- 18 Ağustos 2017
- 887
- 1.273
- 63
- Konu Sahibi Oneydigiizzz
-
Çalışmalı. Geçiremiyorum diye değil bir kadın çalışmalı , o kısmı demiyorum bile.
Herkeste sinema demiş. Artık sinema biletlerini bedava dağıtıyorlar.
Bir bilet alana ikincisi bedava bir çok operatorde. Yemek yiyince bedava sinema bileti dağıtıyorlar.
Evde kocaman LCD er ve sınırsız internet TV paketleri varken çok kimse gitmiyor artık.
Ayda bir değil iki kere yemek yenir o parayla.
Bir mutfak harcaması yapılıyor , sonra o harcamaya yemek yap dur. Bitmiyor ki yemek yapacak çeşitler evde.
Yemeğe ne para harcanıyor ki anlayamıyorum.
Lüks yaşamak , istediğin zaman harcama yapmaktır hiç düşünmeden.
Elbise , takı , araba ,ev , tatil , parti v.s
Sinema , yemek , gezme , dolaşma bunlar içinde değildir.
Anneleri coxuklara gostermis ama elletmemis resmen. Yazik yani madem oyle hic gitmeyim disari. Cocuklarda hic bir zaman unutmayacal bu durumu eminim. Bir de 10 bin aliyor diyorsunuz. Yuh yani cocugun yemegini kis sonra ev al. Yazik.Eve gelen paranın 10bin olması abartılacak birşey değil. Kimseyi küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın çok ailenin evine bu tarz paralar giriyor.
Ben de ücretsiz izine başlamadan önce ailemize giren para bu civardaydı. Şu an eşimin geliri artı aylık 2bin tl birikim paramızdan yiyoruz.
Ben ve eşimle aynı statüde olan bir arkadaşım (gelirleri 10bin tl) ise evde fayansları yerim de birikim paramdan harcamazdım dedi bana.
Bu arkadaşlar ev almak niyetindeler. İftara gidelim çocukları alıp dediler. Ben ve eşim niyetli değiliz ama tamam dedik. İkisi niyetliydi ve iki çoçukları vardı. Birer çorba içtiler... çocuklara ortadaki ikramlıklardan verdiler. Ben sipariş verirken utandım. Benimki daha küçük ona eti alıştırmak için kuzu şiş söylemiştim. Çocuklar çubuk kreker ve masadaki yoğurtlu mezeyle kaldılar. Şimdi bu akıl karı mı?
Çocukların oyuncakları yok gezme dedikleri tek şey parka gitmek bu mudur hayat? Ev aldıklarında başları göğe erecek ama ben o çocukların insandan çekinen oyuncaklara özenen çubuk krakerli hallerini asla unutmayacağım.
Biz de çocuklara acıyıp çıkıyoruz.Anneleri coxuklara gostermis ama elletmemis resmen. Yazik yani madem oyle hic gitmeyim disari. Cocuklarda hic bir zaman unutmayacal bu durumu eminim. Bir de 10 bin aliyor diyorsunuz. Yuh yani cocugun yemegini kis sonra ev al. Yazik.
Tek kısamayacağım şey yavrum. Ona feda olsun onun yüzünün düşmesi beni çok üzerBiz de çocuklara acıyıp çıkıyoruz.
Bu haftasonu denize kenarına gidecektik biz aradık muhakkak gelin diye. Çocuklar Deniz görsün hem de ücretsiz bir yer diye çağırdık. Çocuklarda yine çubuk kraker. Ben çıkarken yemeğini yapıyorum yanıma yoğurt meyve vs alıyorum. Kendileri de asla bir yere oturmuyor (niyetli değillerdi) yok aç değiliz yok şunu yemeyelim içmeyelim biz aç kalıyoruz.
Oh olsun atesiniz bol olsun yorumlarini unutamiyorumBazı insanların kalbi katran bağlamış. O kadar kıskanç ve hasetler ki, Mina'nın sahip olduğu imkanların çeyreğine sahip olsa Pablo Escobar'ın TL yakan versiyonu olacak ama olamayacağını bilmenin hasetlenmesi var içinde. Tek umutları zengin koca kapaklamak. Trilyonların kapatamayacağı bir pislik... Zenginin evladı evlat değil mi? Babasına deseniz ki "2+1 evde memur emeklisi olarak yaşayacaksın bundan sonra ama Mina geri gelecek", ne cevap verir sizce? 11 gencecik, başarılı, pırıl pırıl kadın yok oldu gitti. Sadece evlilik öncesi parti verdiler, iyi vakit geçirdiler diye ilahi adalete bağlayan kalbi katran bağlamışlara acıyorum.
Burda hayat standardı belirli bir kriter olanlara bişey demiyorum ama geçinmek derken azami şeylerden bahsedilir
Yani manikür röfle polonezköyde kahvaltı değil geçinilir asgari düzeyde alırsan neden olmasın
Soğan ekmek yemez gayet bakliyat sebze alabilir eti 2 ayda bir alır mesela bizim burda fabrika satış mağazası var etin kilosu 33 lira bildiğin Türk eti kazan tarafında kestirşyorlar mis gibi taze yani ya ben farklı yerde yaşıyorum ya sizama geçinmek herkese göre değişir. ben buna geçinmek değil hayatta kalmak derim mesela. bu parayla ben ankarada sadece kendi hayatımı survive edebiliyor muyum edemiyor muyum ona bakarım.
o insanların standartları o şekilde ve evet öyle olmazsa onlar kendilerini geçinemiyor gibi hissedebilirler. hayatta kalmak ayrı bir de istediğin gibi yaşamak,geçinmek var. karın soğan ekmekle de doyuyor kuzu incikle de mesela. ben soğan ekmek yiyorsam geçiniyorum demem. bana göre tanımı o değil çünkü.
Soğan ekmek yemez gayet bakliyat sebze alabilir eti 2 ayda bir alır mesela bizim burda fabrika satış mağazası var etin kilosu 33 lira bildiğin Türk eti kazan tarafında kestirşyorlar mis gibi taze yani ya ben farklı yerde yaşıyorum ya siz
Evet ama konu sahibi 2.300 tl işe geçinebilinir mi ? Diye yöneltmiş. Konu dışına çıkmanın mantığı ne ? Sizce 2.300 tl işe geçinmek isteyen bir kadın 750 tlye röfle 150 tlye manikür pedikür yaptırır mı ? Evine gündelikçi alıp haftalık 300 tl öder mi ? Kaldı ki kadın çocuğum yok diyo, çocuklarının masraflarını harcamalarını yazıyolarama geçinmek herkese göre değişir. ben buna geçinmek değil hayatta kalmak derim mesela. bu parayla ben ankarada sadece kendi hayatımı survive edebiliyor muyum edemiyor muyum ona bakarım.
o insanların standartları o şekilde ve evet öyle olmazsa onlar kendilerini geçinemiyor gibi hissedebilirler. hayatta kalmak ayrı bir de istediğin gibi yaşamak,geçinmek var. karın soğan ekmekle de doyuyor kuzu incikle de mesela. ben soğan ekmek yiyorsam geçiniyorum demem. bana göre tanımı o değil çünkü.
Evet ama konu sahibi 2.300 tl işe geçinebilinir mi ? Diye yöneltmiş. Konu dışına çıkmanın mantığı ne ? Sizce 2.300 tl işe geçinmek isteyen bir kadın 750 tlye röfle 150 tlye manikür pedikür yaptırır mı ? Evine gündelikçi alıp haftalık 300 tl öder mi ? Kaldı ki kadın çocuğum yok diyo, çocuklarının masraflarını harcamalarını yazıyolar
Yazmanın mantığı var mı. Bence yok.
Demekki ordan almayacak konu sahibi yaşamkentte yaşama=)soğan ekmek mübalağaydı sizin geçinmek tanımınızla benimkinin uyuşmadığını anlatmak için.
2 ayda bir et yemek de hiç sağlıklı değil. ben ankarada yaşıyorum hanımefendi yaşamkentte,siz nerede yaşıyorsunuz acaba buradaki fiyatlardan haberiniz var mı? herkes kendisine göre değerlendirme yapıyor.
Bu söylediklerinizde cok haklısınız ama hem kira hem kredi ödeyip bu parayla gecinmek gercekten cok zor . Ayda bin tl kredi olsa ,500 kira olsa 200 elektrik su.Ne mutfak kalıyor ne yol parası ne ilac filan .Demekki ordan almayacak konu sahibi yaşamkentte yaşama=)
Bende Ankaradayım ayda yiyebilir etten alacağı vitamini bakliyat tan sebzedende alabilir Türkiye böyle yaşıyor h fendi çocukluğumuzda çok et yemedik maşallah turp gibiyiz. Ben kendi geçimi mi açayım o bende kalsın
Burada hiç kimse yaşam pahalılığını inkar etmiyor. O konuda hepimiz hem fikiriz zaten. O konuda sorun yok.burada zaten toplumla ilgili çoğu konuda konu dışına çıkılır. baksanıza konu sahibi ortada yok ve kaç sayfa konu olmuş demek ki herkes kendi arasında konuştu fikir paylaştı.
yani bunu insanları küçümsemek olarak veya başka bir şey mi görüyorsunuz bilmiyorum ama ben konuyu baştan sona okudum gördüğüm tek şey insanların hayatın ne kadar pahalılaştığı ve geçinmenin zorlaştığı konusunda hemfikir olmasıydı.
o kendisine göre ben zorlanıyorum demiş diğeri kendisine göre. Önceden mutfağına 2 bin liralık alışveriş yapan artık yapamıyorsa o da geçinemiyordur mesela. bunda farklı anlayıp yükselecek bir durum yok çünkü hiç kimse bir değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?