Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

bişey degil cnm.:)
Bu hafta bomba gibi geleceğiz inşallah..

İnşallah canım ben güveniyorum hepimize. İstersek yapamayacağımız hiç bişey yok. Bu arada sen de iki haftadır kilo veremiyorsun. Biraz toparla lütfen kendini.

Dilara' cım aşağıda ismini görüyorum. Bildirim yapacak mısın? Normalde bildirim yapmama gibi bir lüksümüz yok ama anladığım kadarıyla şehir dışındasın.

Hosgeldin gubsej aramıza tekrar, biz bıraktıgın gibiyiz:) baksana 2 geri 1 ileri.. Gel de canlanalım iyice:)

Kızlar bu hafta gercekten cok kotu olmus takım ortalaması, haftaya duzeltmek zorundayız.

Dın fakulteden bi arkadasla gorustum 3-4 aydır gormemiştim, baya kilolu , 100 civarı.. Diyetisyene gitmeye baslamış, 45 gun olmus baslayalı ve 11 kilo vermiş, hedefi 60.. Yalnız cok farketmiş , insan nasıl hafifliyor, degişiyor.. Cok sevindim onun adına

hoşgeldin funda.ben de mezun olduktan sonra geri dönenlerdenim
Hoşbulduk :)valla ben o şerefe erişemedim tebrik ederim seni bir kere başarmışssın bu seferde olacağından şüphem yok.
Hoşbuldum ebrummmmm bende kaptan ebruyu çok seviyorum:)

Tubaydı değil mi?hoşbulduk canım olsun ya bi şekilde umudu kaybetmeden burda sürekliliği sağlamak çok daha önemli istikrarı sağlayanlar mutlaka başaracaktır.geldim geldim enerji tavan yapacak burda katkım olursa ne mutlu:)

Biz arabayla yola çıktık mı sadece radyo trafik dinleriz, düşün, o derece. Sürekli bir yerlerde kazalar, yol çalışmaları... Mutlaka trafiğin tıkalı olduğu yerler oluyor. Boğaz Köprüsü'nü 4 saatte geçtiğimiz bir kışı hatırlarım. Manzaraları güzeldir ama, evet. :) Bir de her şeyin en çeşitlisi elinin altında, o açıdan iyi. Ama insanlar çok kötü oldu gerçekten. Bütün dolandırıcılar buraya üşüştü. Hele sahil ilçeleri komple sorun yaratan ergenlerle dolu. Tinerciler, hapçılar... Bir de Kadıköy'de kaykay çetesi çıktı şimdi. Milletin yolunu kesip bıçak çıkarıp para istiyorlar. İstanbul'un hiçbir yerinde bu konuyla alakalı bir şey yapılmıyor. Ben kendimi bildim bileli hep İzmir'i sevmişimdir. Ama uzaktan, hiç gitme şansım olmadı.

Pamukkale'ye de çok gitmek istiyorum, zaten istemeyen yoktur herhalde. Sen gitmişsindir, nasıl, çok güzel, değil mi? Sıcak mı suyu? Derinliği nasıl?

Niye "maalesef" bende olsun. Yaptığımızın cezasını çekeceğiz. :)
Bir şeyler yapmamız lazım Ebrucum, ama ne bilmiyorum. Herhalde herkes bol bol yazsa sorun çözülecek.

Yok be Ebrucum, neden öyle düşündün? Hiç kırgın değilim. Aramızda kötü bir şey olmadı ki. Gelemiyorsun da zaten bir türlü... Umarım en kısa zamanda son bulur diş dertlerin.
Bazen üst üste 40 mesaj atıp yazdıklarıma cevap vermeyenler oluyor, onlara bozuluyorum ama birkaç gün sonra kime bozulduğumu bile unutuyorum. Takım olarak motivasyonu salınca birbirimize cevap yazmaz olduk. Benim de birkaç kişiye yazmadığım oldu ama kişisel değildi. Kimsenin de bana kişisel bir tutumu olmadığını biliyorum bu yüzden. Hele seninle ilgili böyle bir durumu hiç hatırlamıyorum. :) Yok yani bir şey, için rahat olsun.

Canım neyi okuyacaksın? Hikayeler forumlarda yayınlanmadığı sürece okunmaz herhade. Forumda yayınlayan da pek olmaz. Etkinliğe katılanların çoğu profesyonel hayallerle katıldığı için çoğu kişi yazdıklarını herkesle paylaşmıyor. :)
Forumu diyorsan eğer, forum linkinden okuyabilirsin, yani şurdan:

http://nanowrimo.org/forums

Ama yazmaya katılmayı düşünürsen iyi İngilizceye gerek yok. Üye olup kelime sayısı bilgini girsen yeterli. Katılmayı düşünüyorsan da o konuda ben yardımcı olurum sana. Zaten Türkçe yazabiliyorsun.

Yarın 1 Kasım, yarın başlıyor, hafiften bir heyecan var benim de üstümde. :)

Her kiloda fark ediyor işte 10 kilo.
Aslında bir düşünün... Hani derler ya "Ülkemi şurda- burda temsil etmek için..." "Ailemi temsil etmek için..." "Şehrimi temsil etmek için..."

Tüm bunların ötesinde biz kendimizi temsil etmiyor muyuz? Bu muyuz yani biz? Herkesin kilolulara ve şişmanlara ne gözle baktığı belli. "Obur, tembel, pis kokulu" Daha uzar gider böyle... Youtube'da bir sürü "Şişmanlardan neden nefret ediyorum?" videoları var. İnsanların gözünde biz buyuz. Üstelik şişmanlığı 80 kilodan sonra görenler de kendisi ya da çevresinde birileri şişman olan/ olmuş kişiler. Çoğu insan boyunun üzerinde 5 kilosu olana şişman gözüyle bakıyor.

Peki soruyorum size... Hanginiz tembel? Hanginiz pis kokulu? Hanginiz bu imajı vermek istiyor? Haklı olduğunuz için kavga çıkarttığınızda bile ardınızdan "Kocasından tokmağı yemeye yemeye böyle olmuş." diyorlar. Belki abarttığımı düşüneceksiniz, belki düşünmeyeceksiniz. Ama dünya insanı tahmin ettiğimizden çok çok daha kötü. Ben bunu anladım artık.

Ben bu olmak istemiyorum. Bana göre inandığım her şeyi temsil ediyorum. İnançlarımı, beğenilerimi, hedeflerimi... Onları bu şekilde temsil etmek de istemiyorum. Ailemin şişmanı olmak istemiyorum. Hem işsiz, hem şişman ve sonuç olarak iki kat başarısız biri olmak istemiyorum. Sırf bu kilolar yüzünden kafadan "Nasılsa sevgilisi yoktur." "Azıcık kur yapsam hemen verir." damgası yemeyi istemiyorum. "Kafasının içi de kendisi gibi hastalıklıdır." diye düşünülmesini istemiyorum. Soruyorum size, şişman ve yaratıcı olan kaç kişi gördünüz? Kaç kişi sayabilirsiniz? Şişman ve kibar olan? Benim bile aklıma gelenler parmakla sayılıyor. Çalıştığım iş yerlerinde patronlara verdiğim ilk izlenim "tembel" oluyor.

Ben bunları istemiyorum artık. Hayatımın her yönünü bir anda değiştirmek istiyorum. Şikayetçi olduğum her şeyi değiştirmek istiyorum. Ama nedense son 1 aydır rejim konusunda içimde istek yok. Tok olduğum ve midem bundan rahatsız olduğu halde yemek yiyorum. Canımı istemediğin biliyorum, yediğimin lezzetli gelmediğini de biliyorum ama yiyorum. Hep bu eski inanışlar... Dün akşam yine ekmek yedim, çok lezzetli olacak sandım ama değildi. Ama yine de yedim. Hoşuma da gitmedi ama bitirdim. Bilmiyorum yine neden böyle olmaya başladığını... Şimdi de içimden bir ses "mayalı güzel bir hamur yapıp fırına atıver." diyor. İçime cin girdiğini mi düşünsem acaba? Ya da düşmanlarımın kilo veremeyeyim diye üzerime büyü yaptığını falan... İşe yarar mı?

Ne uzun yazdım.

Kızlar takımlarin çoğu listeyi paylaşmıştı,bende paylastım..
Hayırlı uğurlu olsun diyeyecigim ama pek hayırli değildi sonuçlarımız..
Takımımız canlanmaya başladi gibi.Bu hafta çok dikkat edelim,birinci olalım ki bize motivasyon olsun..

sarı kart ne demek kaptan

Takım olarak yüzdemiz 0,30 un altına düşerse Nihal' cim (Gülnihal değilde kısaca Nihal desem olur mu?) 1. uyarıyı alıyoruz. Eğer daha sonra aynı dönem içinde ikinci kez 0,30 un altına düşersek 2. uyarıda sarı kart alıyoruz. Eğer dönem sonunda sarı kartımız olur sa 1 ay yani dört hafta genel sonuç listelerini hazırlama cezasıyla cezalandırılıyoruz. Daha önce ceza aldık. Çok zor oluyor. O nedenle yüzdemizi yüksek tutmamız lazım. Ayrıca ilk üçe girince uyarımız siliniyor.

Ellerine sağlık Özlem' cim. Liste işini halletmişsin. Birazdan çıkıp eve gideceğim. Akşama mutlaka uğrayacağım. Öpüyorum hepinizi.

Merhaba adaşım.
Ben de Funda. :)
Yaş 27, evli değilim, hele çocuğa hiç niyetim yok. İş de yok.
1.66 boy, 78 kiloyum.
iş de yok kısmı epey güldürdü
Ece sopayla karşılarım seni burda. Ne demek "Emin olma, belki öyle de düşmeyecek."
Ters psikolojiyle gaza getirmeye mi çalışıyorsun benin ne yapıyorsun.
ben değil ama bazen metabolizman seni ters psikolojiye getirebilir
Ruhum o kadar ihtiyarladı ki büyük yazmışım yaşımı da...
28 değil, 27 yim.

gubsej nereden geliyor bu arada? Bir anlamı var mı?
niye yaşlandırıyosun böyle ruhunu be canım :)
maşallah pir gitmişsin gerçekten neyse artık gitmek yok
yıllardır kullandığım nicktir gubse çerkezceymiş canımın içi demekmiş j' si de benden olsun dediydim o zamanlar:)
ilginç :)
İstanbul sadece gezilesi bir il zaten :) benim yapılacaklar listemin %35i İstanbul gezmek :)
Ortalamayı görünce çığlık attım
canım toparlanma dikkat kelimelerini bırakalım ters tepiyor galiba ne zaman toparlanalım desek dibe vuruyoruz.. Sen kendini kasma zorladıkça tepki verebiliyor bünye önce bir diş sorunundan kurtul sende demişsin zaten fazla yiyemiyorsun..

Ben geldiiim :) kendime öğle için salam simit yememi gerektirmeyecek bir şeyler aldım. Yoğurt, Form etimek ve kivi, hazır haftasonu su içiminede zaman ayırıcam çay , yeşilçay var.. ders çalışırken canım sıkılmaz :) haftasonu hep burdayım kızlaar

ayyy fundaa hoşgeldin geçen gün de aklıma gelmiştin naptı ki diye sende kilo alıp gelmişsn benim gibi ( ipler kopunca fena kopuyor inşallah bu kez hedefine ulaşırsın canım

mesajın başını anlamadım ama olsun :) beklerim arada

inşallah haftaya artık zaten bu haftada kaçamakla dolu bi hata oldu reglden demek de hata olur

bu hafta birazda kaçırdım aslında hepsini regle yüklemek de hata olur
ayy çok iyi olur canım paylaşırsan
Havvacım nasılsın, ne var ne yok :)

üşüttüm heralde midem bulanıyor üşüyorum halsizlik kötüyüm yatıyorum iyi gelir umuduyla
sen nasılsın canım?

uzun ama ne güzel yazmışsın canım farkındasın bunun kader olmadığının neden bu umutsuzluk?
asıl mevzu şişmanlığın sembolize ettiği "irade zayıflığı" durumu bu yüzden ciddiye alınmadığımızı düşünüyorum.iradesiz bir insan başarılı olamaz,iradesiz insan sağlıklı olamaz,iradesiz insan ciddiye alınmaz ne yazık ki...beslendiği kaynakta pişmanlık.yedikçe pişman olup pişman oldukça yiyoruz...bu kısır döngüyü yıkmak için burdayız en azından ben bunun için burdayım dedin ya hani işim yok eşim yok çocugum yok diye ben bir çok şeyi geride bıraktım 8 yıllık düzeyli bir ilişkiyi evlilikle devam ettiriyorum üniversiteyi bitiridim kpss kazandım yaşadığım yerden memnun olmasamda para kazanıyorum herşey mükemmel değil mi???ama nedir bu mutsuzluk enerjimi yerle bir yapan ne?bulaşıkları makineye koymak bile ağır gelir mi birine?ağız dolusu kahkahaları neden atamıyorum?mutsuzum...sebep? şişmanım çünkü...ben kendimi ciddiye almazken...
Neyse artık yenilenme zamanı elbet tökezleyeceğiz ama istikrar devam edecek...

Kasım ayı boyunca kampa giriyorum da... Bir ayda 50.000 kelime yazma etkinliğine katılıyorum. Onun adı NaNo.
Gelirim ama yine de, siz yeter ki sohbet edin.
tövbe est. 50,000 miii iyi göründü gözüme.
iyi bende canım sınavlara çalışmam lazım ama biraz tembellik var ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…