Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Ebru bence perşembeden olacaksa hiç olmasın, bir sonraki haftaya cuma olsun.

Bir de ben adımı değiştirdim, bunu da senin bildirmen gerekecek sanırım.

Merak etme canım ben hallederim nick kısmını. Takım geneli fikirler yazılsın en son ortak kararı söyleriz zaten.

Benden önce davranmışsın, görmemişim.
Rıfat Ilgaz'dan Halime Kaptan'ı okuyorum ama pek beklediğim gibi gitmiyor maalesef... Yarısından fazlasını okuduğum için bitsin diye devam ediyorum.

Rıfat Ilgaz'dan Hababam Sınıfını okumuştum yıllar önce. Sonrasında hiç bir kitabını okumadım. Ama elime geçerse kaçmaz.

Bende de bir takıntı var. Başladığım kitabı mutlaka bitiririm. Şimdiye kadar bitiremediğim tek kitap var. Ona da 3 kez başladım. Üçünde de bıraktım. Haa pardon iki tane var bitiremediğim. Üç defa başladığım Tanrının kılıcı Atilla, diğeri de Ilgana diye bir kitap. Tanrının kılıcı Atila yı mutlaka bir gün bitireceğim ama Ilgana' yı kimse okutamaz bana. Hayatımda karşılaştığım en berbat kitap.

Ebrucugum evde olanlardan baslayim dedim.Biraz eski bir kitap.
Richard Carlson ufak seyleri dert etmeyin
Mutlu olmak icin ufak seyleri dert etmeyin 100 strateji anlatmis..
Buna ihtiyacim var zaten.Su ana kadar okudugum bolumlerdeki stratejilerin bazilarini icgudusel olarak uygulamistim.bir sure sadece cidden mutlu oluyorum ama her zamanda herseye iyi tarafindan bakilmiyor ki!!

Ben de eskiden öyleydim ama artık değilim. Kötü kitaplara dayanamaz oldum. Bir yerli yazarımız var, sağolsun onun bir kitabını okuduktan sonra böyle oldum. Kitabı sanki 500 farklı kişi yazmış. Yer yer İngilizce'den google translate ile çevrilmiş gibiydi. Hele sonu şahaneydi. Bütün kitabın komadaki adamın rüyası olduğunu öğrendik. Böyle bir saçmalık yok. İsmini vermek istemiyorum yine de pek... Gerçi o kadar kötü yazarı da korumamak gerekir ya, neyse... İşin ilginç tarafı bu kişi herkes tarafından kötü yorumlar almasına rağmen onlarca kitap yazmış biri... Hala kim basıyor anlamış değilim.

Bir de erkek arkadaşımın sağolsun hep bana övdüğü bir seri vardı Gedik Savaşları diye... Sonunda "Tamam, getir, okuyacağım dedim." Ta en başından berbat olduğu belliydi. Yani yazsam 20 tane hatasını yazarım adamın, ama burayı edebiyat forumuna çevirmenin alemi yok. Bana kalsa 10. sayfada bırakacaktım, sırf benimkinin hatrına 150'ye kadar geldim. Ama dayanamadım artık, sonunda bıraktım, berbattı.

Psikolojimi bozuyor kötü kitaplar, kitap okumaktan soğutuyor. O yüzden artık bir kitabın kötü olduğuna karar verdiğim anda bırakacağım, inat etsem de değişmiyor.

Mutlu olmak dert etmemekten falan geçmiyor bence...
Adım adım istediğimiz kişi olmaktan geçiyor. Geriye kalanların hepsi geçici ve yalan mutluluk ne yazık ki...

Mutlu olmak dert etmemekten falan geçmiyor bence...
Adım adım istediğimiz kişi olmaktan geçiyor. Geriye kalanların hepsi geçici ve yalan mutluluk ne yazık ki...
16-17 yillik kitap.:)
Istedigimiz kisiyiz diyelim..
Peki sevdiklerimiz bazi konularda mutsuz ediyorsa bizi..

Kızlarında söylediği gibi tamamen duygusal açlık gibi duruyor canım seninkisi de. Kaç gündür söylüyorum tamamen mevsim geçişiyle alakalı bir durum. Aynısını bende yaşadım ama çabuk atlattım çok şükür. Kendini mutlu edecek işlerle uğraşmaya çalış. Çabucak atlatacaksındır.

Bende var smiley. Ama dediğin gibi eksik biraz. Eskiden daha çoktu. Geri kalan kısmı yok galiba.

Güzel bir düşünce canım ama ödüllerin yine de çok büyük olmasın mesela Funda nın da söylediği gibi akşam değil de öğle yemeğinde yiyebilirdin. Ayrıca 2 dilim çok olmuş bence bir dilim yeterliydi. Onun haricinde çikolata göze batıyor. Azda olsa kan şekerini ani yükseltecek bütün yiyeceklerden kaçınmalıyız. Çünkü sonrasında büyük bir kaçamağa zemin hazırlıyor küçük kaçamaklar.

Allahım Allahım ne güzel bir menü diyecektim ki Tuba son satırları okuyunca haa işte dedim klasik Tuba. Yine bozmuşsun güzelim menüyü. KPSS için tebrikler. Bir konu bir konudur.

O kadar az tatlıdan kekten bişey olur bence çünkü yiyen Tuba. Ve geçen hafta sabit, bu haftada 100 gram veren bir insan. Zeynep in yediği pideye ses çıkartmam ama Tuba nın yediği bir ısırık kaçamağa kıyameti kopartabilirim. Tuba anladı beni. Haftaya en az 1 kg istiyorum Tuba hazır et kendini.

İçinde zeytin ağacı çıkacak yakında Funda Ama tebrik ederim dersine çok iyi çalışmışsın ama 20 sayfa Türkçe roman az olmuş. Sen onu şimdilik 30 a çıkart. Bir ara yazsana şu La Cucaracha yı hem İspanyol' casını hem de çevirisini. Çok merak ettim. Bu arada bana ilham kaynağı oluyorsun. Bende çok seviyorum yabancı dili. Yakın zamanda bende bakmaya başlayacağım galiba.

Çok merak ettim Ece' cim sürahini. Resim paylaşabiliyorsan görmek isterim. Birde su içemiyordun inşallah bu yeni sürahi bol su içmeni sağlar.

Ayrica kitap fikri harika olmus ebrucum.cok kitap okuyan biri olarak onerilerinize acigim.su an feraye'yi okuyorum.naside erbudak yazari.akici,guzel bir roman tavsiye ederim.
Benin hayatta en sevdiğim uğraştır kitap okumak. Takımı bu kadar istekli görmek beni de çok mutlu etti. Tavsiye için de teşekkürler. En kısa zamanda okumaya çalışacağım.

Gündüz içilen sütün ve yoğurdun çok faydası var. Ama akşam içilen süt yazardan çok zarar veriyor. Tam detaylı açıklama bilmiyorum ama eski arkadaşlarımızda Burcu içilmesini tavsiye etmezdi. Bulursam açıklamasını yazarım. Ya da kendi uğrarsa sorarız.

Yeni kural fikri süper canım. Yakın zamanda uygulayabiliriz. Bende yakın zamanda Jack London' ın bir kitabını okudum ama beni pek açmadı. İsmini bile hatırlayamadım da online kütüphanemden baktım. Uçurum insanları. Belki zamanlamam yanlıştı, konu güzeldi ama öyle aman aman etkilemedi beni. Belki çevirisi kötüydü.

Bu arada elimdeki kitaba 46 gün olmuş başlayalı. Ne utanç verici bir durum

Önemli olan okumak zaten canım. Eski yeni fark etmez. Evdekiler bittikten sonra da kitap alma zaten. Bulunduğun yerde mutlaka halk kütüphanesi vardır. Oralardan yararlan. Ben çok şanslıyım hastanemizin büyük bir kütüphanesi var. Aynı zamanda halk kütüphanesine üyeyim. Ve her ay elimden geldiğince bir kaç kitap satın almaya çalışıyorum. Kendimi bildim bileli okumayı çok seven bir insanım. Şimdi de kızım için uğraşıyorum ama sanırım benim baskılarımdan dolayı çok sevmiyor kitap okumayı.

Çok doğru bir düşünce ama dedim yaaa takıntı olmuş vaz geçemiyorum. Bu arada çok merak ettim. Lütfen yazarı söyler misin? Ben en son Kahraman Tazeoğlu' nun bir kitabını okudum. 300 bin satmış kitap ama hiç bir edebi değeri yok. Bukre' yi duymuşsundur mutlaka. Çok beğenenlerde var ama hiç bana göre değilmiş.

benide alınn aranıza:)
öncelikle iyi akşamlar nasışsınız:) bende gunumu yazayımçm:)
sabah bir kbrr kutusu peynir
ara form çay
öğlen bir simit maden suyu
aksam bir kpce mercmk çorbası bir çatal tavuk :)

Hoş geldin canım aramıza. Ama anladığım kadarıyla 7. takım çağırmış seni ve oraya yazıyorsun. Mesajın cevapsız kalmasın diye yazdım. Umarım sende biran önce fazlalıklarından kurtulursun.

16-17 yillik kitap.:)
Istedigimiz kisiyiz diyelim..
Peki sevdiklerimiz bazi konularda mutsuz ediyorsa bizi..

Ya işte o çok kötü bir durum. Gerçi konusuna da bağlı... Ama mesela düzelecek bir şeyse ama onlar bunu düzeltmiyorsa o zaman çok kötü... Hele bir de direkt çekirdek aileyse... Benimde başımda var, elimden hiçbir şey gelmiyor. Önce karşıdakinin değişmeyi istemesi gerekiyor.

Ya zeytini çok seviyorum ben. Genlerde var galiba... Babam bir kahvaltıda 30 zeytin yer, hele dedem (babamın babası) 40 zeytin yer. Dolaptaki zeytin yarım kiloya düştü mü koşa koşa markete gider "Zeytin bitmiş." diye. Ben rejim yapmasam da yesem yesem anca 20 tane yerim. Gerçi bu da fazladır size tabi...

Düzenli olsun da 20 sayfa da olsa öpüp başıma koyarım. Gerçi bu takım ve o kitap yarışması sayesinde bayağı okurum artık. Dünün 20 sayfasını gördüysen bugünün 70 sayfasını da görseydin. Cucaracha'yı yazarım canım bir ara... Ama ben Gipsy Kings'in versiyonunu çevirdim. Her yorumlayan sözleri biraz değiştiriyor, bir sürü farklı cucaracha var. Başla canım. Senin hedefinde hangi dil var?

Ben espri olsun diye yazmıştım ama çok tuttunuz bu kural fikrini. Kural olursa itici olur bence... Çünkü acı ama gerçek, okumayı herkes sevmiyor. Zaten biz kendi paylaşımlarımıza devam edersek harekete geçirebileceğimiz üyeleri kesin harekete geçiririz. İçinde okuma sevgisi olan insan bu kadar okurun olduğu takımda yerinde duramaz.

Bazen oluyor öyle ya... Aslında eğer o kadar uzuyorsa demek ki kitap iyi değildir, bırakmak gerekiyordur. Bu Gedik Savaşları da belki 1 ay süründü elimde... Ama bazen bir kitap oluyor, sabah 6'da kalkıp işe gitmem gerekse bile dayanamıyorum, 1'e kadar okuyorum yine... Aslına vaktimize asıl değenler onlar.

Mesela 7 yıl önce Harry Potter serisini okudum. Çocuk kitabı diye önyargıyla yaklaşmayın kesinlikle... Çünkü ben 15'imden beri haberdar olmama rağmen çocuklar için diye ne filmlerini izlemiş ne de kitaplarını okumuştum. Allahtan bir gün kazara bir filmine denk geldim de böylece kitaplarına başladım. Çok çok çok güzel, anlatamam. Onları okuduğum zamanda çalışmıyordum. Ama ben uyku konusunda her zaman dikkatli biri olmuşumdur, ne olursa olsun en fazla 1 e kadar ayakta kalırım. Ama o seriyi okurken sabah 4-5'e kadar ayakta kalıyordum ve yatağa da ağlaya ağlaya gidiyordum resmen. Ama "En azından güneşi doğdurmayayım." diyordum. O kadar güzel. Öyle gerilimli sahneler vardı ki, her kitapta onlarca kez başından kalkıp evde volta atıyordum ağzım kulaklarıma varır bir şekilde... En iyisi daha fazla övmeyeyim. Ama fantastik sevenler mutlaka okusun. Türkiye'deki çocuk kitapları gibi "Elimi yıkadım, ıspanağımı yedim, dişlerimi fırçaladım." falan değil. Zaten 5'ten sonra iyice yetişkinlere hitap eden bir anlatımla yazıyor.

Uçurum İnsanları'nı hiç okumadım. Ama yarın bakacağım hemen... Çünkü o adam ne yazsa bayıla bayıla okuyorum genelde, tam beğenmediğim sadece bir kitabı oldu bugüne kadar.

Ne kadar baskı yapıyorsun ki canım? Hiç mi okumak istemiyor?

Osman Aysu yazar. Kitap da "Doğum Günü: 15 Aralık" idi. Zaten yazarın da yazmayı oldukça küçümser bir röportajını okumuştum. Sırf para olsun diye yazıyor. İşin ilginç yanı da satıyor. Ama okuyucu hiç beğenmiyor. Garip bir durum.

-----------
Ooof, başım çok ağrıyor. İnşallah yazmamışsınızdır da ben de yatarım.

bende de var öyle bişey kimin hakkında bişey konuşmaya başlasam dibimde biter ya arkamdan ya sağdan ya soldan çıkıverir

hadi bakalım hayırlı olsun yeni nickin güzel günlerde kullan inşallh:)

akşama doğru biraz acıktım da tarçınlı süt içtim :)

ay kıyamam ya o kadar kısır için beklemişsin keşke yapsaydınız.. turşuyu bende bi ara araştırdım kalorisi yüksek değil sadece iştah açıyor daha fazla yemek yedirtiyor özellikle acı biber varsa içinde .. birde seninde deiğin gibi ödeme sebep oluyor

afiyet olsunn canım kraker dışında gayet güzel bi menü olmuş:)

zeytinide çok yememek gerek fazla yağ alımı oluyor özellikle siyahsa o zeytin

O kadar da az değil, yine 1000 kcal ediyor. :)
Ama bugün 150 gram yağı atıverdim dışarı böylece.

1000kcal açlık sınırımıydı acaba ?

perşembe olması daha mantıklı geldi bana hatta ben perşembe sabahtan yapabilcem evde tartım yok birde sanırım bayramdan sonrada evde olacağım için bayramdan sonra ki cuma da bildirim yapamayabilirim biraz tatili uzatmayı düşünüyorum da

Gunaydin kizlar.. Iyi ve kacamsksiz bir pazar olmasi dilegiylee..

Gunaydın hanımlar
Dün bir saatten sonra hiç gelemedim, evde değildim, eve gelince de cumburlop yataga gittim:) gecmişi okudum şimdi, fundacım yeni nickin hayırlı olsun, bu arada %5 i tamamlanan dönüşümün %10 olmus:) cok harika!

Kitap konusunu kural yaparsak çok iyi olmayacagını, diğer turlu biz kendimiz okuyarak diğerlerini de harekete gecirebilecegimizi dusunuyorum aynı funda gibi:)

Kaptan yine benim bir ısırıgıma takmıs valla yaa, merak etme kaptancım special k diyetimin 4. Gunundeyim, o kacamaktan baska kacamagım hiç olmadı, bu hafta sahalaara dönüyorum:) ufff simdi de bayram geliyor gerci, insallah en hafif sekilde atlatırız, bayramlar ve sınavlar benim dengemi bozuyor...

Mmmm, dusunuyorum gecmişte ne vardı diye, heh kısır vardı, özlem guzel acıklamıs zaten , ama ben de uzuldum fundacım, kısırı bekleyip bekleyip durmussun:) kısır şişirdiği için tartı gunune yakın yemiyoruz o kadar, özlemin dediği gibi..

Herkes kitap kurdu cıktı ne guzel ya, keske daha önce kesfetseymişiz bu ortak yönümüzü:) ben dun hiç kitap okuyamadım evde değildik, evdeyken de anca temizlik yaptım.. Bugun de kayınvalideme gidicez, ben dersimi yanımda goturucem, ya insallah bu dersi basarabilirim, baya zor geldi gozume, paleografya dersi, osmanlı arsiv vesikaları, eski mezar tası yazıları vs onları okuyabilmeyle alakalı.. Simdi elimde osmanlıcs yazılmıs bir suru belge var, her biri değişik tarz yazıyla yazılmıs, bazıları oyle zor ki, cok da keyifli bulmaca gibi:)

He bu arada o surahiyi ben de merak ettim:)

Dunku menum

Sabah 10:00
1 kase special k

Oğlen 16:00
4-5 yk bulgur pilavı
Carlıston biber 7-8 tane
Salata ayran
Bir kaç tane de fırında patates

Aksam 19:45

(Aslında speccial k yemem lazımdı, ama evden cıkarken unutmusum yanıma almayı, annemler yemek yerken ordan yedim, ac değildim ama bos gecmesin öğun diye yedim)

2 tane salatalık
2 tane küp seker kadar ciğer (ciğeri hiç sevmem, cok övdüler tadına baktım)
Ayran

Sinemaya gittik, ben sadece 1 lt su aldım, esim soslu baharatlı kaju aldı, yanımda yedi durdu, pöfür pöfür koktu , cok canımncekti ama 1 tane bile almadım. Suyumu içtim film boyunca :) kaptan bunu da gör:) hep kaçamaklarımı goruyorsun:)

Su toplamda 2-2,5 civarı

Günaydın. :)

Sağol canım. :)

Ya o zaman anlarsın benim paranoyaklığımı...

Bugün yapacağız canım. Ev ahali akşam 10 da geldi, o saatten sonra yapmadık. :) Turşuyu da tarih ettiler zaten. Acı zaten yiyemiyorum, hiç aram yok.

Zeytin acil ve üşengeç durumlarda tek kullanıcım oluyor ama... :)

Bilmem, açlık sınırı mıymış?
Amaaan, bazen 1200-1300, bazen de 1000 yiyorum. Dengeliyorlar işte birbirlerini.
Ama açlık sınırı daha düşüktür gibi geliyor bana.

Teşekkürler Tubacım, %10 oldu evet, menülere eklenen dersler ve kitaplar sağolsun.

Bugün yapacağız canım kısırı, tabi yine bir aksilik çıkmazsa...

Canım bu hangi bölümün ya da neyin dersi? Yazılar sadece Arap alfabesiyle mi yazılmış? Yoksa başka numaralar da mı var? Ben de severim de öyle şeyleri...

Kajuya dokunmadın mı kız?
Ben dayanazdım, gözüm dönerdi valla.
Tebrik ederim seni.

Hosgeldin Fundacigim..
Evi supurup silmem lazim..daha yuruyus yapmadim.
Bunlari yaparsam,yaptiktan sonra film izleyebilir ve kitap okuyabilirim.
---
Ebru'cugum cuma gunu bildirim yapsaydik daha iyi olurdu ama madem ya bu persembe yadaa bayramdan sonra olabilir.en iyisi 'bence' bu persembe olsun.
Eger bayramdan sonraki cuma olursa onumuzde bildirim yapmak icin koskoca 13 gun olacak ve buda cok uzun bir sure.
Boyle olursa rahatlayip kacamak yapma,sagliksiz,dengesiz beslenme ihtimalimiz cok yuksek olur.
Kesin boyle olur demiyorum ama bu ihtimali dusunerekten PERSEMBE gunu bildirim yapalim diyorum.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…