerekti. Bu arada diyetin başından beri bebek istiyorduk zaten ama dediğim gibi olmuyordu nedense. Hastaneye yatışımı yaptırırken sekreter arkadaşa hamilelik şüphesinden bahsedip, olmaz ama yine de riske atmayalım bir test yaptıralım dedim ve hayatımın en güzel sürpriziyle karşılaştım. Tam 5 haftalık hamileymişim. Hem mutluluk hem kitle üzüntüsü hepsi birbirine karıştı. Allaha şükür alınan parça temiz çıktı. Vee ben zayıflığımın tadını çıkartamadan yeniden 83 lere yelken açtım. Diyeti yeni bıraktığım için ilk 3 ayda normalden daha fazla kilo aldım. Sonrasında alımlarım azaldı ama yine 18-19 kiloyu buldum. Kızımın da maşallahı vardı 4,150 gr doğdu. Tabii nazar oldu yavrum sonradan kilo alamaz oldu. Hatta şuan 17 aylık ve sadece 10 kilo. Allaha şükür çok az değil ama yine akranlarından daha düşük. Bebişim 2,5 ay emebildi zaten. Sonrasında da direkt diyete başladım. Tabii bu süreçte yine takımla birlikteydim. Yeniden listeye girdim ve bu kez 75 li kilolardan 61 e kadar indim. Sonrasında ise beslenmeme çok dikkat etmediğim için hala 64 lü kilolarda sürünüyorum.Bir ara sana hikayemi detaylı bir şekilde anlatayım ama şimdi merakta kalma kısaca özet geçeyim. Tüm gençlik yıllarımı 0 beden olarak geçirdim. Çok yememe rağmen hiç kilo almayan bir insandım. Üniversite de okurken 2000 li yıllarda 50 kiloydum. Hatta uzun bir süre evlenene kadar hep 50 kilo olarak kaldım. Bu arada boyum 172. Evlendikten sonra sanırım düzenli hayat ve değişen hormonlar sayesinde kilo almaya başladım. 9 yıl önce ilk kızıma hamile kaldığımda 64 kiloydum. Doğuma ise 82 kiloyla girdim. Yani hamilelik süresince yaklaşık 18 kilo aldım. Doğumdan sonra tek hatırladığım kilom 74. Uzun süre 74 kilo civarında takıldım ama hiç diyet yapmadım. Boy biraz uzun olunca kiloyu kaldırıyor birazcık balık etli görünüyorsun. Buda insanı rahatsız etmiyor. Etmiyordu diyeyim. Sonrasında boşanmayla sonuçlanan ilk evliliğim son günlerinde yine diyet yapmadan üzüntü ve stresten 69 kiloya indim kısa sürede. Bu arada o dönem 69 kilo olmama rağmen 38 beden giyiyordum. Boşanma süreci bitti. Bir süre sonra 2008 in sonunda şimdiki eşimle tanıştım, aşık olduk birbirimize ikinci evliliğimi de yaptım böylece. Mutluluk bana yaramıyor çünkü direkt kilo alıyorum. İlk bir yıl Adana' da kaldık bu dönemde sürekli dışarıda yedik. Ciğerler, kebaplar, şırdanlar, tatlılar vb. derken bol bol yemeye başladık. 2009 da Konya ya tayin oldum. Buraya geldikten sonra üç ay içerisinde 11 kilo birden aldım. Tekrar 80 kiloya çıktım. Bir süre böyle devam etti. Takii 2012 yılında ayağımı kırana kadar. Aralık başı gibi düşüp ayağımı kırdım ve bir ay alçıda kaldı. Bir ay sonra alçı çıktıktan sonra tartıda gördüğüm rakam 84 tü. Hemen bir karar alıp hayatımda ilk defa diyetisyene gittim. Verdiği listeye harfiyen uyup bir ayda tam 4 kilo verdim.
Devamı birazdan diyomuşum işim çıktı sonra devam ederim hikayeye
Benim ki benim kiNazmiyecim senin burcunu tahmin etmemişim, seninki deeee yengec:)
Bi de dilarayı da atlamısım galiba, dilaracım sennki de akrep bence...
Baska atladıgım kalmadı dimi kızlar,?
selam kızlar
iyi ki gecmiş biriktirmiyorum sık sık okuyorum dedim... bugun birikmiş valla:) giremedim pek, gerci yine bi ara yolun ortasında durmus forumda yazılanları okurken buldum kendimi:) somra azcık daha ilerledim de kırmızı ısıkta durdum, bari anlamlı olsun duruşum diye:)
edacım hayırlı olsun ailenizin yeni ferdi:) fundacım cok guzel bi fikir olmus hataları yazmak..
fatmacım insallah hakkınızda hayırlı bir zamanda gelir size de bir misafir:)
bu arada benim de buyuk kızım 7 yasında, 2007 aralık dgumlu.
aa bu arada herkes burcunu yazabilir mi? ben merak ederim böyle seyleri.. benim burcum balık. mart dogumluyum:) özelliklerini tasıyorum.. tahmin edebildiğimi edeyim durun, ebru sen başak burcusun, funda sen akrep olabilirsin, ikizler de olabilir:) edacım sen yengecsin, zeynep sen terazi, fatma sen yengec, ece sen de balık ya da yengec olabilirsin:)
tamamen salladım bakalım kimleri tutturabildim:)
bu arada ben resim koymustum yaa bir iki hafta önce , yeni evlendiğim zamanki zayıf hallerimi koymsustum, bakabilirsiniz:) gerci iki tanecik:)
simdi annemlerdeyim, eve gidicem birazdan... ebrucum senin hayat hikayeni tekrar okumak da iyi oldu, ben de yazarım belki eve gidince, hala aklımda ben uzun uzun yazmıstım da sen de yorum yazmıstın uzun uzun ama gonderemeden silinmişti, dolayısıyla bana uzun bi yorum borclusun:)
Kizlar menum
Sabah 9,00 kepekli tost,cay
Ara 3 mor erik,1 elma
Oglen 12,30 bol salata buyuk tabak,1,5 kase yagsiz mercimek corbasi
Aksam bir porsiyon cinekop izgara,bol salata,1 dilim kepek ekmegi
Spor 45 dk leslie,50 mekik su 3 lt
Sabah
2 dilim çavdar ekmeği
1 domates
10 zeytin
Öğlen
2 tabak mercimek yemeği
Salata
Ara
3 mandalina
Akşam
1 tabak mercimek yemeği
2 dilim ekmek
1 saat de step
Tamam canım gördüm şimdiDevamı gelcek mi bu hikayenin, heyecanlı oluyor:)
Fundacım yeni halim simdilik yok ama bir ara cekip koyayım, ama albumlerimde kilolu halim var 75 civarı, bir de 64 olanı var, ordan bakabilirsiniz..
Bu arada özlem ya ben de merak ettim resmini koysana:)
Özlem bu görümceler seni mahvedecek. Sen en iyisi diyet süresince uzak dur onlardan. Diyet yaptığını bilmiyorlar mı? Yürüyüşün güzel ama aralar menünü mahvetmiş canım.Bugunku menum
07:30
Yarim haslanmis yumurta
2 tatli kasigi surk
3 zeytin
Avuc icinden az ekmek
1 cay kasigi pekmez
Domates,salatalik,aci biber
Veee yesil cay
11:15
Yuruyerek asagi indim ya gorumcemler kahvalti hazirlamis biraz simit,peynir,5 zeytin yedim.ve cay:)
15:00
Diger gorumcemde 2-3 biskivi-kraker ve cay
18:15
2 kucuk kepce boll yesil mercimekli patlican yemegi
3 yk yogurt
1 kucuk aci biber
Minicik 1 lokma ekmek
3 L su
Sade turk kahvesi
1 kupa yesil cay
2 buskivi yedim o bile siskinlik yapti sanki 1-2 paket yemis gibi.
Spor
09:30 10:30 arasi bebek arabasiyla yuruyus
16:00 17:00 arasi bebek arabasiyla yuruyus
Benim kızımda Ocak 2006 doğumlu. Seninkisinin doğum günü çok güzel bir gün maşallah. Ara için geç olduğunu düşünme. Hepsinin yeri ayrı oluyor. Benimkilerin arasında 7 yaş fark var ve ben pişman değilim. Bence böylesi daha iyi. Hele ufaklığı sevmelere doyamıyorum. İnşallah ikincisi olduğunda ne demek istediğimi anlayacaksın. Zeynep çok iyi anlıyordur beni30 ağustos 2005 doğumlu Ebrucum. Hiç bir şey için geç değildir ama ben kilo vermek için de 2. bebeği yapmak için de geç kaldım. Bilmeyen arkadaşlar için 34 yaşındayım, hatırlatayım :) Umarım ben de bir an önce o kiloya inerim. İlk çocuğum planlı olmadı, yeni evliydik, işim yeniydi, bunların arasında çok zorluk çektim ve hiçbirşey anlayamadım. O nedenle umarım bu defa tadını çıkarabilirim. Kiloların başıma dert
olmasını istemiyorum.
Benim de aklımda. Yarın müsait bir zamanda arayıp sorarım neler yaptığını. Eminim çok mutludur. Bu arada umarım cumaya iyi bir sonuç alırsın çünkü geçen hafta sabittin unutma sakın. Azda olsa kilo vermen lazım. Dikkat et cumaya kadar.Kızlar yarından itibaren regl miskinliğinden rehavetinden ve saçmalığından cıkıp kurtuluyorum, uf cok kötüydü bu hafta, her ne kadar spor yaptıysam da pek dikkat edemedim, yarından itibaren menulerimi de yazıcam insallah...
Simdi ben kızımı yatırmaya gideyim, eger uyanık kalabilirsem çıkıp ders calısıcam..
Ya bu arada kaç zamandır aklımda burcu var, ne yaptı acaba ? Evlendi gitti, alıştı mı keyfi yerinde mi? Cok merak ediyorum..
Menün, suyun ve sporun harika Dilara' cım. Bugün seni günün üyesi ve menünü en iyi menü seçiyorum. Tebrikler.Kizlar menum
Sabah 9,00 kepekli tost,cay
Ara 3 mor erik,1 elma
Oglen 12,30 bol salata buyuk tabak,1,5 kase yagsiz mercimek corbasi
Aksam bir porsiyon cinekop izgara,bol salata,1 dilim kepek ekmegi
Spor 45 dk leslie,50 mekik su 3 lt
Ekmeklere eskiye göre az görünüyor ama yine de gözüme batıyor. Mercimek yemeği güzel olmuş bugün. Yarın da sebze yemeği yapsana kendine. Mesela kabak. Ben bayılırım kabağa. Haa bu arada kısır severmisin bilmiyorum ama senin menülere yakışır. Yarın kısır yemeyi düşünüyorum akşamaSabah
2 dilim çavdar ekmeği
1 domates
10 zeytin
Öğlen
2 tabak mercimek yemeği
Salata
Ara
3 mandalina
Akşam
1 tabak mercimek yemeği
2 dilim ekmek
1 saat de step
Çok karbonhidrat tüketmekten bence. Ama bu saatte bişey yenmez. Bol bol su iç. Erkenden yatmaya bak.Üstümde öyle bir açlık var ki bu saatte kalkıp bir şeyler yiyesim var. Offff ooffff.
Allah kolaylık versin canım o zaman. Biran önce yerleşirsin inşallah. Okulla bir arada zor oluyordur mutlaka.gece 2 canım insülinde bi sıkıntım yok testlerimii aldım
odaları değiştiriyorum da herşeyleri kutulara toplamıştım geçeceğim odada ki eşyalar büyük olduğu için yanlız çıkaramadım o nedenle 2 haftadır hiç bişey yapamadım haftasonu onları hallettim ama hala bi yerleşemedim iki gündür okuldan gelince onlarla uğraşıyorum hala da bitiremedim ufak tefek işler kaldı
inşallah bebişini hayırlısıyla sğlıcakla kucağına alır canım
Çok sevindim canım senin adına. İyi hatırlattın bu cuma bende kan vereyim. En son hamilelikte baktırmıştım kan değerlerime.ben geldim kızlar test sonuçlarım çıktı şükür bi sıkıntım yok şekerim insülinim hormonlarımda bi sıkıntı yok b12 ve demir de sıkıntı var onun için de ilaca başladım iki gündür okuldan gelince ev işleri yüzünden pek uğrayamadım gerçi hala bitmedi ama sanırım biraz sonra bitirip yatarım:)
Menün çok güzel gitti gitti sonra arada waffle görünce habersiz tokat yemiş gibi oldum. Hiç ama hiç olmamış o waffle. Umarım cumayı kötü etkilemez. Allahtan listede değilsin. Yoksa sağlam bir fırça yerdin benden.menümm
kahvalatı 7:30
2 dilim çavdar ekmeği
yarım domamtes
1 ince dilim peynir
öğlen 12:30
1 kase düğün çorba
2yk bulgur pilavı
2 yk patlıcan musakka
1 kase yoğurt
ara
kahve
akşam 17:30
1 adet waffle (arkadaşımın doğum günüydü yedim) ama sonrasında hiç bişey yemedim
su 2-2.5 lt olmuştur halada içiyorum birde 7den beri temizlik yapıyorum birazdan gidip devam edicem
İkinci bomba menü senin menün canım. Afiyet olsun çok çok güzel olmuş. MaşallahKızlar bu günkü menum
Sabah 6.30
1 domates
1 kk peynir
2 ceviz
2 dilim ekmek
Ara 10.30
4 hurma
Öğlen 13.30
1 dilim ekmek
1 köfte
1 tabak domates soslu biber
1 kase yoğurt
ara 16.00
yarım elma
akşam 19.30
1 tavuk but
1 kase yoğurtlu semizotu
1 dilim ekmek
1 tane domates söğüş
Hayır canım yine bilemedin. Halbuki burcumun bütün özelliklerimi taşıyorum. Neden bilemedin acabaZeynep sennkini yazmıstım sanki ilk mesajımda, unuttum ben de:)) bi bakayım gecmişe..
Ebrucum dur bidaha tahmin edeyim, aslan ya da yengec :)
Kimin benim hikayenin mi yoksa herkes hikayesini mi yazsın diyosun? Bence güzel fikir. Hem böylelikle birbirimizi daha yakından tanımış oluruz.Devamı gelcek mi bu hikayenin, heyecanlı oluyor:)
Gördüm canım gördüm yorum bile yaptım okumadın mı?Ben senin hikayeni demiştim ama evet herkesin yazması daha iyi bi fikir, bu arada kaptan sen gordun mu benim 56 kiloluk halimi?
Özlem' cim uzak dur sen o görümcelerden sana pek faydaları olmuyor. Kaçamak yapma sakın cumaya az kaldı. Dikkat et kendine. İyi geceler canımSlm kizlar misafirim vardi rahat rahat takip edemedim.(gorumcem geldi)
biseyler soran olmus bana cvp veremedim kusurabakmayin kizlar. yarin sabah sakin kafayla tekrar okur yanitlarim.
Yarin yuksek ihtimal diger gorumcem kahvaltiya gelecek.
Neyse herkese iyi gecelerr..:)
Tamam simdi gordum yorumunu kaptan, bak değişim albumune gecen ayın fotosunu koydum, bi bakabilirisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?