Ebru bence perşembeden olacaksa hiç olmasın, bir sonraki haftaya cuma olsun.
Bir de ben adımı değiştirdim, bunu da senin bildirmen gerekecek sanırım.
Benden önce davranmışsın, görmemişim.
Rıfat Ilgaz'dan Halime Kaptan'ı okuyorum ama pek beklediğim gibi gitmiyor maalesef... Yarısından fazlasını okuduğum için bitsin diye devam ediyorum.
Rıfat Ilgaz'dan Hababam Sınıfını okumuştum yıllar önce. Sonrasında hiç bir kitabını okumadım. Ama elime geçerse kaçmaz.
Bende de bir takıntı var. Başladığım kitabı mutlaka bitiririm. Şimdiye kadar bitiremediğim tek kitap var. Ona da 3 kez başladım. Üçünde de bıraktım. Haa pardon iki tane var bitiremediğim. Üç defa başladığım Tanrının kılıcı Atilla, diğeri de Ilgana diye bir kitap. Tanrının kılıcı Atila yı mutlaka bir gün bitireceğim ama Ilgana' yı kimse okutamaz bana. Hayatımda karşılaştığım en berbat kitap.
Ebrucugum evde olanlardan baslayim dedim.Biraz eski bir kitap.
Richard Carlson ufak seyleri dert etmeyin
Mutlu olmak icin ufak seyleri dert etmeyin 100 strateji anlatmis..
Buna ihtiyacim var zaten.Su ana kadar okudugum bolumlerdeki stratejilerin bazilarini icgudusel olarak uygulamistim.bir sure sadece cidden mutlu oluyorum ama her zamanda herseye iyi tarafindan bakilmiyor ki!!
16-17 yillik kitap.:)Mutlu olmak dert etmemekten falan geçmiyor bence...
Adım adım istediğimiz kişi olmaktan geçiyor. Geriye kalanların hepsi geçici ve yalan mutluluk ne yazık ki...
Kızlarında söylediği gibi tamamen duygusal açlık gibi duruyor canım seninkisi de. Kaç gündür söylüyorum tamamen mevsim geçişiyle alakalı bir durum. Aynısını bende yaşadım ama çabuk atlattım çok şükür. Kendini mutlu edecek işlerle uğraşmaya çalış. Çabucak atlatacaksındır.ben geldim kızlar telefonumu ayın 10unda servise vermiştim hala haber yok birde üstüne bilgisayar bozuldu kapanıp duruyor sabah tartıldım moralimde bozuldu (500gr vermişim)anlayacağınız bu hafta çok kesat geçti oturup bi özeleştiri yaptım da sanırım hala diyette gibi davranmıyorum kaçamaksız günüm yok ve bişeyler eksik gidiyor motive de olamadım sanırım bunun en büyük sebebi doyma hissinin gelmeyişi yemekten kalktığımda bile açmışım gibi hissediyorum korkudan yavaş yavaş yiyorum arada telefonu elime alıp gereksiz işler yapıp tekrar yemeye devam ediyorum masaya oturunca mutlaka su içiyorum ama yetmiyor malasef sabah kahvaltıda sıkıntı yaşamıyorm öğlen okulda yiyorum klinikten açlıkdan ölerek çıkıyorum ve malasef yemekte ki yan yemeğe (pilav makarna kızartma börek ..) hayır diyemiyorum almamam gerekiyor ama az olsun demekle yetiniyorum akşamları evde kendim yapıyorum yağ çok çok az koyuyorum tuzuda oldukça az koyuyorum ama 1 1.5 tabak yediğim oluyor çok yiyeceğimi bildiğim için hafif şeyler yapmaya çalışıyorum birde akşam yemek saatini 6ya çektim ama malasef akşam yemekleride son 3 gündür tam fiyasko artık midemle baş edemiyorum doymamış hissetmek cidden çok canımı sıkıyor normalde de reglden sonra hafta 3-4 gün bu promlemi yaşardım bi şekilde atlatıyordum ama bu sefer cidden uzun sürdü ve başedemiyorum kendimle kavga ediyorum yiyorum sonrasında kızıyorum moralim bozuluyor kafayı yeme noktasına geliyorum bu açlık hali için bi öneriniz var mı midemi kesip atmayı bile düşünmeye başladım (
Bende var smiley. Ama dediğin gibi eksik biraz. Eskiden daha çoktu. Geri kalan kısmı yok galiba.Kızlar... Site değişti ya... Hani eskiden ne güzel smiley'lerimiz vardı, benim gözlerim onları çok arıyor. Kullanmaya alışmışım. Onlar tamamen kaldırılmış, değil mi? Yoksa ben mi bulamıyorum? Önceden de zor bulunuyorlardı zaten.
Güzel bir düşünce canım ama ödüllerin yine de çok büyük olmasın mesela Funda nın da söylediği gibi akşam değil de öğle yemeğinde yiyebilirdin. Ayrıca 2 dilim çok olmuş bence bir dilim yeterliydi. Onun haricinde çikolata göze batıyor. Azda olsa kan şekerini ani yükseltecek bütün yiyeceklerden kaçınmalıyız. Çünkü sonrasında büyük bir kaçamağa zemin hazırlıyor küçük kaçamaklar.Kızlar ben de şöyle bir uygulamaya başladım, nasıl karşılayacaksınız bakalım. Önceki haftalarda yazmıştım gerçi. Canım diyet dışı birşey istediği zaman cuma gününe bırakıyorum. Cuma günü tartıldıktan sonra kilo verdiysem kendime ödül olarak o hafta canım neyi istediyse -1 porsiyon olarak tabi-yiyorum. Böylece hem hafta içi kaçamak yapmamış oluyorum hem de haftaiçi uslu durduğum için kendimi ödüllendiriyorum.
Bugünkü menüm:
08:30
yeşilçay+tarçın
09:00
1 dlm tb ekmeği
1 dlm peynir
3 zeytin,
domates, yeşil biber
siyah çay+tarçın
11:00
1 sade türk kahvesi
5 gram çikolata (1 çay kaşığı kadar)
13:00
1 haşlanmış tavuk
3 kaşık bulgur pilavı
salata
1 kepçe çorba
17:30
2 büyük dlm su böreği (bu haftaki ödülüm)
siyah çay+tarçın
4 kaşık kırmızı pancar+yeşil elma+yoğurt karışımı
2,5 lt su, şimdi 45 dk yürüyüş yapıcam.
Allahım Allahım ne güzel bir menü diyecektim ki Tuba son satırları okuyunca haa işte dedim klasik Tuba. Yine bozmuşsun güzelim menüyü.Kızlar bugunku menumu yazayım, bu sefer special k diyetimde aksam ogunumu normal yedim
Sabah 9
1 kase special
Oğlen 14:00
1 kase special k (sütsüz)
Aksam 18:30
1 tabak bulgur pilavı
1 hindi butu
Salata
2 ısırık tatlı, 2 catal kek
Uh bu kadarla bıraktım neyseki...iyi olmadı ama...üzgünüm
Su 2 lt simdilik
1 konu kpssye calıstım(hem videosunu izleyip hem ktaptan calısım hemde soru cozdum) :)
O kadar az tatlıdan kekten bişey olur bence çünkü yiyen Tuba. Ve geçen hafta sabit, bu haftada 100 gram veren bir insan. Zeynep in yediği pideye ses çıkartmam ama Tuba nın yediği bir ısırık kaçamağa kıyameti kopartabilirim. Tuba anladı beni. Haftaya en az 1 kg istiyorum Tuba hazır et kendini.1 gün için fazla değil ama akşam biraz ağır olmuş, gerçi erken yemişsin. O kadar az tatlıdan, kekten bir şey olmaz bence. Cuma yemeyeceğiz de ne zaman yiyeceğiz?
Oh oh, maşallah.
Komple kişisel gelişim takım olup çıkacağız bu gidişle...
Mezun olma taleplerinde ön kriterlerimiz olacak.
İçinde zeytin ağacı çıkacak yakında FundaMenüm
Sabah
12 yeşil zeytin
1 dilim çavdar ekmeği
Öğlen
1 tabak mercimek çorbası
1 dilim ekmek
Ara
1 tabak mercimek çorbası
Akşam
2 küçük salkım kadar üzüm
8 sayfa Martin Eden okudum.
20 sayfa Türkçe roman okudum.
La Cucaracha'yı çevirdim. Bilmiyorum içecek esrar bulamadığı için nalları diken hamamböceğinin hüzünlü hikayesini duydunuz mu...Bu millet gibisi yok.
Çok merak ettim Ece' cim sürahini. Resim paylaşabiliyorsan görmek isterim. Birde su içemiyordun inşallah bu yeni sürahi bol su içmeni sağlar.Kızlar eğer haftasonunu da kötü geçirirsem oturup acımasız bir özeleştiri yazacağım sizlere.. haftasonu iyi geçerse yine yazıcam ama acele değil :) bugün dersim olmamasına rağmen bilgisayarı açmaya vakit bulamadım.. ne yaptın deseniz az bi temizlik dedikodu yemek yemek bi de kısacık alışveriş.. masamın üstüne çok güzel bir sürahi aldım çok sevdim onla su içmeyi bardağıda var :))
Benin hayatta en sevdiğim uğraştır kitap okumak. Takımı bu kadar istekli görmek beni de çok mutlu etti. Tavsiye için de teşekkürler. En kısa zamanda okumaya çalışacağım.Ayrica kitap fikri harika olmus ebrucum.cok kitap okuyan biri olarak onerilerinize acigim.su an feraye'yi okuyorum.naside erbudak yazari.akici,guzel bir roman tavsiye ederim.
Gündüz içilen sütün ve yoğurdun çok faydası var. Ama akşam içilen süt yazardan çok zarar veriyor. Tam detaylı açıklama bilmiyorum ama eski arkadaşlarımızda Burcu içilmesini tavsiye etmezdi. Bulursam açıklamasını yazarım. Ya da kendi uğrarsa sorarız.bir de bir yazıyı alıntılayım sizlerin yorumunu sorayım..yazının tamamını alıntılamada sorun yaşadım sadece bir kısmını kesip yolluyorum.. Süt hakkında ne düşünüyorsunuz?? bu arada aslında ben sütün direk etkisi olmayacağını düşünüyorum ama ara öğün gibi kullanırsam olumsuz mu olur?
1. Göbek yağlarını yakıyor
Kilo alan kişilerde yağlanma göbek ve bel bölgesinde oluşmaya başlıyor. Yapılan araştırmalara göre; orta dereceli kalori kısıtlaması yapılan, az yağlı bir diyetin uygulandığı kişiye özel beslenme programında, günde 2 bardak süt tüketmek yağ yakımı için yeterli oluyor. Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalarda, sütün içindeki kalsiyumun vücuttaki yağlanmayı azaltarak kilo kontrolü sağlamaya yardımcı olduğu ortaya konmuş. Süt, içerdiği kaliteli protein ve lioneik asit gibi yağ molekülleri ile kilo kontrolüne yardımcı oluyor.
alıntıdır..
Yeni kural fikri süper canım. Yakın zamanda uygulayabiliriz. Bende yakın zamanda Jack London' ın bir kitabını okudum ama beni pek açmadı. İsmini bile hatırlayamadım da online kütüphanemden baktım. Uçurum insanları. Belki zamanlamam yanlıştı, konu güzeldi ama öyle aman aman etkilemedi beni. Belki çevirisi kötüydü.Baktım ama orda da bulamadım.
Ben az yedim bugün canım. Gözüm hep lezzetli bir şeyler aradı, onları da bulamadı, sonra hiçbir şey yiyesim gelmedi.Kaç gündür yeşillik ve soğan yok evde, salata yapamıyorum, onu arıyorum galiba...
1909 yılında yazılmış, yani 100 yıldan fazla olmuş.Dili tabi ki bugünkü romanlara göre daha ağır. Ama ben Jack London'ı çok severim. Martin Eden'ın yeri de başkadır. O yüzden inatla okuyorum. Zaten eğer takılacak olursam Türkçe baskısı da var elimde, o yüzden rahatım.
Rıfat Ilgaz- Halime Kaptan'ı okuyorum şimdilik. :)
Ben de takımın böyle okuma isteği dolu olduğunu görünce çok sevindim. Artık istekle kalmayıp eyleme dönüşmesini bekliyorum. :)
Hahaha.6 ay sonra takımların kuralları:
- Her gün en az 30 sayfa kitap okunacak.
- Her hafta bir kişi okuduğu kitabın özetini geçecek.
- Sınavları olanlar her gün test çözüp rapor verecek.
Önemli olan okumak zaten canım. Eski yeni fark etmez. Evdekiler bittikten sonra da kitap alma zaten. Bulunduğun yerde mutlaka halk kütüphanesi vardır. Oralardan yararlan. Ben çok şanslıyım hastanemizin büyük bir kütüphanesi var. Aynı zamanda halk kütüphanesine üyeyim. Ve her ay elimden geldiğince bir kaç kitap satın almaya çalışıyorum. Kendimi bildim bileli okumayı çok seven bir insanım. Şimdi de kızım için uğraşıyorum ama sanırım benim baskılarımdan dolayı çok sevmiyor kitap okumayı.Ebrucugum evde olanlardan baslayim dedim.Biraz eski bir kitap.
Richard Carlson ufak seyleri dert etmeyin
Mutlu olmak icin ufak seyleri dert etmeyin 100 strateji anlatmis..
Buna ihtiyacim var zaten.Su ana kadar okudugum bolumlerdeki stratejilerin bazilarini icgudusel olarak uygulamistim.bir sure sadece cidden mutlu oluyorum ama her zamanda herseye iyi tarafindan bakilmiyor ki!!
Çok doğru bir düşünce ama dedim yaaa takıntı olmuş vaz geçemiyorum. Bu arada çok merak ettim. Lütfen yazarı söyler misin? Ben en son Kahraman Tazeoğlu' nun bir kitabını okudum. 300 bin satmış kitap ama hiç bir edebi değeri yok. Bukre' yi duymuşsundur mutlaka. Çok beğenenlerde var ama hiç bana göre değilmiş.Ben de eskiden öyleydim ama artık değilim. Kötü kitaplara dayanamaz oldum. Bir yerli yazarımız var, sağolsun onun bir kitabını okuduktan sonra böyle oldum.Kitabı sanki 500 farklı kişi yazmış. Yer yer İngilizce'den google translate ile çevrilmiş gibiydi. Hele sonu şahaneydi. Bütün kitabın komadaki adamın rüyası olduğunu öğrendik. Böyle bir saçmalık yok. İsmini vermek istemiyorum yine de pek... Gerçi o kadar kötü yazarı da korumamak gerekir ya, neyse... İşin ilginç tarafı bu kişi herkes tarafından kötü yorumlar almasına rağmen onlarca kitap yazmış biri... Hala kim basıyor anlamış değilim.
Bir de erkek arkadaşımın sağolsun hep bana övdüğü bir seri vardı Gedik Savaşları diye... Sonunda "Tamam, getir, okuyacağım dedim." Ta en başından berbat olduğu belliydi. Yani yazsam 20 tane hatasını yazarım adamın, ama burayı edebiyat forumuna çevirmenin alemi yok.Bana kalsa 10. sayfada bırakacaktım, sırf benimkinin hatrına 150'ye kadar geldim. Ama dayanamadım artık, sonunda bıraktım, berbattı.
Psikolojimi bozuyor kötü kitaplar, kitap okumaktan soğutuyor. O yüzden artık bir kitabın kötü olduğuna karar verdiğim anda bırakacağım, inat etsem de değişmiyor.
benide alınn aranıza:)
öncelikle iyi akşamlar nasışsınız:) bende gunumu yazayımçm:)
sabah bir kbrr kutusu peynir
ara form çay
öğlen bir simit maden suyu
aksam bir kpce mercmk çorbası bir çatal tavuk :)
burdaki muhabbet hoşuma gitti burayada takılamaz mymHoş geldin canım aramıza. Ama anladığım kadarıyla 7. takım çağırmış seni ve oraya yazıyorsun. Mesajın cevapsız kalmasın diye yazdım. Umarım sende biran önce fazlalıklarından kurtulursun.
16-17 yillik kitap.:)
Istedigimiz kisiyiz diyelim..
Peki sevdiklerimiz bazi konularda mutsuz ediyorsa bizi..
İçinde zeytin ağacı çıkacak yakında FundaAma tebrik ederim dersine çok iyi çalışmışsın ama 20 sayfa Türkçe roman az olmuş. Sen onu şimdilik 30 a çıkart. Bir ara yazsana şu La Cucaracha yı hem İspanyol' casını hem de çevirisini. Çok merak ettim. Bu arada bana ilham kaynağı oluyorsun. Bende çok seviyorum yabancı dili. Yakın zamanda bende bakmaya başlayacağım galiba.
Yeni kural fikri süper canım. Yakın zamanda uygulayabiliriz. Bende yakın zamanda Jack London' ın bir kitabını okudum ama beni pek açmadı. İsmini bile hatırlayamadım da online kütüphanemden baktım. Uçurum insanları. Belki zamanlamam yanlıştı, konu güzeldi ama öyle aman aman etkilemedi beni. Belki çevirisi kötüydü.
Bu arada elimdeki kitaba 46 gün olmuş başlayalı. Ne utanç verici bir durum
Önemli olan okumak zaten canım. Eski yeni fark etmez. Evdekiler bittikten sonra da kitap alma zaten. Bulunduğun yerde mutlaka halk kütüphanesi vardır. Oralardan yararlan. Ben çok şanslıyım hastanemizin büyük bir kütüphanesi var. Aynı zamanda halk kütüphanesine üyeyim. Ve her ay elimden geldiğince bir kaç kitap satın almaya çalışıyorum. Kendimi bildim bileli okumayı çok seven bir insanım. Şimdi de kızım için uğraşıyorum ama sanırım benim baskılarımdan dolayı çok sevmiyor kitap okumayı.
Çok doğru bir düşünce ama dedim yaaa takıntı olmuş vaz geçemiyorum. Bu arada çok merak ettim. Lütfen yazarı söyler misin? Ben en son Kahraman Tazeoğlu' nun bir kitabını okudum. 300 bin satmış kitap ama hiç bir edebi değeri yok. Bukre' yi duymuşsundur mutlaka. Çok beğenenlerde var ama hiç bana göre değilmiş.
Az olmuş tabi.
Ben bu menüyü çok beğendim. :)
Var galiba biraz.Ama bu hale gelmeme neden olacak bir geçmişim oldu. Lisede kaç kere dedikodusunu yaptıklarım yanımda bitti. Saklamak için o kadar özendiğim sırlar saçmasapan nedenlerle etrafa saçıldı. Ben de sonunda böyle oldum.
İlk günler için iyi. İlk günlerde biraz az yemek iyidir.
---------
Kabul edilmiş bu arada yeni adım.Hadi bana hayırlı olsun. :)
hayırlı olsun Fundacım yeni adın. Cıvıl cıvıl, umut çağrıştıran bir isim olmuş.
Çok az değil mi Havva, bu menüyle açlık hissetmedin mi.
Tanıdığım Özlem menüsü işte bu, yeterli ve dengeli. Saç ekmeğinin miktarını yazmamışsın canım ama dengeli olduğuna eminim. Çok kahve de görüme battı bu arada.
Özlemcim nick komple değişiyor. Ama eski alıntılar ve beğenilerde aynı kalıyormuş. Sen direkt Özlem alabildiğine göre ta ilk üyelersensin sanırım. :)
Kısır herhalde yarına kaldı. Babam işlerini bitirip gelemedi, yarın yerim artık. Zaten herhalde 2 servis kaşığı da bir tabak yapar. :) Haftasonu yediğim için problem olmaz o zaman.
Bir de bu turşuların durumu nedir? Bizimkiler turşu almış, azıcık yedim anca... Tuzlu su tutar diyorlar ya... Turşu yiyebiliyor muyuz?
27.9 menüm:
Gece uyuyamadığım için geç kalktım, geç kahvaltı yaptım o yüzden.
11:30
1 dlm tb ekmeği
1 dlm peynir
domates, yeşil biber
15:30
1 pk susamlı çubuk kraker
dışardaydım, atıştırabilecek en masum yiyecek buydu
17:30
2 hurma
19:00
2 dlm tb ekmeği
4 kaşık etli mantar sote
Ancak 1 lt su içtim 2 ye tamamlarım bu akşam.
20 dk stretching + 10 dk trambolin + 15 dk bel inceltme egzersizleri.
Menüm
Sabah
2 dilim ekmek
10 zeytin
biraz domates
Öğlen
2 tabak mercimek çorbası
Ara
1 elma
biraz üzüm
Akşam
2 dilim ekmek
10 zeytin
3 burçak bisküvi (100 kcal edeceklerini bilseydim, yemezdim kuşkusuz)
70 sayfa da kitap okudum
O kadar da az değil, yine 1000 kcal ediyor. :)
Ama bugün 150 gram yağı atıverdim dışarı böylece.
İyi akşamlar herkese
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/cuma-yarismasinda-bugune-kadar-kim-kac-kilo-verdi.246132/page-9#post-37099680
Bu linki inceleyin lütfen. Liste aylık hazırlanıyor. Haberi olmayanlar olabilir. Birde sizlerden bir isteğim daha var. Lütfen herkes ara ara paylaşım topiğine baksın. Özellikle cumartesi günleri.
Püsküüt' cüm her hafta cumartesi günü haftalık etap değerlendirme raporu hazırlıyor. Bazen bizim takıma ait sorularda çıkabiliyor. Ola ki bir gün ben olmam. Ya da bir aksilik olur. Takımdan herhangi birinin cevap vermesi gerekebilir. Dediğim gibi orayı mutlaka takip edin.
Mesela şimdi haftaya cuma arife olduğu için bildirim yapılacak mı yapılmayacak mı tartışması var. Takım içi oylama yapıp ona göre sonuç bildirmemiz gerekiyor. İki türlü seçenek var. Bir kısmı haftaya cuma bildirim olmasın, bayramdan sonra bildirim olsun diyor, bir kısmı da haftaya olacak olan bildirim cuma değil de perşembeden olsun diyor.
Herkes cevabını yazsın lütfen. Yarın paylaşım alanında takımın kararını yazacağım çünkü.
Ya işte o çok kötü bir durum. Gerçi konusuna da bağlı... Ama mesela düzelecek bir şeyse ama onlar bunu düzeltmiyorsa o zaman çok kötü... Hele bir de direkt çekirdek aileyse... Benimde başımda var, elimden hiçbir şey gelmiyor. Önce karşıdakinin değişmeyi istemesi gerekiyor.
hadi bakalım hayırlı olsun yeni nickin güzel günlerde kullan inşallh:)
bende de var öyle bişey kimin hakkında bişey konuşmaya başlasam dibimde biter ya arkamdan ya sağdan ya soldan çıkıverir
ay kıyamam ya o kadar kısır için beklemişsin keşke yapsaydınız.. turşuyu bende bi ara araştırdım kalorisi yüksek değil sadece iştah açıyor daha fazla yemek yedirtiyor özellikle acı biber varsa içinde .. birde seninde deiğin gibi ödeme sebep oluyor
zeytinide çok yememek gerek fazla yağ alımı oluyor özellikle siyahsa o zeytin
1000kcal açlık sınırımıydı acaba ?
fundacım yeni nickin hayırlı olsun, bu arada %5 i tamamlanan dönüşümün %10 olmus:) cok harika!
Mmmm, dusunuyorum gecmişte ne vardı diye, heh kısır vardı, özlem guzel acıklamıs zaten , ama ben de uzuldum fundacım, kısırı bekleyip bekleyip durmussun:) kısır şişirdiği için tartı gunune yakın yemiyoruz o kadar, özlemin dediği gibi..
Herkes kitap kurdu cıktı ne guzel ya, keske daha önce kesfetseymişiz bu ortak yönümüzü:) ben dun hiç kitap okuyamadım evde değildik, evdeyken de anca temizlik yaptım.. Bugun de kayınvalideme gidicez, ben dersimi yanımda goturucem, ya insallah bu dersi basarabilirim, baya zor geldi gozume, paleografya dersi, osmanlı arsiv vesikaları, eski mezar tası yazıları vs onları okuyabilmeyle alakalı.. Simdi elimde osmanlıcs yazılmıs bir suru belge var, her biri değişik tarz yazıyla yazılmıs, bazıları oyle zor ki, cok da keyifli bulmaca gibi:)
Sinemaya gittik, ben sadece 1 lt su aldım, esim soslu baharatlı kaju aldı, yanımda yedi durdu, pöfür pöfür koktu , cok canımncekti ama 1 tane bile almadım. Suyumu içtim film boyunca :) kaptan bunu da gör:) hep kaçamaklarımı goruyorsun:)
Su toplamda 2-2,5 civarı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?