- 24 Ocak 2014
- 1.575
- 1.149
- 248
,hedef kiloya kaç yazayım Havva? 90 mı?
Ben de bilmiyorum ama dün internette biraz araştırdım. Bulduklarımı paylaşayım.
1 çay bardağı pirinç
250 ml. su,
1 çay kaşığı tuz
Pirinç tuzla birlikte 250 ml. suda 15 dakika haşlanacak. Her öğünde 1 çay bardağı tüketilerek günde 3 çay bardağı pirinç tüketilmiş olacak. Nane, biber, sumak gibi baharatlarla tatlandırılabilir. Yoğurtla karıştırılıp yenebilir veya toplam 100 gr. yağsız beyaz et/balık öğünlere eklenebilir ama aslında orijinali süt,süt ürünleri,et gibi proteinlerle karıştırmamaktan geçer.
Sadece 2 gün boyunca yapılan bu diyet iyi bir detoks kürü olarak toksin atıcı özelliğe sahiptir. Pirincin 100 gramında ortalama 100-130 kalori vardır. Tabii bu doğal ve sade hali için geçerli.
Günaydınlar. Zeynepcim nerelerdesin sen? menülerin de gelmiyor..
Afiyet olsun tatlim sabah ki su boregini eritmissindir diye dusunuyorum:)havva bende iki gun yapacagim galiba ilk gun ki duruma gore:)bu arada asla tuz koymayin diyorlar amaci odem atmak tuz su tutar.gerci ben hala tuzdan vazgecemedim amamenümm
kahvaltı 8:00
2 ısırık su böreği (geç kaldım stajda şekerim düşüyor yemeyince)
öğlen 12:30
1 kase tarhana çorba
1 kepçe kıymalı ıspanak ve yoğurt
1 elma
arada
sıcak çikolata (şekersiz)
akşam 17:30
1tabak keşkek 2 yk etli nohut
1.5 litre su içtim birazdan plank yapcam birde 60 mekik çekicem:)
Ozlem cok merak ediyorum tirmalamiyormusun geceleri acliktan.canim aksam nerdeyse hicbirsey yememissin yaBugünkü menüm
08:00
1 fincan inek sütü ile nescafe
Birer lokma peynır,zeytin
10:00
1 dilim ekmek
Peynir,zeytin,domates,salatalık
14:00
Yine peynir,zeytin,ekmek
Miktarına dikkat edemedim:)
18:30
5 yk yogurt+2yk keten tohumu
2 L su
2 c.bardagi sade türk kahvesi
ilerleyen saatlerde 400ml yeşil çay+rezene karısının
Spor
30dk. yürüyüş
800 gr çok az Funda senin için. En az 1 kilo vermen lazım. Hadi kurtul şu 90 lı rakamlardan. Seni böyle görmek istemiyorum daha fazla.Selaaaaam ben geldimmm:)Geçmişi okudum söz menü yazacam artık:)hedefim 94.3 den 93.5 800gr perşembe lapa bugun dahil 4 gün full spor.
Koşmayı bende çok seviyorum. Ama hiç öyle uzun süreli koşamadım. Dün bacağımda bir sorun oluştu sanırım ters bir hareket yaptım. Şuan yürümek bile ağrıtıyor. O geçtiği an bende koşmaya başlayabilirim. Bugün Zahide' nin programa bir doktor çıkmıştı. Sağlıklı bir insanın bile her gün en az 30 dk tempolu yürümesi gerektiğini söylüyor ki bizim zayıflayabilmemiz için kesin yürümemiz lazım. Zamanla yanına başka sporlarda ekleyeceğim. Adım resmimi de eklerim birazdan.bugün bi tanesi dedi zaten senin göbeğin küçülmüş diye.. o da güya başladı diyete bakalım.. menü için teşekkürler
teşekkerler :)
şu tempolu yürümeyi dün akşam çözdüm :) 15 dakikadan sonra çözülüyormuş meğer benim kaslar :) Bu arada artık 1,5 dakika olarak arada koşuyorum. Böyle böyle alışmayı planlıyorum koşunca kalça kasları daha çok işliyor..biraz mesajından uzaklaştım ama olsun ebrucum tebrikler :)
kaptanım maşallah ne çok yazmışsınkaçırmadım kaçıramazdım zaten abur cubur yasağım var kendime
canım sizler söyleseniz ters tepmez ama onlar söyleyince olmuyor öyle.neyse ki toparladım çok korktum akşam yaa
bizim burda da var %50 bedava olayı süper ya bundan sonra ayda bir çiğköfte yesem fena olmaz iyi aklıma geldi
canım makarna 3-4 tane falan anca sığdı kaşığa :) teşekkür ederim :)
Böyle güzel haberleri duymak beni daha mutlu etti. Yarın daha istekli ve daha tempolu yürüyeceğim o zaman. Tavsiye ederim hepinize.ayy ne güzel maşallah size kızlar gün içinde yapılan en faydalı spor sabah sporuymuş ve gün içinde de etki etmeye devam ediyormuş ve hücrelerin harcadığı enerji normale göre daha fazla oluyormuş keşke fırsatım olsada bende yapsam
bende denicem bu hafta inşallah işe yarar yoğurtla yerim heralde bende
her yerde farklı tarifler var canım şimdi bende araştırcam bi iyice belki çarşamba da yaparım 2günlük yapcam sanırım ben
oh maşallah maşallah gitsin yağlar kilolar
lapacılar takımı yapalım takımın adını :)
Genel anlamda az yemişsin ama kahvaltıyı yapmaman sağlıksız olmuş. Öğle ve akşam çok güzel. Şekersiz sıcak çikolata nasıl oluyor bilmiyorum ama adında çikolata olduğuna göre çok mantıklı bişey değil gibi. Afiyet olsun. Su az olmuş. Plank ne demek? İyi hatırlattın bende mekik çekeyim. Zira artık sıkılaşmam lazım.menümm
kahvaltı 8:00
2 ısırık su böreği (geç kaldım stajda şekerim düşüyor yemeyince)
öğlen 12:30
1 kase tarhana çorba
1 kepçe kıymalı ıspanak ve yoğurt
1 elma
arada
sıcak çikolata (şekersiz)
akşam 17:30
1tabak keşkek 2 yk etli nohut
1.5 litre su içtim birazdan plank yapcam birde 60 mekik çekicem:)
Hedefin gayet kararında olmuş. Haaa gayret sende göreceksin 8 li rakamları.,
90.5 yaz canım inşallah olur:)
canım şimdi biraz bende baktım da esmer pirinç de geçiyor lapada senin de dikkatini çekti mi acaba?
Genel anlamda gayet güzel bir menü. Su ve spor güzel. Tek sorun kahvaltı. Kahvaltıyı kalkar kalkmaz yapsan herşey daha güzel olacak. Akşamları hafif geçirmen ise daha bir güzel. Ekmeğin miktarı ne kadar dı?Bugünkü menüm
08:00
1 fincan inek sütü ile nescafe
Birer lokma peynır,zeytin
10:00
1 dilim ekmek
Peynir,zeytin,domates,salatalık
14:00
Yine peynir,zeytin,ekmek
Miktarına dikkat edemedim:)
18:30
5 yk yogurt+2yk keten tohumu
2 L su
2 c.bardagi sade türk kahvesi
ilerleyen saatlerde 400ml yeşil çay+rezene karısının
Spor
30dk. yürüyüş
Eheheh tatatta taaaaaaa bu da benim igggnenc menum.kizmayin lutfen yarina daha duzgun olacak insallah.
Sabah 8:00
1 kupa nescafe suttozlu!!!!
1 turk kahvesi
Ogle 12.00
1 elma +1 mandalina
1 bardak alic yapragi cayi
15:00
1 turk kahvesi
1 mandalina
1 yesil kahve cayi
Aksam 18.30
1 yesil kahve cayi(yemekten once)
1 tabak turlu
Yarim tabak salata
1 bardak ayran
1.5 lt su daha icerim sporumu simdi yapacam 1 lt daha zorlicam kendimi.spor olarak 30dk yuruyus 30 dk esim hareket calistiracak:)
Eeebru ama ben dedim berbat diye biliyorum kotu oldugunu bu yuzden yazamiyordum iste menuAllah aşkına Funda böyle bir menü olur mu sence. Menüde ki tek güzel taraf akşam yemeği. Kahvaltı yok, öğle yemeği yok, kahve çay kahve çay. Napmaya çalışıyorsun intihar girişimi felan mı bu. Lütfen kendine gel. Yarın ki menüde hem kahvaltı hem de öğle yemeği görmek istiyorum. Yoksa çok fena yapacağım seni.
Hoş geldin canım. Menün harika. Su ve sporda öyle. Bu hafta böyle gidersen çok iyi bir kilo gidecek ama daha önce de söyledim. Akşam yemeklerini çok geç yiyorsun. Daha erken yeme şansın yok mu?Kizlar selam menum
Sabah 9,30 musli bir kase
Ogle 12,30 bir kase yagsiz mercimek corbasi,1 kase cacik
Ara bir avuc leblebi beyaz
Aksam 20,00 1 kase kapuska,1 kase cacik
Su 2 lt,spor 45 dk yuruyus,3 mil leslie(20 dk)
Funda' cım canım bu şekilde beslenirsen eğer metabolizmanı alt üst edersin. Sonra kimse düzeltemez. Lütfen sabah normalden biraz daha erken uyan ve güzel bir kahvaltı yap. Evde yapamıyorsan bir saklama kabına domates, salatalık, peynir, iki dilim ekmek ve zeytin koy. İş yerinde yap. Öğle yemeği çıkmıyor mu iş yerinde?Eeebru ama ben dedim berbat diye biliyorum kotu oldugunu bu yuzden yazamiyordum iste menuoyle iskence ki gunduz yemek yemek tamam yarin dikkat edecem.
Cnm en ustteki linki kopyala.. Dünde yazmıştım urlden urlye..
Şimdi güncelledim bende oldu.:)
BB code tümünü seç ,yapıştır..
Cnm benim yaptığım gibi kimseye diyet yapıyorum deme..
Bişey ikram ettiklerinde midem bulanıyor,bugün çok yedim,rahatsızım v.b şeyler söyle.Cunku çoğu zaman en yakınındaki insanlar bile anlamiyor..
Aman ye gitsin demeler,ölümlü dünya tabiki yiyecegiz demeler v.b laflar..
Çok bilmiş gibi laflar..
Yaptigim spora bile laf edenler oluyordu zaman zaman:)
Sanki kilo vermemizi istemiyorlar gibi..
Menümmm
Sabah 07.30
2- 3 tane kızarmış patates
1 tane kızarmış biber
1-2 çatal peynir
2-3 tane salatalık domates
1 tane haşlanmış yumurta
Öğlen 12.30
1 tane haşlanmış tavuk budu
2-3 kaşık pirinç pilavı
1 küçük tabak salata
1 tane ayran
akşam 20.00
yarım kızarmış biber
su 1.5 lt
spor çarşıdan eve yürüdüm 20 dakika
Yok ebru dustan sonra yarin icin yemek yapip kahvaltiligimi da hazirlayacagim olmadiginin bende farkindayim.duzelecek menulerde spor da meraklanma sen:)yok isyerindeki yemekleri yemiyorum bahsetmistim ya kamera sistemine ben bakiyorum ve nahos goruntulere sahid oldum olsem yine yemem orda baska da alternatif yok iste.Hoş geldin canım. Menün harika. Su ve sporda öyle. Bu hafta böyle gidersen çok iyi bir kilo gidecek ama daha önce de söyledim. Akşam yemeklerini çok geç yiyorsun. Daha erken yeme şansın yok mu?
Funda' cım canım bu şekilde beslenirsen eğer metabolizmanı alt üst edersin. Sonra kimse düzeltemez. Lütfen sabah normalden biraz daha erken uyan ve güzel bir kahvaltı yap. Evde yapamıyorsan bir saklama kabına domates, salatalık, peynir, iki dilim ekmek ve zeytin koy. İş yerinde yap. Öğle yemeği çıkmıyor mu iş yerinde?
Ebru tlfndan yukledim ama farkli degildir diye dusunuyorum.dosya yukle yaziyor assagida ordan dosya seciyosun daha sonra assagida kucuk resim tam resim diyor tam resme tiklayinca ekliyor.Funda fotoğrafı nasıl yükledin. Ben yükleyemiyorum............
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?