Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

Süt tozu nasıl ki yani şu kahveye koyulan gibi mi yoksa ayrı var mi hiç gormedim varsa da ayrı birde kalorisi nasıl ki önceden yapıp dolaba koysak ısıtıp yenilir mi ay tadı nasıl oluyor çok mu soru sordum ne

telefonumda vardı ama sildim yarın yaptığımı fotoğraflayıp atayım canım olur mu?
Bende merak ettim nasil olduğunu

bu canım Migroslarda var

bu benim de tavada yaptığım ekmeğin görüntüsünden ama kendim yapınca atıcam benimki daha koyu şekil itibariyle böyle..
bu da benim dereotu katarak yaptığım fırın ekmeğinden o da çok mlezzetli ama kendim yaptıkça resim atsam daha gerçekçi olur

ben o süt tozundan 4 paket aldım 2 si daha duruyor bana 2 si bir ay yetti fiyatıda çok abartılı değil 8 lira civarıydıu yanlış görmediysem.

dün pazara gittim bütün yeşillik tezgahını eve serdim..
dereotu
maydonoz
kuzu kulağı
tere
semiz otu
roka
ıceberg(göbek marul)
kırmızı marul
turp(siyah-kırmızı ayrı ayrı)
brüksel lahanası
brokoli(bayılırım)
karnabahar
yeşil soğan
bir tek frenk maydonozu almadım ondan hoşlanmıyorum..

mandalina
greyfurt
portakal
elma
ayva
cennet hurması

bu hafta böyle sağlıklı bir tüketim yapayım dedim

brüksel lahanası
brokoli
karnabahar
suda haşlanıp zeytinyağlanıp limonlanınca mükemmel oluyor

semizotunu yoğurtlayınca beğeniyorum
kereviz aldım pek sevmem ama rendelenip yoğurtlanınca hoş oluyor inkar edemem..
pırasayıda zeytinyağlı ve portakal suyu ile pişirince çok seviyorum..

yaptıkça hem resimlerini de atarım..

sıkıntı oluyor mu yaptıklarımı paylaşınca bilemedim ..pek resim göremedim..yıllardır diyet yapan bir bünyem olduğundan sağlıklı gıdalara aşinayım..
hele fırında dereotlu kabağı burdan paylaşmazsam sizlere haksızlık ettiğimi düşünürüm

cok merak ediyorum bahsettiklerini yapip resim atmani sabirsizlikla bekliyorum ben

cok merak ediyorum bahsettiklerini yapip resim atmani sabirsizlikla bekliyorum ben
yasak değilse yaptıkça atarım canım bu haftaki menülerimi yoğunlukla sebze üzerine tayin ettim seviyorum bir de çorba zeytinyağlı sebze salata üzerine kuracağım inşallah bu hafta sofralarımı..

bugunku menum

11.30 1 bucuk krep yedim tam bugday unu ve light sutle yapilmis
hindi fume
light beyaz peynir
domates-salatalik-maydanoz-kivircik
yesil cay

14.30 light yogurda -3 yk- yulaf kepegi -1 yk-

15.30 nescafe sekersiz ikisi bir arada

17.30 1 yesil elma ve 2 yk light yogurt

19.00 3 adet sarikanat baligindan yedim bol kivircikla birlikte

1-2 saat sonra da yesil cayimi icip gunu kapatirim

Kızlar merhaba.. bugün kaçamak yaptım yine.. ama hafif duygu değişimlerim var, hayal kurmakta özgür olunca huzurlu oluyorum.. bugün 2,5 saat yürüdüm yine.. kaslarım ağrıyor.. ve sanırım soğuk algınlığım var üstümdeki ağırlık gitmedi gitti, sonunda çekiliş için ve aynı gün doğumgününü kutlayacağım arkadaşım için son olarak onlar alınca ona almamak olmaz dediğim bir arkadaşım için hediyeler aldım.. çekiliş için aldığım orta boyda güzel bir kolaj çerçeve ahşap görünümlü beyaz renk ailesinin fotoğraflarını çıkattırıp koyucam ailesine çok değer verir.. eğer şansına bulursam melek desenli küpe de alıcam.. doğumgünü olana da çerçeve aldım onun ki tekli ve daha küçük ama hediye paketinin içine anlamlı bir not koyacağım.. son olarakta 4lü duru bir bardak takımı aldım düz klasik bir görünümü var ona da not olarak " klasik gibi görünen farklılığa hitap etsin istedim gibisinden bir şey yazacağım.. oda arkadaşımın ailesi günü birlik geldi ve annesi 2 çeşit dolma, börek ve tulumba tatlısı getirmiş abartmadım elbette ama kendi yediğim çikolata bozdu olayı.. son olarak bugün karbonatlı su olayına giriştim.. ama abartmıyorum, iştahımı çok pis açtı yarında deneyeceğim kendime engel olamazsam bırakıcam sadece akşam üstü içtim ama şu an midem kazınıyor etkilerini takip edicem.. vücuttan artıkları atmaya yardımcı oluyormuş.. şimdi yatıcam uyumazsam gelirim yine menümü de yazıp kaçayım..
10.30 2 dl salatalık, 2 dl domates, kepekli ekmek 2 dl, 10 gr krem peynir, 1 dl kaşar, şekersiz çay
15.00 1 küçük pırasalı börek, 2 beyaz 1 kara lahana dolması
16.00 1 börek daha, 1 küçük tulumba tatlısı
16,30 1 dido
18,00 yr kase mercimek çorbası, 3 yk makarna, yr biber dolması, 1 kase yoğurt
2 lt su, 2,5 saat yürüyüş, 10 mekik

keske aksam bi daha yemek yemeseydin cok agir gecmis bugun ama olsun herkes 1 gun kacamak hak ediyor ben de yarin kendimi odullendirecegim

kaptanım yardım bana yardım.. ben bu hafta ne için kural koyduysam ters tepti.. ne oldu bana anlamıyorum
Kafandaki ters tepen her şeyi bir kenara bırak canım. Düşünmemeye çalış. Kafanı düşüncelerini başka şeylere odakla. Hayatımızın bazı dönemlerinde ters tepen şeyler olabiliyor. Emin ol geçici bir dönem. Sadece çok fazla dinleme kendini.

Çok güzel bir menü olmuş Fatma. Bu hafta çok güzel kilo vereceksin inşallah. Spor yapma konusunda ne düşünüyorsun?

Buse' cim canım yanılmıyorsam dukan ağırlıklı besleniyorsun yalnız mümkün olduğunca hazır gıdalardan uzak durman gerekli. Ayrıca light yoğurtlar bence sağlıklı değil. Onun yerine normal yoğurt yemen daha doğru. Kahvaltını çok geç yapmışsın. Doğal olarak metabolizman da geç çalışmaya başlamış, Bunun zararını ise 21:45 te yoğurt bile olsa birşeyler yemekle görmüşsün. Kış aylarında en geç saat 18:00 de ağzımızı kapatıyoruz. Bunu yapmak bile çok büyük fayda sağlayacak diyetine. Jambon, hindi füme diyet menüsünde olmaması gereken yiyecekler. Her ne kadar dukan amca izin verse de işlenmiş gıda olduğu için çok yararlı olduğunu düşünmüyorum. Yaşın henüz çok küçük. Metabolizman hiç birimizde olmadığı kadar hızlı. Bu menülerin yanına yürüyüşte ekleyebilirsen çok kısa zamanda hedefine ulaşacağına inanıyorum. İçtiğin su miktarını yazmayı da unutma lütfen.

Tuba Tuba Tuba inanamıyorum sana. Maşallah kırk bir kere. Başka da bişey demiyorum. Demek ki neymiş efendim. İstenilince yapılamayacak hiç bir şey yokmuş.

Ebrucum ara ögünü günde 1 kez yapiyorum ben bazen hic yapmiyorum ama siz beni uyariyordunuz yapmam icin troidim var diye. Bu teoriye göre bende ara ögün yapmayayim mi?
Kahvaltını erken yap canım. Onun haricinde ara öğüne bir sürelik ara ver bakalım işe yarayacak mı? Netice de herkesin bünyesi farklı. Deneme yanılma yöntemi kullanacağız ama dedim yaaa Canan hocanın söyledikleri aklıma yattı.

Senden çok ümitliyim bakalım Burcu. İnşallah güzel sonuçlar gelecek senden.

kizlar bu arada annemle canimiz cok krep cekti tam bugday unundan yaptik bir sorun olmaz degil mi

malzemelerimiz;
1 su bardagi tam bugday unu
1 su bardagi light sut
2 yumurta
yarim cay kasigi tuz

4 adet cikti icinden baska ekmek yemeyecegim tum gun
İnşallah 4 tanesini de yememişsindir diyecektim ki sen sadece 1,5 yemişsin. Üst üste olmamak kaydıyla krepin hiç bir zararı olmadığını düşünüyorum. Yaklaşık 2-3 aydır hafta sonları kahvaltıda 1-1,5 bende yiyorum. Hatta normal undan yapıyorum. Seninkisi daha sağlıklı olmuş tam buğday unuyla. Bir dahakine bende tam buğdayla deneyebilirim.

yasak değilse yaptıkça atarım canım bu haftaki menülerimi yoğunlukla sebze üzerine tayin ettim seviyorum bir de çorba zeytinyağlı sebze salata üzerine kuracağım inşallah bu hafta sofralarımı..
Neden yasak olsun canım benim. Burada ki amacımız birbirimizle paylaşımda bulunmak, yanlışlarımızı düzeltmek, birbirimizi desteklemek. İstediğin kadar fotoğraf yükleyebilirsin hatta çokta güzel olur öylesi. Sebzeyi bende çok seviyorum ve çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Ama hafta içi öğünleri proteinle desteklemek lazım. Sadece meyve sebze olmasın yani.

herkes nerede umarim kimse kacamak yapmiyordur
Pazar günleri tatil günümüz aslında canım. Bugün mesaj saymıyoruz. Bu demek değil ki paylaşım yapmayacağız ama hafta içi kadar kalabalık olmuyor burası.

10 mesajla gunu kapatip aksam yaptigim yemekleri resmediyorum..zeytinyagli brokoli biberli tarhana yesil salata sebzeli pilav Eki Görüntüle 1336197 pilavdaan azicik yedim ekmek yok
Çok güzel görünüyor sofran. Afiyet olsun. Miktarlarını da yazsaydın yaa yediklerinin. Yanlış anlamadıysam tek kişilik değil o sofra.

Tatlım daha önceki menü alıntısında söylediğim şeyler aynen geçerli. Nescafeyide sade içsen daha faydalı olur. Çünkü kreması oldukça sağlıksız. Bunların haricinde menün gayet güzel. Ama dediğim gibi erken kalkıp, erken kahvaltı yapmak çok önemli. Aynı zamanda erken uyumak.

Ece' cim hediyelerin çok güzel. Güle güle kullansınlar. Ben bayılırım çerçevelere. Kaçamağın kötü olmuş ama telafi edilemeyecek kadar kötü görmedim. Bugün benim içime de öküz kaçtı resmen. Geçen hafta verdiğim 1 kiloya güvenip yedim. Tamamen psikolojikti. Ama şuandan itibaren hepsi geçmişte kaldı. İnşallah cumaya 60 ı ucundan da olsa görmek istiyorum. Sende unut bu günü. Önündeki saatlere bak.

okula da goturmek daha rahat oluyor diye hazir urunleri tercih etmek durumunda kaliyorum :ı bu hafta sebze de eklemeye basladik menume daha saglikli gorunuyor bu onumuzdeki hafta haftasonu diye biraz gec uyandim 2 gun ondan duzenim bayagi bi sasti hafta ici saat 6da basliyor metabolizma calismaya hareket olarak da bacak kaslarimi calistiran hareketler yapmaya basladim 2 gundur gecenlerde buraya da yazmistim sanirim yuruyuse pek vakit olmuyor okul dersane derken su olarak da her gun hic sasmaz 2,5 litre ile 3 litre arasi icmeye ozen gosteriyorum

dereotlu olan nasıl canım yine aynı malzemeler ve aynı tarif mi?
ben o süt tozundan 4 paket aldım 2 si daha duruyor bana 2 si bir ay yetti fiyatıda çok abartılı değil 8 lira civarıydıu yanlış görmediysem.

bende aldım bu gün malzemeleri hatta sabah yapmayı düşünüyorum öğlen bundan yesem nasıl olur d,yede düşünüyorum çünkü klinikten geç çıkıyorum yemekhanede yemek kalmıyor malasef ve kantinden yemek zorunda kalıyorum bakalım nasıl olacak çok merak ediyorum:)

Kızlar selam uğrayamadım dün..Bursa'ya gittim dinlendim iki gün..yeni gelebildim eve..İnşallah yarın herkes için güzel birgün olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…