Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

evet canım çok haklısın, yemeyeceğim zaten. Utanarak söylüyorum ama ağzım sulandı.fiziksel olarak baya sulandı yani. Olsun yemeyeceğim.
ayyyy Ece, kız beni ne güldürdün, sıkma canını onlar Biranlık mutluluğun kurbanı olmuş tatlım, öpüyorum seni
tubacım sabah güzel. öğlen çok az olmuş, biraz salata ve ayran ile destekleseydin daha iyi olurdu. Öğlen az yediğinden akşam fazla kaçmış olabilir pilav. Onun dışında tebrikler, tatlısız birgün daha. Bakalım bu hafta nasıl sonuç alacağız.

Kizlar ne kaynatmissiniz masallahh sohbetiniz bol olsunnnnn:)
biliyorsunuz arkadaslarim geldi rapor aldim 3 gun is yok stres yok coooook mutluyum biri yarin gidecek biri carsamba ondan sonra buralardayimm:)

Bu arada gec oldu ama kaptanimizin LAydLiNe dogum gunu bugun.

EBRUUUUMMMM Nice mutlu yillara esinle cocuklarinla tatlimmmmm iyi ki dogdun ve iyi ki tanidim seni.opuyorummm coook.

günaydın çıtırlar..

şu pazartesileri birgün sevebilecek miyim kızlar

emekliliği gelmiş te geçmiş olanlar seviyorlarbelki sen de o zaman seversin

34 sefer miAllah yardımcın olsun canım

ben o karışımı iki küçük parça döküyorum bazen bi,ri sabaha biri öğlene est. bildiğim her şeyi paylaşacağım bende numara çok bir tek kendime hayrım yok :=)

aaahhh..bildiklerimizi uygulayabilsek zaten buralara ihtiyaç yok.hep aynı canım

çok iyi fikir.ben de deneyeyim.geçen gün canım tirit çekti.4 köfteyi tavada yağsız pişirdim.avuçiçi kadar pideyi doğradım.sos hazırladım.tereyağsız oldu ama işimi gördü

kizilayda bi diyetisyene gorunsem fiyatlari nasil olur bi bilginiz var mi

dur bakalım yaaaa.bir kaçamakla çökme hemen.sen diyet yapmayı biliyorsun zaten verilecek çok kilon da yok.diyetisyen arayışlarına girmene gerek yok canım.bugün salı.o güzel menülerinle devam edersen cuma günü tartıda eksiyi görürsün bence

fatmacım dün 6 mesaj olmuş.
dünkü menümü de yazayım
sabah 9:
yarım simit
çay
öğle 12:
3-4 kaşık nohut yemeği
yarım tabak bulgur pilavı
az turşu
ara:
1 portakal
akşam 5:
1 tabak tavuk çorbası
3-4 kaşık patlıcan yemeği
yarım kase yoğurt
ara:
1 elma

1 litre su

günaydın hanımlaaar gününüz aydın olsun..çok güzel menüler yayınlıyorsunuz ama dikkatimi çeken şeyler oluyor bende yıllarca kilo almış ve vermiş biri olarak bildiklerimi paylaşmak istiyorum,bazen masum gözüken sebze ve meyvelerin bile fazla yendiğinde atom bombasına dönüştüğüne şahit oluyoruz farkında olmadan bu sebeple porsiyon ayarlarını göndermek istiyorum..

Hangi meyvenin 1 porsiyonu ne kadar?
Ananas: 3 ince dilim
Armut: 1 orta boy
Ayva: 1/4 orta boy
Böğürtlen: 1/2 su bardağı
Çilek: 8-10 adet
Dut: 8-10 adet
Elma: 1 küçük boy
Greyfurt: 1/2 adet
Karpuz veya kavun: ince bir dilim (1/8 orta boy)
Kayısı (kuru/taze): 3-4adet
Kırmızı erik: 5-6 adet
Kiraz: 12 adet
Kivi: 1 adet
Kuru erik: 5 adet
Kuru üzüm: 1 yemek kaşığı dolusu
Mandalina: 2 küçük boy
Muz: 1/2 adet Mürdüm eriği: 3-4adet
Nar: 1/2 küçük boy
Portakal : 1 orta boy
Şeftali: 1 orta boy
İncir(kuru/taze): 1 adet
Üzüm: 15 iri tane veya 23 çekirdeksiz küçük üzüm
Vişne: 14 adet
Yeni dünya (malta eriği): 6 adet
Yeşil erik: 12 adet

Besin Grupları ve Her Bir Gruba Giren Gıdalar ve Bunların Porsiyon Miktarları

Örnek Diyet Programı için tıklayınız.
1. Süt Grubu (Günlük ihtiyaç: 2 porsiyon)
1 porsiyon: Yağsız veya az yağlı süt ya da yoğurt, 244 g. (Ev ölçüsü: 1 su bardağı)
1 Porsiyon yağsız süt grubunda 12 g karbonhidrat, 8 g protein, 2 g yağ ve 100 kalori; 1 Porsiyon az yağlı süt grubunda 12 g karbonhidrat, 8 g protein, 5 g yağ ve 125 kalori vardır.
NOT : Süt grubu protein, kalsiyum, vitamin ve mineral yönünden zengindir. Yağsız süt, yoğurt ve ayran olarak tüketildiği gibi başka yiyeceklerle birlikte de kullanılabilir. Örneğin yapay tatlandırıcı ile hazırlanmış muhallebi ya da taze meyve ile hazırlanmış diyet yoğurt.
2. Et Grubu (Günlük ihtiyaç: 5 porsiyon)
1 porsiyon: Balık (taze ya da dondurulmuş) (30 g)
: Tavuk, hindi (derişiz) (30 g)
: Et (az yağlı) (30 g)
: Peynir (yağsız) (1 dilim – 40 g)
: Yumurta (haftada 1 adet) (1 adet – 50 g)
: 1 orta boy köfte; pişmiş, 30 g)
1 porsiyon az yağlı et grubunda 0 g karbonhidrat, 7 g protein, 3 g yağ ve 55 kalori; 1 porsiyon orta yağlı et grubunda 0 g karbonhidrat, 7 g protein, 5 g yağ ve 75 kalori vardır.
NOT :Et grubu protein, B vitaminleri, demir ve esansiyel amino asitlerden zengindir. Yağ ve kolesterol miktarlarını düşük tutmak için et yerine balık veya tavuk tercih edilmeli, yumurta için de ölçü konmalıdır. Bu grup hazırlanırken önce gözle görülen bütün yağlı kısımlar temizlenir. Izgara, yağsız tavada pişirme, haşlama ya da buğulama gibi yöntemler tercih edilmelidir. Yemek hazırlanırken ve pişirilirken kesinlikle yağ eklenmemelidir.
3. Sebze Grubu (Günlük ihtiyaç: 2 porsiyon)
1 porsiyon : Bamya (90 g)
Kabak (100 g)
Ispanak (100 g)
Semizotu (100 g)
Taze fasulye (70 g)
Enginar (60 g-1 küçük)
Pancar(85 g)
Havuç (100 g)
Karnabahar (90 g)
Kereviz (120 g)
Patlıcan (45 g)
Pırasa (60 g)
Brüksel lahanası (80 g)
Kuşkonmaz (100 g)
Lahana (80 g)
Brokoli (100 g)
Soğan (100-160 g)
Yeşil biber (100 g)
Domates / sebze suyu (122 g, 1 / 2 su bardağı)
1 porsiyon sebze grubunda yaklaşık 5 g karbonhidrat, 2 g protein ve 25 kalori vardır.
NOT :Sıkça yenilen sebze grubu A ve C vitaminleri ile potasyumdan zengindir. Çiğ olarak yenen sebzeler, dondurulmuş veya konserve olarak hazırlanmış sebzelerden daha fazla posa içerir.
4. Meyve Grubu (Günlük ihtiyaç: 3 porsiyon)
1 porsiyon (Yaş meyve)Elma (106 g, 1 küçük)
Muz (52 g-1/2 adet)
Kayısı (140 g – 4 adet)
Kiraz (82 g -12 büyük)
Çilek (186 g -10 adet)
Kivi (91 g – 1 büyük)
Erik (132 g – 3 adet)
Kavun (161 g)
Karpuz (200 g)
Nektarin (136 g -1 adet)
Şeftali (132 g -1 adet)
Portakal (131 g -1 adet)
Mandalina (168 g – 2 küçük)
Armut (93 g -1 küçük)
Greyfurt (120 g -1/2 adet)
Ananas (116 g)
(Kuru meyve): Üzüm (18 g – 2 çorba kaşığı)
İncir (28 g -1% adet)
Kayısı (24 g – 3 adet)
(Şekersiz meyve suları) : Portakal suyu (124 g -1/2 bardak)
Greyfurt suyu (124 g -1 / 2 bardak)
1 porsiyon meyve grubunda 15 g karbonhidrat ve 60 kalori vardır.
NOT : Sebze grubu gibi meyve grubu da vitamin ve mineral yönünden zengindir. Yaş ve kuru meyveler, konserve ve dondurulmuş meyvelere nazaran daha çok posa içerir. Meyve suları posa (lif) yönünden fakirdir. Karışık meyvelerden hazırlanmış meyve salatası diyete renk katar. Meyve grubu da diğer besin grupları gibi şekersiz hazırlanmalıdır. Şeker katkılı konserve meyvelerden kaçınınız.
5. Ekmek Tahıl Grubu (Günlük ihtiyaç: 4 porsiyon)
1 porsiyon: Ekmek (buğday, çavdar, kepek, yulaf-28 g-1 dilim)
Hamburger ekmeği (28 g -1/2 adet)
Sandviç ekmeği ( 28 g -1/2 adet)
Yuvarlak ekmek (28 g – 1 küçük)
Pirinç, pilav (65 g)
Makarna, spagetti, erişte, şehriye (60-70 g)
Bulgur (60 g)
Kuru baklagiller- kuru fasulye, bakla (60-75 g)
Mercimek (65-70 g)
Mısır (80 g)
Bezelye (80 g)
Patates (85 g – 1 küçük)
(Ev ölçüsü : 60-85 gram pişmiş tahıl: 1/2-3/4 çay fincanı)
1 porsiyon ekmek-tahıl grubunda 15 g karbonhidrat 3 g protein, 1 g yağ ve 81 kalori vardır.
NOT : Bu grup B vitaminleri, demir ve bitkisel protein yönünden zengindir. Ayrıca, kuru baklagiller (bakla, fasulye, mercimek), mısır, bezelye ve kabuklu patates posa yönünden de zengindir. Sade suya pişmiş pilav, makarna gibi yiyeceklere ilk iki haftadan sonra günlük yağ ölçüsü eklenebilir. Bu grup tek başına yendiği gibi başka gruplarla da birleşebilir. Örneğin beyaz peynir ilaveli makarna, bezelyeli pilav, kıymalı mercimek ve tavuklu patates.
6. Yağ Grubu(Günlük ihtiyaç: 2 porsiyon)
(Yağ grubu ilk iki hafta kullanılmayacaktır)
1 porsiyon: Doymamış bitkisel sıvı yağ (5 g mısırözü, ayçiçeği, soya)
Zeytinyağı (5 g)
Zeytin (4 adet – yağsız)
(Ev ölçüsü: 5 g: 1 tatlı kaşığı)
1 porsiyon yağ grubunda yaklaşık 5 g yağ ve 45 kalori vardır.
NOT : Yağ kalori değeri en yüksek besin maddesidir. 1 gram yağ 9 kalori verirken, 1 gram karbonhidrat ve 1 gram protein 4′er kalori verirler.
7. Şeker Grubu
Kısıtlı diyet, şeker ve şekerli gıdalar içermez. Vücut, şeker gereksinimini süt, sebze, meyve ve ekmek-tahıl gruplarından karşılar. Kalori değeri olmayan yapay tatlandırıcılar kullanılabilir.
Suni tatlandırıcıları kalorisiz şeker olarak tanımlamak mümkündür. Bu maddeleri özellikle tatlı ve şeker tadını arayan ancak şeker yemesi sakıncalı şeker hastaları ve kilo vermek isteyenler kullanmaktadır.
Suni tatlandırıcı olarak siklamat, sakarin ve aspartam kullanılmaktadır. Bunlardan siklamat ABD’de yasaklanmış, sakarinin ise dikkatli kullanılması önerilmiştir. Bu yasaklamanın nedeni sakarin ve siklamatm çok yüksek dozlarının hayvanda kansere neden olmasıdır. İnsanda ise bu maddelerin neden olduğu bir kanser şekline rastlanmamıştır. Avrupa’da ise bu maddelerin kullanımının kısıtlanmasına gerek görülmemiştir.
Aspartam ise aspartik asit ve fenilalanin adındaki iki doğal aminoasitin birleştirilmesi sonucu elde edilmiştir. Siklamat ve sakarinden çok sonra bulunan aspartamın bugüne dek ciddi bir sakıncasına rastlanmamıştır. Bu maddeyi fenilketonüri denilen hastalığı olan kişilerin kullanması sakıncalıdır.
Suni tatlandırıcılar üzerinde çalışan uzmanlara göre bu maddelerin kullanımının kısıtlamasına gerek yoktur; ancak normal günlük kullanımın üzerindeki aşırı miktarlara kaçmadan tüketilmeleri doğru olur.
Piyasada bulunan suni tatlandırıcılar şunlardır:
Sakarin içerenler: Sakarin ve Hermesetas.
Sakarin ve şeker içeren: Sweet’n Low (% 4 şeker).
Sakarin ve siklamat içerenler: Dulcaryl, Dolçe.
Aspartam içerenler: Sanpa, Nutratat, Diyet Tat, Nutrasweet, Candarel.
NOT : Kilo kaybı sağlandıktan sonra, kişi, hiç kuşkusuz arada sırada şekerli yiyeceklerden (reçel, pasta, tatlı vb.) yiyecektir. Önemli olan, iyi bir beslenme alışkanlığı edinip bu yiyeceklerden sıkça ve fazlaca tüketmemektir.
Ek Grup: Serbest-Sınırsız Gıdalar
Bunlar istenildiği kadar yenebilen ve kalori değeri olmayan veya göz ardı edilebilen gıdalardır. Serbest olarak yenen gıdalar doygunluk hissi verir ve ayrıca yemeklere tat katarlar. Yeşil salata, top salata, marul, semizotu, maydanoz, turşu, salatalık, turp bugruptandır. Salatalara ve yemeklere limon, sirke, soya sosu veya hardaldan yapılan soslar serbestçe eklenebilir. Baharatlar, karabiber, kırmızı biber, nane, tarçın, sarmısak, kimyon, kekik, defne yaprağı, dereotu da bu gruba dahildir.
Tuz kalori değeri olmayan bir diğer yiyecektir. Tuz aşırıya kaçmadan kullanılmalıdır. Bu sayede vücudun su ve tuz kaybı giderilir. Ancak turşu, hardal, soya sosu, diyet kola ve maden suyunda bol miktarda tuz olduğu unutulmamalıdır.
Çay, kahve, ıhlamur, adaçayı, maden suyu, soda, su ve diyet içeceklerin kalori değeri yoktur. Bunlara yapay tatlandırıcılar da eklenebilir.

KIZLAR SIKIYOR MUYUM SİZLERİ ?

Diyette Doğru Bilinen Yanlışlar
• Makarna, pilav, ekmek gibi karbonhidratlar diyetten tamamen çıkarılmalıdır : Yanlış. İnsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Zayıflayayım diyerek ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına gelir. Bu durumda Vücutta enerji elde edebilmek için kas ve karaciğerdeki glikojen depoları kullanılır yani sudan kilo verirsiniz, şişmanlığınızın nedeni olan yağ dokusu olduğu gibi yerinde kalır. Normal beslenmeye geçtiğinizde iki kat daha fazla kilo alırsınız.
• Protein ağırlıklı yemek çok sağlıklı kilo kaybı sağlar : Yanlış. Protein ağırlıklı beslenmede, vücut proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcar ve zayıflama olabilir. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağ da vücuda gireceği için, kan yağlarında yükselme ve korener kalp hastalıkları ortaya çıkabilir, Gut hastalığı gelişebilir. Ayrıca, proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çeker ve bu da kemik erimesine neden olur. Bu durumda zayıflasanız bile geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak geçirirsiniz.
• Meyva yemekten 2 saat sonra yenir, yoksa bütün yenilenler yağa dönüşür : Yanlış. Eğer doymuyorsanız ikinci tabak yemek yerine, 1 tane meyva yemek daha az enerji alımına yani daha az yemeye neden olur. O nedenle doymuyorsanız, ikinci tabak yemek yerine 1-2 tane meyva yemek daha iyi bir yaklaşımdır.
• Maydanoz suyu zayıflatır : Yanlış. Maydanozun idrar söktürücü etkisi vardır. İdrar kaybı nedeniyle insan kendini hafiflemiş hisseder, yoksa kilo kaybına ve yağ dokusu azalmasına hiç bir faydası yoktur.
• Sauna gibi sıcak ortamlarda terlemek zayıflatır : Yanlış. Sauna gibi sıcak ortamlarda terleyerek kaybedilen yağ değil sudur. Bu gibi sıcak ortamlar, organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar ancak zayıflatmaz. Kilo kaybetme açısından bakacak olursak, soğuk sıcaktan daha etkilidir.
• Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatır : Yanlış. Limonun bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır, ancak soğuk yada ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiçbir etkisi yoktur.
• Kan şekerim düştü, tatlı yemeliyim : Yanlış. Kan şekeriniz düşüp, eliniz ayağınız titriyorsa, asla tatlı yemeyin, peynir ekmek daha iyi bir seçimdir. Tatlı yiyebilecekler sadece insülin kullanan şeker hastalarıdır.

Diyetin en eğlenceli hali..

Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularında ulaşılabilir hizmetler sunan Diyetkolik.com, sağlıklı yaşama geçiş sürecini sıkıcı olmaktan çıkarıp daha kolay ve eğlenceli hale getiriyor...

Kullanıcıların ihtiyaç ve özelliklerine uygun diyet planı sunan Diyetkolik.com; fiziksel aktiviteyi artırmaya yönelik egzersiz planları öneriyor. Aynı hedeflere sahip diğer kullanıcılar ve Diyetkolik.com’a kayıtlı uzmanlarla iletişim kurma şansı tanıyor, sadece uzmanların görüş ve paylaşımlarına yer veriyor, mobil uygulama sayesinde kolay ulaşılabiliyor ve sosyal medyanın sürükleyici gücünden faydalanıyor…

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte akıllara düşen diyet, Diyetkolik.com ile daha eğlenceli hale geliyor. İhtiyaç ve özelliklerinize uygun olarak diyet ve egzersiz planları sunan site, kulaktan dolma bilgilerle değil, uzman bilgileriyle ve kişisel özelliklere uygun alternatifli planlarla sonuca ulaştırıyor. Bu özelliğiyle kilo alma-verme ve sağlıklı beslenme konusunda yeni bir yaklaşım başlatan Diyetkolik.com, diyetten keyif almanızı sağlarken,dilediğiniz yer ve zamanda özgürce egzersiz yapmanıza ve sosyalleşmenize de imkan sağlıyor. Diyet, egzersiz ve sağlıklı beslenme konularında uzman görüşlerinin, dengeli beslenme konusunda pratik bilgilerin, kalorisi anında hesaplanan yemek tariflerinin yer aldığı Diyetkolik.com, programınızı aksatmanız halinde sizi uyarıyor. Web’ten, Android ve iPhone uygulamalarından takibini sağlayabileceğiniz sistem ile diyetinize ve diyetisyeninize günün her saati ulaşmanız mümkün olacak.

Anlat motivasyonun artsın
Diyet yaparken yaşadığınız tecrübeleri, başarı ve pişmanlıklarınızı konunun uzmanlarıyla paylaşırken aynı zamanda sosyal medyaya taşımanıza da imkan sağlayan Diyetkolik.com, motivasyonunuzu artırırken diyeti de eğlenceli hale getirebiliyor. Türk mutfağına uygun menü önerileri sunan Diyetkolik.com, besin değeri tablosu ile kullanıcıya besinlerin kalori, karbonhidrat, yağ, protein, mineral, vitamin ve su oranı değerlerini sunuyor. Diyetteki kaçamaklarınızı “Tüh be” sekmesiyle arkadaşlarınızla paylaşarak pişmanlığınızı azaltmanıza imkan sağlayan sistem, veri girişleriniz sayesinde size durumunuzla ilgili geri bildirimlerde bulunuyor. Diyet sürecinde yaptığınız kaçamaklarla ilgili pişmanlıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşarak azaltmanıza ve girdiğiniz veriler sayesinde durumunuzla ilgili size geri bildirimde bulunmamıza olanak sağlıyor. Makale ve kişisel birikimlerini paylaşan uzman diyetisyenlerle temas kurmanıza da imkan veren sistem, mobil uygulamalarıyla ulaşılabilirliği sayesinde motivasyonunuzu koruyor.

Özgürce egzersiz yap
Sağlıklı yaşamın en önemli unsurlarından olan egzersiz uygulamalarını da bünyesinde barındıran Diyetkolik.com, evde, ofiste ve hatta tatilde kolayca yapabileceğiniz egzersiz programları öneriyor. Kullanıcıların mevcut aktivite seviyesine ek olarak, egzersizin nerede yapılacağı ve egzersiz ile ne amaçlandığı gibi bilgileri baz alarak size en uygun egzersiz planlarını oluşturuyor. Hareketlerin açıklamaları ile birlikte fotoğrafları ve çalıştırdığı kasları gösteren görselleri kullanan sistem, günlük işleri aksatmadan evde veya spor salonunda uygulanabilir kolay hareketleri içeriyor. Yalnızca uzman diyetisyen ve egzersiz uzmanlarının, makale, kitap, sunum, video ve yayınlarına yer verilen uzman sekmelerinde ise, kullanıcılar doğru bilgilerle buluşturularak bilinçlendiriliyor.

Diyet yaparken sosyalleş
Diyetkolik.com, dengeli ve sağlıklı beslenme için gösterilen bireysel çabaları, sosyal ortama taşıyarak hedefe ulaşmayı kolaylaştırıyor. Kendileriyle aynı amacı taşıyan kişilerle iletişim kurmalarına olanak tanıyan platformda, kullanıcıların motivasyonunun daima yüksek kalması hedefleniyor.

www.diyetkolik.com

Günaydınlar....
kizilayda bi diyetisyene gorunsem fiyatlari nasil olur bi bilginiz var mi
Ayça Kayanın kitaplarını oku Busecim, şiddetle tavsiye ediyorum. Ben diyetisyenden daha çok faydasını gördüm kitapların. En az aylık 100 den başlıyor diyetisyen görüşmeleri.

Oh tadını çıkar funda, bol bol gez, ama kaçamaksız :)

teşekkürler verdiğin bilgiler için.

Sabah sağlıklı kahvaltı önerileri

Dereotlu Poğaça Ekmek (DUKAN EKMEĞİ) soran arkadaşım için
Malzemeler

10 yk yulaf kepeği

2 yumurta

4 yk yoğurt
1/2 çay bardağ süt

5 yk süt tozu
1 pkt kabartma tozu
tuz
dereotu
peynir

1yumurtanın sarısını ayırın üzerine süreceksiniz.

Hepsini karıştırın kaşık yardımı ile kek kalıbınıza yerleştirin.

fırına koyun iyice kabardığını gördükten sonra çıkarıp sarısını sürün..
175 derecede 20 dk pişirin afiyet olsun.

Off Burcu, bunlar ne! Harika görünüyor hepsi.
Dukan ekmeğimi sütle yapsak süt tozu yerine, bana süt tozu çok yapay geliyor,kullanmıyorum o nedenle.

Dukan ekmeğimi sütle yapsak süt tozu yerine, bana süt tozu çok yapay geliyor,kullanmıyorum o nedenle.
canım hem zevkli hem eğlenceli hem leziz hem hafif şeyler ben araştırmasını severim..hatta bi kaç gündür kırıklık var üstümde yoksa kendi yediklerimi de süslerim

ya aslında bende ön yargılıydım ama olayı sadece süt değil un yerine toparlama görevi görüp sütün tadını veriyor ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…