Merhaba 13.takım arkadaşlarım.ankaralaym sen bizim takımda deyilmiydin?nasıl oldu da aynı anda iki takıma da katılıyorsun?buna izin yok bilmiyormusun?
Selam kızlar, çok güzel konular açmışsınız hepsine katılmak istiyorum. Şu an boğazım ve başım ağrıyor, midem bulanıyor, gözlerim yanıyor. Hasta oluyorum galiba. Kızım yanımda ödev yapmaya çalışıyor, sürekli soru soruyor, bir yandan ona cevap vermeye çalışıyorum. O nedenle dahil olamıyorum size.
Bu arada perşembe günü tartılırsak daha iyi olur bence, yoksa Özlem'in dediği gibi daha zaman var diye salabiliriz.
Onceden istatilmis ince bulgur domates ve biber salca ile yogrulur,uzerine nar eksisi koyulur ve yogrulmaya devam edilir.bulgur iyice yumusayinca dogranmis yesil sogan, maydonoz ve taze nane ilave edilir 'zeytin yagi' da koyulur ve karistirilir.
Servis edilirken yanina domates,salatalik,biber,tursu koyulur.varsa tere,turp yapragi,asma yapragi,haslanmis beyaz lahanada yakisir kisirin yanina.
Vee ayrannn:) yogurtta olur.:)
--
Gecenlerde gittigimiz bir yerde bu yazdiklarima ilave kuru sogan ve limon eklendi.mmm guzeldi tadi.
Dunku menum
Sabah 10:00
1 kase special k
Oğlen 16:00
4-5 yk bulgur pilavı
Carlıston biber 7-8 tane
Salata ayran
Bir kaç tane de fırında patates
Aksam 19:45
(Aslında speccial k yemem lazımdı, ama evden cıkarken unutmusum yanıma almayı, annemler yemek yerken ordan yedim, ac değildim ama bos gecmesin öğun diye yedim)
2 tane salatalık
2 tane küp seker kadar ciğer (ciğeri hiç sevmem, cok övdüler tadına baktım)
Ayran
Sinemaya gittik, ben sadece 1 lt su aldım, esim soslu baharatlı kaju aldı, yanımda yedi durdu, pöfür pöfür koktu , cok canımncekti ama 1 tane bile almadım. Suyumu içtim film boyunca :) kaptan bunu da gör:) hep kaçamaklarımı goruyorsun:)
Su toplamda 2-2,5 civarı
Merhaba canım hoşgeldin. Kevser bizim takıma katılmadı zaten. 7. Takımda ama arada bir sohbet için bize uğruyor. Bunun için izne gerek yok diye biliyorum.
sagol cnm.
Noldu Özlem? Umarım kötü bişey olmamıştır.
boyum 1.71 kilo 62.5 tatlım
canım eksik ve yanlışları farkındayım hepsini aynı anda kafaya takınca tıkanıyorum hemencik.. Ama evet sizler uyarın beni diye yazıyorum :) :)Menü nü yazdığın için tebrik ederim. Browni haricinde aslında idare eder bir menü. Akşam yemeğin geç olmuş. Kahvaltı yapmadan kendini dışarı atman olmamış. Önce sıkı bir kahvaltı ve yaklaşık 1 saat sonra yürüyüş olabilir. Su az olmuş. Zamanla çoğaltacağına inanıyorum.
Günaydın canım. İyi dersler. Kitap okuman süper olmuş. Birde okuyanlar ne okuduğunu yazarsa daha iyi olur.
gözüm üstündeAma birinin de beni denetlemesi gerekiyor. Ara ara kontrolümü kaybediyorum.
sagol cnm iyiyim simdi:)hayırdır canım
Genelde evde olanlar calismaya,calisanlarda evde olmaya ozeniyor sanki.:)Karar senin canım. Listeyi kötü etkilememek şartıyla istediğini yapabilirsin. Bu arada güzel bir tatil olacak. Doya doya gez tadını çıkart. Benim de en büyük hayallerimden birisi. İmkanım olsa tüm dünyayı gezerim büyük ihtimal.
Başımızın üstünde yerin var o zaman.
Şimdi anladığım kadarıyla 7. takımda yarışacaksın ve ara ara bize takılacaksın doğrumudur?
Benim tarihçi arkadaşlarım öğreniyordu Osmanlı' cayı. Onlar için oldukça önemli bir ders. Hırs yap biraz da emeklerin boşa gitmesin. Dönem bitiminde Osmanlıca da öğrenmiş ol. Kitap okuyan insanları çok seviyorum
Kevser' cim bu nasıl bir menüdür böyle. Hem çok sağlıksız hem de kilo vermek yerine kilo alacağın bir menü. Kaç kilosun? Boyun kaç? Sen böyle pat diye atlayınca takımın ortasına hiç bir şey soramadık sana.
Ahhh Tuba ahhh. Seninle napcaz biz anlamadım. Bu gün ki menülerden sonra bildirim kararını bayram sonrası olarak vereceğim. Çünkü üç günde hiç kimse toparlayamaz.
Menü nü yazdığın için tebrik ederim. Browni haricinde aslında idare eder bir menü. Akşam yemeğin geç olmuş. Kahvaltı yapmadan kendini dışarı atman olmamış. Önce sıkı bir kahvaltı ve yaklaşık 1 saat sonra yürüyüş olabilir. Su az olmuş. Zamanla çoğaltacağına inanıyorum.
Günaydın canım.
Ohh maşallahın var Özlem. Evde olanlar çok şanslısınız yaaa. Çalışınca her şey zor oluyor.
Günaydın canım. İyi dersler. Kitap okuman süper olmuş. Birde okuyanlar ne okuduğunu yazarsa daha iyi olur.
Domates:) pulbiber yada salca.biz zeytinleri dogramiyoruz ayikliyoruz sadece.ozlemisim bende zeytin zamanida geldi ama 3-4 tl olan zeytinler 10-15 lira bu yil.Zeytinleri çekirdekliyse eğer çekirdeğinden ayırıyorsun canım. Sonra doğruyorsun küçük küçük. Yeşil soğan, maydonoz, kırmızı biber, limon (Unuttuğum bişeyler var galiba) hep birlikte karıştırıyorsun. Çok lezzetli oluyor. Eski kayınvalidem yapardı. Bende çok severdim. Bu arada Özlem in sürk dediği şeyde çok lezzetli. Onların yöresinin vazgeçilmez kahvaltılıklarından. Birde tuzlu yoğurtları var. Sürkü katıklı ekmekte de kullanıyorlar. Mmmm ağzım sulandı. O yörenin yemeklerine bayılıyorum. Bir gün gelirsem Özlem oralara mutlaka uğrarım sana.
Cnm kusurabakma cevap verdim diye hatirliyordum ama yaniliyorda olabilirim.Baharatlı zeytin gibi...
Sürkü ben sormuştum Özlem'e ama sanırım gözünden kaçtı ya da o cevap verdi ben görmedim. Netten falan baktım da, çok kötü kokuyor diyenler var, çorap gibiymiş falan... "Gerçekten öyle mi?" demiştim. Vardır ya öyle kokulu peynirler... Gerçi bana her peynir kokuyor zaten, size afiyet olsun.Eminim çorap gibi olsa bu kadar sevmezdiniz.
hoşgeldiiin :)Kızlar selam bir kaç gündür uğrayamadım tüm hafta sonu dışarıdaydım. Kızçelerime ciciler aldım. Çok yoruldum ama değdi.
Artık inşallah buralardayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?