- 23 Mayıs 2011
- 3.730
- 3.979
- 158
sen de iş çıkışı gezersin..geç çıkmıyorsundur inşallahkızlar istanbul'da bahar havası var.bu güzel hava da ofiste olmak ne kötüü
Ben otomatik kullanmıyorum ama normalinden çok memnunum. Şimdiki arabamız Seat Cordoba Dizel yakıt tüketimi çok az. Parçası, bakımı ve vergisi yönünden oldukça problemsiz bir araç.sabah arabam bozuldu arkadaşlar.eşimin arabasıyla işe geldim.benimki tamirde..epeydir değiştireyim diyordum, bugün internetten de bakındım biraz.ama arabalara konusunda pek bir bilgim yok.dacia sandero stepwayi görünüş ve donanım olarak çok beğendim ama otomatik vites istiyorum, o da bu arabada yok.evet gören,duyan, bilen varsa önerilerinizi bekliyorum canlar.....
Süper bir haber canım. İnşallah bütün tahliller normal çıkarda sağlıklı bir şekilde zayıflarsın.Diyetisyene gittim bir sürü kan aldılar çok acidisonuçlar cuma günü cikacak o yüzden ben kendi bildiğim gibi devam edicem
ama diyetisyen çok iyi birine benziyordu inş iyi olucak iyi
Şişmanken hamile kalmak çok zor zaten. O nedenle lafı uzatmaya gerek yok. Önce zayıfla sonra hamilelik düşün. Israr edenlerede doktora gittim hamile kalmak için kilomun fazla olduğunu söyledi. Önce zayıflayacağım de. Yeterli olur bence.Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var 2 yıllık evliyim biliyorsunuz e kilom da 92 bunu da biliyorsunuz.Çocuk konusu çok canımı sıkmaya başladı sağlı sollu üzerime üzerime geliyorlar benim ailem eşimin ailesi vs vs sen devam et ilerde olmazsa görürsün ne biliyorsun olacağını daha bir çok laf.Eşim de baskı yapmıyor ama çooook istiyor yaşımız çok geçiyor diyor.Arada derede kaldım bu kiloyla hamilelik istemiyorum ileride doğabilecek sıkıntıları düşünüp ama bir yandan da içim içimi kemiriyor ya olmazsa diye kaldıki eşimin şu sıralar tayin durumu var belirsizlik önümüzde o gidecek ben ne olacağım vs.En azından 85 kg olayım diye geçirdim içimden Allah var o bile çok fazla ama ne diyorsunuz hedefim olan 70e erişene kadar çıkarayım mı aklımdan çocuk işini akıl verin bana çok canımı sıkıyor bu mevzu.Yolumun da uzun olduğunu düşününce 70e varana kadar en az 6ay ötelemiş olacağım.Tecrübelisiniz hemen hemen hepiniz bu konuda ne dersiniz?
Tatlı harici güzel bir menü. Allah kabul etsin bu arada. Ne orucu tutuyorsun? Benim de tutmam lazım. Ama ne zaman tutacağım bilmiyorum. Yakında burun ameliyatım var.Aa dunku menumu yazmamısım
Orucluyum
Sahur
1 avuc ceviz
Peynir zeytin
Salatalık
Kahvaltılık sos (ev yapımı)
İftar
1 tabak bulgur pilavı+hindi eti
Birazcık tatlı birseyler(esim 2,5 aylık tatlı yememe maratonu öncesi gidip bişeler aldı yiyeyim diye, hiç de kıyamaz...)
Su 2 lt ( yarım litresi funda için:) )
Önce senin gitmen iyi oldu. Fikir verirsin bize.ben de çıkıyorum kızlar. açlık oyunlarına gidiyorum.
Evet fatma bir arkadaş önermişti düşünmüyorsan bile git baktır sıkıntı varsa tedavi vs zaten 1 yıl sürer korunmazsın dedi.Bende gittim Allaha şükür herhangi bir problem yok yumurtalıklarında dedi hamile kalmana engel olacak bişey yok demişti.Geçen yıl bu zamanlarda da yine bu haldeydim kendime okadar kızıyorum ki şimdiye çoooktan ulaşmıştım 70e.Ama yok bu sefer kararlıyım 6 ayda halledeceğim bu işi.Fundacım, eğer yakın zamanda gitmediysen öncelikle bir kadın doğum dokturuna gidip muayene ol, böylece herhangi bir problem var mı yok mu için rahat eder. Öbür taraftan eğer gerçekten çok kararlıysan 6 ay dişini sık, kilo verip öyle hamile kal. Kilolu hamilelik bebeğin sağlığı açısından da sakıncalı. Senin ve bebeğinin sağlığı söz konusu, eğer kendine güveniyorsan, yani ben kilo veririm diyorsan, 6 ay bekle derim ben. İnşallah sğlıkla bebeğini kucağına alırsın, dünyanın en güzel şeyi.
evet öyle diyorlar hep,yaşamadan bilemez ya insan.Konuşanlar biliyor da söylüyorlar diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.Aslında bende ters etki yapıyor çocuk ha çocuk demeleri onlara ne ya çok sinirleniyorum.akrabalar bebek için 2 yıl beklediler de 6 ay daha mı bekleyemeyecekler...bence misler gibi kilonu ver rahat rahat hamile kal canım.
uzun süre korunduğunuz için mi hamile kalamayacağını düşünüyorsun?kendimden örnek vereyim.evlendim ve 4 yıl korundum.bu arada doktor kontrolünde 2 kere hamile kaldım ve kürtajla sonlandırıldı.bir ilaç kullanıyordum, o arada onun bebeğe zararlı olduğunu söylediler.ilacı bıraktım ve oğluma hamile kaldım.bu arada akrabalar bizi yediler ama önemli olan sağlıkla,hayırla olması ....
Evet canım önce sağlık haklısınız bende bu niyetle yola çıktım inşallah sağ salim atlatırım bu süreci.yerinde olsam en az 75 olur öyle hamile kalırdım canım..en önemlisi senin sağlığın unutma..herkesin dediğini önemsersen yandın..sen kendin karar ver..
Zeynep bu konuda(zamanlama) öğretmenler uzmanlaşmış bence:)İnşallah veririm kiloları zeynepcim çok istiyorum bende artık ama bu halde vicdanım hiç rahat değil.Fundacım o baskılar hep olur. Birinci olunca da ikinci ne zaman diye bastırırlar. Öncelikle siz eşinle hazırmısınız.
Birde benim nacizane fikrim. Şu anda hamile kalırsan bebek yazın sonuna doğru doğacak. Yazın hamilelik çok zor ben birini kışın doğurdum birini yazın. Kışın doğan bebekle uğraßmak daha kolay. Kışın ćok bir yere gidip gezilmiyof. Evde bebeğini büyütüyorsun. Tam ilkbaharda gezmelik oluyor. Ama yazın doğan bebek tam kışın gezmelik oluyor oda soğuktan bir yere çıkamıyorsun. Ssen bence sağlam bir programla martın sonuna kadar 13-14 kilo verirsin. Sonra ki 1 -2 ayda hamile kalabilirsen süper olur bence.
Bak ben özellikle yaş problemi olan veya kariyer peßinde olan bayanlardan duyduğum laf ya tutarsa diye bir şey mi olur diyorlar.
İyi bir kadın doğumcu ile anlaşıp yumurta takibi yaptırım hamile kalma şansını artırıyorlarmış. Ben hiç yapmadım ama duydum canım. Ama her doktor yapmıyormuş bunu.
Bizim okulda arkadaş yumurta takibi ile hamile kaldı ki doğum iznini tam kullanabileyim diyem . Nisanın başında doğum yapacak. Nisan mayıs haziran izinli sonra da 2 ay yaz tatili bebek bayağı büyüyecek.
Tamam ebru noktayı koydun 70e kadar burdayım kesin ve net:)Şişmanken hamile kalmak çok zor zaten. O nedenle lafı uzatmaya gerek yok. Önce zayıfla sonra hamilelik düşün. Israr edenlerede doktora gittim hamile kalmak için kilomun fazla olduğunu söyledi. Önce zayıflayacağım de. Yeterli olur bence.
Havaaaaaaaaaa gözüm yollarda kaldı yaaaselam herkese Ben geldim bu ara kafam hiç rahat değil psikolojik olarak da çöktüm okul klinik hepsi üst üste gelince çok geldi yorgun düştüm resmen bazen böyle issiz bi adaya düşüp 10-15gun aralıksız uyuyup kendime gelmek istiyorum huzur istiyorum sadece
Bir sürü şey üst üste geldi erkek arkadaşımla bir sürü problem klinik sınavlar falan falan artık ne yapmam gerek bilmiyorum kalkamiyorum altındanHavaaaaaaaaaa gözüm yollarda kaldı yaaaCanım sadece yogunluk mu seni yıpratan yoksa başka problemler de mi var?Kıyamam iyi ol lütfenn.
Ins vericem hep birlikte tabigeçmiş olsun fatma zehracım.iyi olacak evet inşallah..belki içimizden en hızlı kilo veren sen olacaksın canım
Hiç zaman kaybetme ben önce gerek yok diyodum ama olmuyo bana kalsa hiçbişey yemeyeyim hemen vereyim mantığı var oda sağlıksız oluyo darısı basinasevindim cnm hayırlı olur inş.çok iyi yapmışsın giderek..ben de hala gidicem bir fırsat bulamadım :)
Inşallah canım ya sizlerin desteğiyle gittim açıkçası yoksa erteliyodum hepBen otomatik kullanmıyorum ama normalinden çok memnunum. Şimdiki arabamız Seat Cordoba Dizel yakıt tüketimi çok az. Parçası, bakımı ve vergisi yönünden oldukça problemsiz bir araç.
Süper bir haber canım. İnşallah bütün tahliller normal çıkarda sağlıklı bir şekilde zayıflarsın.
Şişmanken hamile kalmak çok zor zaten. O nedenle lafı uzatmaya gerek yok. Önce zayıfla sonra hamilelik düşün. Israr edenlerede doktora gittim hamile kalmak için kilomun fazla olduğunu söyledi. Önce zayıflayacağım de. Yeterli olur bence.
Tatlı harici güzel bir menü. Allah kabul etsin bu arada. Ne orucu tutuyorsun? Benim de tutmam lazım. Ama ne zaman tutacağım bilmiyorum. Yakında burun ameliyatım var.
Önce senin gitmen iyi oldu. Fikir verirsin bize.
Canim gittim doktora bi problem olmadigini soyledi nasip kismet artik Allah bilir ne olacagini ben elimden geleni yapayim da.sigara daha tam arinamadim canim malesef baska yontemler deneyecegim vazgecmedim kurtulacam bu iletten.sekersiz hayatina merhaba ozaman:)ben bayadir cayi khveyi sekersiz iciyorum ekmegi de biraktim bi su tuza hayir diyemiyorum ama 2 gundur ona da dikkat ediyorum.Bu arada fundacım arkadasların da dediği gibi önce bi doktora gorun bakalım, için bi rahat etsin, sonra gereken kiloya inmen 6 ayı bulmayabilir bile..
Bu arada sigarasız nasılsın? Nasıl gidiyor?
Ben de sendenim artık, ama ben sigarayı değil şekeri bırakmaya söz verdim:)
Havva ozellikle boyle yogun gunlerde es sevgili neyse onlara bi hal oluyor ya cozmus degilim ustune ustune geliyorlar insanin:)ya da biz alinganlasip anlayisli olmadiklari icin sinir kupune mi donuyoruz anlamadim.bunun gecici bir surec oldugunu dusunursen rahat edersin.sevgilinle de yoluna girecek hersey sinavlarinda gececek sen uzuldugunle kalma bebegim.su gunlerde sana booooooool enerji lazimmmmmBir sürü şey üst üste geldi erkek arkadaşımla bir sürü problem klinik sınavlar falan falan artık ne yapmam gerek bilmiyorum kalkamiyorum altından
Canim su ve sporlarin listesini tutuyorum ben de artik bugunden ekleyeyim seni.Menum
Kahvaltı 8:00
1yumurta
1kutu süt
Öğlen 13:00
1kase mercimek çorba
1yuvarlak ekmek
1kutu ayran
Akşam 17:30
Balık tavada az yağda
Salata
Şalgam
1.5 -2lt su içmiş olabilirim 9dan 13e kadar kosusturdum klinikte spora sayılırsa
Hoş geldin Havva' cım merak ettik seni. Böyle sessiz sedasız kalmayın mutlaka şöyleyim böyleyim diye bir haber verin. Özlem yok kaç gündür ortalıklarda birazdan mesaj atmayı düşünüyorum inşallah önemli bir durum yoktur.selam herkese Ben geldim bu ara kafam hiç rahat değil psikolojik olarak da çöktüm okul klinik hepsi üst üste gelince çok geldi yorgun düştüm resmen bazen böyle issiz bi adaya düşüp 10-15gun aralıksız uyuyup kendime gelmek istiyorum huzur istiyorum sadece
Maşallah maşallah benimde bir sürü borcum var doğumdan. Ayrıca ben önceden çok borç tutmadım. Yani 100 felan kurtarmaz beni. Oturup bir gün hesap yapmayı düşünüyorum. Bu kış niyetliydim tutmaya ama diş olayı çıktı, şimdi de ameliyat olacak. Ama inşallah tutacağım hepsini çünkü bende çok seviyorum oruç tutmayı. Hem oruç sana iyi geliyor farkındaysan. Ne zaman oruç tutsan kilo veriyorsun. Bol bol tut bence.Seabahar için oyumu kullandım :)
Ebrucum kaza oruclarımı tutuyorum, 2 hamilelik-emziklilik'ten kalan.. Tam olarak kaç gun oldugunu hesaplamamamıstım bilemiyorum onun için , ama ben fazla fazla 100 gun olsun dedim.. Simdi 50 gununu tamamladım 50 gun kaldı.. Ben cok seviyorum oruc tutmayı ya:) bide bu aralar cok rahat, cok erkn oluyor aksam ..
Biliyorsun ki şekerinde sigaradan çok farkı yok. Şeker, tuz ve un hayatımızın hatalarından.Bu arada fundacım arkadasların da dediği gibi önce bi doktora gorun bakalım, için bi rahat etsin, sonra gereken kiloya inmen 6 ayı bulmayabilir bile..
Bu arada sigarasız nasılsın? Nasıl gidiyor?
Ben de sendenim artık, ama ben sigarayı değil şekeri bırakmaya söz verdim:)
Tahmin edebiliyorum ne zor durumda olduğunu. Özellikle klinikte neler yaptığını. Uzun süre gide gele gözlemledim hepsini. Çok zor bir mesleğiniz var. Allah yardımcınız olsun. Bu arada benim protezler takıldı. İkinci haftam ve çok şükür hiç bir sorun yok. Yalnız şu protezin altını temizlemek için önerdiği diş ipini henüz bulamadım. Sürekli bişeyler rahatsız ediyor beni orada. Ne zor bişeymiş dişle ilgili bir malzeme bulmak. Çoğu markette ara yüz fırçası bile yok. Bu arada çok ama çok mutluyum bu yaştan sonra tamamen kazandım diş fırçalama alışkanlığını. Zararın neresinden dönersen kardır diye düşünüyorum. Daha önümüzde uzun yıllar var inşallah.Bir sürü şey üst üste geldi erkek arkadaşımla bir sürü problem klinik sınavlar falan falan artık ne yapmam gerek bilmiyorum kalkamiyorum altından
Menün gayet güzel canım. Afiyet olsun. Klinikte koşuşturmak en büyük sporlardan zaten.Menum
Kahvaltı 8:00
1yumurta
1kutu süt
Öğlen 13:00
1kase mercimek çorba
1yuvarlak ekmek
1kutu ayran
Akşam 17:30
Balık tavada az yağda
Salata
Şalgam
1.5 -2lt su içmiş olabilirim 9dan 13e kadar kosusturdum klinikte spora sayılırsa
Canim gittim doktora bi problem olmadigini soyledi nasip kismet artik Allah bilir ne olacagini ben elimden geleni yapayim da.sigara daha tam arinamadim canim malesef baska yontemler deneyecegim vazgecmedim kurtulacam bu iletten.sekersiz hayatina merhaba ozaman:)ben bayadir cayi khveyi sekersiz iciyorum ekmegi de biraktim bi su tuza hayir diyemiyorum ama 2 gundur ona da dikkat ediyorum.
Havva ozellikle boyle yogun gunlerde es sevgili neyse onlara bi hal oluyor ya cozmus degilim ustune ustune geliyorlar insanin:)ya da biz alinganlasip anlayisli olmadiklari icin sinir kupune mi donuyoruz anlamadim.bunun gecici bir surec oldugunu dusunursen rahat edersin.sevgilinle de yoluna girecek hersey sinavlarinda gececek sen uzuldugunle kalma bebegim.su gunlerde sana booooooool enerji lazimmmmm
Canim su ve sporlarin listesini tutuyorum ben de artik bugunden ekleyeyim seni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?