Kizlar menume ilave olarak saat 18:30 civari icerisinde kivircik,semiz otu,domates,limon ve az yag bulunan salatadan 1 kase kadar yedim.:)
Bende ayni dusunuyordum kac zamandir yazmaya firsat olmadi.Kızlar... Site değişti ya... Hani eskiden ne güzel smiley'lerimiz vardı, benim gözlerim onları çok arıyor. Kullanmaya alışmışım. Onlar tamamen kaldırılmış, değil mi? Yoksa ben mi bulamıyorum? Önceden de zor bulunuyorlardı zaten.
Benim burada bir grubum daha var. Kadınların kitap mekanı diye. Her ay okuduğumuz kitapları oraya yazıyoruz. Bu aya kadar çok güzel okuyordum. Tatilden sonra Yüzyıllık Yalnızlık takıldı kaldı. Bitiremedim daha kitabı. Ama hedefim en kısa zamanda bitirmek.
Kızlar özellikle kitap okuyanlar günlük menülerinin altına o gün kaç sayfa okuduklarını da yazsınlar. Ayrı bir motive kaynağı olur.
Özlem' cim sana vereceğim ceza da kendine bir kitap seçip haftaya cumaya kadar o kitabı bitirmen ve bize özet geçmen.
Bu fikri çok tuttum. Okumayıo çok severim, bunları paylaşmak diğer okuyucuların yorumlarını almak güzel olur.http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kadinlarin-kitap-mekani.393159/unread
Adres burası canım. Birazcık incelersen anlarsın sistemin nasıl işlediğini. Ben bu ay hiç okuyamadım. Dedim yaa elimdeki bitmedi. Ayın 31 ine kadar bitirirsem bir tane bitirmiş olacağım. Takip konusunda elimden geleni yaparım. Sana bir faydam olacaksa ne mutlu bana.
Bu şekilde doyma hissi tatmin mi oluyor acaba. Yine de bu yöntem midenin küçülmesini önleyebilir, kulağıma hoş gelmedi pek.Benim bir önerim var. Ama takımın geri kalanı tarafından onaylanacağını sanmıyorum. :)
Bir gün seç, mesela hazır cuma günündeyken bugün olsun. Aklına gelen her şeyi ye, deli gibi ye, aklının ucundan geçtiği anda bile ye. Tabi yine de abur cubur olmamalarına gayret et. Mümkün olduğunca yemek olsunlar.
Akşama doğru miden şişecek, bulanacak, yanacak, ekşiyecek, canına okuyacak. Ertesi sabah berbat kalkacaksın, acıkmayacaksın bile, acıksan bile miden öyle şiş olacak ki yiyecek halin olmayacak. Böylece "rejim" ya da "diyet" olarak adlandırdığımız o yeme düzeninin ne kadar güzel bir düzen olduğunu hatırlayacaksın. Çok yemek yemenin ne olduğunu hatırlayacaksın ve yine az yemek isteyeceksin.
Ben ne zaman bunu yapsam işe yarar. 1 gün kesmezse, 2. günde yarar. Ama tabi o günlerin hiçbirinde 2000 kcal'yi geçmezdim, daha doğrusu geçemezdim, rejim yaparken daha fazlasını yiyecek alışkanlığı kaybetmiş oluyorum. Yani yağlanacak kadar yemezdim, en fazla sabit kalacak kadar. Sen de deneyebilirsin, tabi takımdan onay çıkarsa.
ben geldim kızlar telefonumu ayın 10unda servise vermiştim hala haber yok birde üstüne bilgisayar bozuldu kapanıp duruyor sabah tartıldım moralimde bozuldu (500gr vermişim)anlayacağınız bu hafta çok kesat geçti oturup bi özeleştiri yaptım da sanırım hala diyette gibi davranmıyorum kaçamaksız günüm yok ve bişeyler eksik gidiyor motive de olamadım sanırım bunun en büyük sebebi doyma hissinin gelmeyişi yemekten kalktığımda bile açmışım gibi hissediyorum korkudan yavaş yavaş yiyorum arada telefonu elime alıp gereksiz işler yapıp tekrar yemeye devam ediyorum masaya oturunca mutlaka su içiyorum ama yetmiyor malasef sabah kahvaltıda sıkıntı yaşamıyorm öğlen okulda yiyorum klinikten açlıkdan ölerek çıkıyorum ve malasef yemekte ki yan yemeğe (pilav makarna kızartma börek ..) hayır diyemiyorum almamam gerekiyor ama az olsun demekle yetiniyorum akşamları evde kendim yapıyorum yağ çok çok az koyuyorum tuzuda oldukça az koyuyorum ama 1 1.5 tabak yediğim oluyor çok yiyeceğimi bildiğim için hafif şeyler yapmaya çalışıyorum birde akşam yemek saatini 6ya çektim ama malasef akşam yemekleride son 3 gündür tam fiyasko artık midemle baş edemiyorum doymamış hissetmek cidden çok canımı sıkıyor normalde de reglden sonra hafta 3-4 gün bu promlemi yaşardım bi şekilde atlatıyordum ama bu sefer cidden uzun sürdü ve başedemiyorum kendimle kavga ediyorum yiyorum sonrasında kızıyorum moralim bozuluyor kafayı yeme noktasına geliyorum bu açlık hali için bi öneriniz var mı midemi kesip atmayı bile düşünmeye başladım (
Havva yeterli ekmek yiyor musun, yanlış hatırlamıyorsam yalnızca sabah görüyordum ekmeği menülerinde. Ekmeği yıllarca öcü gibi gördük ama ekmek yeyince doyuyorsun ve daha kalorili şeyleri yemiyorsun. Bir de ara öğünleri atlama, öğlen ile akşam arasında zaman uzun olduğu için tb ekmeğe yağsız tost yiyebilirsin. Gerçekten işe yarıyor.bilmiyorum funda ama öyle bişey değil canımın bişey istemesi değil sadece açım yani canım sürekli yemek istiyor bu özel bişey değil bu da bende stres yapıyor normalde menülerimden bilirsin bişeyi canım çekerse yerim ama doyma hissi gelmiyor bunu da anlamış değilim
Bende ayni dusunuyordum kac zamandir yazmaya firsat olmadi.
Telefondan mi cikmiyor yoksa genel mi?
Bu şekilde doyma hissi tatmin mi oluyor acaba. Yine de bu yöntem midenin küçülmesini önleyebilir, kulağıma hoş gelmedi pek.
Benim şöyle bir tespitim var, günüm dolu dolu geçtiğinde, mutlu olduğum şeyler yaptığımda aklıma yemek yemek gelmiyor bile. Oysa çalışırken yada canım sıkıldığında birşeyler yemek istiyorum sürekli. Sanırım bazen bedenimi değil de ruhumu beslemek için yemek yiyorum. Bunu engellemek için ruhsal tatmin sağlayacak bazı uğraşlar geliştirmem gerektiğine karar verdim. Neyle olacak henüz bilmiyorum ama birşeyler bulmam gerek.
Anladım canım ne demek istediğini. :)Ben de bulamıyorum Özlemcim ama temelli gittiklerine inanmak istemiyorum.
Harika tespit Fatmacım. :) Bir de işin o boyutu var. Ruhsal açlık da yemek yemeye sürüklüyor insanı...
Neyle olacağını emin ol biliyorsundur. Çağrını dinle yeter. Biraz kendini gözlemle. İzlediğin bazı filmler çok hoşuna gider, okuduğun bazı karakterlere çok yakın hissedersin. Neden? Büyük ihtimal onlarda kendi çağrını görüyor ve duyuyorsundur. Yapmadan duramayacağın şeyi bul ve onu yap. :) Kafa karıştırıcı yazdım galiba ama neyse...
Kızlar ben de şöyle bir uygulamaya başladım, nasıl karşılayacaksınız bakalım. Önceki haftalarda yazmıştım gerçi. Canım diyet dışı birşey istediği zaman cuma gününe bırakıyorum. Cuma günü tartıldıktan sonra kilo verdiysem kendime ödül olarak o hafta canım neyi istediyse -1 porsiyon olarak tabi-yiyorum. Böylece hem hafta içi kaçamak yapmamış oluyorum hem de haftaiçi uslu durduğum için kendimi ödüllendiriyorum.
Bugünkü menüm:
08:30
yeşilçay+tarçın
09:00
1 dlm tb ekmeği
1 dlm peynir
3 zeytin,
domates, yeşil biber
siyah çay+tarçın
11:00
1 sade türk kahvesi
5 gram çikolata (1 çay kaşığı kadar)
13:00
1 haşlanmış tavuk
3 kaşık bulgur pilavı
salata
1 kepçe çorba
17:30
2 büyük dlm su böreği (bu haftaki ödülüm)
siyah çay+tarçın
4 kaşık kırmızı pancar+yeşil elma+yoğurt karışımı
2,5 lt su, şimdi 45 dk yürüyüş yapıcam.
:) :)Canım bence bir sakıncası yok.
Bu menünle ilgili diyeceğim sadece 2 şey var.
- Ödülünü öğlene alabilsen daha iyi olurmuş.
- 1 tavuğu nasıl yedin?
Kızlar bugunku menumu yazayım, bu sefer special k diyetimde aksam ogunumu normal yedim
Sabah 9
1 kase special
Oğlen 14:00
1 kase special k (sütsüz)
Aksam 18:30
1 tabak bulgur pilavı
1 hindi butu
Salata
2 ısırık tatlı, 2 catal kek
Uh bu kadarla bıraktım neyseki...iyi olmadı ama...üzgünüm
Su 2 lt simdilik
1 konu kpssye calıstım(hem videosunu izleyip hem ktaptan calısım hemde soru cozdum) :)
:) :)
Çok güldüm Fundacım.
1 tavuk baget diyecektim.
benide alınn aranıza:)
öncelikle iyi akşamlar nasışsınız:) bende gunumu yazayımçm:)
sabah bir kbrr kutusu peynir
ara form çay
öğlen bir simit maden suyu
aksam bir kpce mercmk çorbası bir çatal tavuk :)
haklısın ama 1 haftk dşyet uyguluyorm oyuzdn orda ne yazıyorsa o :) sağlıklı bi şekilde dğum kilolarımdan kurtldm sonra bünye alştı durdu iki ay istdiğimi yedm iki kilo alınca bunyemi şoklamak istedim :) bakalm werckmym sağolsun oğluşum ayağa dikio halsizliğe izin vermiyor:) yaş kaç nerdensn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?