- 24 Ocak 2014
- 1.575
- 1.149
- 248
Günaydın. :)
Sağol canım. :)
Ya o zaman anlarsın benim paranoyaklığımı...
Bugün yapacağız canım. Ev ahali akşam 10 da geldi, o saatten sonra yapmadık. :) Turşuyu da tarih ettiler zaten.Acı zaten yiyemiyorum, hiç aram yok.
Zeytin acil ve üşengeç durumlarda tek kullanıcım oluyor ama... :)
Bilmem, açlık sınırı mıymış?
Amaaan, bazen 1200-1300, bazen de 1000 yiyorum. Dengeliyorlar işte birbirlerini.
Ama açlık sınırı daha düşüktür gibi geliyor bana.
Teşekkürler Tubacım, %10 oldu evet, menülere eklenen dersler ve kitaplar sağolsun.
Bugün yapacağız canım kısırı, tabi yine bir aksilik çıkmazsa...
Canım bu hangi bölümün ya da neyin dersi? Yazılar sadece Arap alfabesiyle mi yazılmış? Yoksa başka numaralar da mı var? Ben de severim de öyle şeyleri...
bu günü kısır günü yapalım:))Benimde canimi cektirdiniz.Burnuma kisir kokusu geliyor sanki.:)
Onceden istatilmis ince bulgur domates ve biber salca ile yogrulur,uzerine nar eksisi koyulur ve yogrulmaya devam edilir.bulgur iyice yumusayinca dogranmis yesil sogan, maydonoz ve taze nane ilave edilir 'zeytin yagi' da koyulur ve karistirilir.bu günü kısır günü yapalım:))
sen nasıl yapıyorsun kısırı?
Funda yaaa yazsana sende bir kitap. Öyle bir havan var ki gerçekten çok güzel yazıyorsun. Bu yazdıklarından hangisine cevap vereceğimi bile karıştırdım. Harry Potter ın kitaplarını okumadım ama filmlerini defalarca seyrettim. Kitaplar elime geçer geçmez mutlaka okuyacağım. Açlık oyunları bayıldığım serilerden. Hem filmleri hem kitapları harika ama filmler kitaplarla birebir aynı olmamış. Olması da imkansız çünkü yazar çok ayrıntılı anlatmış her şeyi kitapta. Okumadıysan sana da tavsiye ederim. Bu arada serinin son filmini sabırsızlıkla bekliyorum. Part 1 i vizyondan çıktı galiba tam hatırlamıyorum ama gidemedim. Onu evde izler diğerini de sinemaya giderim artık. Bu aralar vizyonda ne var çok takip edemiyorum.Ya işte o çok kötü bir durum. Gerçi konusuna da bağlı... Ama mesela düzelecek bir şeyse ama onlar bunu düzeltmiyorsa o zaman çok kötü... Hele bir de direkt çekirdek aileyse... Benimde başımda var, elimden hiçbir şey gelmiyor. Önce karşıdakinin değişmeyi istemesi gerekiyor.
Ya zeytini çok seviyorum ben.Genlerde var galiba... Babam bir kahvaltıda 30 zeytin yer, hele dedem (babamın babası) 40 zeytin yer. Dolaptaki zeytin yarım kiloya düştü mü koşa koşa markete gider "Zeytin bitmiş." diye. Ben rejim yapmasam da yesem yesem anca 20 tane yerim. Gerçi bu da fazladır size tabi...
Düzenli olsun da 20 sayfa da olsa öpüp başıma koyarım. Gerçi bu takım ve o kitap yarışması sayesinde bayağı okurum artık. Dünün 20 sayfasını gördüysen bugünün 70 sayfasını da görseydin.Cucaracha'yı yazarım canım bir ara... Ama ben Gipsy Kings'in versiyonunu çevirdim. Her yorumlayan sözleri biraz değiştiriyor, bir sürü farklı cucaracha var. Başla canım. Senin hedefinde hangi dil var?
Ben espri olsun diye yazmıştım ama çok tuttunuz bu kural fikrini.Kural olursa itici olur bence... Çünkü acı ama gerçek, okumayı herkes sevmiyor. Zaten biz kendi paylaşımlarımıza devam edersek harekete geçirebileceğimiz üyeleri kesin harekete geçiririz. İçinde okuma sevgisi olan insan bu kadar okurun olduğu takımda yerinde duramaz.
Bazen oluyor öyle ya... Aslında eğer o kadar uzuyorsa demek ki kitap iyi değildir, bırakmak gerekiyordur. Bu Gedik Savaşları da belki 1 ay süründü elimde... Ama bazen bir kitap oluyor, sabah 6'da kalkıp işe gitmem gerekse bile dayanamıyorum, 1'e kadar okuyorum yine... Aslına vaktimize asıl değenler onlar.
Mesela 7 yıl önce Harry Potter serisini okudum. Çocuk kitabı diye önyargıyla yaklaşmayın kesinlikle... Çünkü ben 15'imden beri haberdar olmama rağmen çocuklar için diye ne filmlerini izlemiş ne de kitaplarını okumuştum. Allahtan bir gün kazara bir filmine denk geldim de böylece kitaplarına başladım. Çok çok çok güzel, anlatamam. Onları okuduğum zamanda çalışmıyordum. Ama ben uyku konusunda her zaman dikkatli biri olmuşumdur, ne olursa olsun en fazla 1 e kadar ayakta kalırım. Ama o seriyi okurken sabah 4-5'e kadar ayakta kalıyordum ve yatağa da ağlaya ağlaya gidiyordum resmen. Ama "En azından güneşi doğdurmayayım." diyordum. O kadar güzel. Öyle gerilimli sahneler vardı ki, her kitapta onlarca kez başından kalkıp evde volta atıyordum ağzım kulaklarıma varır bir şekilde... En iyisi daha fazla övmeyeyim.Ama fantastik sevenler mutlaka okusun. Türkiye'deki çocuk kitapları gibi "Elimi yıkadım, ıspanağımı yedim, dişlerimi fırçaladım." falan değil. Zaten 5'ten sonra iyice yetişkinlere hitap eden bir anlatımla yazıyor.
Uçurum İnsanları'nı hiç okumadım. Ama yarın bakacağım hemen... Çünkü o adam ne yazsa bayıla bayıla okuyorum genelde, tam beğenmediğim sadece bir kitabı oldu bugüne kadar.
Ne kadar baskı yapıyorsun ki canım? Hiç mi okumak istemiyor?
Osman Aysu yazar. Kitap da "Doğum Günü: 15 Aralık" idi. Zaten yazarın da yazmayı oldukça küçümser bir röportajını okumuştum. Sırf para olsun diye yazıyor. İşin ilginç yanı da satıyor. Ama okuyucu hiç beğenmiyor. Garip bir durum.
-----------
Ooof, başım çok ağrıyor. İnşallah yazmamışsınızdır da ben de yatarım.
Günaydın canım sana da. Konya' da da dün akşamdan beri yağmur yağıyor. Birazdan yine yağacak galiba.günaydın herkese yağmurlu bir ankaradan:)
Allahtan listede değilsin Havva.bende de var öyle bişey kimin hakkında bişey konuşmaya başlasam dibimde biter ya arkamdan ya sağdan ya soldan çıkıverir
hadi bakalım hayırlı olsun yeni nickin güzel günlerde kullan inşallh:)
akşama doğru biraz acıktım da tarçınlı süt içtim :)
ay kıyamam ya o kadar kısır için beklemişsin keşke yapsaydınız.. turşuyu bende bi ara araştırdım kalorisi yüksek değil sadece iştah açıyor daha fazla yemek yedirtiyor özellikle acı biber varsa içinde .. birde seninde deiğin gibi ödeme sebep oluyor
afiyet olsunn canım kraker dışında gayet güzel bi menü olmuş:)
zeytinide çok yememek gerek fazla yağ alımı oluyor özellikle siyahsa o zeytin
1000kcal açlık sınırımıydı acaba ?
perşembe olması daha mantıklı geldi bana hatta ben perşembe sabahtan yapabilcem evde tartım yok birde sanırım bayramdan sonrada evde olacağım için bayramdan sonra ki cuma da bildirim yapamayabilirim biraz tatili uzatmayı düşünüyorum da
Günaydın canım. Katılıyorum güzel düşüncelerineGunaydin kizlar.. Iyi ve kacamsksiz bir pazar olmasi dilegiylee..
Hımm Osmanlıcada öğrenmek istediğim dillerden. Ama çok zor olduğunu biliyorum. Çok şanslısın Tuba tadını çıkart bu dersin.Gunaydın hanımlar
Dün bir saatten sonra hiç gelemedim, evde değildim, eve gelince de cumburlop yataga gittim:) gecmişi okudum şimdi, fundacım yeni nickin hayırlı olsun, bu arada %5 i tamamlanan dönüşümün %10 olmus:) cok harika!
Kitap konusunu kural yaparsak çok iyi olmayacagını, diğer turlu biz kendimiz okuyarak diğerlerini de harekete gecirebilecegimizi dusunuyorum aynı funda gibi:)
Kaptan yine benim bir ısırıgıma takmıs valla yaa, merak etme kaptancım special k diyetimin 4. Gunundeyim, o kacamaktan baska kacamagım hiç olmadı, bu hafta sahalaara dönüyorum:) ufff simdi de bayram geliyor gerci, insallah en hafif sekilde atlatırız, bayramlar ve sınavlar benim dengemi bozuyor...
Mmmm, dusunuyorum gecmişte ne vardı diye, heh kısır vardı, özlem guzel acıklamıs zaten , ama ben de uzuldum fundacım, kısırı bekleyip bekleyip durmussun:) kısır şişirdiği için tartı gunune yakın yemiyoruz o kadar, özlemin dediği gibi..
Herkes kitap kurdu cıktı ne guzel ya, keske daha önce kesfetseymişiz bu ortak yönümüzü:) ben dun hiç kitap okuyamadım evde değildik, evdeyken de anca temizlik yaptım.. Bugun de kayınvalideme gidicez, ben dersimi yanımda goturucem, ya insallah bu dersi basarabilirim, baya zor geldi gozume, paleografya dersi, osmanlı arsiv vesikaları, eski mezar tası yazıları vs onları okuyabilmeyle alakalı.. Simdi elimde osmanlıcs yazılmıs bir suru belge var, her biri değişik tarz yazıyla yazılmıs, bazıları oyle zor ki, cok da keyifli bulmaca gibi:)
He bu arada o surahiyi ben de merak ettim:)
Fırında patates haricinde bomba gibi bir menü. Kaçamak yapmaman ise doğa üstü bir olay. Merak etme ben senin hem iyi menülerini hem kötü menülerini hep görüyorum. Ama kötüler hep iyilerden çok olduğu için üstte kalan kötü menüler oluyor. Su harika. Tekrar dan tebrikler.Dunku menum
Sabah 10:00
1 kase special k
Oğlen 16:00
4-5 yk bulgur pilavı
Carlıston biber 7-8 tane
Salata ayran
Bir kaç tane de fırında patates
Aksam 19:45
(Aslında speccial k yemem lazımdı, ama evden cıkarken unutmusum yanıma almayı, annemler yemek yerken ordan yedim, ac değildim ama bos gecmesin öğun diye yedim)
2 tane salatalık
2 tane küp seker kadar ciğer (ciğeri hiç sevmem, cok övdüler tadına baktım)
Ayran
Sinemaya gittik, ben sadece 1 lt su aldım, esim soslu baharatlı kaju aldı, yanımda yedi durdu, pöfür pöfür koktu , cok canımncekti ama 1 tane bile almadım. Suyumu içtim film boyunca :) kaptan bunu da gör:) hep kaçamaklarımı goruyorsun:)
Su toplamda 2-2,5 civarı
Kızlar kısır operasyonu başlıyor, desteğe gidiyorum. Ama ondan önce Ebrunun ricasını yerine getireyim, buyrunuz:
La Cucaracha
La maldita cucaracha es un animal muy necio
anda metiendo la pata en la guerra y el comercio
ya murió la cucaracha ya la llevan a enterrar
entre cuatro zopilotes y un ratón de sacristán
La cucaracha la cucaracha ya no puede caminar
porque no tiene porque le falta marijuana que fumar
La cucaracha la cucaracha ya no puede caminar
porque no tiene porque le faltan las dos patitas de atrás
Hamamböceği
Bu lanet olası hamamböceği çok aptal bir hayvandır
Ayağını savaşa ve ticarete sokar (Burayı doğru mu çevirdim bilemiyorum, bizdeki "burnunu sokmak" gibi olabileceğini düşündüm)
Hamamböceği artık öldü, şimdi onu gömmeye götürüyorlar
Dört akbabanın ve zangoç olarak da bir farenin arasına
Hamamböceği, hamamböceği, artık yürüyemiyor
Çünkü yokmuş, çünkü eksikmiş, tüttürmek için esrarı
Hamamböceği, hamamböceği, artık yürüyemiyor
Çünkü yokmuş, çünkü eksikmiş, iki arka ayağı
Hatalarım varsa affola...
Funda yaaa yazsana sende bir kitap. Öyle bir havan var ki gerçekten çok güzel yazıyorsun. Bu yazdıklarından hangisine cevap vereceğimi bile karıştırdım. Harry Potter ın kitaplarını okumadım ama filmlerini defalarca seyrettim. Kitaplar elime geçer geçmez mutlaka okuyacağım. Açlık oyunları bayıldığım serilerden. Hem filmleri hem kitapları harika ama filmler kitaplarla birebir aynı olmamış. Olması da imkansız çünkü yazar çok ayrıntılı anlatmış her şeyi kitapta. Okumadıysan sana da tavsiye ederim. Bu arada serinin son filmini sabırsızlıkla bekliyorum. Part 1 i vizyondan çıktı galiba tam hatırlamıyorum ama gidemedim. Onu evde izler diğerini de sinemaya giderim artık. Bu aralar vizyonda ne var çok takip edemiyorum.
Zeytini bende çok severim ama sen sürekli yiyorsun. Havva' nın da dediği gibi fazladan yağ almış oluyorsun ama bir çok yiyeceğe göre çok sağlıklı bir besin.
Çok zorlamıyorum ama ben söylemeden de okumuyor. Hatta okurken yüksek sesle okutturuyorum hatalarını söylüyorum. İlk okul 3 e gidiyor. Kısacası kitap okuma alışkanlığı kazansın diye uğraşıyorum. Şimdiden kendi kütüphanesi ve bir sürü kitabı var. Çünkü her gördüğüm kitaptan almaya çalışıyorum.
Yazarın ismini vermen iyi oldu. Ama ben bu kitabı bir şekilde okuyacağım çünkü ismi tam benlikmiş. Benim doğum günüm 15 AralıkBu arada benim burcumu kimse tahmin edemedi. Madem doğum günümü yazdım burcumu da yazayım. Burcum YAY ve ben bütün özelliklerini taşıyorum. Yükselenimden pek emin değilim ama sanırım o da Terazi. Ay burcum Aslan Burçlarla bende çok haşır neşirim. Tek haz etmediğim burç Akrep. Birde ikizlerle çok fazla anlaşamıyorum. Kızımın bir tanesi Oğlak, diğeri Koç.
Dil olarak İngilizcemi geliştirmek, ek olarak da İtalyanca ve Fransızca istiyorum. Son ikisi uzun zaman alacak ama İngilizce geliştirmelerine en kısa zamanda başlayacağım inşallah.
Haaaa bu arada unutmadan yaklaşık iki haftadır İŞARET DİLİ eğitimi alıyorum kızlar. Öyle zevkli ki. Hastanede eğitim vermeye başladılar. İlk gönüllülerinden birisi benim. İnşallah 12 hafta sonra yaklaşık 1000 kelimeye yakın öğrenmiş olacağız. Şimdiden kendimi tanıtmayı, karşımdakinin derdini sormayı öğrendim bile. İmkanınız varsa eğer tavsiye ederim hepinize.
Ne güzel bişey ama hamamböceklerinden nefret ederim. İğrenç yaratıklar. Yakın zamanda bizim eve dadanmışlardı ilaçlattırdım kurtuldum şükür. Hem bizdeki Amerikalısından mış. Almanı bile varmış ama Amerikalılar uçabiliyor
İspanyolca bilmediğim için çeviri de hata var mı yok mu bilemedim ama tebrik ederim çok güzel bir uğraş.Yeni ve daha eğlenceli şarkıların çevirilerini bekliyoruz canım senden.
Bence senin kumaşında var yazarlık. Şimdi olmasa bile ilerisi için senden ümitliyim. Kızım hakkında yazdıklarında harika. Ben hiç bu açıdan düşünmemiştim. En kısa zamanda ilgisini çekecek kitaplar bulmaya çalışacağım. Benimde ilk okuduğum kitaplar arasında çalıkuşu. Ama ben Jules Verne' nin dünyanın merkezine yolculuk kitabıyla başladım. Aya yolculuk, Denizler altında 20000 fersah diye neredeyse bütün kitaplarını bitirdim. Benimde okumama neden olan kişi ilk okul öğretmenim. Herkesin kütüphaneye üye olmasını zorunlu kılmıştı. Onun sayesinde tanıştım ve şimdi bile vazgeçilmezlerim arasında kütüphane. Şarkıyı sabırsızlıkla bekliyorum bu arada. Diğer kitabı okumaktan da vazgeçtim. Boşa zaman kaybetmeyelim. Çünkü okunması gereken çok kitap var.Kitap yazmak o kadar ciddi bir iş ki, hele benim gibi bu konuda titiz olanlar için... O kumaşa sahip miyim bilemiyorum.
Açlık oyunlarının filmi çok güzel. Ama ben kitabı sırf hikayeyi öğrenmek için okudum. Çünkü ana karakteri sevmedim. Çok soğuk, duygusuz, donuk bir karakter. Filmde yine biraz daha can bulmuş. Ama sonu çok iyi bitti kesinlikle. Ne bayıldığım kitaplar okuyor, felaket bitiyor. Ama bu seri tam bitmesi gerektiği gibi bitti (bana göre). Ben de sabırsızlıkla bekliyorum yeni filmleri. :)
Gün içinde başka yağ almıyorum pek, ona güvenerek yiyorum aslında... Çorbaları falan hep yağsız yaparım ben. Yemeklere de azıcık koyarım, o da evdekiler de yiyecek diye... Belki de azaltmam lazım, bilemiyorum. Aslında alternatif atıştırmalık bakayım ben bugün.
Okuma sevgisi insanın içinden geliyor sanki... Beni kimse zorlamadı, ben kendimi bildim bileli okudum. Hatta ilkokulu bitirdiğimde öğretmenin tek hatıra verdiği çocuk bendim, sınıf kütüphanesinden bir kitap vermişti bana.
Ama şöyle de bir durum var. Benim kardeşim kurgu romanları 20 yaşına gelene kadar okumadı. Elinde hiç kitap gördüğümü hatırlamam. Ama 20'sinden sonra başladı. Şimdi kurgu da okuyor, araştırma da, biyografi de, tarih, politika... Sürekli okuyor. O yüzden belki senin kızın da sonra başlar. Belki de aradığı kitabı bulamamıştır. Mesela ben 8 yaşındayken Çalıkuşu'nu okumuşum. Babam "anlamazsın ki..." falan demiş ama bitirmişim. Çocuk kitapları çocuksu geliyordu bana, belki senin kızına da öyle geliyordur. Başka şeyler okutmayı deneyebilirsin. Fantezi, gizem....
Benim okuduğum ilk seri dört kafadarlar serisiydi, tabi daha benim çocukluğumda 52 tane kitabı vardı, o yüzden bitiremedim hepsini.Yaşlaro 9-13 arasında değişen 2'si kız, 2'si erkek dört arkadaşın maceralarını anlatıyor. Hepsi farklı ülkelerde yaşıyorlar, serinin ilk kitabında bir yarışma vasıtası ile tanışıyorlar. Sonra da hep tatillerde bir araya geliyor ve dedektiflik yapıyorlar. Bu dedektifliği de görünürde doğaüstü olaylar hakkında yapıyorlar.
Mesela bazı kitaplarda hayalet oluyor. Ama çocuklar bunu araştırdıkça anlıyorlar ki aslında hayalet falan yokmuş, gayet bilimsel bir açıklaması varmış. Uzaylılar var, aynı şekilde... Yani Scooby Doo tarzı. Ben bunları okumayı çok severdim. Belki serinin ilk kitabını alıp bir deneyebilirsin. Çocuk-erken ergen kitlesi için yazılmış bir seridir.
Çocuğun sevdiği diziler, filmleri takip edip ilgi duyduğu alana göre kitap almak lazım. Bakarsın bütün derdi bugüne kadar okuduklarını sıkıcı bulmasıdır. :)
Bence okuma o kitabı ama sen bilirsin.15 Aralık ile alakalı bir kitap değil pek... Yani o gün bir bulmaca parçası gibi gösteriliyor ama sonu hiçbir yere çıkmıyor. Zaten yazmıştım sonunu, bir hiçi okumuş olursun.
Yaaa, ne güzel. Ben de çok isterdim işaret dilini öğrenmeyi... Bilenlere hep özenirim.
Ben bu larkıdan sonra sevdim hamamböceklerini.
Ama uçabilenlerini düşünmek bile istemiyorum.
Bugün çalışacağım şarkı şimdiden belli... Ama onun halihazırda Türkçe'ye çevrilmiş hali var internette. Ben sadece söylenenleri İspanyolca olarak anlamak için çalışacağım şarkıyı, kelimeleri öğreneceğim. Buraya videosunu koyarım yine, eminim aramızdan şarkıyı çok sevenler çıkar. :)
tam yağlısının daha iyi olduüunu bende duymuştumyoğurt için ingilterede diyet yapanlar üzerinde bi araştırma yapılmış light ve tam yağlı yoğurt için de tam yağlı daha uzun süre tok tutuyormuş ve yağ yakımını artırıyormuş
topiği takibe alıyorum canım.. ben takıma dahil olmadığım için gerek var mı bilmiyorum ama yinede fikrimi söyleyeyim yarışma genelinde sonraki cuma yapılsın (bu durumda bölünme olacak sanırım eskiden bu da tartışılıyordu) ama takım içinde bildirim yapılmalı bence yoksa araya 1 gün bile girse denge değişmeye meyilli..İyi akşamlar herkese
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/cuma-yarismasinda-bugune-kadar-kim-kac-kilo-verdi.246132/page-9#post-37099680
Bu linki inceleyin lütfen. Liste aylık hazırlanıyor. Haberi olmayanlar olabilir. Birde sizlerden bir isteğim daha var. Lütfen herkes ara ara paylaşım topiğine baksın. Özellikle cumartesi günleri.
Püsküüt' cüm her hafta cumartesi günü haftalık etap değerlendirme raporu hazırlıyor. Bazen bizim takıma ait sorularda çıkabiliyor. Ola ki bir gün ben olmam. Ya da bir aksilik olur. Takımdan herhangi birinin cevap vermesi gerekebilir. Dediğim gibi orayı mutlaka takip edin.
Mesela şimdi haftaya cuma arife olduğu için bildirim yapılacak mı yapılmayacak mı tartışması var. Takım içi oylama yapıp ona göre sonuç bildirmemiz gerekiyor. İki türlü seçenek var. Bir kısmı haftaya cuma bildirim olmasın, bayramdan sonra bildirim olsun diyor, bir kısmı da haftaya olacak olan bildirim cuma değil de perşembeden olsun diyor.
Herkes cevabını yazsın lütfen. Yarın paylaşım alanında takımın kararını yazacağım çünkü.
ben de okudum o kitabı evet çok sardığını söyleyemem ama biraz duygusal anında okuduktan epey sonra düşündüğünde en azından konusu kötü gelmiyor..Benden önce davranmışsın, görmemişim.
Rıfat Ilgaz'dan Halime Kaptan'ı okuyorum ama pek beklediğim gibi gitmiyor maalesef... Yarısından fazlasını okuduğum için bitsin diye devam ediyorum.
smileyler ayrıntılı düzenleme sayfasında bulabilirsiniz birazdan butonun ismine bakıp yazarımBende var smiley. Ama dediğin gibi eksik biraz. Eskiden daha çoktu. Geri kalan kısmı yok galiba.
Çok merak ettim Ece' cim sürahini. Resim paylaşabiliyorsan görmek isterim. Birde su içemiyordun inşallah bu yeni sürahi bol su içmeni sağlar.
Gündüz içilen sütün ve yoğurdun çok faydası var. Ama akşam içilen süt yazardan çok zarar veriyor. Tam detaylı açıklama bilmiyorum ama eski arkadaşlarımızda Burcu içilmesini tavsiye etmezdi. Bulursam açıklamasını yazarım. Ya da kendi uğrarsa sorarız.
ayneeen öyle acayip canım çekti kızlarla konuştuk odada şimdi salı günü yapıcaz biz de :) :)Benimde canimi cektirdiniz.Burnuma kisir kokusu geliyor sanki.:)
Canım bunların farkında olmuşsun ne güzel, kabullenmek yerine baş edebilirsin. Ben böyleyim işte, yapamıyorum diye düşünmekle hata yapıyorsun. Önce ne yapmak istediğine karar vermelisin. Kilo vermeye, spor yapmaya, şiir yazmaya vb. Sonra bunu yapabileceğine inanmalısın. Bu şekilde hayatını boş yere heba ediyorsun. Unutmamak lazım, zaman boşa harcanamayacak kadar değerli bir kavram. Bir bakarsın göz açıp kapayana kadar 30, 40 olmuşsun, hayatın bomboş geçmiş. Karar ver ve faaliyete geç!ve ben haftasonunu da batırdım..
anladığım kadarıyla irademe hiç sahip çıkmıyorum sırf canım yemek yemek istiyor diye aç değilsem bile kendimi acıktırıyorum. Spora gittiğimde hiç sabretmiyorum. acıkmaktan nedensiz yere korkuyorum. üşengeçliğime çare bulmak yerine yatmayı tercih ediyorum. merkez sayılan bir yerde olmama rağmen çıkmıyorum, biriktirip gezebileceğim ya da beğendiğim kıyafeti çantayı alabileceğim parayı çikolataya ayırıyorum. az az yicem diyerek aldıklarımı bir kerede bitiriyorum bunu bile bile bir sonraki sefer yine alıyorum. sonra param bitti diye ağlıyorum. Kendimi neden durduramadığımı çözemiyorum. alışkanlık mı yoksa yine tembellik mi hiçbir aktivitemi uzun süre sürdüremiyorum kitap okumayı seviyorum ama hemencik bitsin istiyorum şiir yazmak öyle yemek yerken bile öyle ama hala kendime gelmiyorum bile bile akıllanmıyorum bu sinirimi çok bozuyor..
Bence senin kumaşında var yazarlık. Şimdi olmasa bile ilerisi için senden ümitliyim. Kızım hakkında yazdıklarında harika. Ben hiç bu açıdan düşünmemiştim. En kısa zamanda ilgisini çekecek kitaplar bulmaya çalışacağım. Benimde ilk okuduğum kitaplar arasında çalıkuşu. Ama ben Jules Verne' nin dünyanın merkezine yolculuk kitabıyla başladım. Aya yolculuk, Denizler altında 20000 fersah diye neredeyse bütün kitaplarını bitirdim. Benimde okumama neden olan kişi ilk okul öğretmenim. Herkesin kütüphaneye üye olmasını zorunlu kılmıştı. Onun sayesinde tanıştım ve şimdi bile vazgeçilmezlerim arasında kütüphane. Şarkıyı sabırsızlıkla bekliyorum bu arada. Diğer kitabı okumaktan da vazgeçtim. Boşa zaman kaybetmeyelim. Çünkü okunması gereken çok kitap var.
Fundacım ben de Ebru'ya katılıyorum. Kendini güzel ifade ediyorsun, tabi bunda çok okumanın faydası var. Bir gün bize kitap imzalarsın belki de.
Bu arada Ebru haftalardır listenin başındasın, tebrik ederim. Yerinde gözüm var, ona göre :)
ayrıntılı düzenleme kısmında üstteki araç çubuğunda baştan 14. gülümseme işaretine tıklarsanız aşağıda diziliyooor.. bana da azalmış gibi geldi ama..
sürahim buna çok benziyor neredeyse aynı :) kırmızısı daha farklı ama pembe gibi
ve ben haftasonunu da batırdım..
anladığım kadarıyla irademe hiç sahip çıkmıyorum sırf canım yemek yemek istiyor diye aç değilsem bile kendimi acıktırıyorum. Spora gittiğimde hiç sabretmiyorum. acıkmaktan nedensiz yere korkuyorum. üşengeçliğime çare bulmak yerine yatmayı tercih ediyorum. merkez sayılan bir yerde olmama rağmen çıkmıyorum, biriktirip gezebileceğim ya da beğendiğim kıyafeti çantayı alabileceğim parayı çikolataya ayırıyorum. az az yicem diyerek aldıklarımı bir kerede bitiriyorum bunu bile bile bir sonraki sefer yine alıyorum. sonra param bitti diye ağlıyorum. Kendimi neden durduramadığımı çözemiyorum. alışkanlık mı yoksa yine tembellik mi hiçbir aktivitemi uzun süre sürdüremiyorum kitap okumayı seviyorum ama hemencik bitsin istiyorum şiir yazmak öyle yemek yerken bile öyle ama hala kendime gelmiyorum bile bile akıllanmıyorum bu sinirimi çok bozuyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?