Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Ay Tuba deyince aklıma geldi... Zeynepcim kolye önerirdim ama elbiseyi görmeden bir şey diyemiyorum. Bir ara takı işi yapıyordum. Gümüş, doğal taş... Gerçi bu iş zevk meselesi tabi, bu konuda çok zevkli olduğumu iddia etmiyorum. Benim tasarımlarımı daha çok üniversiteli genç kızlar alıyordu. Ama yine de kabaca bir şey demek gerekirse biri metal kolye olabilir demişti, bence de olabilir, ama ben altın rengini sevmem. Gerçi gümüş de elbiseyi basit gösterebilir. Bir şey diyemiyorum işte.

------------

Tubacım yarışmanın (genelde böyle deniyor ama etkinlik demek bana daha doğru geliyor) adı NaNoWriMo. (National Novel Writing Month) 99 yılında bir yazarın önayak olmasıyla bir araya gelen 20 kişiyle başlamış ve son olarak geçen yıl dünya çapından 300.000 üzerinde katılım olmuş. Amaç yazarın kendisinin "roman" diye tanımlayacağı bir yazı yazmak. Tabi Kasım ayı içinde ve en az 50.000 kelimeden oluşacak bir yazı... Yazdıklarını kimseye göstermene gerek yok. Sadece kelime sayımı için sitedeki sayaca yazıyı gönderiyorsun. Hiçbir insan görmüyor, bilgisayar saydığı gibi yazıyı siliyor. Zaten serbest metin üreten siteler var, bunu bile kullanabilirsin kelime saydırmak için, kendi yazını yazmana gerek yok. Burada link vermek yasak ama internetten aratsan hemen resmi site çıkar. O siteye üye oluyorsun, Kasım ayında kelime sayılarını girmeye başlıyorsun. 25-30 Kasım arası 50.000 kelimeyi bitirirsen kazanmış sayılıyorsun, yani kazanan sadece bir kişi değil. :) Bu arada katılım ücretsiz.

Etkinlik Amerika'da başladığı için site de İngilizce. Ama yazını Türkçe yazabilirsin. Sadece sitede yolunu bulmak için biraz İngilizce bilmek gerekiyor. Bölgesel toplanmalar olabiliyor, gerek online, gerekse yüz yüze... Yani İstanbul'daki diğer katılımcılar bir yerde buluşup o gün beraber yazabiliyorlar.

Sitede çok güzel ürünler de var. Tişörtler, posterler, termoslar, not defterleri... Ama kargo ücretini alıcı ödüyor (ticari bir site değil, bağışlarla ayakta kalıyor.). 15 dolarlık bir tişört seçtim, bana gelişi 45 dolar oldu. Ben o kadar para veremeyeceğim için alamadım tabi, ama isteyen olursa alabilir.

Sitenin forumu da var. Diğer üyelerle bir araya gelip yaptığınız işin zorluğundan dert yanabilirsiniz.
Soru-cevap bölümü de var. Araştırma yapmaya vakit ayırmayan tembeller ya da birinci elden bilgi isteyenler için. Mesela "Yeni başlayan biri yetişkinlere göre bir kazağı ne kadar sürede örebilir?" gibi bir soru sorup, cevabını hali hazırda bilenlerden hemen cevap alabilirsiniz.

Konu hakkında fikir almak isteyenler için böyle bir bölüm de mevcut. Ana karakterine karakter arayan mı istersin ( ), "Şu sahnenin sonunda ne düşünürsün?" diyen mi... Hepsi mevcut. :)

Katılacak olursan haber ver bana. Seni eklerim, her gün ne yaptığımızı oradan konuşuruz.
Ben kesin kafaya koydum, yapacağım. :)

zaten çok kilolu değilsin zeynepcim eminim çok şık olmuşsundur.günlük kullanımda uzun kolyeler daha iyi duruyor bence

edacım sen doğru ol eğri belasını bulur derler.niye beğenmediğin insanlar gibi olmak istiyorsun.inan güzel davranmaya çalışan güzel insanlar da var.ve sen de onlardan birisin.sayılarınız artsın inşallah.

geçmiş olsun kaptancım.diş zordur gerçekten.burun ameliyatı benim de olmam gerekiyordu ama korkudan karar veremiyorum bir türlü.Allah kolaylık versin sana.ağrısız acısız geçsin inşallah canım

dünkü menüm
sabah :
1 yumurta
2 dilim ekmek domates
ara:
1 elma
öğle:
etli patlıcan
bulgur pilavı
cacık
ara:
1 mandalina
akşam:
soğanlı kıymalı yumurta
ayran
ekmek

Canım teşekür ederim ödem çayı için en kısa sürede eksik malzemeleri tamamlayıp deniyeceğim.

Bekliyorum tubacım. Hala karar veremedim.

Teşekür ederim canım. Keşke fazlalık olmasa canım. Ama siyah hoş oldu kendim de beğendim.

dünkü menüm
sabah :
1 yumurta
2 dilim ekmek domates
ara:
1 elma
öğle:
etli patlıcan
bulgur pilavı
cacık
ara:
1 mandalina
akşam:
soğanlı kıymalı yumurta
ayran
ekmek

Menü güzel canım. Ama spor var mı. Su nasıl.

dünkü menüm
sabah :
1 yumurta
2 dilim ekmek domates
ara:
1 elma
öğle:
etli patlıcan
bulgur pilavı
cacık
ara:
1 mandalina
akşam:
soğanlı kıymalı yumurta
ayran
ekmek
içerik olarak iyi ama miktarları da yazarsan daha iyi olur yorumlamak açısından Gülnihal. Afiyet olsun.

Slm kızlar, kızım bir yazı bulmuş. Çok beğendim. Sizinle paylaşmak istedim.

Cam Tavan Sendromu

Bilim adamları pirelerin farklı yükseklikte zıplayabildiklerinigörürler. Birkaçını toplayıp 30 cm yüksekliğindeki bir cam fanusun içinekoyarlar. Metal zemin ısıtılır. Sıcaktan rahatsız olan pireler zıplayarakkaçmaya çalışırlar ama başlarını tavandaki cama çarparak düşerler.Zemin de sıcak olduğu için tekrar zıplarlar, tekrar başlarını camavururlar. Pireler camın ne olduğunu bilmediklerinden, kendilerini neyinengellediğini anlamakta zorluk çekerler. Defalarca kafalarını cama vuranpireler sonunda o zeminde 30 santimden fazla zıpla(ya)mamayı öğrenirler.Artık hepsinin 30 cm zıpladığı görülünce deneyin ikinci aşamasınageçilir ve tavandaki cam kaldırılır. Zemin tekrar ısıtılır. Tüm pireler eşityükseklikte, 30 cm zıplarlar! Üzerlerinde cam engeli yoktur, daha yükseğezıplama imkanları vardır ama buna hiç cesaret edemezler.Kafalarını cama vura vura öğrendikleri bu sınırlayıcı 'hayat dersi'nesadık halde yaşarlar. Pirelerin isterlerse kaçma imkanları vardır amakaçamazlar. Çünkü engel artık zihinlerindedir. Onları sınırlayan dış engel(cam) kalkmıştır ama kafalarındaki iç engel (burada 30 cm'den fazlazıplanamaz inancı) varlığını sürdürmektedir. Bu deney canlıların neyibaşaramayacaklarını nasıl öğrendiklerini göstermektedir.Bu pirelerin yaşadıklarına 'cam tavan sendromu' denir. Bir insanıngelebileceğine inandığı en üst nokta, onun cam tavanıdır. Cam tavanınızhayallerinizin tavan yüksekliğini gösterir. İnsan inandığına denktir,yapabileceğini düşündüğü kadardır.
http://okunsalar.blogspot.com.tr/ den alıntıdır.

Fatmacım yazı cok guzelmiş, ders alınmalı...

Fundacım, siteyi imkan buldugum an girip inceleyecegim, ona gore de zaman yettirebilecrk gibi olursam denemek isterim, sma sen muhakkak katılmalısın bu etkinliğe.. Grubumuzun yazarı sensin:)

Gunku menum

Sabah 8:50
1 yumurta
Yarım avuc ceviz
Peynir zaytin
Salatalık domates
Biraz pastırma

Ara
1 bardak kahve (sütsüz sekersiz)

Oğlen 16:15
10-12 tane zeytin

Aksam 19:30
2-3 servis kasıgı bulgur pilavı
2 servis kasıgı mantar sote
Yogurt
Salata

Su henuz 1 lt ancak.. Yatana kadar içmeye calısacagım..

Fundacım, siteyi imkan buldugum an girip inceleyecegim, ona gore de zaman yettirebilecrk gibi olursam denemek isterim, sma sen muhakkak katılmalısın bu etkinliğe.. Grubumuzun yazarı sensin:)

Tamam canım, haber verirsin o zaman.
Ben zaten katılıyorum. Hatta bugünden başladım, tabi Kasım'da yazılanlar ayrı sayılacak. Ama 50.000 hiçbir şeye yetmez diye ben erkenden başladım.

Yazarlık ağır geliyor kulağıma ya... Hep öyledir ya zaten, yayımlanmadan kimse kendine o sıfatı yakıştıramaz. Yazagelmek başka, yazar olmak başka şey... Kendimi deneyeceğim işte, bakalım ortaya ne çıkacak. :)

Son düzenleme:
Fatmacım öğrenilmiş çaresizlik deniyor ona psikolojide. (Hani ukalalık olsun diye değil ama olayla adı arasında ilişki kurmak için... :))Bir şekilde hepimizde vardır herhalde... Birkaç kez başarısız olduk mu hepten ilgimizi keseriz. Ama inatçı olmak lazım. Edison ampulu bulmak için bin kereden fazla deneme yapmış derler ya, öyle olmak lazım. Çünkü her başarısızlık aslında yanlış yaptığımız bir şeyi öğretiyor bize... Tabi bu yazıyı bir hikaye olarak ele alırsan sadece "Doğru zamanı bekleyin." ana fikri çıkar ortaya. Ama bundan fazlası var. Zaten bu takımda olan herkes bir şeyleri değiştirmek için harekete geçmiş kişiler. Gelişime daha açık kişiler. Ama bazen öyle bir şey olur ki hiç fark etmeden öğrenilmiş çaresizlik geliştiririz. Mesela ben iş konusunda öyleyim. O kadar kötü deneyim yaşadım ki fırsat ayağıma gelse "Olmayacak ama benden çıksın." diye gidiyorum. Bir de ben pireler gibi defalarca kafayı çarpınca geliştirmiyorum onu, birkaç kerede geliştiriyorum. Aslında çok kötü bir huy. Hayatın sunduğu fırsatları kendimize kapatmış oluyoruz böyle yapınca. Bunları tespit edip yenmenin bir yolu olmalı. :)

Karatay programına başlamışsın sanırım. Afiyet olsun canım, devamlı olsun. Güzel menü olmuş.

Menüm

Sabah
2 dilim ekmek
salata

Öğlen
2 tabak yeşil mercimek yemeği
1 dilim ekmek

Akşam 2 haşlanmış patates
çok az olmuş Fundacım, tüm gün 5 kalem şey yemişsin. Böyle günlerin ardından iştah açılması olabilir, dikkatli ol canım.

Sürekli insanın kendini motive etmesi gerekiyor, başka yapacak birşey yok. Bilinç altımızı yönetmeliyiz. Bunu kendimiz için biz yapamazsak başlası asla yapamaz. Kilo vermek konusunda da aynı durum var benim tarafımda. Son 2 yılda 82 ile 78 kg arasında hep gidip geldim. Daha aşağısına inemeyeceğini düşünüyor sanırım bilinçaltım.

Bugünkü menüm
08:30
1 hsilanmış yumurta
1 dlm peynir
Domates, yeşil biber
Çay

10:30
Kahve

12:30
3 küçük hurma

14:00
1 orta boy dolma
1 kase yoğurt-kırmızı pancar karışımı
1 ceviz

18:00
200 g hamsi ( yarım tatlı kaşığı z.yağı ile)
Salata(az peynir ve ceviz ilaveli)

20:00
1 hurma

2,5 lt su, 20 dk yürüyüş

Fatma menünü çok beğendim afiyet olsun.
Kırmızı pancar ve yoğurdu nasıl yapıyorsun ben de merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…