- 5 Temmuz 2011
- 11.803
- 8.937
- 448
Sagol Ebru daha iyiyim çok şükür.:)Geçmiş olsun canım. Şimdi nasılsın? Benim diş ağrısı ömrümü yiyor. Sabırsızlıkla hiç bir yerimin ağrımadığı günleri bekliyorum.
Kötü başlamışsın ama iyi bitirmek senin elinde. Boş ver biraz görmezden gel sorunları. Kısaca hee dee geç. Şuan sadece diyetine odaklan. Gerisi eminim düzelecektir.
Farkındayim cnm bu ara kendimi mutfakta buluyorum hep.Hangi oyuna gittiniz? Devlet tiyatrosu dimi? Önceden söylemişimdir mutlaka. Bende yaklaşık 5 yıl oyunculuk yaptım. Şimdi imkanım olsa eminim yine oynarım. Hayatımın vazgeçilmezlerinden birisi tiyatro.
Çok yemişsin Özlem yaaa. 5-6 tane keşke bir taneyle kalsaydın. Cumaya kadar telafisini yap mutlaka.
Oyyy bir an önce geçsin acıların ebrucum gerçekten herşeyin başı sağlık 2 haftadır kendimde değilim bende hem grip hem tonsilit hem regl hepsi bir arada Allaha şükür bi tek öksürük kaldıTahmin edebiliyorum canım iş yerinin şartlarını. Ben bile bazen çok huzursuz oluyorum iş yerinde. Çalışmaya mecbur olunca böyle oluyor. En kolayı takmamaya çalışmak. Hadi bakalım bu kez son olsun ve bu işi bitir. Bak Zeynep çok iyi durumda maşallah. Çok iyi gidiyor. Senden de aynı performansı bekliyorum. Diş konusunu da ihmal etme. Sağlık çok önemli. Ama ben çok acı çekiyorum.
sakinim tatlımda içimde fırtınalar kopuyor işteDiyecek bişey bulamadım canım ya sakin olmaya çalış ama kendin için sakin olmaya çalış
Fundacım burdaki durum daha başka sanki ya adam karısına kızına böyle davranılsa ne yapar çok merak ediyorum termik santralde çalışıyorum tek bayan mühendisim güya amir pozisyonundayım altımda 13 tane devlet işçisi 5 tane taşeron işçi var mesai yüzünden kırk takla atıyorlar yalakalık tavan tahmin edersin ki,en ufak bi ters düşssen adam sendikayı yolluyor üzerine hitapları konuşmaları bi duysan yumrugunu masaya vuruyorsun vurmasına da arkanda duracak bir idareci yok ki adam senle halledemediğini gidiyor müdüre söylüyor hemşehrisi seni mi dinleyecek hani amirdin?başmühendis bozuntusu mütaasıp !!! ama bayan halimle bana 67mt yükseklikteki kazan binasına git firmayı gezdir diyebiliyor tayin sıkıntısı var karını buraya getir dediğimde bu ortamda bayan çalışamaz diyor bak sen!!!kadın iş yapacak amir olacak ne haddine otursun evinde çocuk yapsın!!!benim yöntem aksi konuşmalar asık surat az muhabbet elimden başkası gelmiyor.Aha bir de burda var.
Bu gerizekalı insanlarla ne yapılır bilmiyorum. Ben de geçen bir iş görüşmesine gitmiştim. Adam yüzüme baka baka "Erkek olsaydın 400 lira daha fazla verirdim." dedi.Ama basamadım lafı, babamın müşterisiydi çünkü...
Bunlar bitmez Fundacım. Bu toplum düzelmez. Bu sitede bile herkes o kadar kocasının yaptıklarından dert yanarken ya da yine senin gibi işte yaşadıklarından dert yanarken, acaba kaç kişi oğlunu adam gibi yetiştiriyor? Şikayet ediyorlar ama aynı öküz erkekleri yetiştirmeye devam ediyorlar. Anneci koca yüzünden burnundan kan geliyor ama oğluna en çok annesini sevmeyi aşılamaya çalışıyor. Kızı biriyle işi pişirse kemiklerini kırıyor, oğlu pişirmese doktorlara götürüyor.
Bu toplumdan adam olmaz. Kadınlar değişmediği sürece bi' bok olmaz. Bu saatten sonra da biraz zor değişir o kadınlar. Zaten bütün dünya aynı dertten çekiyor, sadece biz değil. Avrupa'da Amerika'da biraz daha farklı görünüyor bu durumlar. Ama burdan o kadar da farklı değil. Herkesin adil, herkesin özgür olduğu o ütopik ülke maalesef yok. İnsanların kökü kuruyana kadar da bir şeyin değişeceğine inanmıyorum ben. O yüzden bu gerizekalılarla yaşamaya alışmak, onlara karşı kendi sistemlerimizi geliştirmek zorundayız. Birkaç örnek verirdim şimdi de, herkesin yöntemi, kişiliği farklı, o yüzden vermeyeceğim. Zaten durmadan konuşuyorum, kısa kesmeyi öğrenmem lazım.
Funda sende maşallah döktürüyorsun. Senin yazdıklarını okumak çok güzel oluyor. İmzalı kitap bende istiyorum eminim bir gün imzalayacaksın
Fundacım burdaki durum daha başka sanki ya adam karısına kızına böyle davranılsa ne yapar çok merak ediyorum termik santralde çalışıyorum tek bayan mühendisim güya amir pozisyonundayım altımda 13 tane devlet işçisi 5 tane taşeron işçi var mesai yüzünden kırk takla atıyorlar yalakalık tavan tahmin edersin ki,en ufak bi ters düşssen adam sendikayı yolluyor üzerine hitapları konuşmaları bi duysan yumrugunu masaya vuruyorsun vurmasına da arkanda duracak bir idareci yok ki adam senle halledemediğini gidiyor müdüre söylüyor hemşehrisi seni mi dinleyecek hani amirdin?başmühendis bozuntusu mütaasıp !!! ama bayan halimle bana 67mt yükseklikteki kazan binasına git firmayı gezdir diyebiliyor tayin sıkıntısı var karını buraya getir dediğimde bu ortamda bayan çalışamaz diyor bak sen!!!kadın iş yapacak amir olacak ne haddine otursun evinde çocuk yapsın!!!benim yöntem aksi konuşmalar asık surat az muhabbet elimden başkası gelmiyor.
Ohh Mis gibi benim yerime de yap bol bol. İş yerinde tıkılıp kaldık. Hava da soğuk burda. Donuyorum.ben spora çıkıyorum görüşürüüüüz :)
Bazen bana da öyle oluyor. Bence de oturmakla iyi etmişsin. Tut kendini eminim geçecektir. İki haftadır kilo veremiyorsun unutma. Ayrıca takım kurallarına göre 3 hafta üst üste kilo veremezsen takımdan çıkman gerekiyor. Bu hafta mutlaka vermen gerekli.Sagol Ebru daha iyiyim çok şükür.:)
Farkındayim cnm bu ara kendimi mutfakta buluyorum hep.
Su anda içimden bir ses git birşeyler ye diyor ama oturmusum gitmedim...
Allah kolaylık versin Funda' cım. İşin çok zor ama bir o kadar da güzel. Onlara amir olman bile büyük bir mutluluk. Eminim çekemiyorlardır. Takma boşver. Mesleğin nedeniyle katlanmak zorundasın. Umarım bir gün çok daha iyi şartlarda çalışırsın. Geçmiş olsun bu arada.Oyyy bir an önce geçsin acıların ebrucum gerçekten herşeyin başı sağlık 2 haftadır kendimde değilim bende hem grip hem tonsilit hem regl hepsi bir arada Allaha şükür bi tek öksürük kaldıevet zeynep havva baya iyi durumdalar inşallah onların yolunda ilerlerim:)
sakinim tatlımda içimde fırtınalar kopuyor işte
Fundacım burdaki durum daha başka sanki ya adam karısına kızına böyle davranılsa ne yapar çok merak ediyorum termik santralde çalışıyorum tek bayan mühendisim güya amir pozisyonundayım altımda 13 tane devlet işçisi 5 tane taşeron işçi var mesai yüzünden kırk takla atıyorlar yalakalık tavan tahmin edersin ki,en ufak bi ters düşssen adam sendikayı yolluyor üzerine hitapları konuşmaları bi duysan yumrugunu masaya vuruyorsun vurmasına da arkanda duracak bir idareci yok ki adam senle halledemediğini gidiyor müdüre söylüyor hemşehrisi seni mi dinleyecek hani amirdin?başmühendis bozuntusu mütaasıp !!! ama bayan halimle bana 67mt yükseklikteki kazan binasına git firmayı gezdir diyebiliyor tayin sıkıntısı var karını buraya getir dediğimde bu ortamda bayan çalışamaz diyor bak sen!!!kadın iş yapacak amir olacak ne haddine otursun evinde çocuk yapsın!!!benim yöntem aksi konuşmalar asık surat az muhabbet elimden başkası gelmiyor.
Allah yardımcın olsun canım..Fundacım burdaki durum daha başka sanki ya adam karısına kızına böyle davranılsa ne yapar çok merak ediyorum termik santralde çalışıyorum tek bayan mühendisim güya amir pozisyonundayım altımda 13 tane devlet işçisi 5 tane taşeron işçi var mesai yüzünden kırk takla atıyorlar yalakalık tavan tahmin edersin ki,en ufak bi ters düşssen adam sendikayı yolluyor üzerine hitapları konuşmaları bi duysan yumrugunu masaya vuruyorsun vurmasına da arkanda duracak bir idareci yok ki adam senle halledemediğini gidiyor müdüre söylüyor hemşehrisi seni mi dinleyecek hani amirdin?başmühendis bozuntusu mütaasıp !!! ama bayan halimle bana 67mt yükseklikteki kazan binasına git firmayı gezdir diyebiliyor tayin sıkıntısı var karını buraya getir dediğimde bu ortamda bayan çalışamaz diyor bak sen!!!kadın iş yapacak amir olacak ne haddine otursun evinde çocuk yapsın!!!benim yöntem aksi konuşmalar asık surat az muhabbet elimden başkası gelmiyor.
aman çıktım da ne oldu nedense fazla dayanamadım akşam tekrar gidicem..Ohh Mis gibi benim yerime de yap bol bol. İş yerinde tıkılıp kaldık. Hava da soğuk burda. Donuyorum.
Vermiyorum Amaaan boşver diyemediğim için başım sürekli ağrıyor,ayagım geri geri gidiyor işe gelirken bugun neyle karşılaşıp sinirimi bozacağım acaba diye geliyorum.Ama pes etmiyorum müdüre bile rest çektiğim oldu ne işçisine ne sendikasına ne müdürne eyvallahım yok.Tuhaflarına gidiyor susmayışım idrak edemiyorlar nasıl itiraz eder hemde kadın!mühendis amir vasfı arka planda onlar için.Ama tarzımı bozmaya hiç niyetim yok ben ailemden böyle gördüm böyle yetiştirildim işim yürüsün diye adeletsizliğe tahammül edemem.Sağol Ebrucum güzel sözlerin için. :)
Oh, oh, iyi. Sen onlara en güzel tavrı orda çalışarak veriyorsun o zaman. Onlar savunmasız ve beceriksiz kadınlar beklemeye devam etsinler. Ama bizim kadınlarımız mühendis olsun, öğretmen olsun, bu salakların ağzına lafı tıksın. Güçlü kadınlar çoğaldıkça alışmak sorunda olacaklar onlara, o zaman istedikleri kadar sinir olsunlar bugünkü gibi davranamayacaklar. Ben senin yerinde olsam bunu düşünerek keyiflenirdim. Sen o kalitesizlerin onaylamadığı bir şey yapıyorsun ve onları sinir ediyorsun, ne güzel işte. Böyle devam et.
Maşallah bizim takımda nerdeyse herkes çalışıyor. Çoğalması lazım çalışan kadınların ama memlekette de iş sıkıntısı var maalesef. O yüzden herkesin çalışması mümkün değil, mutlaka bazı erkekler, bazı kadınlar açıkta kalacak. Bu yüzden donatmamız lazım kendimizi. Diplomayı alıp çalışmaya başlayınca da durmamak lazım. Dil öğrenmek, ilerde gerekirse işe dönüştürebileceğimiz bir hobi edinmek lazım.
Bu senin karşılaştığın tipte insanların zaten çevresi de öyle tiplerle dolu. Keserin keskin ucunu onlara değdirenler de çıkıyor merak etme sen. Birileri onu eziyor, o da gelip seni güçsüz görüp kendi ezikliğini senin üzerinden tatmin etmeye çalışıyor. Sen ona bu fırsatı vermezsin olur biter.
Mesleğimden memnunum ebru bölge çok yobaz ve sıkıntılı büyükşehirde bunların binde birini yaşamayacağıma eminim ama ekmek paramı burdan kazanıyorum yapacak bişey yok az zararla kurtarmanın yollarını arıyorum.Hayırlısı olsun bu karanlıklar çıkar elbet aydınlığa:)Allah kolaylık versin Funda' cım. İşin çok zor ama bir o kadar da güzel. Onlara amir olman bile büyük bir mutluluk. Eminim çekemiyorlardır. Takma boşver. Mesleğin nedeniyle katlanmak zorundasın. Umarım bir gün çok daha iyi şartlarda çalışırsın. Geçmiş olsun bu arada.
Teşekkürler canımAllah yardımcın olsun canım..
Ece boyun kaçtı? Şuan kaç kilosun? Menüne ona göre yorum yapacağım. Görünürde menün gayet güzel. Saatleri ideal. Krem peynir ve patates salatası olmamış ama şartlarını biliyorum. Bu şartlarda yiyebileceğin en güzel yemekleri yemişsin. Çorba ne çorbası? Ne çok soru sordum yahu9,30: 3er dl domates salatalık, 20 gr krem peynir, 5 zeytin, 2 dl kepekli ekmek, şekersiz çay
13,30: 1 kase çorba, yr tabak karnabahar graten, 3 yk patates salatası
15,20: 1 kivi
17.30: 1 kase çorba, 3 yk bulgur pilavı, 1 kase yoğurt
40 dk yürüyüş, 30 mekik, 15 dk bisiklet, 1 lt su..
Ben burdayım. Ama kötüyüm nedense. Yine bütün tembelliğim üzerimde. Gidiyorum bütün tembellikler üzerimde..... Sezen ablaaaaaaaaaaanerdesiniz pazartesi kaçakları :) hiç kimse yok yine yahuu
Merhaba Kızlar.Ben Funda Mart ayında 90 kiloyla izne ayrılmıştım.Yeni arkadaşlar gelmiş daha doğrusu ben yeni gibi oldum aranızda:)Kendimi tanıtayım 29 yaşındayım 2 yıllık evliyim devlet kurumunda bilgisayar mühendisi olarak çalışıyorum.henüz çocugum yok şu kiloları halledip nasipse bende anne olmak istiyorum.Ebruya geri dönmek istediğimi söyledim artık kesin ve net burdayım.İnşallah herkes kendini iyi hissettiği kiloya ulaşır.bugun tartılarak başladım.boyum 1.73
şuanki kilom:97.5 hedefim:79.5
günaydınlar efenim benim günüm pek aymadı.tüm sinirim zıpladı yine bu lanet iş yerinde!!erkek egemen toplumumuzda hele de erkek egemen bir iş yerindeyseniz vay halinize!!!psikolojimi alt üst ediyor burası halbuki haftasonu ne kadar mutluydum sabaha enerjim yüksek başladım uykusuzda olsam taa ki buraya gelene kadar.offfff poffff!!!
Bilmiyorum ki Havva' cım. Çok uzadı. Sıkıldım ağrıdan sızıdan. Salı günü (altı ayaklı köprü diyorlar) kalan iki dişin kesimini de yaptı. Diğer dördünü önce yapmıştı. Kesimden sonra ölçü aldı. Yarın yine gideceğim. Ölçüden sonra sanırım çok işim kalmadı ama kesilen dişlerden bir tanesi ağrı yapıyor. İnşallah kanal olmaz. Sence ne zaman biter?
günaydın kızlar herkese...
Hangi oyuna gittiniz? Devlet tiyatrosu dimi? Önceden söylemişimdir mutlaka. Bende yaklaşık 5 yıl oyunculuk yaptım. Şimdi imkanım olsa eminim yine oynarım. Hayatımın vazgeçilmezlerinden birisi tiyatro.
Çok yemişsin Özlem yaaa. 5-6 tane keşke bir taneyle kalsaydın. Cumaya kadar telafisini yap mutlaka.
Başıma ağrı girdi valla ebru şartlarım çok zor bir görsen ortamıeve gideceğim anı bekliyorum beynim okadar yoruluyorki keşke iş yapıp yorgun düşsem umarım geçer.Diyete odaklandım iyi gelişmeler var cumaya müthiş bi sürpriz yapabilirim:)bu arada çok geçmiş olsun diş ağrısı kötüdür benimde bi gitmem lazım baya kötü durumda ağzım.
Tahmin edebiliyorum canım iş yerinin şartlarını. Ben bile bazen çok huzursuz oluyorum iş yerinde. Çalışmaya mecbur olunca böyle oluyor. En kolayı takmamaya çalışmak. Hadi bakalım bu kez son olsun ve bu işi bitir. Bak Zeynep çok iyi durumda maşallah. Çok iyi gidiyor. Senden de aynı performansı bekliyorum. Diş konusunu da ihmal etme. Sağlık çok önemli. Ama ben çok acı çekiyorum.
boyum 1,53, kilom 65 canım.. Çorba öğlen ki tarhana akşam ki kereviz.. Su bugünlük anca öyle oldu artabilir belki.. sınıf öğretmenliği okuyorum ders raporu da veririm artık :)Ece boyun kaçtı? Şuan kaç kilosun? Menüne ona göre yorum yapacağım. Görünürde menün gayet güzel. Saatleri ideal. Krem peynir ve patates salatası olmamış ama şartlarını biliyorum. Bu şartlarda yiyebileceğin en güzel yemekleri yemişsin. Çorba ne çorbası? Ne çok soru sordum yahu
Su az olmuş. Spor harika. Ders çalıştın mı? Senden ders raporu da istiyorum unutma. Bu arada hangi bölümde okuyordun?
Ben burdayım. Ama kötüyüm nedense. Yine bütün tembelliğim üzerimde. Gidiyorum bütün tembellikler üzerimde..... Sezen ablaaaaaaaaaaa
Günaydın canlarımböyle gülüyorum ama sınava çalışmaıdm desem yeri var. Bir de istemeden yeterince kısık sesle konuşmadım diye kavga edenler sabahın köründe kahkahayla uyandırdı.. biraz sinirim bozuk..
günaydınlar efenim benim günüm pek aymadı.tüm sinirim zıpladı yine bu lanet iş yerinde!!erkek egemen toplumumuzda hele de erkek egemen bir iş yerindeyseniz vay halinize!!!psikolojimi alt üst ediyor burası halbuki haftasonu ne kadar mutluydum sabaha enerjim yüksek başladım uykusuzda olsam taa ki buraya gelene kadar.offfff poffff!!!
Bilmiyorum ki Havva' cım. Çok uzadı. Sıkıldım ağrıdan sızıdan. Salı günü (altı ayaklı köprü diyorlar) kalan iki dişin kesimini de yaptı. Diğer dördünü önce yapmıştı. Kesimden sonra ölçü aldı. Yarın yine gideceğim. Ölçüden sonra sanırım çok işim kalmadı ama kesilen dişlerden bir tanesi ağrı yapıyor. İnşallah kanal olmaz. Sence ne zaman biter?
Canım geçen sene de 2 kişilik yerdeydim bütün sene sustum misafir gelen arkadaşımız bile benlede arkadaş ayağına yatıp öyle geliyodu sonra beni takmamalar vs vs .. Yanımda kalan kızın yalnızken ve misafirler varken ki herşeyine katlandım diyebilirim resmen elin kızının tribini çektim sene sonunda yine o arkadaş bizdeydi aklınca bana laf söyledi** bende bir bağırmaya başladım apartman dinlemiştir heralde bi de ben sinirimi serbest bıraktığım zaman korkunçlaşabiliyorumahhh bu yurtlar ve gereksiz saygısızlar heralde benim kadar çekmiş olanı yoktu ilk yıl 8 kişilikte kaldım ve oda arkadaşalrımın hepsi ikinci öğretimdi dersleri 5de başlıyordu benimde sabah 8:30 da gece 4e 5e kadar ayaktaydı hepsi ve tabiki diğer odalardan da toplayıp geliyorlardı arkadaşlarını okul malzemelerimle bile dalga geçerlerdi sabah ben dolabımı açarken çekinirdim ses olur da uyandırırım diye çömezlik susuyordum heryerde böyle zannediyordum gece gece ne kadar saçma salak muhabbet dönerdi en son bir dayanamayıp açtım ağzımı yumdum gözümü başta çemkirdiler sonra bir güzel fırça yediler sustular ve gittiler en azından geceleri odada uyunacak hal aldı yani susmak geçer biter diye umut etmek pek de yerinde bi davranış olmuyor mutlaka uyar hatta biraz sesini yükseltmek en güzel çözümdür çünkü o tipler anca ondan anlıyor yoksa başına çıkıyorlar hatta içlerinden bi tanesi akşam üzeri saat 4de yan odada temizlik yapan ablayla kavga etmiş sen niye süpürge yapıyorsun ben burda uyuyorum diye yani boşvermek çözüm değil muhattap olmak istemezsen müdireyle konuş o halletsin yoksa kendini yediğinle kalıyorsun yurt şartları acımaz oluyor.
Hoşgeldiiin :) Akşam acıktırmaz mı ama canım.. Onun haricinde çok kötü görünmedi gözüme..Kizlar selam
Menumu yazayim
Sabah 9,00 3 dilim beyaz peynir,cay
Ogle tavuk gogsu 4 dilim kadar,1 buyuk kase yogurt 13,00
aksam 20,00 2 haslanmis yumurta,2 dilim eski kasar,cay
2 lt su,45 dk tempolu yuruyus
Bikac gun protein agirlikli beslenicem,tatilde mecburiyetten karbonhidrati fazla yedim
Vermiyorum Amaaan boşver diyemediğim için başım sürekli ağrıyor,ayagım geri geri gidiyor işe gelirken bugun neyle karşılaşıp sinirimi bozacağım acaba diye geliyorum.Ama pes etmiyorum müdüre bile rest çektiğim oldu ne işçisine ne sendikasına ne müdürne eyvallahım yok.Tuhaflarına gidiyor susmayışım idrak edemiyorlar nasıl itiraz eder hemde kadın!mühendis amir vasfı arka planda onlar için.Ama tarzımı bozmaya hiç niyetim yok ben ailemden böyle gördüm böyle yetiştirildim işim yürüsün diye adeletsizliğe tahammül edemem.
Aynen kadınların önce kendi için sonra evlilikteki huzuru çocuklarına verimli bir anne olabilmesi için mutlaka çalışmaları gerektiğini düşünüyorum.Maddi anlamda beni zorlasa da 2 çocuklu ablama 35 yaşından sonra okul okutturuyorum onun kocasının yanında ezik durmasına ben burdayım varım diyememesine tahammül edemiyorum.Allaha şükür 1.sınıfı bitirdi bu yılıda atlatırsa 300-500 neyse bi işe girsin sosyalleşssin istiyorum inşallah başarır.
ahhh bu yurtlar ve gereksiz saygısızlar heralde benim kadar çekmiş olanı yoktu ilk yıl 8 kişilikte kaldım ve oda arkadaşalrımın hepsi ikinci öğretimdi dersleri 5de başlıyordu benimde sabah 8:30 da gece 4e 5e kadar ayaktaydı hepsi ve tabiki diğer odalardan da toplayıp geliyorlardı arkadaşlarını okul malzemelerimle bile dalga geçerlerdi sabah ben dolabımı açarken çekinirdim ses olur da uyandırırım diye çömezlik susuyordum heryerde böyle zannediyordum gece gece ne kadar saçma salak muhabbet dönerdi en son bir dayanamayıp açtım ağzımı yumdum gözümü başta çemkirdiler sonra bir güzel fırça yediler sustular ve gittiler en azından geceleri odada uyunacak hal aldı yani susmak geçer biter diye umut etmek pek de yerinde bi davranış olmuyor mutlaka uyar hatta biraz sesini yükseltmek en güzel çözümdür çünkü o tipler anca ondan anlıyor yoksa başına çıkıyorlar hatta içlerinden bi tanesi akşam üzeri saat 4de yan odada temizlik yapan ablayla kavga etmiş sen niye süpürge yapıyorsun ben burda uyuyorum diye yani boşvermek çözüm değil muhattap olmak istemezsen müdireyle konuş o halletsin yoksa kendini yediğinle kalıyorsun yurt şartları acımaz oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?