Kizlar 25 dk. bebek arabasiyla yuruyerek anneme geldim.:)
Yolda fenalasmaya basladim,gelir gelmez yemege saldirdim.hala icimde bir titreme var gibi.
Merak etmeyin sagliksiz bise yemedim hazirda mercimekli bulgur pilavi vardi, 6 yemek kasigi ondan ve 2 bardak ayran ictim ve kendime gelemedim.
Bence tüm bunların sebebi iklim değişikliği. Hepimizde var. Geçen hafta beni hatırlamıyor musunuz? Eve gitmeden önce bir sürü plan yapıyorum, şunu yapacağım, bunu yapacağım diye. Ama eve gidince sadece yatasım geliyor hiç bir şey yapamıyorum. Bunları hep birlikte aşacağız inşallah. Azda olsa kilo verebilmen güzel. Senin beslenme şekline uyan bir diyet şekli araştırdın mı hiç?
Bana hesap verebilirsin bunlar içinİspanyolca biliyorsun anladığım kadarıyla süper bişey. Bu arada kaç dil biliyorsun?
Özlem' e verdiğin cezalara da bayıldım.
Kızlar Havva gelmedi mi? En son bildirim saatimiz 11:30. Biliyor ama neden yok, haberi olan var mı?
*** 13. TAKIM 380. ETAP***
Akkat (78.1/77.6/0.5/%0.64)
cerenberen16 (84/82.9/1.1/%1.31)
dilarasahra (90/89.3/0.7/%0.78)
Funda08 (78.2/77.9/0.3/%0.38)
LAydLiNe (64.4/64.2/0.2/%0.31)
mavera87 (67/66.9/0.1/%0.15)
Ozlem (74/75/-1/%-1.35)
13. Takım ortalaması : % 0.32
Kızlar az kalsın 0,30 un altında kalıp uyarı alıyorduk. Her hafta ilk 3 te olan bir takım için bu durum çok kötü. Lütfen haftaya kadar herkes kendine gelsin. Takımımızı yine ilk üçte görmek istiyorum.
Funda, o zaman dediğin gibi kendini geliştirmeye yonelik yaptıgın seyleri de aynı menulerimizi yazdıgımız gibi yaz , paylas veya paylasma ama kendin gor yazdıklarıı.. ben de 2014 e girince kendime bi hedef koydum , her ay okudugum kitapları yazıyorum, mesela dün ben de ufak bir ingilizce kitabı bitirdim ve yazdım, yanına da okundu diye işaretledim bi guzel. Simdi bakıyorum 8-9 aydır okuyup bitirdiğim bir suru kitabı goruyorum , cok guzel hissediyor insan.. Bir de okuyup bitmeyenler var, ozellikle derslerimle ilgili olanlar, ama bitmeyenleri yazmıyorm..
Bu arada ispanyolca vaaaaavvvv, nerden öğrendin? İlkokuldan itibaren mi? Cok guzel bişey
Benim burada bir grubum daha var. Kadınların kitap mekanı diye. Her ay okuduğumuz kitapları oraya yazıyoruz. Bu aya kadar çok güzel okuyordum. Tatilden sonra Yüzyıllık Yalnızlık takıldı kaldı. Bitiremedim daha kitabı. Ama hedefim en kısa zamanda bitirmek.
Kızlar özellikle kitap okuyanlar günlük menülerinin altına o gün kaç sayfa okuduklarını da yazsınlar. Ayrı bir motive kaynağı olur.
Tmm cnm genelde erken yiyordum ama daha dikkatli olacam artik,o saatten hicbirsey yemicem.:) esimi bekledigimde yada disarda oldugumda aksiyordu yemek saatim.mumkun oldugunda daha dikkatli olucam.Özlem sana ceza ; hafta boyunca aksam en gec yediğin sey saat 18:30 da olacak. O saatten sonra su dısında birsey yok:) kabul mu?
Tmm cnm benimde uzun zamandan beri yapmam gereken birseydi sayende gerceklestirecem insallah.:)Benim burada bir grubum daha var. Kadınların kitap mekanı diye. Her ay okuduğumuz kitapları oraya yazıyoruz. Bu aya kadar çok güzel okuyordum. Tatilden sonra Yüzyıllık Yalnızlık takıldı kaldı. Bitiremedim daha kitabı. Ama hedefim en kısa zamanda bitirmek.
Kızlar özellikle kitap okuyanlar günlük menülerinin altına o gün kaç sayfa okuduklarını da yazsınlar. Ayrı bir motive kaynağı olur.
Özlem' cim sana vereceğim ceza da kendine bir kitap seçip haftaya cumaya kadar o kitabı bitirmen ve bize özet geçmen.
Bende tam tersi yuksek cikar genelde tansiyonum..:-/Canım tansiyonun düştü herhalde... Az yediysen ya da aç kaldıysan ondan olmuştur. Bana da olur sık sık, düşük tansiyonluyum. Biraz beklersen düzeleceğini düşünüyorum, madem yemek yemişsin. Ama düzelmezse bir ayran daha iç, tuzlu iç ama... Bir de hareketsiz kalmaya sabredebilirsen uzan ve ayaklarını yukarı doğru kaldır. Yani spor yapar gibi havada tutma, bir yere daha ayaklarını, koltuğa, duvara falan...
Ebrucum hiç araştırmadım. Yani beslenmeyi çok araştırdım da rejimi araştırmadım. Çünkü nelerle karşılaşacağımı biliyorum. Soya ürünleri, tofu vs. diyecekler. Bahçede çimen yetişririr gibi hayvan yetişirken sebze, meyve, bakliyat daha pahalıya çıkıyor. Şu anda tam dengeli bir rejim yapacak kadar maddi durumum yok maalesef.
Valla Ebrucum her gün onların hesabını benden istersen bana en büyük iyiliği yapmış olursun.Yatar kalkar dua ederim sana. Ama geçersiz bahanelerle görevlerimi yerine getirmediğim zaman da ceza vermen gerekir. Tabi bir de bunla uğraşmak istersen...
İspanyolca öğreniyorum, henüz biliyorum diyemem. En güzel dil öğrenme yöntemlerinden biri bence şarkı dinlemek, anlamak ve söylemek olduğu için başlangıçta olmama rağmen direkt çevirilere daldım.Biraz zaman geçince de dizilere dalarım artık.
Şu an sadece İngilizce biliyorum. Bundan da utanç duyuyorum. Çünkü dil aşkı yıllardır içimde var, çok daha önceden İspanyolca bitirip 3. bir dile başlamam gerekirdi ama tembellikten yapamadım. Aslında tembellik de değil, kahrolası dikkat bozukluğu... Bir insanın hayatını berbat edecebilecek baş psikolojik sorunlardan biri... Tam çaresi de yok. Yapılabilecek en iyi şey bir düzen oturtup 1 gün bile ara vermeden o düzene her gün uymak.
Yani dediğim gibi, kontrol etsen benim için çok iyi olur. Ama tabi senden isteyemem de... Çünkü bu takımda olduğum sürece uğraşırsın, yani aylarca...Ama senin de ilgini çekiyorsa ve isteyerek yapacağını düşünüyorsan ben her gün çalışırım derslerimi. :)
Cezaları da mümkün olduğunca uygulanabilir ve faydalı seçmeye çalıştım. :)
Benim haberim yok Ebrucum.
Bende tam tersi yuksek cikar genelde tansiyonum..:-/
--
Ne guzel cnm evde mi ogreniyorsun yoksa kursa falanmi gidiyordun dil ogrenmek icin?:)
Yasin kacti,ne mezunuydun cnm.
ben geldim kızlar telefonumu ayın 10unda servise vermiştim hala haber yok birde üstüne bilgisayar bozuldu kapanıp duruyor sabah tartıldım moralimde bozuldu (500gr vermişim)anlayacağınız bu hafta çok kesat geçti oturup bi özeleştiri yaptım da sanırım hala diyette gibi davranmıyorum kaçamaksız günüm yok ve bişeyler eksik gidiyor motive de olamadım sanırım bunun en büyük sebebi doyma hissinin gelmeyişi yemekten kalktığımda bile açmışım gibi hissediyorum korkudan yavaş yavaş yiyorum arada telefonu elime alıp gereksiz işler yapıp tekrar yemeye devam ediyorum masaya oturunca mutlaka su içiyorum ama yetmiyor malasef sabah kahvaltıda sıkıntı yaşamıyorm öğlen okulda yiyorum klinikten açlıkdan ölerek çıkıyorum ve malasef yemekte ki yan yemeğe (pilav makarna kızartma börek ..) hayır diyemiyorum almamam gerekiyor ama az olsun demekle yetiniyorum akşamları evde kendim yapıyorum yağ çok çok az koyuyorum tuzuda oldukça az koyuyorum ama 1 1.5 tabak yediğim oluyor çok yiyeceğimi bildiğim için hafif şeyler yapmaya çalışıyorum birde akşam yemek saatini 6ya çektim ama malasef akşam yemekleride son 3 gündür tam fiyasko artık midemle baş edemiyorum doymamış hissetmek cidden çok canımı sıkıyor normalde de reglden sonra hafta 3-4 gün bu promlemi yaşardım bi şekilde atlatıyordum ama bu sefer cidden uzun sürdü ve başedemiyorum kendimle kavga ediyorum yiyorum sonrasında kızıyorum moralim bozuluyor kafayı yeme noktasına geliyorum bu açlık hali için bi öneriniz var mı midemi kesip atmayı bile düşünmeye başladım (
bilmiyorum funda ama öyle bişey değil canımın bişey istemesi değil sadece açım yani canım sürekli yemek istiyor bu özel bişey değil bu da bende stres yapıyor normalde menülerimden bilirsin bişeyi canım çekerse yerim ama doyma hissi gelmiyor bunu da anlamış değilimBenim bir önerim var. Ama takımın geri kalanı tarafından onaylanacağını sanmıyorum. :)
Bir gün seç, mesela hazır cuma günündeyken bugün olsun. Aklına gelen her şeyi ye, deli gibi ye, aklının ucundan geçtiği anda bile ye. Tabi yine de abur cubur olmamalarına gayret et. Mümkün olduğunca yemek olsunlar.
Akşama doğru miden şişecek, bulanacak, yanacak, ekşiyecek, canına okuyacak. Ertesi sabah berbat kalkacaksın, acıkmayacaksın bile, acıksan bile miden öyle şiş olacak ki yiyecek halin olmayacak. Böylece "rejim" ya da "diyet" olarak adlandırdığımız o yeme düzeninin ne kadar güzel bir düzen olduğunu hatırlayacaksın. Çok yemek yemenin ne olduğunu hatırlayacaksın ve yine az yemek isteyeceksin.
Ben ne zaman bunu yapsam işe yarar. 1 gün kesmezse, 2. günde yarar. Ama tabi o günlerin hiçbirinde 2000 kcal'yi geçmezdim, daha doğrusu geçemezdim, rejim yaparken daha fazlasını yiyecek alışkanlığı kaybetmiş oluyorum. Yani yağlanacak kadar yemezdim, en fazla sabit kalacak kadar. Sen de deneyebilirsin, tabi takımdan onay çıkarsa.
Kızlar öğlen arkadaşlarım bana gelmeye karar verdiler ve evde hazır yemeyim yoktu ve hepimize pide söyledik. Yuvarlak tatlı tabağı kadardı bir tanesi onlar ikişer üçer yediler ben bir tane yedim ama vicdanen çok rahatsız oldum. Bozdum diye. En azından akşamla dengeliyeyim akşama salata ve yanına tavuk yada köfte yiyeyim sadece.
bilmiyorum funda ama öyle bişey değil canımın bişey istemesi değil sadece açım yani canım sürekli yemek istiyor bu özel bişey değil bu da bende stres yapıyor normalde menülerimden bilirsin bişeyi canım çekerse yerim ama doyma hissi gelmiyor bunu da anlamış değilim
İyi fikir fundacım 1 saat yapayım akşama yürüyüşümü. Normalde 35 dk yürüyorum.Yürüyüş de yapabilirsin onun yerine. :)
İşte tam da o yüzden dedim zaten. Tıksa basa bir doy diye. :) Sen bilirsin...
Uzun süreli rejimlerde öyle oluyor bana, 1-2 gün yiyince geçiyor.
Bugunku menum
10:00 gibi
Az tereyaginda 1,5 yumurta
2 cay kasigi sürk
Domates,salatalik
2 dilim kadar ekmek
1 kupa yesil cay
13:00
6 yk mercimekli bulgur pilavi
2 bardak ayran
16:00
3 yk mercimekli bulgur pilavi
3 yk etli patlican yemegi
3L su
Toplam 1 kupa kadar turk kahvesi
Spor
Toplam 50 dk bebek arabasiyla yuruyus
eve gelirken fenalasmayim diye yemegi erken yedim.
Acikirsam salata yemeyi dusunuyorum.:)
bi denicem o zaman:)) alışkanlık yapmaz inşallahYürüyüş de yapabilirsin onun yerine. :)
İşte tam da o yüzden dedim zaten. Tıksa basa bir doy diye. :) Sen bilirsin...
Uzun süreli rejimlerde öyle oluyor bana, 1-2 gün yiyince geçiyor.
Evime geldim kizlar bir 25 dk. daha yurumus oldum.:)toplam 50dk.
-
Zeynepcigim bir tek ondan yediysen sorun olmaz bence.lahmacun gibi incemi hamuru?
Aksam ekmek yemezsen dengeleyebilirsin.fazla canini sıkma.:)
Bugunku menum
10:00 gibi
Az tereyaginda 1,5 yumurta
2 cay kasigi sürk
Domates,salatalik
2 dilim kadar ekmek
1 kupa yesil cay
13:00
6 yk mercimekli bulgur pilavi
2 bardak ayran
16:00
3 yk mercimekli bulgur pilavi
3 yk etli patlican yemegi
3L su
Toplam 1 kupa kadar turk kahvesi
Spor
Toplam 50 dk bebek arabasiyla yuruyus
eve gelirken fenalasmayim diye yemegi erken yedim.
Acikirsam salata yemeyi dusunuyorum.:)
Evet cnm aslinda saat 6 da yemeyi dusunmustum ama kendimi iyi hissetmedim.Bence acıksan da acıkmasan da salata ye, az bir şey de yağ koy içine... Bu menü biraz az olmuş. Gerçi benim durumum daha beter olacak herhalde, bütün gün açtım ama doğru düzgün hiçbir şey yemedim, yiyesim yoktu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?