Hosbuldum havvacim sorma bile isteye yedim yedim sonuca uzulmemem lazim.neyse ki basladim yine hamile kalana kadar burdayim:)sen baya vermissin kuzum ya masallah benden fazlaydi kilon simdi ben senden fazlayim:)demekki baya istikrarli gitmissin menulerini ornek alacagim fistik takibimdesin ona gore:)ayyy fundaa hoşgeldin geçen gün de aklıma gelmiştin naptı ki diye sende kilo alıp gelmişsn benim gibi( ipler kopunca fena kopuyor inşallah bu kez hedefine ulaşırsın canım
ben verdim de sonra 6 3 2 aldım geri verdim aldım evet senden baya fazlaydım yemek yemeyi sevmek gibi bi hobim oluncaHosbuldum havvacim sorma bile isteye yedim yedim sonuca uzulmemem lazim.neyse ki basladim yine hamile kalana kadar burdayim:)sen baya vermissin kuzum ya masallah benden fazlaydi kilon simdi ben senden fazlayim:)demekki baya istikrarli gitmissin menulerini ornek alacagim fistik takibimdesin ona gore:)
sen ne okuyordun canım ? tembellik bende de var geçen sene hedefimde dusa hazırlanmak ydsyi geçmek vardı şimdi tek hedefim sınıfı geçmektövbe est.50,000 miii iyi göründü gözüme.
iyi bende canım sınavlara çalışmam lazım ama biraz tembellik var ..
Su kilo isini halletmeden bebe dusunmuyom oy anasi kurban olsun biraz daha bekleyecek:)zaten bu gelisim baska havvacim sporsuz hava civa duzene sokacam onu da insallah.senin sinavlarin mi basladi neden saldin ki?ben verdim de sonra 6 3 2 aldım geri verdim aldım evet senden baya fazlaydım yemek yemeyi sevmek gibi bi hobim oluncasana annelikde çok yakışacak eminim :)) hadi bakalım inşallah hep beraber vercez hepsini spor şart canım menüde önemlide bi ara mekik çektim ve yürdüm düzenli onun çok faydasını gördüm de bu ara yine saldım çayıra mevlam kayıra bakalım
Kasım ayı boyunca kampa giriyoru
bu hafta kardeşim geldi haliyle iyi yemek yapan yerler sevilen yemekler derken bu hafta ipin ucu kaçtı sınavlarım aralıkta ayy yerim ben o bebeyi anasının kuzusu teyzesinin bitanesi:) sporsuz olmuyor kesinlikle yeme düzeni sadece yardımcı oluyor spor olmadan ne vücut şekle giriyor ne de yağ gidiyor bu gün biraz dinleneyeim yarın sabah kalkıp gidicem sporumaSu kilo isini halletmeden bebe dusunmuyom oy anasi kurban olsun biraz daha bekleyecek:)zaten bu gelisim baska havvacim sporsuz hava civa duzene sokacam onu da insallah.senin sinavlarin mi basladi neden saldin ki?
Hahahhaha olmayan bebeyi de sevip bagrimiza bastik ya ne diyeyim teyzesi:)kardes candir olsun okadar da napalim Toparlarsin bu hafta.salona gidiyosun?bi program varmi canim kafana gore mi takiliyosun?evde kosu bandi eliptik bsiklet su revoflexmidir nedir ondan twist ip ve plates topu var Buna ragmen hala sismanim tum maasi yatirdimbu hafta kardeşim geldi haliyle iyi yemek yapan yerler sevilen yemekler derken bu hafta ipin ucu kaçtı sınavlarım aralıkta ayy yerim ben o bebeyi anasının kuzusu teyzesinin bitanesi:) sporsuz olmuyor kesinlikle yeme düzeni sadece yardımcı oluyor spor olmadan ne vücut şekle giriyor ne de yağ gidiyor bu gün biraz dinleneyeim yarın sabah kalkıp gidicem sporuma
Sınıf öğretmenliği canım.. :) benimde hedeflerim var ama tembellik başıma belasen ne okuyordun canım ? tembellik bende de var geçen sene hedefimde dusa hazırlanmak ydsyi geçmek vardı şimdi tek hedefim sınıfı geçmek
olsun annesi o bizi görüyor şimdi -nedense hep böyle bi inancım oldu o bizi görüyor:))-Hahahhaha olmayan bebeyi de sevip bagrimiza bastik ya ne diyeyim teyzesi:)kardes candir olsun okadar da napalim Toparlarsin bu hafta.salona gidiyosun?bi program varmi canim kafana gore mi takiliyosun?evde kosu bandi eliptik bsiklet su revoflexmidir nedir ondan twist ip ve plates topu var Buna ragmen hala sismanim tum maasi yatirdimBi cizelge yapayim diyorum ama kac saat olmali hangisinden baslamali bi fikrim yok varmi onerin?birine bagli kalmak istemiyorum zevk vermio o zaman spor.
kpss derdi var seninde zor valla Allah ayrdımcın olsun çalışmak lazım yoksa olmuyorSınıf öğretmenliği canım.. :) benimde hedeflerim var ama tembellik başıma bela
maddi durumumdan dolayı kpss hemen başlayabileceğimi sanmıyorum , bir de iş bulmam gerek uygunundan.. para olmadan mutlaka bir zorluk çıkıyorkpss derdi var seninde zor valla Allah ayrdımcın olsun çalışmak lazım yoksa olmuyor
twist yaparken zorlanıyorum yahuolsun annesi o bizi görüyor şimdi -nedense hep böyle bi inancım oldu o bizi görüyor:))-
kadınlar lokali var burda oraya başladım 4 gün gidiyorum canım benim anladığım kadarıyla bu kilodayken çok da spor yapmak önermiyorlar yağ yakmanın da en iyi yolu kardiyo o yüzden ben step ve aerobik seçtim ders proğramı yüzünden 1 günde platese gidiyorum ben de neler neler aldım en son da mekik aleti aldım :d tüm parayı verip alıyoruz da kullanmayınca verdiğimiz parayla kalıyoruz koşu bandını kullan derim ama dışarda yürümek koşu bandından daha etkili oluyormuş onu da alacaktım bunu öğrenince vazgeçtimeliptik de kalçayı genişletiyormuş aman dikkat ama koşu bandı iyidir bence twistte bel ve göbeğe iyi gelir birde sabah yapılan spor daha etkili oluyormuş
Bende de var o inanc yalniz degilsin:)himmmmm su bsikleti ebru dediydi benim basen zaten kayik gibi hic bulasmim en iyisi ya da 10dk felan.disari cikamiyorum canim burasi kaldirmaz oyle seyleri kosu bandini ondan aldim zaten:)artik yuklenecegim napim.Pilatese nerden baksam acaaba ya sarkmadan kilo vermek istiyorum hem su sirt agrilarimdan kurtulurum.olsun annesi o bizi görüyor şimdi -nedense hep böyle bi inancım oldu o bizi görüyor:))-
kadınlar lokali var burda oraya başladım 4 gün gidiyorum canım benim anladığım kadarıyla bu kilodayken çok da spor yapmak önermiyorlar yağ yakmanın da en iyi yolu kardiyo o yüzden ben step ve aerobik seçtim ders proğramı yüzünden 1 günde platese gidiyorum ben de neler neler aldım en son da mekik aleti aldım :d tüm parayı verip alıyoruz da kullanmayınca verdiğimiz parayla kalıyoruz koşu bandını kullan derim ama dışarda yürümek koşu bandından daha etkili oluyormuş onu da alacaktım bunu öğrenince vazgeçtimeliptik de kalçayı genişletiyormuş aman dikkat ama koşu bandı iyidir bence twistte bel ve göbeğe iyi gelir birde sabah yapılan spor daha etkili oluyormuş
Allah yardimcin olsun canim son sinifmisin?maddi durumumdan dolayı kpss hemen başlayabileceğimi sanmıyorum , bir de iş bulmam gerek uygunundan.. para olmadan mutlaka bir zorluk çıkıyor
sağol, yok canım daha 2. sınıf :)Bende de var o inanc yalniz degilsin:)himmmmm su bsikleti ebru dediydi benim basen zaten kayik gibi hic bulasmim en iyisi ya da 10dk felan.disari cikamiyorum canim burasi kaldirmaz oyle seyleri kosu bandini ondan aldim zaten:)artik yuklenecegim napim.Pilatese nerden baksam acaaba ya sarkmadan kilo vermek istiyorum hem su sirt agrilarimdan kurtulurum.
Allah yardimcin olsun canim son sinifmisin?
canım mesaj sayısı dolmaya dolar önemli olan muhabbet olmasıKızlar selam ancak oturdum. 12 dersim vardı bu gün. Sabah 7.10 dan akşam 18.00 a kadar okuldaydım. Midem bulandı okuldan artık bu gün.
Kızlar ben kendimi de katıyorum çok uğramıyoruz buraya artık. Bu yüzden de sonuçlar kötü. Bence hep beraber el birliği ile bunu aşmalıyız. Ama bence biz ceza olayını aktif etmessek bence sözde kalır.
Mesela günlük en az 5 mesajı takip etmeliyiz. Menü yazmıyoruz düzenli. Bunu düzene sokmalıyız.
işin zor canım Allah yardımcın olsun inşallah uygun bi iş bulabilirsinmaddi durumumdan dolayı kpss hemen başlayabileceğimi sanmıyorum , bir de iş bulmam gerek uygunundan.. para olmadan mutlaka bir zorluk çıkıyor
arşivi arayamadım flash bellekte internetten şimdilik bulduklarımdan yazayım parça parça..
Geçici kilo alımı görülebilir
Adet öncesi yaklaşık bir hafta boyunca bazal metabolizma hızınızda ortalama 200 kalori kadar artış olmaktadır. Bu da günlük alınan enerjinin ortalama 200 kalori artırılabileceği anlamına gelmektedir. Bu dönemde tartıda 1-1,5 kg fazla çıkmanız olasıdır. Bu durum, vücutta su tutumuna bağlı geçici bir durum olduğundan endişelenmenize gerek yoktur.
Regl olacağınız tarihten 1 hafta önce tuzu kesin
Tuz miktarını azaltmanız, regl öncesi vücutta oluşacak sıvı toplanmasını azaltacaktır. Günlük 1 silme çay kaşığı tuz tüketmeniz vücudunuzun tuz ihtiyacını karşılayacaktır. Az tuzlu beslenmekte zorluk yaşıyorsanız; bu dönemde yemeklerinizi tuzsuz pişirebilir, tuz yerine karabiber, kekik gibi baharatlar kullanabilir, salatalarınızı nar ekşisi, limon ve sirkeyle tatlandırabilirsiniz. Ayrıca konserve ürünlerin tuz içerikleri yüksek olduğundan taze ürünleri tercih etmenizde fayda vardır.
Demir kaybına karşı kırmızı et
Adet döneminde vücutta demir, magnezyum ve B6 vitamini seviyelerinde da azalma söz konusudur. Bu dönemde vücutta kanamayla birlikte özellikle demir kaybı çok fazla olmaktadır. Yeterli demir minerali alınmadığı takdirde demir eksikliği oluşacağından halsizlik, yorgunluk, isteksizlik, enfeksiyonlara dirençsizlik, konsantrasyon güçlüğü oluşabilir, dikkat edilmediği takdirde demir eksikliği anemisi görülebilir. Bu nedenle adet dönemi boyunca kırmızı et, yumurta, tavuk, balık gün içerisinde ortalama 1avuç içi büyüklüğünde (90gram kırmızı et, 150 gram tavuk-balık) mutlaka tüketilmelidir. Yağsız kırmızı et demir içeriği daha yüksek olduğu için öncelikli tercih edilmelidir. C vitamini demir emilimini artırdığı için kırmızı et, tavuk, yumurta tüketirken yanında c vitamininden zengin olarak 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu, bol domates ve maydanoz tüketmenizde fayda vardır.
Ispanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzelerinin de demir içeriği yüksektir ancak bu demirin vücut için biyoyararlığı yoktur. Eğer yanında belli bir miktar et/ tavuk/ balık tüketilirse vücut için faydalı olacaktır.
Pekmez ve siyah üzümünde demir içeriği yüksektir. Günlük 1 yemek kaşığı pekmez veya 1 avuç siyah üzüm tüketilmesi beslenmenize demir açısından destek sağlayacaktır.
Yemekten hemen sonra çay içmeyin
Öğünlerle birlikte çay tüketilmesi demir emilimini azaltacağından önerilmemektedir. Yemek yedikten 45dk sonra açık limonlu çay içebilirsiniz
Süt ve çikolata magnezyum eksikliğinize iyi gelir
Regl döneminde magnezyum düzeyi azalacağından tatlı isteği artmaktadır. Koyu yeşil sebzeler, rafine edilmemiş tahıllar, tam tahıllı ekmek, fındık, badem, soya fasulyesi, kuru yemişler, kuru baklagiller, kakao tozu, muz, avokado, ayçiçeği çekirdeği, kabak çekirdeği, kepek, fındık, yer fıstığı ezmesi, buğday gevreği, patlamış mısır, tahıl ekmeği, balık ve tavuk eti, peynir, yumurta, patates ve portakalda da bol miktarda magnezyum bulunmaktadır. Magnezyumun kalsiyumla birlikte tüketildiğinde sakinleştirici etkisi bulunduğunda kakao oranı yüksek 20 gram çikolatayla birlikte bir fincan sıcak süt tüketmek sizi hem sakinleştirecek, hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak hem de fazla kalori almanızı engelleyecektir
AlInTıDıR..
elıptik bende alacaktım oturduğun yerden spor fikri çok hoş gelmişti de kalça olayını öğrenince vazgeçtim:) ebru şallıya bak istersen biBende de var o inanc yalniz degilsin:)himmmmm su bsikleti ebru dediydi benim basen zaten kayik gibi hic bulasmim en iyisi ya da 10dk felan.disari cikamiyorum canim burasi kaldirmaz oyle seyleri kosu bandini ondan aldim zaten:)artik yuklenecegim napim.Pilatese nerden baksam acaaba ya sarkmadan kilo vermek istiyorum hem su sirt agrilarimdan kurtulurum.
Allah yardimcin olsun canim son sinifmisin?
Buraya uğramadan sohbet çıkmaz ki. Benim inancıma göre kuralların olmadığı yerde istikrar ve başarı olmaz. Buraya gelip bir iki msj yazdığında sohbete dahil olmuş oluyorsun ve de ağrılmak istemessin. Ben bazen uğruyorum bir şey yazılmış olmuyor ve çıkıyorum.canım mesaj sayısı dolmaya dolar önemli olan muhabbet olmasıherkes farkında şu an takımın ve kendinin durumunu buna göre düşünüp odaklanmalı herkes cezalar ters tepebiliyor ben bu kez böyle bir fikir sürüyorum rtaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?