bu haftaki menü paylaşım listemiz. Atladıklarım varsa düzeltin kızlar.
Eki Görüntüle 1302976
Sanırım hayatın birden bire değişince panikledin biraz. Öncelikle sakin ol. Eminim sen yakında her şeyi yoluna koyacaksındır. Azıcık gelemedim bir sürü olay olmuş. Geçmişi okuyacağım ama merak ettim nasıl bir işe girdiğini. Fatma çok güzel bir öneri de bulunmuş. Yolda dilediğin kadar okuyup yazabilirsin. Zira ben en çok yollarda okumuşumdur. Ve İstanbul trafiğinde eminim çok fazla insan okuyordur. Yürümek senin için çok faydalı. Eğer bu şekilde tempolu yaşamaya devam eder ve diyetine dikkat edersen kısa zamanda bütün fazlalıklarından kurtulabilirsin.Ne yapacağım peki ben ya? Bana bir fikir verin.
Kelime hedeflerimi bile tutturamıyorum zamansızlıktan, bütün bol keseden yazılmış kelimelerim iş mevzusunda eridi gitti. Buraya gelip iki satır yazacak zamanı anca buluyorum. Hiçbir şeye vakit yetiştiremez oldum. Pişman olmaya başladım işe girdiğime. Asıl hedeflerim yatmaya başladı.
Bana bir çıkış yolu gösterin o zaman kızlar. Varsa bir çaresi elimden geleni yaparım.
Günlük 2 saat yolum var gidiş-geliş. Ev taşınınca metrodan sonra 20 dakika yürür oldum, bunun 10 dakikası da yokuş. Gün geliyor 11 saat çalışıyorum ama ortalamam 9 saat. Minimum yolu eklesem her gün 11 saat yapıyor. Bırakın dizi izlemeyi, kitap okumayı, nanowrimo'yu bile yetiştiremiyorum. Hayatın gerçeği çalışmak, çalışmak zorundayım ama bu kadar zamansızlığı beklemiyordum. Stresten hiçbir çözüm bulamıyorum ben.
11 saat iş + 1 saat yemek-banyo + yatağa giriş süreciyle beraber 9 saat uyku. Yaptı mı bana 21 saat.Neyi nasıl yetiştireyim geri kalan zamanda?
Artık akşam okurum cevaplarınızı.
Nasıl yedin yaa o kadar lapayı? Ben yiyemem sanırım. Görünce bile midem kalktı.dünkü menüm...............
sabah:1 kase haşlanmış pirinç
öğle:1 kase haşlanmış pirinç
akşam:1 kase haşlanmış pirinç
1.5 litre su
sonuç +1 kilodan -200 e..........
Ece' cim ben kabızlığın ne olduğunu öğrendiğimden beri yıllardır kabız olduğumun farkına vardım. Ne zaman diyet işine başladım kabızlığın ne demek olduğunu öğrendim. En erken 3 güne bir tuvalete çıkan bir insanmışım ve kendi kendime koyduğum teşhis kronik kabızlık. Sonra çare araştırmaya başladım. Bu ayakta su içme olayını takımdan birinden duydum. Veee denedim. Kesinlikle her defasına işe yaradı. Bilimsel açıklamasını da ben sana yapayım. Onu da araştırdım. Ayakta içilen su direkt olarak mide de beklemeden bağırsağın bir bölümüne ulaşıyor. Bu da tuvalete çıkmamızı sağlıyor. Hatta dinimizde de vardır ayakta su içmemek gerekir. İşte bütün açıklaması bu. Ne zaman tuvalete çıkma sorunum olsa hemen ayakta bir bardak su içiyorum sabah aç karnına. Anında işe yarıyor. Birde her gün aynı saatlerde tuvalete gitmek lazım. Tuvaletimiz olmasa bile gidip bir süre tuvaletimizi yapıyormuşuz gibi beklemekte ayrı bir çözüm. Tavsiye olunur herkese.Kaptanım neredeyse 1 hafta belki daha fazla oluyor şu kabızlık içi söylediğin vardı ya o günden beri cevaplayacam cevaplayamadımgerçekten de onu bende deneyimlemiştim daha önce :) uyanır uyanmaz suyu içince neredeyse tüm gün etki ediyor :) Hatta bilimsel bir merak bile uyandı içimde bilgin ve hatırlatman için geç de olsa teşekürler :)
Gayet güzel bir menü olmuş Özlem. Hele kahvaltı saati çok güzel. Ama akşam çok erken yemişsin.Bugünkü menum
08:00
Kk kadar tost ve çay
13:00
1 su bardagi mercimek çorbası
1 mücver
Avuç içi kadar ekmek
16:30
3 yk mercimekli patlıcan
17:00
2 mandalina
2 türk kahvesi
2 L su
Siskinligim var bugün fazla yiyemedim..
Sen ne zaman geldin Gönül' cüm? Hoş geldin. Ne var ne yok nasıl gidiyor?Merhaba kızlar, bugün biraz moraliniz bozulmuş. Canımızı sıkmayın. Önemli oşan vazgeçmesen devam etmek. Ben şehir dışında olduğum için tartılamadım. Ama haftaya cuma ben de kilo bildirimi yapacağım. Pirinç lapasını okudum yazdıklarınızdan. Pirinci sadece su ile haşlıyor muyuz. Bir ölçüsü varmı. Tuz yada başla baharat koyabilir miyiz. Ben de denemek istiyorum. Öpücükler.
Hosgeldim Ebru.. Nasılsin? Bebis nasıl oldu?
Dikkat etmeye calisiyorum.Evet akşam erken oldu onuda zorla yedim ama şimdi acıktım..:)Salatalık yerim belki.
7li rrakamlardan kurtulmak istiyorum artik çoook sıktı
Bu hafta iyi kilo vermemiz lazım motivasyon olur hem motive olunca daha verimli oluruz.
-----
Bence herkes arada bir baksa sıkıntı olmaz..ssonuçta bu takım hepimizin..
Çok geçmiş olsun ikinizede.inşallah cnm..Aynen canım motivasyon bizim her şeyimiz. Motivasyonumuz kaybolduğu zaman her şey yerle bir oluyor. Ben yine kötüyüm. Diş işim bitmedi hala. Bugün kanal tedavisi tamamlandı ama son üç gündür doktordayım. Tam dolum yapacaktı ağrı oldu yeniden devam etti kanala. Kızım iyileşti çok şükür. 6 tane iğne yedikten sonra. Sırf kızım kreşte olmasın evde daha çabuk iyileşir diye izin aldım 4 gün. İznin 3 günü hastanede geçti hiç bir şey anlamadım. Ama umut ediyorum ki her şeyin güzel olacağı günler çok yakında.
Haftaya mutlaka ilk üçe girmemiz lazım yoksa bir aylık liste yapma cezası alacağız. Ne yapıp ne edip ilk üçte olmamız lazım. Benim bu hafta ki hedefim 63,5 . Herkes hedef belirlesin lütfen. Fatma ' cım menü listesinin yanına hedefleri de not alır mısın? Bu arada haftaya listeyi yine Tuba hazırlayacak.
Funda benimde belli haftaya perşembeki listem. 80 nin altını görmek umuduyla lapayı deniyeceğim.
Çok teşekkürler canım. Çocuk hasta olmasında gerisi önemli değil. Çünkü onların hastalığı insanı mahvediyor. 3 kilo çok fazla Özlem' cim. Sen en az 1 kilo ver yeterli. Emin ol o bir kilo bile seni çok mutlu edecek. Sağlıklı beslenmeye özen göster zaten kendiliğinden gider merak etme.Çok geçmiş olsun ikinizede.inşallah cnm..
Ben bu hafta 3 kilo vermek istiyorum bunun için uğrasacagim..69.9 olmak istiyorum.inşallah buna ihtiyacım var..
Çok zor ama uzun zamandır kilo veremedim belki bir sürpriz olur.
Kepekli makarna haricin de çok güzel bir menü. Makarna kepekli de olsa yenmemeli. Haa diyeceksin sende yemişsin. Yedim ama pişmanım. Su ve spor gayet güzel.Kızlar selam menum
Sabah 9,00 omlet 1 orta boy,1 dilim kepek ekmeği
Öğle 13,00 1 tabak pırasa,1 kase cacık,1 dilim kepek ekmeği
Akşam 20,00 1 kase kepekli makarna,4 köft,1 tabwk salata
45 dk leslie,2 lt su
Kızlar bu lapa işe yarıyo mu cidden ya?sabah yine. Lapa mı yeniyo?
Ah canıım :) ordan çıktım yola hem işime gelen hem kafama yatan bir şeylere ulaştım sağolasın :) tabi bu çok yemek ya da sağlıksız yemek falan değilEcecim leptinden bahseden bendim:)
1- kahveyi abartmayın ve yanında mutlaka su için, vüudu susuz bırakırmış bkz. osmanlı dönemiEvet cnm bazen abartıyorum nnescafe fincanında da ictigim oluyor türk kahvesini.
Mercimekli patlıcan ;
Patlıcan,domates,yeşil mercimek,salca,istenirse soğan ve biber tencereye konulup ocakta pişiriliyor..
Ya aslında hem söyleyip hem sonradan uğradığım olumsuzluklara bakılırsa yüzüm olmaması lazım ama isim olarakta biri gönüllü olsa yeterli çünkü ben yardımcı olursam daha çok takılırım buraya diye düşünüyorum.. Ama tabii listedekilerde böyle olmasını isteyen biri varsa öncelik onun..Kızlar bize acilen bir kaptan yardımcısı lazım. Herkes bir tavsiyede bulunsun. Gönüllü varsa benim için daha iyi olur. Paylaşım alanında bir oylama yapılmış ve oy kullanmaya sadece biz kalmışız. Çok utandım bugün. Benim gelemediğim zamanlarda birilerinin ilgilenmesi lazım bu paylaşım topiğiyle. Herkesten bir isim bekliyorum en kısa zamanda. Daha önce Funda' ya teklif etmiştim o da kabul etmişti. (Yazagelen) Fakat Funda bu aralar anladığım kadarıyla çok yoğun. Geçmişi okuyamadım. Ama en kısa zamanda bütün geçmişi mutlaka okuyacağım.
sağol canımm :)Ece' cim ben kabızlığın ne olduğunu öğrendiğimden beri yıllardır kabız olduğumun farkına vardım. Ne zaman diyet işine başladım kabızlığın ne demek olduğunu öğrendim. En erken 3 güne bir tuvalete çıkan bir insanmışım ve kendi kendime koyduğum teşhis kronik kabızlık. Sonra çare araştırmaya başladım. Bu ayakta su içme olayını takımdan birinden duydum. Veee denedim. Kesinlikle her defasına işe yaradı. Bilimsel açıklamasını da ben sana yapayım. Onu da araştırdım. Ayakta içilen su direkt olarak mide de beklemeden bağırsağın bir bölümüne ulaşıyor. Bu da tuvalete çıkmamızı sağlıyor. Hatta dinimizde de vardır ayakta su içmemek gerekir. İşte bütün açıklaması bu. Ne zaman tuvalete çıkma sorunum olsa hemen ayakta bir bardak su içiyorum sabah aç karnına. Anında işe yarıyor. Birde her gün aynı saatlerde tuvalete gitmek lazım. Tuvaletimiz olmasa bile gidip bir süre tuvaletimizi yapıyormuşuz gibi beklemekte ayrı bir çözüm. Tavsiye olunur herkese.
aslında dalıcaktım kolalı bitterli ama dedim hadi neyse bugünü es geçelim menüyü yazması çok iyi bir şeyHeyyy benim güzel takımımın güzel hatunları nerelerdesiniz bakim? Bugün menüm çok berbat olsa da yazayım. Ne de olsa artık menü listemiz var.
Kahvaltı (Yok)
11:00 gibi 1 fincan sade nescafe yanında 8 parça bitter çikolata
15:00 1 tabak ketçaplı mayonezli makarna
19:00 1 tabak etli pilav 1 kase kaşarlı domates çorbası 1 bardak kola
Menüm çok ama çok kötü sakın örnek almayın.
Afiyet olsun cnm 2 ogün ve akşam erken yemissin acikmadin mi?11.00: 2,5 kk peşer dl salatalık domates, 5 zeytin, 3 badem, 1 dl kepekli ekmek üzerine ince sürüm tereyağ, şekersiz çay
17.00: yr kase mantar çorbası, 2 kabak dolması, 1 kase yoğurt
su hesaplamadım ama 1 lt anca olur heralde
1 saat yavaş, 15 dk hızlı tempo yürüyüş, 30 mekik, 10 dk bisiklet
Zaten susuz zevk almıyorum sanki:) kahvenin yanında 400ml su hmmm en iyisi bir kahve yapım kendimeAh canıım :) ordan çıktım yola hem işime gelen hem kafama yatan bir şeylere ulaştım sağolasın :) tabi bu çok yemek ya da sağlıksız yemek falan değil
1- kahveyi abartmayın ve yanında mutlaka su için, vüudu susuz bırakırmış bkz. osmanlı dönemi
2- ay ne güzel göründü öyle gözüme :) geçende bizde çıktıydı bu ben çok beğenmiştim..
Ya aslında hem söyleyip hem sonradan uğradığım olumsuzluklara bakılırsa yüzüm olmaması lazım ama isim olarakta biri gönüllü olsa yeterli çünkü ben yardımcı olursam daha çok takılırım buraya diye düşünüyorum.. Ama tabii listedekilerde böyle olmasını isteyen biri varsa öncelik onun..
sağol canımm :)
aslında dalıcaktım kolalı bitterli ama dedim hadi neyse bugünü es geçelim menüyü yazması çok iyi bir şey
canım acıkmadım değil ama az ye sık ye (ki ben az yiyemiyordum) yönteminde bile acıkıyordum mutlaka :)Afiyet olsun cnm 2 ogün ve akşam erken yemissin acikmadin mi?
Gözüme suyun azlığından başka başka batan bisey yok cnm..eski menülerine göre çok güzel bence.. Devam durmak yok!!
Spor harika
Zaten susuz zevk almıyorum sanki:) kahvenin yanında 400ml su hmmm en iyisi bir kahve yapım kendime
Kızlar bize acilen bir kaptan yardımcısı lazım. Herkes bir tavsiyede bulunsun. Gönüllü varsa benim için daha iyi olur. Paylaşım alanında bir oylama yapılmış ve oy kullanmaya sadece biz kalmışız. Çok utandım bugün. Benim gelemediğim zamanlarda birilerinin ilgilenmesi lazım bu paylaşım topiğiyle. Herkesten bir isim bekliyorum en kısa zamanda. Daha önce Funda' ya teklif etmiştim o da kabul etmişti. (Yazagelen) Fakat Funda bu aralar anladığım kadarıyla çok yoğun. Geçmişi okuyamadım. Ama en kısa zamanda bütün geçmişi mutlaka okuyacağım.
Sen ne zaman geldin Gönül' cüm? Hoş geldin. Ne var ne yok nasıl gidiyor?
Günaydın kizlarr...
1 çay bardagi pirinçi hasladim..haslaninca 1,5 kase belki daha fazla çıktı..1 kase koydum kendime sadece yarım kase yiyebildim..üzerine pulbiber ve karabiber ilaveside yaptım.
Oglende yoğurtla karıştitip yemeyi düşünüyorum..:)
Yarım kase yoğurt yarım kase pirinç
--
Kızım gördü bende istiyorum dedi bakalım bitirebilecek mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?