- 21 Ocak 2018
- 1.998
- 4.409
- 48
- Konu Sahibi Oneydigiizzz
-
Vay be. Aslında varya boşuna üniversite okumuşuz. O parayla ve zamanla sanayide dükkan açmak en mantıklısı. Çocuğum olursa planım o memur olmasın özel sektörde çalışsınO firmanın başka apartmanına bakmıştık, denk gelmedi istediğimiz daire. Biri o daireyi ve karşısındakini peşin para almış. Sanayide dükkanı varmış. Ağzım açık kalmıştı.
Vay be. Aslında varya boşuna üniversite okumuşuz. O parayla ve zamanla sanayide dükkan açmak en mantıklısı. Çocuğum olursa planım o memur olmasın özel sektörde çalışsın
Ay kızlar konu dışı yorumdan toplu olarak banlanmayiz dimi
Eskiden yine memur olmanın ağırlığı vardı ama. Şimdi millet senin maaşını ben ödüyorum diye memura kötü davranıyor. Eskiden yine maaşlar ortalama üzeriydi emekli maaşıyla ev alınıyordu artık o da yok. Mesela ben de bugünlerin böyle olacağını bilseydim bambaşka kariyerlere yönelirdimBen olaylı 2010 kpss ile atandım kopya meselesi ortaya çıktı ben nasıl ağlıyorum bir gör babamda hiç istemiyodu memur olmamı kızım sen salak mısın kedi kuyruğu gibi uzayıp kısalamicam yüzde 3 zam alamıcam diye mi ağlıyosun sen salak mısın demişti...her zamanki gibi eninde sonunda onun lafina geldim yukardan gülüyodur şimdi bana
Aha o kerizlerden biri de bizizEvi hızlı bir tüketim malı yerine koyuyorlar.Bakkallarinizdan ısrarla isteyiniz misali.Adam ömrünün geri kalanında o evi ödemek için maaşının tamamına yakınını bankaya verecek ama almak için 10dk.dan fazla dusunmesin
Benim kayınbiraderim 19 yaşında. Mühendislik okuyor ama aylardır netten bir satış işiyle uğraşıyor. Çocuk 4 sene okumayı zaman kaybı olarak görüyor.Eskiden yine memur olmanın ağırlığı vardı ama. Şimdi millet senin maaşını ben ödüyorum diye memura kötü davranıyor. Eskiden yine maaşlar ortalama üzeriydi emekli maaşıyla ev alınıyordu artık o da yok. Mesela ben de bugünlerin böyle olacağını bilseydim bambaşka kariyerlere yönelirdim
Allah içine sindirsin canim,daha önce sohbet etmiştik seninle.Kotu bir rakam değildi aldığın ev.Ev gene en iyi getirisi olan yatirim araci dusuk/orta geliri olan kisiler icin ama reklamı olan evler için diyorum o evlerin fiyatları benim için ömür boyu yemeden içmeden para biriktirmek demekAha o kerizlerden biri de biziz
Allah'tan kira ödemediğimiz için evden gelen kirayı krediden düşüyoruz.
Napalım yuvarlanıp gidiyoruz işte.
Ama konu sahibi gibi 2300 gelir olsaydı yapamazdım tabi.
Abim de 2000 lira maaş alıyor,2 de çocuğu var. 800 ev kredisi ödüyor.
300-500 annemler destek çıkıyor. O civarlarda da ek iş yapıyor. Ancak kurtarıyor işte.
Kuzum ben 14 yasinda asgari ücret (çeyiz pazarlama),15 yaşında 1.5 asgari ücret (fabrikada taşeron işçi)aliyordum yazın calistigimda .Ama ne bir sigortam oldu,ne geleceğe dair kendimi güvencede hissedeceğim işlerdi.14 yaşındayken ve benim yasam kosullarimda aradığın şey bu olmuyor. Ama sonsuza dek genç kalmayacağımi ve ailemle yaşamak istemeyecegime kanaat edince üniversiteye gittimBenim kayınbiraderim 19 yaşında. Mühendislik okuyor ama aylardır netten bir satış işiyle uğraşıyor. Çocuk 4 sene okumayı zaman kaybı olarak görüyor.
Valla şimdiden aylık 300 dolar civarı kazanmaya başladı. Gerisi gelir mi bilemem tabi :)
Bence başlangıç için çok iyi kazanıyor. Satış işini bırakmasın bence. Üniversite okumanın anlamı kalmadı ki. Bak biz eşimle ikimiz de üni mezunuyuz. Yan kat komşu eşi çalışmıyor kendisinin ayakkabı dükkanı var. Dubleks evde benden 3 kat fazla kira ödüyor. İnsan da sinir oluyor :)Benim kayınbiraderim 19 yaşında. Mühendislik okuyor ama aylardır netten bir satış işiyle uğraşıyor. Çocuk 4 sene okumayı zaman kaybı olarak görüyor.
Valla şimdiden aylık 300 dolar civarı kazanmaya başladı. Gerisi gelir mi bilemem tabi :)
aynen katılıyorum.Geçen yıl tekirovanın en lüks otelinde 2 sanatçılı bol animasyonlu 15 gün tatil yaptım.Bu yıl erken rezervasyonla bile henüz tatil alamadım belki eylül gibi uygun ucuz bir beşyıldız bulursak gideceğiz yoksa kendin pişir eziyet tatili apart olacak ilk defa ona da tatil ve dinlenme denirse.her hafta incek e brunch a giderdik bahar ve yazın 2 yıl önce geçen yıl sadece 3 e indirdik yıl boyu bu yıl bir defa gittik daha o da arkadaş davet etti .yaşam standartım gitgide düşüyor tek amacımız para biriktirmek değil artık elimizdekileri korumakAa evet dünya para döküp evde çocuk bakıyorum ben
Diplomama verdiğim parayla bir ev alsaydım, kira gelirim olurdu en azından
Oturduğumuz muhit, gezdiğimiz yerler, hayat biçimimiz de benzer anladığım kadarıyla.
Ben kuaförle 2 yıldır iletişimi kesmiştim hamileliklerim dolayısıyla.
Geçen manikür pediküre gittim 150 tl verdim ya bahşiş hariç.
Gerçekten ben bile düşünür oldum( bile sebebi parayla işim olmaz çünkü varsa harcarım, yoksa otururum evimde)
Dışarı adım atmam 150 200 tl.
E çocuk dediğiniz gibi yemek yiyiyor, oyun parkına girmek istiyor, karta para yüklüyorum, oyuncağı bilmemnesi.
E bir kahve de ben alıyorum kendime derken kırmızı banknot uçup gidiyor.
Elde var sıfır.
Eskiden çeşit çeşit çanta takardım, şimdi bir yazlık bir kışlık alıyorum heba olana kadar kullanıyorum.
Tatil deseniz bizde fırsat yok ama eskiden en iyi otellere giderken, şimdi uygun fiyatlılara ucuz olsun diye bakıyoruz.
Bugün iftata gittim her zaman gittiğimiz mekan, geçen seneye göre 15 tl zam yapmış iftar menüsüne.
Her şeyin 15 tl zamlandığını düşünürsek zaten havaya giden binler eder.
Resmen sadece karnımız doysun, evimizin damı olsun yeter haline geliyoruz hepimiz.
Kardeş burada tartışmaya sebep olan röfleli avokadocu arkadaş sensin galibaaynen katılıyorum.Geçen yıl tekirovanın en lüks otelinde 2 sanatçılı bol animasyonlu 15 gün tatil yaptım.Bu yıl erken rezervasyonla bile henüz tatil alamadım belki eylül gibi uygun ucuz bir beşyıldız bulursak gideceğiz yoksa kendin pişir eziyet tatili apart olacak ilk defa ona da tatil ve dinlenme denirse.her hafta incek e brunch a giderdik bahar ve yazın 2 yıl önce geçen yıl sadece 3 e indirdik yıl boyu bu yıl bir defa gittik daha o da arkadaş davet etti .yaşam standartım gitgide düşüyor tek amacımız para biriktirmek değil artık elimizdekileri korumak
tartışmıyorum ben burdan eskıden beri tanıdığım ve sevdığım üyeye cevap yazdım.sizle ne ilgisi var.ve evet insan gibi yaşamak pahalıKardeş burada tartışmaya sebep olan röfleli avokadocu arkadaş sensin galiba
Avokadodan bahseden kardeş, benim de. O tartışmaya mı sebep olmuş?Kardeş burada tartışmaya sebep olan röfleli avokadocu arkadaş sensin galiba
Avokadodan bahseden kardeş, benim de. O tartışmaya mı sebep olmuş?
yerden yere vurdukları üyelerden biri benim sanki ben övünmüyorum normal yaşam standardımdan çocuğumun kendimin sağlıklı yiyecekler yemesi gerektiği için bu kadar harcamam olduğundan ve artık zorlanarak aldığımdan yaşadığım sosoyal çevre gereği bakımlı olmak zorunda olmamdan dolayı son 2 yılda röfle bile bana ağır geldiğinden bu sene erken rezervasyonla bile tatil alamadığımdan çünkü kalitesiz ne olduğu belirsiz yiyecekler alıp tatile para için kısamayacağımdan gözden tatili çıkardığımdan çocuğum avakadoyu muzu seviyor yemesin mi çocuk hatta her insan her çocuk keşke yese demek istedğimden bahsettim.ama maalesef bazı üyeler başka yerlere çekmişler gene herşeyi.herkesin yaşam standardı düştü 2 yılda ben fakındayım farkında olmayanlar da beni ilgilendirmiyorAnlattığınız olayla pek alaka kuramadım :) soran kişi diyor ki bu parayla geçinilir mi??? Cevap verenler geçinilir çünkü şu şu ihtiyaçlar karşılanır... geçinilemez çünkü benim şu şu ihtiyaçlarım var şeklinde cevaplar veriyor... yani kişiye göre, yaşam standartlarına göre değişir durum denmek isteniyor.
Kimse karşısına geçip ayyy 2300 paramı anca benim mutfak masrafıma yeter demiyor! En azından ben okuduğumda bunu anlamıyorum ihtiyaçlar öncelikler ve yaşam standartları etmendir. Soruyu soran kişinin bunlardan yola çıkarak önceliklerini belirleyip olur mu olmaz mı karar vermesi isteniyor. Ve ekleniyor keşke herkes maddi olarak rahat bir seviyede olsa da sadece nefes almayı ohh rahatım çok şükür olarak algılanmasa deniyor.
Verdiğiniz örnek çok sığ kalmış. Neyin neye örnek verileceğini bir kez daha ölçün tartın derim.
Gelecek cevapta belli sana mı söyledim?? Neden üstüne alındın kiii :)) ama susamadım.
ben sizle tartışmadım valla ha ha.tartışmaya çekilmek isteniyorsam da ben nooooo diyorumAvokadodan bahseden kardeş, benim de. O tartışmaya mı sebep olmuş?
Macro center’da falan 5 lira oluyor genelde. Hanımefendi bu arada alınamayacak kadar değil falan demişsiniz de 3 liraya bir kg elma alıp yiyor millet. Bir (1) adet avokado değil.Carrefour' da birkac haftadir 2.99tlydi avokadolar, oyle alinmayacak, tartisilacak bir sey degil yani :)
Ayrica kuafor gitmenin lukse girdiginden, evde sac boyanabildiginden falan bahsedilmis ama o zaman hizmet sektorunu komple kapatalim, evde yapalim her seyi olur mu oyle sey? Ben calisip iyi bir gelirim varsa bir baskasinin istihdaminin saglanmasinin da onemli oldugunu dusunuyorum. Eve yardimci almak gibi. Hizmet sektorunu de desteklemek gerektigini dusunuyorum. Tabii bunlar gelir ile dogru orantili ama tamamen gereksiz gibi gorulmesini anlamlandiramadim.
Ay yok ben de kimseyle tartışmadım.ben sizle tartışmadım valla ha ha.tartışmaya çekilmek isteniyorsam da ben nooooo diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?