Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Ay ben de oyle bi bot istiyorum, ne kadar da talibi varmıs o tarz botların demek:) niye yoksa ortalıkta.:)

Kızlar yarın iki ogunluk lapa yapabilirim belki, ucuncu ogunumde derste olucam ve cok gec gelicem eve, onun için 2 ogun.. Baska turlu kurtaramam yoksa haftayı..

Fundacım tabiki de basarabilirsin, kimler kimler bırakıyor sigarayı, tum kalbimle yanındaymm:))

Bugünkü menüm
11:00
Yoğurtlu pirinç lapası

15:00
1 kupa inek sütü ile şekersiz nescafe

16:00
1 mandalina

18:00
Yine yoğurtlu lapa

1 kayısılı form çayı
1 yeşil çay
2 L su

Yarında lapa yapmayı düşünüyordum ama vazgecicem sanırım akşam midem bulandı hepsini bitiremedim..

Canım bomba gibi bir menü tebrik ederim. Cuma günü harika bir sonuç alacaksın....

Kizlar menum

Sabah 9,00 1 dilim
Kepek ekmegi,2 dilim peynir,5 zeytin,domates

Ogle 13,00 1 tabak kapuska,2 kase salata

Aksam 1 yumurtali ispanak kavurmasi,yarim lahmacun

Spor 45 dk,2 lt su

Menüm

Sahur 04.30
4 kepçe tarhana çorbası
avuç içi kadar ekmek

İftar 16.45
çeyrek ekmek arasında kavurma
1 küçük muz
3 küçük parça beyaz çikolata

su 2.5 litre

45 sol bacak hareketi
45 sağ bacak hareketi

Bugün takım sakinn,, nerelerdesiniz..Ben bu gece de kalkmak istiyorum. İnşallah kalkabilirim. Ben de çay bağımlısıyım. Çay kahve içmeyince başım ağrıyo..Biraz oruçla da bu bağımlılığımdan kurtulmak istiyorum..

Ben de bugün niyetliyim. 5 dakika kaldı iftara :)

40-38 bedenn darısı başıma. :)
Allah kabul etsin.
Ne kadar kilo kaybın oldu Özlem?

Afiyet olsun, güzel bir menü.

Çayı ben de severim. İçmeyince aklıma gelmez ama.

Funda nasıl geçti nikotinsiz ilk günün? benim de çevremde çok insan var bırakan, sen de onlardan biri olabilirsin. Hem sigarayı bırakıp hem de kilo verirsen kendin için çok büyük adımlar atmış olacaksın.

Kızlar ben bugün batırdım. c.tesi günü yemeğimiz var, şimdi adını vermeyeyim büyük otellerden birinde. Bugün menü seçmeye gittik. öyle lezzetli şeyler vardı ki, tasvir etmem imkansız. mecburen ondan bundan tadayım derken 1 er çatalda olsa baya birşey yedim. Tatlı da vardı, börek de et de. En iyisi detaylı yazmayayım. Bugün böyle olsun.

Fatma akşam yemeğinden önce pek bır değişiklik yoktu sanki..
Psikolojik mi acaba? Hiç kilo veremeyecekmisim gibi hissediyorum kendimi..

Haftada 4 kilo... Hayır 5 kilo. Mucize diyetle 7 kilo!

Daha çok yaz aylarında bu magazin haberleri gazeteleri doldurur. Diğer tarafta diyetisyenler, doktorlar haftada 0,5 veya 1 kg derler. Hangisi doğru? İkincisi daha sağlıklı bile olsa, biraz daha sıkıntı çekip diyet eziyetinin süresini kısaltamaz mıyız? Hadi bir kaç haftalığına sağlıktan da vaz geçelim. Olmaz mı?

Kilo vermek ne demek?

Doğru cevabı bulmak için önce kilo vermekle neyi kastettiğimizi bilmeliyiz. Kilo vermek sağlık için istenebilir. Hareketli olmak, fit olmak için istenebilir. Ama gelin kendimizi aldatmayalım; çoğunlukla görünüm için istenir. Kilo verme arzumuzun kaynağı ne olursa olsun, vermek istediğimiz şey, vücuttaki yağdır. Kas veya kemik değil. Görünüme de, sağlığa da hareketliliğe de olumsuz etki eden şey yağ fazlasıdır.

Bu noktayı belirledikten sonra haftada kaç kilo? nun cevabını da bulabiliriz.
1 kilo yağ 7600 kalori enerji sağlar. Diyelim ki siz, hiç ama hiç bir şey yememeğe karar verdiniz. Biliyorum bu imkânsız. Ama ; diyelim ki; dedikten sonra öyle kabul edelim. Hiç bir şey yemiyorsunuz ve vücudunuzun enerji ihtiyacının tamamı vücut yağlarını yakarak karşılanıyor. Haftada kaç kalori harcıyorsunuz? Yaşa ve cinsiyete göre sonuç biraz oynuyor ama hareketsiz bir kadının bir günde harcadığı kalori 1800, bir erkeğin ise 2400 civarında. Bu sayıları 7 ile çarparsak, kadının haftada 12 600, erkeğin 16 800 kalori harcayacağını buluruz.

Kaç kalori kaç kilo?

Gelin bu harcamayı kalori değil de kilo yağ cinsinden ifade edelim. Kadın 1 650 gram, erkek 2 200 gram yağ yakmaktadır. Ölüm orucunun sonucu! Bulduğumuz bu fantezi rakamlar bile bir şeyi açıkça gösteriyor: 4 kilo, 5 kilo, 7 kilo reklamları kesinlikle doğru olamaz. Eğer kaybedilen yağ ise.

Aslında yukarıdaki hesabımız da yanlıştır. Çünkü muhteşem verimli bir makine olan insan vücudu ölüm orucu gibi bir kıtlık sinyalini alır almaz, dinlenme halindeki enerji sarfiyatını %40'a kadar düşürür. Dolayısıyla yukarıdaki yağ kayıp miktarları 1 kilo civarına iner.

Bu mantık zincirine okulda olmayana ergi derlerdi. Ölüm orucu da hiç olmayacak bir şey ve o bile bize mucize diyetin sonucunu vermekten çok uzak.

Ben daha ilk gün 2 kilo vermiştim!

Şimdi çarpıcı soruya gelelim. Ya... Öyle mi? Peki ben kaç defa diyet yaptım. Gerçi sonra verdiklerimi (fazlasıyla) geri aldım ama; baskülün daha ilk günden 2 kg az gösterdiğini gözlerimle gördüm! Buna ne diyeceksiniz bakalım. Veya, Bir yanlışınız var. Ben falanca diyetle haftada 4 kilo vermiştim. Nasıl oluyor?

Eğer kaybedilen yağ ise

Bu soruların cevabı yukarıda yazdığımız kısa bir cümlede saklı: Eğer kaybedilen yağ ise.

Evet doğru tahmin ettiniz. O rejimde, diyette verdiğiniz yağ değildi. O halde geri aldığınıza da o kadar üzülmeyin. Çünkü zaten vermediğinizi geri aldınız. (Biraz fazla iyimser bir ifade bu! Okumaya devam edin.)

Şok diyetlerden birine başlayan önce sindirim sisteminde bulunanları kaybeder. Bu basit bir olaydır. Dün toplam 3 kg besin tüketmiş, bugün de tüketimi 1 kg'a düşürmüşseniz aradaki fark, sindirim sisteminden, üriner sistemden ve hatta deriden katı veya sıvı olarak atılacaktır. İlk iki kilo buradan.

Maalesef, kaslarımız enerjiye ihtiyaç duyduklarında ilk katkı yağlardan gelmiyor. Kasların içinde, glikojen dediğimiz ve bol miktarda su ile birlikte bulunan hazır enerji depoları var. Enerji dengesi açık verdiğinde, ilk başvurulan kaynak bu glikojendir. Glikojen harcandığında yan ürün olarak bol su çıkar ve bu dışarı atılır. İşte size birkaç kilo daha. Sonra sıra kasın kendisine ve yağa gelir.

Fakat ilk ölçtüğünüz kayıp sindirim sisteminin ve glikojenin kaybıdır.

(...ve dikkat)

Turumuzu tamamlayalım: Hafta bitti veya vücudunuzun haklı isyanına kulak verdiniz. O harika rejimi bıraktınız. Tabiî önce sindirim sistemi dolar. 1-2 kg alırsınız. Sonra vücut kaybettiği suyu ve kaslar glikojeni yerine koyar. Fakat vücudunuz da kıtlık sinyalini almıştır ve eskinin altında enerji harcamaktadır. O zaman fazla gelen besin yağ dokusunda depolanır. Öyle ki tekrar kıtlık çıktığında yedeğiniz bulunsun. Ve tur tamamlanır. Eski kiloda veya üzerindesinizdir. Ama biraz daha az kas ve biraz daha fazla yağla.

Kizlar az once okudum
Ben de bu yaziyi..cok hosuma gitti bir arkadas paylasmis bu sitede yine.aslinda hizla kilo vermek icin yaptigimiz o ani diyetler nekadar yanlismis daha iyi anladim
Simdi..sizlerlede paylaşayım dediö.geç olsun güç olmasın diyeliö napalım

Gunaydin kizlar?sigara mevzusunu hic sormayin dun esimle gerildim yaptim yine yapacagimi ama vazgecmedim vazgecmeyecegim yagdan dumandan pisden kirden kurtulacagim cok istoyorum bunu hem de cok.ben gercekten iradesiz biri degilim bi seyi kafaya koyduysam illa ki didinir ugrasir bi sekilde yaparim.elde edemedigim bise yok tabi ki Rabbimin yardimiyla.sakiz bant vs bisey almadan sigarayi birakmak istiyorum ayni sekilde hap vs icmeden kilo vermek istiyorum.muthis bir savas icindeyim kendimle ama galip ben olacagim.

eminim başarırsın canım..sigara insanı mahvediyor..bıraktığında cildinin rengi bile değişecek emin ol.

kendimi şiş hissediyorum bikaç gündür,regl dönemim cok yaklaştı kesin tartıda istediğim sonucu göremicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…