Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

yoğurt süpper bir yiyecek ve yağ yakma özelliğide var..yemeye devamm şekera.s

dün kk nin sohbet odasına takılıp sabah 5 de yattım:kedi: şimdi uyandım ama yine benden önce gelen yok
müslimi içtim kızlar, prospektüsünde doktor herhangi bir şekilde tavsiye etmediyse yatmadan önce kullanın demiş ama ben şimdi yuttum 8-10 saat saonra etkisini gösterirmiş, akşam beni bu yüzden uyutmazsa bu :1shok:

hosgeldın canım ben kaptan yardımcısıyımyerimseniben
takımda bosyer var eger duzenlı paylasımda bulunursan senı takıma alabılırızopuyorumnanaktan
buarada senı tebrık edıyorum cok guzel kılo vermıssın ınsallah hedefıne ulasırsın zaten okadar kılo vermıssın 8 kıloyumu veremıceksın degılmıyerimseniben
kiz sibel varya bu listeyi yapmadin yapmadin bi kilo verince hemen yaptin demi gozumuze gircek walla:tomato::tomato::tomato:
kız gecen haftada yapmıstım :jeyyar: gormedın heralde:jeyyar:
izin yaklastimi sibel benide goturrrrrrrrrr bak azicikta olsa kilo verdim heryere sigarim bak kaydirigubbakcemile3 sen aslen nereleisn sibel gidecek oldugum yeri bilegim bari:lepi:
temmuzun ortasında cıkcaz yola, arabayla gıdecez Allah kısmet ederseyerimseniben
yogurt cok faydalı canım abur cubur yemekten ıyıdır, hem dıyetlerde doktorlar genelde yogurt yememızı tavsıye ederleryerimsenibenyerimseniben

kız sabahın 5ıne kadar ne yaptın kkda:jeyyar:
oh muslımıde ıcmısın artık aksam wcden cıkamazsın senkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Diyette gerçekçi hedefler koyun Ama zayıflığın yanında sağlık da önemli? Peki neler yapılmalı?

Yaz aylarında tatil planları ile beraber zayıflama, daha ince olma isteği de artıyor. Bununla birlikte diyetisyene giden kişi sayısında da artış oluyor. Kış ayındaki hareketsizlik ve bu dönmedeki beslenme alışkanlıkları ile alınan ortalama 4–5 kg, havanın ısınmasıyla birlikte hızlı bir şekilde verilmek isteniyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem ırkin diyette en sık yapılan hatalar ve karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi verdi:

Hızlı kilo vermek sağlıklı olmadığı kadar ve verilen bu kilolar kısa zaman içinde geri alınır. Ancak buna rağmen hızlı kilo verme isteği kişileri sağlıksız diyet programlarına ya da “bitkisel” adı altında pazarlanan ilaçlara sevk ediyor. Bu duruma engel olmak için yapılması gereken en önemli şeylerden biri diyete başlamak için son ana kadar beklememek ve kışın mümkün olduğunca az ve kontrollü kilo almaktır.

Zayıflığın Yanında Sağlıklı Olmak da Önem Kazandı!

Birkaç yıl öncesine kadar diyet denince ilk akla gelen daha ince ve estetik bir vücut görüntüsüne sahibi olmak için uygulanan bir beslenme programıydı. Ancak günümüzde ince ve zayıf olmanın yanında sağlıklı olma isteği de öncelik kazanmaya başladı.

Bu durum diyet yapan kişi profilinin de değişmesine neden olmuştur. Birkaç kilo fazlalığı olduğu halde kötü ve sağlıksız olan beslenme alışkanlığını da değiştirmek için diyetisyene gelen kişi sayısı da gün geçtikçe artmaktadır.

Kısa sürede zayıflama isteği, bir takım sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Çabuk ve büyük kayıplar, yağ dokusu yerine, ağırlıkla kas dokusu ve su kaybı ile olduğundan, geri alınması da hızlı oluyor. Bununla birlikte kas kaybına karşın egzersizle bir destekte bulunulmuyorsa, ciddi vücut deformasyonları oluşur.

Özellikle yaz ayında hızlı kayıp için yapılan çok düşük kalorili diyetler, sıvı kaybıyla oluşan elektrolit kaybı nedeniyle tansiyon dengesizlikleri, halsizlik ve güç kaybı gibi sağlık sorunlarına neden olur.

Diyetten Önce Neden Kilo Alındığı Tespit Edilmeli

Tek tip diyetler, kilo kaybının sadece su kaybı olduğu diyetler, “yağ yakıcı” adı altında pazarlanan metabolizmayı hızlandırma amacıyla kullanılan preparatlar, vücut dengesini bozmakta, kalıcı ve sağlıklı olmayan kilo kayıplarına neden olmaktadır. Bu nedenle zayıflama planı yapılırken gerçekçi hedefler koymak, diyet sürecinin sağlıklı olmasında birici prensiptir. Diyetin bireysel olduğu unutmamalı ve diyet başlamadan önce sağlık kontrolleri yapılarak en uygun program belirlenmelidir. Neden kilo alımının olduğu çok iyi sorgulanmalı, alttaki neden araştırılmalı ve bunun çözümüne yönelik bir program oluşturulmalıdır.

Sağlık Kontrolü Şart

Diyete başlamadan önce metabolizma hızını belirleyen tiroid hormonları, iştah mekanizmasın etkileyen insülin hormonu, şeker değerleri, kan yağlarına ve kişinin beslenme alışkanlıkları, ailedeki mevcut sağlık sorun ve şikayetleri doğrultusunda bunlara ek olarak başka kan değerlerine bakılmalıdır.

Diyet, egzersiz programı ile desteklenecekse, yapılacak egzersize göre de bazı sağlık kontrolleri yapılmalı bilinçsize spor yapılmamalıdır. Kilo fazlalığı çok olan, obezite sınırlarını geçmiş kişilerde kalp sağlığı için bir takım kardiyovasküler testler de yapılmalıdır.

Yaz ayları dışında da her zaman diyet yaparken dikkat etmemiz gerek noktalardan biri artan sıvı kaybını kapatmak için bol sıvı tüketimi olmalıdır. Bunun yanında ağır yağlı, kızartma, yağlı etler ve hamur işlerinden uzak durmalı, mümkün oldukça meyve, sebze ve balık tüketimine ağırlık verilmelidir.

kız sabahın 5ıne kadar ne yaptın kkda:jeyyar:
oh muslımıde ıcmısın artık aksam wcden cıkamazsın senkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

cık söylemem ne yaptığımı :kedi:
kız yarın arkadaşım geliyor bizde kalacak bu hap yarın beni rahatsız etmez dimidelikafadulden

sibelcim bu bilgiler için teşekkür ederim. aslında hepimiz bunları biliyoz ama kimse uygulamıyor:1no2: özellikle benim işime gelmiyorlmaz:

meraba kızlar tego hoşgeldin canım
aslıcım meraba şeker napıyorsun sağlık orucu için hazırlıkmı yapıyorsun müsil falan

geldim canım artık yanlız değilsin korkma sen
sanada günaydın diycem ama sen kalkalı çok olmuştur sana tünaydın olsun

ben akşamı gene karpuz salatalıkla geçirdim ama bu gece zorlandım nedense acayip aç uyandım sabah yarım simitle peyniri üç dakkada yemişim yine iştahımmı açılıyo ne
aç karınla form çay içmiştim sabah omu midemi kazıdı bilmiyorum

aslı ben eczaneye gidiyorum bakalım bir tartılıcam şu yağ oranın be kas oranın ölçen tartılar var ya onun için merak ediyorum benim yağlarmı yoksa kaslarmı gidiyo

kızlar günaydın bnde sabh kalktım bir bardak şekersiz çay-birazcık tuzsuz ekmek-bolca domates ve salatalık ve k.k kadr peynir yedim az önce bi kase yoğurt yedm ve yanında 2 lokma simit yedim.. spor salonndan öncede simitten birass daha yiiyp meyve yemei düşnüorum ve daha sonrada spora gitmeyi..

kızlar yoğurt konusunda yardımlarınz için tşkkr ederm..yoğurdun sulu kısmını yemeye özen gösteriorum orda yağ oranıda dha az zaten =))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…