Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Ben de menümü yazayım:
08.ekim
08:30
yeşil çay

09:00
1 dlm tb ekmeği
1,5 dlm peynir
yeşil biber
1 haşlanmış yumurta

12:00
1 kase bulgurlu mercimekli nohutlu ayran çorbası

14:00
2 kase bulgurlu mercimekli nohutlu ayran çorbası

17.30
2 kase bulgurlu mercimekli nohutlu ayran çorbası

normalde 2 saatte bir yenmesi gerekiyordu ben tutturamadım. şuan çok tokum ama canım tatlı birşeyler çekiyor.

su 1,5 lt. spor yok, 2 saat uyudum.

Takımın durumun benden pek farklı değil herhalde.
Bu sabah +1'dim.
Bayramda arkadaşımda kaldım. İlk iki gün kızartmaları götürdük. O da midemi rahatsız ettik, günlerdir ekşiyor midem. Öyle oldu mu da ne yesem + çıkıyorum aksi gibi... Elimde sadece 1 gün var, hiç sanmıyorum kurtarabileceğimi... Son 2 gündür "Hiç yemeyeyim." diye hareket ediyorum ama o zaman da akşama yığıyorum. Of, moralim çok bozuk. Umarım toparlarız kızlar. Bu hafta batacak gerçi de, belki başka takımlar bizden daha çok batar. Haftaya toparlayalım yeter. Bu kadar + çıkınca benim moralde depremler başladı.

Bu günkü menü
Sabah 07.00
1 kase sütlü nesfit

Ara 11.30
Yarım muz

Öğlen 13.30
1 tabak tazefasulye
1 kase yoğurt
2 dilim ekmek

Akşam 18.30
4 ızgara köfte
Bol çoban salata
1 bardak ayran

2 litre su
35 dakika yürüyüş

Selam kızlar
Gorunuse bakılırsa hepimiz kötü durumdayız ve sadece bir gunumuz var, aslında ben bu haftanın basında cook guzel bi sonuc gormustum tartıda ama suan yine kötü oldu, bayram rehaveti sürüyor, bugun de eşimin iranlı öğrencisi bir sürü tatlılar getirmiş irandan, tadına bakayım o nasıl bu nasıl derken yiyiverdim, moralim de bozuldu.. Bayramı hafif atlatmıstım halbuki, bayram sorasına birikmiş oldu..

Bugun tartılmayı unuttum, yarın tartılayım bakayım, acaba ben de mi yarın için ayran detoksu yapsam? Ne dersiniz?

Cok guzel zeynepcim, afiyet olsun

Afiyet olsun canım. beğendim menünü.

Evet farmacım bu ayran cok tok tutypr, ben de yerken zorlanıyordum,2 saatte bir acıkmıyor insan

Aynı detokstan bahsediyoruz dimi Tuba? Hani 2 saatte bir ayranlı çorba içilenden. (Nohut, mercimek ve bulgur)
Bir de ayran içilen detoks gördüm diyet sitelerinde.
Fundacım benim de durumum hiç farklı değil. Yemedikçe unutmuştum tatlıları, pastaları. Şimdi ise kendimle savaş veriyorum yememek için. Korkum yeniden diyete devam edememek. Bir de benim cuma günü diyetisyen kontrolüm var. Şimdi ne azarlar işiticem acaba diye strese de girdim.

Kızlar alıntı yapmadı bir türlü...
Detoks yapıyormuşsunuz, dikkatli olun valla, sonra benim gibi akşama yığmayın.
Artılarda çıkınca moralim öyle bozuldu ki ne bulursam yer oldum, ne güzel gidiyordum oysa bir aydır. Çok azar işiteceğim ama yine de menümü yazıyorum ki bana bir dur deyin.

12:00 gibi
Yarım ekmek arası tost

Ara ara
6-7 tane bayram çikolatası/ şekeri

17:00 gibi
Yeşil mercimek 1 tabak

Ara ara
Tereyağlı ekmek, 3-4 dilim

Şu anda da
1 dilim ekmek ve yarım tabak civarı mantar

İçilen su = 1 bardak bile değil, belki bir yudum bile değildir, hiç hatırlamıyorum.

Öyle bir ayarı kaçırdım ki kaşara, çikolataya, tereyağa bile daldım gördüğünüz gibi... Aylardır yemiyordum. Zaten berbat rahatsız ediyor, kokuyor. Kendime ceza verme psikolojisine mi girdim ne halt ettim bilmiyorum. Vicdan azabı da çekiyorum tabi bir yandan... Ama hiç et ve yumurta yemedim. Onları hayatta yiyemem zaten artık. Ama o süt ürünlerine dokunmasaydım çok iyi olurdu. Herhalde bizdeki süt sağmalar yurtdışındakinden çok da farklı değildir. Ya benim yediğim tereyağ erkek doğduğu için direkt öldürülen bir buzağının annesinin sütü ise? Bu da şimdi aklıma geldi. Of ya, ne yaptım ben.

Bu arada bayramda da bol bol patates kızartması, kızarmış hamur ve 3 kutu (hem de yüksek alkollü) bira ve şarap...

Ne yapsam da kendimi affettirsem acaba?
Beni takımdan atmayın yeter, ne isterseniz yaparım.

Kızlar öyle kötü bir motivasyonu var ki takımın. Bu güne kadar gayet iyi gittim ama herkesten + haberleri gelince bende bugün batırdım menüyü. Allaha şükür + da değilim ama cumaya ne olur bilmiyorum. Zaten kilolar ikiye bölünecek. Lütfen herkes toparlansın. Bayram geçmişte kaldı. Şuan dan itibaren herkesten eski motivasyonunu istiyorum. Unutun şu son bir haftayı. Kaldığımız yerden devam. Eğer kendimizi bırakacak olursak imkanı yok toparlayamayız.

Cuma günü hiç kimseye izin yok. Fatma ve Özlem' de dahil. Çünkü izne çıkan herkes daha kötü duruma geliyor. Bu hafta anlaşılan çok kötü bir sonucumuz olacak ama haftaya telafi edeceğimizi düşünüyorum.

Zamanım çok az. Yapmam gereken çok iş var. Ayrıca yarın hem işaret dili kursu, hem de kuran kursu var. Çalışmam lazım. Bir iki sayfada olsa kitap okumam lazım. Oysa dün gece 02:00 uyuyup, sabah 07:00 de uyandım. Felaket yorgun ve uykusuzum. Sanırım hiç bişey yapamadan uyuyacağım.

Kızlar bu arada mutfak tezgahının üstünde bir kutu bülbül yuvası var. Misafir gelecekti bugün. Onlar için almıştım ama gelmediler. Ne yapacağım bilmiyorum. Bir kaç tane tırtıkladım ama koca bir kutu bana bakıyor ben ona bakıyorum.
Ama size söz veriyorum ağzıma bile sürmeyeceğim.

Havva' cım aerobik ve step yapabilirsin. Onlar kardio grubuna giriyor diye biliyorum.

Funda yaa cok kötü olmus kaçamakların, ama geçti gitti, moralni yuksek tutup kalkmaya calısmazsan düştüğün yerde kalırsın.. Tatil gecti gitti geride kaldı, su dakikadan itibaren eski duzenimize baslayabiliriz.. Detoks filan yapmamaya karar verdim, kilom cokken cok işe yaramıstı ama kilom azalınca bir kaç sefer denedim, hiç etkisi olmadı, kendimi zorladıgımla kaldım..

Kaptan bülbül yuvasına nasıl dayanıcaksın bilmem ama dayanmak zorundasın , gece gece..:) ben de bugun iyi ders calıstım ve okumalar yaptım guzel oldu, bu arada karatayın kitabına basladım, cok aklıma yatıyor yaa, bakalım ne zaman kesin olarak baslarım bilmiyorum ama beni cok ümitlendiriyor karatay teyzem:)

Kızlar ben artık yatayım, aslında esimle film izleyecektik , projektoru getirmişti ama ben ufaklıgı uyuturken esimde koltukta uyuyuvermiş:) yazık yorulmus, 1 saat sonra uyandır izleriz dedi ama yok kıyamadım, ben de gecip 1,5 saat soru cozdum, cok körelmişim yaa, nerde eski ben, takır takır soru cozzeerdim, unutmusum herseyi..

Neyse işte şimdi artık yatayım, yarın dişçi randevum var, gorusmek uzere kızlar

Unutmayın, bugunun tercihleri gelecek ayın vücudu...:)
(Alıntıdır) :)

Cok guzel zeynepcim, afiyet olsun

Afiyet olsun canım. beğendim menünü.

Teşekür ederim kızlar. Ama 1-2 gün beni kurtaramayacak.

Maşallah ebru sana. Ne kadar güzel kendine de zaman ayırabiliyorsun. Ben son zamanda 10 dk bile ayıramıyorum. Büyük kızım bire başladı bu yıl. Bensiz ödev yapmıyor. Küçük dersen felaket yaramaz. Bir saniye yerinde durmuyor. Sürekli ağlıyor. Son zamanlarda sinirlerim bozuluyor artık. Oturup ağlıyorum sinirimden. Hiç bir şeye yetişemiyorum. Bu sefer gün içinde 3-4 şekersiz tüfk kahvesi içiyorum. Acaba onlar mı bana ödem yaptırdı diyorum. Bu kadar almam imkansız ya. Çok yemiyorum gerçekten.

Yedim zaten bir kaç tane ama ilk aldığımda. Dedim yaa söz veriyorum yemeyeceğim diye. Paketi kapatıp kaldırdım bir kenara. Yarın çoluk çocuğa yediririm. Ama dayanacağım başka çaresi yok.

Karatay Teyze yi bende çok seviyorum. Zaten onun sayesinde ekmekle, patatesle, bezelyeyle ve pirinçle alakamı kestim. Bence hem karataydan, hem dukandan hem de Ayça Kaya dan kendimize güzel bir diyet uyarlasak çok güzel olur. Çünkü hepsinin güzel tarafları var. Ama şunu bilip şunu söylüyorum ki Funda kızacak bana. Mümkün olduğunca karbonhidrattan özellikle ekmekten uzak durmak lazım.

Kendime nasıl zaman ayırıyorum gel de bana sor canım. Kuran dersine öğle molasında gidiyorum. Diyanet hastaneye hoca yollamış. Ayağıma kadar fırsat gelmişken değerlendireyim dedim. 15 dk sürüyor zaten. İşaret dili ise görevlendirme zaten. Yine mesai saatleri içinde. Yani eğer mesaiden sonra olsa imkanı yok yetişemem. Benim kız 1. sınıfa başladığında hamileydim. Çok çok zor zamanlar geçirdik. Sen yine şanslısın eğitimcisin. Ben el yazısını yazmayı bile unutmuşum. Kızımla birlikte yeniden öğrendim. Bu yılı atlattıktan sonra gerisi kolay. Biraz sabret. İnşallah seneye çok daha iyi olacaksın hem de çıpçıtırr bir anne olarak. Kahve ödem attırır aslında. Yani idrar söktürücü özelliği var. Sen yine de kahveyi çok içme. Mesela şimdi canım nescafe istiyor ama uykumu kaçıracak diye içmiyorum. Yeşil çay içebilirsin ama emzirmeye ne derece etkisi var bilmiyorum.

Aman Ebrucum, ben sana nasıl kızayım, sen beni yerlere vurmakdıktan sonra?
Zaten herkesin alışkanlıkları ve damak tadı kendine... Herkes kendine uyanı yapıyor. Ben de isterim karbonhidratı ekmek ve pirinç şeklinde almayı kesmeyi ama benim için henüz çok erken. Yapamam, biliyorum. Şimdilik sadece size gıpta ile bakıyorum. Belki ilerde bir gün ben de bırakırım, belli mi olur? Zaten en güzel tatlar hem meyve ve sebzelerden geliyor. Hadi bir de kuruyemişleri say. Onun dışında ekmekmiş, tatlıymış, kızartmaymış, hepsi boş. Eski alışkanlıkların hayaletiyle kendimizi kandırıyoruz, güzel bir şey yediğimizi sanıyoruz ama aslında yediğimizi beğenmiyoruz. En azından ben çikolatada bunu yaşadım. Bir gün ben de bırakırım bakarsın. Zaten senin dediğin gibi, ekmekler olmadan da yiyeceklerde karbonhidrat var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…