Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Ebru bitti mi temizlik? Gününüz nasıl geçti kızlar?

Bitti canım bitti bütün ev mis gibi tertemiz oldu. Koltuklarım silindi, halılarım silindi, camlar, kapılar, mutfak dolapları, beyaz eşyalar bütün hepsi tertemiz oldu. Ben boş yere hırpalıyor muşum kendimi. Gelenler öyle temiz yaptılar ki bundan sonra inşallah en az ayda bir böyle temizletmeyi düşünüyorum. İlk defa bir temizliğin ardından gayet mutlu bir şekilde kahvemi yudumluyorum.

OYLAMA

1) Her hafta genel sıralama listesi hazırlanırken etap dereceleri bölümüne "haftanın sonuncusu" eklensin mi?
Eğer yukarıdaki soruya cevabınız "evet" ise lütfen cevaplamaya devam ediniz:

2) Her hafta etap değerlendirme raporuna aynı haftanın birincisi bölümü gibi haftanın sonuncusu bölümünü ekleyeyim mi?

3) Haftanın birincilerinin sırlarını paylaştığı gibi, haftanın sonuncusu için de yaptığı hataları yazabileceği bir başlık açalım mı? Başlığın adı "Neden Sonuncu Oldum?"

NOT: "Haftanın sonuncusu" sıfatını almak herkes için aynı etkiyi göstermeyebilir. Hatta yarışmacı demoralize olabilir. Bunu gözeterek bu oylamayı başlatıyorum.
Ve yine aynı sebeple; bugüne kadarki oylamalardan farklı olarak, konunun kabul edilmesi için bütün takımlardan EVET OYU alınması gerekiyor. Bir tek HAYIR oylamanın iptali sonucunu doğuracaktır.
Oylama 27 KASIM Perşembe günü sona erecektir.

İlk soru için EVET / HAYIR bölümlerinden birini siliniz. 2. ve 3. soruların cevabını yazılı olarak ekleyiniz. Önemli olan ilk soru çünkü.

Böyle bir oylama var arkadaşlar. Takım içi bir oylama başlatıyorum. Çoğunluğun kararına göre evet / hayır cevabımızı vereceğiz. Lütfen herkes isminin karşına evet ya da hayır yazsın.

Akkat
cerenberen16
dilarasahra
gubsej
LAydLiNe Evet
mavera87
OoOturtleOoO
Ozlem

Kelebekcim
Seng

Kolay gelsin Ebru.
Teşekkürler canım çok kolay geldi.

Benim bu haftaki hedefim 76.

herkesten bekliyorum hedefleri..
Hedefin çok az Fatma' cım en az 1 kilo hedef yaz kendine. 600 gramı sen havada karada verirsin. Kilonuz yüksekken çok kilo verme şansınız var bunu iyi değerlendirin. Sonra benim gibi hedefinize yaklaştığınızda çok zor gidiyor kilolar. Ben bile 600 gr hedef koyduysam senin daha çok olmalı.

Bu hafta 3.olmuşuz
Listeleri ben hazırladım. Az kalsın ilk üçe giremiyorduk. Bu arada herkes paylaşım alanını kontrol ediyor dimi. Bir sürü konu konuşuluyor yarışmayla ilgili. Lütfen orayla da ilgilenin. Özellikle sen Fatma' cım kaptan yardımcısı olarak bir gözün orada olmalı.

Benim en büyük planım temizlikti. Ve harika bir hafta sonu oldu benim için.

Bence çok iyi bir fikir Funda ben olsam çok mutlu olurdum. En çıtırınız ben olacağım 36 bedenle :)

Kızlar merhabaa nedense bir türlü adam gibi gelemiyorum perşembe günü bozduğum 0 sağlıksız beslenme durumunu bugün toparlamaya başladım yarın tam anlamıyla tekrar başlatırım süreci..
Kaçak Ece. Nerelerdesin? Yarın değil şimdi başlat tam anlamıyla. Cee deyip de kaçma. Muhabbet lazım bize. Funda' da gelmiyor onun yerini kimse tutamayacak galiba. Öyle güzel yazıyordu ki hikaye gibi. Özledim şimdiden.

Kaşar, ay çöreği ve mocha cısssssssssssss Nasıl doydun bunlarla. Sağlıklı beslen olmaz mı?

Bu haftaki hedefim KK'da 1. olmak. gerçi geçen haftalarda da böyle bir hedefim vardı gerçekleştirememiştim ama bu hafta kararlıyım bakalım.
Wooowww takımın en güzel hedefi bu olacak. Hadi bakalım eğer gerçekten istersen emin ol başarırsın. Lütfen ağzına atacağın her fazla yiyecekte bu hedefi aklına getir ve gereksiz hiç bir şeyi yeme. Ben sana güveniyorum.

Oh çok sevindim senin adına. Bu kadar işi 1 kişi mi yaptı? Bana temizliğe gelenler malesef o kadar maharetli değil, hep yarım yamalak bırakıyorlar. Çok sinir oluyorum o nedenle.

OYLAMA

1) Her hafta genel sıralama listesi hazırlanırken etap dereceleri bölümüne "haftanın sonuncusu" eklensin mi?

2) Her hafta etap değerlendirme raporuna aynı haftanın birincisi bölümü gibi haftanın sonuncusu bölümünü ekleyeyim mi?

3) Haftanın birincilerinin sırlarını paylaştığı gibi, haftanın sonuncusu için de yaptığı hataları yazabileceği bir başlık açalım mı? Başlığın adı "Neden Sonuncu Oldum?"

NOT: "Haftanın sonuncusu" sıfatını almak herkes için aynı etkiyi göstermeyebilir. Hatta yarışmacı demoralize olabilir. Bunu gözeterek bu oylamayı başlatıyorum.
Ve yine aynı sebeple; bugüne kadarki oylamalardan farklı olarak, konunun kabul edilmesi için bütün takımlardan EVET OYU alınması gerekiyor. Bir tek HAYIR oylamanın iptali sonucunu doğuracaktır.

İlk soru için EVET / HAYIR bölümlerinden birini siliniz. 2. ve 3. soruların cevabını yazılı olarak ekleyiniz. Önemli olan ilk soru çünkü.

Böyle bir oylama var arkadaşlar. Takım içi bir oylama başlatıyorum. Çoğunluğun kararına göre evet / hayır cevabımızı vereceğiz. Lütfen herkes isminin karşına evet ya da hayır yazsın.

Akkat
cerenberen16
dilarasahra
gubsej Evet
LAydLiNe Evet
mavera87
OoOturtleOoO
Ozlem

Kelebekcim
Seng

75,6 olarak revize ediyorum o zaman hedefi. Paylaşım alanına msj geldiğinde önceden görüyordum, yeni bildirim olarak. Şimdi göremiyorum. neden olabilir acaba?
iyi ki yetişmişsin liste konusunda Ebru yoksa verilen kiloların boşa gittiğine mi yanacaktık yoksa 2.nota aldığımıza mı.

OYLAMA

Akkat Evet
cerenberen16
dilarasahra
gubsej Evet
LAydLiNe Evet
mavera87
OoOturtleOoO
Ozlem

Kelebekcim
Seng

Oh çok sevindim senin adına. Bu kadar işi 1 kişi mi yaptı? Bana temizliğe gelenler malesef o kadar maharetli değil, hep yarım yamalak bırakıyorlar. Çok sinir oluyorum o nedenle.

İki kişi geldiler canım. İki kardeş. Bir tanesini hastaneden tanıyorum. Bizim hastanede temizlik işlerine bakıyor. Temizlediği yerleri biliyorum çok güzel temizliyordu. Kardeşi de onun gibiydi. Maşallahları vardı. Ben bir kişi parası verdim. Onlar birlikte temizledi. Evde ellerinin değmedikleri yer kalmadı. Bu arada da duvarların görünen kısımlarını da sildiler. Elleri çok hızlıydı. Sanırım şanslıydım temizlik konusunda. Çünkü daha önce bir kız gelmişti. Evin yarısını o yarısını ben temizlemiştim ama parayı o alıp gitmişti. Bu kez elimi hiç bişeye sürmedim. Yemeklerini ve çaylarını hazırladım. Bi de arada toplanacak ufak tefekleri topladım. Gerçekten çok iyi geldi bana.

Son düzenleme:
Hayalimdeki temizlik soyle bi solukta evin hicbir zerresinde toz olmadigini bilmek!!!ahhh o ne ozlem bende ki,cok sanslisin ebru.kac defa temizlikci cagirdim dolabin icini silmem surayi yapmam en son modumuzda amaaan deyip sigara kahve ve kadinin dertlerini dinlemek oluyor.yapinca sahane yapiyorum temizligi ama vakit yok.gecen 2 gun sadece mutfakla ugrastim avizeden tavandaki toza kadar temizledim icime oyle bi sindi ki ama sadece mutfak:)her hafta bi oda yapsam bu sefer digerleri kirli oluyor kisir dongu icindeyim.keyfini cikar tatlim.

Liste demişken, Özlem bu hafta listeyi sen hazırlıyorsun arkadaşım.
Funda'yı ben de özledim. yazıları ve bakış açısıyla renk katıyordu hayatımıza. Yazmak da bir yetenek, ben çok uzatamam mesela. Mesleğimin de etkisi var sanırım. Konuşurken de öyle, kısa ve öz konuşurum, kelimeleri cimri kullanıyorum elimde olmadan. Bu özelliği sevmiyorum ama kendimi de bu konuda geliştiremiyorum malesef.

Sende benim gibisin o zaman Funda. Ben temizlik yaparken çok fazla titizlenirim. İlla ki temizlediğim yer tertemiz olacak. Elim de çok yavaş. Bir odadan en az üç saatte çıkarım. Öyle olunca evin yarısını temizliyorum diğer yarısı kalıyor. Öyle olunca da diğer taraf temizlenene kadar temizlenmiş yer kirleniyor derken kısır bir döngü yaşıyordum taa ki bu güne kadar. Şuan evin her yeri tertemiz. Haaa dolapların içine bunlar da dokunmadı ama dolaplarımın içi düzenliydi. Sadece çekmecelerimin düzeltilmesi gerekiyor. Gereksiz bir sürü eşya var atılması gereken. Onları da yavaş yavaş kendim hallederim diye düşündüm. Önemli olan genel temizlikti. Dedim yaa tertemiz oldu.

O zaman bırakma o bayanları Ebrucum. Funda'nın da dediği gibi öyle insan bulmak zor bu devirde.
Aynen Funda aynen, çok muzdaribim bu yardımcı işinden. En son bende evde yapılacak işlerin bir checklistini yaptım. Tabloyu biri görse kafayı yemiş bu kadın der herhalde:) 274 kalem iş oldu. her işin yapılması gereken sıklığı belirledim. ve yıllık ve hafta bazda bir plan yaptım. Şimdi tüm işleri günde 1 saat ayırarak kendim yapabiliyorum. Sadece cam silme işi olduğunda çağırıyorum birilerini.

Kızlar bu arada ben bugün regl oldum. Bak Funda regl haftasında bile -700 le girdim listeye. Demek ki neymiş regl etkilemiyor muş. Anlaştık mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…