2.300 ile gecinen var mi evli olup?

2 kişiyiz mutfağa o paranın 3/1 ini ayırıyorum ki pek et almıyoruz. Ortada da gereksiz birşey Yok ama gidiyor. Sinemaya yalnızca film izlemek için degil sosyalleşmek için gidilir sinemaya gideriz yemek yeriz dükkan gezeriz geliriz. Bedava bilet nerede satılıyorsa söyleyin bizde alalım bedava değil onlar belli bi meblağ alışveriş yapana indirimli satılıyor. Ayrıca herşeyi geçtim sürekli kendini sıkarak yaşamak boğar insanı hepimiz kadınız bizim alışveriş yapmak istememiz için illa ihtiyacımız olmasına gerek yokki.

ankarada o miktarla hayatta kalırsınız bence pek sosyal bir yaşam olmaz.

2 kişi kahve içmeye çıkıyorsun 50 lira en iyi ihtimal. marketten bugün ekmek,kurabiye,süt,çikolata 2 paket de meyve aldım 60 lira bıraktım çıktım. ankara çok çok pahalı bir şehir benim gördüğüm kadarıyla.

ben öğrenciyim ve tek kişiyim ama bu parayla ankarada geçinemem. geçinip üzerine ben çok sosyalim kendimden kısmıyorum hiç ama bu para bana yetiyor diyen varsa beni de aydınlatsın lütfen.

Beni en çok strese sokan durum. Şuanki gelirle mümkün degil ev almak. Burdaki evler 500 bin dolardan başlıyor ve acayip küçükler ne zaman görsem içim daralıyor. Bir yanım asla öyle ev derdine girme diyor bir yanım da destekliyor bunu hayatımın en güzel yıllarını 5 parasız geciricem yaşlanıp buruş buruş olunca rahat etmek için ( lafım meclisten dışarı) hic gerek Yok bir ömrü böyle geçirmeye.

Eve gelen paranın 10bin olması abartılacak birşey değil. Kimseyi küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın çok ailenin evine bu tarz paralar giriyor.
Ben de ücretsiz izine başlamadan önce ailemize giren para bu civardaydı. Şu an eşimin geliri artı aylık 2bin tl birikim paramızdan yiyoruz.
Ben ve eşimle aynı statüde olan bir arkadaşım (gelirleri 10bin tl) ise evde fayansları yerim de birikim paramdan harcamazdım dedi bana.
Bu arkadaşlar ev almak niyetindeler. İftara gidelim çocukları alıp dediler. Ben ve eşim niyetli değiliz ama tamam dedik. İkisi niyetliydi ve iki çoçukları vardı. Birer çorba içtiler... çocuklara ortadaki ikramlıklardan verdiler. Ben sipariş verirken utandım. Benimki daha küçük ona eti alıştırmak için kuzu şiş söylemiştim. Çocuklar çubuk kreker ve masadaki yoğurtlu mezeyle kaldılar. Şimdi bu akıl karı mı?
Çocukların oyuncakları yok gezme dedikleri tek şey parka gitmek bu mudur hayat? Ev aldıklarında başları göğe erecek ama ben o çocukların insandan çekinen oyuncaklara özenen çubuk krakerli hallerini asla unutmayacağım.
Her gittiğimiz yerde masayı biz kurtarıyoruz. Bu ne demek diyeceksiniz. Bir kafeye restoranta vs oturuyoruz menü geliyor eee biz birşey almayacağız diyorlar. Çocuklara mama sandalyesi vs istiyorlar yayılıyorlar ama birşey yeme içme yok. Olsa olsa çay... En büyük lüksleri ise pressle gelen filtre kahveyi bölüşmek. Eeee adamların masasını işgal ediyorsun hafta sonu yazık değil mi esnafa da.
Yemin ederim çok doluyum.
Az parayla geçinmek marifet değil mucizedir.
Bu mucizeyi başaran arkadaşları tebrik ediyorum. Allah onların önünü açık etsin rahata kavuştursun. Bunu marifetmiş gibi anlatıp ev de ev birikim de birikim diyen insanları da allah ıslah etsin.

Son düzenleme:
Anneleri coxuklara gostermis ama elletmemis resmen. Yazik yani madem oyle hic gitmeyim disari. Cocuklarda hic bir zaman unutmayacal bu durumu eminim. Bir de 10 bin aliyor diyorsunuz. Yuh yani cocugun yemegini kis sonra ev al. Yazik.

Anneleri coxuklara gostermis ama elletmemis resmen. Yazik yani madem oyle hic gitmeyim disari. Cocuklarda hic bir zaman unutmayacal bu durumu eminim. Bir de 10 bin aliyor diyorsunuz. Yuh yani cocugun yemegini kis sonra ev al. Yazik.
Biz de çocuklara acıyıp çıkıyoruz.
Bu haftasonu denize kenarına gidecektik biz aradık muhakkak gelin diye. Çocuklar Deniz görsün hem de ücretsiz bir yer diye çağırdık. Çocuklarda yine çubuk kraker. Ben çıkarken yemeğini yapıyorum yanıma yoğurt meyve vs alıyorum. Kendileri de asla bir yere oturmuyor (niyetli değillerdi) yok aç değiliz yok şunu yemeyelim içmeyelim biz aç kalıyoruz.

Ekonomik durum kötüye gidiyor bu cok acik.Bazilari emlek piyasasindan dem vurmus iki yil önce 400 bin olan evin simdi 600 bin oldugunu falan yazmis.Bu enflasyon oranlarinda cok normal.Sadece evin fiyati degil her seyin fiyati artyor.
10 yildir yurt disinda yasiyorum her ülkeme geldigimde icimi büyük bir korku kapliyor bu insanlar nasil geciniyor diye.Ailem istanbul`da yasiyor.Onlara bakarak bunu söylüyorum.Her sey cok pahali.Kalite cok düsük.

Eskiden geri dönerken yiyecek almak isterdim.Ama her sey o kadar bozulmus ki artik yapmiyorum bunu.Ülkede tarim ve hayvancilik bitti.Yerli tohum kullanilmiyor.Anormal bir betonlasma yasandi.Dogal güzelliklerimiz bir bir elden gidiyor.Icim aciyor.Bu kadar güzel bir ülke nasil bu hale getirilir diye.

Isin baska bir boyutu da halkimizin cok gösteris meraklisi olmasi.Yemege icmeye parasi olmayan insanlar yeni dogacak bebeklerine pahali bebek arabalari almayi istiyorlar.Bunu bir cok insanda gördüm.Komsu ya da akraba kendi kullandigini hediye etmek istese aliniyorlar, kziyorlar.Bu benim icin büyük bir anormallik.Ikinci el esyalar yenilerinden cok daha iyidir.Kullanildiklari icin icindeki zazarli maddeler etkisini kaybetmistir.Gidip illa yeni ve uygun olanini alacagima kullanilmis ve iyi kaliteli bir seyi tercih ederim.

Yeme icme konusuna gelince.Bu benim icin en önemli kriter.Kiyafete, esyaya para vermem.Ama yedigimin nerde geldigini mümkünse bilmek isterim.Sizlere de mümkünse yiyeceklerinizi memleketten, bildiginiz yerlerden getirtmenizi tavsiye ederim.

Konu cok detayli.Ama 2300 ile gecinmek cok cok zor.Sürekli tüm hayati erteleyerek, kisitlamalarla yasamak ta zor.

Burda hayat standardı belirli bir kriter olanlara bişey demiyorum ama geçinmek derken azami şeylerden bahsedilir
Yani manikür röfle polonezköyde kahvaltı değil geçinilir asgari düzeyde alırsan neden olmasın

Tek kısamayacağım şey yavrum. Ona feda olsun onun yüzünün düşmesi beni çok üzer

Oh olsun atesiniz bol olsun yorumlarini unutamiyorum
Omurlerinde görmedikleri nasıl biri olup olmadığını bile bilmedikleri insanlara ne bu nefret ne bu öfke
Çoğunun kucağında çocuğu poz vermiş o oh olsun diyen kadınların
O kadar korkunç o kadar haset o kadar irin dolular ki
Adamın onca acısının arasında kızının sosyal medya hesaplarını kapatmayla uğrasmasına çok üzülmustum
Ve kesinlikle katılıyorum o yorumları yazanların çoğu az biraz parasi olsa kuduracak tipler

Burda hayat standardı belirli bir kriter olanlara bişey demiyorum ama geçinmek derken azami şeylerden bahsedilir
Yani manikür röfle polonezköyde kahvaltı değil geçinilir asgari düzeyde alırsan neden olmasın

ama geçinmek herkese göre değişir. ben buna geçinmek değil hayatta kalmak derim mesela. bu parayla ben ankarada sadece kendi hayatımı survive edebiliyor muyum edemiyor muyum ona bakarım.

o insanların standartları o şekilde ve evet öyle olmazsa onlar kendilerini geçinemiyor gibi hissedebilirler. hayatta kalmak ayrı bir de istediğin gibi yaşamak,geçinmek var. karın soğan ekmekle de doyuyor kuzu incikle de mesela. ben soğan ekmek yiyorsam geçiniyorum demem. bana göre tanımı o değil çünkü.

Soğan ekmek yemez gayet bakliyat sebze alabilir eti 2 ayda bir alır mesela bizim burda fabrika satış mağazası var etin kilosu 33 lira bildiğin Türk eti kazan tarafında kestirşyorlar mis gibi taze yani ya ben farklı yerde yaşıyorum ya siz

soğan ekmek mübalağaydı sizin geçinmek tanımınızla benimkinin uyuşmadığını anlatmak için.

2 ayda bir et yemek de hiç sağlıklı değil. ben ankarada yaşıyorum hanımefendi yaşamkentte,siz nerede yaşıyorsunuz acaba buradaki fiyatlardan haberiniz var mı? herkes kendisine göre değerlendirme yapıyor.

Evet ama konu sahibi 2.300 tl işe geçinebilinir mi ? Diye yöneltmiş. Konu dışına çıkmanın mantığı ne ? Sizce 2.300 tl işe geçinmek isteyen bir kadın 750 tlye röfle 150 tlye manikür pedikür yaptırır mı ? Evine gündelikçi alıp haftalık 300 tl öder mi ? Kaldı ki kadın çocuğum yok diyo, çocuklarının masraflarını harcamalarını yazıyolar
Yazmanın mantığı var mı. Bence yok.

burada zaten toplumla ilgili çoğu konuda konu dışına çıkılır. baksanıza konu sahibi ortada yok ve kaç sayfa konu olmuş demek ki herkes kendi arasında konuştu fikir paylaştı.

yani bunu insanları küçümsemek olarak veya başka bir şey mi görüyorsunuz bilmiyorum ama ben konuyu baştan sona okudum gördüğüm tek şey insanların hayatın ne kadar pahalılaştığı ve geçinmenin zorlaştığı konusunda hemfikir olmasıydı.

o kendisine göre ben zorlanıyorum demiş diğeri kendisine göre. Önceden mutfağına 2 bin liralık alışveriş yapan artık yapamıyorsa o da geçinemiyordur mesela. bunda farklı anlayıp yükselecek bir durum yok çünkü hiç kimse bir değil.

Demekki ordan almayacak konu sahibi yaşamkentte yaşama=)
Bende Ankaradayım ayda yiyebilir etten alacağı vitamini bakliyat tan sebzedende alabilir Türkiye böyle yaşıyor h fendi çocukluğumuzda çok et yemedik maşallah turp gibiyiz. Ben kendi geçimi mi açayım o bende kalsın

Bu söylediklerinizde cok haklısınız ama hem kira hem kredi ödeyip bu parayla gecinmek gercekten cok zor . Ayda bin tl kredi olsa ,500 kira olsa 200 elektrik su.Ne mutfak kalıyor ne yol parası ne ilac filan .
Allah yardım etsin ne diyeyim .

Burada hiç kimse yaşam pahalılığını inkar etmiyor. O konuda hepimiz hem fikiriz zaten. O konuda sorun yok.
Eşimin maaşı 1.700 ben iş bulamıyorum ama geçiniyorum diyen üyeye karşılık ayyyy geçen Xx E gittim gönlümce de hiç Bi şeyi alamadım gıda için 1.540 tl ödedim demek nispet değil mi ? Çocuğumla 1 saatliğine dışarı çıkıyorum 300/500 lira gidiyo çocuk mecbur istiyo bişeyler alıyorum demek 2 çocuğumla 2 bin tl maaşla geçiniyorum çocuklardan kısmamaya çalışıyoruz diyen üyeye nispet değil mi ?
Valla ben iyi niyetli bulamadım.
Bu forumda bu konuya cevap veren bir sürü insan 750 liraya röfle yaptırıyordur sizde dahilsinizdir belki. Şimdi okuduğunuz yorumlara karşın bunu belirtme ihtiyacı duydunuz mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…