Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

1000 değilmiş hatta 1000 kalori diyeti bile varmış :d ne kısırmış ya resmen canım çekti bende yapcam bu gün kendime:) yağmur dinsin gidip alcam malzemelerini

bu günü kısır günü yapalım:))
sen nasıl yapıyorsun kısırı?
Onceden istatilmis ince bulgur domates ve biber salca ile yogrulur,uzerine nar eksisi koyulur ve yogrulmaya devam edilir.bulgur iyice yumusayinca dogranmis yesil sogan, maydonoz ve taze nane ilave edilir 'zeytin yagi' da koyulur ve karistirilir.

Servis edilirken yanina domates,salatalik,biber,tursu koyulur.varsa tere,turp yapragi,asma yapragi,haslanmis beyaz lahanada yakisir kisirin yanina.
Vee ayrannn:) yogurtta olur.:)
--
Gecenlerde gittigimiz bir yerde bu yazdiklarima ilave kuru sogan ve limon eklendi.mmm guzeldi tadi.

Son düzenleme:
Funda yaaa yazsana sende bir kitap. Öyle bir havan var ki gerçekten çok güzel yazıyorsun. Bu yazdıklarından hangisine cevap vereceğimi bile karıştırdım. Harry Potter ın kitaplarını okumadım ama filmlerini defalarca seyrettim. Kitaplar elime geçer geçmez mutlaka okuyacağım. Açlık oyunları bayıldığım serilerden. Hem filmleri hem kitapları harika ama filmler kitaplarla birebir aynı olmamış. Olması da imkansız çünkü yazar çok ayrıntılı anlatmış her şeyi kitapta. Okumadıysan sana da tavsiye ederim. Bu arada serinin son filmini sabırsızlıkla bekliyorum. Part 1 i vizyondan çıktı galiba tam hatırlamıyorum ama gidemedim. Onu evde izler diğerini de sinemaya giderim artık. Bu aralar vizyonda ne var çok takip edemiyorum.

Zeytini bende çok severim ama sen sürekli yiyorsun. Havva' nın da dediği gibi fazladan yağ almış oluyorsun ama bir çok yiyeceğe göre çok sağlıklı bir besin.

Çok zorlamıyorum ama ben söylemeden de okumuyor. Hatta okurken yüksek sesle okutturuyorum hatalarını söylüyorum. İlk okul 3 e gidiyor. Kısacası kitap okuma alışkanlığı kazansın diye uğraşıyorum. Şimdiden kendi kütüphanesi ve bir sürü kitabı var. Çünkü her gördüğüm kitaptan almaya çalışıyorum.

Yazarın ismini vermen iyi oldu. Ama ben bu kitabı bir şekilde okuyacağım çünkü ismi tam benlikmiş. Benim doğum günüm 15 Aralık Bu arada benim burcumu kimse tahmin edemedi. Madem doğum günümü yazdım burcumu da yazayım. Burcum YAY ve ben bütün özelliklerini taşıyorum. Yükselenimden pek emin değilim ama sanırım o da Terazi. Ay burcum Aslan Burçlarla bende çok haşır neşirim. Tek haz etmediğim burç Akrep. Birde ikizlerle çok fazla anlaşamıyorum. Kızımın bir tanesi Oğlak, diğeri Koç.

Dil olarak İngilizcemi geliştirmek, ek olarak da İtalyanca ve Fransızca istiyorum. Son ikisi uzun zaman alacak ama İngilizce geliştirmelerine en kısa zamanda başlayacağım inşallah.

Haaaa bu arada unutmadan yaklaşık iki haftadır İŞARET DİLİ eğitimi alıyorum kızlar. Öyle zevkli ki. Hastanede eğitim vermeye başladılar. İlk gönüllülerinden birisi benim. İnşallah 12 hafta sonra yaklaşık 1000 kelimeye yakın öğrenmiş olacağız. Şimdiden kendimi tanıtmayı, karşımdakinin derdini sormayı öğrendim bile. İmkanınız varsa eğer tavsiye ederim hepinize.

günaydın herkese yağmurlu bir ankaradan:)
Günaydın canım sana da. Konya' da da dün akşamdan beri yağmur yağıyor. Birazdan yine yağacak galiba.
Allahtan listede değilsin Havva. Tadını çıkart bence tatilin. Bu arada Ankara' lı mısın?
Gunaydin kizlar.. Iyi ve kacamsksiz bir pazar olmasi dilegiylee..
Günaydın canım. Katılıyorum güzel düşüncelerine
Hımm Osmanlıcada öğrenmek istediğim dillerden. Ama çok zor olduğunu biliyorum. Çok şanslısın Tuba tadını çıkart bu dersin.
Fırında patates haricinde bomba gibi bir menü. Kaçamak yapmaman ise doğa üstü bir olay. Merak etme ben senin hem iyi menülerini hem kötü menülerini hep görüyorum. Ama kötüler hep iyilerden çok olduğu için üstte kalan kötü menüler oluyor. Su harika. Tekrar dan tebrikler.

Ayyy insanın canını kısır çektirdiniz vallahi. Geçen hafta yememiş olsam hemen kalkıp yapacağım ama bu hafta çok iyi kilo vermeyi hedeflediğim için durduruyorum kendimi.

Kızlar kısır operasyonu başlıyor, desteğe gidiyorum. Ama ondan önce Ebrunun ricasını yerine getireyim, buyrunuz:

La Cucaracha

La maldita cucaracha es un animal muy necio
anda metiendo la pata en la guerra y el comercio
ya murió la cucaracha ya la llevan a enterrar
entre cuatro zopilotes y un ratón de sacristán

La cucaracha la cucaracha ya no puede caminar
porque no tiene porque le falta marijuana que fumar

La cucaracha la cucaracha ya no puede caminar
porque no tiene porque le faltan las dos patitas de atrás

Hamamböceği

Bu lanet olası hamamböceği çok aptal bir hayvandır
Ayağını savaşa ve ticarete sokar (Burayı doğru mu çevirdim bilemiyorum, bizdeki "burnunu sokmak" gibi olabileceğini düşündüm)
Hamamböceği artık öldü, şimdi onu gömmeye götürüyorlar
Dört akbabanın ve zangoç olarak da bir farenin arasına

Hamamböceği, hamamböceği, artık yürüyemiyor
Çünkü yokmuş, çünkü eksikmiş, tüttürmek için esrarı

Hamamböceği, hamamböceği, artık yürüyemiyor
Çünkü yokmuş, çünkü eksikmiş, iki arka ayağı

Hatalarım varsa affola...

Ne güzel bişey ama hamamböceklerinden nefret ederim. İğrenç yaratıklar. Yakın zamanda bizim eve dadanmışlardı ilaçlattırdım kurtuldum şükür. Hem bizdeki Amerikalısından mış. Almanı bile varmış ama Amerikalılar uçabiliyor
İspanyolca bilmediğim için çeviri de hata var mı yok mu bilemedim ama tebrik ederim çok güzel bir uğraş. Yeni ve daha eğlenceli şarkıların çevirilerini bekliyoruz canım senden.

Kitap yazmak o kadar ciddi bir iş ki, hele benim gibi bu konuda titiz olanlar için... O kumaşa sahip miyim bilemiyorum.

Açlık oyunlarının filmi çok güzel. Ama ben kitabı sırf hikayeyi öğrenmek için okudum. Çünkü ana karakteri sevmedim. Çok soğuk, duygusuz, donuk bir karakter. Filmde yine biraz daha can bulmuş. Ama sonu çok iyi bitti kesinlikle. Ne bayıldığım kitaplar okuyor, felaket bitiyor. Ama bu seri tam bitmesi gerektiği gibi bitti (bana göre). Ben de sabırsızlıkla bekliyorum yeni filmleri. :)

Gün içinde başka yağ almıyorum pek, ona güvenerek yiyorum aslında... Çorbaları falan hep yağsız yaparım ben. Yemeklere de azıcık koyarım, o da evdekiler de yiyecek diye... Belki de azaltmam lazım, bilemiyorum. Aslında alternatif atıştırmalık bakayım ben bugün.

Okuma sevgisi insanın içinden geliyor sanki... Beni kimse zorlamadı, ben kendimi bildim bileli okudum. Hatta ilkokulu bitirdiğimde öğretmenin tek hatıra verdiği çocuk bendim, sınıf kütüphanesinden bir kitap vermişti bana.

Ama şöyle de bir durum var. Benim kardeşim kurgu romanları 20 yaşına gelene kadar okumadı. Elinde hiç kitap gördüğümü hatırlamam. Ama 20'sinden sonra başladı. Şimdi kurgu da okuyor, araştırma da, biyografi de, tarih, politika... Sürekli okuyor. O yüzden belki senin kızın da sonra başlar. Belki de aradığı kitabı bulamamıştır. Mesela ben 8 yaşındayken Çalıkuşu'nu okumuşum. Babam "anlamazsın ki..." falan demiş ama bitirmişim. Çocuk kitapları çocuksu geliyordu bana, belki senin kızına da öyle geliyordur. Başka şeyler okutmayı deneyebilirsin. Fantezi, gizem....

Benim okuduğum ilk seri dört kafadarlar serisiydi, tabi daha benim çocukluğumda 52 tane kitabı vardı, o yüzden bitiremedim hepsini. Yaşlaro 9-13 arasında değişen 2'si kız, 2'si erkek dört arkadaşın maceralarını anlatıyor. Hepsi farklı ülkelerde yaşıyorlar, serinin ilk kitabında bir yarışma vasıtası ile tanışıyorlar. Sonra da hep tatillerde bir araya geliyor ve dedektiflik yapıyorlar. Bu dedektifliği de görünürde doğaüstü olaylar hakkında yapıyorlar.

Mesela bazı kitaplarda hayalet oluyor. Ama çocuklar bunu araştırdıkça anlıyorlar ki aslında hayalet falan yokmuş, gayet bilimsel bir açıklaması varmış. Uzaylılar var, aynı şekilde... Yani Scooby Doo tarzı. Ben bunları okumayı çok severdim. Belki serinin ilk kitabını alıp bir deneyebilirsin. Çocuk-erken ergen kitlesi için yazılmış bir seridir.

Çocuğun sevdiği diziler, filmleri takip edip ilgi duyduğu alana göre kitap almak lazım. Bakarsın bütün derdi bugüne kadar okuduklarını sıkıcı bulmasıdır. :)

Bence okuma o kitabı ama sen bilirsin. 15 Aralık ile alakalı bir kitap değil pek... Yani o gün bir bulmaca parçası gibi gösteriliyor ama sonu hiçbir yere çıkmıyor. Zaten yazmıştım sonunu, bir hiçi okumuş olursun.

Yaaa, ne güzel. Ben de çok isterdim işaret dilini öğrenmeyi... Bilenlere hep özenirim.

Ben bu larkıdan sonra sevdim hamamböceklerini.
Ama uçabilenlerini düşünmek bile istemiyorum.
Bugün çalışacağım şarkı şimdiden belli... Ama onun halihazırda Türkçe'ye çevrilmiş hali var internette. Ben sadece söylenenleri İspanyolca olarak anlamak için çalışacağım şarkıyı, kelimeleri öğreneceğim. Buraya videosunu koyarım yine, eminim aramızdan şarkıyı çok sevenler çıkar. :)

Bence senin kumaşında var yazarlık. Şimdi olmasa bile ilerisi için senden ümitliyim. Kızım hakkında yazdıklarında harika. Ben hiç bu açıdan düşünmemiştim. En kısa zamanda ilgisini çekecek kitaplar bulmaya çalışacağım. Benimde ilk okuduğum kitaplar arasında çalıkuşu. Ama ben Jules Verne' nin dünyanın merkezine yolculuk kitabıyla başladım. Aya yolculuk, Denizler altında 20000 fersah diye neredeyse bütün kitaplarını bitirdim. Benimde okumama neden olan kişi ilk okul öğretmenim. Herkesin kütüphaneye üye olmasını zorunlu kılmıştı. Onun sayesinde tanıştım ve şimdi bile vazgeçilmezlerim arasında kütüphane. Şarkıyı sabırsızlıkla bekliyorum bu arada. Diğer kitabı okumaktan da vazgeçtim. Boşa zaman kaybetmeyelim. Çünkü okunması gereken çok kitap var.

yoğurt için ingilterede diyet yapanlar üzerinde bi araştırma yapılmış light ve tam yağlı yoğurt için de tam yağlı daha uzun süre tok tutuyormuş ve yağ yakımını artırıyormuş
tam yağlısının daha iyi olduüunu bende duymuştum
topiği takibe alıyorum canım.. ben takıma dahil olmadığım için gerek var mı bilmiyorum ama yinede fikrimi söyleyeyim yarışma genelinde sonraki cuma yapılsın (bu durumda bölünme olacak sanırım eskiden bu da tartışılıyordu) ama takım içinde bildirim yapılmalı bence yoksa araya 1 gün bile girse denge değişmeye meyilli..
Benden önce davranmışsın, görmemişim.
Rıfat Ilgaz'dan Halime Kaptan'ı okuyorum ama pek beklediğim gibi gitmiyor maalesef... Yarısından fazlasını okuduğum için bitsin diye devam ediyorum.
ben de okudum o kitabı evet çok sardığını söyleyemem ama biraz duygusal anında okuduktan epey sonra düşündüğünde en azından konusu kötü gelmiyor..
smileyler ayrıntılı düzenleme sayfasında bulabilirsiniz birazdan butonun ismine bakıp yazarım
ilk aldığım andan beri aklımda fotosunu atmak ama bi türlü fırsat bulamadım..
gündüz fena olmaz o zaman tüketebilirim 1 kez..
Benimde canimi cektirdiniz.Burnuma kisir kokusu geliyor sanki.:)
ayneeen öyle acayip canım çekti kızlarla konuştuk odada şimdi salı günü yapıcaz biz de :) :)

ayrıntılı düzenleme kısmında üstteki araç çubuğunda baştan 14. gülümseme işaretine tıklarsanız aşağıda diziliyooor.. bana da azalmış gibi geldi ama..

sürahim buna çok benziyor neredeyse aynı :) kırmızısı daha farklı ama pembe gibi

Selam kızlar, çok güzel konular açmışsınız hepsine katılmak istiyorum. Şu an boğazım ve başım ağrıyor, midem bulanıyor, gözlerim yanıyor. Hasta oluyorum galiba. Kızım yanımda ödev yapmaya çalışıyor, sürekli soru soruyor, bir yandan ona cevap vermeye çalışıyorum. O nedenle dahil olamıyorum size.
Bu arada perşembe günü tartılırsak daha iyi olur bence, yoksa Özlem'in dediği gibi daha zaman var diye salabiliriz.

ve ben haftasonunu da batırdım..
anladığım kadarıyla irademe hiç sahip çıkmıyorum sırf canım yemek yemek istiyor diye aç değilsem bile kendimi acıktırıyorum. Spora gittiğimde hiç sabretmiyorum. acıkmaktan nedensiz yere korkuyorum. üşengeçliğime çare bulmak yerine yatmayı tercih ediyorum. merkez sayılan bir yerde olmama rağmen çıkmıyorum, biriktirip gezebileceğim ya da beğendiğim kıyafeti çantayı alabileceğim parayı çikolataya ayırıyorum. az az yicem diyerek aldıklarımı bir kerede bitiriyorum bunu bile bile bir sonraki sefer yine alıyorum. sonra param bitti diye ağlıyorum. Kendimi neden durduramadığımı çözemiyorum. alışkanlık mı yoksa yine tembellik mi hiçbir aktivitemi uzun süre sürdüremiyorum kitap okumayı seviyorum ama hemencik bitsin istiyorum şiir yazmak öyle yemek yerken bile öyle ama hala kendime gelmiyorum bile bile akıllanmıyorum bu sinirimi çok bozuyor..

Fundacım ben de Ebru'ya katılıyorum. Kendini güzel ifade ediyorsun, tabi bunda çok okumanın faydası var. Bir gün bize kitap imzalarsın belki de.
Bu arada Ebru haftalardır listenin başındasın, tebrik ederim. Yerinde gözüm var, ona göre :)

Canım bunların farkında olmuşsun ne güzel, kabullenmek yerine baş edebilirsin. Ben böyleyim işte, yapamıyorum diye düşünmekle hata yapıyorsun. Önce ne yapmak istediğine karar vermelisin. Kilo vermeye, spor yapmaya, şiir yazmaya vb. Sonra bunu yapabileceğine inanmalısın. Bu şekilde hayatını boş yere heba ediyorsun. Unutmamak lazım, zaman boşa harcanamayacak kadar değerli bir kavram. Bir bakarsın göz açıp kapayana kadar 30, 40 olmuşsun, hayatın bomboş geçmiş. Karar ver ve faaliyete geç!

Bugunku menum

09:15
1 haslanmis yumurta
1 tatli kasigi surk
2 cay kasigi krem peynir(normali bitti)
11 zeytin
Avuc ici.kadar ekmek
400ml yesil cay

13:00
Dolu bir tabak mercimek corbasi

15:00
1 yaprak kivircik
2 dilim domates
Kivircigin kokunude yedim:)

17:00
4 yk firinda et,patlican,biber,domates,sarmisak-guvec diyorlar
3 yk pirinc pilavi
Salata
1 bardak ayran

3 L SU
400ml yesil cay
Birazdan kahve iceriz

Spor
30 dk yuruyus
--
Pirinc pilavi olmadi ama aylardan sonra ilk defa yaptim.4-5 ay olmustur yapmayali belkide daha fazla hatirlamiyorum bile.

Böyle düşünmenizden onur duydun, ne yalan söyleyeyim. :)

Bu arada Jules Verne'ü ben de severim, bütün kitaplarını okumayı planlıyorum ama bakalım. :) 2 yıl okul tatili var, bilmiyorum okudun mu, bence çocuklar için çok güzel. 9-14 yaşlar arasındaki bir grup çocuğun ıssız bir adaya düşüp yaşama mücadelesini anlatıyor. Ama az da olsa şiddet var, o yüzden belki bunun için 1-2 yıl daha beklemek gerekir.

Bende de buna benzer bir sürahi var ama ben üst kapağını/ bardağını kırdım. Cam kase koyuyorum üstüne... Ama 3 gün önce fark ettim nokta nokta yosunlanmış galiba sürahi... O günden beri kullanmadım. Bendekinin ağzı dar, o yüzden içine elimi sokamıyorum. Yosunları yok etme önerisi olan olursa lütfen yazsın.

Ama seninki daha güzel ve pratik. :)

Bu arada bilgisayardan girdiğimde ayrıntılı düzenleme yapmadan da aynı smileyleri görüyorum. Acı ama gerçek, sanırım artık elimizde bir tek bunlar kaldı.

Ececim bilmiyorum ki artık ne desem... Aslında Fatma gereken her şeyi söylemiş. Ruhsal boşluktan yeme, kendine uğraş bul. Yoksa bugün versen bile ilerde yine alırsın. Duygusal yeme işi bitirilmediği sürece kalıcı kilo vermek bence imkansız. O yüzden acilen bir uğraş bul kendine... Aslında bence bu sabırsızlığın da aklnıda zaten bir şey olduğunu ama senin o şeyi erteleyip durduğunu gösteriyor. Kendinden beklentilerin neler? Bu soruya cevap ver ve o ertelediğin beklentileri karşılamaya başla. Yoksa olmaz maalesef. Herbirimiz için geçerli bu.

28.9 menüm
10:45 (kahvaltıyı dışarda yapmama rağmen ölçüyü kaçırmadım :) )
1 avuç içi kadar karışık omlet
1 dlm kepek ekmek
1 dlm peynir
1 lokma (1 cm büyüklüğünde) sucuk
Çay

15:00
1 adana dürüm
1 kepçe çorba
1 bardak ayran

16:00
Yeşil çay+tarçın

18:30
2 tabak az yağlı, bol limonlu şehriyeli domates çorbası
yarım dlm tb ekmeği

18:50
limonlu zencefil çayı

suyu 2 lt ye tamamlayacağım, spor yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…