Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Sagol Ebru daha iyiyim çok şükür.:)
Farkındayim cnm bu ara kendimi mutfakta buluyorum hep.
Su anda içimden bir ses git birşeyler ye diyor ama oturmusum gitmedim...

Oyyy bir an önce geçsin acıların ebrucum gerçekten herşeyin başı sağlık 2 haftadır kendimde değilim bende hem grip hem tonsilit hem regl hepsi bir arada Allaha şükür bi tek öksürük kaldıevet zeynep havva baya iyi durumdalar inşallah onların yolunda ilerlerim:)
Diyecek bişey bulamadım canım ya sakin olmaya çalış ama kendin için sakin olmaya çalış
sakinim tatlımda içimde fırtınalar kopuyor işte
Fundacım burdaki durum daha başka sanki ya adam karısına kızına böyle davranılsa ne yapar çok merak ediyorum termik santralde çalışıyorum tek bayan mühendisim güya amir pozisyonundayım altımda 13 tane devlet işçisi 5 tane taşeron işçi var mesai yüzünden kırk takla atıyorlar yalakalık tavan tahmin edersin ki,en ufak bi ters düşssen adam sendikayı yolluyor üzerine hitapları konuşmaları bi duysan yumrugunu masaya vuruyorsun vurmasına da arkanda duracak bir idareci yok ki adam senle halledemediğini gidiyor müdüre söylüyor hemşehrisi seni mi dinleyecek hani amirdin?başmühendis bozuntusu mütaasıp !!! ama bayan halimle bana 67mt yükseklikteki kazan binasına git firmayı gezdir diyebiliyor tayin sıkıntısı var karını buraya getir dediğimde bu ortamda bayan çalışamaz diyor bak sen!!!kadın iş yapacak amir olacak ne haddine otursun evinde çocuk yapsın!!!benim yöntem aksi konuşmalar asık surat az muhabbet elimden başkası gelmiyor.

Funda sende maşallah döktürüyorsun. Senin yazdıklarını okumak çok güzel oluyor. İmzalı kitap bende istiyorum eminim bir gün imzalayacaksın

Sağol Ebrucum güzel sözlerin için. :)

Oh, oh, iyi. Sen onlara en güzel tavrı orda çalışarak veriyorsun o zaman. Onlar savunmasız ve beceriksiz kadınlar beklemeye devam etsinler. Ama bizim kadınlarımız mühendis olsun, öğretmen olsun, bu salakların ağzına lafı tıksın. Güçlü kadınlar çoğaldıkça alışmak sorunda olacaklar onlara, o zaman istedikleri kadar sinir olsunlar bugünkü gibi davranamayacaklar. Ben senin yerinde olsam bunu düşünerek keyiflenirdim. Sen o kalitesizlerin onaylamadığı bir şey yapıyorsun ve onları sinir ediyorsun, ne güzel işte. Böyle devam et.

Maşallah bizim takımda nerdeyse herkes çalışıyor. Çoğalması lazım çalışan kadınların ama memlekette de iş sıkıntısı var maalesef. O yüzden herkesin çalışması mümkün değil, mutlaka bazı erkekler, bazı kadınlar açıkta kalacak. Bu yüzden donatmamız lazım kendimizi. Diplomayı alıp çalışmaya başlayınca da durmamak lazım. Dil öğrenmek, ilerde gerekirse işe dönüştürebileceğimiz bir hobi edinmek lazım.

Bu senin karşılaştığın tipte insanların zaten çevresi de öyle tiplerle dolu. Keserin keskin ucunu onlara değdirenler de çıkıyor merak etme sen. Birileri onu eziyor, o da gelip seni güçsüz görüp kendi ezikliğini senin üzerinden tatmin etmeye çalışıyor. Sen ona bu fırsatı vermezsin olur biter.

ben spora çıkıyorum görüşürüüüüz :)
Ohh Mis gibi benim yerime de yap bol bol. İş yerinde tıkılıp kaldık. Hava da soğuk burda. Donuyorum.

Sagol Ebru daha iyiyim çok şükür.:)

Farkındayim cnm bu ara kendimi mutfakta buluyorum hep.
Su anda içimden bir ses git birşeyler ye diyor ama oturmusum gitmedim...
Bazen bana da öyle oluyor. Bence de oturmakla iyi etmişsin. Tut kendini eminim geçecektir. İki haftadır kilo veremiyorsun unutma. Ayrıca takım kurallarına göre 3 hafta üst üste kilo veremezsen takımdan çıkman gerekiyor. Bu hafta mutlaka vermen gerekli.

Allah kolaylık versin Funda' cım. İşin çok zor ama bir o kadar da güzel. Onlara amir olman bile büyük bir mutluluk. Eminim çekemiyorlardır. Takma boşver. Mesleğin nedeniyle katlanmak zorundasın. Umarım bir gün çok daha iyi şartlarda çalışırsın. Geçmiş olsun bu arada.

Allah yardımcın olsun canım..
Ohh Mis gibi benim yerime de yap bol bol. İş yerinde tıkılıp kaldık. Hava da soğuk burda. Donuyorum.
aman çıktım da ne oldu nedense fazla dayanamadım akşam tekrar gidicem..

Vermiyorum Amaaan boşver diyemediğim için başım sürekli ağrıyor,ayagım geri geri gidiyor işe gelirken bugun neyle karşılaşıp sinirimi bozacağım acaba diye geliyorum.Ama pes etmiyorum müdüre bile rest çektiğim oldu ne işçisine ne sendikasına ne müdürne eyvallahım yok.Tuhaflarına gidiyor susmayışım idrak edemiyorlar nasıl itiraz eder hemde kadın!mühendis amir vasfı arka planda onlar için.Ama tarzımı bozmaya hiç niyetim yok ben ailemden böyle gördüm böyle yetiştirildim işim yürüsün diye adeletsizliğe tahammül edemem.
Aynen kadınların önce kendi için sonra evlilikteki huzuru çocuklarına verimli bir anne olabilmesi için mutlaka çalışmaları gerektiğini düşünüyorum.Maddi anlamda beni zorlasa da 2 çocuklu ablama 35 yaşından sonra okul okutturuyorum onun kocasının yanında ezik durmasına ben burdayım varım diyememesine tahammül edemiyorum.Allaha şükür 1.sınıfı bitirdi bu yılıda atlatırsa 300-500 neyse bi işe girsin sosyalleşssin istiyorum inşallah başarır.

Mesleğimden memnunum ebru bölge çok yobaz ve sıkıntılı büyükşehirde bunların binde birini yaşamayacağıma eminim ama ekmek paramı burdan kazanıyorum yapacak bişey yok az zararla kurtarmanın yollarını arıyorum.Hayırlısı olsun bu karanlıklar çıkar elbet aydınlığa:)

Allah yardımcın olsun canım..
Teşekkürler canım

9,30: 3er dl domates salatalık, 20 gr krem peynir, 5 zeytin, 2 dl kepekli ekmek, şekersiz çay
13,30: 1 kase çorba, yr tabak karnabahar graten, 3 yk patates salatası
15,20: 1 kivi
17.30: 1 kase çorba, 3 yk bulgur pilavı, 1 kase yoğurt

40 dk yürüyüş, 30 mekik, 15 dk bisiklet, 1 lt su..

Ece boyun kaçtı? Şuan kaç kilosun? Menüne ona göre yorum yapacağım. Görünürde menün gayet güzel. Saatleri ideal. Krem peynir ve patates salatası olmamış ama şartlarını biliyorum. Bu şartlarda yiyebileceğin en güzel yemekleri yemişsin. Çorba ne çorbası? Ne çok soru sordum yahu
Su az olmuş. Spor harika. Ders çalıştın mı? Senden ders raporu da istiyorum unutma. Bu arada hangi bölümde okuyordun?

nerdesiniz pazartesi kaçakları :) hiç kimse yok yine yahuu
Ben burdayım. Ama kötüyüm nedense. Yine bütün tembelliğim üzerimde. Gidiyorum bütün tembellikler üzerimde..... Sezen ablaaaaaaaaaaa

Fundacım merhaba. Ben zeynep umarım hatırlamışsındır. Hadi verelim kiloları çıtır hanımkar olalım. Çabuk yetiş bana. Hemen hemen yakındı kilolarımız. Bak ben arayı açıyorum.

Takma güzelim yaa. Ben de öğleydim önceden. Ama artık herkese cevabını veriyorum. Yoksa biz üzüldüğümüzle kalıyoruz. Ama cevap verirsen karşı tarafta aa bak bu susmuyor cevap veriyof deyip söyliyeceģini iki kere düşünüyor.
Ben daha yeni müdür yardımcısıyla tartıştım. Şu ücretsiz kurslar açıldı ya okullarda bakanlık hafta içi diyor haftasonuna koyuyor o da benim 10 saati boşluklu boşlukla dağıtmış. Ben de bir bağırmaya başlarsın yapamıyosanız oturmayacaksınız buraya dedim ben bu cahilliğimle o programı elde 2 günde orurturum dedim. Verin bana dedim. Adam veremedi yapıcağımı bildiği için utanırım diye düşündü. Hafta içi bir program ysptı bana 10 yıldız. İlla bağırmak mı lazım dı.

ebrucum sabır az kaldı artık. Sonra rahat ediceksin.

günaydın kızlar herkese...

iyi akşamlar dilara öğken alıntı yaptım ancak yazabildim.

Maşalkah ebru 10 parmağında 10 marifet. Tü tü nazar değmesin.

bekliyoruz canım süprizi. Şimdiden heyecanlandım.

Teşekür ederim ebru. Bu ara duraklama dönemine girdim herhalde ondan
Tekrar atağa kalkıcağım.

boyum 1,53, kilom 65 canım.. Çorba öğlen ki tarhana akşam ki kereviz.. Su bugünlük anca öyle oldu artabilir belki.. sınıf öğretmenliği okuyorum ders raporu da veririm artık :)
Şimdi gelelimm sanaaaaaa artık gitmek yok tembellik yok.. ne menü görebiliyoruz ne bir şey..

ahhh bu yurtlar ve gereksiz saygısızlar heralde benim kadar çekmiş olanı yoktu ilk yıl 8 kişilikte kaldım ve oda arkadaşalrımın hepsi ikinci öğretimdi dersleri 5de başlıyordu benimde sabah 8:30 da gece 4e 5e kadar ayaktaydı hepsi ve tabiki diğer odalardan da toplayıp geliyorlardı arkadaşlarını okul malzemelerimle bile dalga geçerlerdi sabah ben dolabımı açarken çekinirdim ses olur da uyandırırım diye çömezlik susuyordum heryerde böyle zannediyordum gece gece ne kadar saçma salak muhabbet dönerdi en son bir dayanamayıp açtım ağzımı yumdum gözümü başta çemkirdiler sonra bir güzel fırça yediler sustular ve gittiler en azından geceleri odada uyunacak hal aldı yani susmak geçer biter diye umut etmek pek de yerinde bi davranış olmuyor mutlaka uyar hatta biraz sesini yükseltmek en güzel çözümdür çünkü o tipler anca ondan anlıyor yoksa başına çıkıyorlar hatta içlerinden bi tanesi akşam üzeri saat 4de yan odada temizlik yapan ablayla kavga etmiş sen niye süpürge yapıyorsun ben burda uyuyorum diye yani boşvermek çözüm değil muhattap olmak istemezsen müdireyle konuş o halletsin yoksa kendini yediğinle kalıyorsun yurt şartları acımaz oluyor.

canım ya iş şartları zor diyorlar hep yani okuldan çok farklı oluyor diyorlar ama sen yapabilirsin idare edebilirsin onları sen becebilirsin yani o yüzden sakin ol dern bi nefes al ve rakibini nakavt et:))

bilemedim ki şimdi anlattıklarına göre daha metal provadasın bizim fakültede olsan metalden sonra 1 hafta dentin 2 günde gleyz için beklersin ama konyada durumlar nasıl bilemedim ağrı konusunda daha önce söylediklerimden ekstra ekeleyebileceğim sadece ağrı yeni kesilen dişinde mi? yani dişin ne zaman kesildi? ne zaman ağrı oluyor? geçicine rağmen mi ağrı oluyor? soğuk sıcak tetikliyor mu? gece uyandıran ağrın var mı ? durduk yere mi ağrı oluyor ? yoksa etkene bağlı mı yani yemek yerken yada yedikten sonra mı oluyor? bunlara göre tahmini kanal yada değil denebilir

Canım geçen sene de 2 kişilik yerdeydim bütün sene sustum misafir gelen arkadaşımız bile benlede arkadaş ayağına yatıp öyle geliyodu sonra beni takmamalar vs vs .. Yanımda kalan kızın yalnızken ve misafirler varken ki herşeyine katlandım diyebilirim resmen elin kızının tribini çektim sene sonunda yine o arkadaş bizdeydi aklınca bana laf söyledi** bende bir bağırmaya başladım apartman dinlemiştir heralde bi de ben sinirimi serbest bıraktığım zaman korkunçlaşabiliyorum bağırdım çağırdım ev arkadaşım da onu tutsa ayrı beni tutsa ayrı sustu kaldı sadece onu akladı bir konuda .. Ama inat ettim sırf diğer arkadaşlardan uzak kalmıyım diye ertesi günki etkinliğe gittim

Kizlar selam

Menumu yazayim
Sabah 9,00 3 dilim beyaz peynir,cay

Ogle tavuk gogsu 4 dilim kadar,1 buyuk kase yogurt 13,00

aksam 20,00 2 haslanmis yumurta,2 dilim eski kasar,cay

2 lt su,45 dk tempolu yuruyus

Bikac gun protein agirlikli beslenicem,tatilde mecburiyetten karbonhidrati fazla yedim

Hoşgeldiiin :) Akşam acıktırmaz mı ama canım.. Onun haricinde çok kötü görünmedi gözüme..

Adaşım harikasın! Takdir ettim ve daha çok sevdim seni. Yani bunlar anlatmıyor tabi demek istediklerimi ama bu saatte kafamı toparlayamıyorum. Benim çevremde de 30-40 yaşından sonra öğretmen olmuş insanlar var. Ama ablan da olsa bir başkası için uğraşmak gerçekten bambaşka bir gelişmişlik seviyesinin göstergesi. :)

İkinci öğretimler kadar acayipleri yok. Epi topu 11-12 de bitiyor dersleri. İnsan gibi yatıp kalkmak varken güneş doğunca yatıyorlar. O yaşlarda bir özenti mi oluyor sabahlamaya bilmiyorum ki. Benim kaldığım yurtta ikinci öğretimlerin binası tamamen ayrıydı. Gündüzcülerle bırak aynı odayı, aynı binada bile kalmıyorlardı. O açıdan onlardan hiç çekmedim. Düşünemiyorum bile nasıl bir kabus yaşadığını...

--------
E bari artık daha fazla nazlanmayıp menü yazayım, ama saatler aklımda değil, şimdilik affedin.

Sabah
1 tabak kızılcık çorbası
2 dilim ekmek
5-6 zeytin

Öğlen
2 tabak mercimek çorbası

Akşam
2 dilim ekmek
biraz zeytin

21:30 gibi
2 dilim ekmek
biraz zeytin

Vallahi son haftaların yine en iyi menüsüydü. Akşamları yemeye başladım. Onu bir bıraksam şahane olacak.

Kızlar dün akşam yediklerim yüzünden menümu yazamadım utandığıma. Ben şunu düşündüm buraya menü yazma zorunluluğu getirelim. Yoksa ben kaçırınca yazmıyorum. Ama mecbur olursam kaçamak yapmam. Menü yazmak zorundayız gerçi de ben kendim için bunu daha çok önemsemem lazım diye düşünüyorum.
Bir de önerim var ikili gruplar oluşturalım. Birbirinin menülerini ve sporlarını takip etsin. Perşembe akşamı açıklayalım sporu ve menüsü az olan listeyi kontrol etme görevini alsın.
Nacizane bir fikir benimkisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…