- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #88.681
kızlar sahur menüm
salatalık domates
1 tane haşlanmış yumurta
1 dilim peynir
1 dilim karpuz
1 dilim ekmek yedim
1 litrede su içtim
arkadaşlar menülerimizden pilavı eksik edemiyoruz....malum bizim mutfaklarımızın vaz geçilmezi....
diyetimiz süresince küçük bir tüyo benden sizevaktiniz olmasada kısa sürede hazırlayabilirsiniz ve pilavdan alacağınız cal miktarını 1/3 oranında azaltırsınız böylece....
pirinç lapası pilav kadar lezzetli olmasada zamanla alışırsınız....diyetimde zaman zaman yer vermiştim....hem enerji verir hem de ödem attırır ....yemeğin yanında bunu yapın yalnız tuz koymayın yemeğin tuzu yeterlidir....
eylülcüm nehaber
bayıldım :13::13:
ya ben eşim kilo alsın diye ona yapıyorum ölçü kaçırmadan yemeğe çalışıyorum ama işte bir kaşık beş kaiık yeniliyo iştekilo alması için bir çözüm buldum hayırlısı inş.
ahhh canım geçmişi okurken yazmışsın gözden kaçtı kusura bakma iyim sen napıyosun dil alışmış iyim demeye keyifsiz ve halsizim aslındaorta şekerli diyelim bakalım sen naptın pek göremiyorum sanki seni iki gündür.
çok araştırdım her siteden okudum dukan hakkındaki yazıları herkes kitabı okuyarak mantığını kavramak gerektiğini söylüyor elinde kitap varsa mutlaka oku derim ben,diyete başlamadan önce test de yapıyosun kaç gün protein alman gerekiyo diye aşama aşama zayıflıyosun sonra kilonu korumak için uğraşıyosun bana mantıklı geldi deniycem
merhaba cnm...yorucu bir tempon var anladığım kadarıyla ..kolay gelsin sana....6.15 ' güne çorbayla başlamışsın....
bir arkadaşımda senin durumuna benzerdi her sabah kahvaltısını çorbayla yapardı ve çok güzel kilolar vermişti...
gelelim senin durumuna....cnm küçücük bir araştırma yap önce yaş,boy,kilo ve yaşam tarzıyla günlük alman azami
cl hesabını yap....tavan sınırı bizi ilgilendirmiyor şuanda...taban olarak kaç kalori alman gerekiyor bir bak...kahvaltı çok erken olduğu için tahminimce 2-3 saat içinde acıkacaksın ki bu da demek oluyor ara öğün saatin gelmiştir....oruç tutamadığın zamanlarda arkadaşlarına durumunu izah edip kendine stres yama lütfen...stres en büyük düşmanımız çünkü...ara öğünlerde galeta ,meyva.imkan varsa yoğurt ,meyve,sade kahve+ biraz kraker yada yulaflı bisküvi4-5 tane yiyebilirsin mesela....olacak bu iş cnm kesinlikle şüphen olmasın burda hep beraber birbirimize destek vererek olacak....
canım sorunumuz sık yemek değil....zaten 6 öğün hakkımız var....sorunumuz bol yağ ve bol karbonhidrat....tabiki yağı ve karbonhidratı hayatımızdan çıkarmayacağız ama dünkü menünü tekrar bir gözden geçirip ne demek istediğimi anlayacak ve aman allahım ben kendime ne yapıyorum böyle diyeceksin
anladım canım bu şekilde devam edebilirsen biz senin takımda olmandan keyif alırız....
başlangıç kilonu 92 kg olarak aldım cnm....
kilo bildirim örneği....
19/07/2013
kilo bildiri
geçen hafta:
bu hafta:
giden:
% 0.00-------->>>>>fark/geçen haftaki kilo=?*100
bu şekilde olacak cnm....başlangış ve geçen h.k.=92 kg
sanırım genel olarak anlaşıldı neler yaptığımız ve yapacağımız
canım sahura ıhlamur+ domatesle güzel başlayıp gerisini darma duman etmişsin çok özürdilerim....5 dilim börek küçük dilim vs hiç önemli değil....bundan sonra ilk iç tahıllı ekmek koyuyoruz listemize:13:sahurda 1-2 dilim tahıll ekmek+yumurta 1-2 zytin ilavesiyle çok güzel bir öğün yapabilirsin
iftarda çorba
1 dilime yakın ekmek; beyaz ekmek:? tahıllı ekmek:?
az salata:az zeytin yağ ilavesiyle bol ekşili salata
iki fırındabut::44:küçük bagetlerden dimi:26:
az fırında patates:
etimek tatlısı tek güzel yanı etimek kısmı buna inanşerbet+ kremşanti eğer böyle bir tatlı yiyeceksen iki lokma kafi canım inan alışıyorsun zaten karnımız tok bunu yemeğe ihtiyacımız yok sadece keyfi yenecek bir şey tadını aldık
nefsimizi körledik ve olay bitti....
bu arada yaşla ilgili de bir sorunu okudum sanırım ama şimdi denk gelmedim.... ben deniz 37 yaşındayım şu an çalışmıyorum...ev hanımıyım....yaklaşık 1.5 ay önce 3. takımdan mezun olup 14. takıma tekrar can vermeye başladım...bu gün bir haftamızı doldurdukyeni mezun olduğum için sizlerle birlikte listede olmayacağım...
takımdaki diğer arkadaşlarla genel olarak aynı yaştasınız cnm....sevgiler
arkadaşlar menülerimizden pilavı eksik edemiyoruz....malum bizim mutfaklarımızın vaz geçilmezi....
diyetimiz süresince küçük bir tüyo benden sizevaktiniz olmasada kısa sürede hazırlayabilirsiniz ve pilavdan alacağınız cal miktarını 1/3 oranında azaltırsınız böylece....
pirinç lapası pilav kadar lezzetli olmasada zamanla alışırsınız....diyetimde zaman zaman yer vermiştim....hem enerji verir hem de ödem attırır ....yemeğin yanında bunu yapın yalnız tuz koymayın yemeğin tuzu yeterlidir....
sabah
1 kasemercımek çorbası
oglen menüm
2 az yağda yapılmış sınıtsel
2 dılım ekmek
1 tane kırmızı bıber kozlemesı2 salatalık tursusu
ara ogun yapmadımda
aksam yemegı
1 tabak mercımek çorbası 2 dolma bıber etlı
bıber oldurme (bıberın 1 kasıktan az yag ıle oldurulmesıyle)
2 dılım pıde
spor:
ıftardan once 15 dk 4 km hızla (arada 5) 65calorı yaklaşık 1,08 km aslında daha cok bınecektım nıyetım enaz 30 dk ıdı ama dızımı zorlamaya başladı sanırım cok yuklendım bırden
ıftardan sonra 10 dk 2-4 km hızda karışık 30 kalorı
merhaba denız abla (abla dememde sorun olmaz sanırım)yoğunluk günden güne degısıyor genelde 10 a kadar yoğun oluyoruz rapor vs durumları sonra bır sorun yoksa sakınız oturuyorum.bazende yoğun oluyor gun ıcınde yer degıstırdıgım oluyor ayakta kaldığım vs. bayan olduğum ıcın agır ıslerde ben çalışmıyorum erkekler yapıyor zaten tek bayanda benım ıstekı.bugun yoğun gundu gıttıgım yerden dıger ıs yerıne gıttım arızamız vardı sorun ıcın ozel ekıp geldı onlarla ayaktaydık kac saat. ( hem onları kontrol hem ısı öğrenmek ıcın)
1 haftadır 3-4 saat uykuyla ıse gıdıyorum dun dayanamadım kalkamadım shaura annem uyandırdıa gerı yattm oyuzden ıns yarına tutacağım bugun ara ogun yapmadım dırek oglen yemek yedım.oruclılardan uzakta yıyorum mutfakta.
bahsettıgınız kışı sabahları sadece çorbamı ıctı?
dun cok yedıgımın farkındayım ama sporu fazla yaptım ıns takvıye etmıstır onu azda olsa.
ara ogun sade kahve+ bırkac kraker demıssınız sekersız nescafe ıcsem olurmu?
beyaz ekmek yedım ben malesefkı kepek ekmek yıyemıyorum yememem gerekiyor kansız olduğum ıcın dıyetısyende zamanında yeme demıstı.yumurta demıssınız ben yumurtayı pek sevmıyorum (sucuklu yumurtayı severek yıyorum.) yemekte ılk yumurta yersem genelde ac kalıyorum( zorla yedıgım ıcın onu anca uzerıne karabıber ve tuzlu yıyebılıyorumkı yumurta yememek daha ıyı gıbı.
ins bende kılo verır zayıflarım.
sız neguzel mezun olmuşsunuz.kac kılo verdınız ve nekadar surede?
pilav lapa olunca daha mı az kalorılı oluyor ?
(ishale ıyı geliyor pırın lapası dıye hatırlıyorum)
pılavı evde ben yapayım enıyısı :)) arada suyu fazla kaçırıyorum
sabah
1 kasemercımek çorbası
oglen menüm
2 dılım ekmek
ara ogun yapmadımda
sımdıde spor yapacağım.aksama mısafır varda
ıns aksma menusunu yazabılırım olmadı sabh yazarım bugunun lıstesını
sabah
1 kasemercımek çorbası
oglen menüm
2 dılım ekmek
ara ogun yapmadımda
aksam yemegı
1 tabak mercımek çorbası 2 dolma bıber etlı
bıber oldurme (bıberın 1 kasıktan az yag ıle oldurulmesıyle)
2 dılım pıde
spor:
ıftardan once 15 dk 4 km hızla (arada 5) 65calorı yaklaşık 1,08 km aslında daha cok bınecektım nıyetım enaz 30 dk ıdı ama dızımı zorlamaya başladı sanırım cok yuklendım bırden
ıftardan sonra 10 dk 2-4 km hızda karışık 30 kalorı
cnm ekmekler ,pideler çok göze batıyor....ekmek ler göze batıyor....ve yoğurt görmek isterdim menünde ekmek ve pide yerine....
tam tahıllı ekmeğe başlıyorsun en kısa zamanda....ben uno alıyorum....tavsiye ederim....pidelerin şekil verilmiş yerlerinden 1 tane
dolma 1 tane ve 1 kase yoğurt olaydı keşke dedim kendimce95 cl lik spor 1.5 küçük dilm ekmeği götürmüş
İyi akşamlar herkese
İftarda diyetiminin yasaklı yemeklerinden yedim ama yarın dengelerim. Sahura kalkamadığımdan bugün kötü oldum::2:
İftar menüm
1 tabak patetesli köfte yedim 3 köfte bir patates yedim(kızartma değil normal yemek şeklinde)
3 yk prinç pilavı
1 küçük dilim dukan keki yedim tatlı niyetin:)
Biliyorum çok fena tozuttumAma yarın telafi ederim
afiyet olsun cnm çok fazla yorum yapmak istemiyorum....arada bir esneklik payı vereceğiz dozu kaçırmadan....bol su içersen telafi edersin....
Günaydın herkese. Umarım herkes iyidir mutludur:)
Şahsen ben çok mutluyum. yarım kilo daha vermişim dün yediklerme rağmen demekki yemeseydim 1 kilo veririddim. Şuan 100,3 kiloyum Neyse dukan amca ramazan ayında haftada 2 kere ödül yemeği yiyebilirsiniz demişti ona sayıyorum:)
merhaba cnm.... yok canım içniden nasıl geliyorsa öyle hitab edebilirsinbaya yorucu geçiyor günlerin kolay gelsin cnm....hayırlısıyla ramazandan sonra çok güzel oturtacağız düzenini yeteki sen istekli ol....önemli olan bu....gerisi zaten geliyor kesinlikle....
birde senden kesinlikle şunu istiyorum ;artık hamur çamur yok ,şerbetli ,kremalı tatlılar yok....diyelimki çookkkkkk canın istedi sadece 1 lokma hakkın var....ama son hadde....
bol su ağırlıklı ,bol sebze;çorba ,meyve ,yoğurt ağırlıklı menülerle çok kısa zamanda kalıcı ve sağlıklı kilo vereceksin ....
1.5 ay olucak ben mezun olalı nerdeyse....itiraf edeyim çokta kolay olmadı....başarı hikayemi paylaşırım birazdan....
acıktığım zamanlar,eş dost destekleri ,eleştiriler,kıyaslamalar,fikirler ufffff daha neler neler,çok kısa zamanda kendi düzenimi oturtup azim ve iradeyle başardım cnm...şimdi koruma dönemindeyim....ama hala diyetimi bırakmadım yalnız....
ev ehalisinin pek hoşuna gideceğini sanmıyorum bu lapanın .....sen sadece kendin için hazırla bunu....mis gibi tereyağlı pilavın yerini kesinlikle tutmuyor ama ben severek yedim....
1 çaybardağı pirinç
3 çaybardağı suyla pişireceksin....tuz koymayacaksın yalnız....hepsi bu ....
yemeklerin yanında şimdilik 2 porsiyon ölçüsü bu miktar
cnm ekmekler ,pideler çok göze batıyor....ekmek ler göze batıyor....ve yoğurt görmek isterdim menünde ekmek ve pide yerine....
tam tahıllı ekmeğe başlıyorsun en kısa zamanda....ben uno alıyorum....tavsiye ederim....pidelerin şekil verilmiş yerlerinden 1 tane
dolma 1 tane ve 1 kase yoğurt olaydı keşke dedim kendimce95 cl lik spor 1.5 küçük dilm ekmeği götürmüş
afiyet olsun cnm çok fazla yorum yapmak istemiyorum....arada bir esneklik payı vereceğiz dozu kaçırmadan....bol su içersen telafi edersin....
ramazana kadar ıyıydı hersey valla 2 hafta aburcubursuz ıs yerınde gunduz bırsey yemeden 8sadece cok cnm cekınce nescafe ıcıyordum oyle gecırdım aksamları da daha dıkkatlı yıyordum.ramazan gelınce ınsan farketmeden yıyıyor hele sahurda ac kalmayayım dıye yoyorum artı anne baskısı acıkırsın kızım sunuda ye kızım fılan
başarı hıkayenı merakla bekliyorum ozaman hem bızede motıve olur .
dolmanın yanında sarımsaklı yoğurtta vardı aslında 3 kasık dolmanın ustune.(normalde 1 kase yıyorum ama 2 gundur yemedim)
yavaş yavaş azalatıcam o ekmeklerı ıns.sahur ıcın bırsey dıyemıyorum açlık sresı uzun ekmekte tok tutuyor gıbı .onuda azaltmaya calısacagım.mıgrenım olduğu ıcın ac kalınca tutarsa sonra kotu oluyor ılacta ıcemem dıye korkumdan bırazda yıyorum
ekmegı sporla takvıye etmısız barıDD
aslında daha cok yapıcaktm ama ılk bındıgımde dızımı zorladı sonra zarar verır dıye devam etmedim.nette okumuştum oyle hıkyeler oyuzden bıraktım.
2.de de aslında daha uzun yapıcaktım mısafır gelınce bıraktım.ama spor yerıne mısafıre cay servısı yaptım sureklı.(ortalama 3 dk da bır cay ıkram etmek ıcın yerimden kalmtım .)
buarada ılkke kendıme hakım olup annemın yaptıklarından 1 kasık patates salatası 1 de 1 lokma kemalpasa tatlısı yedım.
kekten fılan yemedim hıcDDD
kızlar ne yazık ki ramazanın 2. gününden bu yana orucumu bırakmak zorunda kaldım....2 .günü rahatsızlandım o günden buyana anca toparlandımşükürler olsun....
bugün mutluyum huzurluyum orucuma başladım ....
merhaba cnm.... yok canım içniden nasıl geliyorsa öyle hitab edebilirsinbaya yorucu geçiyor günlerin kolay gelsin cnm....hayırlısıyla ramazandan sonra çok güzel oturtacağız düzenini yeteki sen istekli ol....önemli olan bu....gerisi zaten geliyor kesinlikle....
birde senden kesinlikle şunu istiyorum ;artık hamur çamur yok ,şerbetli ,kremalı tatlılar yok....diyelimki çookkkkkk canın istedi sadece 1 lokma hakkın var....ama son hadde....
bol su ağırlıklı ,bol sebze;çorba ,meyve ,yoğurt ağırlıklı menülerle çok kısa zamanda kalıcı ve sağlıklı kilo vereceksin ....
1.5 ay olucak ben mezun olalı nerdeyse....itiraf edeyim çokta kolay olmadı....başarı hikayemi paylaşırım birazdan....
acıktığım zamanlar,eş dost destekleri ,eleştiriler,kıyaslamalar,fikirler ufffff daha neler neler,çok kısa zamanda kendi düzenimi oturtup azim ve iradeyle başardım cnm...şimdi koruma dönemindeyim....ama hala diyetimi bırakmadım yalnız....
ev ehalisinin pek hoşuna gideceğini sanmıyorum bu lapanın .....sen sadece kendin için hazırla bunu....mis gibi tereyağlı pilavın yerini kesinlikle tutmuyor ama ben severek yedim....
1 çaybardağı pirinç
3 çaybardağı suyla pişireceksin....tuz koymayacaksın yalnız....hepsi bu ....
yemeklerin yanında şimdilik 2 porsiyon ölçüsü bu miktar
ramazana kadar ıyıydı hersey valla 2 hafta aburcubursuz ıs yerınde gunduz bırsey yemeden 8sadece cok cnm cekınce nescafe ıcıyordum oyle gecırdım aksamları da daha dıkkatlı yıyordum.ramazan gelınce ınsan farketmeden yıyıyor hele sahurda ac kalmayayım dıye yoyorum artı anne baskısı acıkırsın kızım sunuda ye kızım fılan
başarı hıkayenı merakla bekliyorum ozaman hem bızede motıve olur .
dolmanın yanında sarımsaklı yoğurtta vardı aslında 3 kasık dolmanın ustune.(normalde 1 kase yıyorum ama 2 gundur yemedim)
yavaş yavaş azalatıcam o ekmeklerı ıns.sahur ıcın bırsey dıyemıyorum açlık sresı uzun ekmekte tok tutuyor gıbı .onuda azaltmaya calısacagım.mıgrenım olduğu ıcın ac kalınca tutarsa sonra kotu oluyor ılacta ıcemem dıye korkumdan bırazda yıyorum
ekmegı sporla takvıye etmısız barıDD
aslında daha cok yapıcaktm ama ılk bındıgımde dızımı zorladı sonra zarar verır dıye devam etmedim.nette okumuştum oyle hıkyeler oyuzden bıraktım.
2.de de aslında daha uzun yapıcaktım mısafır gelınce bıraktım.ama spor yerıne mısafıre cay servısı yaptım sureklı.(ortalama 3 dk da bır cay ıkram etmek ıcın yerimden kalmtım .)
buarada ılkke kendıme hakım olup annemın yaptıklarından 1 kasık patates salatası 1 de 1 lokma kemalpasa tatlısı yedım.
kekten fılan yemedim hıcDDD
tereyağ sevmedıgım ıcın yemıyorum tereyağlı pılav bızde yemekler hep sızma zeytın yagı ıle yapılır.katı yag anca pastayakullanılır.
pılavı genelde ben evde kımse yokken tekken kendıme yapıyorum evde kımse yokken ve ısyerınde oglen aşçı yokken kendıme yapabılırım o sekıldeDD
tuza gelınce benım tuz ayarım pek yok yemeklerım genelde tuzsuz olur.bana gore normal ben tuzsuzyemek yıyorumda başkasına tuzsuz geliyor. tuzdan yana sıkıntı yok .ben tuzu bırtek yumurtada arıyorum oda sevmedıgımden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?