- 23 Mayıs 2011
- 3.730
- 3.979
- 158
Hoşgeldiiin :) Akşam acıktırmaz mı ama canım.. Onun haricinde çok kötü görünmedi gözüme..
Teşekkürler Zeynep' cim. Yay burcu olunca böyle her şeye hevesli oluyorsun. El atmadığım iş yok sanırımTakma güzelim yaa. Ben de öğleydim önceden. Ama artık herkese cevabını veriyorum. Yoksa biz üzüldüğümüzle kalıyoruz. Ama cevap verirsen karşı tarafta aa bak bu susmuyor cevap veriyof deyip söyliyeceģini iki kere düşünüyor.
Ben daha yeni müdür yardımcısıyla tartıştım. Şu ücretsiz kurslar açıldı ya okullarda bakanlık hafta içi diyor haftasonuna koyuyor o da benim 10 saati boşluklu boşlukla dağıtmış. Ben de bir bağırmaya başlarsın yapamıyosanız oturmayacaksınız buraya dedim ben bu cahilliğimle o programı elde 2 günde orurturum dedim. Verin bana dedim. Adam veremedi yapıcağımı bildiği için utanırım diye düşündü. Hafta içi bir program ysptı bana 10 yıldız. İlla bağırmak mı lazım dı.
ebrucum sabır az kaldı artık. Sonra rahat ediceksin.
Maşalkah ebru 10 parmağında 10 marifet. Tü tü nazar değmesin.
Teşekür ederim ebru. Bu ara duraklama dönemine girdim herhalde ondan
Tekrar atağa kalkıcağım.
Hımm. Boyuna göre kilon normalden fazla. İlk diyete başladığında kaç kiloydun? Yani ilk mezuniyetinden önce. Menü konusunda haklısın. Sana benim menüleri kontrol yetkisi veriyorum. Yetki değilde özellikle sen kontrol et ki bende kendimi zorunlu hissedeyim. Belki sizlerden utanınca menülerim düzelir. Çünkü bu saate kadar pek iç açıcı beslenmedim. Akşama menümü yazacağım inşallah.boyum 1,53, kilom 65 canım.. Çorba öğlen ki tarhana akşam ki kereviz.. Su bugünlük anca öyle oldu artabilir belki.. sınıf öğretmenliği okuyorum ders raporu da veririm artık :)
Şimdi gelelimm sanaaaaaaartık gitmek yok tembellik yok.. ne menü görebiliyoruz ne bir şey..
Evet canım metal prova yapılacak henüz yapılmadı. Böyle renkli renkli maddelerle aldı ölçüyü. Kesilen dişimin bir tanesinde ağrı var ama ben ağrıyı üst tarafta hissediyorum. Yani kesim yapılan yer sol alt çene. Ağrı sol üst çenede. Kesim yapılan tarafla yemek yiyebiliyorum ama böyle tuhaf bir ağrısı oluyor. Daha önce kanal yapılan dişin ağrısı gibi değil. Onda dişin üzerine hiç basamıyordum. Bu dişin üzerine basabiliyorum ama birazcık sert bir madde de ağrıyor. Ağrısı dayanılamayacak kadar kötü değil. Ayrıca ağrı durduk yere ve sürekli. Ağrı kesici alınca rahatlıyor. Ama etkisi geçince yeniden başlıyor. Bugün 13:30 da gideceğim inşallah. Umarım güzel geçer. Çünkü provadan çok korkuyorum. Hassasiyet olunca çok kötü oluyor.ahhh bu yurtlar ve gereksiz saygısızlar heralde benim kadar çekmiş olanı yoktu ilk yıl 8 kişilikte kaldım ve oda arkadaşalrımın hepsi ikinci öğretimdi dersleri 5de başlıyordu benimde sabah 8:30 da gece 4e 5e kadar ayaktaydı hepsi ve tabiki diğer odalardan da toplayıp geliyorlardı arkadaşlarını okul malzemelerimle bile dalga geçerlerdi sabah ben dolabımı açarken çekinirdim ses olur da uyandırırım diye çömezlik susuyordum heryerde böyle zannediyordum gece gece ne kadar saçma salak muhabbet dönerdi en son bir dayanamayıp açtım ağzımı yumdum gözümü başta çemkirdiler sonra bir güzel fırça yediler sustular ve gittiler en azından geceleri odada uyunacak hal aldı yani susmak geçer biter diye umut etmek pek de yerinde bi davranış olmuyor mutlaka uyar hatta biraz sesini yükseltmek en güzel çözümdür çünkü o tipler anca ondan anlıyor yoksa başına çıkıyorlar hatta içlerinden bi tanesi akşam üzeri saat 4de yan odada temizlik yapan ablayla kavga etmiş sen niye süpürge yapıyorsun ben burda uyuyorum diye yani boşvermek çözüm değil muhattap olmak istemezsen müdireyle konuş o halletsin yoksa kendini yediğinle kalıyorsun yurt şartları acımaz oluyor.
canım ya iş şartları zor diyorlar hep yani okuldan çok farklı oluyor diyorlar ama sen yapabilirsin idare edebilirsin onları sen becebilirsin yani o yüzden sakin ol dern bi nefes al ve rakibini nakavt et:))
bilemedim ki şimdi anlattıklarına göre daha metal provadasın bizim fakültede olsan metalden sonra 1 hafta dentin 2 günde gleyz için beklersin ama konyada durumlar nasıl bilemedim ağrı konusunda daha önce söylediklerimden ekstra ekeleyebileceğim sadece ağrı yeni kesilen dişinde mi? yani dişin ne zaman kesildi? ne zaman ağrı oluyor? geçicine rağmen mi ağrı oluyor? soğuk sıcak tetikliyor mu? gece uyandıran ağrın var mı ? durduk yere mi ağrı oluyor ? yoksa etkene bağlı mı yani yemek yerken yada yedikten sonra mı oluyor? bunlara göre tahmini kanal yada değil denebilir
Eski kaşar ve akşam öğün saati haricinde hepsi çok güzel. Akşamın çok geç olmuş. Kaşar yerine de normal peynir yesen daha iyi olurdu. Umarım tatilde çok kaçırmamışsındır. Çünkü haftaya kilon ikiye bölünecek. Ayrıca bir daha ki sefere lütfen izin alacağın zaman bildirimden önce söyle ki mesela haftaya bir işin var bildirim yapamayacaksın. Bu cumadan izne ayıralım. Aynı hafta söylersen listeyi olumsuz etkiliyorsun.Kizlar selam
Menumu yazayim
Sabah 9,00 3 dilim beyaz peynir,cay
Ogle tavuk gogsu 4 dilim kadar,1 buyuk kase yogurt 13,00
aksam 20,00 2 haslanmis yumurta,2 dilim eski kasar,cay
2 lt su,45 dk tempolu yuruyus
Bikac gun protein agirlikli beslenicem,tatilde mecburiyetten karbonhidrati fazla yedim
İkince öğretimlerden çekmeyen yok anlaşılan. Bende çektim ama en son kendimi kaybedip kıyameti koparınca düzeldi herşey. Çok ilginçler gerçekten. Menün klasik Funda menüsü ama akşam çok geç yemişsin. Bu arada dünde ben zeytini abarttım. Ne zaman zeytin yesem sen geliyorsun aklıma. Ben de çok severim zeytini.Adaşım harikasın! Takdir ettim ve daha çok sevdim seni. Yani bunlar anlatmıyor tabi demek istediklerimi ama bu saatte kafamı toparlayamıyorum. Benim çevremde de 30-40 yaşından sonra öğretmen olmuş insanlar var. Ama ablan da olsa bir başkası için uğraşmak gerçekten bambaşka bir gelişmişlik seviyesinin göstergesi. :)
İkinci öğretimler kadar acayipleri yok. Epi topu 11-12 de bitiyor dersleri. İnsan gibi yatıp kalkmak varken güneş doğunca yatıyorlar. O yaşlarda bir özenti mi oluyor sabahlamaya bilmiyorum ki. Benim kaldığım yurtta ikinci öğretimlerin binası tamamen ayrıydı. Gündüzcülerle bırak aynı odayı, aynı binada bile kalmıyorlardı. O açıdan onlardan hiç çekmedim. Düşünemiyorum bile nasıl bir kabus yaşadığını...
--------
E bari artık daha fazla nazlanmayıp menü yazayım, ama saatler aklımda değil, şimdilik affedin.
Sabah
1 tabak kızılcık çorbası
2 dilim ekmek
5-6 zeytin
Öğlen
2 tabak mercimek çorbası
Akşam
2 dilim ekmek
biraz zeytin
21:30 gibi
2 dilim ekmek
biraz zeytin
Vallahi son haftaların yine en iyi menüsüydü. Akşamları yemeye başladım. Onu bir bıraksam şahane olacak.
Günaydın kızlar...
Sizlere de günaydın kızlarGünaydın kızlar
Grup oluşturmaya gerek yok kızlar. Liste sıramıza göre herkes bir üsttekinin menüsünü kontrol etsin. En üstteki yani Fatma en altakini yani Fundayı. Döngü o şekilde devam etsin. Listede olmayanları da ben kontrol ederim. Her akşam menü yoklaması var bundan sonra. Ona göre dikkat. Bu arada Fatma yok bir kaç gündür. Haberi olan var mı?Kızlar dün akşam yediklerim yüzünden menümu yazamadım utandığıma. Ben şunu düşündüm buraya menü yazma zorunluluğu getirelim. Yoksa ben kaçırınca yazmıyorum. Ama mecbur olursam kaçamak yapmam. Menü yazmak zorundayız gerçi de ben kendim için bunu daha çok önemsemem lazım diye düşünüyorum.
Bir de önerim var ikili gruplar oluşturalım. Birbirinin menülerini ve sporlarını takip etsin. Perşembe akşamı açıklayalım sporu ve menüsü az olan listeyi kontrol etme görevini alsın.
Nacizane bir fikir benimkisi.
Eyvah eyvah..Sizlere de günaydın kızlar
Grup oluşturmaya gerek yok kızlar. Liste sıramıza göre herkes bir üsttekinin menüsünü kontrol etsin. En üstteki yani Fatma en altakini yani Fundayı. Döngü o şekilde devam etsin. Listede olmayanları da ben kontrol ederim. Her akşam menü yoklahması var bundan sonra. Ona göre dikkat. Bu arada Fatma yok bir kaç gündür. Haberi olan var mı?
Tebrikler 35 yasinda üniversite sınavına girmek,kazanmak ve okumak büyük cesaret ve başarı..Vermiyorum Amaaan boşver diyemediğim için başım sürekli ağrıyor,ayagım geri geri gidiyor işe gelirken bugun neyle karşılaşıp sinirimi bozacağım acaba diye geliyorum.Ama pes etmiyorum müdüre bile rest çektiğim oldu ne işçisine ne sendikasına ne müdürne eyvallahım yok.Tuhaflarına gidiyor susmayışım idrak edemiyorlar nasıl itiraz eder hemde kadın!mühendis amir vasfı arka planda onlar için.Ama tarzımı bozmaya hiç niyetim yok ben ailemden böyle gördüm böyle yetiştirildim işim yürüsün diye adeletsizliğe tahammül edemem.
Aynen kadınların önce kendi için sonra evlilikteki huzuru çocuklarına verimli bir anne olabilmesi için mutlaka çalışmaları gerektiğini düşünüyorum.Maddi anlamda beni zorlasa da 2 çocuklu ablama 35 yaşından sonra okul okutturuyorum onun kocasının yanında ezik durmasına ben burdayım varım diyememesine tahammül edemiyorum.Allaha şükür 1.sınıfı bitirdi bu yılıda atlatırsa 300-500 neyse bi işe girsin sosyalleşssin istiyorum inşallah başarır.
Mesleğimden memnunum ebru bölge çok yobaz ve sıkıntılı büyükşehirde bunların binde birini yaşamayacağıma eminim ama ekmek paramı burdan kazanıyorum yapacak bişey yok az zararla kurtarmanın yollarını arıyorum.Hayırlısı olsun bu karanlıklar çıkar elbet aydınlığa:)
Teşekkürler canım
Evet Ebru'cuğum biliyorum onu.Ohh Mis gibi benim yerime de yap bol bol. İş yerinde tıkılıp kaldık. Hava da soğuk burda. Donuyorum.
Bazen bana da öyle oluyor. Bence de oturmakla iyi etmişsin. Tut kendini eminim geçecektir. İki haftadır kilo veremiyorsun unutma. Ayrıca takım kurallarına göre 3 hafta üst üste kilo veremezsen takımdan çıkman gerekiyor. Bu hafta mutlaka vermen gerekli.
Allah kolaylık versin Funda' cım. İşin çok zor ama bir o kadar da güzel. Onlara amir olman bile büyük bir mutluluk. Eminim çekemiyorlardır. Takma boşver. Mesleğin nedeniyle katlanmak zorundasın. Umarım bir gün çok daha iyi şartlarda çalışırsın. Geçmiş olsun bu arada.
E bi zahmet yaz artık :) bu seferlik affediyorum saatleriE bari artık daha fazla nazlanmayıp menü yazayım, ama saatler aklımda değil, şimdilik affedin.
Sabah
1 tabak kızılcık çorbası
2 dilim ekmek
5-6 zeytin
Öğlen
2 tabak mercimek çorbası
Akşam
2 dilim ekmek
biraz zeytin
21:30 gibi
2 dilim ekmek
biraz zeytin
Vallahi son haftaların yine en iyi menüsüydü. Akşamları yemeye başladım. Onu bir bıraksam şahane olacak.
Tabiki yazacaksın canım :) kaçamakta olsa farketmez sen yazacaksın biz göreceğiz... Dünküyle birlikte bekliyoruz bugünün raporunu :)Kızlar dün akşam yediklerim yüzünden menümu yazamadım utandığıma. Ben şunu düşündüm buraya menü yazma zorunluluğu getirelim. Yoksa ben kaçırınca yazmıyorum. Ama mecbur olursam kaçamak yapmam. Menü yazmak zorundayız gerçi de ben kendim için bunu daha çok önemsemem lazım diye düşünüyorum.
Bir de önerim var ikili gruplar oluşturalım. Birbirinin menülerini ve sporlarını takip etsin. Perşembe akşamı açıklayalım sporu ve menüsü az olan listeyi kontrol etme görevini alsın.
Nacizane bir fikir benimkisi.
tam hatırlamıyorum sanırım 70 civarıydım. Bugünün raporunu dünkü menüyle birlikte bekliyorum canımdiyete başladığında kaç kiloydun? Yani ilk mezuniyetinden önce. Menü konusunda haklısın. Sana benim menüleri kontrol yetkisi veriyorum. Yetki değilde özellikle sen kontrol et ki bende kendimi zorunlu hissedeyim. Belki sizlerden utanınca menülerim düzelir. Çünkü bu saate kadar pek iç açıcı beslenmedim. Akşama menümü yazacağım inşallah.
Gördüğüme hissettiğime yapışırım yanlış anlaşılmasınSizlere de günaydın kızlar
Grup oluşturmaya gerek yok kızlar. Liste sıramıza göre herkes bir üsttekinin menüsünü kontrol etsin. En üstteki yani Fatma en altakini yani Fundayı. Döngü o şekilde devam etsin. Listede olmayanları da ben kontrol ederim. Her akşam menü yoklaması var bundan sonra. Ona göre dikkat. Bu arada Fatma yok bir kaç gündür. Haberi olan var mı?
Canım bir tavsiye yemek yiyip duygusal açlığını bastırmaya çalışmak sonradan çifte kendini yeme faslına dönüşür. Onun yerine gel buraya açıktan anlatmak istemiyorsan özelden anlat saçmala araştırma yap paylaş vs vs toparlanman için elimizden geleni yapalım .. Moralin niye bozuktuSelam kızlar,
Utanarak geliyorum, bu aralar moralim bozuktu. 1 haftadır çalışamıyorum, bilgisayarı bile açmak canım istemiyor, yine yemek yiyerek duygusal açlığımı bastırmaya çalıştım.
Hemen toparlanmam lazım.
Ebru, bu hafta izinli olabilir miyim? Takımın performansını düşürmek istemiyorum.
hoşgeldin :)geldim geldim
Kolay gelsin canım ya var öyleleri kendini ispat çabası işte :)sadece sizin işyerlerinizde sorun yok.sorun galiba heryerde.bize de yeni iki dr gönderdiler.tahlil sonuçlarını onaylıyorlar.laboratuvar sorumlusu yani.ama işi abarttılar.bazen zulüm boyutuna giriyor.bıktırıyorlar.normalde herkesin iyi bildiği bir cihaz vardır ve onda çalışırız.yani hepsini biliriz ama işte birini daha iyi biliriz.bunlar odalarında sıkılıyorlar galiba.her ay başka bir cihazda çalışacaksınız diye tutturdular.toplamda 10 kişiyiz.3 cihaz var.hiç değilse iş yaptığını bildiğimiz, rahat anlaşabildiğimiz arkadaşlarla çalışalım diyoruz.hayır efendim.olmazmış.kura çekiyorlar el kadar yerde...dünden beri yeni bir cihazdayım.yanımda da pek iyi anlaşamadığım arkadaşlar var.offff..tahmin edersiniz diken üstündeyim.
Ben çıkıyorum kızlar sınavım var görüşürüz :)
selamlar abla.. Allah kabul etsin ....hımmm suyu yazmayı unutmuşum.dün kendimi zorladım ama 1.5 litre anca içebildim.
Bu aralar benimde canım kahvaltı istemiyor. Eskiden çok güzel yapardım. Şimdi hiç iştahım yok. Gün içinde iyiyim ama akşama iştahım tavan yapıyor. Tabii kendini akşama kadar aç bırakınca ne yiyeceğini şaşırıyor vücut. Toparlanabilmen için düzenli kahvaltı şart. Bence zorla biraz kendini. Sabah erken kalkıp kahvaltı yapmak lazım.Eyvah eyvah..
Dermişim
Ben henüz hurma dışında bişey yemedim.
Yani az kalmış eski kilona dönmene. Senin daha çok çabalaman lazım. Listeye girmeyi düşünmüyor musun? Dün çok saçma sapan beslendim. Hatırladığımı yazayım ama hatırlamıyorum. Sabah sabah 6-7 tane çiğ köfte yedim yanına da bir bardak kola içtim. Öğlen hastanede 1 servis kaşığı pirinç pilavının üstünde 1 servis kaşığı kuru fasulye ve 1 kepçe cacık vardı. Saat 17:00 gibi 2 dilim kek 2 lavaşın arasına peynir ve yaklaşık 10 tane zeytin yedim. 1-2 yemek kaşığıda mercimek çorbası. Aslında genel toplamda yediklerim çok görünmüyor ama tamamen sağlıksız. Bu arada az biraz + çıkıyorum umarım biran önce eksiye geçerim. Çünkü bende iki haftadır sabit çıkıyorum. Bugün diş randevum var. Umarım akşama kötü patlamaz benim için.E bi zahmet yaz artık :) bu seferlik affediyorum saatleriakşam düzgün yemezsen o saatte tekrar ekmek yersin işte.. onun yerine başka bir şey deneseydin keşke.. biraz göbek falan atsan gidiyor açlık hissin :)
Tabiki yazacaksın canım :) kaçamakta olsa farketmez sen yazacaksın biz göreceğiz... Dünküyle birlikte bekliyoruz bugünün raporunu :)
tam hatırlamıyorum sanırım 70 civarıydım. Bugünün raporunu dünkü menüyle birlikte bekliyorum canım:)
Gördüğüme hissettiğime yapışırım yanlış anlaşılmasın
Pat diye abur cubura dalma zaten. Dalarsan kötü olur. Hem ayrıca senin paran yok ne abur cuburuymuş öyle. Gereksiz sağlıksız şeylere para verme. Aslında ben senin yerinde olsam çok güzel diyet yaparım. Hem maddi olarak ta rahatlarsın abur cubur almazsan.Günaydın kızlaar :) 6 gün olmak üzere abur cubur yemeyeli mutluyumTartıda aynıyım regl olucam ondan sanırım.. Ama pat diye abur cubura dibine kadar dalmaktan çok korkuyorum
Fatma' cım bu hafta bildirim yapmazsan zaten takımı kötü etkiliyorsun. Kilo durumun nasıl? İzne ayrılırsan en az iki hafta yeniden listeye giremiyorsun. Ona göre kararını ver. Ayrıca buradan uzak kalmak çözüm değil. Daha çok çözümsüzlük yaratıyor. Yardımcı olabileceğimiz bir durum varsa yardımcı oluruz. Buradan uzaklaşırsan kendini zor toparlarsın.Selam kızlar,
Utanarak geliyorum, bu aralar moralim bozuktu. 1 haftadır çalışamıyorum, bilgisayarı bile açmak canım istemiyor, yine yemek yiyerek duygusal açlığımı bastırmaya çalıştım.
Hemen toparlanmam lazım.
Ebru, bu hafta izinli olabilir miyim? Takımın performansını düşürmek istemiyorum.
Ne güzel bir meslektaşım daha varmış. Şimdi farkettim senin mesleğini. Bende sağlıkçıyım. Çok iyi anlayabiliyorum seni. Aynı sıkıntılar her yerde var. Boş ver gitsin. Nasıl olsa bir gün düzelir. Biliyorsun ki yaptıkları kimsenin yanına kalmıyor.sadece sizin işyerlerinizde sorun yok.sorun galiba heryerde.bize de yeni iki dr gönderdiler.tahlil sonuçlarını onaylıyorlar.laboratuvar sorumlusu yani.ama işi abarttılar.bazen zulüm boyutuna giriyor.bıktırıyorlar.normalde herkesin iyi bildiği bir cihaz vardır ve onda çalışırız.yani hepsini biliriz ama işte birini daha iyi biliriz.bunlar odalarında sıkılıyorlar galiba.her ay başka bir cihazda çalışacaksınız diye tutturdular.toplamda 10 kişiyiz.3 cihaz var.hiç değilse iş yaptığını bildiğimiz, rahat anlaşabildiğimiz arkadaşlarla çalışalım diyoruz.hayır efendim.olmazmış.kura çekiyorlar el kadar yerde...dünden beri yeni bir cihazdayım.yanımda da pek iyi anlaşamadığım arkadaşlar var.offff..tahmin edersiniz diken üstündeyim.
Başarılar canım umarım güzel geçer sınavın. Bende senden ders raporu istiyorum ona göre. İyi çalış sınavlarına.Ben çıkıyorum kızlar sınavım var görüşürüz :)
Menün kola haricinde çok güzel. Afiyet olsun ve Allah kabul etsin.menü yazayım bari kafam dağılsın...........
sahur:
1 haşlanmış yumurta
kk peynir
1 kaşık bal
1 domates,2 biberle söğüş
çeyrek ekmek
iftar:
1 kase yoğurt çorbası
1 tabak yağsız saç kavurma
1 kase yoğurt
1 dilim ekmek
1 bardak light kola
ara:
1 armut
ara:
1 bardak tarçınlı süt
1 ceviz
Su çok az olmuş canım. En az iki içmen lazım. Sanırım niyetli olduğun için öyle oldu.hımmm suyu yazmayı unutmuşum.dün kendimi zorladım ama 1.5 litre anca içebildim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?