hedef kiloya kaç yazayım Havva? 90 mı?Merhaba kızlar erkek arkadaşım geldi uğrayamadimgecmisi okudum hedef kilom 90li rakamlar sıkıldım artık 91den
13.takım yazması güzel olmuş eline sağlık ebrucum
Gülnihalcigim geçmiş olsun canım
Fundacigim ihmal etme mutlaka baktır gözüne inşallah kötü bişey yoktur
Menum
Kahvaltı 11:30
Mantar,menemen ,1dilim su böreği 1bardak süt
Arada
Yarım kase asure 1isirik çikolata
Akşam7:30
1tabak keskek biraz da etli nohut
1.5lt şu içtim bolca merdiven indim çıktım bu gün
Günaydın kızlar bu pirinç lapa yaparken kahvaltıda ne yeniyor lapa mi yoksa normal kahvaltı mi???
Ben de bilmiyorum ama dün internette biraz araştırdım. Bulduklarımı paylaşayım.Kızlar şu pirinç lapasını ben de deniyeceğim bu perşembe tam olarak bilen yazabilir mi kızlar.
Günaydınlar. Zeynepcim nerelerdesin sen? menülerin de gelmiyor..Günaydınlarrrrr
Bir ogün için bana 1 c.bardagi çok geldi 2 ogün yedim:)hatta kızında yedi..hedef kiloya kaç yazayım Havva? 90 mı?
Ben de bilmiyorum ama dün internette biraz araştırdım. Bulduklarımı paylaşayım.
1 çay bardağı pirinç
250 ml. su,
1 çay kaşığı tuz
Pirinç tuzla birlikte 250 ml. suda 15 dakika haşlanacak. Her öğünde 1 çay bardağı tüketilerek günde 3 çay bardağı pirinç tüketilmiş olacak. Nane, biber, sumak gibi baharatlarla tatlandırılabilir. Yoğurtla karıştırılıp yenebilir veya toplam 100 gr. yağsız beyaz et/balık öğünlere eklenebilir ama aslında orijinali süt,süt ürünleri,et gibi proteinlerle karıştırmamaktan geçer.
Sadece 2 gün boyunca yapılan bu diyet iyi bir detoks kürü olarak toksin atıcı özelliğe sahiptir. Pirincin 100 gramında ortalama 100-130 kalori vardır. Tabii bu doğal ve sade hali için geçerli.
Günaydınlar. Zeynepcim nerelerdesin sen? menülerin de gelmiyor..
Iyi yürüyüşler cnm darısı başımıza..ben de yürüyüşe çıkıyorum kızlar.. Yaşasın spor!
Ahhh Tuba ahhh dehşet bir menü. Okulun ne zaman bitiyor seni. Şu sınavlar bitseydi de sen de kurtulsaydın bizde. Hep onların yüzünden. Hadi kendine gel artık. 72 ye yaklaştın yine.Sabah 9.30
Yarım yumurta
Zeytin peynir
7-8 tane kavrulnamıs fıstık
17:00
2 tane topkek
1 tane gofret (evet cok saçma)
18:30
1 kase makarna
22:30
Patlamıs mısır
Berbat bir menuydu, son sınavımı da atlattım, insallah duzelicek artık
Su 1 lt
Anladığım kadarıyla internetten test yaptın kendine. Yanlışta anlamış olabilirim. Ama çok takılma böyle şeylere. Zaten bir sorun varsa bu önceden de vardır sen yeni farketmişsindir. İmkanın olduğunda muayeneye gidersin. Ama inşallah sorun çıkmaz. Çok fazla dinleme kendini. İnsanın canı sıkılıyor böyle şeyler farkedince. O da psikolojini kötü etkiliyor. En sağlıklısı doktor. Doktorsuz hiç bir şeyden emin olmamak lazım.Moralim çok bozuk ya... Bugün bir fark ettim ki bir gözümde kör bir bölge var. Sarı nokta hastalığımı var, ne haltsa artık. Bir de onun peşine koşturmam gerekecek. Of, kalıcı olmasa bari... Araştıracak vaktim bile yok.
Grid testinde kabak gibi bir bölge var dumanlı dumanlı. Onu da anlamadım zaten, tamamen mi görmüyor yoksa dumanlı gibi mi... Odak noktasında kalmıyor ki anlayayım. Aman be, konuştuğum şeye bak.
Ben en iyisi kaçayım şimdilik.
Hangi oyuna gittiniz Tuba?Selam hanımlar, guzel pazarlar hepinize, gec oldu ama..:)
Tiyatroya gittik geldik, ev temizliyorum:)
Bu arada ebrucum isimlerimizin altındaki yazılar cok guzel olmus ben de cok sevdim
Geçmiş olsun canım. Cuma günü bildirim yapmaya çalışma yap lütfen. Bildirimsiz kimse istemiyorum. Hatta güzel bir kilo bildirimi bekliyorum.arkadaşlar bu hafta buraya pek gelemeyeceğim.annem biraz rahatsız.babamla beraber denizliye yanıma geldiler.dr randevuları aldık.cuma günü kilo bildirimi yapmaya çalışırım.hepimiz için güzel bir hafta olsun
geçmişi okuyamadım.umarım kaçırdığım bişey yoktur
İnşallah kaçırmamışsındır bu moral bozukluğuyla.şu an motivem sıfırne varsa yemek istiyorum hatta yataktan kalkmadan yemek ve sürekli uyumak
Yürü bence de üşenme. Benim koşu bandım yok. Keşke olsaydı hiç üşenmez yürürdüm. Şuanki evimde koşu bandı için yer yok. İlerde daha büyük bir eve taşınırsam mutlaka alacağım. Hatta odanın birini spor odası olarak hazırlamayı bile düşünüyorum.Slm kızlara nnasılsiniz?
Fundacigim inşallah bişey cikmaz..
Gulnihal geçmiş olsun inşallah ciddi bir sey yoktur..
--
Bende kardeşimle dışardaydim çok oldu birlikte bişey yapmamıştık ufak bir kaçacağım oldu ama günü hafif gecirdiğim için rahatsız etmedi.
Birazdan usenmezsem k.bandında yürüyeceğim..
Onların burnu çok uzamış Ece' cim küçültmek lazım. Bunu da lafla değil icraatla yapabilirsin. Heee de geç. Duyma bile onların söylediklerini. Ben öyle yapıyorum.canım benim can sıkıntısından değil yaaa arkadaşlarım diyetime de burnunu soktu***
Allahtan yürümüşsün. İnşallah gitmiştir o pizzalar. Gerçi bunları ben söylüyorum ama benim de menümde pizza vardı dün.Bugünkü menüm
11:00
2 dilim ekmek
1 yumurta
Az peynir
8 zeytin ve çay
18:00
3 küçük dilim pizza
1 bardak kola
2,5 L su
2 bbüyük türk kahvesi
Birazdan 400ml yesil çay+rezene karışımı Icerim
Spor
Az once 30 dk k.bandında tempolu yürüyüş 2,5 km 200 cal
Çarşıdada yürümüştük
Tutku haricinde süper bir menü. Ama akşam geç olmuş biraz. Bu hafta toparla kendini iyi bir kilo bekliyorum senden de.Yaa yazmıstım silinmiş hepsi, uzundudaaa
Neyse kısaca özetleyeyim, gulnihalcim gecmiş olsun, özlemcim kardesinle vbirseyler yapmanız cok iyi olmus:)
Bugunku menum
Sabah 10:00
Ceyrek simit
1 tavada yumurta
Peynir zeytin
Azcık bal
16:30
1 kase domates corbası
1 kase yogurt
17:30
4 tane tutku
20:15
1 kase yogurt
1 havuc
1 salatalık
1,5 ceviz
2 lt su
Vakitsiz zamanlarda bende deneyebilirim. Güzel görünüyor. Benim kızlarda benimle birlikte diyet yapıyor zaten. Bir ara special K aldığımda ufaklık bile benimle yiyordu. Vermezsem kıyamet kopuyor. Ne hevesliler öyle bizim yiyip içtiklerimize.Bugunku aksam yemegim buydu işte, atıstırmalık coccuklar içinde abur cubut gibi, süsleyip masaya koyulabilir, cocuklar gelip gidip yer mis gibi:)
Almanyada gittiğim spor salonunda gormustum, cıkısa boyle susleyip tabaga koymuslardı, sosa batırıp yiyorduk:) sos dediğim baharatlı yogurt
Tam bir çiğköfte hastasıyım. Bir ara düşünmüyor değildim. Acaba urfalıyım da haberim mi yok. Konya da ayın 15 inde %50 bedava kampanyası oluyor. Bundan sonra her ayın 15 inde yiyeceğim. Kilo aldırdığını sanmıyorum. Ama acı olduğu için iştah açtığını biliyorum. Çiğköfte diyeti olsa kesin yapardım.Bence de kötü menü değil, kola hariç tabi.
diğer taraftan çiğ köfte diyet açısından nasıl değerlendiriliyor acaba? beni çok tok tutuyor. Üzerinde su içince iyice tıkıyor iştahımı. Çiğköfte diyeti var mı acaba :)
Fundacım kendini aç bırakmısın. İş yerinde yemek yiyemiyor musun?
Evet Tuba, olmamış hiç.
Hiçbir fikrim yok bu konuda Funda ama ihmal etmesen iyi olur. Bu arada göğsünde bir problem vardı, ne oldu? Sen çok mu kendini dinliyorsun yoksa?
Çok geçmiş olsun Gülnihal. Umarım önemli bir durum yoktur.
Aman dikkat Ece, depresyona giriyorsun. Çok dolaş, biraz temiz hava al. (biraz geç oldu ama)
Pide ve kek haricinde güzel bir menü ama çok az yemişsin. Su az olmuş. Ama düzelmeyecek bir menü değil.16.11 menüm:
10:00 1,5 haşlanmış yumurta, peynir, 2 dlm ekmek, 4 zeytin
13:00 4 yk çiğ köfte (evde kendim yaptım, az yağlı)
17:00 yarım pide, 1 dlm kek
gidişatım hiç iyi değil, offf ne olacak benim halim böyle.
spor yok. 1,5 lt su
Makarna haricinde bomba bir menü. O da bir kaşıkmış zaten. Tebrikler bugün ki en iyi menü senin.11.30: salatalık domates, 1 kk peynir, 1 dl kepekli ekmek, 4 badem, 2 tutam yabanmersini kurusu, şekersiz çay, 3 zeytin
16.45: 5 badem, 2 tutam yabanmersini kurusu
18.15: 1 kase yoğurt çorbası, 1 tabak sulu köfte (sulu yemek olsun diye mantar almadım), 1 kase yoğurt, 1 silme yk makarna
1,5 lt su, 20 dk yürüyüş (hızlı), 40 ters mekik, 10 dk bisiklet..
Sende kaçırmışsın canım ama akşamı düzeltmişsin.Merhaba kızlar erkek arkadaşım geldi uğrayamadimgecmisi okudum hedef kilom 90li rakamlar sıkıldım artık 91den
13.takım yazması güzel olmuş eline sağlık ebrucum
Gülnihalcigim geçmiş olsun canım
Fundacigim ihmal etme mutlaka baktır gözüne inşallah kötü bişey yoktur
Menum
Kahvaltı 11:30
Mantar,menemen ,1dilim su böreği 1bardak süt
Arada
Yarım kase asure 1isirik çikolata
Akşam7:30
1tabak keskek biraz da etli nohut
1.5lt şu içtim bolca merdiven indim çıktım bu gün
Teşekkürler canım. Umarım tüm takıma bulaşırda hep birlikte yürürüz. Bugün akşama büyük ihtimal 10000 bin adım hedefine ulaşırım. Eğer ulaşamazsam akşamda yürümeyi düşünüyorum bir kaç tur.Ebru maşallah sabah sabah harikasın. Tebrik ederim canım.
Günaydın kızlar..iyi haftalar
Fatmacım kaynımın nişanı vardı hafta sonu. Bu ara çok yoğundum ama artık bitti işler düğüne kadar 10 kilo daha atman lazım.hedef kiloya kaç yazayım Havva? 90 mı?
Ben de bilmiyorum ama dün internette biraz araştırdım. Bulduklarımı paylaşayım.
1 çay bardağı pirinç
250 ml. su,
1 çay kaşığı tuz
Pirinç tuzla birlikte 250 ml. suda 15 dakika haşlanacak. Her öğünde 1 çay bardağı tüketilerek günde 3 çay bardağı pirinç tüketilmiş olacak. Nane, biber, sumak gibi baharatlarla tatlandırılabilir. Yoğurtla karıştırılıp yenebilir veya toplam 100 gr. yağsız beyaz et/balık öğünlere eklenebilir ama aslında orijinali süt,süt ürünleri,et gibi proteinlerle karıştırmamaktan geçer.
Sadece 2 gün boyunca yapılan bu diyet iyi bir detoks kürü olarak toksin atıcı özelliğe sahiptir. Pirincin 100 gramında ortalama 100-130 kalori vardır. Tabii bu doğal ve sade hali için geçerli.
Günaydınlar. Zeynepcim nerelerdesin sen? menülerin de gelmiyor..
Inşallah cnmSelaaaaam ben geldimmm:)Geçmişi okudum söz menü yazacam artık:)hedefim 94.3 den 93.5 800gr perşembe lapa bugun dahil 4 gün full spor.
bugün bi tanesi dedi zaten senin göbeğin küçülmüş diye.. o da güya başladı diyete bakalım.. menü için teşekkürlerEvet kesinlikle, yedikçe yiyesin geliyor. Bu hafta için bir beslenme ve spor programı hazırlıyorum kendime. kaçamak yok.
Anlıyorum seni, biraz sabret, kilo verdiğinde tabir-i caizse çeneleri kapanır. Özlem'e katılıyorum ayrıca, çok fazla açılmamak lazım böyle insanlara.
Şimdi alma, yarın alırsın. Araştırdım da öğünde 3-4 adet çiğköfteye zizin veriliyormuş.
Sahi neden öyle yapıyorlar. Kilo alınca da çok kilo aldın diye eleştiriyorlar. İnsanları hiç takmamak lazım aslında ama olmuyor işte.
Afiyet olsun, destekliyorum menünü, sprorunu
teşekkerler :)Bende destekliyorum afiyet olsun Ece..
şu tempolu yürümeyi dün akşam çözdüm :) 15 dakikadan sonra çözülüyormuş meğer benim kaslar :) Bu arada artık 1,5 dakika olarak arada koşuyorum. Böyle böyle alışmayı planlıyorum koşunca kalça kasları daha çok işliyor..günaydın kızlar sabah sporumu yapıyorum uzun zamandır böyle yürüme miştim çok iyi oluyor inşallah bundan sonra her sabah en az yarım saat tempolu yürümeye çalışacağım
kaptanım maşallah ne çok yazmışsınİnşallah kaçırmamışsındır bu moral bozukluğuyla.
Onların burnu çok uzamış Ece' cim küçültmek lazım. Bunu da lafla değil icraatla yapabilirsin. Heee de geç. Duyma bile onların söylediklerini. Ben öyle yapıyorum.
Tam bir çiğköfte hastasıyım. Bir ara düşünmüyor değildim. Acaba urfalıyım da haberim mi yok. Konya da ayın 15 inde %50 bedava kampanyası oluyor. Bundan sonra her ayın 15 inde yiyeceğim. Kilo aldırdığını sanmıyorum. Ama acı olduğu için iştah açtığını biliyorum. Çiğköfte diyeti olsa kesin yapardım.
Makarna haricinde bomba bir menü. O da bir kaşıkmış zaten. Tebrikler bugün ki en iyi menü senin.
Bende bende lapa yapıcağım. Yoksa işim zor.Inşallah cnm
Perşembe günü takımımızın lapa günü olacak
evet inşallah güzel sonuç alırız.Inşallah cnm
Bilgi için teşekkürler Ece.Rooibos çayı
Kırmızı çay (kırmızı çalı) olarak da bilinen Rooibos bitkisi, Güney Afrika’nın batısında bulunan Cedarberg Dağlarında yetişen iğne gibi yeşil yapraklara sahip bir bitkidir.
Rooibos çayı ( Türkçe okunuşu ile roybos çayı ) yararlı etkisi ve güzel tadı nedeni ile tüm dünyada sevilerek içilen bir çaydır. Bitki; Vitamin C, Demir, Kalsiyum, Magnezyum, Flüor ve Bakır gibi içeriklere sahip. Tad olarak meyvemsi-tatlı özelliktedir. Bu nedenle şekersiz de kolaylıkla tüketilebilir.
Roobios çayının diğer çaylardan en büyük farkı ise kafein içermemesi ve bu sayede çocuklar ve hassas mideye sahip insanlar tarafından da rahatlıkla içilebilir olmasıdır.
Roobios çayının Hazırlanışı: Roybos çayı da diğer bitki ve meyve çaylarında olduğu gibi hazırlanır. Taze suyu kaynatıp süzen poşetin üzerine eklenir. İsteğe göre olarak 3-5 dakika demlenmeye bırakılır. Çay sade olarak tüketilebileceği gibi biraz süt ya da limon ile de kullanılabilir. (Not: Roobios çayı uzun süre demlenebilir. Siyah çay gibi özelliklerini yitirmez).
Rooibos çayının faydaları :
Rooibos çayı; Yeşil çay gibidamar ve cilt koruyucudur. Kramp çözücü ve antialerjik özelliği vardır.
Rooibos içeriğinde doğal olarak bulunan aspalatin ve nothofagin antialerjik etken maddeler sahiptir. Bu maddeler aynı zamanda kramp çözücü ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ile de bilinmektedir. Alerji hastalığı olan kişilerde bağışıklık sistemi çok fazla histamin salgılar. Histamin ise hapşırma, astım, ishal gibi belirtilere neden olabilmektedir. Rooibos ve etken maddeleri sayesinde histaminin çıkışı frenlenmektedir. (Özellikle gıda, toz ve polen alerjilerinde etkilidir.)
Cilt Sağlığı açısından: antioksidan ve hücreleri yenileyici özelliğine bağlı olarak egzama, güneş yanığı ve derideki alerjik reaksiyonlar gibi deri sorunlarına yönelik ideal bir çaydır. Nörodermik’te de etkilidir.
Mide-Bağırsak Sorunlarında: İltihap giderici özelliği nedeniyle Rooibos ishal, bağırsak iltihaplanması, barsak tahrişleri gibi mide-barsak sıkıntıları için çok uygundur.
Mental Sağlık: Mutluluk hormonu serotoninin üzerindeki olumlu etkisi nedeniyle Rooibos çayı depresyon, huzursuzluk, uyku sorunu ve baş ağrısı gibi sıkıntılarda kullanılabilir.
Serbest Radikallere karşı: Rooibos çayının içeriğinde yer alan C Vitamini , karotinoid, flavonoid ve farklı etken maddeler sayesinde serbest radikalleri etkisiz hale getirmekte ve böylece vücudu çeşitli hastalıklardan korumaktadır.
Çocuklar için özel çay: çocuklar ve bebekler rooibos çayını tatlandırmadan bile güzel bir tada sahip olması nedeniyle çok severek içmektedirler. Roobos bitkisi 200’ün üzerinde etken maddeye sahip olup da çocuklar ve bebekler üzerinde herhangi bir olumsuz etki tespit edilemeyen nadir bitkilerdendir. Rooibos çayı diğer birçok farklı çaya göre mideyi zorlamayan bir özellik taşımaktadır. Meyve çayı bile çok fazla tüketildiğinde çocuklarda aşırı asit oluşumu nedeniyle mide ağrılarına yol açabilirken Rooibos çayı çocukların tüketimine yönelik uygun bir çaydır. Rooibos’un diğer önemli bir özelliği ise kafein içermemesine bağlı olarak uyarıcı olmaması; aksine rahatlatıcı olarak kullanılabiliyor olmasıdır. Çayın içersinde sadece %1 teanin bulunmaktadır (siyah çaydaki oran %12’dir). Rooibos çayı ayrıca gaz oluşumu ve mide tahrişlerinde değerlendirilebilir. Fluor içeriği nedeniyle diş çürümesini de engelleyebilir. Ayrıca bilindiği üzere siyah çay yemeklerden 1 saat sonra içilmesi gerekirken, rooibos yemekten hemen sonra tüketilebilir.
Sporcular için: Spor sırasında ter ile birlikte önemli derecede su ve mineral kaybı yaşanmaktadır. Yüksek mineral içeriği nedeniyle Rooibos bu anlamda sporcular için de çok uygun bir içecektir. Rooibos çayı doğal bir izotonik hararet alıcı niteliğindedir.
Diyet yapanlar için: yemek öncesi içilen Rooibos çayının tatlımsı tadı nedeniyle tatlıya olan istek bilinçaltında bastırılmaktadır. Çay sayesinde tüketilen sıvı ise midede hacim yaratır ve daha az yemek yeme ihtiyacını doğurur. Rooibos çayının içerisinde bulunan mineraller, vitamin ve diğer etken maddeleri sayesinde diyet programına dahil edilebilecek faydalı bir detoks içeceğidir roobios çayı.
AlınTıDır..
Yalnız cuma zayıf çıkınca rahatlamamız lazım zeynepcim.Bende bende lapa yapıcağım. Yoksa işim zor.
günaydın kızlar sabah sporumu yapıyorum uzun zamandır böyle yürüme miştim çok iyi oluyor inşallah bundan sonra her sabah en az yarım saat tempolu yürümeye çalışacağım
ayy ne güzel maşallah size kızlar gün içinde yapılan en faydalı spor sabah sporuymuş ve gün içinde de etki etmeye devam ediyormuş ve hücrelerin harcadığı enerji normale göre daha fazla oluyormuş keşke fırsatım olsada bende yapsamben de yürüyüşe çıkıyorum kızlar.. Yaşasın spor!
bende denicem bu hafta inşallah işe yarar yoğurtla yerim heralde bendeGünaydın kızlar
Havva kahvaltida da lapa yeniliyor..
Istersen arastir yogurtla yiyenler,ara ogunde meyve yiyenlerde var.
Bende tam bilmiyorum..:)
her yerde farklı tarifler var canım şimdi bende araştırcam bi iyice belki çarşamba da yaparım 2günlük yapcam sanırım benKızlar şu pirinç lapasını ben de deniyeceğim bu perşembe tam olarak bilen yazabilir mi kızlar.
oh maşallah maşallah gitsin yağlar kilolarSelaaaaam ben geldimmm:)Geçmişi okudum söz menü yazacam artık:)hedefim 94.3 den 93.5 800gr perşembe lapa bugun dahil 4 gün full spor.
lapacılar takımı yapalım takımın adını :)Inşallah cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?