bugüne kadar kim kaç kilo verdi listesinden bahsettim canım.günaydınlar......................
aşık ol, üzül...sonra kendine gel ve yeniden umutla hayata başla...senin yaşındayken annem bana "hayatının en güzel yılları" derdi.ben de sana söyleyeyim.sen de ileride gençlere söylersin
estağfirullah..hoşgeldin özlem..durumlar hep aynı canım..iki ileri bir geri..
işyeri yoğunmuş..kalmak için uğraştı ama olmadı galiba..
incecik bir gelin olcen inşallah
geçmiş olsun meryemcim
hoşgeldiiinnn..sen iyileştin darısı diğer hastaların başına..meryem..ece..
anlamadım fatma hatun, neyin 20 si
Doyuyorum Dilara, hiç acıkmıyorum hatta. Yoğurt tok tutuyor.sabah öğününle doyuyor musun cnm?ben müsli ya da yoğurt yiyemiyorum sabahları.özendim şimdi sana.
ooooo fatma fena dolmussun esler oyle malesef soz konusu eltin degil esinin kardesinin soylemis olmasi yaptiginin yanlis oldugunu bal gibi esinde biliyor ama dile getieren kardes olunca bir sandalye icin bukadar tribe gerek yok diye basitce dusunmustur.seni sevmemesiyle alakasi yok tatlim.Kızlar çok sinirim bozuk, bana bir akıl verin lütfen, şuan sinirden sağlıklı düşünemiyorum. Eltimle geçen gün yaşadığımız olayı anlatmıştım ya, ben ona bozuk duruyorum birkaç gündür. Gitmiş beni kocasına şikayet etmiş, o da benim eşime şikayet etmiş. Çalışma mekanizmasına bakar mısınız. Eşimle bu yüzden tartıştık. Ben alttan alıp onu eğitmeliymişim. Kızın yaptıkları bir değil iki değil, çok terbiyesiz, tam bir çingene, kimseden utanmaz, korkmaz. Hayatımda hiçbir düşmanım yok Allah'a şükür, tanıdığım herkes beni çok sever. Bir tek bu çıktı, çamur gibi bulaştı bana ve aileme. Eşimle bu yüzden tartıştık, aramızda hiçbir problem yok, birbirimizi çok severiz, kardeşinin karısına tavır aldım diye benimle kavga etmesi normal mi? yada beni sevmiyor, ben öyle sanıyorum.
Sizce benim nasıl davranmam gerek? Önce onlara mesaj atayım, bugüne kadar yaptıklarını birbir yazayım dedim, yüzleşsinler dedim, mesaj atarsam onları adam yerine koymuş olacağım, üstelik eşimin gelip bana parladığını, dolayısı ile hedeflerine ulaştıklarını bilecekler. Öteki taraftan sessiz kalmak hiç içime sinmiyor, bu defa ben hatalı oluyorum, çünkü hem herşeyi yapıyorlar hem de zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar.
Zaten eşime de çok kızgınım, herşey onun yüzünden.
tabi şimdi diyeceksiniz basit bir olay yüzünden bu kadar dolman doğru mu, o olay bardağı taşıran son damlaydı. Öncekileri burda anlatmaya ne sabrım ne de terbiyem elvermez. Zaten yine onun yüzünden defalarca ayrılma noktasına geldik.
Bekar arkadaşlar, sakın bir kişiye aşık olup evlenmeye karar vermeyin. Aile, aile, aile. Bizimkinin ailesindeki bir cahil yuvamı ve hayatımı kirletmeye yetiyor.
bugüne kadar kim kaç kilo verdi listesinden bahsettim canım.
Doyuyorum Dilara, hiç acıkmıyorum hatta. Yoğurt tok tutuyor.
Aynı şeyleri ben de yaşadım Havvacım, hala da toparlanamadım. Artık kimseye zayıfladım demiyorum, size öyle geliyor falan diyorum. Kendini sakın bırakma. Bir de ben bol bol dua okudum. Felak ve Nas surelerini.Kızlar ya çok vahim bi durumdayım resmen sinirlerim bozuk iki haftadır her gören ay ş n ne kadar çok zayıflamışsin diyor ve d oymuyorum sürekli açım sürekli canım birşeyler istiyor yedikçe yiyorum napcam bilmiyorum nazar değdi resmen ne yapmam gerek bi akıl verin
Haklısın Funda, muhattap olmamak en iyisi.ooooo fatma fena dolmussun esler oyle malesef soz konusu eltin degil esinin kardesinin soylemis olmasi yaptiginin yanlis oldugunu bal gibi esinde biliyor ama dile getieren kardes olunca bir sandalye icin bukadar tribe gerek yok diye basitce dusunmustur.seni sevmemesiyle alakasi yok tatlim.
ha bu kadar sikayet derecesine getirecek laf mi soyledin kavga mi ettin ki bi zahmet bozulduguni da anlasin mahcup olup telafi etmesi gerekecegine daha uste cikmasi hic hos degil.
bos ver bence bisey yazma muhattap da olmamaya calis esinde diretirse huzurumuzu bozuyor gorusmek istemiyorum dersin.ofkeyle bisey yapma tatlim.
eski önlüğüme dönmek istiyorum resmen 2 haftadır böyleyim canım napcam bilmiyorum mutlaka okuycam canım sağolAynı şeyleri ben de yaşadım Havvacım, hala da toparlanamadım. Artık kimseye zayıfladım demiyorum, size öyle geliyor falan diyorum. Kendini sakın bırakma. Bir de ben bol bol dua okudum. Felak ve Nas surelerini.
bence eşinle konuş önce seni bu durumun çok rahatsız ettiğini anlat artık bu olanların bi tesadüf yada sadece bi çocuğun yaramazloğı değil de annesinin dikkatsizliği olduğunu anlat ve evli olduğunuzu onun senin eşin olduğunu anlayış beklediğini ve bir başkası yüzünden gerilmenizin seni üzdüğünü söyle bence öncelik eşinde olmalı yani eşinide doldurmuşlar belli erkeklerin kendi aralarında böyle şeyler yaşaması geriyor ve bu durum da sana çok yansımış eşinede söyle bu durumdan çok rahatsız olduğunu ve üzüldüğünü söyle eşinle hallet ki en azından yeni bi konuşma olursa eşinde gelip sana patlamasın ve kardeşine söylenmesi gerekeni söylebilsinKızlar çok sinirim bozuk, bana bir akıl verin lütfen, şuan sinirden sağlıklı düşünemiyorum. Eltimle geçen gün yaşadığımız olayı anlatmıştım ya, ben ona bozuk duruyorum birkaç gündür. Gitmiş beni kocasına şikayet etmiş, o da benim eşime şikayet etmiş. Çalışma mekanizmasına bakar mısınız. Eşimle bu yüzden tartıştık. Ben alttan alıp onu eğitmeliymişim. Kızın yaptıkları bir değil iki değil, çok terbiyesiz, tam bir çingene, kimseden utanmaz, korkmaz. Hayatımda hiçbir düşmanım yok Allah'a şükür, tanıdığım herkes beni çok sever. Bir tek bu çıktı, çamur gibi bulaştı bana ve aileme. Eşimle bu yüzden tartıştık, aramızda hiçbir problem yok, birbirimizi çok severiz, kardeşinin karısına tavır aldım diye benimle kavga etmesi normal mi? yada beni sevmiyor, ben öyle sanıyorum.
Sizce benim nasıl davranmam gerek? Önce onlara mesaj atayım, bugüne kadar yaptıklarını birbir yazayım dedim, yüzleşsinler dedim, mesaj atarsam onları adam yerine koymuş olacağım, üstelik eşimin gelip bana parladığını, dolayısı ile hedeflerine ulaştıklarını bilecekler. Öteki taraftan sessiz kalmak hiç içime sinmiyor, bu defa ben hatalı oluyorum, çünkü hem herşeyi yapıyorlar hem de zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar.
Zaten eşime de çok kızgınım, herşey onun yüzünden.
tabi şimdi diyeceksiniz basit bir olay yüzünden bu kadar dolman doğru mu, o olay bardağı taşıran son damlaydı. Öncekileri burda anlatmaya ne sabrım ne de terbiyem elvermez. Zaten yine onun yüzünden defalarca ayrılma noktasına geldik.
Bekar arkadaşlar, sakın bir kişiye aşık olup evlenmeye karar vermeyin. Aile, aile, aile. Bizimkinin ailesindeki bir cahil yuvamı ve hayatımı kirletmeye yetiyor.
bugüne kadar kim kaç kilo verdi listesinden bahsettim canım.
Doyuyorum Dilara, hiç acıkmıyorum hatta. Yoğurt tok tutuyor.
Ben geldim kızlaaar :) canım sıkılıyor farklı birşeyler yapasım var ama onu düşünürken uykum geldi :)
Merhaba kızlar bugünkü menümü yazıyorum.
Sabah cok erken uyandım. Boyle olunca erken kahvaltı yaptım. Öğlen de erken acıktım. Öğlen 12 de bi randevun olunca da öğle yemeğim ikiye bölündü.
Sabah 06.30
2 dilim tv ekmeği
5 zeytin
1 kk peynir
Biraz yeşillik
1 tatlı kasıgı kusburnu pekmezi-listede yoktu
09.00 ara
3 kuru kayısı
10 çiğ fındık- bu araca listemde yoktu
Öğlen 11.30
1 kase yoğurt
1 kase kıymalı sebze
Öğlen 13.00
1 kase salata-böylelikle öğle yemeğimi tamamladım.
Ara 16.00
1 tane elma
Akşam 18.00
1 porsiyon salata
1 dilim beyaz ekmek
1 küçül porsiyon taze fasulye
21.00 de elma yemem gerekiyordu ama yiyemedim. 30 dakika yürüyüş. 1.5 lt su.
Listede olmayanları da belirttim ki. Sizde diyet listemi takip edebilesrniz. Telefondan yazıyorum. Sıkıntılı biraz. İyi geceler.
Günaydın canım. Elimde doktorun verdiği liste olursa daha kontrollü olurum diye düşündüm. Başka bie bahanem kalmamış olacaktı. Dün birinci günümdü. Sanki didipline de oldum :) bide randevuya gittim. Herkes benim gibi. Kendimi rahat hissettim. Tek ben değilimi somut olarak gördüm. Hepsinin de yüzü gülüyodu. Kimisi 15 günde 200 gram vermiş. Kimisi de incecik neden geldin diyolar. 17 kilo verdim. Korumak amaçlı geliyorum diyor.
Kizlar sac dokulmesine karsi onerisi olan var mi?kel kalicam diye korkmaya basladim fena dokuluyo
Havvacim dur sakin ol bende yeni yeni toparliyorum o hissin migdenden gelmedigine eminsin beyninin sana oyunu dun cok guzel bir yazi okudum buraya da ekleyeyim.su yaziyi beynime isleyecegim iyice bugunden bile degisimi hissediyorum.dur diyebildim nihayet kendime.haydiiiiii bebek bisuru kilo vermis adamsin sen basa donme ben gibi lutfennn kendime acayip kizginim zaten.öyle zor durumdayım ki doymuyorum doymuyorum.. masadan kalkarken bi tokluk hissi gelmesi gerekirken aç oluyorum napcamı bilmiyorum birde yedikleirm yüksek kalorili şeyler pastalar börekler pizzalar.. poff kızıyorum kendime sürekli kızdıkça üzülüyorum üzüldükçe yiyorum resmen bi girdabın içinde dönüp duruyorum eskiden 'hayır' demek benim için sıkıntı değildi ''hayır yemiycem'' diyordum ama şimdi diyemiyorum çünkü canım deli gibi onu yemek istiyor aklımda sürekli yemek yemek var sürekli yemek saati gelse de yemek yesem diye bekliyorum çok mutsuz oluyorum yemek yemekde mutlu etmiyor yetmiyor yetemiyorum kendime nazar değdi biliyorum adını bile bilmediğim hocalar durdurup '' aaa sen eskiden böyle değildin ne kadar çok kilo vermişsin ne kadar çok zayıflamışsın nasıl zayıfladın '' diye bi başlıyorlar elimdeki malzemeler donuyor hoca bırakmıyor eskiden önlüğüm büyük olduğu için belli olmuyordu o kadar fazla önlüğü değiştirdiğim günden beri böyleyim ne olacak böyle bilmiyorum sizinde başınıza gelmişti siz neler yaptınız bu dönemde
Dilara kelin ilaci olsa diyecegim de bende bilmiyorum okadar cok dokuluoyrki en pahali sampuanlar sarmisak sampuani cam terebenti bi ton yag yok arkadas engelleyemiyorum kestirdim yine dokuluyor bende pes dedim artik strese bagladim ne yapayim biraktim ugrasmayi.Kizlar sac dokulmesine karsi onerisi olan var mi?kel kalicam diye korkmaya basladim fena dokuluyo
Havvacim dur sakin ol bende yeni yeni toparliyorum o hissin migdenden gelmedigine eminsin beyninin sana oyunu dun cok guzel bir yazi okudum buraya da ekleyeyim.su yaziyi beynime isleyecegim iyice bugunden bile degisimi hissediyorum.dur diyebildim nihayet kendime.haydiiiiii bebek bisuru kilo vermis adamsin sen basa donme ben gibi lutfennn kendime acayip kizginim zaten.
- Beyin vücudumuzun farkında olup olmadığımız HER fonksiyonunu kontrol ettiği için her zaman önce kendi çıkarını kolluyor. İşleyebilmesi için ihtiyaç duyduğu glikozu elde edebilmek için gerektiği her an bizi bir şeyler yemeye zorluyor. Yemek gelmeyeceğini anlayınca da vücutta biriktirdiği depolardan (yağ, kas, vs) çekmeye başlıyor.
- Beyin hayatta kalma tutkusu en yüksek organımız. Ölüm orucu yapanlar üstündeki otopsilerde beden kütlesinin %40’ını kaybetmiş eylemcilerin beyinlerinde neredeyse hiç küçülme olmadığı görülmüş. Beyin varlığını sürdürebilme adına her organı feda etmeye hazır. Onu doyurmadan durmak, doymuş gibi kandırmak mümkün değil.
- Beyin glikoza ihtiyaç duyduğu anda vücutta olağanüstü hal ilan ederek bütün enerjiyi kendine yönlendiriyor. Bu süreçte pankreasa sinyal yollayarak insülin salgısını durduruyor. Böylece alınan gıda (yani beynin anladığı haliyle glikoz) vücuda değil, doğrudan beyne akıyor. İhtiyacı olanı alan beyin pankreasa “eyvallah, sen takıl” diyerek çekiliyor. Kiloyla oluşan diyabet sürecinde sıkça duyduğumuz ‘insülin direnci’ de bu ilişkiye bağlı bir dengesizlik. Beyin pankreasa “ben doyana kadar insülin salgılama” diyor ancak pankreas “yaw he, he” diyerek salgılamayı sürdürüyor. Glikozdan nasibini alamayan beyin çıldırıp bizi daha çok yemeye zorluyor. Yani mesela 2 dilim ekmeğin 1 dilimiyle beynimiz, diğer dilimiyle bedenimiz idare edecekken bu isyan sonucu beyne sadece yarım dilim gidiyor. Beyin 1 dilimlik glikozu alana kadar bizi ekmek yemeye zorluyor. Beyin doyana kadar vücuda o kadar enerji (buradaki örneğiyle ekmek) girmiş oluyor ki bu gereksiz birikim mecburen yağa dönüşüyor.
- Başka bir deyişle doymayan beden / mide değil; beyniniz.
- Yurtsever’in iddiasına göre beyin stres altında değilken şişmanlamak mümkün değil.
- Şişmanlama sürecinde fazla yemek sebep değil; sonuç. Asıl sebep içinde bulunduğumuz stres. Stresli durum beynin salgıladığı sakinleştirici kortizol (kortizon değil) hormonuna karşı bedenin umursamaz bir tavır takınmasına yol açıyor.
- Kilolu insanlar A ve B olarak iki gruba ayrılıyor. A grubu normal bir bedende emanet gibi duran göbeğe sahip. Bu grup stres altında yemekten kesiliyor. B grubuysa gelenksel tarzda şişman. Stres / depresyonda iştahı daha da çok açılıyor (şişmanlıktan bunalıma girip daha çok yiyen ve sonuçta daha çok daralan insanlar buna güzel bir örnek)
- Araştırmalara göre (sanıldığının aksine) B tipi kilolu olanlar A tipi göbeklilerden genel anlamda daha sağlıklı. Üstelik daha uzun yaşıyorlar. Damar tıkanıklığı, yüksek tansiyon, kalp krizi, depresyon, kas kaybı, kemik erimesi gibi şişmanlıkla anılan rahatsızlıkların asıl kaynağı kilo değil; stres.
- Beyin vücudun denge ve dengesizliği ölçüsünde vücudu gayet iyi idare edebiliyor. Diyet yapmak bu düzene başkaldırı anlamına geliyor. Bu dış müdahaleyle verilen kilolar her zaman (ve çoğu zaman fazlasıyla) geri dönüyor ve obeziteye giden yolu açıyor. Dolayısıylaşişmanlayanların yapması gereken diyet değil, kronik stresin sebeplerini bulup çözmek.
- Spor yaptığımızda vücut ve beyin arasındaki rekabet iyice zorlaşıyor. Bu durumda beynin ihtiyaç duyduğu glikoz laktata dönüşerek kaslara yollanıyor. Aç kalmaya tahammülü olmayan beyin bu sefer kaslardan laktatı alıp yağ asidi yollayarak bedeni kandırıyor ve uzlaşma sağlanıyor. Şişman insanların daha az spor yapabilme sebebi beynin laktatı çekmekte zorlanıp yorgunluk (dur artık) sinyali yollaması.
- Kandıramayacağınız tek organ beyniniz.
- Hareketsizlik şişmanlığın sebebi değil. Gün boyu masa başında oturarak hayatını geçiren birçok meslek grubu kilo almadan yaşayabiliyor.
- Cerrahi müdahalelerde zayıflamak mümkün ve gayet etkili. Ancak istatistiksel olarak bu ameliyatları olanların intihar oranı %700 artıyor (yemek yeme keyfinin boşluğunu doldurmak kolay değil).
- Yemek yemenin ideal saati yok. Vücut saatiniz neyse ona göre bir düzen tutturmalısınız. Sabah 7’de uyananla sabah 5’te yatan kişinin düzeni aynı olamaz.
- En önemli öğün diye bir şey yok.
- Yemek miktarının ve yenilecek şeylerin reçeteleri yok. Bunu kendi vücudunuzun tepkilerine göre kendiniz belirlemelisiniz.
Benin kadar muzdarip olan yoktur heralde Narragansett doktora gidecegim randevu aldım başka türlü olmuyor daha önce de gittim vitamin falan verdi şimdi yine gidip baktircambi doktordan sonra daha çok bilgi verebilirim canımKizlar sac dokulmesine karsi onerisi olan var mi?kel kalicam diye korkmaya basladim fena dokuluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?