Sen de ihmal etme Özlem. Bugün öğrendiğim bir bilgi, dünyadaki ölüm nedenleri sıralandığında ilk sırada ne varmış tahmin et bakalım. Evet şeker ve şeker bağlı hastalıklar.Doktora mi gittin bugün Fatma?
Çok iyı ettin cnm hangi hastaneye gittin?
Herkese iyi akşamlar. Öncelikle herkese teşekkür ederim kendi öz eleştirinizi yaptığınız için. Yapmayanlarda lütfen yapsın.
Özellikle Dilara' cım senin için söylüyorum bunu. Sana bir sürü mesaj yazıyorum, soru soruyorum, öneride bulunuyorum benim hiç bir mesajıma karşılık vermiyorsun. Benimle ilgili bir sorunun mu var? Sanki benimle muhatap olmamak gibi bir hal içerisinde olduğunu hissediyorum. Yanlışsam uyar lütfen çünkü bu durum artık canımı sıkmaya başladı.
Geleyim ben de kendi öz eleştirime. Geçen hafta iyi bir kilo vermenin rahatlığı vardı üzerimde nasıl olsa yine veririm diye yediklerime içtiklerime dikkat etmedim. Ara ara kaçamaklarım oldu. Spor yapmadım ve üzerine kahvenin yanında bitter alışkanlığı başladı. Sanırım artık kahve içmeyi de bırakacağım çünkü bu alışkanlık sağlıklı bir alışkanlık olmadı. Bildiğiniz çikolata krizine giriyorum ki ben şu yaşıma kadar çikolatayla arası iyi olmayan biriyimdir. Neden böyle oldu anlamadım ama bu işi de şuandan itibaren bitirmeye kararlıyım. Anlayacağınız 100 gr verebildim ama eğer gerçekten isteyip uğraşsaydım en az 600 gr kesin verebilirdim. Suçluyum. Ve kendime bu günden itibaren her gün 250 ip atlama ve 25 mekik cezası veriyorum. Herkesin de kendisine ceza vermesini istiyorum.
Listenin en başından kişisel değerlendirmelerime başlıyorum.
Akkat (Fatma): Canım öncelikle bu aralar motivasyonunu fazlasıyla kaybettiğini düşünüyorum. Kilo verebilecek büyük bir potansiyelin var ve eğer istersen eminim başaramayacağın hiç bir şey yok. Bazı dönemler kilo vermemiz yavaşlayabiliyor ama şuan ki durumumuz da bu imkansız. İnsülin direncinden kaynaklanan bir sorun yoksa eğer mutlaka ve mutlaka fazla besleniyorsundur. Biran önce kilo verememenin nedenini bulup üzerine gitmen lazım. Çünkü senin şuan haftada en az 1 kilo verebilecek bir kapasiten var. Bunu mutlaka değerlendir.
cerenberen16 (Zeynep) : Senin için çok konuşma lüzumu görmüyorum çünkü neyin doğru neyin yanlış olduğunu tecrübe ederek öğrendin. Takımdan uzak kaldığında kilo veremediğini ayrıca diyetine dikkat etmediğinde verilen kiloların nasıl hızla geri geldiğini çok iyi biliyorsun. Lütfen en kısa zamanda eski menülerine dön ve hedefe emin adımlarla yaklaş. Kış bitmeden mutlaka ve mutlaka 6 lı rakamları görmeni istiyorum.
dilarasahra : Çok güzel kilolar verdin takıma geldiğinden itibaren. Bu konuda hiç bir sorun yok. Menülerin hep örnek menüler. Sporların hep çok güzel. Senden yana tek şikayetim var paylaşım yetersizliği ve beni yok sayman. Bunları hallettiğimiz zaman her şey daha güzel olacak.
gubsej: Funda' cım eksiklerinin sende farkındasın. Sözü uzatmaya hiç gerek yok. Bundan sonraki haftaların hepsinde senden en az 1 kilo bekliyorum. Aksi olunca kötü bozuşuruz haberin olsun. 6 AY SONRA 68.1 kilo olarak görmek istiyorum. Hatta şimdi den bol bol fotoğraf çek ileride çok işine yarayacak.
mavera87: Tuba' cım senden artık hiç bir mazeret istemiyorum. Lütfen artık bu işi bitir. Zayıf olmak ne kadar mutluluk verici biliyorsun. Neden hala diyet yapacağım diye uğraşıyorsun ki? Hedefe ulaş ve bu işin keyfini çıkart. Ya da otur düşün tam olarak ne yapmak istediğini. Kilo vermek istiyor musun istemiyor musun?
Merhaba kızlar yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz..
Bende daha önce 13. Takımla birlikte güzel kilolar vermistim ama bırakınca 16 kilo aldım 3-4 ayda.
Şimdi ağır ağırda olsa 10 kilosunu geri verdimm.
Inşallah hepbirlikte bbütün fazlalıklarımızdan kurtulacagiz..
Hiç sorma Özlem, çok haklısın. İnsülin direncim 10,5 çıktı. 1 yıl kadar önce ölçtürmüştüm, 5,5 civarındaydı. Şimdi iyice artmış. Düzenli kullanmadım ilacımı, yürüyüş de yapmadım.
Ben de öyle yapacağım artık Zeynep, böyle olmuyor. Gülnihal çok haklı. Bu hafta da öyle deneyelim bakalım.
Hoşgeldin Deniz, grubumuza gelişin tam sıkıntılı bir ana denk geldi, bu hafta gerçekten moralimiz dipte. Ben Fatma, 34 yaşındayım (aslında 10 gün sonra 34 olacağım ama ben önden söylüyorum. 10 yaşında 1 kızım var. 76 kg civarındayım şuan. Hedefim 65 kg olmak. Bu arada ismin çok güzel, Deniz ismini çok severim. Sana bol bol hitap ederim artık. :)
Mününü beğendim Deniz, kendin mi hazırlıyorsun diyetisyen takibinde falan mısın?
Analizlerin için teşekkürler Ebru, hepsi yerinde ve mantıklı yorumlar. Az önce Özlem'e de yazdım. İnsülin direncim 10,5 olmuş. 1 yıl önce 5,5 civarındaydı. Yani durumum hiç iç açıcı değil.
Bende çok istiyorum ama aslında biliyorum hepsi BAHANE ama sürekli bu seyler oluyor engelliyor beni düzene sokamadim bir türlüOoOturtleOoO (Havva) : Canımcım çok güzel kilo veriyorsun. Ama dikkat edersen kaçamak yaptığın zamanlar verdiğin kilolar geri geliyor. Yakında okulu bitirip meslek hayatına atılacaksın. Kiloların yük olduğunun sende farkındasın biliyorum ama bunu hızlandırman lazım. Lütfen eski güzel menülerine yeniden dön ve her hafta en az
Hiç sorma Özlem, çok haklısın. İnsülin direncim 10,5 çıktı. 1 yıl kadar önce ölçtürmüştüm, 5,5 civarındaydı. Şimdi iyice artmış. Düzenli kullanmadım ilacımı, yürüyüş de yapmadım.
Ben de öyle yapacağım artık Zeynep, böyle olmuyor. Gülnihal çok haklı. Bu hafta da öyle deneyelim bakalım.
Hoşgeldin Deniz, grubumuza gelişin tam sıkıntılı bir ana denk geldi, bu hafta gerçekten moralimiz dipte. Ben Fatma, 34 yaşındayım (aslında 10 gün sonra 34 olacağım ama ben önden söylüyorum. 10 yaşında 1 kızım var. 76 kg civarındayım şuan. Hedefim 65 kg olmak. Bu arada ismin çok güzel, Deniz ismini çok severim. Sana bol bol hitap ederim artık. :)
Mününü beğendim Deniz, kendin mi hazırlıyorsun diyetisyen takibinde falan mısın?
Analizlerin için teşekkürler Ebru, hepsi yerinde ve mantıklı yorumlar. Az önce Özlem'e de yazdım. İnsülin direncim 10,5 olmuş. 1 yıl önce 5,5 civarındaydı. Yani durumum hiç iç açıcı değil.
Hastaneye değil canım, dahiliye dr na gittim, muayenehaneye, Artık kesinlike eminim Özlem, benim sorunum esnek davranmak, herşeyden az yemek felsefesini uygulamak için henüz hazır değilim. O nedenle YAŞASIN DİYET YEMEKLER! demek istiyorum artık.
Sen de ihmal etme Özlem. Bugün öğrendiğim bir bilgi, dünyadaki ölüm nedenleri sıralandığında ilk sırada ne varmış tahmin et bakalım. Evet şeker ve şeker bağlı hastalıklar.
Biz de o yola girmeden kurtulmalıyız.
Ebrucum eline sağlık canım bütün tespitler doğru. Bu hafta strateji değiştiriyorum. Hem diyet yemekler yapacaģım kendkme hem de sporu haftada 4 gün yapmaya çalışacağım.
Ebru dediğin gibi canım azıcık bırak hemen geliyor kilolar. Hep dikkat edeceğiz biz. Yoksa al ver al ver ne olacak halimiz.
Fatma bu hafta deniyelim canın beraber. Sonuçları görürüz haftanın sonunda.
Kızlar geçmişi henüz okumadım ama izin yerine ayrıldı mı yazıldı bana? Öyle olunca 6 aydan önce dönülemiyordu diye hatırlıyorum. Ben romanımı bitirdim geldim ama şimdi durum nedir? Korktum vallahi...
Bak cnm demek dikkat etmezsek bu her yıl çoğalarak ileride ciddi ciddi obez sınıfına hatta morbit obez sınıfına girme ihtimalimiz çok yüksek ilerleyen yaşlarda tabi..
Cunku kilo vermemiz zorlasaçak tam tersi alacagiz , hareket kapasitemiz kisitlanacak.
-----
Bende bu hafta gidim doktora.
Yakinimda daha once gittiğim özel hst. Var dahiliye dr.u.
Birde devlete endokrin. Uzmanı gelmiş acaba orayami gitsem diyorum.
Aslında en iyisi senin yaptığın gibi muayeneye gitmek..:)
--
Bende bugün pirasa yaparak sağlıklı beslenmeye bır adım daha atmak istiyorum.:)
çok kötü ta Allah korusunEn iyisi Endokrin uzmanı canım. Bırak diğerlerini çünkü insülin direnci direkt endokrinin uzmanlık alanına giriyor. İhmal etme lütfen. Benim ailemin hepsi şeker hastası. Teyzemin bir tanesi şekere bağlık bir hastalıktan dolayı vefat etti. Diğer teyzem sürekli şeker komasına girer hastanelik olur. Annemin teyzesinin gözleri görmüyordu şekerden dolayı. Anlayacağınız çok büyük bir risk altındaydım. Kilom 85 e çıktığında ilk bundan korktum. Ve öyle çok araştırma yaptım ki eğer öyle yemeye devam etseydim eminim şuan şeker hastasıydım. Ayrıca şişmanlığın genetik olmadığını yani istenilirse kilo verilebileceğini öğrendikten sonra her şey vız geldi bana. Ben yapabildim bunu eminim sizlerde yapabilirsiniz ama birazcık sıkmanız gerekiyor kendinizi. Çünkü ben 85 ten inerken hiç ama hiç kaçamak yapmadım.
Sevgili Seng ve 13. takımcım, desteğiniz için çok ama çok teşekkür ediyorum.
Senin de bu zarif hallerin, bu kibarlığın ruhuma öyle iyi geliyor ki.. bilemezsin.Senin desteklerin sayesinde bu ufacık yardımın lafı mı olur Bahar' cım. Ayrıca çok ince ve tatlısın. İyi ki burdasın, kocaman seviliyorsun
merhabaa ben de bugun katildim gruba neler yapmam gerekiyor ilk gunum yediklerimi paylasmaya yarindan baslamayi dusunuyorum 170 boyunda 76 kiloyum istedigim sure zarfi boyunca cikolata ve hamur isinden uzak kalabiliyorum fakat yedigim yemeklerin porsiyonlarini kucultemiyor her seyin fazlasina kaciyorum meyvenin bile o yuzden diyetlerimde cok zor sonuclar aliyorum ama bunu degistirmek icin pazartesi yerine hemen ertesi gunu secip porsiyonlarimi kucultmeye basliyorum daha dogrusu denemeye basliyorumbugun pilates bandi da aldim evde egzersizlerime de baslayacagim ama ne tur hareketler yapmaliyim pek bilmiyorum yardimci olursaniz coook sevinirim
inşallah Ebru
Ailen çok şanslı bence yüzünü bile görmediğin insanlarla vaktin olmasa bile elinden geldiği kadar böyle içtenlikle ilgileniyorsun..çok teşekkürler cnm..
isteseydin hiç umursamazdın
burayı ama sen tam tersi herkesle tek tek ilgilenmeye çalışıyorsun.
Kızlar geçmişi henüz okumadım ama izin yerine ayrıldı mı yazıldı bana? Öyle olunca 6 aydan önce dönülemiyordu diye hatırlıyorum. Ben romanımı bitirdim geldim ama şimdi durum nedir? Korktum vallahi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?