- 5 Temmuz 2011
- 11.803
- 8.937
- 448
Seni de bekliyoruz kaynatmaya kaptanım :)Günaydın beni güzel takımımın çıtır hatunları.Çok vaktim yok şöyle azıcık bir geçmişe bakayım dedim ne mümkün bitirebilmek. Maşallah ne güzel kaynatmışsınız. Hem de boş laflarla değil dolu dolu yazarak. Şimdi hazırlanıp çıkmam lazım iş için. En kısa zamanda geçmişin kalan kısmını bitiririm. Öpüyorum hepinizi.
canım şu an ulaşabilir miyim bilmiyorum. Ama regl olsam bir an evvel 2. günü sorun kalmaz. Ama kırgınlığım çok oluyor diye de çok hevesli değilim sınavlarım var.. Öyle aradayım .. Sağol yardımın için. :)canım kabızlık için kayısı ve ılık su dene..gerçi son zamanlarda o da bende pek işe yaramıyor.çok rahatsız olduğumda magnesia diye bir toz ilaç var onu suyla karıştırıp bir kaşık içiyorum çok rahatlatıyor..ama herzaman değil tabi,çok gerek duyarsan.ağrı fln da yapmıyor tavsiye ederim..önce kayısıyı denemen daha iyi olur tabi.
selamlar abla.. Allah kabul etsin ....
ben sahura kalkamıyorum daha dogrusu yiyemiyorum akşamdan yedim biraz...
sen çalışıyormuydun abla ?
selam güzeller herkese selamlar
Aslında herkes iş konusunda kendi derdini anlatmış. Benim sıkıntım da işle ilgili. Evle ilgili, herşeyle ilgili. Şuan öyle bir durumdayım ki, hayatımdaki herşey üstüme üstüme geliyor.
On sene kadar özel sektörde aktif bir şekilde çalıştım. Mühendisim, çok iyi bir yabancı dilim var, çok iyi firmalarda çalıştım. Çalışmayı çok seviyorum, zaten okulları da hep dereceyle bitirdim.
1,5 yıl önce iş yerimizin farklı bir şehre taşınması nedeniyle işten ayrılmak durumunda kaldım. Eşimin kendi işi var, ona yardımcı olmaya başladım, homeofis. İlk başta kulağa hoş geliyordu. Evimle, çocuğumla ilgilenebiliyordum. Kendime vakit ayırabiliyordum.
İşin büyüsü geçince, elimdeki para da erimeye başlayınca içinde bulunduğum durumun farkına vardım.
Düzenli bir maaşım olmadığı için sürekli eşimden para istemek zorunda kalıyorum, belki yadırgayacaksınız ama bu benim çok zoruma gidiyor.
Nasıl olsa evdeyim diye bütün işler, temizlik yemek, çamaşır, ütü, market, çocuğun dersleri, herşey üstüme kaldı.
Kendimi çok pasifize hissediyorum, yıllarca verdiğim emeklerin hepsi boşuna mı gitti diye kendimi sorguluyorum. Dediğim gibi çok iyi okullarda, hep dereceyle mezun oldum. Sonra ne oldu? Koca bir hiç.
Alım gücüm de düştü, kendi paramı kazanırken, almak istediğim bir şeyi er ya da geç alabiliyordum. Şimdi öyle değil.
Özetle, kariyer sahibi bir mühendisken şimdi bir ev kadını oldum. Ev kadınlarına saygım sonsuz, yanlış anlamayın. Benim annem de ev hanımı. Bence dünyanın en ağır işi. Ben bunu evde kalınca anladım. Üstelik hiçbir karşılığı yok, değeri de yok. Allah onların yardımcısı olsun.
Şimdi diyeceksiniz ki yeniden iş bulup çalışabilirsin.
1 kızım var, 10 yaşında 3-4 yıldan beri kardeş istiyor haklı olarak. Eşimi ikna edemedik geçmişte 2.çocuğu yapmaya. Geçen yıl çocuğa benim bakmam koşuluyla zar zor ikna ettik.
Çok uzattım, özetle en kısa zamanda çocuk yapmam lazım. Ama çocuk yapmam demek, benim 36-37 yaşına kadar çalışamamam demek, o saatten sonra bizim piyasa da iş bulmam imkansız gibi birşey. hayatımın sonuna kadar çalışmam çok zor. Bu şekilde pişmanlıklarla, kendini atıl hissederek ömür geçer mi kızlar?
Öte taraftan kariyerime devam edeyim desem kızımı yalnız bırakmaya hakkım yok, takıntı haline dönüştü çocukta yalnızlık. Eve girmek istemiyor kardeşi olmadığı için.
Yani anlayacağınız öyle bir psikolojideyim ki arada sıkıştım kaldım. Çok mutsuzum. Üstelik bunları paylaşabileceğim beni anlayabilecek hiç kimsem de yok.
Ne ilginç değil mi? Kendimi çok zayıf hissediyorum. Bir zamanlar onlarca insanı yönetebilirken şuan kendi bedenimi ve hayatımı yönetemiyorum.
Geçen hafta ağlama krizine girdim. Eşimi suçluyorum içinde bulunduğum durumdan dolayı. Onunla da aramız bozuldu. Anlamıyor beni, anlayamıyor.
Yine başa döndüm anlayacağınız: ye, pişman ol, üzül, ye, pişman ol, üzül...
Kızlar size danışmak istediğim bir konu var. Yazıp çıkacağım öğleden sonra yine sınavım var. ben 1 haftadır abur cubur yemiyorum. Arkadaşım dün gece dedi ki hiç olmazsa arada bizden al çok küçük miktar da olsa. Göz hakkıdır dedi. Bi de bu canı isterse göğsü şişer durumu vardır ya. Nedense bundan çok korkuyorum. Bir de regl dönemim ya göğsüm şişerse bilinçaltım can istemesine bağlayacak çok düşündüğümden biliyorum. Yani siz ne düşünüyorsunuz. Nedense ağrı çekme düşüncesi canımı sıkıyor. Aslında gece düşünürken daha çok bahane gibi geldi ama ne bileyim. Size anlatayım yorum alayım dedim hem böylece bahane ise geçer, kuruntu ise gider diye düşündüm..
Canım bence biraz da bahane böyle şeyler. Bana da çok diyorlar bir de emzirdiğim icin ama ben çok inanmıyorum yaa. Aslında kafanda bitirdiğin zaman inan hiçbirşey canın istemiyor.Kızlar size danışmak istediğim bir konu var. Yazıp çıkacağım öğleden sonra yine sınavım var. ben 1 haftadır abur cubur yemiyorum. Arkadaşım dün gece dedi ki hiç olmazsa arada bizden al çok küçük miktar da olsa. Göz hakkıdır dedi. Bi de bu canı isterse göğsü şişer durumu vardır ya. Nedense bundan çok korkuyorum. Bir de regl dönemim ya göğsüm şişerse bilinçaltım can istemesine bağlayacak çok düşündüğümden biliyorum. Yani siz ne düşünüyorsunuz. Nedense ağrı çekme düşüncesi canımı sıkıyor. Aslında gece düşünürken daha çok bahane gibi geldi ama ne bileyim. Size anlatayım yorum alayım dedim hem böylece bahane ise geçer, kuruntu ise gider diye düşündüm..
Kuzum kocaman bir gün var önünde spor yap yediklerine dikkat et çok rahat kurtarırsın. Yeter ki devam etme.Kızlar ben bir halt ettimaz önce kahvaltıda tereyağ yedim şu küçük kahvaltılıklar oluyor ya onlardan 2 yudum da patatesli poğaça.. günün devamını kurtarmaya çalışıcam artık
Kızlar listeye göre üstümüzdekine mi altımızdakine mi bakacağız ebru yazmiştı da kafam karıştı simdi de baktım bulamadım.
Adasim bahaneler uretip duruyoruz mu ne bana mi oyle geldi:)kendime soz geciremiyorum da senin ic sesin ve vicdanin olabilirim ne dersin:)
Funda bekliyoruz canım menü. İnan buraya yazınca insan silkelenip kendine geliyor.
Yazmış kadar oldun zaten canım ama lütfen yazıya konsantre olurken su iç abartmadan çay bitki-meyve çayı iç leblebi ye salatalık havuç ye ama sandviç ve tatlı yeme.. Canım bu yazı işi bittiğinde canın sıkılır üzülürsün dikkat et şimdiden onun için.. Şu an tam hissetmeyebilirsin ama tut kendini yeme
yazma aşkı böyle bişey bende yazın bi keresinde tam 28 saat boyunca aralıksız yazmıştım da yediğim sadece çikolata kahveydi ben bişey diyemiycem zaten takımdan çok şeyler diyen olacaktır
Kızlar ya ben geçen ay 5 gün erken gelen bir regl yaşamıştım, ayın 2sinde olmuştum. Regl olucam belli ama ne zaman. bulantı falan başladı, Ama kabızlığı çok yaptı bu sefer ya çıkamıyorum wcyeayağımda şişmeye başladı kırgınlıkta yapıyor ne yapacağımı şaşırdım kırgınlık daha tam bastırmadı allahtan öyle olursa nasıl çalışırım bilmiyorum şu kabızlık için ne yapayım
Kızlar ben bir halt ettimaz önce kahvaltıda tereyağ yedim şu küçük kahvaltılıklar oluyor ya onlardan 2 yudum da patatesli poğaça.. günün devamını kurtarmaya çalışıcam artık
Kızlar size danışmak istediğim bir konu var. Yazıp çıkacağım öğleden sonra yine sınavım var. ben 1 haftadır abur cubur yemiyorum. Arkadaşım dün gece dedi ki hiç olmazsa arada bizden al çok küçük miktar da olsa. Göz hakkıdır dedi. Bi de bu canı isterse göğsü şişer durumu vardır ya. Nedense bundan çok korkuyorum. Bir de regl dönemim ya göğsüm şişerse bilinçaltım can istemesine bağlayacak çok düşündüğümden biliyorum. Yani siz ne düşünüyorsunuz. Nedense ağrı çekme düşüncesi canımı sıkıyor. Aslında gece düşünürken daha çok bahane gibi geldi ama ne bileyim. Size anlatayım yorum alayım dedim hem böylece bahane ise geçer, kuruntu ise gider diye düşündüm..
Coğumuz menü yazma konusunda istikrarlı değiliz. O yüzden herkes birbirini kontrol ederse yazma alışkanlık haline gelir diye bir kontrol düzeni yazmıştı ebru ben o yazıyı bulamadım da onu sordum.neye bakıyoruz anlamadım
Menün güzel canım afiyet olsun.dünkü menüm........
sahur:
1 haşlanmış yumurta
1 lavaş
kk peynir
3 zeytin
biraz maydanoz
1 kaşık reçel
çay
iftar:
yarım kase çorba
7-8 kaşık bulgur pilavı
salata
1 kase yoğurt
ara:
1 elma
ara:
1 dilim ayva
3-4 badem
1 litre su.
Kızlar listeye göre üstümüzdekine mi altımızdakine mi bakacağız ebru yazmiştı da kafam karıştı simdi de baktım bulamadım.
Grup oluşturmaya gerek yok kızlar. Liste sıramıza göre herkes bir üsttekinin menüsünü kontrol etsin. En üstteki yani Fatma en altakini yani Fundayı. Döngü o şekilde devam etsin. Listede olmayanları da ben kontrol ederim.
kız ben de unuttumKızlar listeye göre üstümüzdekine mi altımızdakine mi bakacağız ebru yazmiştı da kafam karıştı simdi de baktım bulamadım.
canım güzel olmuş ama su az ve spor yokdünkü menüm........
sahur:
1 haşlanmış yumurta
1 lavaş
kk peynir
3 zeytin
biraz maydanoz
1 kaşık reçel
çay
iftar:
yarım kase çorba
7-8 kaşık bulgur pilavı
salata
1 kase yoğurt
ara:
1 elma
ara:
1 dilim ayva
3-4 badem
1 litre su.
giyeriz tabi ne olmuş 40 giyen 38de giyer 36 daCanım bence biraz da bahane böyle şeyler. Bana da çok diyorlar bir de emzirdiğim icin ama ben çok inanmıyorum yaa. Aslında kafanda bitirdiğin zaman inan hiçbirşey canın istemiyor.
Kendini tut ve zayıfladığında giyeceģin güzel kıyafetleri düşün.
Ben çok bunaldığımda alış verişe çıkıyorum ve 44 ü isteyince moralim bozuluyor yeme duygum körükleniyor. Amacım 40 beden olmak. 40 ı giydiğim an benden mutlusu olmaz. Belki 38 bile giyerim hayal işte.
anam kısalta kısalta anca bu kadar kısaltabildimYa aslında yazarken çay içmeyi bile unutuyorum, aklıma bile gelmiyor. Sanırım reglden dolayı öyle olmuş.
Word'ün başındayken gözümün önünden kakaolar, lokumlar geçiyordu. Ben de baktım böyle olmayacak, gittim aldım.Zaten +1 olmuşum 1 günde. Amaaan ben böyle işin. Bu gidişle haftaya da liste bana kalacak.
Ececim bir anlık uygulanabilecek mucize bir formül yok bildiğim kadarıyla. Ama şöyle 2 basket topu büyüklüğünde karışık bir salata yersen onun içerdiği lifler en kısa zamanda harekete geçirecektir bağırsaklarını. Ama bol su içmeyi de unutma. Kabızlığın nedenlerinden biri de yeterli su içmemek.
Ececim "Oran buran şişer." diye bir şey yok. Her canımız bir şey istediğinde şişecek olsaydık halimiz ne olurdu?Ha şimdi diyeceksin ki "Sonradan iner.". Valla benim canım hep bir şey istiyor ama yemediğim için hiç şiştiğim olmadı. Aksine, yediğim için şişiyorum.
Çok fena bahaneler bunlar, mantığı bile olmayan bahaneler. Bunlara inanacak hale geldiysen arada bir parça bir şey ye bari.Ama "şişmeyeyim" diye değil, "şişmelere inanmaya başlamayayım" diye ye.
Yemezsen şişmezsin, yok öyle bir şey. :)
Tuba nerdesin. Kaç gündür göremedjm ben seni.
Sende gel bacım tam olsun :) vizelerde başarılar benimde vize dönemim ama buraya uğramadan çalışamıyorumAllahım Allaım Allahım
Kızlar mahvettiniz beni, ne kadar cok gecmiş birikmiş, yuzlerce mesaj okudum, ben okurken bir yandan gecmiş artarak birikiyor.. Dünden beri okuyoeum ancak bitirebildim.. Masallah masallah nazar degmesin takımımıza.. Ne muhbbetler donmus ne sorunlar BlTılmıs, ne fikirler verilmiş... Aile ortamı gibi burası:)
Fundacım uyumsuz filmini izledim, gayet guzeldi: ) bir Ksamda 160 sayfa okumus olmana sasırmıyorum yani, heyecanlı ilerliyordur:)
Kızlar benim vize donemim basladı, bu aralar cok sık gelemeyebilirim.. Fırsat buldukca gelmeye calısıcam gabi.. Simdi parka getirdim kızımı, istnabul bugun cok guzel:) sıcacık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?