Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Kizlarr kolumda,bacaklarimda kirmizi sislikler var..ozellikle kolumdakinin birinin buyuklugu 1 liradan daha buyuk.
--
Persembe gunu deniz kenarindaydik,sozde balik tuttu bizimkiler,bende oturdum.
Sinek isirmistir dedim cok kasiniyorlardi,dun bir baktim buyumus kabarciklar,yoksa kucuklerdi.
Dunden beride ishal oldum.ayy mikrop falanmi kaptim acaba.

Geçmiş olsun canım. bu yaz sivrisinek ısırıkları o şekildeydi. İshalin onunla çok bağlantılı olduğunu sanmıyorum.

Canım ya gecmiş olsun, alerjin mi var acaba?

Yaaaa kızlar dün karışıklıkta aklıma gelmedi Funda' nın nickini değiştirmek. Bu hafta geçti ama haftaya hatırlatın mutlaka da paylaşım listesinde nickini değiştireyim. Nasıl unuttum anlamadım ki

Kızlar kayınvalidemdeyiz, aksam da bir arkadasa davetliyiz, simdi ders calısıyorum burda, cok gelemeyebilirim

Yahu 10 dakikadır okuyorum, ne beğen butonu var, ne alıntılama var, "Site yine mi değişti" diye düşünüp duruyordum, bir de baktım giriş yapmamışım. Dün tarayıcıyı temizlemiştim de... Hemen bir daha okuyup yazayım.

Ben de bekliyorum.
Hafi hedef belirleyelim kendimize.

Hoşgeldin gülnihalcim. Ben de zeynep. 35 yaşındayım. Öğretmenim. 1 ve 7 yaşında 2 kızım var. Umarım hepimiz istediğimiz kilolara geliriz.

hoşbuldun canım.Allah kızlarına güzel ömür versin.ve sana kolaylık versin.hem öğretmenlik zor iş hem çocukların çok küçük

bu sabah tartıldım.71.6 kiloyum.boy 157 cm.hedefim 60 kilo.kalori sayıyorum.başlangıç için hesapladım ve 1500 kalori alıyorum günlük.akşamları menü vermem çok zor.ders çalışmayı sevmeyen bir oğlum var.o çalışabilsin diye bilgisayarı açmıyorum.yoksa başından kalkmayacak..
bana abla da diyebilirsin gülnihal de..farketmez canım...eğer haftalık hedef bildiriyorsak cumaya kadar 600 gramı veririm galiba.fazlasına Allah kerim

gunaydin kizlarrr..
Benim cuma icin hedefim 72 olsun
Dun 73.3tu yani 1.3 vermem lazim hadi insallahh.:)
--
Gulnihal (abla) hosgeldin.Bende 26 yas 1 cocuk anneyim.kilo vermek icin ugrasiyoruz,insallah kurtulacagiz.

hoşbuldum özlemcim.inşallah kurtulacağız bu kilolardan.üstümüzde boşuna yükler taşıyoruz

mutlaka bir doktora göster canım.geçmiş olsun

Son düzenleme:
dünkü menüm
sabah:
1 dilim salam
1 tatlı kaşığı krem peynir
3 dilim ekmek
çay
ara:
1 elma
öğle:
patlıcan musakka
4-5 kaşık makarna
cacık
ara:
1 armut
akşam:
kıymalı yumurta
1 kase yoğurt
ara:
1 elma
yaklaşık kalori 1523...

yeniden başlamak güzelmiş arkadaşlar.70 lerde kaldım diye canım sıkılıyordu.şimdi içimde bir ümit...

Ahahaha funda ajanlık yaptın demek:))

Bu arada 100 gr 100 gr dır, bu hafta için almamaktı hedef zaten, sen üstüne vermişsin cok iyi,

Özlemcim sonuc mukemmel, bayrama göre cok iyi vermissin , gercekten bravo..

Ayıpsın, ajanlık doğamda var benim. Hele bayram haftasında yapılmaz mı?

Tebrik ederim Fundacım.

Sağol Fatmacım. :)

Gülnihal hoşgeldin aramıza. Ben Funda, 27 yaşımdayım, İstanbul'dayım. Hala bekarım.

fundacımmm hani nerden buldun diye sormuşsun ya faceten bulup indirmişimdir dedim yani..:)

Heeee... Tamam canım, şimdi anladım, sağol.

Kızlar şaka gibi bir durum var ortada. Hala şoktayım. Daha bütün takımlar belli olmadı ama şuana kadar açıklanan sonuçlara göre biz birinci gibi duruyoruz.

9. Takım kaptı birinciliği. 0,65 ortalamaları var. Ama büyük ihtimal ilk üçteyiz bu hafta. O nedenle performansta kart görmeyebiliriz.

Ben de tam "Birinci olamayız." diyecektim zaten sonuçlar belli olmuş. Bir takım vardı, 1 kişi dışında herkes kilo vermişti, üstelik bizim gibi 100-200 gram da değildi. 9. takımmış demek...

Ben de bekliyorum.
Hafi hedef belirleyelim kendimize.

Belirlemiyor muyuz hedef? Hedefler zevkli oluyor valla... Ben haftaya cuma için kendime 76,9 hedefini koyuyorum. :)

Anaaam... Neler neler var da haberimiz yok, parçalayıp atamadığın da mı oluyormuş? Ne güzel bir yere gidiyorsun sen öyle... Sakın kaçamk yapma.

Bu arada çocuk muhabbetlerine ben de katılayım, benim büyük kızım da kardesini hala çok kıskanıyor, cok bencil bir de.. Cok uzuluyorum onun adına.. 7 yasında, kardesi 3,5 olmadı daha..

Tubacım kardeş kıskançlığı çok normal. Aslında doğruyu söylemek gerekirse bence ebeveynlerin tutumundan dolayı oluyor. Ben büyük kardeşim, erkek kardeşim benden 4,5 yaş küçük. Çocukken ben de çok kıskanırdım ama severdim de onu. Neden kıskanıyordum anlatayım... Şimdi ben 10 yaşımdayım, kardeşim 5... Evde bisküvi var, bisküvi istedim bana vermediler "Çay saatini bekle." dediler. Ama kardeşim istedi benim hemen peşime, ona verdiler. 10 yaşındaki bir çocuğa sen bunun nedenini anlatmazsan kendini daha değersiz hisseder. Mesela benim annem kardeşimle hep daha çok ilgilenirdi, bu yaşa geldik hala da öyle yapar. Çocuk bir ayrım hissettiği anda kıskanmaya başlıyor. Ben hep kin tutardım kardeşime, hem severdim. Aslında kini ona değil de, ona gösterilen davranışlara tutardım. Bazen öyle bir şey oluyor ki annem yine kardeşimi kıskandığımı sanıp onu savunmaya geçiyor, donup kalıyorum ama bir şey de demiyorum, alıştım artık annemin bu haline. Babam yapmadı ama bunu hiç. Babamdan hiç bir ayrım yaptığı hissini almadım, annemden hep aldım. Belki de o yüzden çocukken babamı daha çok severdim. Şimdi ikisi de benim için aynı.

Yani demem o ki ayrım yapıyormuşsunuz gibi hissetmesin çocuk. Mesela kardeşiyle ilgilenirken onu da dahil et. İkiniz beraber ilgilenin kardeşiyle. Kardeşinin küçük olduğunu, onun onla ilgilenmesi, onun ablası olması, ona örnek olası gerektiğini söyleyin. Ama bunu sıkıcı bir görev olarak değil de, eğlenceli bir şey olarak sunun. "Bak o daha küçücük, sen o büyürken onun yanında olacaksın, ona yardım edeceksin, büyüdüğünü göreceksin, büyüdüğü zaman senin onla nasıl ilgilendiğini hep hatırlayacak." vs. Küçük kardeşe yapılan bir davranışı imtiyaz gibi anlayabileceği durumlarda mutlaka nedenini açıklayın. Kendisinin daha az sevildiği için değil, küçük kardeşin küçük olduğu ve o şeye ihtiyacı olduğu için ona böyle yapıldığını söyleyin. Ya da durum neyse ona göre açıklamayı yapın.

Büyük kardeşler varsa aranızda sanıyorum ki beni anlayacaklardır. Büyük kardeşler küçükleri aslında sever, ya da sevmeye çok müsaittirler. Yapmanız gereken tek şey iki, ya da üç çocuğunuzu da aynı oranda sevdiğinizi hissettirmeniz.

7 yaşında çocuk pek bencil olmaz. Sadece sizden ilgi bekliyor ve dikkat çekmek için sizin bencilce olarak adlandırdığınız davranışları yapıyordur. "Ona hep yapıyorsunuz, bir kere de bana yapın" diyordur. Zaten hep onla ilgilendiğinizi düşünürse bir kere değil, 100 kere ilgi ister.

Ne iğrenç muhabbeti kız? 2 kilo uçan, 2 kilo da uçmak üzere olan yağ. Çok da güzel bir muhabbet bence... Benim içimi açtın. Hem senin için sevindim, hem kendim için cesaretlendim. :)

Özlemcim sivrisinek değil de tatarcık o kadar şişirebilir. Yani kaşırsan o kadar şişirir. Ama bir süre daha belirtiler devam ederse başka bir şeyden şüphelenebilirsin. Bence şimdilik ısırıklar tatarcık ısırığı, ishal de tesadüf...

Ben de o kadar alıştım ki, hiç aklıma gelmedi.
Listeye mi yazacaksın, paylaşım alanına yazsan olmuyor mu? Ben hatırlarsam söylerim sana haftaya, ama dalgın biri olduğum için unutabilirim.

Çocukken hissettiklerini çok güzel ifade etmişsin Fundacım. Benim de 2 küçük kardeşim var. Onları hiç kıskanmadım. Aksine hep kol kanat gerdim. Şimdi düşünüyorum da annem hiç farklılık hissettirmiş bize. Bana onlarla ilgili hep sorumluluk verdiğini hatırlıyorum.

Bugün kü menüm
09:40
2 dlm tb ekmeği
1 dlm dil peyniri
1 dlm beyaz peyir
1 haşlanmış yumurta
domates, yeşil biber

11:30
1 kase yoğurt

14:30
5 yk kuru fasülye
1 kepçe tarhana çorbası
salata

15:30
2 ceviz+5 fındık+5 fıstık

18:00
2 dlm tb ekmeği
5 yk mantar sote

2 lt su. spor yok.

Bu haftaki diyet listemde ekmek yok, yalnızca 1 dlm ekmek var o da kahvaltıda aslında. Onun yerine öğlen ve akşam 1 kepçe çorba verdi. Ben ekmeksiz doymuyorum Bugün fazladan 3 dlm ekmek yemiş oldum.

Bayram bizim gruba da iyi gelmedi. Herkes darmadağan oldu sanki, buralara pek uğrayan yok.

Listenin dışına çıkmış oldun yani... Ama öyle çok az olmaz mı? Bu haliyle iyi göründü benim gözüme...

Menüm

12:00 (Başım çatladı bugün, süründüm, yataktan kalkamadım)
2 dilim ekmek
biraz zeytin

13:00
1 dilim ekmek
biraz zeytin

17:00
1 nar
3 mandalina

19:00
Bir tabak patlıcan yemeği
2 dilim ekmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…