Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Aynen oyle canim
Sen kac kg ile basladin diyete?

112.8le başladım şimdi 105 im

Zehraaaaaa bu saate yemek mi kalir canim yapma lutfen vallaha da billaha da yanlis yoldasin.simdi sen habire tartiliyorsundur zayifladim mi diye hi dogrumuyum?yememe istikrarini kacamak yapmama olarak kullansan cok daha iyi olacak.[/QUOTE]

evet sürekli tartiliyorum neyse bugün kaçamak yapmicam

Ya bu suyu içmek nekadar zor 2.5 litre suyu kışin icenleri tebrik ediyorum valla ben çok zorlanıyorum
Zamanla alışıyorsun canım. Sonra vücut kendi istiyor. Su çok önemli mutlaka içilmeli.

112.8le başladım şimdi 105 im

evet sürekli tartiliyorum neyse bugün kaçamak yapmicam
Şimdi ne yap biliyor musun? Tartını çok uzak bir yere kaldır. Taa ki cuma sabahına kadar. Sabah kalktığın zaman önce bir güzel tuvaletine git. Hatta mümkünse cuma günü normal zamanından biraz önce uyan ki ödemin gitsin. Sonra üzerindeki fazlalıkları çıkar ve tartıl. Tartılma işin bitince tartını yine kaldır. Bir daha ki cumaya kadar. Bu yöntem çok ama çok etkili diyet yaparken. Sürekli tartılırsan motivasyonun kaybolur. Tecrübeyle sabit.

Kızlar bende kaçıyorum. Biraz dinleneyim.

Bugün ki mesaj sayım 25. İçtiğim toplam su miktarı 2 lt. Spor yok maalesef. Ama 5744 adımım var.

İyi geceler herkese.

Tartiyi kaldırmak benim için biraz zor olacak ama denicem

Valla bugun 45 de tikandim zaten son 15dk tempomu baya dusurdum.ilk zamanlar 30dk dusuk tempoda yuruyordum kondisyon artti heralde ebru revoflexle calismayi da isinma olarak yapiyorum.ilerde mutlaka daha fazlasi gerek olacak kesmeyecek bu cunku yuruyus arti yuksek tempo hareket yapacagim once bi su obezlikten kurtulayim.biktim bu kisir donguden hersey cok guzel olacak insallah.

Ya bu suyu içmek nekadar zor 2.5 litre suyu kışin icenleri tebrik ediyorum valla ben çok zorlanıyorum
Tatlim ben ise gidince kucuk su istiyordum aksama kadar kaliyordu masa da full kahve iciyordum aksam yanima aliyordum yolda icerim diye o da kaliyordu vucudu okadar susuz birakiyormusum ki gece dayiyordum siseyi agzima.simdi gun icinde is yerinde 1 lt bitirmeye calisiyorum canim su istemese de ben ona mucize ismini koydum zemzem suyu icersin ya sifa olur niyetiyle bende zayiflatacak beni diye iciyorum ve gidiyor valla hele spor yapip terleyince kendiliginden iciyorsun.ve yuzde yuz etkili yagi baska turlu cok zor atarsin vucudundan.test ettim onayladim su icmedigim hafta daha az kilo veriyorum.

Kızlar bende kaçıyorum. Biraz dinleneyim.

Bugün ki mesaj sayım 25. İçtiğim toplam su miktarı 2 lt. Spor yok maalesef. Ama 5744 adımım var.

İyi geceler herkese.
Iyi geceler canimm.

Dusumu aldim saclarimi yapip azcik kitap okuyup uyuyacagim bende kizlar gec bile kaldim herkese iyi geceler.Yarina musmutluu uyanalimmmmmmm.

Ay artırayım o zaman

Selam kızlar

Kaptancım cokuşu alıntı olayı suan için mumkun gorunmuyor benim açımdan, zira telefondan normal mesajımı yazıp gonderebildiğimde sanslı hissediyorum , insallah laptopumu almama az kaldı ozaman rahat rahat yazıcam .. Simdi ancak ipadden girersem birazdaha rahy alıntı yapabiliyorum..

Fundacım aporun harika masallah

Fatmacım detoks benim de cok kafama yattı , ben de denemek istiyorum, carsamba persembe olur benim de..

Sabah 9:00
(Lapa ile basladım normal bitirdim:) )

1 kase baharatlı pirinç lapası

Öğlen 13:45
Sabahtan kalan bir çaybardagı pirincin devamı
Yarım kase kadar lapa , birazda tursu (tursu lapanın tadını bastırdı iyi oldu)
2. Kasık bulgur pilavı

Aksam 18:30
1 tabak bulgır pilavı+kuru fasulye (fundayla aynıymıs menumuz)
Tursu

2,5 lt su
Azcık mekik cektim.. Saymadım

Etkinlikte neler yaptiniz ece cok iyi olmus gercekten.canim dinlenmekten ne zarar gelirki keske benimde uykum gelse pofff.

70i gorene kadar cokkkk cokkk iyi olmam gerek:)
ilk başına yetişemedim derse imza atmam gerekiyodu, ama anlam önem belirten konuşma gibi bişey duydum eşyaları bırakırken.. sonrasında engelli tanınmış kişilerle ilgili bir slayt hazırlamışlar beethoven gibi mesela, bir engelli annesi kısa birkaç anısını anlattı, birkaç hoca neler yapıldığından bahsetti falan en sonda da müzik dinletisi ve film gösterimi vardı canım.. 70i göreyim derken bünyen isyankar etme sakın :)
canım ben meyve olarak mandalina portakal elma alırım zaten değişik olsun diye bi de belki armut malum 1 gün bunları içericek sebze ne önerirsin kaptanım çiğ yenebileceklerden.. domates salatalık havuç hatta turpda olur ama onu soyabilir miyim ki hiç denemedim
canım aslında o kadar zor değil.. ilk denemede zorlarsan 2 litreye kadar çıkıyorsun ondan sonra wc korkusundan takıldım ben özellikle regl öncesi rahat oluyorum ama ben ama.. hem regl içinde iyi oluyor su içmek

Sebzeleri tüketirken bu pişirme koşullarına dikkat etmek ve sebzeleri çeşitli şekilde tüketmek gerekir. Bazı sebzeler hazmı kolay olması açısından pişirilmeden tüketilebilir. Semizotu, ıspanak, havuç, kereviz, biber, soğan, karnabahar gibi sebzeleri çiğ olarak besin değeri kaybolmadan salatalarda tüketebilirsiniz. Gastrit, reflü gibi sindirim rahatsızlıkları olanlar, sezaryen ile yeni doğum yapmış olan anneler dışında herkes çiğ sebzeleri rahatlıkla tüketebilir.

Meyvelerde aynı şekilde bol suda yıkanarak kabukları ile yenilebilenler kabuğu ile beraber tüketilerek çok parçalanmadan kesilmeden tüketilmelidir.
Alıntıdır..

İlk İnsanların Beslenme Şekli: Raw Food

Raw Food yani çiğ beslenme, bir beslenme şeklinden çok, bir yaşam felsefesidir. Raw Food, ilk insanların ateşi bulmadan önce uyguladıkları beslenme şekli gibi olduğu için, öze dönmek olarak değerlendirilir. İnsanın kendini yeniden tanıması ve vücudunu arındırması olarak da düşünülen Raw Food, çiğ sebze, meyve, kuruyemişler ve yağlı tohumların tüketimine dayalıdır. Besinlerin pişirilmesiyle enzim aktivitelerinin öldüğüne inanan felsefede, pişen besinlerle hem sindirimde hem de kullanımda istenilen faydanın sağlanamayacağını düşünülür. Raw Food’ta böbreklere fazla yüklenmemek için proteinli besinler ve hayvansal gıdalar tüketilmez ve besinler en fazla 40-45 dereceye kadar ısıtılarak pişirilir.
Raw Food’ta iki farklı grup vardır. Bir grup hiç et tüketmezken, bir grup sınırlı miktarda et tüketir. Fakat esas Raw Food’ta et tüketimi hiç yoktur. Et tüketenler ise, daha çok balığı tercih eder.

Raw Food Tüketiminde Besinler Vitamin Kaybına Uğramaz

Dönemsel detoks olarak da düşünülen çiğ beslenmenin birçok yararı vardır. Besinler herhangi bir işlemden geçmediği için besin değeri kaybına uğramaz, dolayısıyla enzim ve vitamin değerleri maksimumda kalır. Raw Food’ta katkılı besinler tüketilmediğinden uzun vadede kanser riski çok azdır. Bol lifli bir beslenme şekli olan Raw Food, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına da yardımcıdır. Su tüketiminin bol miktarda olması günlük beslenmede doktorların istediği düzeydedir. Alkol ve kafein tüketiminin olmaması da sağlıklı beslenme programlarında istenilen bir davranıştır. Çünkü alkol bileşenleri, başta kilo problemi neden olmakla birlikte, karaciğere büyük zarar verir.
Raw Food Protein Kaybına Neden olabilir

Çiğ beslenme, kısa vadede olmasa da uzun vadede, vücutta bazı vitamin ve minerallerin yetersizliğine neden olabilir. Et, yumurta, süt ürünleri gibi hayvansal besinlerde, protein, A, K, B12 vitamini, kalsiyum, demir gibi önemli mineraller bulunur. Proteinli besinler, insan vücudundaki hücrelerin büyümesinde, gelişmesinde ve yıpranan hücrelerin yenilenmesinde, vücudun çalışmasında düzenleyici olarak görev yapan enzim ve hormonların yapımında, vücudun mikroplara karşı savunmasında görev alan antikorların ve bazı vitaminlerin yapımında etkindir. Bu vitamin ve minareler büyüme ve gelişme dönemindeki çocuklar ve gençler için çok önemlidir. Ancak unutulmamalıdır ki vücuda alınan fazla protein, başta böbrekler olmak üzere birçok organı olumsuz etkiler.

Uzun Vadede Raw Food Diyeti Uygulamak Zararlıdır

Hiçbir sağlık sorunu olmayan kişiler dönemsel olarak çiğ beslenme şeklini uygulayabilir. Burada amaç, toksinlerin ve fazla proteinin vücuttan atılmasıdır. Bu nedenle bir haftalık veya maksimum 30 günlük kürler uygulanabilir. Ancak uzun vadede protein yetersizliğine neden olabileceği için kalıcı olarak tercih edilmemelidir. Raw Food’ta tüketilen besinlere bir sınır konmaması ilgi uyandırabilir. Ancak yararlı besinlerin bile gereğinden fazla tüketilmesinin sağlık sorunu oluşturduğu unutulmamalıdır. Örneğin fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar omega 3-6 yağ asitleri yönünden zengindirler. Bu gıdaları, olumlu etkileri için günde bir avuç tüketmek yeterlidir, fazlası kilo alımına sebep olabilir.

Raw Food Zayıflatır mı?
Raw Food, zayıflama diyetleri içinde kısa vadede toksinlerin ve ödemlerin vücuttan atımı için uygun olabilir. Uzun vadede zayıflama diyetlerinde amaç, kişilerin protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral ihtiyacını dengeli bir biçimde karşılamaktır. Bu noktada çiğ beslenme diyetleri yetersizdir. Ama uzun vadeli zayıflama diyetlerinin ara dönemlerinde yine bir alternatif olarak kullanılabilir. Yoğun ilaç tedavisi sonrası, kanserden korunma, sindirimi rahatlama gibi amaçlarla dönemsel olarak uygulanmasında herhangi bir sakınca yoktur.
AlınTıdıR

Dayanamadım paylaştım kızlar bilginiz yoksa da yorumlayalım en azından farklı bir şey sonuçta.. Okumak isteyenler için tüm yazıyı aldım :)

11:00 3 dl salatalık, 1 dl domates, 2 dl kepekli ekmek, 2,5 kk peynir, şekersiz çay
18.45 1 kase mercimek çorbası, yr tabak mantar yemeği, 1 kase yoğurt
1,25 lt su, 50 dk yürüyüş (orta tempo ve ellerim doluydu, hatta fazladan 2 kez daha merdiven çıktım), bugün ders az çalıştım, kitap yatarken okurum birkaç sayfa.. İyi geceler kızlar..

bununla beraber 7 mesaj..

Alldah hayırlısıyla damatlığını da göstersin inş :)
amin
ayyy...sünnet olmak için pek te küçük.hayırlı olsun canım.Allah damatlığını da göstersin

iyiyim ece.senden naber.dersler nasıl gidiyor

ay telefondan yazmak tam bir eziyet.imleci hareket ettiremedim bir turlu.sizde boyle oluyor mu.neyse.
hepberacim simdi doktorlar erken sunneti tavsiye ediyor iltahap ve bitigj knlemek icin.olsun kurtulsun dedik.
ebrucum mesajini okudjm da cevap yazamadim.yarismaya girme ama menulerini paylas diyorsun degol mi.cok iyi olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…