- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #88.701
ozaman en kısa surede okumaya baslayım bır testı daha once yaptım ama sonucu gelmedı maılımeyenıden yapayım.
merhaba cnm.... yok canım içniden nasıl geliyorsa öyle hitab edebilirsinbaya yorucu geçiyor günlerin kolay gelsin cnm....hayırlısıyla ramazandan sonra çok güzel oturtacağız düzenini yeteki sen istekli ol....önemli olan bu....gerisi zaten geliyor kesinlikle....
birde senden kesinlikle şunu istiyorum ;artık hamur çamur yok ,şerbetli ,kremalı tatlılar yok....diyelimki çookkkkkk canın istedi sadece 1 lokma hakkın var....ama son hadde....
bol su ağırlıklı ,bol sebze;çorba ,meyve ,yoğurt ağırlıklı menülerle çok kısa zamanda kalıcı ve sağlıklı kilo vereceksin ....
1.5 ay olucak ben mezun olalı nerdeyse....itiraf edeyim çokta kolay olmadı....başarı hikayemi paylaşırım birazdan....
acıktığım zamanlar,eş dost destekleri ,eleştiriler,kıyaslamalar,fikirler ufffff daha neler neler,çok kısa zamanda kendi düzenimi oturtup azim ve iradeyle başardım cnm...şimdi koruma dönemindeyim....ama hala diyetimi bırakmadım yalnız....
ev ehalisinin pek hoşuna gideceğini sanmıyorum bu lapanın .....sen sadece kendin için hazırla bunu....mis gibi tereyağlı pilavın yerini kesinlikle tutmuyor ama ben severek yedim....
1 çaybardağı pirinç
3 çaybardağı suyla pişireceksin....tuz koymayacaksın yalnız....hepsi bu ....
yemeklerin yanında şimdilik 2 porsiyon ölçüsü bu miktar
ramazana kadar ıyıydı hersey valla 2 hafta aburcubursuz ıs yerınde gunduz bırsey yemeden 8sadece cok cnm cekınce nescafe ıcıyordum oyle gecırdım aksamları da daha dıkkatlı yıyordum.ramazan gelınce ınsan farketmeden yıyıyor hele sahurda ac kalmayayım dıye yoyorum artı anne baskısı acıkırsın kızım sunuda ye kızım fılan
başarı hıkayenı merakla bekliyorum ozaman hem bızede motıve olur .
dolmanın yanında sarımsaklı yoğurtta vardı aslında 3 kasık dolmanın ustune.(normalde 1 kase yıyorum ama 2 gundur yemedim)
yavaş yavaş azalatıcam o ekmeklerı ıns.sahur ıcın bırsey dıyemıyorum açlık sresı uzun ekmekte tok tutuyor gıbı .onuda azaltmaya calısacagım.mıgrenım olduğu ıcın ac kalınca tutarsa sonra kotu oluyor ılacta ıcemem dıye korkumdan bırazda yıyorum
ekmegı sporla takvıye etmısız barıDD
aslında daha cok yapıcaktm ama ılk bındıgımde dızımı zorladı sonra zarar verır dıye devam etmedim.nette okumuştum oyle hıkyeler oyuzden bıraktım.
2.de de aslında daha uzun yapıcaktım mısafır gelınce bıraktım.ama spor yerıne mısafıre cay servısı yaptım sureklı.(ortalama 3 dk da bır cay ıkram etmek ıcın yerimden kalmtım .)
buarada ılkke kendıme hakım olup annemın yaptıklarından 1 kasık patates salatası 1 de 1 lokma kemalpasa tatlısı yedım.
kekten fılan yemedim hıcDDD
ilk başta en önemli altın kurallarımız motivasyon ve azmi başlattık cnm....ben sendeki değişimleri görmeye başladım bile....ki bu hafta listeyede gireceğiz o dahada hırslandıracak hepimizi ve herşey daha da farklanacak....dediğim gibi mazeret ve itiraflarımızı bırakıyoruz...yemişsek yedik önemli olan yediğimiz miktar ve bunu su ve hareketle yada önümüzdeki gündeki yediklerimizle dengelemek....cnm gelişme döneminde değilsin....25 li yaşlardan sonraki kilocuklar zamanla kalıcı yerleşiyor ve 30 lu yaşlarda dahada yerleşiyor....bu yüzden anne ısrarlarını biraz göz ardı edicez....kek seni kesinlikle gün boyu tok tutmaz....pilav yada makarnada....bunları yavaş yavaş listelerimizden çıkartacağız ki sağlıklı ,kalıcı ve hızlı kilo verelim....bak tadını alıp yememişsin tatlıyı....oruç tutuyorsun ramazan da biraz dikkatli ama çok kasmadan devam edip sonrasında çok güzel yeme düzenini oturtacağız cnm....
cok gecmıs olsun. ve allah kabul etsın orucunu
tereyağ sevmedıgım ıcın yemıyorum tereyağlı pılav bızde yemekler hep sızma zeytın yagı ıle yapılır.katı yag anca pastayakullanılır.
pılavı genelde ben evde kımse yokken tekken kendıme yapıyorum evde kımse yokken ve ısyerınde oglen aşçı yokken kendıme yapabılırım o sekıldeDD
tuza gelınce benım tuz ayarım pek yok yemeklerım genelde tuzsuz olur.bana gore normal ben tuzsuzyemek yıyorumda başkasına tuzsuz geliyor. tuzdan yana sıkıntı yok .ben tuzu bırtek yumurtada arıyorum oda sevmedıgımden
tereyağ bizim evimizde de çok tercih edilmez...geçtiğimiz haftalarda köyden geldi çok lezzetli ondan yazdım....bende yemeklerimde z. yağı kullanıyorum....tuz az kullanmanda çok güzel ....ben de çok tuzlu yemem....yumurtayı haşlanmış olarak sahurda yemeye çalış canım....bak bu seni kesinlikle uzun süre tok tutacaktır....ceviz yiyebilirsin mesela....çiğ fındık ve çiğ badem,domates salatalık 3-4 tane zeytin....bunlar hem enerji verir sana hemde daha tok tutar
günaydın hanımlar
sahurda bugun
1 tabak menemen
1,25 dılım ekmek
1 ınce dılımde annemın kekınden yedım.(onuda annem zorladı oyuzden yedım)
annem dahada ye ac kalırsın dedı ama yemedim
suya gelınce sanırım bır7-8 bardak su ıctım sahurda.
(bunun 4-5 bardağı ezan okunduğu sırada ıdı)psıkolojık susuycam dıye son dakkada mıdem rahatsız olana kadar su ıcıyorumda
kek dışında güzel cnm...afiyet olsun
günaydın kızlaarrrr menümü yazayım iftarda
1 küçük dilim lahmacun
bol salata yedim ayran ve su içtim 2 litre kadar
sahurda salatalık
domates 2 dilim peynir
3 tane zeytin 1 dilim karpuz 2 dilimde ekmek yedim 1litreye yakın su içtim bu kadarrr kaptancım tartıldım 73.6 bende çizelgeyi öyle hazırladım yarın çıkıp tarılcm ya da yeni bi tartı alcm mazur görün şimdilik
ramazan menüsü olarak gayet güzel bence cnm...afiyet olsunbaskül ve kilo durumunu kesinleştirirsen hafta içinde iyi olur ....cumaya kısmetse listedeyiz....
sahur
menemen
1 ınce dılım kek
1,5 dılım ekmek
iftar
2 çorba kasıgı çorba
yarım tabak (4 kasık) yesıl fasulye
4 kasık pılav
az salata
2 hurma
2 kucuk dılım pıde
kucuk kadayıf tatlısı
su 10 bardak
spor yokıftara mısafırlıkteydım yapamadım belkı yapabılrsem birazdan yapıcagım.
iftarda çorbanı içip pilavı 2 kaşık yapıp tatlıyıda 1/2 yapsaydın dedim bi ansu içmeye çalış canım şerbet gitsin böylece
ilk başta en önemli altın kurallarımız motivasyon ve azmi başlattık cnm....ben sendeki değişimleri görmeye başladım bile....ki bu hafta listeyede gireceğiz o dahada hırslandıracak hepimizi ve herşey daha da farklanacak....dediğim gibi mazeret ve itiraflarımızı bırakıyoruz...yemişsek yedik önemli olan yediğimiz miktar ve bunu su ve hareketle yada önümüzdeki gündeki yediklerimizle dengelemek....cnm gelişme döneminde değilsin....25 li yaşlardan sonraki kilocuklar zamanla kalıcı yerleşiyor ve 30 lu yaşlarda dahada yerleşiyor....bu yüzden anne ısrarlarını biraz göz ardı edicez....kek seni kesinlikle gün boyu tok tutmaz....pilav yada makarnada....bunları yavaş yavaş listelerimizden çıkartacağız ki sağlıklı ,kalıcı ve hızlı kilo verelim....bak tadını alıp yememişsin tatlıyı....oruç tutuyorsun ramazan da biraz dikkatli ama çok kasmadan devam edip sonrasında çok güzel yeme düzenini oturtacağız cnm....
tereyağ bizim evimizde de çok tercih edilmez...geçtiğimiz haftalarda köyden geldi çok lezzetli ondan yazdım....bende yemeklerimde z. yağı kullanıyorum....tuz az kullanmanda çok güzel ....ben de çok tuzlu yemem....yumurtayı haşlanmış olarak sahurda yemeye çalış canım....bak bu seni kesinlikle uzun süre tok tutacaktır....ceviz yiyebilirsin mesela....çiğ fındık ve çiğ badem,domates salatalık 3-4 tane zeytin....bunlar hem enerji verir sana hemde daha tok tutar
kek dışında güzel cnm...afiyet olsun
ramazan menüsü olarak gayet güzel bence cnm...afiyet olsunbaskül ve kilo durumunu kesinleştirirsen hafta içinde iyi olur ....cumaya kısmetse listedeyiz....
iftarda çorbanı içip pilavı 2 kaşık yapıp tatlıyıda 1/2 yapsaydın dedim bi ansu içmeye çalış canım şerbet gitsin böylece
annemde ac kalmayayım ıse gıdıyorm dıye ısrar edıyor yoksa oda ye demezdı zayıfla dıyor banaıns ramanzandan sonrada daha duzenlı olucak hersey badem normalde yerımde ramazanda susadırsa dıye sahurda hıc yemedim.
iftarda misafirlikteydik çorbayı begenmedım agır geldı yemedim oyuzden oyle oldu.pılavda hıc yemedın demesinler ayıpolmasın dıye okadar aldım.bızım buralarda yemeyınce alınıyorlar begenmedı fılan dıye dusunuyorlarda.
slm kızlar iftar menüm
1 küçük porsiyon yeşil fasülye
1 bardak ayran ekmek yemedim
30 dk orta tempoda yürüdüm+ su
bu gün dukan diyetine başlıycaktım yulaf kepeği bulamadımheryerde yulaf ezmesi var offf sinir oldum
günaydın edacım....tek kelimeyle harika gidiyorsun....cumadan buyana 900gr
küçük küçük esneklikler olmadan olmaz cnm...bir süre sonra muhakkak bir yerden patlak verir....abartmamak şartımız....
bol su ve hareketle telafi ediyoruz yediğimiz ödülleri....ki oruç tutuyorsun
kızlar ne yazık ki ramazanın 2. gününden bu yana orucumu bırakmak zorunda kaldım....2 .günü rahatsızlandım o günden buyana anca toparlandımşükürler olsun....
bugün mutluyum huzurluyum orucuma başladım ....
slm kızlar iftar menüm
1 küçük porsiyon yeşil fasülye
1 bardak ayran ekmek yemedim
30 dk orta tempoda yürüdüm+ su
bu gün dukan diyetine başlıycaktım yulaf kepeği bulamadımheryerde yulaf ezmesi var offf sinir oldum
kızlar bu hafta kısmetse listeye dahil olacağız....sayı olarak az olsakta bu haftaki paylaşıma bakaraktan gayet iyi durumdayız...ki bu hafta dahada verimli olacağız....
paylaşım bu hafta daha da çok olmalı ki motivasyonumuz artsın....bu sebeple;
****** mesajlarımızın numaralandırılmasını öneriyorum*******
yada;
*******herkes yazdığı son mesajla mesaj sayısını belirtecek....******
buna yarın hepbirlikte karar veririz....
*******takımımız için bir de takım kaptan yardımcısı olmalı, bunuda( günüllü olan veya tercihi olan ) yarın belirleyeceğiz....
bu üç durumla ilgili hepinizin yorumlarını bekliyorum arkadaşlar
ayrıca sizlerinde önerileri olursa dahada sevinirim
sabah
1 kasemercımek çorbası
oglen menüm
2 az yağda yapılmış sınıtsel
2 dılım ekmek
1 tane kırmızı bıber kozlemesı2 salatalık tursusu
ara ogun yapmadımda
sımdıde spor yapacağım.aksama mısafır varda
ıns aksma menusunu yazabılırım olmadı sabh yazarım bugunun lıstesını
İyi akşamlar herkese
İftarda diyetiminin yasaklı yemeklerinden yedim ama yarın dengelerim. Sahura kalkamadığımdan bugün kötü oldum::2:
İftar menüm
1 tabak patetesli köfte yedim 3 köfte bir patates yedim(kızartma değil normal yemek şeklinde)
3 yk prinç pilavı
1 küçük dilim dukan keki yedim tatlı niyetin:)
Biliyorum çok fena tozuttumAma yarın telafi ederim
Günaydın herkese. Umarım herkes iyidir mutludur:)
Şahsen ben çok mutluyum. yarım kilo daha vermişim dün yediklerme rağmen demekki yemeseydim 1 kilo veririddim. Şuan 100,3 kiloyum Neyse dukan amca ramazan ayında haftada 2 kere ödül yemeği yiyebilirsiniz demişti ona sayıyorum:)
kızlar ne yazık ki ramazanın 2. gününden bu yana orucumu bırakmak zorunda kaldım....2 .günü rahatsızlandım o günden buyana anca toparlandımşükürler olsun....
bugün mutluyum huzurluyum orucuma başladım ....
sahur
menemen
1 ınce dılım kek
1,5 dılım ekmek
iftar
2 çorba kasıgı çorba
yarım tabak (4 kasık) yesıl fasulye
4 kasık pılav
az salata
2 hurma
2 kucuk dılım pıde
kucuk kadayıf tatlısı
su 10 bardak
spor yokıftara mısafırlıkteydım yapamadım belkı yapabılrsem birazdan yapıcagım.
kızlar bu hafta kısmetse listeye dahil olacağız....sayı olarak az olsakta bu haftaki paylaşıma bakaraktan gayet iyi durumdayız...ki bu hafta dahada verimli olacağız....
paylaşım bu hafta daha da çok olmalı ki motivasyonumuz artsın....bu sebeple;
****** mesajlarımızın numaralandırılmasını öneriyorum*******
yada;
*******herkes yazdığı son mesajla mesaj sayısını belirtecek....******
buna yarın hepbirlikte karar veririz....
*******takımımız için bir de takım kaptan yardımcısı olmalı, bunuda( günüllü olan veya tercihi olan ) yarın belirleyeceğiz....
bu üç durumla ilgili hepinizin yorumlarını bekliyorum arkadaşlar
ayrıca sizlerinde önerileri olursa dahada sevinirim
günaydın hanımlarD
yıne bır ıs gunu( ılkkez bugun bu saatte susamaa başladım (( nasıl geçecek butun gun ya ((
Günaydın herkese dün evde olmadığımdan buraya gelemedim.
Dünkü Sahur yemeğim;
1 Yumurta
1,5 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir
1 ekmek (yulaf kepeğinden günlük 1,5 kaşık ile yapılıyor.)
İftar
1 porsiyon yeşil salata
patlıcan yemeği. (6 yk)
3 litre su
Spor yok ama dışardayken çok yürüdüm...
Bugün sahur
Dukan krep (1 yumurta ve süt ile)
Yağsız sütlü şekersiz nescafe
Yarım litre su.
nescafe sabah sade sütte olmayacak aç karnına içildiğinde inanılmaz yağ yağtırıyor.un olmadan krep nasıl oluyo :44::44:
bayanlar günaydınhepinize iyi bir hafta diliyrum kaçamaksız güzel bir hafta olur inşallah. dün eşimle beraber güzel bir temizlik yaptık halılardan bıktım sürekli tüy çıkıyo ya neyse dünkü menüm
sabah
güzel bir kahvaltı yaptım herşeyden az az
2 dilim ekmek
yumurta
peynir
zeytin
kekikli domates köy biberi
öğlen
eşim geç kalktığı için kahvaltıyı geç yapmıştık öğlen yemedim
akşam 18:30 da
arnavut ciğeri iki kaşık
makarna 2 kaşık
limonata(kendim yaptım) organik :)
spor: ev temizliği
su :3 litreyi bulmuştur.
Süt doyurucu olması nedeniyle yağsız içebiliyorum. Dukanda serbest ben çaydan nefret eden biri olarak sadece kahve içebiliyorum onuda sütle.Başka türlü olmuyor.
Krebi yulaf kepeğinden yapıyorum. Dukanda hergün kullanılması gereken zorunlu 1,5 yk var. Bende krep yapıyorum.
1 yumurta
1,5 yk yulaf kepeği
Çok az süt
azıcık tuz.
Makarna yasaklı yemek değil mi
şimdi oldu işte
aramızda kalsın tamam mı kimseye söleme ama iki yemek kaşığı yedim sadece :2::2::2: kaptancığımmm kızma :18::18::18:
Ayıp ettin şimdiHiç normal unla krep yapar mıyım.
Kaptancığımız 2 yemek kaşığını telafi edersen kızmaz bence :)
bu arada gruba yeni kimse gelmiyor. Yarışamaya katılmak isteyenleri yakalayamıyoruz. Hepsini kaçırdık 12. gruba gittiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?