- 24 Ocak 2014
- 1.575
- 1.149
- 248
heycanlandım hemde çok hemen baktım üye bile oldumHavvacım geçenlerde yazmıştım buraya, sanırım görmedin. :)
Nanowrimo diye bir etkinlik var. (National Novel Writing Month)
Yıllar önce Amerika'da başlamış ve şu an tüm dünyaya yayılmış durumda. Amaç Kasım ayı içinde 50.000 kelimelik bir roman yazmak. Ben ısınma turları olsun diye Kasımdan erken başladım.
Yazmak isteyip de yazamayanları harekete geçirmek için bir bahane aslında bu. Seninle beraber yüz binlerce kişinin o ay aynı hedefe koştuğunu biliyorsun ve havaya girip yazıyorsun. :) 30 günde 50.000 kelimeyi tamamlayan kazanmış sayılıyor.
Google'a yazarsan resmi sitesi çıkar. Tek yapman gereken şey oraya üye olmak ve Kasım ayı boyunca 50.000 kelime yazmaya çalışmak ve yazdığın kelimelere hesaplaması için siteye girmek. Ama kelime sayısı hesaplandığı gibi içerik siliniyor, kimse yazdıklarını görmüyor, sen istemediğin sürece hiçbir insan okumuyor yani... Üstelik defterde yazmayı tercih ediyorsan otomatik metin üreten siteler var. Kelime sayısını giriyorsun, sana o kadar kelimelik yazıyı üretiyor. Böylece deftere yazdıklarını bilgisayara girmek zorunda kalmıyorsun.
Türkçe yazabilirsin. Sadece sitede yolunu bulmak için biraz İngilizce bilgisine ihtiyacın olacak. Forumları da kullanabilirsin. Ayrıca sitede Türkiye bölgesi de mevcut. Yani Kasım geldiğinde oturduğun şehirlerden senin gibi nanocularla buluşup beraber yazma şansın da olacak. Büyükşehirler bu konuda daha şanslı tabi...
İstersen sen de dene benle beraber.
Bir şeyleri alevlendiriyorsa denemelisin bence. :)
heycanlandım hemde çok hemen baktım üye bile oldum
daha önce çok yazdım sen söyleyince çok heycanlandım ama kasımda sınavlarım var ve o sınavların telafi şansı yok kendimi biliyorum gece uyumam gündüz okula gitmem korktum bi an kendimden ama seneye mutlaka katılıcam
Editörlük konusunda kendime çok güvenmiyorum Fundacım, Ama bir okuyucu olarak yorumlayabilirim. Bunu da zevkle yaparım. Bu arada hedefi tutturana ödül var mı?Hadi ya...O kadar basit halini okumak bile heyecanlandırıyor mu? Amatör editorlük yaparım diyorsan bir-iki kere gözden geçirdikten sonra da okutabilirim yani... Sen böyle deyince ben de gaza geldim. Ama "Yok ben profesyonel bir iş istiyorum." diyorsan bekleyeceksin.
Belki de... Çoğu kişi o hayalle yola çıkıyor. Ama beni şu an motive eden şey hikayenin tamamını öğrenmek. :) Her şeyi bilerek başlamıyorsun, yazdıkça da öğreniyorsun olayları... Dün gece öyle şeyler hissettim ki coştum.Hemen bitsin istiyorum.
Eeee, tabi ki... Niye uzun aylar dedim, çünkü sağlıklı kilo vereceğiz. Yani ayda 6 kilo versek bile en az 3 ay yapar.Uzun kalacağız ama mezun olmak üzere... Sonra da yeni gelenlere "Her şeyin başı istikrar." diyeceğiz.
Yaa öyle oldu malesef. Bu hafta sonuçlar ne çıkacak merak ediyorum.nolmuş buralara ya ben hastalıktan kurtulup gelemiyorum neler neler olmuştur diye geliyorum ama kimseler gelmemiş kış geldi herkes bi sıcak bi köşeye çekildi heralde
Editörlük konusunda kendime çok güvenmiyorum Fundacım, Ama bir okuyucu olarak yorumlayabilirim. Bunu da zevkle yaparım. Bu arada hedefi tutturana ödül var mı?
nolmuş buralara ya ben hastalıktan kurtulup gelemiyorum neler neler olmuştur diye geliyorum ama kimseler gelmemiş kış geldi herkes bi sıcak bi köşeye çekildi heralde
iyiyiz canım. bugün bahsetmiştim, yüksek lisans konusundan. Kesin değil ama olumlu gelişmeler var. Çok mutluyum :)
İyiyiz canım, sen nasılsın?
En azından ben kendi adıma iyiyim.
Sen nerelerdeydin fundacım iki gündür sesin çıkmaı.yokluğun belli oluyor takımda kuzum:)))
menüm
8:00
1 yumurta
6 zeytin
1 kk kadar light peynir
yarım domates
1 dilim çavdar ekmeği
12:30
1 kase düğün çorba
1 porsiyon sebze kebap
2 yk erişte
1 kutu yoğurt
13:00
ikisi bir arada
15:00
kutu süt
18:00
2 haşlanmış but
1 kase patlıcan salata
19:00
1 trabzon hurması
20:00
1 süt burger
2.5-3 lt su içtim sabah 60 mekik çektim yatmadan 60 daha çekerim
Kızlar menüm
Sabah 9,00 bir orta boy omlet,2 dilim peynir,1 dilim ekmek
Öğle 12,30 bir tabak karnınahar,1 kase mercimek çorbası,1 kase salata
Akşam 5 ızgara çinekop,bol salata
Su 2 lt,4 mil leslie
Ayy, karnabahar çıktı mı?
Bayılırım. Bulayım da ben de yapayım.
Senin menüne baktıkça ben acıktım Dilara.Çok az geldi gözüme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?