Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Abur cubur krizim tuttu allahtan bende yok öyle bir şey.. kızlardanda istemem.. ama zorlanıyorum..

Günaydın kızlar.. Basagrisıyla başladım güne..

Günaydın canlarım böyle gülüyorum ama sınava çalışmaıdm desem yeri var. Bir de istemeden yeterince kısık sesle konuşmadım diye kavga edenler sabahın köründe kahkahayla uyandırdı.. biraz sinirim bozuk..

Boşver canım sen sınavına konsantre ol. Stres yaparsan daha çok yanlış yaparsın.

günaydınlar efenim benim günüm pek aymadı.tüm sinirim zıpladı yine bu lanet iş yerinde!!erkek egemen toplumumuzda hele de erkek egemen bir iş yerindeyseniz vay halinize!!!psikolojimi alt üst ediyor burası halbuki haftasonu ne kadar mutluydum sabaha enerjim yüksek başladım uykusuzda olsam taa ki buraya gelene kadar.offfff poffff!!!

ne zaman bitecek canım senin dişlerin

Bilmiyorum ki Havva' cım. Çok uzadı. Sıkıldım ağrıdan sızıdan. Salı günü (altı ayaklı köprü diyorlar) kalan iki dişin kesimini de yaptı. Diğer dördünü önce yapmıştı. Kesimden sonra ölçü aldı. Yarın yine gideceğim. Ölçüden sonra sanırım çok işim kalmadı ama kesilen dişlerden bir tanesi ağrı yapıyor. İnşallah kanal olmaz. Sence ne zaman biter?

Sağol Ece..

Son düzenleme:
Günaydın kızlar.. Basagrisıyla başladım güne..
Geçmiş olsun canım. Şimdi nasılsın? Benim diş ağrısı ömrümü yiyor. Sabırsızlıkla hiç bir yerimin ağrımadığı günleri bekliyorum.

Kötü başlamışsın ama iyi bitirmek senin elinde. Boş ver biraz görmezden gel sorunları. Kısaca hee dee geç. Şuan sadece diyetine odaklan. Gerisi eminim düzelecektir.

Selam hanımlar

Suan yine tiyatrodayız kızlarla.. Tiyatro sezonu acıldı, artık her haftasonu boyle:)
Hangi oyuna gittiniz? Devlet tiyatrosu dimi? Önceden söylemişimdir mutlaka. Bende yaklaşık 5 yıl oyunculuk yaptım. Şimdi imkanım olsa eminim yine oynarım. Hayatımın vazgeçilmezlerinden birisi tiyatro.

Kızlar kafa olarak çok fenayım çünkü çok yedim.
Çok yemişsin Özlem yaaa. 5-6 tane keşke bir taneyle kalsaydın. Cumaya kadar telafisini yap mutlaka.

Sanırım oda arkadaşlarınla sorunun var. Bende yaşamıştım aynı sorunları. En güzeli onları yok sayıp görmezlikten gelmek. Onlar yokmuş gibi davran. En güzel cevap bu olur onlara.

Kötü başlamışsın ama iyi bitirmek senin elinde. Boş ver biraz görmezden gel sorunları. Kısaca hee dee geç. Şuan sadece diyetine odaklan. Gerisi eminim düzelecektir.
Başıma ağrı girdi valla ebru şartlarım çok zor bir görsen ortamıeve gideceğim anı bekliyorum beynim okadar yoruluyorki keşke iş yapıp yorgun düşsem umarım geçer.Diyete odaklandım iyi gelişmeler var cumaya müthiş bi sürpriz yapabilirim:)bu arada çok geçmiş olsun diş ağrısı kötüdür benimde bi gitmem lazım baya kötü durumda ağzım.

Tahmin edebiliyorum canım iş yerinin şartlarını. Ben bile bazen çok huzursuz oluyorum iş yerinde. Çalışmaya mecbur olunca böyle oluyor. En kolayı takmamaya çalışmak. Hadi bakalım bu kez son olsun ve bu işi bitir. Bak Zeynep çok iyi durumda maşallah. Çok iyi gidiyor. Senden de aynı performansı bekliyorum. Diş konusunu da ihmal etme. Sağlık çok önemli. Ama ben çok acı çekiyorum.

Boşver canım sen sınavına konsantre ol. Stres yaparsan daha çok yanlış yaparsın.
elimden geldiğince öyle yaptım zaten canım :)
Diyecek bişey bulamadım canım ya sakin olmaya çalış ama kendin için sakin olmaya çalış
neyy tiyatro mu oyunculuk muu bu konuda uzun bir anlatım yapabilirim ama şimdi üşendim konu bulamadığımda anlatayım bari
Sanırım oda arkadaşlarınla sorunun var. Bende yaşamıştım aynı sorunları. En güzeli onları yok sayıp görmezlikten gelmek. Onlar yokmuş gibi davran. En güzel cevap bu olur onlara.
öyle yapmaya çalışıyorum canım :)

Özel yurttaydın değil mi canım sen? Kaç kişi kalıyordunuz? İlk yılın mı?
Bak ben Selimiye Yurdu'nda kalıyordum, 8 kişi kaldığım da oldu, 6 kişi de... Düdük kadar odada üstelik.

Ebru görmezden gel demiş ama ben tam tersini söyleyeceğim. Hangisini yapacağın sana kalmış.

İlk yılımda herkesle anlaşma isteği içinde yerleşmiştim odama. Herkesle arkadaş olmak mümkün değildi belki ama hiçkimseyle kavga etmemenin mümkün olduğunu düşündüm. Ama herhalde çok mülayim görünmüşüm.

Kızlardan bir tanesi tutturdu bana "Sadenaz, Sadenaz" demeye başladı. Birkaç kere kibarca uyardım. Her defasında pişkin pişkin "Ay bilmem ki neden karıştırıyorum acaba?" dedi. Ama ağzımdan kibar uyarılar çıksa da sinir içimde birikti tabi. En sonunda bir gün patladım. Ne bağırdım, ne bağırdım anlatamam. Oda da doluydu, herkes ordaydı. Gerçek yüzümü ilk orda gördüler. Kimse de dönüp bir şey diyemedi bana. O kız da bir daha adımdan başka bir şekilde çağıramadı.

Ses kavgası bizde de olurdu. Sözde ses konusunda çok hassas olan ve kendini çok saygılı sanan bir arkadaş bir gün odada kalmayan 4-5 arkadaşını toplamış getirmiş. Gece saat 2. O gün de o kız ve benden başka odada kalan yok. Bunlar dır dır konuşuyorlar, benim de yarın sınavım var erkenden. Uyardım bunları "Kızlar sessiz olur musunuz, uyumaya çalışıyorum." diye... 1-2 dakika sessiz durdular sonra yine başladılar. Ama öyle böyle değil, kahkahalar vs. Bir kez daha uyardım, yine anca 1-2 dakika sürdü. En sonunda kaldırdım kafamı saydırdım. "Yarın sabah 8 de sınavım var. Bağıra bağıra konuşuyorsunuz. Gecenin 2 si olmuş. Sonra gelip bir de siz sessiz ol diyorsunuz." vs. Bağırmadım o saatte ama yüksek sesle tersledim. Sonra kalkıp kantine indiler. Ertesi gün de o kız gelip benden özür diledi.

2 yılım yurtta geçti. Benim deneyimlerime göre karşı koymayanın, hakkını aramayanın üstüne çıkıyorlar. O yüzden daha fazla uzatmadan tepkini koyman gereken yerde koy bence. Yoksa sen sorun çıkmasın diye uğraştıkça her şey daha kötü olacak. En azından bana olan buydu, 2 yıl boyunca, 6-7 farklı kişiyle... Hep aynı senaryoyu yaşadım. Kavga etmeden düzelmediler.

Aha bir de burda var.
Bu gerizekalı insanlarla ne yapılır bilmiyorum. Ben de geçen bir iş görüşmesine gitmiştim. Adam yüzüme baka baka "Erkek olsaydın 400 lira daha fazla verirdim." dedi. Ama basamadım lafı, babamın müşterisiydi çünkü...
Bunlar bitmez Fundacım. Bu toplum düzelmez. Bu sitede bile herkes o kadar kocasının yaptıklarından dert yanarken ya da yine senin gibi işte yaşadıklarından dert yanarken, acaba kaç kişi oğlunu adam gibi yetiştiriyor? Şikayet ediyorlar ama aynı öküz erkekleri yetiştirmeye devam ediyorlar. Anneci koca yüzünden burnundan kan geliyor ama oğluna en çok annesini sevmeyi aşılamaya çalışıyor. Kızı biriyle işi pişirse kemiklerini kırıyor, oğlu pişirmese doktorlara götürüyor.

Bu toplumdan adam olmaz. Kadınlar değişmediği sürece bi' bok olmaz. Bu saatten sonra da biraz zor değişir o kadınlar. Zaten bütün dünya aynı dertten çekiyor, sadece biz değil. Avrupa'da Amerika'da biraz daha farklı görünüyor bu durumlar. Ama burdan o kadar da farklı değil. Herkesin adil, herkesin özgür olduğu o ütopik ülke maalesef yok. İnsanların kökü kuruyana kadar da bir şeyin değişeceğine inanmıyorum ben. O yüzden bu gerizekalılarla yaşamaya alışmak, onlara karşı kendi sistemlerimizi geliştirmek zorundayız. Birkaç örnek verirdim şimdi de, herkesin yöntemi, kişiliği farklı, o yüzden vermeyeceğim. Zaten durmadan konuşuyorum, kısa kesmeyi öğrenmem lazım.

Canım doğru bir tespit sessiz olanın tepesine çıkıyorlar. Elimden geldiğince ortayı bulmaya çalışıyorum. 1 gün önce sabah yan taraftakilerle sorun çıktı ses yüzünden onca uyarıya rağmen devam ediyorlar aynı gece sesli şarkı söylüyor ve ertesi günü ben normal konuşurken sesim yüksek çıktı diye bağırmayın diyor saat 17,00.. Kötü kötü baktım hiçbir şey demedim suratını astı bişeyler söyledi ben kötü bişey demedim dedi. bende kötü bişey demedim dediğin doğru ama ben anormal bişey yapmadım dedim tavır koydu hiç takmadım etüde gitti geldi yine kanka dedi ama hala ben yokmuşum gibi davranmaya çalışıyor ben takmadıkça daha sinirleniyor.. Özür dilemiycem dilediklerime saysın..

Ece bekliyorum biran önce Tiyatro ve oyunculuk konusunda yazacaklarını.

Funda sende maşallah döktürüyorsun. Senin yazdıklarını okumak çok güzel oluyor. İmzalı kitap bende istiyorum eminim bir gün imzalayacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…