Hadi beni taslayin ben naptim ya
Menum
Sabah 11.00
2 dilim etimek
1 yumurta
Domates salatalik biber roka ve nane
Ogle 15.00
1 dilim kucuk borek
Kibrit kutusu kadar tatli
Cevizden azcik buyuk pogaca
Aksam 8.00
7,8 hamsi
Biraz salata
dogumgunune gittim ya ben almicam dedim migdem rahatsiz ayip bugunde mi yapacan okadar emwk verdimm dedi 1 dilim borek aldim tamam kirmayayim dedim bu sefr digerleri basladi tabagimdaki yas pastaya dokunmadim bile.napacam ben ya yarin 1 saat kossam gider mi bu yediklerim
Öncelikle günün ilk menüsünü yazdın Fundacım. Sana bunu hediye ediyorum :)Hadi beni taslayin ben naptim ya
Menum
Sabah 11.00
2 dilim etimek
1 yumurta
Domates salatalik biber roka ve nane
Ogle 15.00
1 dilim kucuk borek
Kibrit kutusu kadar tatli
Cevizden azcik buyuk pogaca
Aksam 8.00
7,8 hamsi
Biraz salata
dogumgunune gittim ya ben almicam dedim migdem rahatsiz ayip bugunde mi yapacan okadar emwk verdimm dedi 1 dilim borek aldim tamam kirmayayim dedim bu sefr digerleri basladi tabagimdaki yas pastaya dokunmadim bile.napacam ben ya yarin 1 saat kossam gider mi bu yediklerim
Evet ebru elimden gelse tezgahi sokup arkasini da silecektim de beceremedim accayip derinlemesine yapiyorum:)mesela o cekmece daginikligi bile beni huzursuz etmeye yetiyor.ohhh o evde ne diyet yapilir ama ohhhh gitsin pisliklerrr:)Sende benim gibisin o zaman Funda. Ben temizlik yaparken çok fazla titizlenirim. İlla ki temizlediğim yer tertemiz olacak. Elim de çok yavaş. Bir odadan en az üç saatte çıkarım. Öyle olunca evin yarısını temizliyorum diğer yarısı kalıyor. Öyle olunca da diğer taraf temizlenene kadar temizlenmiş yer kirleniyor derken kısır bir döngü yaşıyordum taa ki bu güne kadar. Şuan evin her yeri tertemiz. Haaa dolapların içine bunlar da dokunmadı ama dolaplarımın içi düzenliydi. Sadece çekmecelerimin düzeltilmesi gerekiyor. Gereksiz bir sürü eşya var atılması gereken. Onları da yavaş yavaş kendim hallederim diye düşündüm. Önemli olan genel temizlikti. Dedim yaa tertemiz oldu.
Hahahhaha muhendis zekasi hastayim boyle planlara ya:)e sen tecrubelisindir de bi el ativer su 2 yillik evli garibana mesela perde nekadar sklikla yikanmali?ya da koltukar:)O zaman bırakma o bayanları Ebrucum. Funda'nın da dediği gibi öyle insan bulmak zor bu devirde.
Aynen Funda aynen, çok muzdaribim bu yardımcı işinden. En son bende evde yapılacak işlerin bir checklistini yaptım. Tabloyu biri görse kafayı yemiş bu kadın der herhalde:) 274 kalem iş oldu. her işin yapılması gereken sıklığı belirledim. ve yıllık ve hafta bazda bir plan yaptım. Şimdi tüm işleri günde 1 saat ayırarak kendim yapabiliyorum. Sadece cam silme işi olduğunda çağırıyorum birilerini.
Ben de bugun oldum:)seni once mi etkiliyor ben oldugum zaman acayip sis oluyorum ama sanki bu sefer oyle olmayacak karnim cok sismedi sporun etkisi var heralde.Kızlar bu arada ben bugün regl oldum. Bak Funda regl haftasında bile -700 le girdim listeye. Demek ki neymiş regl etkilemiyor muş. Anlaştık mı?
Ebrucum 4 etli ekmek derken büyüklüğü ne kadar? Bir de kolayı şeker ihtiyacı için mi içiyorsun? hem de iki kez, sana hiç yakıştıramadım kaptan.MENÜM
10:00
1 tane haşlanmış yumurta
1 kk beyaz peynir
5 tane siyah zeytin
14:00
4 tane etli ekmek
1 bardak kola
21:00
1 kepçe kuru fasulye
1 servis kaşığı bulgur pilavı
Bol turşu
1 bardak kola.
2 litre su, spor yok.
Eskiden etkiliyor du ama bu sabah 63.3 çıktım yani etkilememiş. Bakalım sonunda nasıl bir durum olacak ama kilo vereceğimi biliyorum. Çünkü cumaya en az 62.9 olmaya söz verdim kendi kendime. Ne yapıp ne edip ineceğim 62 li rakamlara.Evet ebru elimden gelse tezgahi sokup arkasini da silecektim de beceremedim accayip derinlemesine yapiyorum:)mesela o cekmece daginikligi bile beni huzursuz etmeye yetiyor.ohhh o evde ne diyet yapilir ama ohhhh gitsin pisliklerrr:)
Hahahhaha muhendis zekasi hastayim boyle planlara ya:)e sen tecrubelisindir de bi el ativer su 2 yillik evli garibana mesela perde nekadar sklikla yikanmali?ya da koltukar:)
Ben de bugun oldum:)seni once mi etkiliyor ben oldugum zaman acayip sis oluyorum ama sanki bu sefer oyle olmayacak karnim cok sismedi sporun etkisi var heralde.
Çok küçük değildi canım. Normal boyutta yani bir el büyüklüğü kadar diyeyim ama oldukça inceydi. Kolanın ve etli ekmeğin hiç bir bahanesi yok. Belki regl kaynaklı olabilir ama eğer tutsaydım kendimi içmezdim. Bu hafta iyi kilo vermenin rahatlığı galiba. Kısaca suçluyum. İstediğiniz kadar kızabilir siniz.Ebrucum 4 etli ekmek derken büyüklüğü ne kadar? Bir de kolayı şeker ihtiyacı için mi içiyorsun? hem de iki kez, sana hiç yakıştıramadım kaptan.
perde ve koltuk konusundaki öngörüm aşağıdaki şekilde. Örneğin Stor perde 1 kez/yılEvet ebru elimden gelse tezgahi sokup arkasini da silecektim de beceremedim accayip derinlemesine yapiyorum:)mesela o cekmece daginikligi bile beni huzursuz etmeye yetiyor.ohhh o evde ne diyet yapilir ama ohhhh gitsin pisliklerrr:)
Hahahhaha muhendis zekasi hastayim boyle planlara ya:)e sen tecrubelisindir de bi el ativer su 2 yillik evli garibana mesela perde nekadar sklikla yikanmali?ya da koltukar:)
Ben de bugun oldum:)seni once mi etkiliyor ben oldugum zaman acayip sis oluyorum ama sanki bu sefer oyle olmayacak karnim cok sismedi sporun etkisi var heralde.
perde ve koltuk konusundaki öngörüm aşağıdaki şekilde. Örneğin Stor perde 1 kez/yıl
Eki Görüntüle 1311718
Etli ekmeği duymak midemde hareketlenmeler yol açtı, şuan aşırı bir etli ekmek yeme isteği uyandı bende.
Allah Allah bu saate kadar yazmadi mi kimse.tesekkur ederim:)moral oldu ya suratim dusmustu yedim bozdum diye.Öncelikle günün ilk menüsünü yazdın Fundacım. Sana bunu hediye ediyorum :)
yarın telafi edersin. Diğer öğünlerin az olmuş zaten. bence ilk ve son kez olduğu için sorun yok.
Saati de gec olmus ebru ama hallederesin senMENÜM
1 tane haşlanmış yumurta
1 kk beyaz peynir
5 tane siyah zeytin
14:00
4 tane etli ekmek
1 bardak kola
21:00
1 kepçe kuru fasulye
1 servis kaşığı bulgur pilavı
Bol turşu
1 bardak kola.
2 litre su, spor yok.
Ekmek beyaz mi fatma?C.tesi menüm
4 yk kıymalı yumurta
2 dlm ekmek
çay
1 dlm peynir
18:00
Yağsız kuzu tandır
2 dlm ekmek,
bol salata
1 top dondurma
bugün öğlen dışardaydım, birşey yemeye fırsat bulamadım.
1 lt su, spor yok
Beni de etkilemeyecek dusunce gucuuuuu:)Eskiden etkiliyor du ama bu sabah 63.3 çıktım yani etkilememiş. Bakalım sonunda nasıl bir durum olacak ama kilo vereceğimi biliyorum. Çünkü cumaya en az 62.9 olmaya söz verdim kendi kendime. Ne yapıp ne edip ineceğim 62 li rakamlara.
Çok küçük değildi canım. Normal boyutta yani bir el büyüklüğü kadar diyeyim ama oldukça inceydi. Kolanın ve etli ekmeğin hiç bir bahanesi yok. Belki regl kaynaklı olabilir ama eğer tutsaydım kendimi içmezdim. Bu hafta iyi kilo vermenin rahatlığı galiba. Kısaca suçluyum. İstediğiniz kadar kızabilir siniz.
Koltuk silinmesi 12 yil cok degil mi yanlis mi gordum ben.perde ve koltuk konusundaki öngörüm aşağıdaki şekilde. Örneğin Stor perde 1 kez/yıl
Eki Görüntüle 1311718
Amannnnnnn iddan buyuk fatma dikkat:)ama konyada havzan diye bi yerde yemistik yok boyle lrzzet bicak arasiiii himmm:)Etli ekmeği duymak midemde hareketlenmeler yol açtı, şuan aşırı bir etli ekmek yeme isteği uyandı bende.
Tabi yayınlarım. İşinize yararsa ne ala. ben ev işleri konusunda hiç iddaalı bir insan değilim, ama böyle sıraya koyunca daha iyi oldu. Ben özelden mesaj atayım isteyenlere. Özelden de ilk kez mesaj atmayı deneyeceğim. Sana gönderiyorum şimdi.Tatlım yaa sen bize tüm listeni yayınlasana eminim hepimizin işine yarayacaktır. Zira benim şimdi ki hedefim evin bu temiz halini elimden geldiğince korumaya çalışmak. Umarım başarırım. Ama benim en büyük derdim mutfakla çok çabuk kirleniyor nedense. Ama bu gün kadınlardan kolayını öğrendim. Ben dolapları silmeye saatlerce uğraşıyordum onların yarım saatini bile almadı. Yağ çözücüyü sıktılar sırayla Arkasından çamaşır sulu suyla silip kuruladılar pırıl pırıl oldu. Kirlenir kirlenmez aynı yöntemi deneyeceğim. Ben birde durulamaya çalışıyordum. Ama yine de leke kalıyordu.
Evet abartmadan tabi:)ama su hedefleri gercekci belirlememiz lazim sen mi onay versen hedefe?Yazmasaydım keşke menümü. Sen cumaya birinci olacağını söylememiş miydin? Etli ekmek yersen ki buu saatte imkanı yok bulamazsın haftaya da birinciliği unut. Bence haftaya birinci olursan kendine etli ekmek ödülü ver. Ne dersin?
Kızlar bu arada cumaya hedeflerine ulaşan ve hedeflerini geçenlere cuma gününü ödül günü yapalım ne dersiniz?
Bende istioooommTabi yayınlarım. İşinize yararsa ne ala. ben ev işleri konusunda hiç iddaalı bir insan değilim, ama böyle sıraya koyunca daha iyi oldu. Ben özelden mesaj atayım isteyenlere. Özelden de ilk kez mesaj atmayı deneyeceğim. Sana gönderiyorum şimdi.
Aslında ben de tam o konuya değinecektim. ben bir ara kendime cuma günleri ödül yemeği veriyordum. ama bu düşünce doğru olmuyor. sanki diğer günler yediklerim daha kötüymüş gibi. Ben artık kendime masaj, kuaför, ya da mum ışığında müzik eşiliğinde duş gibi şeylerle ödüllendirmeye karar verdim.Yazmasaydım keşke menümü. Sen cumaya birinci olacağını söylememiş miydin? Etli ekmek yersen ki buu saatte imkanı yok bulamazsın haftaya da birinciliği unut. Bence haftaya birinci olursan kendine etli ekmek ödülü ver. Ne dersin?
Kızlar bu arada cumaya hedeflerine ulaşan ve hedeflerini geçenlere cuma gününü ödül günü yapalım ne dersiniz?
Yok canım ben beyaz ekmek asla yemem. bazen yazmayı atlamış olabiliyorum ama sıcak Antep'te pidesi değilse beyaz ekmek asla yemem :) Koltuk silme yılda 12 kez, yani ayda 1 kez. Öyle olunca çok kirlenmiyor ve temizlemek çok daha kolay oluyor. Toz alır gibi üzerinden bezle geçiyorsun. Aman Allah'ım bana neler oluyor böyle, içime annem kaçtı galiba, temizlik tarifi veriyorum..Allah Allah bu saate kadar yazmadi mi kimse.tesekkur ederim:)moral oldu ya suratim dusmustu yedim bozdum diye.
Saati de gec olmus ebru ama hallederesin sen
Ekmek beyaz mi fatma?
Beni de etkilemeyecek dusunce gucuuuuu:)
Koltuk silinmesi 12 yil cok degil mi yanlis mi gordum ben.
Amannnnnnn iddan buyuk fatma dikkat:)ama konyada havzan diye bi yerde yemistik yok boyle lrzzet bicak arasiiii himmm:)
canım sabah saatlerinde başlamak geliyor içimden nedeni uzun şimdi :)Kaçak Ece. Nerelerdesin? Yarın değil şimdi başlat tam anlamıyla. Cee deyip de kaçma. Muhabbet lazım bize. Funda' da gelmiyor onun yerini kimse tutamayacak galiba. Öyle güzel yazıyordu ki hikaye gibi. Özledim şimdiden.
Kaşar, ay çöreği ve mocha cısssssssssssss Nasıl doydun bunlarla. Sağlıklı beslen olmaz mı?
bende evet diyoruuumOYLAMA
1) Her hafta genel sıralama listesi hazırlanırken etap dereceleri bölümüne "haftanın sonuncusu" eklensin mi?
Eğer yukarıdaki soruya cevabınız "evet" ise lütfen cevaplamaya devam ediniz:
2) Her hafta etap değerlendirme raporuna aynı haftanın birincisi bölümü gibi haftanın sonuncusu bölümünü ekleyeyim mi?
3) Haftanın birincilerinin sırlarını paylaştığı gibi, haftanın sonuncusu için de yaptığı hataları yazabileceği bir başlık açalım mı? Başlığın adı "Neden Sonuncu Oldum?"
NOT: "Haftanın sonuncusu" sıfatını almak herkes için aynı etkiyi göstermeyebilir. Hatta yarışmacı demoralize olabilir. Bunu gözeterek bu oylamayı başlatıyorum.
Ve yine aynı sebeple; bugüne kadarki oylamalardan farklı olarak, konunun kabul edilmesi için bütün takımlardan EVET OYU alınması gerekiyor. Bir tek HAYIR oylamanın iptali sonucunu doğuracaktır.
Oylama 27 KASIM Perşembe günü sona erecektir.
İlk soru için EVET / HAYIR bölümlerinden birini siliniz. 2. ve 3. soruların cevabını yazılı olarak ekleyiniz. Önemli olan ilk soru çünkü.
Böyle bir oylama var arkadaşlar. Takım içi bir oylama başlatıyorum. Çoğunluğun kararına göre evet / hayır cevabımızı vereceğiz. Lütfen herkes isminin karşına evet ya da hayır yazsın.
Akkat
cerenberen16
dilarasahra
gubsej
LAydLiNe
mavera87
OoOturtleOoO
Ozlem
Kelebekcim
Seng
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?