Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Fundaaaa hoşgeldiiin :) benimde bu hafta yazarlık eğitimim başlıyor :) çok kapsamlı bir şey değil sadece bir proje ama kaçıramazdım

Kızlar yaaa koskoca bir günümüz boşa geçmiş. Bu saat olmuş hiç kimse yok ortalıklarda. Gelenlerde iki satır yazıp kaybolmuşlar. Lütfen toparlayın artık kendinizi.

Hoş geldin canım öncelikle aramıza. Sana takım kurallarımızı yazıyorum.

13.TAKIM KURALLARI:
1) Her Cuma saat 11.30 a kadar kilo bildirimlerimizi yapıyoruz.Mazereti olmadan kilo bildirimine geç kalan yada yapmayan arkadaşlar sadece o hafta izinli gösterilir. Tekrarlanması halinde diskalifiye olunacaktır.

2) Her gün öğünlerde yediğimiz yiyeceklerimizi ve o gün yaptığımız aktiviteleri yazarak hem kendimizin hem de arkadaşlarımızın yorumuna sunmak gerekir.

3) Kendimize karşı sorumluluklarımız olduğu gibi arkadaşlarımıza karşıda sorumlu olduğumuzu unutmayarak, onların yazmış olduklarına da cevap yazmak gerekir. Bunun içinde topikte son yazmış olduğunuz yazıdan itibaren geçmişi kontrol ediniz. Böylelikle arkadaşlarınızın paylaştığı bilgileri yada sizlere verdiği cevapları görme şansınız olacaktır ki bu sayede bol bol sohbet edebiliriz.

4) Her gün en az 5 mesaj yazma kuralımız vardır. Bu kurala uyulmadığı taktirde ilk hafta uyarılarak sonraki hafta izinli yazılacaktır. İstediği zaman izinden dönülebilir fakat tekrarı olduğu taktirde diskalifiye olunacaktır.

5) Burası paylaşıma açık bir topiktir. Gün içerisinde öğrendiğiniz bilgileriburada paylaşabilirsiniz.

6) Takıma yeni gelecek üyelerimize 2 hafta deneme süresi verilir, paylaşımı iyiolursa 2 haftanın sonunda listeye alınır.

7) 3 hafta arka arkaya kilo veremeyen üye diskalifiye olacaktır.

8 ) Kardeş takımımız 5. Takımdır. Fırsat buldukça onlara ziyarette bulunup yaptıklarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunulabilir.
Yukarıda belirtilen kurallarımız ( 8. madde hariç) uyulması gereken zorunlu kurallarımızdır. Ama şu bir gerçek ki zorunluluktan değil istediğimiz için bunları yapmamız gerektiğine inanıyorum. Amaç sadece birbirimizin yediğine içtiğine yorum yazmak yada kendi yediğimiz içtiğimizi yazmak değil, asıl amaç bunları yaparken birbirimizi nasıl motive ettiğimiz,nasıl yüreklendirdiğimizdir.kimse düşünmesin ki ''ben karşımdakinin yediğine,içtiğine cevap yazarsam ne değişir'' diye. Eğer yazılan yürektense karşımızdaki kişi bunu zaten anlayacaktır emin olun.Su içemiyorum diyen arkadaşımıza suyu sevdirebilmek yada içmesini sağlayabilmek, ara öğünlerini yapmayan,yada öğünlerinde kendini fazla yemekten alamayan arkadaşlara yardımcı olunarak bunları başararak da aslında bir zafer kazanılabilir. Burada hepimiz arkadaşız ve bir amaç için buradayız. Bu amacımızı yerine getirirken yalnız olmak istemediğimiz için,motivasyona ihtiyacımız olduğu için buradayız. yoksa kimse burada olmaz,herkes evinde kendi mücadelesini verirdi. Lütfen bu uzun ve meşakkatli yolda birbirimizi yalnız bırakmayalım,birbirimize destek olalım.

bu kuralları okuduğunda eğer uyabileceksen ve devam etmek istiyorsan okudum-anladım şeklinde bir cevap yazman gerekiyor.

hoşbulduk cnm merhaba ah bu alıp vermeler yok mu insanı bezdiriyor önemli olan metebolizmamızı hızlı çalıştırmayı öğrenmeliyiz ve aldığımız kalorileri bize yetecek kadarını alıp fazlasını yakmalıyız.

tanıştığımııza memnun oldum fatma cım. teşekkür ederim beğenilerin için 1 ay önce diyetisyene gitmiştim sadece önerilerde bulundu neler yapmam gerektiğini söyledi. konuştuğumuz konular doğrultusunda kendim hazırlıyorum menülerimi. ilk geldiğimde de söylemiştim, ben şok diyetlerle hızlı kilo vermek istemiyorum. yaşam tarzımı değiştirip sağlıklı beslenerek kalıcı kilo vermek istiyorum. 1 ay oldu bu kararı alalı çok şükür 4 kilo verdim. yardımcı olabileceğim birşey olursa seve seve yardımcı olurum.

sanada güzel hafta sonları cnm

Kızlar yaaa koskoca bir günümüz boşa geçmiş. Bu saat olmuş hiç kimse yok ortalıklarda. Gelenlerde iki satır yazıp kaybolmuşlar. Lütfen toparlayın artık kendinizi.

ben işten yeni geldim sayılır cnm oğlumla bilgisayarda vakit geçiriyoruz. hem sizi hem oğlumu ihmal etmmemiş oluyorum :)

kurallar okunmustur ve anlasilmistir kendimi bu takima adayacagima emin olabilirsiniiz

ben geldim olur mu :)
canım bence bizim bu kuralları takıma sık sık hatırlatmamız gerek hatta düzenleme kısaltma ekleme bile yapılabilir
kurallar okunmustur ve anlasilmistir kendimi bu takima adayacagima emin olabilirsiniiz
hoşgeldiin :) ben ece :)

Menüm:
11.45 4 dl salatalık, 2 kk peynir, 5 zeytin, yarım dilim ekmeğe incecik tereyağı sürdüm, ondan ayrı da 1 dl ekmek var. bir de şekersiz çay
18.15 1 kase mercimek çorba, 1 tabak taze fasülye, 1 kase yoğurt
30 dk yürüyüş, 1 lt su

Kaptancım benim bir fikrim var... Yazayım sen ve HeRkEs yorumlasın. Belli aralıklarla değişim sağlamak üzere su içme yarışması yapalım. içtiğimiz miktarı buraya değil listeyi hazırlayan kişiye yollayalım yanında o günün sembolü bulunsun listeyi yapan da gerektiğinde masaüstü fotoğrafını çekip yollayabilsin. denetim olarak yani. Hatta 2şer kişi olarak karşılıklı rakipte olabiliriz. Böyle de güzel olabilir.. Ve bir ödül hazırlamalıyız
Biz de kilo vermede de eşleşenler vardı ne oldu o uygulama

Daha fazla su içmenin 10 kolay yolu

Kışın yapılan hataların başında su tüketimini azaltmak gelir. Havaların soğumasıyla gün boyu oluşan susama hissimiz azalmış olsa da vücudumuz aynı ihtiyaçlarına ve su kaybetmeye devam eder. Bir çoğumuz günlük ihtiyacımız olan 2-3 lt suyu tüketmekte zorlanırız fakat su tüketimimizi arttırmak için ekstra çaba göstermeliyiz. Vücudumuzun ihtiyacını karşılayacak yeteli miktarda su tüketmek organ fonksiyonlarımızın düzenlenmesinin yanısıra vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur, cildin hidrasyonunu korur ve genel olarak kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar. Ayrıca vücudumuzun iyi bir şekilde hidrate olması metabolizmamızı da hızlandıracağından dolayı, kilo vermeyi hızlandıran en kolay yollardan biridir.

Günlük su tüketiminizi arttırmak istiyor fakat başaramıyorsanız bir de bu ipuçlarını deneyin;

Kendi lezzetinizi ekleyin: Suyu tek başına içmek sıkıcı veya zor olabilir. Bunun yerine mağazalarda da gördüğümüz tatlandırıcılardan veya doğal olarak karpuz parçaları, nane veya portakal dilimleri ekleyebilirsiniz. Tadının daha da artması için birkaç saat buzdolabında bekletebilirsiniz.

Baharat ekleyin: Yemeklerinize pul biber ekleyin. Bu yolla akşam yemeğine kadar yaklaşık bir sürahi su içebilirsiniz. Ayrıca çalışmalarda pul biberinde metabolizmayı hızlandırmada etkili olduğu bulunmuştur.

Telefonunuzu kullanın: Evet, bunun için kullanabileceğiniz birkaç uygulama Var. Veya uygulamalar size büyük mü geliyor o zaman gün boyunca size su içmeyi hatırlatması için telefonunuzda birkaç uyarıcı ayarlayın.

Gerçekten kullanabileceğiniz bir filtre alın: Sizin filtreniz buzdolabında çok fazla yer kaplıyor veya bardakta iz mi bırakıyor. O zaman bunları değiştirme zamanı geldi. Sürahi şeklinde yeni bir filtre alabilirsiniz. Bunlar Hindistan cevizi karbonundan, ipekten yapılmış veya bitki bazlı olabilir, hem suyun üzerinde siyah pullar bırakmaz.

Kapalı tutun: Çoğumuz su almak için sık sık yerimizden kalkmıyoruz. Diyelim ki tüm gün yolda veya masa başında kaldınız, veya hiçbir bahaneniz olmasa bile çantanızda veya masanızda mutlaka su bulundurun. Sürekli masa başında çalışıyorsanız her zaman hatırlatıcı konumda suyunuz ve bardağınız olsun.

Spor salonuna hazırlayın: Siz kaslı kişilerin sürekli su odasına gidip litrelerce su içtiğini mi sanıyorsunuz? Bir su şişesi almadan spor salonuna gitmek ve içecek almak için koşu bandını duraklatmak siz dakikalar kaybettirecektir. Bu yüzden spor salonuna hazırlıklı gidin.

Cüzdanınızı düşünün: Restoranlarda sadece su sipariş edeceğiniz üzerine anlaşma yapın, böylece hem nakitten hemde kaloriden kar edersiniz. Çoğu restoran zaten filtreleme sistemi kullanıyor büyük ihtimalle bir bardak su için ödeme yapmak zorunda kalmazsınız

Suyunuzu yiyin: Bu tam olarak hile değil; sudan zengin gıdalarla teknik olarak su içebilirsiniz. Örneğin kavun, kereviz, salatalık veya hafif sulu bir çorba içebilirsiniz.

Bir meze gibi düşünün: 2010 yılında journal obesity dergisinde yapılan bir çalışmada yemek yemeden önce su içmenin kilo verme üzerinde olumlu etkileri olduğu bulunmuştur. Bir bardak daha fazla su içmek kilo vermenize faydalı olacağı için suyunuzu arttırma konusunda bu sizin için iyi bir motivasyon kaynağı olabilir.

Suyu gece çıkmalarınızın bir parçası haline getirin: Eğer barda iseniz, her kokteyl için bir bardak su alternatifinizin olması gerektiğini zaten biliyorsunuz. Fakat evde iseniz her gün yatağa gitmeden önce en az bir bardak su içmeyi alışkanlık haline getirin. Sadece sizi rehidrate etmekle kalmaz aynı zamanda akşamdan kalma halinizi de azaltır.
AlIntIdır

Merhaba kızlar, bugûnden beri birseylerle ugrasıyorum, önce sabah kızlarımı tiyatroya goturdum, sonra kaynpederim geldi, sonra ev toparladım camasır bulasık. Sonra abimin dogumgnu için annemlerde toplandık, daha yeni eve geldik, simdi de film izlicez esimle.. Ama burası hep aklımda, dikkat ediyorum.

bugün ki menüm
kahvaltı 08:00
yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
yeşillik, salatalık
ara 11:30
1 kuru incir, avuç içinden az kuru üzüm
1 fincan türk kahvesi
öğle 13:30
4 yk zeytinyağlı pırasa
1/2 porsiyon makarna
yoğurt
ara 16:00
yarım kase sütlaç
1 fincan yeşil çay
akşam 18:30
patates salatası
4 tane yaprak sarma
yoğurt
ara 20:00
1 portakal, 1 havuç
2,5-3 lt arası su, leslie ile 3 mil yürüyüş

canım menünü ve seni tekrar bekliyoruz ya da olmadı yarın telafisini :) iyi seyirler :)
canım özellikle su ve spor çok iyi olduğundan göze çarpanlara hafiften nur iniyor , kaldı ki dengelemeye çalışmışsın bu belli diyebilecek bir şeyim kalmadı açıkçası :) ama olsun sen yine de makarna, sütlaç ve sarmalara dikkat et :)

Bu arada dunku menum

Orucluydum
Sahurda
1 dilim fırında ıspanak
Peynir

Aksam
5 tane ceviz
2 ufak salatalık
1 kk eski kaşar
(Okuldaydım derse girmeden çnce bahcede yedim bunları, yanımda getirmiştim)

01:00
3 tane lahana sarması
Sacma ve anlamsızdı...

Su 1 lt

Oruçlu olduğun için ve okul olduğu için dengesizliğe anlam katabiliriz. en azından aşırı bir durum yok Allah kabul etsin inşallah canım :)

ben geldim olur mu :)

canım bence bizim bu kuralları takıma sık sık hatırlatmamız gerek hatta düzenleme kısaltma ekleme bile yapılabilir

hoşgeldiin :) ben ece :)

memnum oldum ece ^^ su icme yarismasi fikrinde de tam destek arkandayim ben de cok ihmal ediyorum su icmeyi bu yarisma hirsiyla arttirabilirim ben de

Eve yeni geldim kızlar. Odamızın yemeği vardı, ama ben kaçırmadım. Herkese iyi geceler, menümü de yazayım.
09:30
2 dlm tb ekmeğinden peynirli ve tavuklu sandviç

11:30
1 mandalina

15:00
2 etimekten salata, (etimek+yoğurt+haşlanmış yumurta)

20:30 (vakit çok geç ama dışarda yediğim için oldu)
1 içli köfte
3 yk dana tandır
1 yk patlıcan beğendi

2 lt su.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…