Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Çok güzel bir düşünce. Bende aynı fikirdeyim. Hatta genelde şişman ailelerin çocukları da şişman oluyor. Zayıf olanlar zayıf oluyor. Tamamen beslenme alışkanlığıyla alakalı. Mesela annenin sevmediği yemeği genelde çocuklarda sevmiyor çünkü anne yemeği sevmediği için yapmıyor.

herkese selammmmmmmm...cihaz ayarları anca bitti..geçmişi okuyup geliyorum
Hoş geldin canım.

diyetisyen kararın için tebrik ediyorum canım.sonuçta elbette uygulayacak olan sensin ama her hafta onun önünde tartılacağın için ve menü takibini yapacağı için ağır bir suçluluk psikolojisiyle de diyete asılırsın inşallah.

evet fatmacım zaman aleyhine işliyor.yapıyor oldukların devam edip yapmıyor olduklarına başlaman lazım.en kötüsü kararsızlık....

oğlumu bilgisayardan uzak tutmam lazım ebrucum.o yüzden gelemiyorum.evde internet var ama sadece ödevler için açılıyor.

siz çok tatlısınız yaaaa....Allah mutluluğunuzu artırsın canım

Heyyyy dostlar su yarismasinda arayi cok actim ben 2 gunde 6.5 lt olmus gunumun yarisi lavaboda geciyor ama olsun:)var mi benle yarisacak olan?:)

amanın..kim tutar seni funda

Kızlar menümü yazayım

Sabah 9,00 2 dilim beyaz peynir

Öğle 12,30 tavuk iki parça suyuyla çorba seklinde yedim

Akşam 2 çinekop,1 kase salata

2 lt su,45 dk spor

dilara bu menü çok az değil mi..doyabildin mi

Kızlar hediye demişken süs balığı 9 saat yol gider mi yaa, 2,5 saat ya da veya çok sık yemlemek gerekir mi ki :/ arkadaşıma alayım ama o muğladayken ne olacak

gider..gider..giderken biraz diyet yapıverir

kızlar kimse msj sayısını yazmamış. moralim bozuk ama menü ve msj takibindeyim ona göre.

ben yazmıştım..8 di galiba

hoşbuldum.evet çocuk beslenmesinde anneler çok etkili.geçenlerde hep zayıf olan bir arkadaşım eve pek ekmek almadığını, çocukların da az ekmekle yemeye alıştıklarını,çaya şeker atmadığını,çocuklarını da böyle alıştırdığını anlattı.hatta çocuklar misafirlikte şekerli buldukları için tatlı malzemeli şeyleri yiyemiyormuş..ahhhh...dedim..ama geçti artık...oğlan da benim gibi koyversen götürecek

Inşallah canimm

sabah arabam bozuldu arkadaşlar.eşimin arabasıyla işe geldim.benimki tamirde..epeydir değiştireyim diyordum, bugün internetten de bakındım biraz.ama arabalara konusunda pek bir bilgim yok.dacia sandero stepwayi görünüş ve donanım olarak çok beğendim ama otomatik vites istiyorum, o da bu arabada yok.evet gören,duyan, bilen varsa önerilerinizi bekliyorum canlar.....

Diyetisyene gittim bir sürü kan aldılar çok acidi sonuçlar cuma günü cikacak o yüzden ben kendi bildiğim gibi devam edicem
ama diyetisyen çok iyi birine benziyordu inş iyi olucak iyi

Görmemişim herhalde Gülnihal.

Benim aracım Ford Fiesta. otomatik vites. 4,5 yıl önce almıştım, çok memnunum. Yalnız yakıt tüketimi fazla. Gerçi başka araç kullanmadığım için kıyaslama şansım yok ama genel olarak otomatik vitesler daha çok yakıt tüketiyor diye duymuştum.
Ne kadar sıklıkla kullanıyorsun bilmiyorum ama yakıt tüketimi çok önemli bir kriter bence. Neredeyse dünyanın en pahalı benzinini kullanan bir ülkede yaşıyoruz. Yakıt masrafı çok önemli. Eşimin arabasında start/stop özelliği var, araç hareket etmediğinde otomatik olarak motor duruyor, böylece yakıt tüketimi çok düşüyor. Ben yeniden araba alsam mutlaka öyle bir özellik isterim.
Dacia sandero yu bilmem ama duster'a bakmıştım. Saç kalınlığı çok azdı, bana çok güvensiz geldi.

sürekli araç üstünde değilim fatmacım.ama işe gidip geliyorum.bazen oğlanı okula ya da etüd salonuna götürüyorum ya da alıyorum..zaten denizli avuçiçi kadar bir yer.benim arabam tüplü.çok yakmıyor.aldığıma da tüp taktırırım diye düşünüyorum.dediğin gibi benzin çok pahalı

Diyetisyene gittim bir sürü kan aldılar çok acidi sonuçlar cuma günü cikacak o yüzden ben kendi bildiğim gibi devam edicem

geçmiş olsun fatma zehracım.iyi olacak evet inşallah..belki içimizden en hızlı kilo veren sen olacaksın canım

2 aralık mesaj sayım 9

Ebrucum lapayı 2 hafta önce yapmıstım, bugun de deneyeyim dedim.. İyi olur inş.

Fatmacım , dediğin cok dogru aileye gore cocukların beslenme alıskanlıkları sekilleniyor. Ben o acıdan kendimi takdir ediyorum :)) örneğin goruncem hamburgeri cok sever, benim kızım da hiç yemediği için alısık değil, bi gun avm de tutturdu sana hamburger alayım diye, kızım ozaman 5-6 yaslarında, hamburger istemedi ona gidip köfte aldı o da:)) aslında yeni yeni kızarmıs patatesin tadını ogrendi onnu cok sevdi ama ben onu fırında yapıyorum o halini de seviyor.. Cok önemli bence de cocuklara dogru beslenme alıskanlıgı kazandırmak..

Gulnihalcim alıntı yapamıyorum ama cok sagol guzel duan için.. :)

Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var 2 yıllık evliyim biliyorsunuz e kilom da 92 bunu da biliyorsunuz.Çocuk konusu çok canımı sıkmaya başladı sağlı sollu üzerime üzerime geliyorlar benim ailem eşimin ailesi vs vs sen devam et ilerde olmazsa görürsün ne biliyorsun olacağını daha bir çok laf.Eşim de baskı yapmıyor ama çooook istiyor yaşımız çok geçiyor diyor.Arada derede kaldım bu kiloyla hamilelik istemiyorum ileride doğabilecek sıkıntıları düşünüp ama bir yandan da içim içimi kemiriyor ya olmazsa diye kaldıki eşimin şu sıralar tayin durumu var belirsizlik önümüzde o gidecek ben ne olacağım vs.En azından 85 kg olayım diye geçirdim içimden Allah var o bile çok fazla ama ne diyorsunuz hedefim olan 70e erişene kadar çıkarayım mı aklımdan çocuk işini akıl verin bana çok canımı sıkıyor bu mevzu.Yolumun da uzun olduğunu düşününce 70e varana kadar en az 6ay ötelemiş olacağım.Tecrübelisiniz hemen hemen hepiniz bu konuda ne dersiniz?

Aa dunku menumu yazmamısım

Orucluyum
Sahur
1 avuc ceviz
Peynir zeytin
Salatalık
Kahvaltılık sos (ev yapımı)

İftar
1 tabak bulgur pilavı+hindi eti

Birazcık tatlı birseyler(esim 2,5 aylık tatlı yememe maratonu öncesi gidip bişeler aldı yiyeyim diye, hiç de kıyamaz...)

Su 2 lt ( yarım litresi funda için:) )

Fundacım, eğer yakın zamanda gitmediysen öncelikle bir kadın doğum dokturuna gidip muayene ol, böylece herhangi bir problem var mı yok mu için rahat eder. Öbür taraftan eğer gerçekten çok kararlıysan 6 ay dişini sık, kilo verip öyle hamile kal. Kilolu hamilelik bebeğin sağlığı açısından da sakıncalı. Senin ve bebeğinin sağlığı söz konusu, eğer kendine güveniyorsan, yani ben kilo veririm diyorsan, 6 ay bekle derim ben. İnşallah sğlıkla bebeğini kucağına alırsın, dünyanın en güzel şeyi.

akrabalar bebek için 2 yıl beklediler de 6 ay daha mı bekleyemeyecekler...bence misler gibi kilonu ver rahat rahat hamile kal canım.
uzun süre korunduğunuz için mi hamile kalamayacağını düşünüyorsun?kendimden örnek vereyim.evlendim ve 4 yıl korundum.bu arada doktor kontrolünde 2 kere hamile kaldım ve kürtajla sonlandırıldı.bir ilaç kullanıyordum, o arada onun bebeğe zararlı olduğunu söylediler.ilacı bıraktım ve oğluma hamile kaldım.bu arada akrabalar bizi yediler ama önemli olan sağlıkla,hayırla olması ....

sevindim cnm hayırlı olur inş.çok iyi yapmışsın giderek..ben de hala gidicem bir fırsat bulamadım :)

yerinde olsam en az 75 olur öyle hamile kalırdım canım..en önemlisi senin sağlığın unutma..herkesin dediğini önemsersen yandın..sen kendin karar ver..

Fundacım o baskılar hep olur. Birinci olunca da ikinci ne zaman diye bastırırlar. Öncelikle siz eşinle hazırmısınız.
Birde benim nacizane fikrim. Şu anda hamile kalırsan bebek yazın sonuna doğru doğacak. Yazın hamilelik çok zor ben birini kışın doğurdum birini yazın. Kışın doğan bebekle uğraßmak daha kolay. Kışın ćok bir yere gidip gezilmiyof. Evde bebeğini büyütüyorsun. Tam ilkbaharda gezmelik oluyor. Ama yazın doğan bebek tam kışın gezmelik oluyor oda soğuktan bir yere çıkamıyorsun. Ssen bence sağlam bir programla martın sonuna kadar 13-14 kilo verirsin. Sonra ki 1 -2 ayda hamile kalabilirsen süper olur bence.
Bak ben özellikle yaş problemi olan veya kariyer peßinde olan bayanlardan duyduğum laf ya tutarsa diye bir şey mi olur diyorlar.
İyi bir kadın doğumcu ile anlaşıp yumurta takibi yaptırım hamile kalma şansını artırıyorlarmış. Ben hiç yapmadım ama duydum canım. Ama her doktor yapmıyormuş bunu.
Bizim okulda arkadaş yumurta takibi ile hamile kaldı ki doğum iznini tam kullanabileyim diyem . Nisanın başında doğum yapacak. Nisan mayıs haziran izinli sonra da 2 ay yaz tatili bebek bayağı büyüyecek.

malesef doymadım canım gece kalkıp 2 elma yedim :) bugün araya yoğurt fln eklemeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…