Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Gunaydın hanıımlar

Fatmacım 3 koca kurabiyeyi direk gobek bolgene yapıstırdın yani... Dicektim aama bende dun baya bi kek kaçamağı yapınca birsey soylemeye yuzum olmadı.. Eşim öyle derdi, bana cikolata getirip al direk basenlerine yapıstır derdi:) gercekten öyle

Ama malum ikimiz de regl dorminde oldugumuz için tutamamısız, bari bugun leslie yapayım yaa evdE..
Ben de sabah 4:20 de uyandım ve ders calıstım, biraz okul derslerime sonra da kpss'ye.. Az önce gözlerim kapanıyordu ama kızımı yollamak için tuttum kendimi, simdide uykum açıldı.. Bir ara uyumam lazım..

Edacım, kimseyi düşünme, kim ne yapıyorsa kendine, sen fatmanın da dediği gibi kendini de bebeğini de üzme böyle, neşeli ve keyifli olmalıdın ki bebek de öyle oldun, hissedermiş annenin ruh halini bebekler. Hiç birseye degmez.. İnsallah duzelir her ne oluyorsa , ama su da bi gercekki, hamileyken cok garip bi ruh hali oluyor, binarkadasım anlatıyordu, izlediği bi komedi diziyi herxaman kahkahayla izlerken, hamilleliğinde diziyi aglayarak izlemiş:) öyle de garip bişe...:)

benimkiler karın bölgeme yapışıyor Tubacım. Vücudumdaki fazla yağın tamamı karın bölgemde toplanmış. Hadi bugün spor yapalım da yapışmadan telafi edelim dünü.
Ayrıca tebrik ederim seni, sabah erken kalkıp çalıştığın için. umarım emeklerinin karşılığını alısın en iyi şekilde.

Günaydın kızlar.. Fatmacım geldimi herşey üstüste geliyo bende...
Edacım en azından hamilelik döneminde bebeğini düşünüp olumsuz şeyler düşünmemelisin. Tuba haklı, ben de hamileyken çok saçma sapan şeylere takıp kafayı melankoli takılıyordum. Hatta eşime her şeye kızıyordum, sürekli onu suçluyordum. Bir ara çok sevdiğim eşimle ayrılma noktasına gelmiştik. Şimdi düşünüyorum da tamamen benim bakış açımdan kaynaklanıyormuş.

bu dogru sanırım kafayı eşime takmış durumdayım önceden idare edebildiğim konularda hırçınlık yapıyorum ama elimde degil..zaten kırılgandım iyice zıvanadan çıktım..

Günaydın kızlar.

Haklısın canım, resmen karanlıkta gidiyor çocuklar. Benim kızım 8,30 da servise biniyor onu bile 7,30 da zor kaldırıyorum. Kışın soğuğunda daha da zor.

Fatmacım biz 7:30 da derse giriyoruz düşün. Yetişebilmek için dn az 6.30 da kalkmaları gerek.

menüm
8:00
3 kepçe tarhana çorba
1/2 dilim çavdar ekmeği

öğlen 12:30
1 kase ıspanaklı çorba
2 yk makarna
4 tane izmir köfte

ara
üzüm
trabzon hurması

akşam 18:30
1 tabak tavuk sote
2yk yoğurt

1.5 2 lt anca su içmişimdir 1-1.5 saat yürüdüm. bu gün kendime a 101 den mekik aleti aldım. her gün akşam yapıcam inşallah :=)

Kızlar nasılsınız
Fena değil işte canım. Sen nasılsın?
Afiyet olsun Havva, meyvede porsiyonu kaçırmadıysan iyi olmuş.

Bugünkü menüm:
08:30 yeşil çay+tarçın

09:30 1 haşlanmış yumurta, 1 dlm keçi peyniri, 1 dlm tb ekmeği domates, çay

11:00 sade türk kahvesi

12:30 5 kaşık mantar sote, salata, 1 kepçe mercimek çorbası

15:00 2 bağdat hurması, 5 badem, 5 fındık

18:00 5 kaşık zeytinyağlı bamya, 1 kepçe yoğurtlu buğday çorbası, bol salata

19:30 (henüz içmedim) 1 fincan sütlü mistik çay

2 lt su, 45 dk yürüyüş yapacağım.

Sürünüyorum, sabahtan beri midem ekşiyor.
Kafein dikkati topluyormuş diye çok koyu bir nescafe içmiştim, ondan galiba (1,5 fincana 4 tatlı kaşığı dolu dolu)...
Sürekli kusmak üzereyim hissi var, berbat haldeyim gerçekten. Zaten yetişmesi gereken işlerim var. Çok takılamazsam kusura bakmayın.

Bir de sakın bugün menülerde dünkü gibi kurabiyeler, kekler olmasın, ona göre. Biliyorsunuz, yarın cuma...

Fatmacım yarın liste sende, unutma sakın. :)

Ben de menümü yazayım.

Sabah
3 dilim ekmek
zeytin/salata

Öğle
Sabahın aynısı

Akşam
Bir tabak kuru fasulye

Sade türk kahvesinin kalorisi olmayacağı için ben saymıyorum onu. Yoksa içtiğimiz suları da eklemek gerekir menülere.

Beğendim, çok güzel menü.
Yalnız sütlü mistik çay ne?

ben bugünü çarşamba sanıyordum . Evet bu hafta ben hazırlıyorum listeyi. sabahtan göndermeyi unutmayın kızlar. listenin nereye gönderileceğini Ebru yazar herhalde.

ben bugünü çarşamba sanıyordum . Evet bu hafta ben hazırlıyorum listeyi. sabahtan göndermeyi unutmayın kızlar. listenin nereye gönderileceğini Ebru yazar herhalde.

Paylaşım alanında paylaşılacak canım. Ama diğer takımların sonuçlarıyla birleştirmen gerekecek. Ebru gelmezse o konuda ben yardımcı olacağım sana. Tabi ilk yayınlanan liste bizimki olursa öyle bir sorunun da olmaz. :)

Sade türk kahvesinin kalorisi olmayacağı için ben saymıyorum onu. Yoksa içtiğimiz suları da eklemek gerekir menülere.

Beğendim, çok güzel menü.
Yalnız sütlü mistik çay ne?
Ben kalori açısından değerlendirmiyorum menüleri Fundacım. Sade kahvenin kalorisi sıfıra yakın olabilir ama doyuruculuğu var bence. ara öğün olarak görüyorum kahveyi.

Mistik çay, doğuş un sanırım. suyla yada sütle hazırlanıyor. Kızlardan biri önermişti ama hatırlayamadım kim olduğunu.

Doyuruculuk demişken... Geçen bu kafein olayını araştırırken metabolizmayı %10 civarında hızlandırdığını gördüm. Tabi bayağı bir sevinmiştim o zaman, kahve içip zayıflarım diye... Ama anlaşılan bana yaramıyor. Ama siz deneyebilirsiniz. Kahveyle arası psikolojik ve fizyolojik olarak iyi olanlar her gün kahve içsin. Az değil yani %10, 1500 kcal bazal metabolizma yerine 1650 kcal bazal metabolizma...

Başka kafein kaynağı bilen varsa yazsın bana n'olur.
Bir de sigara da aynı oranda hızlandırıyor. Tabi içmeyenlere başlayın demiyorum. Zaten ben de içmiyorum ama içenlerin karı var o konuda.

ben neskafe sevmem. üniversitede ders çalışmak için neskafe ve kolayı karıştırıp içerdim. şuan iğreniyorum. ama türk kahvesi keyiftir benim için çok severim. sütlü de güzel olur. bu yönünü bilmiyordum.
çay da kafein var, hatta doğru mu bilmiyorum ama çikolata ve patlıcanda da olduğunu duymuştum. Ama bilimsel bir veri değil, kulaktan duyma :)

Nasıl içiyordun onu kız?
Ben Türk kahvesini de sevmiyorum ya...
Çaydaki kafein kahveden çok daha az ama ben de çayı çok severim.

Bir kere bir rejim yapıyordum, rejim dediğimde bütün gün hiçbir şey yemiyordum. Abartmıyorum he, sadece midem açlıktan acımaya başladığında bir ısırımlık ekmek yiyordum. Birkaç gün sonra şu anki sevgilimle buluşacaktım çünkü, zayıflayayım diye yapıyordum. Neyse... Tabi mide dolu olsun diye her gün çay, belki de 3-4 litre çay... En sonunda bir gece yatağa bir yattım, kalbim öyle bir çarpıyor ki resmen deprem oluyor. Yarım saat yatmama rağmen geçmedi. "Aha" dedim, "Ölüyorum galiba..." Sonra tabi bir tarafımlarım tutuşunca hemen dua ettim. "Tanrım, söz sana, bu geceyi bir atlatayım, yarın bu mantıksız rejime bir son vereceğim."

Sonra uyumuşum, bir uyandım ki güneş doğmuş, "Yaşıyorum, oley..." Bir anlık bir sevinç... Tabi boşuna demezler "İnsanoğlu nankördür." diye... Yataktan daha doğrulmadan "Demek ki öldürmüyormuş bu rejim, iyi bari, bir gün daha devam edeyim." dedim.

Yıllar sonra öğrendim çayın böyle etkiler yapabileceğini... Ondan sonra da bir daha öyle rejim (!) yapmadım ama...

Kilo vereceğiz diye neler neler yaşıyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…