- 11 Mart 2013
- 1.917
- 518
- 128
Ayıpsın, ajanlık doğamda var benim. Hele bayram haftasında yapılmaz mı?
Sağol Fatmacım. :)
Gülnihal hoşgeldin aramıza. Ben Funda, 27 yaşımdayım, İstanbul'dayım. Hala bekarım.
Heeee...Tamam canım, şimdi anladım, sağol.
Ben de tam "Birinci olamayız." diyecektim zaten sonuçlar belli olmuş. Bir takım vardı, 1 kişi dışında herkes kilo vermişti, üstelik bizim gibi 100-200 gram da değildi.9. takımmış demek...
Belirlemiyor muyuz hedef? Hedefler zevkli oluyor valla... Ben haftaya cuma için kendime 76,9 hedefini koyuyorum. :)
Anaaam...Neler neler var da haberimiz yok, parçalayıp atamadığın da mı oluyormuş? Ne güzel bir yere gidiyorsun sen öyle... Sakın kaçamk yapma.
Tubacım kardeş kıskançlığı çok normal. Aslında doğruyu söylemek gerekirse bence ebeveynlerin tutumundan dolayı oluyor. Ben büyük kardeşim, erkek kardeşim benden 4,5 yaş küçük. Çocukken ben de çok kıskanırdım ama severdim de onu. Neden kıskanıyordum anlatayım... Şimdi ben 10 yaşımdayım, kardeşim 5... Evde bisküvi var, bisküvi istedim bana vermediler "Çay saatini bekle." dediler. Ama kardeşim istedi benim hemen peşime, ona verdiler. 10 yaşındaki bir çocuğa sen bunun nedenini anlatmazsan kendini daha değersiz hisseder. Mesela benim annem kardeşimle hep daha çok ilgilenirdi, bu yaşa geldik hala da öyle yapar. Çocuk bir ayrım hissettiği anda kıskanmaya başlıyor. Ben hep kin tutardım kardeşime, hem severdim. Aslında kini ona değil de, ona gösterilen davranışlara tutardım. Bazen öyle bir şey oluyor ki annem yine kardeşimi kıskandığımı sanıp onu savunmaya geçiyor, donup kalıyorum ama bir şey de demiyorum, alıştım artık annemin bu haline.Babam yapmadı ama bunu hiç. Babamdan hiç bir ayrım yaptığı hissini almadım, annemden hep aldım. Belki de o yüzden çocukken babamı daha çok severdim. Şimdi ikisi de benim için aynı.
Yani demem o ki ayrım yapıyormuşsunuz gibi hissetmesin çocuk. Mesela kardeşiyle ilgilenirken onu da dahil et. İkiniz beraber ilgilenin kardeşiyle. Kardeşinin küçük olduğunu, onun onla ilgilenmesi, onun ablası olması, ona örnek olası gerektiğini söyleyin. Ama bunu sıkıcı bir görev olarak değil de, eğlenceli bir şey olarak sunun. "Bak o daha küçücük, sen o büyürken onun yanında olacaksın, ona yardım edeceksin, büyüdüğünü göreceksin, büyüdüğü zaman senin onla nasıl ilgilendiğini hep hatırlayacak." vs. Küçük kardeşe yapılan bir davranışı imtiyaz gibi anlayabileceği durumlarda mutlaka nedenini açıklayın. Kendisinin daha az sevildiği için değil, küçük kardeşin küçük olduğu ve o şeye ihtiyacı olduğu için ona böyle yapıldığını söyleyin. Ya da durum neyse ona göre açıklamayı yapın.
Büyük kardeşler varsa aranızda sanıyorum ki beni anlayacaklardır. Büyük kardeşler küçükleri aslında sever, ya da sevmeye çok müsaittirler. Yapmanız gereken tek şey iki, ya da üç çocuğunuzu da aynı oranda sevdiğinizi hissettirmeniz.
7 yaşında çocuk pek bencil olmaz. Sadece sizden ilgi bekliyor ve dikkat çekmek için sizin bencilce olarak adlandırdığınız davranışları yapıyordur. "Ona hep yapıyorsunuz, bir kere de bana yapın" diyordur. Zaten hep onla ilgilendiğinizi düşünürse bir kere değil, 100 kere ilgi ister.
Ne iğrenç muhabbeti kız? 2 kilo uçan, 2 kilo da uçmak üzere olan yağ. Çok da güzel bir muhabbet bence... Benim içimi açtın. Hem senin için sevindim, hem kendim için cesaretlendim. :)
Özlemcim sivrisinek değil de tatarcık o kadar şişirebilir. Yani kaşırsan o kadar şişirir. Ama bir süre daha belirtiler devam ederse başka bir şeyden şüphelenebilirsin. Bence şimdilik ısırıklar tatarcık ısırığı, ishal de tesadüf...
Ben de o kadar alıştım ki, hiç aklıma gelmedi.
Listeye mi yazacaksın, paylaşım alanına yazsan olmuyor mu? Ben hatırlarsam söylerim sana haftaya, ama dalgın biri olduğum için unutabilirim.
Canım sen anlatınca benim de aklıma kucuklugum geldi, bir gun babanneme gittim okuldan dönüşte, orda suan kim oldugunu hatırlamadıgım bir teyze vardı, beni görünce "kardeşi daha guzel, ablasını gecicek" dedi.. Ben de içeriye gidip "allahım nlur kardesim benden daha guzel olmasın" diye dua ettiğimi cok net hatırlıyorum:) kardesim suan baya bi kilolu, bazen öyle diyorum, ben masum masum dua etmiştim , cocugun duası kabul olur tabi, o yuzden sen kilo aldın bu kadar filan diyorum:)) kızıyor :)
Dediğin dogru yani, anne babanın tavrı obemli oldugu kadar etraftakilerin de davranısları cok etkiliyor.. Biz hamilelikten itbaren bu konuda cok hassas davrandık, esim aylarca kucuk kızımı sevemedi doya doya, kucagına pek almadı, ablası yokken seviyordu.. Ben 1 aylık bebegi anneme bırakıp ablasıyla gezmye, pizza yemwye vs gidiyordum..yakın arkadaslara bebek gormeye gelirken kucugune degil buyugune hediye alın diyorduk ... Bu tarz seylere cok dikkat ettik etmesine ama gelin gorun ki herkes aynı hassasiyeti gosteremiyor.. Gecen gun komsuya gitmişti kızların ikisi de, buyuk kızım sinirle ve aglamaklı geldi, hep ervayla oynuyorlar benimle hiç konusmuyorlar oynamıyorlar, hep onunla ilgileniyorlar diye... Dısarıda otobuste metroda bile, gelip küçüğü seviyorlar sen ne tatlısın diyerek, buyuge kimse bakmıyor.. Bunlar cok etkiliyor cocugu..
(Ay bu arada bu yazıyı 3 postada yazdım, biraz yazıp bişe oluyor kalkıyorum,2-3 saat sonra bir daha oturup yazıyorum, öğlen basladıgım yazıyı su anda bitiriyorum ancak :) ne yazdıgımı ben de unuttum, sakin kafayla tekrar bakıcam artık..)