- 5 Temmuz 2011
- 11.803
- 8.937
- 448
Geçmiş olsun canım. Havalar o kadar çabuk değişti ki etrafımda hasta olmayan kimse yok. Benimde hafif hafif burnum akmaya başlıyor. O kadar soğuk ki Konya anlatamam. Umarım sende biran önce toparlarsın kendini. Hasta menüsüne göre gayet güzel olmuş menü. Bol bol ıhlamur iç. Çok iyi geliyor soğuk algınlığına.
Teşekkürler kızlar.Ebru kahvaltın bence yok.Bir de aşure yüzünden öğlene fazla yüklenmişsin. Bence dengesiz.
Geçmiş olsun. Bence biraz daha meyve ye. Ara öğün yap. Bu aralar önceliğin kilo vermek değil, iyileşmek.
Öğle yemeklerini maalesef kendim seçemiyorum. Aslında sadece tavuğu yeyip bırakmam lazımdı ama o zamanda ara öğün eklemem gerekiyor. Saat 5 e kadar çok acıkıyorum. Ara öğünde yanımda olmadığı için mecburen ne bulduysam yedim.Ebru kahvaltın bence yok.Bir de aşure yüzünden öğlene fazla yüklenmişsin. Bence dengesiz.
Geçmiş olsun. Bence biraz daha meyve ye. Ara öğün yap. Bu aralar önceliğin kilo vermek değil, iyileşmek.
Haklısın canım aşure olmamalıydı ama evde yapamıyorum, hastanede de ayda senede bir çıkıyor. Bulmuşken kaçırmayayım dedim ama tadı da güzel olmamıştı zaten.ebrucum menüde sadece aşure gözüme battı. Genel anlamda güzel bir menü.
Bu hafta iyi kilo vermeliyiz ki bayramda ancak koruruz.
Paylaşım alanı dediğin listelerin paylaşıldığı alan mı
Çorbanın hem tadı kötüydü hem de tamamen pirinçliydi. Yani aynıya gelecekti neredeyse aşureyle. Kahvaltıyı unutmuşum ekleyeyim hemen. Sabah çok erken kalkıyorum. Büyük kızı okula, küçük kızı kreşe hazırlıyorum. Kahvaltıya vaktim çok az oluyor. Toplamda 10 dk ancak ayırabiliyorum.Ebrucum kahvaltıda yumurtayı tek bırakmamalıydın! Ne diyoruz en iyi öğün kahvaltı olmalı.. Birde aşure çok kaçmış ne kadar olsa şeker içeriyor.. Çorbayı yeseydin onun yerine keşke :)
Öğle yemeklerini maalesef kendim seçemiyorum. Aslında sadece tavuğu yeyip bırakmam lazımdı ama o zamanda ara öğün eklemem gerekiyor. Saat 5 e kadar çok acıkıyorum. Ara öğünde yanımda olmadığı için mecburen ne bulduysam yedim.
Haklısın canım aşure olmamalıydı ama evde yapamıyorum, hastanede de ayda senede bir çıkıyor. Bulmuşken kaçırmayayım dedim ama tadı da güzel olmamıştı zaten.
Çorbanın hem tadı kötüydü hem de tamamen pirinçliydi. Yani aynıya gelecekti neredeyse aşureyle. Kahvaltıyı unutmuşum ekleyeyim hemen. Sabah çok erken kalkıyorum. Büyük kızı okula, küçük kızı kreşe hazırlıyorum. Kahvaltıya vaktim çok az oluyor. Toplamda 10 dk ancak ayırabiliyorum.
Kızlar nerdesiniz yaaa. Kimse yazmamız yine
Ebru canım ekmek arası peynir domates hazırlasan da işyerinde yesen. Gerçi hazırlamak da sabahleyin zor.
Ebru bayram yakın ya herkes yoğun bu ara. Temizlik tatlı derken kimse uğrayamıyor.
Bu hafta bende durumlar hiç iç açıcı değil. Dayanamadım bu sabah tartıldım şoklardayım. 300-400 gr artıdayım. Ama hiç kaçamak da yapmadım. Reglimde bitiyor yarın. Cuma regl olmuştum o zaman bile daha azdım anlamadım ben bu işi.
Merhaba kizlar..:)
EBRU'cugum bende oyleydim.
Tabak tabak makarnanin,pilavin yaninda bile cooooook ekmek yerdim.
4 buyuk kase puding,
icinde 1 ekmek yada daha fazla ekmek bulunan durum kebap,doner.
Koca 1 porsiyon iskender yer doymazdim.:)
Simdi bakiyorumda daglar kadar fark var.:)
Cidden farkindalik cok onemli.simdi yedigim herseyin bilincinde olarak yiyorum.:)
--
Ebru tartilma kismini gorme
Nihayet 74u gordum geri.
ayy ne olur bayramdan sonraki bildirimde 70'i gorsem,cok mu ucuk olur.
özlemcim tebrikler vallahi.. Ben şirazeden çıkmış gibiyim kızlar çok acıkıyorum yani bildiğiniz gibi degil eskiden pis bogazımdan yerdim şimdi cidden hep acıkıyorum gece uykumdan uyanıyorum açklıktan ne yapıcam hiç bilmiyorum..Bende tarti bagimliligi var.Engel olamiyorum kusurabakmayin.
--
Bugun sabah biraz tatli yedim yaninda sut ictim.istahim yok kahvalti edemedim.
Ilacimi icim diye baktim tezgahin uzerinde tatli var 2 kucuk yedim.
Ama normal sire icinde yuzen degil.
Kagittan ince hamurdan rulo yapilmis antep fistigi var sadece hamur yok baska.
--
Bunuda farkinda olarak yedim cnm.eski ben olsaydim kutunun yarisini yerdim.
Birde uzuldugum zaman,sinirlendigim zaman kendimi yemege veren bir insandim dun gec saate kadar oturdum aklima gelmedi.dolapta yemek,cola,patates kizartmasi,tatli var elimi bile surmedim.
insallah hep boyle olurum.:)
özlemcim tebrikler vallahi.. Ben şirazeden çıkmış gibiyim kızlar çok acıkıyorum yani bildiğiniz gibi degil eskiden pis bogazımdan yerdim şimdi cidden hep acıkıyorum gece uykumdan uyanıyorum açklıktan ne yapıcam hiç bilmiyorum..
Bende tarti bagimliligi var.Engel olamiyorum kusurabakmayin.
--
Bugun sabah biraz tatli yedim yaninda sut ictim.istahim yok kahvalti edemedim.
Ilacimi icim diye baktim tezgahin uzerinde tatli var 2 kucuk yedim.
Ama normal sire icinde yuzen degil.
Kagittan ince hamurdan rulo yapilmis antep fistigi var sadece hamur yok baska.
--
Bunuda farkinda olarak yedim cnm.eski ben olsaydim kutunun yarisini yerdim.
Birde uzuldugum zaman,sinirlendigim zaman kendimi yemege veren bir insandim dun gec saate kadar oturdum aklima gelmedi.dolapta yemek,cola,patates kizartmasi,tatli var elimi bile surmedim.
insallah hep boyle olurum.:)
dogru öylüyosun kaptan..ama aldım şimdiden kilo., her sabah bugün güzel olacak diye başlıyorum güne ama yerken buluyorum kendimiAcıkınca yiyeceksin canım. Başka çaresi yok ama gecenin bir yarısı da kalkıp yemek olmaz. Öğünlerini sağlıklı ve dolu dolu yemeye çalış. Ama sakın kendini aç bırakma. Canın ne çekerse ye ama abartmadan mümkünse tadımlık ye. Sonunda çok mutlu olursun eğer öyle yaparsan.
dogru öylüyosun kaptan..ama aldım şimdiden kilo., her sabah bugün güzel olacak diye başlıyorum güne ama yerken buluyorum kendimi
Sen neler aldın bebişlere? Ben dün çok zorlandım ama Allaha şükür buldum bişeyler.
Eski yediklerimi hiç hatırlamıyorum bile Özlem. Ama doymama konusunda haklısın doymak bilmezdim. Aynen dediğin gibi yediğim her şeyin farkındayım. Çok güzel bir durum bu. Hani Funda ceza vermişti sana, tartılmayacaktın? Bu sabah tartılmak istedim. Ama bir şekilde kendimi engellemem lazımdı. Hemen koca bir bardak su içtim ve tartılmadım. Cumaya kadar tartılmayacağım yoksa tartıda az rakam görünce şımarıyorum. Bayramdan sonra 70 i görmen tam uçukluk olur. Sakın öyle bişey deneme. Ama 72 yi görme ihtimalin yüksek. Bayramı güzel geçirmeye çalış bence.
Ebru haklisin saat basi tartiliyorum cunku.
---
Eda'cim gece uyanip yemek kadar kotusu yok.
sabaha kadar saat basi uyanip 1 tepsi pizza yemis ve 2 L kadar kola icmis insanim.
Ama o donem 3-4 ay surmeden 16 kilo aldim.ne guzel 67ye inmistim.83 oldum.dur demesem bir okadar daha alirdim belki.
--
Bebek icin herseyden cok cok yemek marifet degil.bunu diyorum cunku toplumda oyle bir inanis var.
Onemli olan saglikli beslenmek.ona ve sana faydali olabilecek yiyecekleri cok abartmadan yemek.
Sen insanlara bakma belki yeee yeee diyenler vardir.
canım armutu ara öğünde tüketseydin keşke daha dengeli olurdu sıcak çikolata+bisküviden..
gözüme çarpan bir şey bulamadım her nedense :)
canım spor ve suyu göremedim onun haricinde kaçamak sayılan bir şey de olmadığına göre iyi bir menü olmuş :)
Menüm
09:00
2 dilim kepek ekmeği
8 zeytin
1 domates
3 yemek kaşığı kısır
11:30
Bir porsiyon üzüm
15:00
10 yemek kaşığı kısır
17:00
Bir porsiyon üzüm
19:00
2 dilim çavdar ekmeği
8 zeytin
1 domates
50 sayfa da kitap
9.00 2 dl salatalık 2 dl domates 20 gr krem peynir 2 dl ekmek 7 zeytin çay
13.00 1 avuç leblebi
14.15 1 çabuk çorba 2.5 grisini
17.45 1 kase sebze çorbası 1 kase pirinç pilavı+bol salata+2 dl kıymalı kabak (kabak küçücüktü) 2 yudum kepekli ekmek(bi anlık dalgınlığımda oldu pilav ve ekmeği bir arada yememeye çalışıyorum)
1 saat 15 dk yürüyüş
suyu hesaplamadım bıle 1 lıtre cıvarı az oldu yine..
67 sayfa kitap okudum
açlık hissediyorum sanki ama uyuyacağım şimdi sabah dersim erken.. İyi geceler
Günaydın kızlarDünkü menümü yazayım. Akşam çok yorgundum gelemedim.
Kahvaltı (07:00)
1 tane haşlanmış yumurta
Öğle (12:00)
1 tane haşlanmış tavuk but
3-4 parça haşlanmış sebze (Havuç-patates)
5-6 yk aşure
2-3 yk çorba (içinde pirinç vardı devam etmek istemedim)
Akşam (17:45)
1 tabak barbunya yemeği
1 kase salata
2 lt su
Geçmişi okudum ama sabah erken çıkınca evden cevap yazamadım. Paylaşım alanında oylama yapılmış ama takım olarak cevap vermemişiz. Böyle durumlarda özellikle ben yokken mutlaka oradaki oylamalara katılın. Ben kaçırmışım. Ama sizden kaçmasın olur mu? Sanırım sadece Funda bakmış paylaşım alalına. Lütfen bundan sonra herkes ilgilensin.
Alınan ortak karara göre bu hafta genel bildirim yapılmayacak ama biz cuma günü kendi bildirimimizi yapacağız. Yani bizim için değişen bişey yok. Yine çok iyi kilo vermemiz lazım ki bayramdan sonraki hafta kilomuz ikiye bölününce ortalamamız yüksek çıksın.
geçmiş olsun canımGünaydın kızlar,
Dün ne güzel hareketliymiş burası, eski günlerdeki gibi. Ben gelemedim, özlüyor insan burayı. Çok ilginç yolda karşılaşsak tanımayız birbirimizi ama buna rağmen gelemediğimde yakın arkadaşlarımdan uzak kalmış gibi hissediyorum kendimi :) Beklediğim gibi hasta oldum, aldığım ilaçların etkisiyle bütün gün dalgın yattım. Diyet, spor falan kalmadı yani. Bu nedenle sonuç bildirimlerinin bu hafta yapılmamasına sevindim.
Ben de dünü yazayım.
29.9
09:00
2 dlm börek (evde yiyecek yoktu, aç kalmamak için dondurucudaki börekleri ısıtıp yedim)
Çay+tarçın
13:30
1 kase tereyağlı tarhana çorbası (saolsun komşum yapıp getirmiş)
18:00
1 kase tereyağlı tarhana çorbası
yarım dlm çavdar ekmeği
1 avuç içi kadar tavuk şinitzel
19:00
4-5 adet taze ceviz
19:30
1 bardak mandalina suyu (C vitamini olsun diye içtim)
1,5 lt su, spor yok, aksine hareketsiz yattım tüm gün.
İlk zamanlarda bende ekmeksiz doymuyordum canım. Yaklaşık 2 yıldır diyet yapan bir insan bir süre sonra kendisi yemiyor zaten. Arada yiyorum ama ekmek bana ciddi şekilde kilo aldırıyor. Hatta eskiden imkanı yok ekmeksiz ne çorba içebilirdim, ne kahvaltı yapabilirdim. Zamanla değişiyor insanın alışkanlıkları.
Tatlım ekmek yemiyorum ki ekmek arası bişeyler yapayım. Eğer öyle olsa işim kolay ama yemek getirmem imkansız hastaneye. Bende kendime göre olanları yiyorum olmayanlar kalıyor. Bugün ki yemek güzeldi. Yani diyete uygundu. Ama her zaman uygun çıkmıyor. Aslında ev yakın ama her öğlen gidip gelmek olmaz. 6 km git 6 km gel günlük toplamda 24 kilometre yapıyor eğer öğle yemeğine eve gitsem. Bu kez de akşamdan hazır yemek bırakmam gerekecek. Bunun kışı var, yağmuru var derken en güzeli hastanede yemek.
Umarım o tatlı yapanlar kendileri yemezler yoksa çok fena yaparım. Ben bayramda da devam edeceğim diyete. Eğer bırakırsam ipin ucunu toparlayamam. Zaten zor vermeye başladım. Bünye şaştı ne yapacağını al ver al ver derken şimdi ceza veriyor bana gram gram gidiyor. Temizlik yapanlara da kolay gelsin inşallah. Ama molalarda burayı boş bırakmamak lazım.
Allahtan bu hafta bildirim genel değil. Yoksa takımın hali kötüydü. Lütfen herkes kendine dikkat etsin. Cuma günü herkesin yüzdesini en az 0.30 un üstünde görmek istiyorum.
dogru öylüyosun kaptan..ama aldım şimdiden kilo., her sabah bugün güzel olacak diye başlıyorum güne ama yerken buluyorum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?