Cnm cokelegi biliyorsundur.özlemcim "surk" nedir? daha önce de gördüm yazım hatası olarak düşünmüştüm. :)
Bir de yeşil mercimekli patlıcan yemeğini merak ettim, nasıl birşey?
Senin menülerin dengeli ve güzel oluyor ama görümcelerle takılırsan bozulacak galiba :) Yürüyüşler de güzel
problem şu canım, 2.çocuğu 1.ye arkadaş olsun diye yaparsan eğer (ki ben 1.çocuğum istiyor diye istiyorum); 1.çocuk ergenliğe girdiğinde öteki daha yeni yeni büyüyor oluyor. Bu nedenle değil arkadaş olmak birbirleriyle vakit bile geçirmiyorlar. Biri üniversiteye giderken diğeri ilk okula başlamış oluyor mesela.
Canım ilaç aldıgım için daha iyi gibiyim.. Ama metobizmam yavas calısıyormus bu hastalıkta, ilaçla duzeliyormu bilmiyorum..Tubacım tiroidin hala engel oluyor mu kilo vermene?
2 yıldır yine iyi devam ettirmişsin, ben dayanamazdım o kadar.Azimli olman güzel. :)
-----
Özlem, hani tartılmak yoktu?
O kiloların en az 2/3 ü tartıya çıkıp durmanın stresinden...
Cnm mecbur kaldim tartilmaya.Tubacım tiroidin hala engel oluyor mu kilo vermene?
2 yıldır yine iyi devam ettirmişsin, ben dayanamazdım o kadar.Azimli olman güzel. :)
-----
Özlem, hani tartılmak yoktu?
O kiloların en az 2/3 ü tartıya çıkıp durmanın stresinden...
çok güldüm buna yaaçok tanıdık geldi epey güldüm :)Eki Görüntüle 1250324
o zaman ben alayım kepekli ekmek domates falan kendime yapıp götüreyim, bunu seçenekler arasına ekledimhazır gıdalar bol katkı maddesi canım daha sağlıklı bi yol bulalım hiç yeme imkanın yoksa..kepekli sandviç alsan yol üstünden ayran yanına baya tok tutar..
sabah bi saat önce kalkıp egZersiz yapma imkanın varsa bu seni zinde tutar..
valla çok kararlıydım yazarken de hemencik araya 1 gün girdi.. ama olsun pes etmiycem olduğu kadar :)7 gün sonra bu mesajı mı alıntılayayım yani Ececim? Tam anlayamadım.
gün boyu toplamını söyledim canım 2500 diye.. en azından aburcuburların çoğunluğunu çıkarırsam sorun kalmaz diye düşünüyorum..Kahvaltını ve akşam yemeğini yurtta, öğle yemeğini ise okulun yemekhanesinde ye canım. Bende öyle bir yurtta kalarak okudum üniversiteyi. Az çok çıkan yemekleri biliyorum. Okul yemekhanesindeki kalori 1200 kcal lik normal diyet olarak çıkar. Toplamda 2500 olarak diyorsan bilmiyorum o kısmını ama bir öğünde asla 2500 olmaz. Tereyağdan ve baldan uzak durman lazım. Akşamda acıkmaktan korkma. Hatta acıkman daha faydalı. Zaten en fazla bir hafta açlık çekiyorsun sonrasında alışıyor vücut. Akşam yemeğinden sonra kendini oruç tutuyormuş gibi düşün. Ben öyle yapıyorum sadece su içiyorum. Birde içersem sade nescafe. Şekersiz ve sütsüz. Ona bile alıştım artık. Yurtta diyet yapmak zordur. Çünkü her dakika insanların elinde bir aburcuburla karşılaşma ihtimalin var. Birde evden kolisi gelen insanlar var. Hele onlar potansiyel tehlike. Neler çıkıyor o kolilerden nelerAma zayıf bir insan olarak yaşamına devam etmek istiyorsan iradene sahip çıkacaksın. Yapabileceğine inanıyorum çünkü daha önce başardın. Sende kendine inan lütfen. Gerisi çok kolay olacak.
Bal ve tereyağ olmamış, şekerpare üstüne kreması, karışık kızartma ve ikisi bir arada menüyü batırmış. Zamanla daha iyi menülerinin olacağına inanıyorum. Suyu çok içmen lazım. Dikkat et mutlaka.
Suyunu içmeye çalış mutlaka. Yorgunluğun sebebi mevsim bence çünkü herkeste aynı durum mevcut. Yememize içmemize dikkat etmemiz lazım. Yeşil çayı da dediğin gibi suyu çoğaltmadan içme bence.
çok güzel bi özeleştiri olmuş bende yapıcam bundan16'mdan 26'ma yaptığım rejim hatalarım:
- İki kere 16 kilo verdim, ikisini de geri aldım. Bunun en büyük nedeni kiloların yavaş yavaş geliyor olmasıydı. Ayda 1-2 kilo alıyor ve kafama takmıyordum "Nasılsa verilir, belki de şişliktir." diye... Ben böyle dedikçe o 1-2 kilo 5-6 kilo oluyordu ve işte o zaman "Rejim yapmam lazım." demeye başlıyordum, ama bir türlü rejime başlayamıyordum. Aylarca süren o uğraşları bir daha yaşamak istemiyordum. Hatta son verdiğim 8 kiloyu da yine bu yüzden aldım. 78'den 70'e düştüm ve 1,5 yılda 83'e çıktım.
- Malum fast foodçular... 2013 yılına 70'le girmiştim. O yıl erkek arkadaşımla bir alışveriş mağazasında tezgah açtık. Çocukluğumdan beri hamburger neymiş, neredeyse unutmuş olan ve hamburgeri hiç aramayan biriydim ama sevgilim sağolsun hep B... K...'ye gitmeye başladık. Haftada 2-3 gün bir öğünde oturup 1500 kcal lik menüler yedim. Gelsin hamburgerler, gitsin pizzalarla geçen birkaç ayın ardından 8 kilo geri geliverdi. O 8 kilodan sonra da devamı oldukça çabuk geldi tabi...
- Sandviçler... Lise zamanımın baş belaları da sandviçlerdi. Okuldan gel, yarım ekmek arası domates-peynir, 1 saat sonra bir yarım ekmek arası domates-peynir daha... Akşam yemeğinden sonra yine bir domates-peynir. Sadece sandviçlerle günde 1,5 ekmek yiyordum.
- Tatlılar ve özellikle hazır tatlı abur cuburlar... Kekler, gofretler, çikolatalar... Deli gibi yerdim. Tabi ben şekerleri yedikçe daha çok yemek isterdim, zaten kan şekerimi de çabucak düşürdükleri için bir tatlı daha yerdim. Hele bir de sinemaya giderdim ki, keyif olsun diye 1 kese kağıdı jel şeker alırdım. Bayramlarda annem şekerleri oraya buraya saklamaktan bir hal olurdu ama ben yine de yerlerini tespit edip onları yerdim. Tanrım! Ne kadar korkunç bir canavarmışım.
- Yağlılar... Üniversiteye hazırlandığım sene her sabah kendime hazırladığım o kahvaltıyı asla unutamayacağım. 3 yumurta, 1/4 kangal sucuk ve yine aynı miktarda salam ve sosis... Kızarmış şarküteri ürünlerinin üzerine yumurtayı kırar, üzerine de avuç içi kadar kaşarı rendeler, afiyetle yerdim. O kadar yağlıyı şimdi yesem kusarım herhalde...
İşte benim hatalarım bunlardı. Birinci ve üçüncü madde ilerde yine sorun olabilir benim için, onlara hala dikkat etmek zorundayım. :)
yengeç ben :))aa bu arada herkes burcunu yazabilir mi? ben merak ederim böyle seyleri.. benim burcum balık. mart dogumluyum:) özelliklerini tasıyorum.. tahmin edebildiğimi edeyim durun, ebru sen başak burcusun, funda sen akrep olabilirsin, ikizler de olabilir:) edacım sen yengecsin, zeynep sen terazi, fatma sen yengec, ece sen de balık ya da yengec olabilirsin:)
tamamen salladım bakalım kimleri tutturabildim:)
bu arada ben resim koymustum yaa bir iki hafta önce , yeni evlendiğim zamanki zayıf hallerimi koymsustum, bakabilirsiniz:) gerci iki tanecik:)
simdi annemlerdeyim, eve gidicem birazdan... ebrucum senin hayat hikayeni tekrar okumak da iyi oldu, ben de yazarım belki eve gidince, hala aklımda ben uzun uzun yazmıstım da sen de yorum yazmıstın uzun uzun ama gonderemeden silinmişti, dolayısıyla bana uzun bi yorum borclusun:)
Tahmin edemeyeceği anlaşılan. Var mı tahmin de bulunmak isteyen?Eda senin de burcunu tutturdum demek:)) ogrencin de cok iyiyimiş , bir ara ben de bir arkadası baska birine tanıstırırken söyle dediğimi haırlıyorum : "bu arkadasın adı elif, balık burcu..." İsimden sonra burc geliyor yani:)
Esimle de tanıstıgımızda burclardan konusmustuk ilk...
Bu arada ebru ve diğerleri hala burclarını yazmadılarrr?
Hani tartılmayacaktık?Slm kizlar ben geldim..:))
Kizlar cooook kotuyum karnimi bir gorseniz davul gibi.cokta yemiyorum. cuma gunku kiloma inemedim.
ya 1 gunde 1-2-3 kg oynarmi bir insanda.
Yine kabiZliklik sorunum basladi sanirim.
Geçen hafta sabittin. Bu hafta kilo vermen lazım. Bence sakıncası yok. Yapabilirsin.Kızlar ben yarın special k diyetine baslicam, kaptan kızmazsın umarım, bu bir haftalık regl rehavetinden sonra bi toparlanmak için denemek istiyorum. Cok ihtiyacım var, hem de bu zararlı değil, rahat olur... Daha önce yapmıstım..
İnsallah bu hafta değilse de haftaya cok iyi bir sonucla gelebilirim..
biber seviyorsan eger tefşon tavada azıcık yag ile pişirip, yanınada peynirle yiyebilirsin, ben öyle cok severim de Aklıma ilk o geldi sen sorunca:)kızlar arada birbirimize diyet,pratik tarifler versek mi?bazen ne yesem diye çok düşünüyorum bide ofiste olunca zor oluyor.arada önerilerinizi bekliyorummm :)
Senin şu dondurma bir türlü bitmedi gitti. Yeter artık bence çünkü yaz bitti. Dondurma sezonu geçti. Dondurma haricinde süper bir menü. Ama su az olmuş canım.Dunku menum
Sabah 9
Yarım yumurta
Domates salatalık
Peynir zeytin
Azcık ceviz
Ara öğleden önce
Dondurma (ev yapımı)
Öğlen 16:00
2-3 yk bulgur pilavı
Aksam 19:00
1 kase patlıcan oturtma , (kızartma değil)
Su 1,5 lt
İyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?