Havalar soğuk olunca kimsede enerji felan kalmıyor. Hele ben kapalı havalardan nefret ediyorum. Ama iki gündür yaptığım yürüyüşler enerjimi yerine getiriyor. Mümkünse sabah yürüyün. Daha iyi oluyor.Günsydınlar kızlar. Nasılsınız. Enerjiniz yerinde mi. Benim pek değil öğlen arası giyinicem sıkı sıkı. Yürüyüş yapıcam.
Teşekkür ederim ebrucum. İnşallah bozmadan gideceğim yaza kadar bu kilo işini halletmem lazım. Yoksa yine mutsuz bir yaz geçireceğim.
Kaćamaklar konusunda katılıyorum çatır çatır gidiyor kilolar kaçamak yapmadığın zaman.
Dünkü menümü yazayım
Sabah 8.00
Yarım simit ve şekersiz çay
Öğle 13.30
1 tabak brokoli
1 kase salata
1 dilim ekmek
Ara 16.00
1 dilim ekmek
1 kk peynir
Akşam 19.00
5 tane tavada az yağda çinekop
Bol salata
2 litre su ve 35 dakika tempolu yürüyüş
günaydın kızlar güzel bir gün olsun hepimize :)
Yok ebru dustan sonra yarin icin yemek yapip kahvaltiligimi da hazirlayacagim olmadiginin bende farkindayim.duzelecek menulerde spor da meraklanma sen:)yok isyerindeki yemekleri yemiyorum bahsetmistim ya kamera sistemine ben bakiyorum ve nahos goruntulere sahid oldum olsem yine yemem orda baska da alternatif yok iste.
Evet ya online olanlar gorunmuyor asaagida ama aktif olanlarin profilinde yesil simge var.
Ebrucum canım ben tam bir çanta tutkunuyum çanta alınınca çok mutlu oluyorum bir de aldığın hediyeyi çocuk kullandığını görünce çok mutlu oluyorlar. Ama ben cüzdan almayı düşünüyorum. Çanta biraz pahalı geliyor açıkçası.Zeynep' cim biliyorsun önümüzde 24 kasım var. Geçen yıl tüm veliler birleşip bir hediye almıştık öğretmenimize. Bu yıl herkes ayrı ayrı alacakmış. Ne alacağıma karar veremedim. Bunu empati yapabilirsin belki diye sana danışmak istiyorum sen nasıl bir hediye alsan mutlu olurdun?
Evet canım hazırlamam lazım ama hiç alışık değilim zorladım bugun kendimi kahvaltı yaparken.Bakalım böyle böyle alışırım diye umuyorum.canım evde kendıne kepekli sandviç hazırlayabilirsin .fazla aç kalma bence..
Verdiğin bilgiler için teşekkürler Ece, mutlaka deneyeceğim.Rooibos çayı
Kırmızı çay (kırmızı çalı) olarak da bilinen Rooibos bitkisi, Güney Afrika’nın batısında bulunan Cedarberg Dağlarında yetişen iğne gibi yeşil yapraklara sahip bir bitkidir.
Rooibos çayı ( Türkçe okunuşu ile roybos çayı ) yararlı etkisi ve güzel tadı nedeni ile tüm dünyada sevilerek içilen bir çaydır. Bitki; Vitamin C, Demir, Kalsiyum, Magnezyum, Flüor ve Bakır gibi içeriklere sahip. Tad olarak meyvemsi-tatlı özelliktedir. Bu nedenle şekersiz de kolaylıkla tüketilebilir.
Roobios çayının diğer çaylardan en büyük farkı ise kafein içermemesi ve bu sayede çocuklar ve hassas mideye sahip insanlar tarafından da rahatlıkla içilebilir olmasıdır.
Roobios çayının Hazırlanışı: Roybos çayı da diğer bitki ve meyve çaylarında olduğu gibi hazırlanır. Taze suyu kaynatıp süzen poşetin üzerine eklenir. İsteğe göre olarak 3-5 dakika demlenmeye bırakılır. Çay sade olarak tüketilebileceği gibi biraz süt ya da limon ile de kullanılabilir. (Not: Roobios çayı uzun süre demlenebilir. Siyah çay gibi özelliklerini yitirmez).
Rooibos çayının faydaları :
Rooibos çayı; Yeşil çay gibidamar ve cilt koruyucudur. Kramp çözücü ve antialerjik özelliği vardır.
Rooibos içeriğinde doğal olarak bulunan aspalatin ve nothofagin antialerjik etken maddeler sahiptir. Bu maddeler aynı zamanda kramp çözücü ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ile de bilinmektedir. Alerji hastalığı olan kişilerde bağışıklık sistemi çok fazla histamin salgılar. Histamin ise hapşırma, astım, ishal gibi belirtilere neden olabilmektedir. Rooibos ve etken maddeleri sayesinde histaminin çıkışı frenlenmektedir. (Özellikle gıda, toz ve polen alerjilerinde etkilidir.)
Cilt Sağlığı açısından: antioksidan ve hücreleri yenileyici özelliğine bağlı olarak egzama, güneş yanığı ve derideki alerjik reaksiyonlar gibi deri sorunlarına yönelik ideal bir çaydır. Nörodermik’te de etkilidir.
Mide-Bağırsak Sorunlarında: İltihap giderici özelliği nedeniyle Rooibos ishal, bağırsak iltihaplanması, barsak tahrişleri gibi mide-barsak sıkıntıları için çok uygundur.
Mental Sağlık: Mutluluk hormonu serotoninin üzerindeki olumlu etkisi nedeniyle Rooibos çayı depresyon, huzursuzluk, uyku sorunu ve baş ağrısı gibi sıkıntılarda kullanılabilir.
Serbest Radikallere karşı: Rooibos çayının içeriğinde yer alan C Vitamini , karotinoid, flavonoid ve farklı etken maddeler sayesinde serbest radikalleri etkisiz hale getirmekte ve böylece vücudu çeşitli hastalıklardan korumaktadır.
Çocuklar için özel çay: çocuklar ve bebekler rooibos çayını tatlandırmadan bile güzel bir tada sahip olması nedeniyle çok severek içmektedirler. Roobos bitkisi 200’ün üzerinde etken maddeye sahip olup da çocuklar ve bebekler üzerinde herhangi bir olumsuz etki tespit edilemeyen nadir bitkilerdendir. Rooibos çayı diğer birçok farklı çaya göre mideyi zorlamayan bir özellik taşımaktadır. Meyve çayı bile çok fazla tüketildiğinde çocuklarda aşırı asit oluşumu nedeniyle mide ağrılarına yol açabilirken Rooibos çayı çocukların tüketimine yönelik uygun bir çaydır. Rooibos’un diğer önemli bir özelliği ise kafein içermemesine bağlı olarak uyarıcı olmaması; aksine rahatlatıcı olarak kullanılabiliyor olmasıdır. Çayın içersinde sadece %1 teanin bulunmaktadır (siyah çaydaki oran %12’dir). Rooibos çayı ayrıca gaz oluşumu ve mide tahrişlerinde değerlendirilebilir. Fluor içeriği nedeniyle diş çürümesini de engelleyebilir. Ayrıca bilindiği üzere siyah çay yemeklerden 1 saat sonra içilmesi gerekirken, rooibos yemekten hemen sonra tüketilebilir.
Sporcular için: Spor sırasında ter ile birlikte önemli derecede su ve mineral kaybı yaşanmaktadır. Yüksek mineral içeriği nedeniyle Rooibos bu anlamda sporcular için de çok uygun bir içecektir. Rooibos çayı doğal bir izotonik hararet alıcı niteliğindedir.
Diyet yapanlar için: yemek öncesi içilen Rooibos çayının tatlımsı tadı nedeniyle tatlıya olan istek bilinçaltında bastırılmaktadır. Çay sayesinde tüketilen sıvı ise midede hacim yaratır ve daha az yemek yeme ihtiyacını doğurur. Rooibos çayının içerisinde bulunan mineraller, vitamin ve diğer etken maddeleri sayesinde diyet programına dahil edilebilecek faydalı bir detoks içeceğidir roobios çayı.
AlınTıDır..
Yeşil kahve işe yarıyor mu? Menülerinin devamını bekliyoruz Fundacım. Oldukça çok (-) in var :)Eheheh tatatta taaaaaaa bu da benim igggnenc menum.kizmayin lutfen yarina daha duzgun olacak insallah.
Sabah 8:00
1 kupa nescafe suttozlu!!!!
1 turk kahvesi
Ogle 12.00
1 elma +1 mandalina
1 bardak alic yapragi cayi
15:00
1 turk kahvesi
1 mandalina
1 yesil kahve cayi
Aksam 18.30
1 yesil kahve cayi(yemekten once)
1 tabak turlu
Yarim tabak salata
1 bardak ayran
1.5 lt su daha icerim sporumu simdi yapacam 1 lt daha zorlicam kendimi.spor olarak 30dk yuruyus 30 dk esim hareket calistiracak:)
Aşkkkkk olsun yaaaa ben biliom ki eksik oldugunu zatenVerdiğin bilgiler için teşekkürler Ece, mutlaka deneyeceğim.
Yeşil kahve işe yarıyor mu? Menülerinin devamını bekliyoruz Fundacım. Oldukça çok (-) in var :)
Evet not alıyorum Ebrucum, birazdan bir ara rapor yayınlarım :)Kızlar yaaa aşağıda kimlerin olduğunu görememek hiç hoşuma gitmiyor. Daha önce ne güzel. Kim var kim yok görebiliyorduk.
Fatma' cım hedefleri not aldın dimi? Ara ara menü listesini paylaşırsan sevinirim. Bir hafta geçmeden kim bildirim yapıyor kim yapmıyor bilelim ona göre uyarımızı yapalım.
Bugün gelmeyen kimler var? Tuba yı hiç görmedim. Sınavları bitmemiş miydi?
Ben de gün içinde daha fazla girmek istiyorum ama birara kimse gelmiyordu, canım sıkılıyordu. Artık daha sık uğrarım. Oylarınız için teşekkürler. Güveninizi sarsmayacağım.Baş ağrıları çekilmiyor Allah şifa versin canım. Gün içinde seni daha çok görmek istiyorum. Bu arada çoğunluk seni istediği için kaptan yardımcısı olarak seni bildiriyorum. Hesaplamaları biliyorsun zaten. Listeleri de sen tutuyorsun. İnşallah birlikte her şey daha güzel olacak ama dediğim gibi seni daha sık görmek iyi olacak.
Haklısın canım yediklerimin glisemik indeksleri oldukça yüksek. Bezelyeyi yoğurtla ekarte etmeye çalıştım. Makarnayı yemesem aç kalacaktım. Bu arada öğle menüsü bezelye, makarna ve profitroldü. Diyetisyenin bu menüyü hazırlarken ki amacını hala anlamış değilim. Öğle yemeklerini mecburen hastane de yiyorum. Evden sıcak yemek getirme şansım yok. Hastane dağ başında bir yerde. Etraf da yemek yiyecek bir yer yok. Zaten olsa da etli ekmekçi olur Konya da. Kantin zaten hep abur cubur. Aslında bir gün sonraki menüye bakıp ona göre evden daha faydalı şeyler getirebilirim. Denemem lazım.
Şu bir tane iki tane diye diye yediklerimiz de bize 100 gr 200 gr olarak geri dönüyor. Önceki iki diyetim de çok iyi öğrendiğim bişey var. Kaçamak yapmazsak eğer kilolar çatır çatır gidiyor.
Önceden yazıyordu neden gitti ki acaba? Akşama ilgilenirim.
Fotoğraf görünmüyor ama netten baktım. 1 dk çok az gibi geldi. O kadar zor mu? Sanki kolay gibi görünüyor. Pilates te yapıyorduk böyle şeyler ama topla oluyordu. Akşama bende deneyeyim. Birde squata başlamayı düşünüyorum.
Günaydın Canım
Menün gayet güzel canım. Spor ve suda öyle afiyet olsun. Eğer cumaya kadar menülerin böyle giderse en az 1 kilo garanti gider.
Yürüyüş iyi gelir Kelebekcim.Günsydınlar kızlar. Nasılsınız. Enerjiniz yerinde mi. Benim pek değil öğlen arası giyinicem sıkı sıkı. Yürüyüş yapıcam.
Haklısın aslında, sporun iyi, tebrik ederim. Ben bu aralar menü içeriğinden çok yazılıp Ben de bir yeşil kahve yapayım kendime.Aşkkkkk olsun yaaaa ben biliom ki eksik oldugunu zatenbakalım bugunki menüme ne diyeceksiniz sizde hep kötü şeyleri görüyorsunuz ama sporuma kimse yorum yapmıyor aferin demiyor küstümmm
Yeşil kahve çayını yeni deniyorum migrostan almıştım 7 günlük kullanım acayip lavaboya gidiyorum onun etkisi vardır mutlaka bi de iştah kesiyor sanki
Kızlar bendeki listeye göre haftalık hedefler şu şekilde; eğer atladıklarım varsa lütfen beni uyarın.
Hedef kg
Akkat 76,5
cerenberen16
dilarasahra
gubsej 93,5
Hepbera
LAdyLiNe 63,5
mavera87
OoOtutleOoO 90,5
Ozlem 71,5
yazagelen 78,4
seng 62,5
Kelebekcim 80
Ellerine emeğine sağlık canım
Evet not alıyorum Ebrucum, birazdan bir ara rapor yayınlarım :)
Ben de gün içinde daha fazla girmek istiyorum ama birara kimse gelmiyordu, canım sıkılıyordu. Artık daha sık uğrarım. Oylarınız için teşekkürler. Güveninizi sarsmayacağım.
Kızlar bugün tam 10 km yürüdüm. Hava çok güzeldi, yapraklar sararmış dökülüyor, hafif bir esinti vardı. Şuan o kadar yorgunum ki, yazı yazmak için parmaklarımı zor oynatıyorum.
Dünkü menüm:
08:30
2 dlm ekmek
1 dlm peynir
1 yumurta
çay
12:30
4 yk sucuklu menemen
1 dlm ekmek (menemen iyi de yanında mutlaka ekmek yeniyor)
1 kase yoğurt
17:30
1 kase tarhana çorbası
2 dlm ekmek
2 yk tavuk sote
20:00 3 çatal yaş pasta.
Bugünden itibaren ekmeği bırakıyorum. Yalnızca kahvaltıda 1 dlm yerim. Bir de böyle deneyelim bakalım.
Kızlar bendeki listeye göre haftalık hedefler şu şekilde; eğer atladıklarım varsa lütfen beni uyarın.
Hedef kg
Akkat 76,5
cerenberen16
dilarasahra
gubsej 93,5
Hepbera
LAdyLiNe 63,5
mavera87
OoOtutleOoO 90,5
Ozlem 71,5
yazagelen 78,4
seng 62,5
Kelebekcim 80
Daha önce cüzdan almıştım. Çanta da çok iyi fikir. Ama bu aralar arabadan dolayı durumlarımız biraz sıkışık. Daha uygun bişey bakmam lazım. İlgin için teşekkürler.Ebrucum canım ben tam bir çanta tutkunuyum çanta alınınca çok mutlu oluyorum bir de aldığın hediyeyi çocuk kullandığını görünce çok mutlu oluyorlar. Ama ben cüzdan almayı düşünüyorum. Çanta biraz pahalı geliyor açıkçası.
Toplamda ekmeğin birazcık çok olmuş. Ama akşam erken yediğin için yakılır bir durumda. Pasta hiç ama hiç olmamış hem de o saatte ama üç çatalla kendini durdurabilmeni tebrik ediyorum. Su ve s por yok?Kızlar bugün tam 10 km yürüdüm. Hava çok güzeldi, yapraklar sararmış dökülüyor, hafif bir esinti vardı. Şuan o kadar yorgunum ki, yazı yazmak için parmaklarımı zor oynatıyorum.
Dünkü menüm:
08:30
2 dlm ekmek
1 dlm peynir
1 yumurta
çay
12:30
4 yk sucuklu menemen
1 dlm ekmek (menemen iyi de yanında mutlaka ekmek yeniyor)
1 kase yoğurt
17:30
1 kase tarhana çorbası
2 dlm ekmek
2 yk tavuk sote
20:00 3 çatal yaş pasta.
Bugünden itibaren ekmeği bırakıyorum. Yalnızca kahvaltıda 1 dlm yerim. Bir de böyle deneyelim bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?