iştahım çok diye şikayet ediyordum ya kesildi artık çok yiyemiyorum
acıkmadım ki doymuyorum diye üzülüyordum şimdi de kapandı
8 gun surecek canin.bayramin ikinci gunu gidicem.viyana,budapeste,prag,almanya.
Dikkat etmeye calisicam ama tatmak istedigim seyler olabilir.en azindan tartida arti cikmam diye dusunuyorum.
ben hafta sonları neden kendimi tutamıyorum
10:30 da hamur kızartma peynir çay
14:30 da 1 paket bisküvi
18:00 de 1 adet haşlanmış patates
21:30 da kuzu kavurma yarım bazlama ( kaynanam da olunca hayır diyemedim)
Bugunku menum
Sabah 9:30
1 kase special k
Oğlen 14:00
1 kase pilav
1 kase mantı
5-6 tane köfte
2 tane minik kremalı biskuvi
Su 2-2,5 lt
Spor
45 dk tempolu yuruyus ( bir kısmı koşu) -->5 km
Yeni geldim spordan, salonun kapanmasına 1 saat 10 dk kala esim dedi ki, (cocukları yatırıp geceliğimi giymiştim, belki biraz kpss calısıp yatıcaktım) bence yap bi cılgınlık ve spora git, 1 saat sporunu yap , yediğin mantıyı yazmaya yuzun olsun:) dedi:) ciddi misin dedim ve hemen hazırlanıp koşa koşa gittim.. Şimdi huzurla uyuyabilirim..
9 da kalkıp havayı guzel gorunce dısarı attım kendımı
10da yarım simit
11 30da 2 dl salatalık 2 dl domates 1 kk peynir 4 zeytin en ufak kahvaltılık tereyagnın yarısı çay
13de brownie fındıklı
18 30 cay
20de 1 kase corba yr tabak bulgur 1 bıber dolma yogurt..
1 lt su
1 saat yuruyus.. Aslında en gec 18de yıyorum aksam ama bugun dalgınlıgıma geldı dısarı cıktım arkadaslar cıgkofte yedı ben bakmayı tercıh ettım :/ ama tam kurtaramadım menüyü.. Yazmaya karar verdim çünkü artık gercek bır baslangıç yaptığımı kendime kanıtlamalıydım :) sımdı kıtap okuycam..
Gunaydin kizlar..
Karnim cok acikti bende bugun Funda gibi mercimek corbasi ile kahvaltimi yapim diyorum.:)
günaydıııın kahvaltı yapıyorum şimdi hazırlanıp okula gidicem :) dün gece 33 sayfa okudum kitap mutluyum
Ne demek takıma dahil değilim. Sende takımın bir üyesisin. İllaki listede olmak gerekmiyor takımda olmak için. Bir daha duymayayım böyle sözleri. Ayrıca ben de seninle aynı fikirdeyim. Perşembe tartılmaya kalkarsak zor toparlarız çünkü hafta sonu herkes bi şeyler kaçırdı gibi.tam yağlısının daha iyi olduüunu bende duymuştum
topiği takibe alıyorum canım.. ben takıma dahil olmadığım için gerek var mı bilmiyorum ama yinede fikrimi söyleyeyim yarışma genelinde sonraki cuma yapılsın (bu durumda bölünme olacak sanırım eskiden bu da tartışılıyordu) ama takım içinde bildirim yapılmalı bence yoksa araya 1 gün bile girse denge değişmeye meyilli..
ben de okudum o kitabı evet çok sardığını söyleyemem ama biraz duygusal anında okuduktan epey sonra düşündüğünde en azından konusu kötü gelmiyor..
smileyler ayrıntılı düzenleme sayfasında bulabilirsiniz birazdan butonun ismine bakıp yazarım
ilk aldığım andan beri aklımda fotosunu atmak ama bi türlü fırsat bulamadım..
gündüz fena olmaz o zaman tüketebilirim 1 kez..
ayneeen öyle acayip canım çekti kızlarla konuştuk odada şimdi salı günü yapıcaz biz de :) :)
Sürahi gerçekten çok güzelmiş. Denk gelirsem bende alayım iş yeri için. Hep şişeden içiyorum. Sıkıyor bir süre sonra. Tupper aldım o da koku yapıyor.ayrıntılı düzenleme kısmında üstteki araç çubuğunda baştan 14. gülümseme işaretine tıklarsanız aşağıda diziliyooor.. bana da azalmış gibi geldi ama..
sürahim buna çok benziyor neredeyse aynı :) kırmızısı daha farklı ama pembe gibi
Geçmiş olsun Fatma' cım bol bol ıhlamur iç. Havalar çok kötü. Kış geldi resmen. Dikkat etmemiz gerekiyor kendimize. Özellikle C vitaminini eksik etmemeliyiz.Selam kızlar, çok güzel konular açmışsınız hepsine katılmak istiyorum. Şu an boğazım ve başım ağrıyor, midem bulanıyor, gözlerim yanıyor. Hasta oluyorum galiba. Kızım yanımda ödev yapmaya çalışıyor, sürekli soru soruyor, bir yandan ona cevap vermeye çalışıyorum. O nedenle dahil olamıyorum size.
Bu arada perşembe günü tartılırsak daha iyi olur bence, yoksa Özlem'in dediği gibi daha zaman var diye salabiliriz.
Ece yapmak istediklerini yazmayı denesene. Liste yap kendine. Sonra listeden kontrol edersin. Hatta günlük yapman gerekenleri gel buraya yaz, rapor ver. Belki bir işe yarar. Bu arada sen de bende menü yazmıyoruz. Bugünden itibaren ikimizde menü yazalım. Ben yazmayınca arada ufak tefek kaçırıyorum. Yazınca kaçıramam. Ne dersin?ve ben haftasonunu da batırdım..
anladığım kadarıyla irademe hiç sahip çıkmıyorum sırf canım yemek yemek istiyor diye aç değilsem bile kendimi acıktırıyorum. Spora gittiğimde hiç sabretmiyorum. acıkmaktan nedensiz yere korkuyorum. üşengeçliğime çare bulmak yerine yatmayı tercih ediyorum. merkez sayılan bir yerde olmama rağmen çıkmıyorum, biriktirip gezebileceğim ya da beğendiğim kıyafeti çantayı alabileceğim parayı çikolataya ayırıyorum. az az yicem diyerek aldıklarımı bir kerede bitiriyorum bunu bile bile bir sonraki sefer yine alıyorum. sonra param bitti diye ağlıyorum. Kendimi neden durduramadığımı çözemiyorum. alışkanlık mı yoksa yine tembellik mi hiçbir aktivitemi uzun süre sürdüremiyorum kitap okumayı seviyorum ama hemencik bitsin istiyorum şiir yazmak öyle yemek yerken bile öyle ama hala kendime gelmiyorum bile bile akıllanmıyorum bu sinirimi çok bozuyor..
İlk 10 da sadece iki kişi var 13. takımdan. Ben istiyorum ki takımdaki herkes ilk onda olsun. Birinciliği kaptırmaya niyetim yok. Ancak ben mezun olunca olabilirFundacım ben de Ebru'ya katılıyorum. Kendini güzel ifade ediyorsun, tabi bunda çok okumanın faydası var. Bir gün bize kitap imzalarsın belki de.
Bu arada Ebru haftalardır listenin başındasın, tebrik ederim. Yerinde gözüm var, ona göre :)
Pilav haricinde çok güzel bir menü Özlem tebrik ederim. Geçen haftada ki +1 nedeniyle daha dikkatli olman lazım. O nedenle biraz daha irade göstermelisin.Bugunku menum
09:15
1 haslanmis yumurta
1 tatli kasigi surk
2 cay kasigi krem peynir(normali bitti)
11 zeytin
Avuc ici.kadar ekmek
400ml yesil cay
13:00
Dolu bir tabak mercimek corbasi
15:00
1 yaprak kivircik
2 dilim domates
Kivircigin kokunude yedim:)
17:00
4 yk firinda et,patlican,biber,domates,sarmisak-guvec diyorlar
3 yk pirinc pilavi
Salata
1 bardak ayran
3 L SU
400ml yesil cay
Birazdan kahve iceriz
Spor
30 dk yuruyus
--
Pirinc pilavi olmadi ama aylardan sonra ilk defa yaptim.4-5 ay olmustur yapmayali belkide daha fazla hatirlamiyorum bile.
Bu yazını neden alıntıladım hatırlayamadım şimdi. Neredeyse bütün mesajlara bir çift lafım var. Alıntılamadan geçemiyorum ama buna ne yazacağımı unutmuşum. Çenesi düşük bir kaptanı olunca takımın böyle oluyor.Böyle düşünmenizden onur duydun, ne yalan söyleyeyim. :)
Bu arada Jules Verne'ü ben de severim, bütün kitaplarını okumayı planlıyorum ama bakalım. :) 2 yıl okul tatili var, bilmiyorum okudun mu, bence çocuklar için çok güzel. 9-14 yaşlar arasındaki bir grup çocuğun ıssız bir adaya düşüp yaşama mücadelesini anlatıyor. Ama az da olsa şiddet var, o yüzden belki bunun için 1-2 yıl daha beklemek gerekir.
Bende de buna benzer bir sürahi var ama ben üst kapağını/ bardağını kırdım.Cam kase koyuyorum üstüne... Ama 3 gün önce fark ettim nokta nokta yosunlanmış galiba sürahi... O günden beri kullanmadım. Bendekinin ağzı dar, o yüzden içine elimi sokamıyorum. Yosunları yok etme önerisi olan olursa lütfen yazsın.
Ama seninki daha güzel ve pratik. :)
Bu arada bilgisayardan girdiğimde ayrıntılı düzenleme yapmadan da aynı smileyleri görüyorum. Acı ama gerçek, sanırım artık elimizde bir tek bunlar kaldı.
Ececim bilmiyorum ki artık ne desem... Aslında Fatma gereken her şeyi söylemiş. Ruhsal boşluktan yeme, kendine uğraş bul. Yoksa bugün versen bile ilerde yine alırsın. Duygusal yeme işi bitirilmediği sürece kalıcı kilo vermek bence imkansız. O yüzden acilen bir uğraş bul kendine... Aslında bence bu sabırsızlığın da aklnıda zaten bir şey olduğunu ama senin o şeyi erteleyip durduğunu gösteriyor. Kendinden beklentilerin neler? Bu soruya cevap ver ve o ertelediğin beklentileri karşılamaya başla. Yoksa olmaz maalesef. Herbirimiz için geçerli bu.
Menün dürüm haricinde harika canım. Keşke kebabı porsiyon yeseydin. O zaman muhteşem bir menü olurdu.28.9 menüm
10:45 (kahvaltıyı dışarda yapmama rağmen ölçüyü kaçırmadım :) )
1 avuç içi kadar karışık omlet
1 dlm kepek ekmek
1 dlm peynir
1 lokma (1 cm büyüklüğünde) sucuk
Çay
15:00
1 adana dürüm
1 kepçe çorba
1 bardak ayran
16:00
Yeşil çay+tarçın
18:30
2 tabak az yağlı, bol limonlu şehriyeli domates çorbası
yarım dlm tb ekmeği
18:50
limonlu zencefil çayı
suyu 2 lt ye tamamlayacağım, spor yok.
Çok az yemişsin Havva. Son zamanlarda dikkat ediyorum hem geç yiyorsun hem de az yiyorsun. Akşamında çok erken olmuş. Su ve sporu yazmamışsın. Ev yerleştirme bitmedi mi daha? Derslerin ne alemde?menüm
11:30
2dilim çavdarlı ekmekle tost yaptım
1 de omlet yaptım
1 kutu da süt
15:30
tavuk şiş
ayran
Menün bugün gözüme güzel göründü sanırım kısırdan dolayı.Menüm
10:00
3 dilim ekmek
yarım domates
5 zeytin
14:00
10 yemek kaşığı kısır
20:30
1 armut
(1-2 tane de mandalina yerim muhtemelen)
65 sayfa Türkçe roman
5 sayfa Martin Eden
İspanyolca kelime çalışması
Kısır öyle bir tıkadı ki bir şey yiyemedim. Aslında tıkamak da diyemem. İştahımı kesti, acıktım ama yemek istemedim. Hatta armutu da şekerim falan düşmesin diye yedim. Hep böyle bir etkisi oluyorsa her gün yiyebilirim ben kısır.
Yeşil zeytinli salatayı çok kişi bilmez ama sen söyleyince hatırladım. Arada bir yapayım. Hatta sen tam tarifi yaz eminim Funda' nın işine yarayacaktır.afiyet olsun sisiriyor bulgur cnm ondandir.
aslinda kahvaltida yesil zeytinli salata falan yapabilirsin cnm.:)
Sagol cnm.bende menuye ilave cok az ekmek,peynir yedim ve cay ictim..
Gorumcemdeyiz simdi eve gidince eger usenmezsem 30 dk yuruyum.
Hoş geldin canım aramıza. Takımın ilk sayfasında kurallarımız yazılı. Okuduktan sonra senin içinde uygunsa eğer okudum, kabul ediyorum diye geri bildirim yapman gerekli. Cevabını bekliyorum.Herkese iyi akşamlar.:) Beni de aranıza alır mısınız?
Motivasyona çok ihtiyacım var.
tamam bi daha söylemem :) bir de tam bayram arifesi kafa karışıklığı olur mutlaka gelen olur gelemeyen olur.. zaten bu nedenle yarışma genelinde sonraki cuma olsun dedim..Ne demek takıma dahil değilim. Sende takımın bir üyesisin. İllaki listede olmak gerekmiyor takımda olmak için. Bir daha duymayayım böyle sözleri. Ayrıca ben de seninle aynı fikirdeyim. Perşembe tartılmaya kalkarsak zor toparlarız çünkü hafta sonu herkes bi şeyler kaçırdı gibi.
Sürahi gerçekten çok güzelmiş. Denk gelirsem bende alayım iş yeri için. Hep şişeden içiyorum. Sıkıyor bir süre sonra. Tupper aldım o da koku yapıyor.
Ece yapmak istediklerini yazmayı denesene. Liste yap kendine. Sonra listeden kontrol edersin. Hatta günlük yapman gerekenleri gel buraya yaz, rapor ver. Belki bir işe yarar. Bu arada sen de bende menü yazmıyoruz. Bugünden itibaren ikimizde menü yazalım. Ben yazmayınca arada ufak tefek kaçırıyorum. Yazınca kaçıramam. Ne dersin?
teşekkürler :) :)Günaydın takım!
Afiyet olsun.
Tebrikler. :)
Karar senin canım. Listeyi kötü etkilememek şartıyla istediğini yapabilirsin. Bu arada güzel bir tatil olacak. Doya doya gez tadını çıkart. Benim de en büyük hayallerimden birisi. İmkanım olsa tüm dünyayı gezerim büyük ihtimal.8 gun surecek canin.bayramin ikinci gunu gidicem.viyana,budapeste,prag,almanya.
Dikkat etmeye calisicam ama tatmak istedigim seyler olabilir.en azindan tartida arti cikmam diye dusunuyorum.
Başımızın üstünde yerin var o zaman.bu ara en dikkat etmeye çalıştığım seye parmak bastınız bu seferde cümle bozuk oldu
Benim tarihçi arkadaşlarım öğreniyordu Osmanlı' cayı. Onlar için oldukça önemli bir ders. Hırs yap biraz da emeklerin boşa gitmesin. Dönem bitiminde Osmanlıca da öğrenmiş ol. Kitap okuyan insanları çok seviyorumSelam hanımlar
Bugun kayınvalidemlerdeyken esimin tabletinden girip yazdım ama suanda bakıyorum ki cıkmamıs yazdıgım.. Neyse zaten ordan kolay yazamadıgımı eve gidince cevap vereceğimi yazmıstım, simdi evdeyim
Paleografya dersini ilahiyatta alıyorum, tarih bölümünde de alıyorlar, buyuk ihhtimalle türk dili ve edebiyatı gibi bölümlerde de vardır.. Benim üye oldugum bazı gruplar var bu yazıları okumaya yönelik, bakıyorum da gayet guzel okuyorlar, cogu tarihçi zannediyorum.. Obların ödevleri oluyor paylaşıyorlar soruyolar filan.. Demek ki ben de bu ilmi alınca ben de okuyabilecegim diyorum umutlanıyorum , ama sonra yazıları gorunce gozum korkuyor, bakalım daha cok bastayız..
Bu arada benim de en son bitiridğim kitap Hilmi Yavuz - Ceviz Sandıktaki Anılar
İlk defa bir anı kitabı okudum ve Hilmi Yavuz gibi bir deryanın anılarını okumak çok hoşuma gitti.. Evde daha 10 tane kadarkitabı var, esim cok sever, onlaı da sırayla okuyacagım nsallah.
Suan elimde yollarda okumak çzere cantamda bulundurdugum Dursun Gürlek - Tebessum ve Tefekkur kitabı var, adından da anlasılacagı gibi latifeler , tebessum ettiren menkıbeler var kitapta.. Daha bitirmedim, yollarda okuyorum sadece..
Kevser' cim bu nasıl bir menüdür böyle. Hem çok sağlıksız hem de kilo vermek yerine kilo alacağın bir menü. Kaç kilosun? Boyun kaç? Sen böyle pat diye atlayınca takımın ortasına hiç bir şey soramadık sana.ben hafta sonları neden kendimi tutamıyorum
10:30 da hamur kızartma peynir çay
14:30 da 1 paket bisküvi
18:00 de 1 adet haşlanmış patates
21:30 da kuzu kavurma yarım bazlama ( kaynanam da olunca hayır diyemedim)
Ahhh Tuba ahhh. Seninle napcaz biz anlamadım. Bu gün ki menülerden sonra bildirim kararını bayram sonrası olarak vereceğim. Çünkü üç günde hiç kimse toparlayamaz.Bugunku menum
Sabah 9:30
1 kase special k
Oğlen 14:00
1 kase pilav
1 kase mantı
5-6 tane köfte
2 tane minik kremalı biskuvi
Su 2-2,5 lt
Spor
45 dk tempolu yuruyus ( bir kısmı koşu) -->5 km
Yeni geldim spordan, salonun kapanmasına 1 saat 10 dk kala esim dedi ki, (cocukları yatırıp geceliğimi giymiştim, belki biraz kpss calısıp yatıcaktım) bence yap bi cılgınlık ve spora git, 1 saat sporunu yap , yediğin mantıyı yazmaya yuzun olsun:) dedi:) ciddi misin dedim ve hemen hazırlanıp koşa koşa gittim.. Şimdi huzurla uyuyabilirim..
Menü nü yazdığın için tebrik ederim. Browni haricinde aslında idare eder bir menü. Akşam yemeğin geç olmuş. Kahvaltı yapmadan kendini dışarı atman olmamış. Önce sıkı bir kahvaltı ve yaklaşık 1 saat sonra yürüyüş olabilir. Su az olmuş. Zamanla çoğaltacağına inanıyorum.9 da kalkıp havayı guzel gorunce dısarı attım kendımı
10da yarım simit
11 30da 2 dl salatalık 2 dl domates 1 kk peynir 4 zeytin en ufak kahvaltılık tereyagnın yarısı çay
13de brownie fındıklı
18 30 cay
20de 1 kase corba yr tabak bulgur 1 bıber dolma yogurt..
1 lt su
1 saat yuruyus.. Aslında en gec 18de yıyorum aksam ama bugun dalgınlıgıma geldı dısarı cıktım arkadaslar cıgkofte yedı ben bakmayı tercıh ettım :/ ama tam kurtaramadım menüyü.. Yazmaya karar verdim çünkü artık gercek bır baslangıç yaptığımı kendime kanıtlamalıydım :) sımdı kıtap okuycam..
Günaydın canım.Gunaydin kizlar..
Karnim cok acikti bende bugun Funda gibi mercimek corbasi ile kahvaltimi yapim diyorum.:)
Ohh maşallahın var Özlem. Evde olanlar çok şanslısınız yaaa. Çalışınca her şey zor oluyor.45 dakikalik sporumda bitmek uzere.
Günaydın canım. İyi dersler. Kitap okuman süper olmuş. Birde okuyanlar ne okuduğunu yazarsa daha iyi olur.günaydıııın kahvaltı yapıyorum şimdi hazırlanıp okula gidicem :) dün gece 33 sayfa okudum kitap mutluyum
Menün bugün gözüme güzel göründü sanırım kısırdan dolayı.Ekmeklerin cinsi ne? Beyaz ekmek değil dimi?
Kitaplar içinde kocaman bir alkış. Zira ben hiç okuyamadım.
Yeşil zeytinli salatayı çok kişi bilmez ama sen söyleyince hatırladım. Arada bir yapayım. Hatta sen tam tarifi yaz eminim Funda' nın işine yarayacaktır.
tamam bi daha söylemem :) bir de tam bayram arifesi kafa karışıklığı olur mutlaka gelen olur gelemeyen olur.. zaten bu nedenle yarışma genelinde sonraki cuma olsun dedim..
sürahim adına teşekkür ederim :)
yapmak istediklerim konusunda liste hazırlamışlığım falan var ama evet bundan sonra buraya rapor vereceğim.. menü konusunda katılıyorum..
bu arada takımdaki arkadaşları anlıyordum zaten ama şu an kesin olarak doğruluğuna kanaat getirmiş bulunuyorum kaptan/yardımcı kontrolü gerçekten olması gereken bir şey.. sen yazınca bi başka kararlı hissettim kendimi
Beyaz ekmek maalesef... Bizimkiler önceki akşamdan benim ekmeği bitirmişler, ben de kahvaltıda beyaz ekmeğe kaldım.
Sağol canım. :)
Biberli yeşil zeytini severim. Normal salata gibi miymiş bu, nasılmış? Ebru böyle dediğine göre zeytini çok değildir.
Zeytinleri çekirdekliyse eğer çekirdeğinden ayırıyorsun canım. Sonra doğruyorsun küçük küçük. Yeşil soğan, maydonoz, kırmızı biber, limon (Unuttuğum bişeyler var galiba) hep birlikte karıştırıyorsun. Çok lezzetli oluyor. Eski kayınvalidem yapardı. Bende çok severdim. Bu arada Özlem in sürk dediği şeyde çok lezzetli. Onların yöresinin vazgeçilmez kahvaltılıklarından. Birde tuzlu yoğurtları var. Sürkü katıklı ekmekte de kullanıyorlar. Mmmm ağzım sulandı. O yörenin yemeklerine bayılıyorum. Bir gün gelirsem Özlem oralara mutlaka uğrarım sana.
Baharatlı zeytin gibi...
Sürkü ben sormuştum Özlem'e ama sanırım gözünden kaçtı ya da o cevap verdi ben görmedim. Netten falan baktım da, çok kötü kokuyor diyenler var, çorap gibiymiş falan... "Gerçekten öyle mi?" demiştim. Vardır ya öyle kokulu peynirler... Gerçi bana her peynir kokuyor zaten, size afiyet olsun.Eminim çorap gibi olsa bu kadar sevmezdiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?