Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Ebru tam sakinledi dedim cuma gunu mud. Yard. Bana verdiler stres stres stres tekrar azdi acimdan oluyorum bir lokma birsey atinca yine basliyor.genetik annem sagolsun tum hastaliklarini gecirmis bana suan onun migren seruveni cok kotu ilac igne kar etmiyor onun gibi olmak istemedigim icin ilaca bile yanasmiyorum bisey yemedigim surece fena degil basim bugunu kurtarirsam yarina biseyim kalmaz insallahhhh.
Hayirrrrrr biyere gitme sen en fit en azimli en caliskan en enerjik kaptan sensin kimse sen gibi olmaz.sen ideal kilona ulas sonra da spor yap, karnina six pack( 6 baklava:) ) yakisir:)

Daha Tok Kalabilmek Mümkün müdür?

Karnımız hiç acıkmasa, canımız hiç tatlı istemese, yemek hayali hiç kurmasak… Belki de birçoğumuzun hayalidir bu. Ancak birçoğumuz hep yemek hayali kurarız, hep içimizde bir tatlı canavarı olduğunu düşünürüz ve içimizdeki bu dürtüleri kontrol edemeyiz. Aslında günlük beslenmemizde bazı noktalara dikkat ederek bu can sıkıcı durumdan kurtulabiliriz.

İnsan vücudu ana yakıt kaynağı olarak glikozu yani şekeri kullanır. Biz şekeri vücudumuza karbonhidrat türü yiyeceklerden alırız. Karbonhidratlar basit karbonhidratlar ve kompleks karbonhidratlar olmak üzere ikiye ayrılır.

Basit karbonhidratlar, şeker oranı yüksek olan karbonhidratlardır. Bu tür karbonhidratlar yenildiğinde kan şekerini çok hızlı yükseltirler. Kan şekerinin hızlı yükselmesi vücutta ani insülin hormonu yükselmesi yapar. Bu durumda vücuda alınan şeker hızlıca kullanılır ve akabinde kan şekerinde düşme ortaya çıkar. Özellikle hipoglisemisi olan hastalarda bu durum daha bariz olur. Yani basit karbonhidrat tüketimi yapıldığında şeker düşmesi ortaya çıkar. Bu durumda kişi daha çabuk acıkır ve daha çok yeme hayali kurmaya başlar. Kilo problemi olanlarda eğer kişi bu durumu bilmez ve basit karbonhidrat oranı yüksek yiyecekleri daha çok tercih ederse, daha çabuk acıkır ve daha fazla yiyerek daha fazla kilo alabilir. Hatta bu durum bazen çok ilerler kişide gece yemeleri ve tatlı krizlerine yol açabilir.

Kompleks karbonhidratlar ise şeker oranı daha düşük ve kan şekerini daha yavaş yükselten yiyeceklerdir. Daha kontrollü insülin salınımı olur ve bu tür yiyecekler tercih edildiği zaman daha uzun süre tok kalmak mümkün olur.

O zaman biz bu iki karbonhidratın ayrımını yaparak daha tok olmanın yollarını öğrenmiş oluruz.

Şeker oranı yüksek olan basit karbonhidratlar; sofra şekeri, bal, pekmez, reçel, çikolata ve her türlü şekerli yiyecektir. Bununla birlikte muz, incir, üzüm, kavun, karpuz gibi şeker oranı yüksek meyveler de kan şekerini hızlı yükseltirler. Patates, havuç, bezelye, mısır, bezelye gibi nişasta oranı yüksek yiyecekler de bizi çok acıktırarak yeme hayali kurmamıza neden olabilirler. Aynı zamanda beyaz un, beyaz pirinç ve beyaz makarna da şeker oranı yüksek yiyeceklere örnektir. Bu tür yiyecekleri tek başına değil de yanında süt, yoğurt, ayran gibi bir protein kaynağı ile birlikte yersek veya üzerine limon sıkma şansımız olursa şeker oranını dengeleyebiliriz.

Şeker oranı düşük olan karbonhidratlara örnek ise daha ekşi meyvelerdir. Ayva, portakal, kivi, limon, erik, yeşil elma, ananas bunlardan bazılarıdır. Yine kurubaklagillerden kurufasulye, nohut, mercimek, barbunyanın, kepekli ve esmer unların, esmer pirinç ve esmer makarnanın şeker oranı daha düşüktür ve bu tür yiyecekler bizi daha uzun süre tok tutar.

Hayatta her şey gibi, yediğimiz yiyeceklerin de farkında olursak ve bilinçli tercihler yaparsak daha sağlıklı ve daha sağlam bir vücudumuz olur.

Seni zayıflatmadan bi yere gitmem zaten merak etme. Seni şöyle incecik salına salına gezerken görmek istiyorum. Spor konusunu düşünüyorum zaten. Ufaklık büyümeye başladı. Nisanda 2 yaşını bitirecek. Ondan önce de ayarlayabilirsem mutlaka pilates yapacağım. Evde kendi başıma yaptığım sporlar olmuyor. Haftada en az üç gün salona gitmek lazım.

İştah Kontrolü İçin Öneriler

Birçoğumuz belirli dönemlerde iştahla ilgili problemler yaşamışızdır. Kilo problemi olanlar iştahlarının çok açık olmasından yakınırken, birçok anne de çocuğunun iştahının çok kapalı olduğundan ve bir türlü yemek yediremediğinden yakınır.

İştah bir yiyeceğin zevkle, istenerek ve arzulanarak yenmesi durumudur. Bir insanın hangi yiyeceklere karşı istek duyacağı öğrenilmiş bir davranıştır aslında. Milletler arasından tutun da coğrafi bölgelere kadar farklılıklar gösterir. Şöyle ki, bir Amerikalı için en güzel yemek soslu kocaman bir biftek ve kızarmış patates iken bir Japon için tütsülenmiş balık ve haşlanmış pirinç en iştah açan yiyeceklerdir. Mesela ülkemizde Güneydoğuda et ve bulgur ağırlıklı bir beslenme tercih edilirken, Ege Bölgesinde yaşayanlar içinse en tercih edilen yiyecekler sebze ve balıktır.

İştah beynimizdeki hipotalamus denilen bölgeden kontrol edilir. Burada açlık ve tokluk merkezleri vardır. Enerjimiz düştüğünde açlık merkezimiz devreye girer, iştahımız açılır, yemek hayali kurarız ve yeriz. Yemek yiyip doyunca beyindeki tokluk merkezi devreye girer ve yemeyi sonlandırırız. Dolayısı ile iştahımız kapanır.

Bazen duygu durumumuzun da bu merkezler üzerine etkisi vardır. Bazı insanlar üzülünce iştahlarının açıldığından ve çok yediklerinden yakınırlar. Bazıları ise üzüntüyle iştahlarının kesildiğinden ve yemek yiyemediklerinden yakınırlar. Aslında bütün canlıların ve insanın üzüntüye, sıkıntıya verdiği ilk tepki iştahının kesilmesidir. Önceleri sıkıntı ile yemek yemek ihtiyacı azalır. Ancak kişi kazara yiyip mutlu olduğunu fark edince sıkıntı karşısında yemeye başlar ve kilo alımı kaçınılmaz olur.

Bazı yiyeceklerin de iştah üzerine etkileri vardır. Özellikle şeker oranı yüksek yiyecekler vücutta insülin hormonunu arttırdıkları için iştahı açar. Şekerlemeler, tatlılar, muz, incir, tatlı karpuz, beyaz un, pirinç gibi yiyecekler buna en iyi örneklerdir. Bununla birlikte çok baharatlı yiyecekler, turşular, tuzlu yiyecekler ve alkol de iştah açan yiyeceklerin başında gelir.

Eğer çok iştahlıysanız ve bununla baş etmek istiyorsanız işte size bazı öneriler:

Yiyecekleri uzun süre çiğneyin. Mide ile beyin arasında tokluk sinyali 20 dakikada oluşuyor. O nedenle yavaş yemek, daha az yemeyi ve daha uzun süre tok kalmayı sağlıyor.

İştahınız açılıyor ve yemek hayali kuruyorsanız işe su içerek başlayın. Su içmek midede dolgunluk yapacağı için yiyeceğe karşı ilgiyi azaltır.

Tuzlu, baharatlı, şekerli yiyeceklerden uzak durun. Yiyeceklerin görüntüsü ve kokusu da iştahı açabiliyor. O nedenle bu tür yiyecekleri görmezseniz canınız da istemez.

Üzüldüğünüzde, sıkıldığınızda soluğu mutfakta alıyorsanız hemen durun diyoruz. Mutfak yerine dışarıya çıkın, yürüyüş yapın. Egzersiz sonrası vücut ısısı artar, metabolizma hızlanır ve yiyeceğe karşı olan ilgi azalır. Eğer bunu yapamıyorsanız hemen bir roman alın ve ilginizi başka bir yöne kaydırın.

Yağı hiç tüketmemek de iştahı artırır ve özellikle karbonhidratlı gıdalara karşı eğilim yapar. O nedenle yeteri kadar yağ almak da önemlidir. Tam tahıl ürünleri, bulgur, esmer pirinç, kepekli makarna, yumurta, et ve balık iştah kapatan ve tok tutan besinler olarak sayılabilir.

Geçmişte dolaşırken çok faydalı paylaşımlar buldum. Sizlerle de paylaşmak istedim. Eski kaptanımız paylaşmış. Hilal bak sürekli adını anıyorum çık da gel artık özledim seni

Selamunaleyküm güzel takimin güzel kaptani ve üyeleri.

Gecmisi oludum ama telefondan girdigim icin coklu alintiyi beceremedim.

seng (burcucum)
Sen dogru olduktan sonra etrafi daki insanlarin senu kötü yönde etkilemelerine izin verme ve mümkünse sana kendi iyi hissettiren insanlarla vakit gecirmeye calis.
Yilbasi olayi batil canim cok takma. Ben söylemesi ayip bir kere wcdeyien havai fisekler atilmaya baslamisti ama tüm yil wcde degildim

Ebrucum
Eskiye az bir göz attim nasil acemilikten profeyobellige gecmissin ve kilo konusunda ne gzl bir yol katetmissin hele o ekmeklere vedana hayran kaldim :)
Bu arada atladin sanirim tekrar sorayim, benim izine ayrildigim kilo kacti? Yada benim bakabilecegim bir yer varmi nasil bulabilirim?

mavera87
Canim ebrununda dedigi gibi künefe ödülpnden vazgecmen iyi olmus.
Ben cokca saclarimi boyattim ve stiliylede cokca oynadim cogu zaman kuaförümden memnun kalmadim ve artik ana rengime geri dönüyorum. En son sariydi ve koyu renge boyattim. Uzadikca kestiriyorum ana rengimw dönmek icin. Boyamalarada bagli baska nedenide var saclarim döküldü bu yüzden iyi kuaföre gitmeni tavsiye ederim. Ve önce sana yakisacak renkleri iyi belirlemeye dikkat et.
Sanirim sende örtülüsün. Bu rengi sana yakisan esarptan tespit etmen daha kolay olur :)

Bu arada 1. gün bile menüye dikkat etmek ertesi gün cok ise yatiyor ben dayanamam tartilirim ve sonucu cok begendim. Bu bana dahada cok gaz verdi bugün suyuma dikkat edicem.
2lt siseyi bitircem insallah.

Dün nettede aradtirdim günde 3-4lt su icerek zayiflayanlar. Bir nevi su bizi yaglardan arindiriyor. Bunu burcugncy bana ögretti aslinda ve gercekten ise yariyor suyunuzu önemseyin.

Insallah bu sefer diledigim kiloya düserim ve orada kalirim. Ne güzel 64kg olmustum yav halen inanamiyorum 10kg aldigima. Ama Allahin izniyle gidecekler insallah yine :)

Hoş geldin Nur' cum. Kilo olayını atlamadım. Baktım ve not aldım ama buraya yazmayı unutmuşum. Hemen dönüp bakıyorum yeniden ve sana yazıyorum.

Geçmişi de özellikle söyledim ki size, sizler gibiyken nasıl olduğumu görün ve bu sizi motive etsin diye.

ssercecik ( 67.1///%) Bildirimde bulunmadı. Geri dönmek üzere ayrıldı.

355. Etapta bu şekilde izne ayırmışım canım seni. Sanırım 5 Nisan 2014 te.

Kızlar ben çıkıyorum. Akşama kardeşime misafirliğe gideceğiz. Geç gelirim. İyi akşamlar herkese

Kızlar bugun yandım ben yandııımmm

Kızımın salı gunku dogumgununu bugun kutlayalım dedik, pasta aldık, kardesim de tatlı yapıp getircek.. Ne yapıcam ben, nasıl dayanıcam tadına bile bakmadan. ? Esimde gitmiş çiğnkadayıf almıs bi de şeker getirmiş , canı cok kadayıf istemiş yaparmıymısım... Off , onu da yarınki misafirlerimize erteledik, bu haftasonunu bi atlatayım bi taraflarım şişmeden..

Bu arada fatmacım senin de dogumgunun salı gunu dimi:) şimdiden kutlu olsun yeni yaşın:) kızımla aynı gun dogmussunuz

Kizlar selam..bugun doktora gidicektim ama gidemedim doktorun ameliyati oldugu icin..spora iki gun ara vericem mecbur..menumu yazayim
Sabah 2 dilim peynir,2 dilim ekmek,domates,zeytin bikactane 10,00

Ogle 14,00 bir tava kalamar ama hepsini yemedim kotu oldu ogle

Aksam salata bir tabak 19,00

Spor malesef yok bikac ggun su 1 lt

Canim cok gecmis olsun kendine dkkat et..karanlikta uyumayi dene ins duzelir bir an once..

Canim gercekten isin zor ama
Sen iradelisin.bu arada kac kg ile baslamistin diyete?merak ettim

İyi dersler canım. Tüyolarından bize de verirsin artık. Kendine gelmene de çok sevindim. Biliyorsun ki hepimiz çok seviyoruz seni. İyi ki gelmişsin bizim takıma.
Bugünki dersten hiç bir şey anlamadım.. hocayı duymadım bile.. ilerleyen dersler nasıl olacak bakalım.. sadece hikaye okudu bende burayı çook seviyorum :)
canım burcu değil ece :) o zaman yeni yıla spor salonunda spor yaparak girebilirim o da olur bak çok da güzel olur
canım unutma şimdiye kadar hep yediğimiz için şiştik.. bunu düşün yersem şişicem hemde daha uzun süre zorda kalıcam de onun yerine giymek istediğin elbiseleri düşün :)

Merhaba kızlar :) hem iyi hem kötü bir gündü ama çok şükür tamamen üzücü olumsuz bir olay yaşamadım neyse ki.. çok yorgunum uyumak istiyorum ama .. :) ya galiba bugünde kalbimde boşluk hissediyorum

merhaba tubacım memnun oldum bende,hoşbulduk ,umarım birbirimize adapte oluruz..ben genelde bdv de bilinirim,bundan sonra kronik 13.takımcı olma fikrindeyim şöyle iki bilemedin 3 ayda bi 10 kilo verirsem sağlam gaza geleceğim

madem menüler yazılıyor bende yazayım

şu an afyonda bir oteldeyiz eğitim sebebiyle yoksa ben çok dikkat ediyorum yediklerime...

sabah:3 adet kızarmış biber
5 dilim (toplasanız bir adet bile değil) sosis
bir dilim domates
2 dilim salatalık
şeşkersiz çay(ben çaya şeker atmam kendimi bildim bileli)
ekmek olarakta ıspanaklı börek vardı şu ince uzunlardan iki minik dilim aldım..

Öğlen :bir kaşık ciğer ızgara
bir geniş kaşık makarna (ekmek niyetine)
yağsız cacık bol naneli
az yağlı salata

akşam içinde boğazımdan rahatsızlandım eşimi şimdi yemeğe gönderdim ne bulursa artık az bir şey çıkarıcak odaya(iştahım yok yer miyim yemez miyim bilmiyorum..)

kendi günlüğümede yazmaya devam edeceğim ama evime döndükten sonra ..

orjinalde sabahları kendime dukan ekmeği yapıyordum gün içindeki tek ekmeği sabah tüketiyodum..(3 kaık süt tozu,2 yk yulaf kepeği,1 yumurta ve 1 kaşık yoğurttan)
proteini baz alarak besleniyordum..
şimdi kalori sayımına başladım yavaştan Fatsecret programını yükledim telefonuma,water your body programını da yükledim kiloma göre günde 2800 ml lik su tüketmem lazım an itibariyle 2400 ünü tamamladım zaten

menüm:
10.15: 2şer dl salatalık domates, 2 kk peynir, 2 dl kepekli ekmek, 7 zeytin, şekersiz çay
18.00: 1 kase şehriye çorbası, 2 yk salata, yr yemek kaşığı şehriye pilavı, 1 tane istavrit.. (balık vardı beğenmedim salatada pek iç açıcı değildi soğan yiyemiyorum onun haricide 2 yk çıktı. pliavdan almıycaktım ama balıkta yemeyince ondan yr kaşık aldım en azından boğazımdan geçti diyim diye)
1,5 lt su, 20 dk yürüyüş

2.5 litre su şart dedi öncelikle
spor için de önce yürüyüp ısındiktan sonra yağ yakıcı hareketler yapmalısın dedi video önerdi internetten daha vaktim olmadı izleyemedim bugün günü birlik il dışına çıktım o yüzden diyeti uygulayamadim yarın başlicam inş sonuc olarak çok yanlış bir diyet yaptığımı üstüne basa basa söyledi bugün markete gittim bol sebze yağsız peynir aldım yarın iNS baslicam ya patetes in aciktirdigini bilmiyodum bunu öğrendiğim iyi oldu ya iyiki bu siteye kaydolmusum ve iyiki diyetisyene gitmiştim yoksa ben bu kafayla gitseydim bu sağlıksız diyetle belki rahatsizlanacaktim ayrintili tartida su oranı çok az çıktı vücudum baya susuz kalmış

Bugün çok yorucu bir gündü toplamda 10 saat yolculuk yaptım ogle yemeğinde biraz asiriyi gittim galiba neyse canım sağolsun cook yoruldum hiç halim yok dün spor yapamadim bugunde halsiz im hiç canım istemiyo aslında birazda Üzgünüm eşim beni sinir ediyo önüme yemekleri getiriyor sapur supur yiyo yiyen var yiyemiyen var demi ama

Bakın şimdide gitmiş cips almış getirmiş nasıl yiyo görmeniz lazım insan esine destek olmazmi kizlar haksizmiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…