Kızlar selam..anneannem ameliyat oldu bugün sabahtan beri hastanedeydim uğrayamadım..inşallah haftasonunuz iyi geçiyodur bu güzel havada..
Selammm kizlarrr enerjimi topladim nihayet migren kacti gitti yarin is yerinde gerilmezsem topladim sayilir:)
Dun kendimi biraz iyi hiasedince banyoyu temizledim 4 saat boyunca tirnaklarimla kazidim desem yeridir parill parilll parliyor spor yapinca bukadar agrimiyor suan heryerimde agri hissediyorum spor yerine her gun evin bi yerine mi girissem ya:)
Bugunde evi soyle bir genel temizligini yapayim isim tamamdir.insallah gelecek haftasonuna uniden arkadaslarim gelecek ilk kez geliyorlar evime ve ben coook ozledim onlari.moral motivasyon tavan yapar bayadir evden disari cikmiyorum accayip bunaldim.
Hatta o kadar ekmekle bile doymuyordum Tuba. Gerisini sen düşün artık. Diyetin ilk başlarında çok dolandım açım açım diye. Ama şimdi kuş kadar yiyip doyuyorum. Yani mideyi küçültüp büyütmek bizim elimizde.
Kızlar bugun yandım ben yandııımmm
Kızımın salı gunku dogumgununu bugun kutlayalım dedik, pasta aldık, kardesim de tatlı yapıp getircek.. Ne yapıcam ben, nasıl dayanıcam tadına bile bakmadan. ? Esimde gitmiş çiğnkadayıf almıs bi de şeker getirmiş , canı cok kadayıf istemiş yaparmıymısım... Off , onu da yarınki misafirlerimize erteledik, bu haftasonunu bi atlatayım bi taraflarım şişmeden..
Veeee tubayıııııı kocaaamaannnn alkıslarrlaaaaa sahneye cagırıyoruuuzzz
Şak şak şak şak şak şak şak şak şak şak
-edendim onca sevdiğiniz pasta ve tatlıya nasıl dayanabildiniz? O muhtesem gorunen tatlı ve pastadan hiç mi canınız cekmedi?? Merak içerisindeyiz...
Ben : öhöm öhöm, yani ne yalan soyliyyim kendimle gurur duydum bu aksam.. Cocuklara yedirdiktem sonra elime bulasan çikolata soslarını peceteye silip yıkarken de ne kadar guclu oldugumu hissettim.. Herkes tatlı tabaklarına gomulmuslen gidip kendime muhtesem bi kahve yaptım ve karnımı onunla doldurdum.. Harika hissediyorummmmm:))
Fundacım bu koşuşturmanın dışında iyi misin?Gelmeye yüzüm yok yemin ederim.
İki gündür eve 23:30 da geliyordum, cuma tartıldım ama giremedim. Zaten listede de değildim. 78.3, yani bir önceki tartıldığım zaman ile aynı çıktım. İlk zamanlarda eve yürüyerek geliyordum, yine mi öyle yapsam acaba? Ama o zamanlar 30 dakikada yürüyordum. Sabahları vakitten kar etmek için koşa koşa kondüsyon kazanmışım herhalde, 20 dakikada geldim dünkü yolu. Üstelik 11 saatlik ayakta çalışmanın üzerine ve yolum da yokuş. Yani yürüsem bile eskisi kadar etkisi olur mu bilmiyorum.
Şöyle düşün Funda. Bunca yıl yedik yedik ne oldu? Hiç bir faydası yok aksine zararı var. Ahh geçmişi okuma imkanınız olsa o zaman görürdünüz benim menülerimi. Gerçekten hiç ama hiç kaçamak yapmadım. Sadece bir defa halka tatlı almıştı eşim. Çok çok canım çekti ama akşam yemedim. Sabaha kadar bekleyip sabah kalkar kalkmaz bir ısırık almıştım. Aklımdan çıkmıyor hala o. O kadar iradeliydim. Şimdi çok üstüne düşmüyorum, kalan kilom az ve yavaş gideceğini biliyorum. Sizin şansınız her hafta çok iyi kilo verme kapasiteniz var. Bunu iyi değerlendirin. Zayıflayınca zaten istediğin her şeyden yiyeceksin. Yani bunu uzun bir oruç gibi düşünün.
Zeynepcim yaa kolay gelsin, çalısmak boylr zamanlarda beni biraz urkutuyor, ben rahatlıgı severim.. Ama bakalım , belkide seneye meslektasın olurum:)
Dünkü menümü:
09:00
1 kase yoğurt
3 avuç dolusu yaban mersini
1 dlm ekmek
13:30
1 porsiyon haşlanmış tavuk
60 g zeytinyağlı brokoli
1 dlm ekmek
1 elma
20:00
1 porsiyon haşlanmış tavuk
60 g zeytinyağlı brokoli
1 dlm ekmek
1 armut
malesef su 1,5 lt. Buzdolabı koşuşturması içinde yemek yemeye zor vakit buldum. Bu buzdolabı işi hiç iyi olmadı. Durduk yere yeni masraf ki fiyatları çok yüksek; içinde de bir sürü et, köfte, yazdan yaptığım sebze falan vardı.
Kızlar selam..anneannem ameliyat oldu bugün sabahtan beri hastanedeydim uğrayamadım..inşallah haftasonunuz iyi geçiyodur bu güzel havada..
Selammm kizlarrr enerjimi topladim nihayet migren kacti gitti yarin is yerinde gerilmezsem topladim sayilir:)
Dun kendimi biraz iyi hiasedince banyoyu temizledim 4 saat boyunca tirnaklarimla kazidim desem yeridir parill parilll parliyor spor yapinca bukadar agrimiyor suan heryerimde agri hissediyorum spor yerine her gun evin bi yerine mi girissem ya:)
Bugunde evi soyle bir genel temizligini yapayim isim tamamdir.insallah gelecek haftasonuna uniden arkadaslarim gelecek ilk kez geliyorlar evime ve ben coook ozledim onlari.moral motivasyon tavan yapar bayadir evden disari cikmiyorum accayip bunaldim.
Kızlar ben şunu fark ettim, kilo vermek istiyorsak stardart yiyeceklerle çok zor. İmkansıza yakın. Gülnihal, Tuba aslında siz şuan normal kilonuza yakınsınız, fotoğraflardan da gördüğüm kadarıyla gayet iyi görünüyorsunuz. Ama benim gibi kilolu kategorisinde olan arkadaşların mutlaka yağ ve karbonhidrat oranı az olan diyet yemekler tüketmesi gerekiyor. O nedenle 300 cal bile olsa bizim için şu aşamada dürüm, simit tüketilmemesi gereken yiyecekler arasında. Zaten Gülnihalden almış olduğum bu tüyo ile bu hafta kendime özel yemekler hazırlamaya başladım.
Ben geçmişte çok fazla diyetisyene gittim, bulunduğum ilin en iyi diyetisyenlerini de denedim. Hiç birinde başarılı olamadım. Diyeti zorlaştırmamak amacıyla standart yemeklerden 3 kaşık 4 kaşık veriyorlar. Onları da haksız görmüyorum ama ben şuan bunun için hazır değilim. Çünkü miktarı yönetemiyorum. O nedenle biraz kendimi zorlayacağım, konforum bozulacak ama kendime özel yemek hazırlamaya gayret göstereceğim. Geçmişte başarısız olmamın nedeni bu oldu. Yani şuan için ya 1 ya 0, ya yenecek ya yenmeyecek. yenmemesi gereken bir şeyden az yemek gibi bir kavram olmamalı.
Vermem gereken kiloları verdikten sonra yavaş yavaş o gıdaları da az miktarda tüketmeye başlarım. Ama şuan değil.
Bu arada akşam dışarı çıkacağız, bir fön çektireyim diyorum. Ne zamandır kendime bakmıyorum. Eve erken gelirsem görüşürüz.
birde size bşey danışmak istiyorum yemek yerken falan canım bazen bişeyler içmek istiyor eskiden her yemekte deli gibi kola içerdim neyse asıl mesele de okuldan çıkınca migrosa uğradım doğadanın 250ml cam şişelerde yeşil çay limonlu -32kcal- beyaz çay armutlu -29kcal- birde form soğuk çayı -5kcal- vardı 3 ünüde aldım böyle şeyleri içmek konusunda ne düşünüyorsunuz kalorileride yüksek değil hatta gelince 2 tanesini içtim yani içilebilir mi
kcal miktarları 100ml için:)
Kızlar menüm
Sabah 9,00 1 kepekli tost
Öğle 12,30 1 tabak ıspanak,1 kase bulgur pilavı,yoğurt
Akşam 19,30 1 tabak kapuska,1 tabak salata,1 dilim kepek ekmeği
2 lt su,spor yapamayabilirim sanırım bileğimi incittim yarın emara alıcak doktor ayağım ağrıyor kızlar.:'(
Kimseler gelmemiş.. kızlar benim moralim çok bozuk yine.. ben niye bu kadar yabaniyim.. neden bi tek aykırı davranan çekilmez olan benim
o kadar duygulandım ki okuyunca :) huzur serptin içime sağol.. sizlerin yanımda olduğunu da bilmesem ne yapardım bilemem.. elimden geldiğince yüz vermiyorum artık canım.. ama benim aklımı kurcalayan bir şey var aslında çok saçma ama takıldı yine de .. önümüz yılbaşı o gece ailemle olamayacam gerçi onlarla olsamda pek bir şey olmuyor. Kızlar dışarıdan gelecek 2 arkadaşta dahil olmak üzere odada eğlenelim diyorlar ama hem dışlanacağımı biliyorum hem de para toplama olayı olacak.. görmemiş gibi alınıcak bir sürü şey e bende o gece kendime izin versem bile eskisi gibi yiyemem midem almaz en kötü ihtimalle kaldı ki ben taviz veremem .. ama odadan gidersem tek kalıcam üstüne üstlük trip yapıcaklar gittim diye ne yapayım bilemedim.. bir de çok inanmamakla beraber o günkü aktivitemi etkileyen bir söylem var: "yeni yıla nasıl girersen o yıl öyle olur" bi türlü silemedim aklımdan ne yapayım bilemedim
canım o sayfaya gittim bende bir kaç sayfayı okudum eski tanıdık isimleri görmekte ayrıca iyi geldi ne günlerdi bee
Diyetisyene gittim beni baya bilinçlendirdi
Liste bana fazla geldi ama mecburen uyucaz inş vereyim derken kilo almam
pekala hayırlı mübarek olsun 13.takım kuralları okudum ve kabul ediyorum günde en az beş mesaj yazarak sisteme dahil oluyorum...
Kızlar ben şimdilik kaçıyorum. Pazartesi kayınvalidemler geliyor. Ayrıca pazartesi hastaneye yatışımı yaptırıp salı ameliyat olacağım. Bu sürede evdeyim zaten. Şimdi genel bir temizlik yapmam lazım. Ara ara uğramaya çalışırım. Gelemezsem merak etmeyin. Mutlu hafta sonları diliyorum hepinize.
Ayrıca bugün de mesaj sayıyoruz.
Pazar tatil günümüz, pazar mesaj saymıyoruz ama mümkünse eğer takıma uğramaya çalışıyoruz.
Bakın şimdide gitmiş cips almış getirmiş nasıl yiyo görmeniz lazım insan esine destek olmazmi kizlar haksizmiyim
Ebrucum tesekkür ederim.
Izine ayrildiktan sonra 64kg'ma düsmüstüm hizla ama saglikla degil fena hasta olmustum.
Bu arda gecmis olsun, Allah acil sifalar versin. Neyin var sali günü ameliyat olacaksin?
Ece'cim özür dilerim gecmisi olurken seng burcu olarak aklimda kaldi.
mavera87 tebrik ederim seni benimde bugün benzer sey basima geldi ama ben antep fistigi ve az meyve ile atlattim. Gerci vakit gecti ama hamur isi ve tatlilardan uzak durmak icin yaptim, bahanem var accik :)
Menümü yazayım
sabah kahvaltıda 1 yumurta 2 dilim peynir
2 dilim kepek ekmek 1 kupa cay
Ara öğün yarım muz 2 kaşık yoğurt
öğlen mercimek çorbası 2 köfte salata 2 dilim kepek ekmegi
Aksam büyük tabak salata 2 dilim kepek ekmek 1 kase yogurt 1 kase çorba 8 kaşık fasulye
Ara öğün 2 ceviz 1 elma
bir dünya yemek yedim valla
Günaydınlarrrrrrrr
Güzel bir hafta geçirmeniz dileyiğle
kızlar listeyi bi gönderin bana ..şu tatil bi biteydi şiştiğimi hissediyorum adet olacam onunda etkisi var günde iki üç saatte yüzüyorum gerçi eve döndüğümde tartıldığımda ne çıkacak meraklar içindeyim
bu arada yeni gördüm merhaba gülnihalciğim bende burcu memnun oldum
bugünkü menüm:
11.30: 3 dl salatalık, 2 kk peynir, 5 zeytin, 2 dl kepekli ekmek, 1 dl domates
18.00: yr kase yoğurt çorbası, 1 tabak kapuska yemeği, 1 kase yoğurt
2 lt su, 30 dk yürüyüş, 50 mekik
Menümü yazayım
sabah kahvaltıda 1 yumurta 2 dilim peynir
2 dilim kepek ekmek 1 kupa cay
Ara öğün yarım muz 2 kaşık yoğurt
öğlen mercimek çorbası 2 köfte salata 2 dilim kepek ekmegi
Aksam büyük tabak salata 2 dilim kepek ekmek 1 kase yogurt 1 kase çorba 8 kaşık fasulye
Ara öğün 2 ceviz 1 elma
bir dünya yemek yedim valla
Günaydınlarrrrrrrr
Güzel bir hafta geçirmeniz dileyiğle
günaydınlarrrrr................................
3-4 kaşıkla başlarda doyulmuyor fatmacım.haklısın.masadakiler hapur hupur yemek yerlerken 2 lokmalık tabağa baktıkça sinir basıyordu beni..mesela evdekilere karnıyarık yapmıştım birgün, o kadar canım çekti ama yarım karnıyarıkla ne kadar doyulur.80 kiloyum o zamanlar.kalori sepetinin başına oturdum , tek tek hesaplayarak kendime karnıyarık hazırladım.3 patlıcanı 2 biberi közledim.100 gram kadar yağsız kıymayla 2 domates 1 soğan istediğim kadar baharat kısık ateşte pişirdim.patlıcanları bu içle doldurdum.yanına da iki biberi koydum.salçalı suyla fırınladım.şu küçük yuvarlak borcam dolusu karnıyarık yemeğim vardı ve sadece 170 kaloriydi.yanına da koca bardak ayranrakamları bile unutmamışım
sıkı diyet yaptığım zamanlarda pek içmiyordum onları.ama şimdi içiyorum.onlardan almıştım tadı da fena değildi
geçmiş olsun canım yaaa..aman dikkat et kendine
seni anlamayarak ve dışlayarak bence onlar yabani davranıyorlar ececim.boşver hepsini
biz neyi nasıl yaparsak öyle olmaz ece, Allah neyi, nasıl dilerse öyle olur canım.O yaratır ve yarattığına yol çizer, takip eder.."Yarabbi şu insanların şerrinden Sana sığınıyorum,beni onlara dost eyle" diye dua et canım.inşallah kabul olur da huzur bulursun.
listeyi yazabilir misin canım.biz de faydalanalım
hoşgeldin canım.ben gülnihal.denizlide yaşıyorum.çalışıyorum.umarım kolayca istediğin kiloyu verirsin
şimdiden geçmiş olsun ebrucum.ameliyatın inşallah kolay geçer canım.
benim eşim de ben diyete başlayınca gizli diyet yapar.canı istemiyordur zaten, yemezsonra da bak sen diyet yapıyorsun ama ben yiyip içtim verdim der
hoşgeldin canım.ben gülnihal.ben de 1. takımdan mezun olmuştum.yine buralardayım
geçmiş olsun dilaracım.
eski arkadaşlar...harika moral olur sana fundacım.
afiyet olsun canım.aman listenin dışına çıkma.en önemli hatalardan biri bunlar bana fazla birazını yemeyeyim düşüncesi...bi diğeri de bu yazılan yok onun yerine şunu yiyivereyim nolcakbu arada bunlar itiraflarım ben yaptım sen yapma....
Yürüyüşü azalttım 20 dakika tempolu yürüyüş 20 dakikada diyetisyenin tavsiye ettiği video eşliğinde spor yaptım çok yoruldum cok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?