Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kizlar isten eve 3 saatte geldim.bayilmak uzereyim..

Menumu yazayim

Sabah 9,30 kepekli tost
Ogle 13,00 iki tavuk baget,1 kase salata,1 tabak az sehriyeli corba

Aksam 20,30 malesef eve cok gec geldim
1 kase mercimek corbasi,2 dilim
Ekmek,1 kase salata

Yarin umarim tartida eksi goruruz hepimiz
Su 2 lt spor malesef yok.sadece eve gelirken yurudum 15-20 dk

İyi aksamlar hanımlar

Ankarada ilk gunum yemek acısından cok kotu gecti.. Yolculuk yediriyor insana, bi de eve gelince bi iştah açılıyor niyeyse.. Bugunun kotu gecmesini avantaja donusturup, bu karın şişliğinin berdiği pişmanlıkla bayramda kendime hakim olabilirim belkide

bu bilgiyi tam emin olmadan veriyorum. Devletin kanseri tespit için kurduğu birimler yani KETEM ücretsiz bakıyor olabilir. Her ilde var, araştırmanı tavsiye ederim.

Çok teşekkür ederim, hemen araştıracağım. :)

evet toplum saglıgı merkezleri oluyo..sen maltepe civarı'nda oturuyordun maltepede kartalda aile saglıgı merkezleri var onlarda ücretsiz bildiğim kadarıyla..kartalda kini tarif edebilirim

Edacım netten bir bakayım, gidebilecek olursam sorarım sana. Teşekkürler. :)

Kaçar mı kız? Hepsini gördüm de yazamadım gece gece...
Kendini kaybetmekle ilgili bir laf söylerdim aslında ama az önce öyle bir şey yaptım ki benim bugün yüzüm yok laf söylemeye...

fundacım hiç abartısız 2 saatte bir midem boşalıyo sanki.. Nasıl başedicem hiç bilmiyorum...

Tam da bayram öncesi ya... Çok dikkatli olman lazım canım. Tok tutan şeyler yemeye gayret et.

Kızlar sırf bebegin hafta hafta gelişimini takip etmek ve neye benzediğini görmek için hamilelik takvimi ekledim :)

Haydi bakalım, sana güvenimiz tam. :)

Sabahleyin aynaya baktimda o sisiklik gitmis gibi.
Boyle yapili ,hafif balik etli olup sekli duzgun,karni duz bayanlarin goruntusude hos oluyor
Neyapsam duzenli mekik mi ceksem acaba:)

Kızlar göbek biraz da beden tipi ile alakalı. Elma ya da muz gibi karna toplayan bir tipseniz bu karnınızda daha fazla yağ hücresi var demek ve yağ yüzdenizi indirmeden karnı yok etmek imkansız. Bu yüzden bölgesel zayıflama yoktur, bölgesel sıkılaşma vardır. Mekik karna şekil verir ve sarkan deri varsa toparlar ama yağlı karnın yağlarını eritmez. Onun için toplam yağdan kurtulmak lazım. Ama göbek çoksa zaten sarkma riski olacağından egzersiz de yapmak lazım. Özellikle göze daha çok batan, daha yağlı yerler için egzersiz yapmak lazım. Benim için o bölge kollar mesela ve sporsuz 16 kilo verdiğim zaman deli gibi sarkmışlardı. Sarkmadan toparlayın derim. Biraz uzattım galiba ama işte böyle.

Ben bırak 21 bmi'yi, 25'i gördüğüm gibi başlayacağım pilatese. Yani benim için 68 kg ediyor. İnşallah o zamana kadar asıl evimize çıkarız da şu düdük evden kurtulurum, burda hiçbir şey yapma şansım yok çünkü...

Sen yine iyi beklemişsin o kiloya gelene kadar. Hiç sarkman oldu mu peki? Böyle gözle görülür, gevşek gevşek...

Vah vah, zavallım... Nerden düştüysek bu manyak şehre... Ben bir ara Karaköy'de çalışıyordum, evde anadolu yakası Maltepe'de... Normal yolum 2 saatti. Yağmurda ve karda ise 3 saat. Valla smileylere bakma, anlıyorum seni, berbat bir şeydir.

Yine o kadar saatlik açlığın üzerine saldırmamışsın akşam. Ben olsam bulduğumu yerdim.

Menüm
10:00
2 dilim çavdar ekmek
15 zeytin
1 domates
1 salatalık

14:00
7-8 antep fıstığı
3-4 avuç leblebi
1 tatlı kaşığı ceviz reçeli (tadına bakmam istendiği için rica üzerine...)

16:30
1 adet fırında patates (ama biraz yağlı)

18:30
1 nar
1 muz
1/2 portakal

22:00
4 tane bonbon

Size söyledim ama ilk bayram kaçağını da ben yaptım, hem de akşamın köründe... Bizimkiler şeker almış, dayanamadım götürdüm valla, ne diyim. Mantıklı hiçbir açıklamam yok. Yarın güzel bir sonuç görsem tartıda da şekerlere yaklaşmamak için otomatik olarak güdülensem...

1 saat yürüyüş
20 sayfa da kitap okudum
Kaç gündür hiç dil çalışmadım, yarın kesinlikle telafi edeceğim bunu.

İçerik güzel Dilaracım. Öğlenle akşam arası çok açılmış buna rağmen akşam fazla kaçırmamışsın.

Meyveleri görünce sevindim canım, bir ara hep kuru baklagiller vardı menülerinde.

Önce eleştirileri yaptım, şimdi menümü yazayım da sonra zılgıtı yerim.
08:30
yeşil çay+tarçın

09:30
3 ısırık yağsız tost (canım devam etmek istemedi)

11:30
1 tabak fırında yağsız sebze mücver
1 dilim ekmekten yağsız tost

17:30
3 adet börek (hem de kızarmış) ben artık evde börek, kızartma bulundurmuyorum ama komşu getirdi. Dayanamadım.
300 g yağsız hamsi mücveri
yarım mısır (bu da yanlış oldu)

böylece ben bayram kaçamaklarımı önceden yapmış oldum. Zaten tartıda da kötü sonuç gördüm. Ama bayram süresinde hiçbir kaçamak yapmayacağım, çok kararlıyım.

2 yada 2,5 lt su.

Meyveleri görünce sevindim canım, bir ara hep kuru baklagiller vardı menülerinde.

Meyve de vardı benim menümde, sadece nar ve muz yoktu. :)
Kurubaklagiller menülerimde hep olacak çünkü onlar benim protein ve kalsiyum kaynağım. :) Bir de yeni bir şeyler denemek için hala tembelim.

Akşam çok yüklü olmuş, çok geç değil belki ama çok yüklü. Hamsi mücveri bilmiyorum ne kadar yağlıdır. Mücver de zaten öyle bir şey ki yapanına göre içeriği değişiyor. Yarım mısır diğer fazlalıkların yanında gayet masum. Hatta bence normal bir tercih.

Müvcerlerin her ikisinde de 2 yk zeytinyağı var sadece. Sebze mücverde sebze+peynir+yulaf kepeği var. Hamsi mücveri, hamsi ve sebzelerle hazırlayıp pişiriyorsun. Hafif bir yemek.

Müvcerlerin her ikisinde de 2 yk zeytinyağı var sadece. Sebze mücverde sebze+peynir+yulaf kepeği var. Hamsi mücveri, hamsi ve sebzelerle hazırlayıp pişiriyorsun. Hafif bir yemek.

O zaman bence sadece börekler sakıncalı. Bir dilim olsa olabilirdi ama 3 dilim hem de kızarmış fazla. Yağ en kötüsü, içerikler aynen şöyle

1 gr yağ= 9 kcal
1 gr alkol= 7 kcal
1 gram karbonhidrat = 5 kcal (Buna 4 diyen de var ama ben diyetisyenimden duyduğum için böyle kabul ediyorum şimdilik)
1 gram protein = 4 kcal

Yani mesela ben olsam şöyle düşünürüm, "Şimdi ben 3 dilim kızarmış börek yiyeceğime, gider 5-6 dilim fırın börek yerim, aynı hesaba çıkar. Sen hazır bulmuşsun tabi... Zaten benim yazdığım da pek normal değil. Ama yağ yerine başka şeyler tercih etsen, ya daha az kalori alırsın ya da daha çok doyarsın. :) En kolay uzak durulacak şey yağ olmalı şu hesaplardan sonra...

------
Sabaha görüşmek üzere kızlar... İyi geceler.

Bahcesehirden capa'ya gittim dusun canim.saldirmadin cunku cok uykum vardi aksam 10 da yataga girdim bayildin resmen:)

Kizlar gunaydin

Bildirimi yapayim

Gecen hafta 89,30

Bu hafta 88,40

Fark;900 gram

Pek bi sevindim 100 gr la kacirdim 1 kg yu:)400 gram daha verirsem tam 10 kg vermis olacagim insallah.

Canim cok mucver cekiyor benimde firinda yapicam
Cok az yagli.sabah sabah istaha getirdiniz beni kizlar:)

Biz yola çıktık kızlar. Telefondan yine alıntı yapamıyorum,
Funda cım haklısın kıZartma konusunda. Hele benim yediğim hamur kızartması. Çok yanlış.
Dilaracım tebrik ederim seni. Çok yol kateetmişsin. 10 kg 2 büyük patates çuvalı. Bunu yıllarca omzunda taşımışsın. Darısı da bizim çuvalların başına.

Yorumların hepsi güzel olmuş menünde güzel. Akşam çok geç ama süper dengelemişsin. Benim bile gözüm dönerdi o saate.

Menünü de yaz Tuba. Görmek istiyorum menünü.

Geçen yıl diyet işi bitince bir kaç ay pilates yaptım ama yine sona kadar beklemiştim. O bir kaç ayda toplasan 5 kez ancak gitmişimdir. Tam o esnada arabayı sattık devam edemedim spora. Onun haricinde hiç spor yapmadım. Sadece yürüdüm ve bol hareket etmeye çalıştım. Hiç bir yerimde sarkma yok. Kollarım ve göbeğim birazcık daha cıvık diğer bölgelere göre ama öyle gözle görülür çirkin bir sarkma yok çok şükür. Bu arada sanırım benim cildim iyi ciltlerden. Çünkü iki çocuk doğurmama rağmen karın bölgemde hiç yırtık yok. Biraz bacak arkasında birazda kollarda var ama onlarda çok belli değil.

Ceviz reçeli nasıl bişeydi? Merak ettim şimdiye kadar hiç görmedim duymadım da. Meyveler iyi olmuş ama çok olmuş. Neredeyse akşam üç porsiyon meyve yemişsin. Çok fazla. Sanırım kan şekerin iyice yükseldi. Bol insülin salgılayınca da şekerlere dayanamadın. Dil çalış mutlaka ihmal etme. Benimde işaret diline çalışmam lazım. Bu arada kuran öğrenmeye başladım yeniden. (Daha önce biliyordum ama okumaya okumaya maalesef biraz körelmişim. ) Ona da çalışmam gerekiyor. Okumam gereken kitap var ben internette 101 e takıldım şua aralar azıcık kendime kalan zamanda da onu oynuyorum. Ama iyi oluyor biraz kafa dağıtıp yorgunluk atıyorum. Böyle olunca da diğer işlerime zaman kalmıyor. Kısacası 24 saat bana yetmemeye başladı artık.

Börekler ve mısır olmamış canım. Genele bakarsan da kalori açısından biraz yüklenmişsin bu güne. Bence bunun sebebi de kahvaltını iyi yapmamış olman.

Kizlar gunaydin

Bildirimi yapayim

Gecen hafta 89,30

Bu hafta 88,40

Fark;900 gram

Pek bi sevindim 100 gr la kacirdim 1 kg yu:)400 gram daha verirsem tam 10 kg vermis olacagim insallah.
Tebrik ediyorum Dilara çok güzel bir sonuç.

Siz nereye gidiyordunuz canım?

Geçen hafta; 77,6
Bu hafta; 77,2
Fark 400 g cık.
Seni de tebrik ederim. Gayet güzel. Kötü sonuç kötü sonuç diye diye bu bile gözüme güzel göründü. Hafta içi tartılmayın lütfen. Gerçekten çok etkiliyor motivasyonu.

Dünkü menüm

Kahvaltı (08:30)
Yarım simit
Birkaç parça peynir
5 tane siyah zeytin

Öğle (12:15)
1 porsiyon diyet türlü
Minik bir salkım üzüm
1 sk mercimekli pilav

Ara (17:00)
Yarım elma

Akşam (20:00)
1 tabak kısır (yaklaşık 2 servis kaşığı)
Lahana turşusu
1 bardak ayran

Akşam ne yiyeceğimize karar veremedik. Aklıma saçma sapan bir sürü fikir geldi. Çiğköfte dürüm, burger kinge gitmek, eve pizza söylemek gibi. En son en sağlıklısı olur diye kısıra karar verdik. Yapımı zaman aldı biraz ve o nedenle geç oldu. Taabiki cuma öncesi kısır yenmez ama bugünün cuma olacağı aklımdan çıktı. Tam kısır yapımı bitti. Yemeye geçerken hatırladım ama çok geç kaldım. Mecburen yedim. Tartıda da şişkinliğini gördüğüm için hala bekliyorum yeniden tartılmak için. Sakın ama sakın kızlar cumaya yakın bulgurlu şeyler yemeyin. Ben hem öğle yemeğinde hem akşam yemeğinde yiyince +1 çıktım. Yani dünkü güzel sonucu göremedim tartıda. Haaaa bu arada regl oldum. Tam bayram öncesi kötü oldu.

Ben geçen gördüğüm kiloyu yanlış mı gördüm ne halt ettim? Şimdi düşününce emin olamıyorum. Beklediğimden çok çok kötü bir sonuç aldım ama yine de hiç yoktan iyidir.

77.9
77.3
600 gram

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…